| 5/11/2020 14:02 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:02:26 |
| שלום רב,
אני פונה בעקבות המשך חיובים של חברת הוט על אף הפסקת שירותים.
לפני כחצי שנה הודעתי לחברות הוט ו- הוטנט על ניתוק מלא מכלל השירותים (טלוויזיה, טלפון, תשתית אינטרנט וספקית אינטרנט).
את הודעת הפסקת ההתקשרות העברתי (לשתי החברות בנפרד) באמצעים הבאים:
1) אתר "נתק"
2) שליחת פקסים
3) שליחת הודעת ניתוק בדואר אלקטרוני
ברשותי אישורי שליחה (כולל של הפקסים ושל אתר "נתק") לכל ההודעות הנ"ל.
כשמונה ימים לאחר שליחת הודעת הניתוק הראשונה, ולאחר שלא קיבלתי תגובות כלשהן מהחברות ואף לא עלה בידי ליצור קשר טלפוני עם שירות הלקוחות של החברות (מדובר היה בתקופת הקורונה והם עבדו באופן מצומצם), הגעתי על דעת עצמי למרכז שירות של הוט והחזרתי את כל הציוד (ברשותי אישור של הוט על החזרת כל ציוד).
על אף כל הנ"ל, החברות ממשיכות לחייב אותי ללא כל סיבה על אף שעברה למעלה מחצי שנה מהניתוק (כולל החזרת ציוד) ושבתקופה הזו לא סופק שירות כלשהו.
נסיונותיי לבירור מול החברות נכשלו, נציגי החברה מבטיחים "שהנושא ייבדק ושיחזרו אליי", אבל בפועל לא חוזרים. פקסים נוספים והודעות דואר אלקטרוני שנשלחו זוכים להתעלמות.
אשמח לייעוץ לגבי:
1) כיצד לגרום לחברות להפסיק לחייב אותי
2) כיצד לקבל בחזרה את הכספים אשר נגבו ללא רשות מאז הניתוק
בנוסף, לאור העובדה שהחברות הללו לכאורה פועלות ב"שיטת מצליח" ובונות על כל כך שזה משתלם להן בשורה התחתונה, ולאור העובדה שככל הנראה אני לא היחיד שזה קורה לו, אשמח מאוד אם המועצה תציע פתרון כולל (לרבות תביעה ייצוגית) ולא תסתפק בהפנייה לתביעות קטנות.
תודה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 8/11/2020 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 16:26:16 |
| שלום רב גיל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לפני כחצי שנה הודעתי לחברות הוט ו- הוטנט על ניתוק מלא מכלל השירותים (טלוויזיה, טלפון, תשתית אינטרנט וספקית אינטרנט)..."- האם עיינת בהסכם על מנת לבדוק את האופן בו ניתן לבטל את העסקה? אם כן, האם הודעת הביטול נעשתה בהתאם לאמור בהסכם?
עקרונית,סעיף 14ד(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, כדלקמן:
" (ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול."
סעיף 31א(א)(2ב)בחוק הגנת הצרכן מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח כדלקמן:
"(2ב) ביקש צרכן לבטל עסקה מתמשכת באמצעות הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט – והעוסק המשיך לחייב את הצרכן בתשלומים בשל העסקה, בניגוד להוראות סעיף 13ד(ג);"
עם זאת יש לציין כי, סעיף 13ד(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) מסר הצרכן הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, והעוסק המשיך לחייב את הצרכן בתשלומים בשל העסקה המתמשכת עקב נסיבות שהעוסק לא ידע ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, וביטול העסקה המתמשכת היה בלתי אפשרי בשל נסיבות אלה, לא יחולו הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 31א(א)(2ב), כל עוד התקיימו אותן נסיבות."
ככל שנעשתה הודעת ביטול בהתאם למופיע בהסכם ההתקשרות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/11/2020 08:53 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 08:53:28 |
| תודה על התשובה.
בהמשך מובא ציטוט מהסכם ההצטרפות להוט בנוגע לאופן הודעת ביטול העסקה. כפי שציינתי בהודעה המקורית, הודעתי על ביטולה של העסקה גם באמצעות פקס, גם באמצעות הדואר האלקטרוני המצויין בהסכם, וגם באמצעות אתר "נתק" (בנוסף, בסופו של דבר לאחר נסיונות רבים אף טלפונית, אך זהו איננו תנאי לביטול לאור העובדה שהודעתי במקור בשלושה אמצעים אחרים).
תלונה הוגשה באתרכם בצירוף מסמכים במייל.
עם זאת, ולאור העובדה שחברת הוט ושלוחותיה לכאורה נוקטים בשיטות הנ"ל של המשך גבייה לאחר ניתוק באופן שיטתי לאורך שנים, ייתכן והמועצה צריכה להתייחס לכך כאל יותר מאל מקרה פרטני.
"ניתן לבטל את העסקה בטלפון 6910 *או 6910-10-800-1 או בדואר ל-HOT מערכות תקשורת בע"מ,
יורו-פארק, קיבוץ יקום, 6097200 או בפקס: 701-700-801-1 או בדואר אלקטרוני בכתובת
אתר באמצעות שהצטרפו ללקוחות www.hot.net.il בכתובת האינטרנט באתר או Customer.relations@hot.net.il
האינטרנט.
יש לציין שם ומספר ת"ז וכל אמצעי זיהוי שיידרש ע"י החברה, כדין, לפי העניין. בפניה לביטול עסקה בעל פה יש
לציין גם את 4 הספרות האחרונות של אמצעי התשלום המעודכן במנוי." | |
|
|
|
| 11/11/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2020 | | שעה: | 09:44:04 |
| שלום רב גיל,
לעניין תלונתך במשרדנו, אנא המתן לבירור בעניינך.
לאור בקשתך כמצוין לעיל והיות שלמועצה לצרכנות אין סמכות אכיפה, באפשרותך לפנות גם לרשות להגנת הצרכן וחסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, ועל מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 9/11/2020 07:51 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 07:51:10 |
| קניתי מזרן שלא היה לי נוח והחלפתי אותו מספר פעמים. האם בהחלפה השלישית שבוצעה (הוספתי כסף נוסף למזרן יותר יקר וכן סכום הובלה) האם זכויות ביטול תוך 14 יום חלות גם על הרכישה השלישית ולא רק על הרכישה הראשונית?
בית העסק מסרב לבטל לי את העסקה.
אני לא מעוניינת לרכוש מזרן יותר מתאים בעלות יותר גבוהה ובסכום שהקצבתי אין מזרן מתאים.
תודה | |
|
|
|
| 11/11/2020 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2020 | | שעה: | 08:48:51 |
| שלום רב טלי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...האם בהחלפה השלישית שבוצעה (הוספתי כסף נוסף למזרן יותר יקר וכן סכום הובלה)..."- האם מדובר בהזמנה חדשה, עסקה חדשה? האם יש ברשותך קבלה על הרכישה?
| |
|
|
|
| 15/10/2020 15:48 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:48:58 |
| היי
בחודש ספטמבר 2018 נרשמתי למכללת RES למספר קורסי נדל"ן. עם זאת, לאחר תקופה קצרה (בנובמבר. קרי, אחרי יותר מ-14 יום) התברר לי שלא אוכל להגיע כלל ללימודים אלו, לאור תפקיד שקיבלתי בצבא - אציין כי אני בקבע, קצין ביחידה קרבית וסגורה. אין סיכוי שאוכל לעמוד בלו"זים של הקורסים.
המכללה מתעקשת מאז שלא להחזיר לי את הסכום כלל. לא ביצעתי מאז שום קורס, לא נכנסתי לשיעור לא במכללה ולא באונליין.
מה הסיכוי שלי לראות את הכסף בחזרה? | |
|
|
|
| 16/10/2020 09:43 |
שחר |
 | |
|
| 20/10/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 09:53:56 |
| שלום רב שחר,
לא ברור מדוע פנייתך נעשית רק עכשיו(בחלוף שנתיים)? | |
|
|
|
| 8/11/2020 21:59 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 21:59:30 |
| | גם אותי הם חייבו בכסף ולא הסכימו להחזיר ועוד מאיימים בתביעה | |
|
|
|
| 11/11/2020 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2020 | | שעה: | 08:26:22 |
| שלום רב תהילה,
אנא תפרטי את תלונתך.
בכל מקרה בו בוצעה פניה אל ביח העסק, בכתב, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/11/2020 13:46 |
מאיר שטרן |
 | | מחבר: | מאיר שטרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:46:48 |
| שלום וברכה
בזק בין לאומי מפרסמים על תוכנית קו טלפון נייח לבית 3000 דקות ב 49.9 שח
כאשר באמת אין אפשרות כי יש עלות נוספת על המודם והחיבור שזה מייקר את זה 100 ומשהו שח ומעלה וזה לא רשום בשום נקודה מלבד כוכבית קטנה שאומרת שזה לא כולל חיבור לספק או משהו כזה
תכלס ממה שמפורסם נראה שזה עולה בסך הכל 49 שח אבל במציאות זה יכול להגיע ל160 ומשהו שח | |
|
|
|
| 10/11/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 16:47:33 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
יחד עם זאת, היה ובית העסק יידע אותך בדבר התנאים כפי שאת מציינת:
"...לא רשום בשום נקודה מלבד כוכבית קטנה שאומרת שזה לא כולל חיבור לספק או משהו כזה..." הרי שיהיה קושי לטעון להטעיה.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/11/2020 13:03 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:03:34 |
| שלום, לפניי כחודש אבי התקשר לחברה הוט בה הוא היה מנוי כדי שינתקו אותו מהשירות, בשיחה נאמר לו שהמנוי שלו מוקפא ואינו ישלם יותר. לאחר כמה זמן התקשר בשנית כדי לוודא שאכן ביטלו לו את השירות ונאמר לו שכן. אך לפני כמה ימים הוא קיבל חשבונית לתשלום על סכום מלא לתשלום, מה עליו לעשות וכיצד הוא יוכל לקבל החזר מלא ולוודא שזה לא יחזור שנית? מה הזכויות שלו כדי לבטל סופית את המנוי?
תודה רבה מראש,
רעות | |
|
|
|
| 10/11/2020 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 16:46:46 |
| שלום רב רעות,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, והביטול יכנס לתוקף בתוך המועד הקבוע בסעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"(ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט..."
סעיף 14ט בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;"
לפיכך, אני, מציעה לאביך לעיין בהסכם ההתקשרות בניהם, על מנת לבדוק כיצד היה עליו להודיע על ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 4/11/2020 12:47 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 12:47:30 |
| שלום,
בחודש מאי ביטלתי חופשה משפחתית בחו"ל ואת הזיכוי קיבלתי לפני שבועיים. גיליתי שחברת התיירות ניכתה לי 100$ לנוסע על אף שהזיכוי בוצע כ 5 וחצי חודשים לאחר הודעת הביטול.
האם יש מקום לתבוע את החברה על דמי ביטול של 100$ שמלכתחילה לא תואם לחוק ובכלל האם יש מקום לנכות דמי ביטול כאשר הזיכוי בוצע באיחור כה רב (בעצם "רכבו" על חוק התעופה")?
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:40:16 |
| שלום רב עידן,
בפנייתך כאן אתה מציין כי:
"...בחודש מאי ביטלתי חופשה משפחתית בחו"ל ..."- אם כך, אשמח אם תציין את אופן ביצוע העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מהו התאריך בו בוצעה העסקה?
מהו התאריך בו ביקשת לבטל את העסקה?
מה צוין בהסכם ההתקשרות במקרה של ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 8/11/2020 11:19 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 11:19:25 |
| היי
העיסקה בוצעה מרחוק בטלפון בחודש בפברואר ובוטלה במאי.
להלן ציטוט מתוך החוזה בעניין דמי ביטול:
בכל מקרה של מתן הודעת ביטול כאמור, יחוייב המזמין בדמי ביטול ע"פ חוק הגנת הצרכן ובכפוף למדיניות הספק, ובלבד שהביטול של המזמין לא נעשה עקב פגם או אי-התאמה בשירות כמשמעם בסעיף 14ה(א) לחוק, אז לא ייגבו כלל דמי ביטול.
האמור לעניין הזכות לביטול, כאמור לעיל, עפ"י הוראות החוק לא יחול על הטובין והשירותים הקבועים בסעיף 14ג (ד)(2) לחוק הגנת הצרכן, כלומר, כאשר המועד שנקבע למתן השירות (שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי) חל בתוך שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, ממועד עשיית העיסקה, יחולו דמי הביטול כפי שייקבעו על ידי חברות התעופה, ספקי המלונות, תיירות אחרים והדקה ה-90. | |
|
|
|
| 9/11/2020 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 08:43:20 |
| שלום רב עידן,
היות שהביטול נעשה שלושה חודשים אחרי ביצוע העסקה, והיות שהודעת הביטול נעשתה ביוזמתך, האם דמי הביטול שנדרשת לשלם מופיעים בהסכם ההתקשרות בניכם?
אם לאו, האם פנית אל החברה לבירור מכח מה הם גובים ממך 100$? | |
|
|
|
| 10/11/2020 14:58 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 14:58:32 |
| דמי הביטול נאמרו לנו במעמד העיסקה הטלפונית.
הטענה שלי היא האם זה מקובל?
האם כעבור 5 וחצי חודשים שלא קיבלתי את הכסף בעקבות קורונה וכדומה לא מן הנמנע שעליי לקבל את הכסף במלואו ולא בניכוי דמי ביטול?
לשאלתך - פניתי מספר פעמים ואין עם מי לדבר בנוגע לפיצוי אלא רק לביצוע הזמנה חדשה...
האם יש מקום לתבוע את דמי הביטול בחזרה? | |
|
|
|
| 10/11/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 16:30:06 |
| שלום רב עידן,
לשאלתך לפיה:
"...האם כעבור 5 וחצי חודשים שלא קיבלתי את הכסף בעקבות קורונה וכדומה לא מן הנמנע שעליי לקבל את הכסף במלואו ולא בניכוי דמי ביטול?..."- עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מתי היית אמור לקבל את השבת כספך.
בכל מקרה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מפנייתך לחברה, הסכם, דף פירוט חשבון/קבלה) על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/10/2020 11:17 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 11:17:26 |
| | נרשמתי לאתר עם תכנים רלוונטים לדיאטה, לאחר סיום ההרשמה באתר וקבלת חשבונית, החלטתי לבטל כי הבנתי שהדרך הזאת לא מתאימה לי. בשירות לקוחות אומרים לי שאני לא יכולה לקבל כסף בחזרה. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 28/10/2020 23:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2020 | | שעה: | 23:26:50 |
| שלום רב עדי,
בפנייתך, את מציינת כי:
"נרשמתי לאתר עם תכנים רלוונטים לדיאטה, ..."-מה כוונתך?
האם קיבלת מידע שניתן להעתיקו?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? האם קיבלת טופס גילוי נאות, המופיע בו בין היתר, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 9/11/2020 10:14 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 10:14:24 |
| תשבותי היא בהמשך לשאלתך:
"נרשמתי לאתר עם תכנים רלוונטים לדיאטה, ..."-מה כוונתך? - מייד עם סיום הצהרת בריאות קיבלתי תפריט, באתר אני יכולה לצפות בסרטונים ובהדרכות בלייב, באתר אני יכולה לנהל יומן אכילה, יכולתי להשתתף כבר עם סיום הרישום באימון ספורט גם בלייב וגם בצפייה בהקלטה.
האם קיבלת מידע שניתן להעתיקו? - אני מניחה שכן
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? 15.10.2020
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? האם קיבלת טופס גילוי נאות, המופיע בו בין היתר, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה? התקשרתי למוקד לבטל ב 18.10.2020, קיבלתי חשבונית שמציינת את המנוי שרכשתי והתקופה וכן את המחיר, בנוסף בתחתית החשבונית יש התייחסות לביטול- האם זאת הכוונה לטופס גילוי נאות?
בטלפון נאמר לי שבשלב ההרשמה הנדרשת באתר חתמתי על תקנון. | |
|
|
|
| 9/11/2020 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 10:31:44 |
| שלום רב עדי,
היות שאת מציינת כי:
"קיבלתי תפריט, באתר אני יכולה לצפות בסרטונים ובהדרכות בלייב, באתר אני יכולה לנהל יומן אכילה, יכולתי להשתתף כבר עם סיום הרישום באימון ספורט גם בלייב וגם בצפייה בהקלטה..." על פניו, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה בעסקת מכר מרחוק, עם זאת, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/11/2020 11:18 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 11:18:32 |
| תודה רבה על התגובה המהירה.
זאת אותה תשובה גם אם רכשתי מנוי ל 3 חודשים ?
בעיקרון מדובר במנוי מתחדש שאני יכולה לבטל את החידוש בכל עת, אבל המשמעות שאת הסכום עבור מנוי ל 3 חודשים שחילקתי לתשלומים אני חייבת לשלם. | |
|
|
|
| 10/11/2020 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 16:27:44 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בהנחה שמדובר בעסקה מתמשכת אזי' ניתן לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו, היה והשירות טרם הוחל אזי דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם הביטול נעשה לאחר שהוחל השירות, ישלם הצרכן את התמורה היחסית.
בהנחה שמדובר בעסקה לא מתמשכת, אזי' ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוי העסקה או מקבלת טופס גילוי המאוחר מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה לפחות שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם.
והכל בתנאי שהשירות אינו עונה לסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
"...
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
לפיכך והיות שציינת כי:
"קיבלתי תפריט, באתר אני יכולה לצפות בסרטונים ובהדרכות בלייב, באתר אני יכולה לנהל יומן אכילה, יכולתי להשתתף כבר עם סיום הרישום באימון ספורט גם בלייב וגם בצפייה בהקלטה..." על פניו, ייתכן שלא תקום לך זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מהם התנאים לביטול העסקה(אם ישנו קנס יציאה). | |
|
|
|
| 8/11/2020 21:41 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 21:41:15 |
| היי אני נרשמתי ללימודי התקנת מערכות שמע ובעקבות הסגר לא מתקיימים לימודים פרונטליים וגם לא לימודים מרחוק כבר חודשיים אני מעוניין לבטל את הלימודים ולקבל החזר כספי איך עליי לפעול (למדנו רק את המכינה ואת הלימודי מקצוע עצמם לא התחלנו ....)
אודה לתשובה | |
|
|
|
| 10/11/2020 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 15:05:24 |
| שלום רב רן,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מה מופיע בהסכם ההתקשרות במקרה של ביטול עסקה? האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה תגובת החברה?
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ובעקבות הסגר לא מתקיימים לימודים פרונטליים וגם לא לימודים מרחוק כבר חודשיים ..."- מה החברה הציעה? | |
|
|
|
| 2/11/2020 13:44 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 13:44:32 |
| שלום רב,האם ימי חול המועד סוכות נחשבים כימי עסקים/עבודה?
בברכה, | |
|
|
|
| 3/11/2020 21:03 |
מוטי |
 | |
|
| 5/11/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 10:05:52 |
| שלום רב מוטי,
מה השירות/המוצר שנרכש?
האם בית עסק פתוח בימים הללו? | |
|
|
|
| 8/11/2020 14:33 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 14:33:47 |
| | נרכש מזרן מאתר שופרסל און ליין שהיה פעיל מן הסתם גם בימי חול המועד. | |
|
|
|
| 10/11/2020 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 14:31:27 |
| שלום רב מוטי,
תודה. תוכל לפרט מדוע עלתה השאלה הזו:
"...האם ימי חול המועד סוכות נחשבים כימי עסקים/עבודה?..."? | |
|
|
|
| 8/11/2020 14:35 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 14:35:28 |
| שלום , אנחנו אתר אינטרנט לקוח קנה מוצר לפני חודשים , טוען שפתח את המוצר אחרי חודשים וטוען שיש פגם בחלק מהמוצר ?
מה החוק אומר לגבי נושא שכזה ?
כמה זמן יש ללקוח לטוען טענה כזו , האם זמן זה סביר , מה הזמן מקסימום לטעון דבר שכזה ? | |
|
|
|
| 10/11/2020 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 14:04:26 |
| שלום רב ליאור,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן,על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לברר אולי מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 13:52 |
הבטנש |
 | | מחבר: | הבטנש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 13:52:16 |
| שלום רב,
אודה לעזרתכם בנושא. ביולי האחרון פניתי אל חברת אינדיגו פיננסיים על מנת שיבצעו עבורי תביעת החזר מס. סיכמנו שאשלם דמי פתיחת תיק ויקחו אחוז מסוים מההחזר שמס הכנסה יחזיר.
מסתבר שהם מצפים שאשלם אחוז מהחישוב שהם עשו ולא ממה שמס הכנסה יחזיר בפועל. הסברתי את אי ההבנה וביקשתי לשלם ממה שמס הכנסה יחזיר ובתשובה קיבלתי איום בתביעה.
אני יודעת שהנושא הזה הגיע לפתחכם כמה פעמים ואשמח לעצה כיצד להתנהל מולם.
תודה מראש,
הבטנש | |
|
|
|
| 5/11/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:02:48 |
| שלום רב הבטנש,
את מציינת כי:
"... ובתשובה קיבלתי איום בתביעה..."- האם נשלח אליך מכתב התראה?
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, ככל שלא בוצעה פניה בכתב, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/11/2020 21:02 |
הבטנש |
 | | מחבר: | הבטנש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 21:02:38 |
| שלום,
התגובה ניתנה בהתכתבות. צירפתי צילום מסך בתלונה.
כמה זמן בערך לוקח לטפל בתלונה? עבר שבוע ולא קיבלתי תגובה. כמו כן, אני מנסה לברר היכן עומדת התלונה ולא מוצאת איפה.
אשמח לדעת היכן עמודת הפנייה.מספר פנייה: 144144
הבטנש | |
|
|
|
| 10/11/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 13:59:46 |
| שלום רב הבטנש,
לטעמי לא הגשת את התלונה אצלנו(לפי המספר שהצגת).
תנסי לברר אולי מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 8/11/2020 13:56 |
רותם אברגיל |
 | | מחבר: | רותם אברגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:56:32 |
| שלום רב,
לפני כשבוע דיברתי עם חברת "פנגו" שחייבה אותי על שירות שלא ביקשתי או רציתי להצטרף אליו, לאחר כשעה של שיחה וויכוח אל מול הנציגה, אישרו לבסוף את הזיכוי על השירות וכששאלתי לסכום הזיכוי נאמר לי במפורש שהסכום שיזוכה תוך 4 ימי עסקים הוא 1056 ש"ח.
בפועל הסכום שזוכה הוא 244 ש"ח, בבדיקה מול הנציגים של חברה שנית - טוענים שהנציגה הראשונה טעתה בסכום שנאמר, והסכום האמיתי שנדרש עבורו זיכוי הוא 250 ש"ח.
האם העניין חוקי? האם בגלל שהנציגה אמרה לי שהסכום שיזוכה לחשבוני הוא 1056 ש"ח זהו הסכום שהם מחויבים לזכות אותי?
מיותר לציין שמדובר פה על מקרה שחוזר על עצמו (קרה גם לפחות ל-3 חברים) והחברה מחייבת על שירות ללא שום בקשת הצטרפות וללא אפשרות לגשת להיסטוריית התשלומים באפליקציה (אלא להיסטוריית החניה בלבד).
האם החברה מחויבת לזכות אותי בסך של 1056 ש"ח כפי שנאמר לי מפורשות בשיחה הראשונה? (השיחה כמובן מוקלטת)
אודה לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 10/11/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 13:56:18 |
| שלום רב רותם,
בפנייתך את מציינת כי:
"...נאמר לי במפורש שהסכום שיזוכה תוך 4 ימי עסקים הוא 1056 ש"ח..."- האם בוצעה פניה בכתב? אם כן, מה תגובת החברה?
בכל מקרה בו את מעוניינת שנבדוק ובהנחה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/11/2020 13:46 |
מאיר שטרן |
 | | מחבר: | מאיר שטרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:46:33 |
| שלום וברכה
בזק בין לאומי מפרסמים על תוכנית קו טלפון נייח לבית 3000 דקות ב 49.9 שח
כאשר באמת אין אפשרות כי יש עלות נוספת על המודם והחיבור שזה מייקר את זה 100 ומשהו שח ומעלה וזה לא רשום בשום נקודה מלבד כוכבית קטנה שאומרת שזה לא כולל חיבור לספק או משהו כזה
תכלס ממה שמפורסם נראה שזה עולה בסך הכל 49 שח אבל במציאות זה יכול להגיע ל160 ומשהו שח | |
|
|
|
| 10/11/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 13:44:19 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן, במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
יחד עם זאת, היה ובית העסק יידע אותך בדבר התנאים כפי שאת מציינת:
"...לא רשום בשום נקודה מלבד כוכבית קטנה שאומרת שזה לא כולל חיבור לספק או משהו כזה..." הרי שיהיה קושי לטעון להטעיה.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 8/11/2020 13:03 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:03:22 |
| שלום, לפניי כחודש אבי התקשר לחברה הוט בה הוא היה מנוי כדי שינתקו אותו מהשירות, בשיחה נאמר לו שהמנוי שלו מוקפא ואינו ישלם יותר. לאחר כמה זמן התקשר בשנית כדי לוודא שאכן ביטלו לו את השירות ונאמר לו שכן. אך לפני כמה ימים הוא קיבל חשבונית לתשלום על סכום מלא לתשלום, מה עליו לעשות וכיצד הוא יוכל לקבל החזר מלא ולוודא שזה לא יחזור שנית? מה הזכויות שלו כדי לבטל סופית את המנוי?
תודה רבה מראש,
רעות | |
|
|
|
| 10/11/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 13:00:32 |
| שלום רב רעות,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, והביטול יכנס לתוקף בתוך המועד הקבוע בסעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"(ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט..."
סעיף 14ט בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;"
לפיכך, אני, מציעה לאביך לעיין בהסכם ההתקשרות בניהם, על מנת לבדוק כיצד היה עליו להודיע על ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 5/11/2020 11:16 |
אינה |
 | | מחבר: | אינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 11:16:08 |
| שלום רב,
ב 17.10 רכשתי באינטרנט מכונת תספורת, למחרת חויבתי, ויום לאחר מכן כבר קיבלתי את המוצר. הוא סופק לקיוסק קרוב לביתי, שמספק שירותי דואר. מרגע שקבילתי את החבילה, שמעתי שמשהו שבור. כשפתחתי, ראיתי שאכן יש חלק שלא נמצא במקומו (אולי נפל ונותק עקב מכה), וגם הקופסא של המכונה הייתה פתוחה ושבורה, ראו שפתחו וסגרו אותה שוב, וגם היא הייתה שבורה. שלחתי תמונות לספק, התקשרתי, הוא צעק עלי, לא היה מוכן לקבל שאני לא רוצה את המוצר, ממש צרח עלי. בסופו של דבר, עדכנתי שאני רוצה לבטל עסקה, הוא צעק שהמשלוח יהיה על חשבוני וגם שאשלם 5% על ביטול עסקה - הייתי מוכנה להכל, רק להיפטר מהמוצר ומהספק, ולקבל את כספי בחזרה. שלחתי לו את המכונה בדואר רשום ב- 23.10. מאז הוא לא עונה לי לטלפונים. לפי אתר הדואר, החבילה הגיעה, העברו אליו 2 הודעות לאיסוף - הוא לא אוסף, לא עונה ולא מבצע ביטול עסקה.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 8/11/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 14:47:18 |
| שלום רב אינה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול (במועד הקבוע בדין) לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מומסך לפסוק עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה המעידה על ביטול העסקה בתוך המועד הקבוע בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:24 |
אינה |
 | | מחבר: | אינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:24:45 |
| תודה רבה,
כלומר אוכל לשלוח מכתב מפורט לבעל העסק, במייל וגם במכתב רשום, ולתת לו נגיד 7 ימים לבצע ביטול עסקה? אם לא יגיב - אוכל להגיש תלונה דרככם? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:24 |
אינה |
 | | מחבר: | אינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:24:49 |
| תודה רבה,
כלומר אוכל לשלוח מכתב מפורט לבעל העסק, במייל וגם במכתב רשום, ולתת לו נגיד 7 ימים לבצע ביטול עסקה? אם לא יגיב - אוכל להגיש תלונה דרככם? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:45:27 |
| שלום רב אינה,
האם לא הודעת לבית העסק על ביטול העסקה, בכתב?
אם לאו, יהיה קושי להודיע על ביטול עסקה בחלוף 14 ימים.
| |
|
|
|
| 10/11/2020 10:34 |
אינה |
 | | מחבר: | אינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 10:34:47 |
| בוקר טוב, הודעתי, גם טלפונית וגם במספר מיילים.
כיצד עדאי לכתוב את פנייה החדשה?
תודה,
אינה | |
|
|
|
| 10/11/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 12:42:04 |
| שלום רב אינה,
ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק תוך השתלשלות העניינים, תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 8/11/2020 11:46 |
כפיר בנאיס |
 | | מחבר: | כפיר בנאיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 11:46:04 |
| שלום,
הגשתי תלונה ב30.8
בהתחלה היה נראה שהטיפול בתלונה מתקדם , אך מה30.9 שפניתם לבית העסק לקבל תשובתו לא קיבלתי שום עדכון עד היום.
שלחתי מייל גם למטפלת בתיק, וגם למייל שלכם של הבירור סטטוס, ולא קיבלתי שום התייחסות.
אשמח לדעת האם הטיפול בתלונה שלי תקוע מאיזו סיבה כלשהי?
תודה רבה
מספר פנייה: 719339 | |
|
|
|
| 10/11/2020 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 10:40:23 |
| שלום רב כפיר,
ראשית, באפשרותך לברר את סטטוס פנייתך באמצעות אתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
שנית, פנייתך הועברה למטפלת בתחום. | |
|
|
|
| 8/11/2020 08:39 |
אברהם חנוכה |
 | | מחבר: | אברהם חנוכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 08:39:21 |
|
ב11.10.2020 רכשתי מחברת "ספידי דיל" דרך הזמנה טלפונית מוצר, לאחר שנתקלתי בפירסום שלהם באינטרנט. השיחות מולם מוקלטות בזמן העיסקה. הובטח לי על ידם שתוך 21 ימי עסקים אקבל את המוצר עם שליח. בתאריך 2.11.2020 חברת האשראי חייבה אותי על העיסקה. עברו מעל 21 ימי עסקים ולא קיבלתי את המוצר, הם לא עונים לטלפונים. פניתי אליהם דרך הוואטצאפ שיבררו מה קורה והבטיחו לחזור אליי תוך 48 שעות , זאת לאחר שביקשו והעברתי להם את פרטי העיסקה (מספר כרטיס אשראי, תאריך עיסקה, צילום חיוב של חברת האשראי) , הנציגה יעל טענה שצריכה לבדוק מול הנהלת חשבונות ולאחר מכן כשראיתי שאינה חוזרת אליי, שוב רשמתי לה הודעות וואטצאפ והיא הגיבה שהיתה תקלה בדואר וזה בחקירה, במקביל נוציא לך הזמנה נוספת. רשמתי לה שהובטח לי שהמשלוח יגיע אליי עם שליח ואין קשר לדואר והיא טענה שבדקה עם האחראי וישלחו שוב עם שליח. ביקשתי החזר כספי ולא נעניתי. ניסיתי מעל 30 פעמים לחייג ומנתקים אותי. עד היום לא קיבלתי לא משלוח ולא כסף. אשמח לשמוע מכם מה אני עוד יכול לעשות מולם או לפחות שאנשים נוספים לא יפגעו מהחברה הנוכלת הזאת.
אודה לתייחסותכם, אברהם | |
|
|
|
| 9/11/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 16:12:05 |
| שלום רב אברהם,
מהו המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאיחור במועד אספקת המוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/11/2020 20:09 |
דב |
 | | מחבר: | דב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2020 | | שעה: | 20:09:08 |
| שורה תחתונה: רימו אותי לגבי דגם האייפון. הסכימו בהתחלה לקבל חזרה, ואחר כך כשבאתי שוב הסכימו רק לעשות "ביטול עסקה" בעלות 100 ש"ח, תוך השתקת טענותיי ואי יחס רציני אליהם.
רציתי לשאול: האם יש מקום להגשת תביעה על כך? האם וכמה אוכל לדרוש פיצויים?
---
פירוט הסיפור:
לפני רכישת אייפון נאמר לי ע״י חנות פלאפונים בטלפון שיש גרסה של יבואן רשמי פרטנר. למיטב זכרוני גם שאלתי לגבי ארץ ייצור הדגם ונאמר לי שהוא אירופאי ולא יפני. אחרי הקניה והנסיעה הלוך ושוב ממרחקים גיליתי שמדובר במכשיר מדגם יפני (מזהים לפי הרעש במצלמה גם במצב שקט) ושזה לא בדיוק יבואן רשמי של פרטנר, ואפילו לגבי האחריות נוצר אצלי ספק (באתר שלהם מופיע שאין אחריות, המוכרת בחנות טוענת שלוקח שבועיים להתעדכן. נציגת שירות של פרטנר טוענת שלא מכירה דבר כזה. בכל אופן יבואן רשמי זה לא משהו שצריך "להתעדכן", זה מוצר שנרכש דרכם). התקשרתי שוב לחנות לשאול האם האייפון של פרטנר הוא אירופאי ולא יפני. נאמר שוב בצורה ברורה שמדובר במכשיר אירופאי. כשהגעתי חזרה לחנות אמרתי למוכרת והסכיה לקבל חזרה את המכשיר ולהחזיר את הכסף. הלכתי לקנות אייפון חדש כדי להעביר את הנתונים מהמכשיר שנועד להחזרה, כשחזרתי המוכר לא הסכים ואף הראה לי שכתוב באתר שהמכשיר מיפן (למזלי צילמתי מסך מיד אחרי שגיליתי, ושמתי לב שהם פשוט הוסיפו אחרי!) ובניגוד למה שכבר סוכם איתי אמר שהוא מוכן רק ל"ביטול עסקה" בעלות של 100 ש"ח. לא רק שלא קיבלתי פיצוי ולא הוחזר הכסף, אלא אחרי כל העגמת נפש והטרטור עוד הוצרכתי לשלם, מעבר להשפלה וחוסר האונים ואף אמר לי "תשתוק" על דבריי.
| |
|
|
|
| 9/11/2020 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 15:59:58 |
| שלום רב דב,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוס על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
אם כך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/11/2020 07:50 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2020 | | שעה: | 07:50:25 |
| | קנינו מזרון וקיבלנו כרית במתנה , קיבלנו 99 יום להחלפת המזרון, עכשיו ביקשנו להחזיר אותו אז על המזרון יזכו אותנו אבל החנות דרשה שנשלם מחיר מלא על הכרית מתנה, אחרי מו"מ "ירדו" לחצי מהמחיר של הכרית, האם ניתן לעשות משהו בנושא ? | |
|
|
|
| 9/11/2020 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 15:30:46 |
| שלום רב עמית,
האם בחנות יש מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה צוין בו?
לעניין הטענה לפיה: "קנינו מזרון וקיבלנו כרית במתנה..."- האם בהסכם ההתקשרות צוין כי במקרה של ביטול העסקה יהיה על הצרכן לשלם עבור המוצר שקיבל במתנה? | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:58 |
.Ilia V |
 | | מחבר: | .Ilia V (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:58:51 |
| | Three weeks ago I bought a new cell phone from one of the KSP branches. The order and the invoice is stating that the phone has Mobile BD Israel 1 year warranty. When I actually contacted Mobile BD Israel they answered that they are only importers (though they have their own labs) but not the warranty provider for my cell phone. The real service provider is another company - Get Cell. I wouldn't have bought the phone if I knew it was on the third party service. It also looks like KSP shades the real warranty provider company name with the Mobile BD Israel name. I feel cheated, because I got not what I've ordered and paid for. Is the whole scheme legal at all? Mailing to KSP does not give any results - they say that 2 weeks has already passed and send me to Mobile Israel BD, and looks like they also are not intended to resolve the issue. What can I do about it? Thanks! | |
|
|
|
| 8/11/2020 08:22 |
Ilia V |
 | |
|
| 8/11/2020 08:23 |
Ilia V |
 | |
|
| 8/11/2020 09:57 |
משה |
 | |
|
| 9/11/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 15:18:38 |
| שלום רב Ilia,
האם בעת רכישת המוצר לא קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, תקנה 12 ו- 13 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"12. יצרן יצרף לטובין הנמכרים לצרכן תעודת אחריות בשפה העברית..."
13. (א) עוסק המוכר טובין לצרכן חייב למסור לו תעודת אחריות מאת היצרן במעמד מסירת הטובין וכן לציין על גבי התעודה את פרטיו ואת תאריך הרכישה."
| |
|
|
|
|