| 18/11/2020 15:06 |
ישראל צבי |
 | | מחבר: | ישראל צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:06:35 |
| שלום רב קניתי רמקול בחנות בתאריך 8/10 ואחרי יומיים רציתי להחזיר את המוצר בגלל שזה לא התאים לי והיה סגר והמוכר אמר לי שאני לא יכול להחזיר עד אחרי הסגר ושזה ישב אצלי אז אח שלי הקטן צייר על הקרטון מלמעלה ציור קטן והמוכר טוען שזה פגם ולא מוכן לבטל לי את העסקה
לכן אני שואל מה אני יכול לעשות כדי לבטל את העסקה אני צריך את הכסף הזה
והאם ציור קטן על הקופסא יכול למנוע לא לבטל את העסקה
תודה לכם | |
|
|
|
| 18/11/2020 15:57 |
ישראל צבי |
 | |
|
| 18/11/2020 16:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:06:50 |
| בעייתי.
2. צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש; החזרת הטובין באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש בהם –
(1) לרכישת טובין או סוגי טובין כאמור בפרטים 1 עד 6 ו-23 לתוספת – בתוך 14 ימים מיום שקיבל את הטובין; לגבי פרטים 1 עד 3, 6 ו-23 לתוספת, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין;
| |
|
|
|
| 18/11/2020 16:53 |
ישראל צבי |
 | | מחבר: | ישראל צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:53:31 |
| | אין שום פגיעה במוצר הוא סגור כמו חדש ועובדה שהוא הביא לי זיכוי ולקח אבל אין לי מה לעשות אם הזיכוי אני רוצה לבטל את העסקה | |
|
|
|
| 19/11/2020 11:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 11:25:35 |
| | אין פגיעה במוצר אבל יש ציור על האריזה, דבר שיכול להקשות על המכירה בהמשך. לדעתי אתה כבול למה שהמוכר מציע לך. תמתין גם לתשובת המועצה. | |
|
|
|
| 19/11/2020 14:02 |
ישראל צבי |
 | | מחבר: | ישראל צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 14:02:03 |
| זה לא ימנע ממנו למכור עובדה שהוא לקח ממני את זה אבל רק בעד זיכוי ולא העד ביטול עסקה זה מוזר גם שכן אפשר להדביק על זה משהו ולשלוח למישהו מדובר ברמקול לאירועים שאנשים לא כפת להם ממש מהארגז
ואני מחכה לתשובה מהם | |
|
|
|
| 19/11/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 14:21:41 |
| שלום רב ישראל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ואחרי יומיים רציתי להחזיר את המוצר בגלל שזה לא התאים לי והיה סגר והמוכר אמר לי שאני לא יכול להחזיר עד אחרי הסגר..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לביטול העסק אחרי יומיים?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור לחשמל מעיד על שימוש במוצר) ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך כי הביטול נעשה במועד הקבוע בתקנות ביטול עסקה וכן שלא נעשה שימוש במוצר, ובכל זאת בית העסק מסרב בטענה שאתה מתאר:
"...אח שלי הקטן צייר על הקרטון..." אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו.
אולם, אם נעשה שימוש במוצר ואין לך ראיה כי הודעת על ביטול העסקה במועד הקבוע בתקנות ביטול עסקה, הרי שלא תקום לך זכות לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 19/11/2020 14:46 |
ישראל צבי |
 | | מחבר: | ישראל צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 14:46:41 |
| | יש לי הקלטה שיחה אני יכול לשלוח אותה פניתי לבית העסק הוא מוכן רק זיכוי ולא ביטול אפנה אליכם | |
|
|
|
| 17/11/2020 22:16 |
טים |
 | | מחבר: | טים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 22:16:23 |
| בדצמבר 2019 הזמנתי טיסה לטנזניה בחברת התעופה רואנדאייר דרך האתר 'אליס', לחודש אוקטובר 2020. הטיסה בוטלה וחברת תעופה לא מוכנה לתת החזר כספי או כל פיצוי אחר, חברת אליס גם לא מוכנים להחזיר את הכסף ששילמתי עבור הטיסה בטענה שהם מחזירים כסף רק אם זו מדיניות חברת התעופה.
האם מגיע לי על פי חוק החזר כספי מחברת אליס שדרכה שילמתי על הכרטיס? האם בתביעה משפטית ייפסקו לטובתי? | |
|
|
|
| 19/11/2020 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 14:34:06 |
| שלום רב טים,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיסה בוטלה..." מי ביטל את הטיסה?
במידה שהביטול נעשה על ידי חברת התעופה, עליך לבדוק אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל(באפשרותך לברר מול רשות שדות התעופה) ואם כן, יש לפנות אליה מכח חוק שירות תעופה(הוראת שעה).
במידה שהביטול טיסה נעשה על ידי סוכנות הנסיעות יש לפנות אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 18/11/2020 12:44 |
דנה רז |
 | | מחבר: | דנה רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 12:44:25 |
| מסרתי תכשיט שנקנה בחו״ל לתיקון בחנות תכשיטים בארץ וכחלק מהתיקון נגרם לו נזק.
המותג ממנו נקנה התכשיט נקב בסכום לתיקון אם אשלח אותו אליהם.
האם החנות הישראלית מחויבת לכסות את עלות התיקון? | |
|
|
|
| 19/11/2020 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 14:08:17 |
| שלום רב דנה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...וכחלק מהתיקון נגרם לו נזק..."- האם את יכולה להוכיח את טענתך כי הנזק נגרם על ידי בית העסק שביצע את התיקון? והאם פנית אל בית העסק שביצע את התיקון? אם כן, מה תגובת בית העסק? | |
|
|
|
| 18/11/2020 10:06 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 10:06:39 |
| הזמנתי ספות בחנות רהיטים בחרתי צבע מקטלוג. המוכר אמר שזה יגיע תוך 40 יום כנראה שמזמין את הספות מחו"ל. לאחר כשבועיים ביקשתי לבטל את ההזמנה. הוא אמר שאי אפשר לבטל בשום צורה שהיא. מדיניות ההחזרות של החנות היא על פי החוק של המועצה להגנת הצרכן. רציתי לדעת האם יש לי את הזכות לבטל?
באם יש לי את הזכות לבטל הזמנה והמוכר לא מסכים (הוא אומר תעשה מה שאתה רוצה.. אי אפשר לבטל) מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 18/11/2020 10:11 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 10:11:25 |
| | נ.ב. פניתי במייל אל בית העסק. והם לא הגיבו על המייל | |
|
|
|
| 18/11/2020 10:12 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 10:12:17 |
| | נ.ב. פניתי במייל אל בית העסק. והם לא הגיבו על המייל | |
|
|
|
| 19/11/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 13:59:25 |
| שלום רב שלמה,
האם העסקה בוצעה בבית העסק או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
האם המוצר הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/11/2020 07:58 |
שולה חמדי |
 | | מחבר: | שולה חמדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 07:58:20 |
| | לפני מספר חודשים הזמנתי כרטיסים להופעה של סלין דיון וכמובן שההופעה בוטלה ביקשתי החזר כספי והם טוענים עד שהתרבות לא חוזרת הם לא מחזירים את הכסף שאלתי האם זה חוקי מבחינתם או שהם מחוייבים להחזיר לי ואני יכולה לתבוע אותם תודה | |
|
|
|
| 19/11/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 13:33:06 |
| שלום רב שולה,
האם בעקבות הביטול הוצעה לך חלופה ?אם כן, מה החלופה שהוצעה?
באפשרותך לעיין בהמלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעות הקורונה על החוזים, בין היתר בעניין מופעי תרבות, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report
לפיכך, וככל שהוצעה לך חלופה, עליך לשקול אותה ואם אינך מקבלת את ההצעה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך להצעה, ובמידה שלא תגיעו להסכמה, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/11/2020 07:46 |
מגי |
 | | מחבר: | מגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2020 | | שעה: | 07:46:58 |
| שירות בתמי 4 - שעלותו החודשית תהיה 71 שח אני רוצה לשלם בהו"ק אבל מחייבים אותי לעשות הו"ק ללא הגבלת בכום - האם חוקי?
הקמתי הוראת קבע שמוגבלת לסכום של 150 שח והם לא מוכנים לקבלה . | |
|
|
|
| 12/11/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2020 | | שעה: | 15:51:55 |
| שלום רב מגי,
האם הוצע לך אפשרות לתשלום במזומן?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן((מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 קובעת כי:
"1. לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן."
מכאן, שיהיה עליך להחליט אם לקבל את התנאים או לאו.
| |
|
|
|
| 19/11/2020 12:15 |
מגי |
 | | מחבר: | מגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 12:15:36 |
| לא ממש הבנתי את הקשר של התשובה מדובר בהוראת קבע לשירות לתמי ארבע בעלות חודשית של 71 שקל לחודש ובהקמה של ההוראת קבע הם מחייבים אותי לעשות הוראת קבע פתוחה ללא הגבלת סכום
האם זה חוקי לחייב אותי להקים כך הוראת קבע ?? | |
|
|
|
| 19/11/2020 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 12:27:26 |
| שלום רב מגי,
התקנות שציינתי לעיל, מחייב את בית העסק המציג מחיר עסקה בתשלום באשראי להציג גם את המחיר בתשלום במזומן.
לשאלתך, ככל בית עסק רשאי לקבוע את הכללים שלו לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה, לפיכך, במקרה שלך, יהיה עליך להחליט אם לקבל את התנאים הללו או לאו. | |
|
|
|
| 17/11/2020 13:32 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 13:32:46 |
| שלום,
אני בת 75, וכחלק מחידוש הרישיון התבקשתי לבצע בדיקת ראיה.
שאלתי האם החתימה של האופימטריסט על טופס הבדיקה מותנית ברכישת משקפיים במקום?
או שאין קשר בין שני הדברים
תודה | |
|
|
|
| 19/11/2020 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 09:33:56 |
| שלום רב גילה,
בפנייתך את שואלת:
"...האם החתימה של האופימטריסט על טופס הבדיקה מותנית ברכישת משקפיים במקום?..."- האם הופיע מידע אחר על טופס הבדיקה?
בכל מקרה, תוכלי לקרוא בעניין טופס הבדיקה,באתר משרד התחבורה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/eye-exam-for-driver-license-report
| |
|
|
|
| 19/11/2020 11:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 11:21:19 |
| | אין קשר בין הדברים. נראה כמו ניסיון למכור לך משקפיים ואופטומטריסט מחויב לעשות לך בדיקת ראייה. | |
|
|
|
| 17/11/2020 10:49 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 10:49:45 |
| שלום,
בתאריך 11/11/20 בין השעות 12:30-14:30 תואם לי מתקין לצורך התקנת כיריים חדשים שרכשתי.
בשעה 14:10 קיבלתי שיחת טלפון מהטכנאי אשר ציין בפני שהוא מתעכב בהתקנה אחרת ושיגיע אליי עד השעה 15:15. אמרתי לטכנאי שאין בעיה ושאנחנו ממתינים לו בבית.
בסביבות השעה 15:20 קיבלתי שיחת טלפון ומיד עניתי, בשיחה היה מענה קולי אשר אמר "הגעת למכסה המקסימאלית של ההודעות הקוליות בתיבה".
בשעה 15:22 קיבלתי הודעת מסרון מהחברה: "לקוחות יקרים, טכנאי אלקטרוניקס פרו הגיע לביתכם אך לא היה מענה. לתיאום מועד חדש לחץ כאן.."
מיד באותו הרגע התקשרתי לשירות הלקוחות על מנת לברר מדוע קיבלתי מסרון זה. הנציגה אשר ניסתה ליצור קשר עם הטכנאי הודיעה לי שהטכנאי טוען שהוא דפק אצלנו בדלת ולא היה מענה ולכן נסע משם ואין באפשרותו לחזור ובנוסף היא טענה שיש תיעוד של צילום דלת ביתנו שצולמה על ידי הטכנאי.
אשתי חיכתה לטכנאי בסלון אשר קרוב מאוד לדלת הכניסה לבית וידענו שהטכנאי צריך להגיע. לא הייתה שום דפיקה בדלת, לא צלצול בפעמון (חשוב לציין שהפעמון כל כך חזק שלא ניתן לפספס צלצול שלו), לא צלצול באינטרקום ולא צלצול בטלפון (לחברה יש את גם את מספר הטלפון של אשתי וגם את מספר הטלפון שלי).
מדובר בשקר. אשתי הייתה יחד עם התינוק בבית וציפתה להגעת הטכנאי – אנחנו לאחר התקנת מטבח חדש בדירה וחיינו יותר מחודש ללא כיריים – חיכינו להתקנה הזו בציפייה רבה ולא היינו מוותרים עליה לרגע.
ביקשתי שיחה עם מנהלים בחברה והם טוענים שיש להם תמונה של דלת הכניסה ולכן מבחינתם הטכנאי הגיע ואנחנו לא היינו בבית.
מבחינתי אנחנו היינו בבית וחיכינו בקוצר רוח להגעת הטכנאי. אנחנו חיינו כחודש וחצי ללא כיריים בבית עם תינוק קטן שאוכל 2 ארוחות מוצקים ביום - אי אפשר לתאר כמה חיכינו להגעת הטכנאי הזה.
יותר מזה, מבחינתנו אי הגעת הטכנאי ביום רביעי כפי שנקבע, משמעותה הייתה להעביר סוף שבוע נוסף ללא כיריים.
אני רואה מקרה זה בחומרה רבה. לפי דעתי מדובר במקרה חמור בו הטכנאי התעכב בהתקנה אחרת וראה שהוא מאחר ככל הנראה לחזור הבייתה (אולי אפילו לאסוף את הילדים או משהו) ולכן מיהר ללכת והחליט פשוט לנסוע ולהמציא שהגיע ולא היינו בבית.
במידה ואכן יש תמונה של דלת ביתנו – אני רואה בזה דבר חמור עוד יותר, מאחר ומדובר בתרגיל שיאפשר לטכנאי ללכת ולכסות על עצמו.
חשוב לציין שמייד לאחר שקיבלתי את ההודעה ב-15:22 חייגתי לשירות הלקוחות וביקשנו מהנציגה שהטכנאי יחזור אלינו כי הוא לא דפק בדלת, היא ביררה מול הטכנאי והוא אמר שהוא התרחק מהאזור ולא מתכוון לחזור (היה מדובר בכמה דקות מרגע קבלת ההודעה..) - כמה כבר ניתן היה להתרחק בכמה דקות?!?
ציינתי בפני הנציגה שבמידה והטכנאי לא יגיע אני אדרוש את זכותי לקבלת 600 ש"ח כפיצוי על אי הגעת הטכנאי על פי חוק הטכנאים. ביקשתי בנוסף שיחזור אליי מנהל בדחיפות.
ביום למחרת התקשרה אליי נציגה שטענה שהיא מנהלת ואמרה לי שהיא מתאמת לי הגעת טכנאי ליום ראשון ו"לפנים משורת הדין ההתקנה תהיה ללא עלות מאחר ולא היינו בבית בביקור הקודם".
אני רתחתי מעצבים מאמירה זו, שכן היינו בבית וחיכינו לטכנאי, צרחתי על הנציגה עד שהיא אמרה לי שהיא תבדוק מה היא יכולה לעשות לגבי הקדמה של הטכנאי, לבסוף חזרה אליי אחרי שעה ואמרה שהיא הצליחה לתאם לי ליום למחרת (יום שישי) - טכנאי אכן הגיע וביצע את ההתקנה.
יחד עם זאת, אני כל כך כועס על המקרה ולא מוכן לוותר על זכותי לקבלת 600 ש"ח כפיצוי - מבחינתי העניין הוא יותר עקרוני, שכן אני רואה מקרה זה בחומרה רבה ובעצם מאפשר לכל טכנאי שבעצם ממהר הבייתה להגיע למקום ההתקנה, לצלם את הדלת, להגיד שהלקוח לא נמצא בבית ולנסוע משם.
המקרה הזה פשוט מרתיח כי אני לא יכול לתאר עד כמה חיכינו לכיריים האלה (רק מי שהעביר חודש וחצי ללא כיריים יחד עם תינוק שאוכל 2 ארוחות מוצקים ביום יוכל להבין עד כמה כל יום הוא נצח).
אודה לקבלת ייעוץ האם ישנה עילה לתביעה?
הרי מדובר במקרה קצה בו הטכנאי טוען שהגיע אלינו ולא היה אף אחד בבית ואף צילם את דלת הכניסה, ואנחנו טוענים שהיינו בבית וחיכינו לו.
מדובר במילה שלנו מול המילה של הטכנאי - מה ניתן לעשות במקרים כזה? | |
|
|
|
| 18/11/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:22:14 |
| שלום רב ישראל,
במקרה בו כל צד טוען אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע.
| |
|
|
|
| 18/11/2020 15:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:40:55 |
| | נראה שאתם זכאים ל-600 ש"ח כפי שכתבת. דרשו זאת מהחברה או שתתבעו בבית המשפט לתביעות קטנות. נקודות לטובתכם שאתם יכולים להציג במשפט: ישנן עוד תלונות ברשת על החברה, לחברה שני מספרי טלפון שלכם ולא אחד ולכן סיכוי גבוה יותר להשיג אתכם. סתם תמונה אפשר לצלם גם שבוע אחרי וזו לא הוכחה. | |
|
|
|
| 18/11/2020 16:11 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:11:05 |
| תודה רבה על המענה.
אכן יש טיעונים לטובתנו, אך גם במידה והטכנאי אכן צילם באותו היום, עובדתית הוא לא הגיע אלינו.
היום הגיע טכנאי אחר של אותה החברה יחד עם מתלמד לצורך התקנת מדיח וסיפרנו להם את המקרה, המתלמד האמין לנו ואמר שהוא בטוח שהטכנאי פשוט הלך.
עיקר השאלה שלי היא האם יש טעם בסיפור שכזה לגשת לתביעות קטנות, שכן אני אדם פשוט ובטוח שלחברה יש צוות של עורכי דין שיכולים לייצג אותה בסיפור.
בברכה,
ישראל | |
|
|
|
| 19/11/2020 11:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 11:19:39 |
| | לדעתי יש טעם אבל צריך לעשות עבודה מסודרת ולחשוב מה טוענים על טענות הצד השני. | |
|
|
|
| 18/11/2020 17:18 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 17:18:43 |
| שלום וברכה
גם לי קרה מקרה כזה בדיוק ,רק שאצלי היו אמורים לאסוף מחשב תקול . | |
|
|
|
| 19/11/2020 10:01 |
ישראל |
 | |
|
| 21/8/2020 09:58 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 09:58:37 |
| שלום רב, לפני כשבוע הזמנתי מכשיר בשם Fitgun שמטרתו הקלה בכאבי גב ושחרור השרירים. המכשיר לא הגיע ובנוסף חייבו את החשבון שלי פעמיים,החיוב על סך 500 שקלים.
פניתי אליהם דרך הפייסבוק אז הדף שלהם לא זמין, פניתי דרך הוואצאפ העסקי אך ללא מענה. עקצו ורימו אותי, אני רוצה לבטל עסקה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 08:58:35 |
| מאיה שלום רב,
בנסיבות אלו, כאשר המוצר לא הגיע, יש לפנות ישירות לחברת האשראי ולהודיע על כשלון תמורה מלא.
ככל שמועד ההגעה של המוצר חלף, ניתן לדרוש מחברת האשראי את ההחזר. | |
|
|
|
| 19/11/2020 11:14 |
Shahar Gayero |
 | |
|
| 19/11/2020 10:15 |
חיפה |
 | |
|
| 17/11/2020 16:47 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 16:47:51 |
| | שלום אשמח להתייעצות. קניתי מכשיר סלולאר מחנות פרטית ולמכשיר 24 חודשי אחריות. לאחר שנה וחצי המכשיר שלי התקלקל ולא נדלק. הלכתי לנקודת המסירה הרשומה באתר של חברת האחריות ומסרתי את המכשיר בתאריך ה-27/10. לא סופק לי כל מכשיר חלופי תמורת המכשיר שהפקדתי וכאשר שאלתי כמה זמן ייקח התיקון המוכר אמר לי שהוא ישלח את המכשיר למעבדה וזה 14 ימי עבודה. שאלתי מתי הפאלפון יימסר למעבדה והוא ציין כי היום כבר היה הנציג מטעמם והמכשיר יימסר למחרת. ב-5.11 התקשרתי למעבדת השירות והנציגה מטעמם ציינה כי עדיין לא החלו לבדוק את המכשיר והוא רק התקבל אצלם יום לפני. ציינתי כי הם מחוייבים לספק לי את המכשיר חזרה בתום 14 יום מהרגע שמסרתי אותו והיא התעקשה וציינה כי ה14 יום מתחילים להיספר רק מרגע שהמכשיר התקבל במעבדה. התקשרתי גם שבוע לאחר מכן ועדיין ציינו שהמכשיר בבדיקות ולא ידעו להעריך לי את זמן התיקון. ב16.11 התקשרתי שוב ועדיין אמרו לי שהמכשיר בתיקון ועדיין לא ניצלו את כל ימי האחריות שלהם. אמרתי לנציגה שלא כך על פי כתב ההתחייבות שלהם שבידי והם צריכים לתקן לי את המכשיר בתום 14 ימי עבודה מהיום שבו הוא נמסר לנקודת האיסוף. היא אמרה שהיא תתן לי תשובה יום למחרת (17/11). היום היא אמרה ל שהמכשיר לא בר תיקון והחברה תספק לי מכשיר חדש במקומו ונתנה לי אופציה בין 2 מכשירים. כאשר בדקתי את המכשירים הללו באינטרנט ראיתי ששווי המכשירים בשוק הינו כ-1000 ש"ח כאשר אני רכשתי את המכשיר בשווי של 1899 ₪ ושלחי לה תצלום של הקבלה. דרשתי מכשיר שווי ערך לשווי הרכישה שלי אך הנציגה ציינה כי ערך המכשיר שלי ירד עקב גילו והוא שווה למכשירים שהיא נתנה לי לבחור. האם החברה צריכה לספק לי מכשיר בשווי אשר אני רכשתי אותו או מכשיר שווי ערך למכשיר שלי כיום? והאם ניתן לקבל פיצויי על כך שהם חרגו מ14 ימי העסקים להם התחייבו על פי תעודת האחריות? | |
|
|
|
| 19/11/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2020 | | שעה: | 10:04:46 |
| שלום רב חלי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...היום היא אמרה ל שהמכשיר לא בר תיקון והחברה תספק לי מכשיר חדש במקומו ונתנה לי אופציה בין 2 מכשירים. כאשר בדקתי את המכשירים הללו באינטרנט ראיתי ששווי המכשירים בשוק הינו כ-1000 ש"ח כאשר אני רכשתי את המכשיר בשווי של 1899 ₪..."- מה צוין בתעודת האחריות שברשותך במקרה בו התיקון לא צלח?
עקרונית,תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת,בחינם.
עם זאת, היות שהמועד לתקופת האחריות הניתנת על פי חוק חלפה(שנה אחת), הרי שיהיה עליך לעיין בתעודת האחריות המורחבת שברשותך ולפנות אל נותן השירות בהתאם.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/11/2020 13:30 |
דודו א |
 | | מחבר: | דודו א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 13:30:33 |
| | משלוח שהזמנתי מאתר שופרסל (לא מזון)היה אמור להיות מסופק תוך 5 ימי עסקים, בפועל המוצר הגיע תוך 9 ימי עסקים(13 ימים בסה"כ) האם אפשר לבקש פיצוי לאור התיקון בחוק הטכנאי? | |
|
|
|
| 18/11/2020 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:52:52 |
| שלום רב דודו,
האם החברה תיאמה עמך שעה להגעת המוצר במשלוח? ואם לאו, האם בגין איחור במועד אספקת המוצר(במקום לספק את המוצר בתוך 5 ימי עסקים, המוצר סופק תוך 9 ימי עסקים) נגרם לך נזק מוכח?
לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר המועצה לצרכנות, בו תוכל לקבל מידע בעניין "חוק הטכנאים":
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 17/11/2020 12:06 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 12:06:16 |
| | בשבוע שעבר קנו לי אייפון 11 חדש מחנות בארץ. בהדלקה הראשונית היו באייפון תקלות שהצלחתי לסדר בעזרת מרכז השירות של אפל אך בהמשך התגלה לי שהרמקולים בטלפון אינם טובים ואינם משמיעים את כל הצלילים בצורה טובה. מה אני יכול לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 18/11/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:47:04 |
| שלום רב רונן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) (להלן:"תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה") קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם, שניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות. יש לציין כי סעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי אם התיקון לא צלח, על היבואן/יצרן לספק לצרכן מוצר חלופי חדש, זהה או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך או לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את מלוא כספו, לפי בחירת היבואן/יצרן. לפיכך, עליך לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך תיאור השתלשלות העניינים לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/11/2020 12:17 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 12:17:26 |
| שלום, יצרה איתי קשר טלפוני סוכנת מכירות של חברת איל-מקיאג' ושיווקה כמה מוצרים במשלוח עד הבית. החנויות והקניונים סגורים, לכן רכשתי את המוצרים, אבל כשהגיעו לא קיבלתי את ההזמנה שלי, אלא מוצרים אחרים ממה שהזמנתי. החיוב עבר כמובן כמו שצריך וכשניסיתי לפנות שוב אל סוכנת המכירות היא לא ענתה לי בכלל. ניסיתי לפנות לאתר, ניתן רק לשלוח פניה ולא קיבלתי מענה. ניסיתי להתקשר לשירות הלקוחות ואין גם שם מענה.
לבסוף חוייבתי וקיבלתי מוצרים שונים ממה שהזמנתי, רציתי להחזיר באמצעות שליח מאחר ואין אפשרות לגשת לחנויות הרשת כרגע. אבל אין מענה משום גורם ברשת.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 18/11/2020 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:28:43 |
| שלום רב חן,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה?
מתי הודעת בכתב על אי התאמה(ככל שבוצעה פניה בכתב)?
בהנחה שאת טוענת לאי התאמה בין המוצר שהזמנת לבין המוצר שסופק לך בפועל, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב, ואם בוצעה פניה בכתב תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת שניתן יהיה לברר בעניין. | |
|
|
|
| 17/11/2020 13:14 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 13:14:14 |
| שלום,
שילמתי עבור כרטיסי טיסה באמצעות כרטיס אשראי , הסכום שולם במלואו, סוכנות בחול ביטלה לנו את הטיסה בשל הקורונה במאי 2020 ואנו פנינו אליהם אך לא היה ניתן לקבל מענה כלל. פנינו לחברת אשראי לקבלת החזר בטענה - כשל תמורה אך הם משכו אותנו עד לנובמבור ולבסוף צינו לאחר ערעורים כי ה"ספק" לא מוכן לזכות החזר כספי ועלינו להתמודד מולם ישירות, כיצד ייתכן שחברת אשראי אחת מחזירה כסף (אותם כרטיסים חברת אשראי אחרת) ואילו שלי לא מוכנה להחזיר. האם הם פועלים באופן חוקי?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 18/11/2020 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 16:07:33 |
| שלום רב רחל,
לעניין התנהלות חברת האשראי, באפשרותך לפנות אל הנהלת החברה ואם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, על מנת שייתן את דעתו בעניין.
במידה שבוצעה עסקה מול חברה ישראלית או חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, תנסי לפנות אליה בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/11/2020 09:35 |
Malasa |
 | | מחבר: | Malasa (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2020 | | שעה: | 09:35:14 |
| הייתי לקוח של בזק כתשתית ושל בזק בינלאומי כספק אינטרנט ועברתי לפרטנר שביצענו ניוד של האינטרנט אך לדאבוני כעבור כמעט שנתיים התברר לי ששילמתי על ספק האינטרנט לאחר שהם יצרו איתנו קשר לגבי חבילת אינטרנט חדשה.
בפנייה טלפונית עם בזק בינלאומי קיבלתי תשובה שאני לא זכאי לקבל החזר על תשלומים אלו למרות שלא עשיתי שום שימוש בשירותים שלהם.
האם אני צריך לקבל החזר ואם כן איך אני מגשי תלונה על זה? | |
|
|
|
| 17/11/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 15:41:26 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"הייתי לקוח של בזק כתשתית ושל בזק בינלאומי כספק אינטרנט ועברתי לפרטנר שביצענו ניוד של האינטרנט אך לדאבוני כעבור כמעט שנתיים התברר לי ששילמתי על ספק האינטרנט לאחר שהם יצרו איתנו קשר לגבי חבילת אינטרנט חדשה..."- השאלה המתבקשת היא כיצד בוצעה הודעת ביטול בעת שעברת לקבל שירות מחברה אחרת?
האם הודעת בכתב?
האם עיינת בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק מהם הדרכים לביטול העסקה?
| |
|
|
|
| 18/11/2020 15:09 |
Malasa |
 | | מחבר: | Malasa (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:09:26 |
| זה מה שהם ביקשו ממני אין לי תיעוד לגבי הבקשה שלי לניתוק שהתבצע טלפונית והם טוענים שאין שום פנייה מצידי לבקשה לניתוק, השאלה אם יש מה לעשות עם זה? והאם יש דרך או אופציה כן לקבל זיכוי על תקופה של יותר משנה וחצי?
| |
|
|
|
| 18/11/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:48:53 |
| שלום רב אדון,
יהיה קושי להוכיח את טענתך ככל שאין הודעה בכתב(תבדוק גם בהסכם ההתקשרות כיצד היה עליך להודיע על ביטול עסקה).
תנסה אולי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/11/2020 13:14 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 13:14:06 |
| שלום,
שילמתי עבור כרטיסי טיסה באמצעות כרטיס אשראי , הסכום שולם במלואו, סוכנות בחול ביטלה לנו את הטיסה בשל הקורונה במאי 2020 ואנו פנינו אליהם אך לא היה ניתן לקבל מענה כלל. פנינו לחברת אשראי לקבלת החזר בטענה - כשל תמורה אך הם משכו אותנו עד לנובמבור ולבסוף צינו לאחר ערעורים כי ה"ספק" לא מוכן לזכות החזר כספי ועלינו להתמודד מולם ישירות, כיצד ייתכן שחברת אשראי אחת מחזירה כסף (אותם כרטיסים חברת אשראי אחרת) ואילו שלי לא מוכנה להחזיר. האם הם פועלים באופן חוקי?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 18/11/2020 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 15:26:34 |
| שלום רב רחל,
לעניין התנהלות חברת האשראי, באפשרותך לפנות אל הנהלת החברה ואם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, על מנת שייתן את דעתו בעניין.
במידה שבוצעה עסקה מול חברה ישראלית או חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, תנסי לפנות אליה בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/11/2020 11:52 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 11:52:55 |
| שלום
הורדתי את הטופס תביעה מהאתר שלכם. רציתי לדעת איזה מסמכים לצרף לנספח 6 ונספח 7
והאם אני צריכה למלות את הסכום בסיף ד
תודה רבה | |
|
|
|
| 18/11/2020 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 14:59:48 |
| שלום רב גלית,
תנסי לברר מול מנהל אתר האינטרנט ושירותי דיגיטל באמצעות הדוא"ל: liorw@consumers.org.il | |
|
|
|
| 17/11/2020 09:28 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 09:28:42 |
| פניתי אליכם דרך המייל בצירוף מסמכים על ביטול עסקה ללא קבלת החזר ל- doc@consumers.org.il ב-16.11.2020 בשעה 14:51 אבל לא קיבלתי אינדקציה לכך שקבלתם את פנייתי. איך אני יכול לדעת האם קיבלתם אותה? האם היא עומדת בסטנדרטים והאם אתם מטפלים בה?
נאלצתי לפנות אליכם במייל כי הטופס באתר לא עובד בדפדפן כרום. | |
|
|
|
| 18/11/2020 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 14:40:37 |
| שלום רב יוסי,
עליך להמתין שהפניה תיסרק ותיבדק על ידי מחלקת הקליטה ולאחריו ישלחו לך הודעה שפנייתך התקבלה. | |
|
|
|
| 17/11/2020 09:14 |
תהל |
 | | מחבר: | תהל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2020 | | שעה: | 09:14:31 |
| לאחרונה גיליתי כי חברת הסלולאר מחייבת אותי במשך 3 שנים על אינטרנט ביתי שכלל לא קיים (כלומר,המנוי מנותק,מבחינתם)
כיוון שהחיוב הוא 20 שח לחודש,זה נבלע לי בחיובים הכל כך מסובכים שמופיעים בפירוט החשבונית.
כבר כחודש אני נתקלת באטימות מוחלטת הן מבחינת חברת הסלולאר והן מבחינת ספקית האינטרנט,שום רצון לבדוק אלא רק "אין מה לעשות,לא נזכה אותך".
מעולם לא ביקשתי להתחבר והם חייבו אותי שלא כדין.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 18/11/2020 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2020 | | שעה: | 14:16:22 |
| שלום רב תהל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...במשך 3 שנים על אינטרנט ביתי שכלל לא קיים...מעולם לא ביקשתי להתחבר והם חייבו אותי שלא כדין..."- האם היית מנויה של החברה בעבר? אם כן, האם הודעת על ביטול עסקה בכתב?
| |
|
|
|
|