| 26/11/2020 09:49 |
חזי מרום |
 | | מחבר: | חזי מרום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 09:49:36 |
| שלום,
מזה שנים, אני נוהג לרכוש מוצרי עוף טריים באריזות מוכנות.
משקל המוצר הארוז נע בין 900 גרם ל 1,100 ( לעיתים נדירות המשקל היה קצת יות גבוה).
בד"כ משקל היה פחות מ 1,000 גרם.
לאחרונה, הייתי זקוק ל 2 ק"ג עוף. לקחתי מהמדף 2 חבילות . לא בדקתי המשקל וגם לא בדקתי המחיר בקופה.
בבית גיליתי שמשקל של האריזות היה: 1,826 גרם ו 1,743 גרם.
התקשרתי לבית העסק ואמרתי שאם לאחר שנים רבות שצרכן התרגל לרכוש מוצר מסוים במשקל מסוים, מבצעים שינוי כה מהותי במשקל - היה צריך לציין ליד המוצר עובדה זו.
בית העסק לא קיבל את טענתי.
להבנתי יש פה הטעיה של הלקוח. נכון שהייתי אמור לבדוק אבל מהרגל של שנים לא עלה בדעתי שייעשה שינוי כה גדול במוצר.
השאלה: מי צודק פה?
בברכה,
חזי מרום, 0549986886 | |
|
|
|
| 29/11/2020 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 15:36:48 |
| שלום רב חזי,
האם המוצר נארז בבית העסק?
האם נדרשת לשלם בעבור האריזה או רק על המוצר?
האם ידוע לך אם המחיר בעבור האריזה הוצג בבית העסק?
| |
|
|
|
| 26/11/2020 13:11 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 13:11:42 |
| שלום רב, הטיסה שלי בוטלה על ידי חברת התעופה באפריל השנה
היום קיבלתי הודעה מסוכנות הנסיעות כי הזיכוי נתקבל, אולם הם גובים דמי טיפול בסך 35 דולר לנוסע
האם זה בהתאם לחוק הגנת הצרכן
בברכה
רעות | |
|
|
|
| 28/11/2020 21:16 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2020 | | שעה: | 21:16:18 |
| הי,
מצטרף לרעות , גם אני נתקל ברצון של חברת נסיעות לקחת דמי טיפול של 35 דולר לאדם.
על פניו נראה שמדובר בניסיון של שיטת המצליח.
בברכה
יניב | |
|
|
|
| 29/11/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 15:20:23 |
| שלום רב רעות,
אם כך, ובהנחה שביטול הטיסה לא נעשה ביוזמתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה דרישתו לשלם דמי טיפול ?
בהנחה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 26/11/2020 09:38 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 09:38:20 |
| ב-12.10 רכשתי מחשב מ-ynetshops. את המוצר לא קבלתי אז בטלתי אחרי 3 וחצי שבועות (4.11). גם את הכסף לא קבלתי חזרה. היום הסתכלתי על מודעה שהם מפרסמים באינטרנט ושמי מופיע בראשי תיבות כלקוח מרוצה שממליץ על המוצר ונתן לו ציון 9. גם אני נפלתי בפח של ההמלצות והנה גם אני מופיע ברשימת הממליצים למרות שאת המוצר לא קבלתי וגם החזר כספי לא למרות שבטלתי לפני למעלה מ-20 יום.
קישור לפרסום:
https://www.ynetshops.co.il/Prod/144432/?gclid=EAIaIQobChMInZy2nNKf7QIVNLBxCh01ugDyEAEYASABEgKChfD_BwE
ראשי התיבות של שמי י"ב אני מקריית מלאכי ורכשתי את המוצר ב-12.10 וזה השם שמופיע כממליץ שנתן 9 למוצר.
מה לעשות עם זה? בפרט מפני שגם אחרים עלולים ליפול בפח? | |
|
|
|
| 29/11/2020 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 14:53:26 |
| שלום רב יוסי,
בפנייתך אתה טוען כי:
"...את המוצר לא קבלתי אז בטלתי אחרי 3 וחצי שבועות (4.11). גם את הכסף לא קבלתי חזרה..."- במידה שתתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין הטענה לפיה:
"...היום הסתכלתי על מודעה שהם מפרסמים באינטרנט ושמי מופיע בראשי תיבות כלקוח מרוצה שממליץ על המוצר ונתן לו ציון 9..."- באפשרותך לפנות אל בית העסק לבירור העניין ואם תתקל בבעיה, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
| |
|
|
|
| 29/11/2020 15:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 15:08:58 |
| | "י" יכול להיות גם ירון ויכול להיות המצאה. אין לך לדעתי הוכחה ברורה. צרכנים צריכים לדעת שמניפולציות ניתן לעשות. הייתי דואג יותר להחזר. | |
|
|
|
| 25/11/2020 18:32 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 18:32:31 |
| לפני הקורונה רכשתי בספא כרטיסייה ל-12 טיפולים. שילמתי מראש.
לא היה הסכם שחתמתי עליו, רק קיבלתי קבלה.
מתוך 12 המסאזי'ם הספקני לנצל רק 2.
ניסיתי לפנות לספא אך הוא סגור ולא קיבלתי מענה למייל.
האם אני זכאית להחזר יחסי על התשלום? אם כן, איך ניתן לגבות אותו? | |
|
|
|
| 26/11/2020 22:16 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 22:16:00 |
| | למה אתם לא עונים לחלק מההודעות בפורום? | |
|
|
|
| 29/11/2020 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 14:28:56 |
| שלום רב רויטל,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, על מנת לברר בעניין, וככל שבוצעה פניה בכתב הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(קבלה, העתק מהכרטיסיה, העתק מהפניה בכתב לבית העסק). | |
|
|
|
| 25/11/2020 17:58 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 17:58:26 |
| שלום,
בתאריך 04.08.2020 חתמתי על הסכם לימודים עם אחד מבתי הספר המובילים בארץ בתחום האיפור. בהסכם רשום כי מועד התחלת הלימודים הינו 1.10.2020 והוא אמור להימשך כשישה חודשים.
במועד החתימה על הקורס נתתי מקדמה באשראי ולאחר כמה ימים הוסדר התשלום על יתר הסכום טלפונית באשראי בפריסה לתשלומים.
לאור הקורונה ביה"ס הודיע על דחיית מועד הקורס בכשבוע, לאחר מכן הודיע על דחייה נוספת לתאריך לא ידוע.
לאחר מספר שבועות ממועד התחלת הקורס המקורי יצרתי קשר עם ביה"ס כדי לעצור את התשלומים, שכן הם ממשיכים לרדת וטרם קיבלתי תמורה, ונאמר לי על ידם כי יש באפשרותי לפנות לחברת האשראי לעצור את התשלומים וכשהקורס יפתח ביה"ס ידאג להמשיך את התשלומים.
כחודש לאחר מכן (וכחודשיים לאחר מועד פתיחת הקורס המקורי) ביה"ס פנה אליי טלפונית ואמר שהייתי צריכה להודיע לו לפני פנייתי לחברת האשראי. אני טענתי שלא נאמר לי כך. ובנוסף, לאור הדחייה הממושכת ותוכניות שיש לי לאחר חודש מרץ, דוגמת התחלת לימודים לתואר מתקדם, ברצוני לבטל את העסקה. נאמר לי שאם כך, אתבע על ידם.
בשיחה טלפונית שאירעה כעבור כמה ימים, נטען ע"י ביה"ס כי הפרתי חוזה משום שעצרתי את התשלומים ע"י חברת האשראי. אני טענתי שלא הפרתי ושזו הייתה הנחיית ביה"ס אליי בפנייתי אליהם לפני כחודש. מלבד זאת הבעתי את ענייני בביטול העסקה, שכן בשיחה זו נאמר לי שהקורס יפתח ב24.12.2020. כלומר יסתיים כשלושה חודשים מאוחר יותר ממועד תחילת הקורס המקורי ואני מתעיניינת בלימודים שיחלו במרץ למשך שנתיים. נאמר לי שזה לא אפשרי ושאהיה חשופה לתביעה. אמרתי שאני רוצה לבדוק את החוזה שלי עם איש מקצוע, ואז אוכל להגיב.
אשמח לדעת מומחה לגבי זכאותי לבטל את העסקה ואת רישומי לקורס, מבלי לשלם את יתרת התשלומים.
מצרפת את הסעיפים הרלוונטיים בחוזה:
4 .א. ביה"ס יכול לדחות את מועד הקורס ו/או המסלול למועד שלא יעלה על 60 ימי עסקים ובכפוף לאי
שינוי היום בשבוע והשעה.במקרה כזה לא תעמוד טענה כלשהי כנגד ביה"ס בעניין זה.
ב. במידה וביה"ס יאלץ להפסיק את הקורס ו/או המסלול לתקופה כלשהי, מסיבות שאינן תלויות בו כגון:
מילואים, כוח עליון, מצב בטחוני, מחלה, חוסר יכולת להשתמש במתקן ביה"ס לאיפור וכיו"ב סיבות - יושלמו
לימודי הקורס מאוחר יותר ומיד עם הסרת המניעה האמורה כך שהתלמיד יוכל לסיים את לימודיו בהצלחה.
לתלמיד לא תהיה במקרה כזה כל טענה ו/או תביעה ו/או דרישה כלפי בית הספר, והוא לא יהא זכאי לכל
החזר ו/או פיצוי.
5 .התלמיד מתחייב לשלם לביה"ס את שכר הלימוד כפי שמופיע בהסכם וכן עלותן של הטבות אחרות שניתנו
במסגרת ההרשמה ללימודים, במעמד חתימת הסכם זה ולא יאוחר משלושה ימי עבודה מיום ההרשמה.
תלמיד שבכוונתו לשלם את שכר הלימוד כולו או חלקו, באמצעות פקדון לחיילים משוחררים ו/או באמצעות
מימון חיצוני אחר (להלן: "מימון חיצוני"), ובמעמד החתימה על הסכם זה, טרם נתקבל המימון החיצוני,
יפקיד בידי ביה"ס, במועד חתימת ההסכם המחאה בסך גובה שכר הלימוד. החל התלמיד את לימודיו וטרם
נתקבל המימון החיצוני, יהא ביה"ס רשאי לפדות את ההמחאה שהפקיד התלמיד, ולפרוע ממנה את שכר
הלימוד. תלמיד ששילם את שכר הלימוד בהוראת קבע ו/או בשיקים וכל התשלומים או חלקם לא כובד על
ידי הבנק, על התלמיד לשלם את העמלות הכרוכות באי כיבוד השיקים ו/או בהוראת הקבע. מובהר, כי
תלמיד שלא שילם את שכר הלימוד במלואו – לא יהא זכאי ללמוד בביה"ס ולא יהא זכאי לקבל כל תעודה.
6 .תלמיד שהודיע לביה"ס על רצונו לא ללמוד בקורס ו/או מסלול (להלן: "הביטול"), יחולו עליו הוראות חוק
הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 ,בדבר ביטול עסקה, וכן תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א –
2010 ,ולפיהן אם הודיע על הביטול בתוך 14 ימים לפחות ממועד חתימת הסכם זה, ובלבד שהביטול ייעשה
14 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לתחילת הלימודים, ישיב לו ביה"ס את התמורה ששילם בניכוי דמי ביטול
בשיעור של %5 משכר הלימוד או 100 ₪ לפי הנמוך מבינהם. במידה והעסקה נעשתה בכרטיס אשראי
יחוייב הצרכן גם בדמי הסליקה. היה וקיבל התלמיד במסגרת ההרשמה מתנה כלשהי, שווי המתנה יקוזז אף
הוא מההחזר. במידה ושכר הלימוד מומן באמצעות גורם חיצוני – יחזיר ביה"ס את הכספים עפ"י האמור
לעיל, למקור המימון החיצוני. מבלי לגרוע באמור לעיל, היה התלמיד חייל משוחרר, יחולו עליו הוראות
משרד הכלכלה ויוחזרו הכספים לקרן לפקודת חיילים משוחררים. במקרה של תשלום שכר הלימוד
באמצעות חברת ern ו/או חברת מימון,יעמדו דמי הביטול בהתאם לחוק הגנת הצרכן + %3 מסך העיסקה
שכן בית העסק מחוייבת בעמלה זו .
7 מבלי לגרוע באמור לעיל בכלל ובסעיף 7 בפרט, במקרה של בקשת התלמיד למעבר לתאריך קורס אחר
פחות מ-14 ימי עבודה טרום תאריך תחילת הלימודים, יהיה הדבר נתון לשיקולו של בית הספר.
8 .מוסכם כי כל ההוצאות שייגרמו לבית הספר כתוצאה מאי עמידתו של התלמיד בהתחייבויותיו על-פי הסכם
זה במלואן ובמועדן ו/או כתוצאה מהפרתו את ההסכם, לרבות הוצאות משפטיות, עמלות שונות, הוצאות בגין
חיוב הפרשי ריבית והצמדה וכו' - יחולו על התלמיד והוא מתחייב לשלמן מייד על-פי דרישתו הראשונה של
בית הספר. אין באמור לעיל, כדי לגרוע מכל סעד או זכות אחרים שיעמדו לזכות ביה"ס.
תודה !!
| |
|
|
|
| 26/11/2020 11:25 |
אנונימית |
 | |
|
| 29/11/2020 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 14:16:39 |
| שלום רב גברת,
כיצד בוצעה העסקה- האם בבית העסק? אם כן, מתי(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים(פרט לקורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לפיכך, ובמידה שהמועד לביטול העסקה חלף, יהיה עליך לעיין בחוזה ההתקשרות בניכם ולבדוק אם ישנו התייחסות לטענתך לפיה:
"...כחודש לאחר מכן (וכחודשיים לאחר מועד פתיחת הקורס המקורי) ביה"ס פנה אליי טלפונית ואמר שהייתי צריכה להודיע לו לפני פנייתי לחברת האשראי. אני טענתי שלא נאמר לי כך. ובנוסף, לאור הדחייה הממושכת ותוכניות שיש לי לאחר חודש מרץ, דוגמת התחלת לימודים לתואר מתקדם, ברצוני לבטל את העסקה. נאמר לי שאם כך, אתבע על ידם..."
ובהנחה שאין התייחסות בחוזה, האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך?
| |
|
|
|
| 25/11/2020 23:12 |
שמוליק |
 | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 23:12:45 |
| | שלום רב, הייתי אמור לטוס יחד עם המשפחה לדרום אפריקה ב 31.7. הטיסה בוטלה וביקשתי לקבל את כספי בחזרה. הכסף לא הוחזר ב 31.10.20 כקבוע בחוק שירותי התעופה קורונה אלא נגררתי לחודש שלם של ויכוחים מול אתיופיאן איירלינס ומול אליס חברת הנסיעות דרכה רכשתי את הכרטיס. קיבלתי היום הודעה שהכסף יועבר לכרטיס האשראי בניכוי עמלה של 35$ לנוסע, האם אחרי עיכוב של חודש בביצוע החוק אני אמור לספוג עמלה כזאת גבוהה על שירות שלא ביטלתי ביוזמני ועל שירות גרוע שקיבלתי בהחזר כספי? | |
|
|
|
| 29/11/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 13:39:41 |
| שלום רב שמוליק,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיסה בוטלה וביקשתי לקבל את כספי בחזרה..."-מי הודיע לך על ביטול הטיסה - האם סוכנות הנסיעות או חברת התעופה?
בכל מקרה בו נדרשת לשלם עמלה, עליך לפנות בכתב אל החברה, אשר דרשה ממך זאת, בכדי לברר מכח מה היא דורשת זאת ממך(בהנחה שהעסקה לא בוטלה ביוזמתך)?
ולאחריו, אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 25/11/2020 16:46 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 16:46:10 |
| שלום,
רכשתי לפני כ-4 חודשים כרטיס טיסה לצרפת.
לאור המצב שנותר ללא שינוי לא אוכל לטוס.
האם יש אפשרות לבטל את הכרטיס ולקבל החזר בעברו?
תודה | |
|
|
|
| 29/11/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 13:32:19 |
| שלום רב ליאור,
מול מי בוצעה העסקה?
האם בית העסק הציע לך חלופה אחרת?
במידה שביקשת לבטל את העסקה- מה הייתה תגובת החברה? | |
|
|
|
| 25/11/2020 16:24 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 16:24:55 |
| | שלום. מסרתי מסך טלפון סלולרי לתיקון בחנות לתיקון מוצרים סלולריים. המסך לא תוקן וכבר מספר פעמים מסרתי להם וחזר תקול. מה זכויותי? שילמתי להם כבר 350 ש"ח | |
|
|
|
| 29/11/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 13:02:08 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בהנחה שהמוצר לא נמצא בתקופת האחריות הראשונה על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), עליך לפנות אל בית העסק שביצע את התיקון, בכתב בצירוף הקבלה תוך פירוט השתלשלות העניינים.
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 25/11/2020 10:59 |
שאול לוי |
 | | מחבר: | שאול לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 10:59:57 |
| | שלום הזמנתי מוצר מאנגליה ואותו מוכר שלח לי את זה עים דואר סטנדרט של ה רוייל מייל מקביל לרשות הדואר של ישראל. כמה זמן אמורה ליהיות החבילה ?? והאם היא בכלל תגיע ? כי אין לו מס מעקב. | |
|
|
|
| 29/11/2020 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 12:49:38 |
| שלום רב שאול,
האם לא קיבלת מידע בעניין מועד קבלת המוצר?
על מנת לברר בעניין מועד אספקת המוצר, פנה אל בית העסק מולו בוצעה העסקה. | |
|
|
|
| 25/11/2020 15:28 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 15:28:21 |
| הי,
שלשום בערב רכשתי טבעת יהלומים מחנות ברמת גן במחיר 4,900 שח.
לאחר בדיקה עם מספר חנויות תכשיטים המחיר ששולם לא תואם לנתוני היהלומים
והמחיר גבוה מהמחיר שמציעים לי בחנויות אחרות.
האם אוכל להחזיר את הטבעת? אציין שהקטינו לי אותה לגודל האצבע שלי.
תודה רבה!
טלי | |
|
|
|
| 29/11/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 10:18:05 |
| שלום רב טלי,
האם יש שילוט החזרת טובין בבית העסק? אם כן, מה הוא קובע?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן ושעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
מתיאור בפנייתך, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
אולם, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במקום בולט, כקבוע בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן,לפיכך, עליך לבדוק אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין, ואם כן, עליך לפעול בהתאם למדיניות.
ואם אין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 25/11/2020 13:30 |
אנקווה מיכאל |
 | | מחבר: | אנקווה מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 13:30:25 |
| שלום
ירשתי בעלות על דירה בדיור מוגן , אמי נפטרה וחוזה הניהול היה מולה
כאשר אימי נפטרה ואני ואחיותי הפכנו ליורשים חברת הניהול של הדיור מוגן ביקשה מאיתנו להמשיך לשלם את דמי הניהול כפי שהם במלואם
התייעצנו עם עורך דין והוא חשב שההסכם לא מחייב אותנו רציתי להתייעץ אתכם מה אתם חושבים על המצב הנ"ל
האם אני כיורש צריך לשלם את דמי הניהול במלואם או את החלק היחסי מכיוון שאימי שנפטרה לא משתמשת בחלק גדול מהשירותים , רפואה, בידור , נקיון, שמירה, וכדו',
אשמח לשמוע דעתכם הראשונית ולהפנות אותי להן שצריך
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/11/2020 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 09:58:29 |
| שלום רב מיכאל,
אם כך, תנסה אולי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 25/11/2020 13:13 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 13:13:23 |
| שלום
קבעתי עם חברה להגעת טכנאי לתיקון מכשיר מים במסגרת אחריות .הם קבעו זמן הגעה של 4 שעות
הווה אומר שעלי להמתין 4 שעות בבית להגעת הטכנאי
בין השעות 1300-17:00
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/11/2020 13:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 13:16:11 |
| | לא חוקי. אתה יכול להתקשר אליהם ולתאם חלון של שעתיים כפי שמחייב אותם החוק. מעבר לשעתיים אתה יכול לחכות כרצונך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 29/11/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 09:42:37 |
| שלום רב איציק,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי :"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה..." מכאן שלעמדת המועצה לצרכנות "השעה שתואמה" יכולה להיות שעתיים כגון: 13:00-15:00, והפיצוי יהיה באיחור מעבר לשעה 17:00. | |
|
|
|
| 25/11/2020 11:13 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 11:13:30 |
| שלום.
לפני כמה חודשים הזמנו מטבח חדש לבית חדש בחברת מטבחים.
לפי החוזה היו אמורים לספק ולהתקין אותו עד 45 ימי עסקים.
אחרי 50 ימי עסקים קבעו איתנו להתקנה, לקחנו יום חופש וחיכינו בבנייה, מהבוקר היינו איתם בטלפונים כמעט כל שעה לראות מה קורה כי ראינו שהם לא מגיעים. מרחו אותנו "תכף יוצאים" "תכף יוצאים" עד שלבסוף בשעה 14:00 בצהריים אמרו לנו שיש להם עומס ולא יגיעו בסוף. (שנינו הפסדנו יום עבודה וחיכינו שם לשווא)
אחרי כמה ימים הם הגיעו להתקנה והביאו רק חלק מהמטבח.
כבר עבר יותר מחודש מהתאריך בו המטבח אמור היה להיות מותקן ומורכב וכרגע אין מטבח ולא נראה שיש אופק כי בטלפון לא נותנים לנו תשובות ורק אומרים יחזרו אליכם.
מדובר בבית חדש מוכן שזה הדבר היחיד שנשאר בו כדי להכנס לבית, מה שאומר שהחודש נגמר, אין מטבח ולכן אנחנו צריכים לשלם חודש נוסף של שכירות בגלל האי עמידה בהסכם שלהם.
מה אנחנו יכולים לעשות בנדון? מה הזכויות שלנו? | |
|
|
|
| 29/11/2020 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 09:06:47 |
| שלום רב מעיין,
האם בהסכם ההתקשרות בניכם מופיע פיצויים מוסכמים במקרה שאחד מהצדדים מפר את החוזה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה, בהתאם לסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שהמועד לאספקת המוצר (המצוין בחוזה) חלף, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין הטענה כי:
"...אחרי 50 ימי עסקים קבעו איתנו להתקנה, לקחנו יום חופש וחיכינו בבנייה, מהבוקר היינו איתם בטלפונים כמעט כל שעה לראות מה קורה כי ראינו שהם לא מגיעים. מרחו אותנו "תכף יוצאים" "תכף יוצאים" עד שלבסוף בשעה 14:00 בצהריים אמרו לנו שיש להם עומס ולא יגיעו בסוף. (שנינו הפסדנו יום עבודה וחיכינו שם לשווא)..."- במידה שנגרם לכם נזק מוכח כפי שציינת, באפשרותכם להציג את הראיה להפסד יום עבודה ולדרוש פיצוי בגין המועד המדובר מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 24/11/2020 09:31 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2020 | | שעה: | 09:31:58 |
| שלום רב
הייתי בחנות ומעל הקולב היה שלט שכל הפריטים בחמישים שקלים.
שהגעתי לקופה נמסר לי שהפריט שלקחתי הונח בטעות על הקולב ומחירו
גבוה יותר. מה אומר החוק בעניין זה?
תודה! | |
|
|
|
| 25/11/2020 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 18:22:50 |
| שלום רב תמר,
האם צילמת את הפרסום? האם הופיע בו מק"ט? אם כן, האם המוצר שרצית לרכוש(או שרכשת) תואם למק"ט?
ככל שיש לך ראיות התומכות בטענתך (המק"ט של המוצר תואם למק"ט שהופיע בפרסום) פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/11/2020 14:26 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2020 | | שעה: | 14:26:13 |
| לא הופיע מקט, זה היה מבחר של פריטים שונים ואמרו שזה נכנס בטעות
יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 29/11/2020 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 08:27:37 |
| שלום רב תמר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום, הטעיה במחיר.
לפיכך, וככל שיש ברשותך העתק מהפרסום וכן צילום של המוצר שביקשת לרכוש, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
בנוסף וככל שהמוצר לא נרכש, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
שאול לוי |
 | | מחבר: | שאול לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 10:59:45 |
| | שלום הזמנתי מוצר מאנגליה ואותו מוכר שלח לי את זה עים דואר סטנדרט של ה רוייל מייל מקביל לרשות הדואר של ישראל. כמה זמן אמורה ליהיות החבילה ?? והאם היא בכלל תגיע ? כי אין לו מס מעקב. | |
|
|
|
| 29/11/2020 08:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2020 | | שעה: | 08:21:11 |
| שלום רב שאול,
|
|
|
| 5/11/2020 09:45 |
אמיר ברק |
 | | מחבר: | אמיר ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:45:15 |
| אני התחברתי לאייס תקשורת כמעט לפני שנה. הסכמנו בשיחה תליפונית שהמחיר של העסקה היה 69ש"ח בחודש לשלוש שניים.מחיר סופי קבוע כולל
הכל .
אחרי חודש בדקתי באשרי והתבבר שהם מחיביים אותי עוד 55 ניהול ראוטיר ועוד 30 ש"ח נהיהול אדמין. בלי הידיעה וההסכמה שלי .בנוסף ל 69ש"ח
אני עשיתי בירור לעסקות . אבל הדבר חוזר על עצמו . הם כל הזמן מוסיפים חבילות בלי הידיעה וההסכמה שלי.
אני התנתקתי מהם לפני יומיים אבל הם עדיין מחיביים 85ש"ח בחודש . הם מסרבים לבטל .תשלומים
30 שיח על ראוטר שיעלה לי 1000ש"ח? ."המחיר של הראוטר בשוק 270ש"ח!
ו 55ש"ח בחודש.על חבילה בלי הסכמתי.
אני הקלטי כמה שחיות . ממש חוצפה כל מה מתרחש "בחברה הזו"
אני הולך לחסום אותם מכרטיס האשרי . או מבטל האשרי בכלל בגללם.
סליחה שההודעה ארוכה קצת. תודה מראש..
| |
|
|
|
| 8/11/2020 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 15:01:03 |
| שלום רב אמיר,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שלא בוצעה פניה בכתב) לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 25/11/2020 15:28 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 15:28:34 |
| הי,
שלשום בערב רכשתי טבעת יהלומים מחנות ברמת גן במחיר 4,900 שח.
לאחר בדיקה עם מספר חנויות תכשיטים המחיר ששולם לא תואם לנתוני היהלומים
והמחיר גבוה מהמחיר שמציעים לי בחנויות אחרות.
האם אוכל להחזיר את הטבעת? אציין שהקטינו לי אותה לגודל האצבע שלי.
תודה רבה!
טלי | |
|
|
|
| 26/11/2020 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 17:10:29 |
| שלום רב טלי,
האם יש שילוט החזרת טובין בבית העסק? אם כן, מה הוא קובע?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן ושעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
מתיאור בפנייתך, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
אולם, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במקום בולט, כקבוע בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן,לפיכך, עליך לבדוק אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין, ואם כן, עליך לפעול בהתאם למדיניות.
ואם אין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 25/11/2020 10:28 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 10:28:42 |
| | הבן שלי רכש דירה חדשה מקבלן לפני כשנתיים. בשנה האחרונה וועד הבית הוציא אלפי שקלים על תיקונים וחלפים של המעלית. קצת לא סביר למעלית חדשה בבניין חדש. האם המעלית לא כלולה באחריות הקבלן? אם כן, כמה שנים הוא אחראי לתקינות המעלית? | |
|
|
|
| 26/11/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 17:00:54 |
| שלום רב אורלי,
האם ישנו הסכם? מה קובע ההסכם?
עקרונית, סעיף 7(א) וסעיף 7(ב) בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 קובעים כי:
"7. (א) מתקין מעליות בבית מגורים ישא באחריות לפעולתה התקינה של המעלית למשך שנה; האחריות תכסה תיקונים וחלפים ותינתן ללא תשלום מאת דיירי הבית."
"7ב. (א) לא ייכרת חוזה חדש בדבר מתן שירות למעליות, לתקופה העולה על 12 חודשים, אלא אם כן שמורה בו הזכות הבלתי מותנית של נציגות הבית לסיים את החוזה בכל עת, לאחר תום תקופה של 12 חודשים ממועד החתימה על החוזה."
באפשרותך לעיין בחוק בקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_154.htm
| |
|
|
|
שאול לוי |
 | | מחבר: | שאול לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 10:59:33 |
|
|
|
| 26/11/2020 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 16:45:01 |
| שלום רב שאול,
|
|
|
| 25/11/2020 10:25 |
עידן א |
 | | מחבר: | עידן א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2020 | | שעה: | 10:25:38 |
|
האם במצב של רכישת 5 קורסי הכנה לבחינות מועצה.ניתן לבטל ולקבל החזר על קורס מתקדם עקב אי מעבר של בחינות הבסיס ולקבל החזר יחסי? | |
|
|
|
| 26/11/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2020 | | שעה: | 16:36:58 |
| שלום רב עידן,
ראה את המענה מטה. | |
|
|
|
|