| 3/12/2020 15:12 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 15:12:17 |
| שלום ,
רציתי לשאול האם מגיע לאימי החזר כספי,
התחברנו לפני כמה שנים לספק אינטרנט, ועברנו לספק אחר (גם לפני כמה שנים).
בחודש האחרון התקשרו אליי להציע ״מבצע אטרקטיבי״ על הספק, הנציגה אמרה שאנחנו לא משתמשים בשירות כבר תקופה ארוכה, אבל משלמים. לא ידענו שאנחנו משלמים להם כבר תקופה ארוכה בעוד אנחנו לא משתמשות בשירות! מחוברות לחברה אחרת. אימי התקשרה וביקשה לקבל את הכסף בחזרה, הם טוענים שמ2017 לא התקשרנו לחברתם, אמא שלי אמרה שהם בעצמם ידעו שלא השתמשה בשירות כי כך אמרה הנציגה בשיחה הקודמת, הוא טוען שזה נוהל חדש ושרק עכשיו התחילו לבדוק מי לא משתמש בשירות ולהודיע, ובקיצור אמר שלא מגיע לה החזר על כל השנים האלה.
האם הם מחוייבים להחזיר לאימי את הכסף?
לא נשמע לי הוגן לשלם שנים על שירות שלא השתמשת בו.
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/12/2020 21:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 21:50:00 |
| שלום רב שני,
האם אמך הודיעה על ביטול עסקה בכתב? האם יש לה הוכחה שהודיעה על ביטול עסקה?
בהנחה שיש ברשותה ראיות המעידות על ביטול עסקה באפשרות אמך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
במידה שאין ראיות המעידות על ביטול העסקה, יהיה עליה לנסות להציג ראיות המעידות כי בתקופה הזו היתה מנויה בחברה אחרת, ובהתאם לראיות הללו באפשרותה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ובמידה שתיתקל בבעיה שתגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/12/2020 14:46 |
עמוס |
 | | מחבר: | עמוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 14:46:14 |
| לאחר ברורים , הבנתי שיש חוק לגיל השלישי שניתן לבטל עסקה לאחר 4 חודשים , האם החוק תקף גם על קניית רכב ?
| |
|
|
|
| 6/12/2020 21:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 21:29:24 |
| שלום רב עמוס,
כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית? | |
|
|
|
| 3/12/2020 13:03 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 13:03:19 |
| לפני 4 ימים החלפתי חבילה סלולרית ברמי לוי, עבור השינוי שילמתי ״דמי מעבר״.
במקביל אני חווה בעיות טכניות של קליטה וגלישה עם החברה, לאחר שיחות רבות עם נציגי השירות הטכני לא הצליחו לטפל בבעיות ונאמר לי ״אין מה לעשות״.
ביקשתי משירות הלקוחות לבטל לי את שינוי החבילה ולבטל את החיוב עבור דמי המעבר, (כך שאוכל למצוא ולעבור לחברה אחרת בה יהיה לי קליטה טובה יותר), אך נאמר לי שאין שום אפשרות
לבטל את דמי המעבר, גם אם בפועל הם יבטלו לי את התכנית החדשה וישאירו לי את הישנה.
כאמור עברו רק 4 ימים משינוי החבילה, כאשר החשבונית החדשה תחל היום, ועד אז ניתן שירות וחיוב יחסי.
האם התשובה שקיבלתי נכונה? או שיש באפשרותי עדין לבטל את העסקה ולקבל חזרה את דמי המעבר?
תודה | |
|
|
|
| 3/12/2020 13:31 |
רונן |
 | |
|
| 6/12/2020 21:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 21:22:09 |
| שלום רב רונן,
האם עיינת ברישיון של החברה? אם לאו, רצוי לעיין ברישיון של החברה מטעם משרד התקשורת וכן בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק אם המידע בדבר "דמי מעבר" קיים. | |
|
|
|
| 3/12/2020 14:09 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 14:09:59 |
| | במידה ועברתי תכנית ברשת סלולרית ושיניתי את דעתי, האם בית העסק צריך לבטל את החיוב בגין דמי המעבר עליהם חוויבתי? | |
|
|
|
| 6/12/2020 21:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 21:03:44 |
| שלום רב מיכל,
האם עיינת ברישיון של החברה? אם לאו, רצוי לעיין ברישיון של החברה מטעם משרד התקשורת וכן בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק אם המידע בדבר חיוב בגין "דמי מעבר" קיים. | |
|
|
|
| 3/12/2020 13:41 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 13:41:39 |
| שלום רב,
רכשתי באתר עזריאלי אי קומרס בע"מ שני מייקפים של אסתי לאודר. עם המייקפים היתה אמורה להגיע מתנה - סבון לניקוי עור הפנים 100 מ"ל.
בעבור פרסום זה עשיתי את הרכישה באתרם. בגלל המתנה.
כשהגיע המשלוח מצאתי כי נשלחה לי מתנה בגודל 30 מ"ל בניגוד למפורסם באתר.
פניתי אליהם מספר פעמים בקובלנה, האתר לא הסכים לפצות ולשלוח לי מתנה בהתאם למפורסם, על אף שיש ברשותם את המוצר (מפורסם באתר).
הפיצוי שהוצע לי היה ביטול עסקה (בלתי אפשרי משום שפתחתי את אחד מהמוצרים) או זיכוי 50 ש"ח קרדיט לרכישה באתר שלהם.
אני לא מעניינת בפיצוי קרדיט.
אני רוצה מתנה בהתאם למה שפורסם באתר ביום הרכישה ובעבורה עשיתי את הקנייה.
מה אוכל לעשות בנידון?
| |
|
|
|
| 6/12/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 16:01:45 |
| שלום רב מור,
האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לפיה:"...עם המייקפים היתה אמורה להגיע מתנה - סבון לניקוי עור הפנים 100 מ"ל...מצאתי כי נשלחה לי מתנה בגודל 30 מ"ל בניגוד למפורסם באתר..." יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/12/2020 12:42 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 12:42:45 |
| | קניתי מסך של אסוס, שמיועד לעבודת גרפיקה. המסך הוזמן דרך האתר (גם בחנויות המסך לא נמצא בתצוגה) ולא ניתן היה לדעת אם הוא מתאים לצרכים שלי. לאחר שפתחתי את המוצר וניסתי להתאים אותו לצרכי לפי הנחיות היצרן באתר האינטרנט שלהם, הבנתי שהוא לא עונה על הצרכים שלי. פניתי לחנות דרך הדוא"ל (כי בטלפון הם לא עונים) והם לא חזרו אלי. היום ניגשתי לחנות, והם הסכימו לבטל את העיסקה, אבל הם ניכו 10% מערך העיסקה (המסך עלה יותר מ 4000 ש"ח). האם זה בסדר? או שמגיע לי החזר גדול יותר? יש לציין שבאותו היום, החזרתי את המוצר לאריזתו המקורית. | |
|
|
|
| 6/12/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 15:42:22 |
| שלום רב אורית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...שמיועד לעבודת גרפיקה..."- האם המוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
בנוסף, את מציינת כי:
"... המסך הוזמן דרך האתר (גם בחנויות המסך לא נמצא בתצוגה)..."- כיצד הגעת אל בית העסק(דרך פרסום באתר)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 3/12/2020 12:31 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 12:31:09 |
| לפני 4 ימים החלפתי חבילה סלולרית ברמי לוי, עבור השינוי שילמתי ״דמי מעבר״.
במקביל אני חווה בעיות טכניות של קליטה וגלישה עם החברה, לאחר שיחות רבות עם נציגי השירות הטכני לא הצליחו לטפל בבעיות ונאמר לי ״אין מה לעשות״.
ביקשתי משירות הלקוחות לבטל לי את שינוי החבילה ולבטל את החיוב עבור דמי המעבר, (כך שאוכל למצוא ולעבור לחברה אחרת בה יהיה לי קליטה טובה יותר), אך נאמר לי שאין שום אפשרות
לבטל את דמי המעבר, גם אם בפועל הם יבטלו לי את התכנית החדשה וישאירו לי את הישנה.
כאמור עברו רק 4 ימים משינוי החבילה, כאשר החשבונית החדשה תחל היום, ועד אז ניתן שירות וחיוב יחסי.
האם התשובה שקיבלתי נכונה? או שיש באפשרותי עדין לבטל את העסקה ולקבל חזרה את דמי המעבר?
תודה | |
|
|
|
| 6/12/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 15:10:15 |
| שלום רב רונן,
האם עיינת ברישיון של החברה? אם לאו, רצוי לעיין ברישיון של החברה מטעם משרד התקשורת וכן בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק אם המידע בדבר "דמי מעבר" קיים.
| |
|
|
|
| 3/12/2020 10:30 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 10:30:06 |
| שלום,
אשמח לשמוע את חוות דעתכם-
הוט נט קבעה לי טכנאי שיתקין לי אינטרנט בבית בין השעות 15:00-17:00,
בשעה 17:00 בדיוק התקשר נציג להגיד שהטכנאי יאחר ויגיע תוך לכל היותר שעה.
בפועל הטכנאי איחר גם לשעה זו והגיע אליי ב-19:17.
החברה הציעה פיצוי של 100 ש"ח, בטענה שברגע שהטכנאי עדכן על האיחור זה תקין. להבנתי לפי חוק אני זכאי לפיצוי של 300 ש"ח.
אשמח לשמוע, האם תוכלו לסייע לי במקרה זה? | |
|
|
|
| 6/12/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 14:57:44 |
| שלום רב עידן,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובמידה שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/12/2020 10:08 |
אלקס |
 | | מחבר: | אלקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 10:08:25 |
| אתמול עשיתי הזמנה לאמא שלי (יש לציין קשישה ואישה מוגבלת) שהיתה אמורה להגיע בין השעות 17:00-20:00, ההזמנה לא סופקה בזמן (לטענתם בגלל פקקים) ולא שהודיעו לנו, היינו צריכים לצלצל כדי לברר ובאיזור השעה 21:00, הודיעו לי שתגיע בעוד כ40 דקות. כשביקשתי לבטל את ההזמנה כי הם לא עמדו בתנאים שלה, הם סרבו בטענה שכשהמשלוח יוצא מהחנות אין באפשרותם.
כשנכנסתי לאתר שלהם לבדוק את התקנון שלהם, נתקלתי בשני הסעיפים הבאים
על אף האמור בתקנון זה, יובהר, כי עלולים לחול שינויים או חריגות במועדי האספקה ובשעות הפעילות, ולא יהיה בדבר כדי להקים לויקטורי אחריות.
יובהר עוד, כי אי עמידת ויקטורי במועד האספקה המבוקש לא תפטור את הלקוח מחובתו לשלם לויקטורי בגין ההזמנה.
האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון, כדי שזה לא יקרה שוב, לי או למישהו אחר? | |
|
|
|
| 6/12/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 14:46:32 |
| שלום רב אלקס,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...היינו צריכים לצלצל כדי לברר ובאיזור השעה 21:00, הודיעו לי שתגיע בעוד כ40 דקות. כשביקשתי לבטל את ההזמנה כי הם לא עמדו בתנאים שלה, הם סרבו בטענה שכשהמשלוח יוצא מהחנות אין באפשרותם..."- האם ידוע לך מתי נציג בית העסק הגיע לספק את המוצר?
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
בהנחה שבוצעה פניה אל בית העסק בכתב, תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/12/2020 10:02 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 10:02:20 |
| | בעת אירוע ארצי של תקלת חשמל, 'נדפק' בביתי מכשיר חשמלי רב ערך. חברת החשמל דוחה את פניתי בעניין. כיצד להעביר אליכם תלונה בעניין? | |
|
|
|
| 6/12/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 13:33:14 |
| שלום רב דודי,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור - רשות החשמל, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 2/12/2020 16:54 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 16:54:14 |
| | מכון הכושר שאני רשום אליו סגור כבר כמה חודשים. הוא לא הקפיא את התשלומים כך שאני משלם על כלום. אני רוצה לבטל את המנוי אבל אין לי למי לפנות. באימייל שלהם הם אומרים שהם יחזירו את החודשים אחר כך בלי תשלום. אבל אני לא רוצה שיחזירו לי חודשים. אני רוצה לבטל מנוי. והם לא נותנים. אני לא יכול להפסיק תשלום כי זה כרטיס אשראי. מה אני יכול לעשות לכל הרוחות כדי לבטל את המנוי?! | |
|
|
|
| 2/12/2020 20:53 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 20:53:52 |
| מצטרפת לשאלה.
ביקשתי לבטל מנוי בחדר כושר ובתשובה טענו שאין אפשרות כל עוד חדר הכושר סגור. וכמובן ממשיכים לגבות ממני כל חודש דמי מנוי.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 6/12/2020 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 13:26:33 |
| שלום רב אמיר,
במידה שבשל המצב הוצע לך הקפאת המנוי, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם בכדי לבדוק אם ישנו התייחסות בהסכם לעניין ההקפאה ומהם התנאים? ולאחריו וככל שאינך מסכים לחלופה המדוברת, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, שבמהלכם הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן: https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 2/12/2020 16:52 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 16:52:50 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיסי טיסה מחברת דיזנהאוז עבור טיסה של אלעל.
הטיסה בוטלה (ע״י אלעל) עקב הקורונה, פניתי לקבלת החזר כספי מדיזנהאוז אך הם מסרבים להחזיר הכספים בטוענה שאלעל טרם החזירו את הכסף, אך לא נשמע שאי אילו צעדים ננקטים מצידם ע״מ שאלעל תחזיר את הכספים בהקדם.
רציתי לדעת האם חברת דיזנהאוז נחשבים כ״מארגן״ עפ״י החוק, או רק כ״נותן שירותי סוכנות נסיעות״?
במידה והם רק ״נותן שירותי סוכנות נסיעות״, האם יש לי איך לתבוע את כספי בחזרה? לא ברור לי מהחוק האם אני יכול לתבוע את כספי ישירות מחברת התעופה (שכן הזמנתי את הכרטיסים מדיזנהאוז) או האם אני יכול לתבוע את כספי מ״נותן שירותי סוכנות נסיעות״?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 6/12/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 13:21:40 |
| שלום רב אביב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיסה בוטלה (ע״י אלעל) עקב הקורונה,..."- האם הודעת ביטול טיסה נשלחה על ידי חברת התעופה? אם כן, עליך לפנות אל חברת התעופה בכתב בהתאם לחוק שירותי תעופה הוראת שעה, בדרישתך לקבל את כספך בעבור כרטיסי הטיסה, למידע רחב בעניין חוק שירותי תעופה ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
לפיכך, וככל שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה, פנה אל חברת התעופה בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/12/2020 15:52 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 15:52:22 |
| שלום,
בתאריך 23.11.20 רכשתי באתר פוקס הום ושילמתי בתווים של שופרסל + נקודות מועדון. בתאריך 29.11.20 פנו אליי שאין במלאי את המוצר העיקרי בהזמנה (למרות שבזמן הרכישה באתר הוא כן היה במלאי), שניתן לספק את ההזמנה ללא המוצר או לבטלה. וידאתי שהביטול יהיה מיידי בכדי שאוכל לבצע הזמנה חדשה באתר בהנחת בלאק פריידי והנחת יום הולדת שמגיעה לי כחברת מועדון, נאמר לי שהביטול יאושר תוך שעה. מאז ועד עכשיו (מעל שלושה ימים) ההזמנה לא בוטלה, לא קיבלתי החזר ונציגים במוקד הטלפוני ובמייל לא מוכנים להסביר לי מדוע (רק שזה בבירור מול חברת התווים). האם מצב זה תקין מבחינה חוקית? תוך כמה זמן עליהם להחזיר לי את כספי? | |
|
|
|
| 6/12/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 13:16:06 |
| שלום רב איילת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בתאריך 29.11.20 פנו אליי שאין במלאי את המוצר העיקרי בהזמנה ..."- מי פנה אליך?
באפשרותך לעיין במידע שעל גבי התווים שברשותך,ככל שקיים, וזאת בכדי לברר אם ישנם תנאים למימוש העסקה, וכן תנסי לעיין בתקנון מועדון החברות.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא פני אל הנהלת החברה בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/12/2020 14:29 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 14:29:36 |
| כשרוכשים בשופרסל, ישנן הנחות מיוחדות למחזיקי כרטיס אשראי שופרסל. מי שרוצה לקבל את ההנחות צריך להשתמש בכרטיס של שופרסל ולא ניתן לעשות שימוש בתווי קניה. שימוש בתו קניה מבטל את ההנחה.
האם הדבר חוקי?
זו דרך פשוטה לעקוף את הוראות החוק המחייבות מחיר זהה למחזיק תו קניה וללקוח המשלם בדרך אחרת. | |
|
|
|
| 6/12/2020 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 13:06:32 |
| שלום רב דני,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין כרטיס אשראי, היה ותתקל בבעיה, תוכל לפנות אל הנהלת חברת האשראי ולאחריו באפשרותך לברר מול הרגולטור בתחום- בנק ישראל.
| |
|
|
|
| 2/12/2020 12:50 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 12:50:21 |
| | אם אני סוגרת מתחם של 5 צימרים ל 5 משפחות ומישהו נכנס לבידוד, האם בעל הצימר יכול בכל זאת לחייב על הצימר או שאסור לו לחייב? אם אסור לו לחייב אשמח למסמך בנושא. תודה | |
|
|
|
| 6/12/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 12:59:06 |
| שלום רב רונית,
האם בוצעה העסקה- אם כן, מתי(תאריך)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי נאלצתם להיכנס לבידוד(תאריך), ככל שזה המצב?
במידה שטרם בוצעה העסקה, רצוי לציין בהסכם ההתקשרות בניכם סעיף המאפשר לכם לבטל את העסקה ללא תשלום קנס יציאה/דמי ביטול במקרה שתדרשו להיכנס לבידוד. | |
|
|
|
| 2/12/2020 11:09 |
אזרח |
 | | מחבר: | אזרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 11:09:23 |
| | אם קבענו צימר ושלחנו פרטי אשראי וזהות ונאלצנו להיכנס לבידוד האפ בעל הצימר יכול לחייב אותנו על דמי ביטול? | |
|
|
|
| 6/12/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 12:56:10 |
| שלום רב אדון,
האם בוצעה העסקה- אם כן, מתי(תאריך)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי נאלצתם להיכנס לבידוד(תאריך), ככל שזה המצב?
במידה שטרם בוצעה העסקה, רצוי לציין בהסכם ההתקשרות בניכם סעיף המאפשר לכם לבטל את העסקה ללא תשלום קנס יציאה/דמי ביטול במקרה שתדרשו להיכנס לבידוד.
| |
|
|
|
| 2/12/2020 10:48 |
לנה |
 | | מחבר: | לנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 10:48:02 |
| רכשתי שולחן בחנות אינטרנט. בתמונה מופיע שולחן לבן וגם כתוב שצבע המוצר לבן. אחרי שקיבלתו את השולחן והוצאתי אותו מאריזה (זה מוצר בהרכבה עצמית) גיליתי, שרגלים של השולחן בצבע אחר (אפור כהה). פניתי לחנות והם ענו לי ש: לא כתוב באתר שצבע לבן, בתמונה רואים שרגליים בצבע שונה ובכלל הם מוכרים מאות כאלה ולא קיבלו אף פעם תלונה. הם הסכימו לזכות אותי אם אחזיר להם את השולחן והם יראו שהוא לא פגום. לנסוע להחזיר את השולחן יקח לי לפחות שעתים וחצי (ועוד
עלות של דלק) נראה לי שזה פשוט לא כדי. השאלה שלי היא האם אפשר להתלונן עליהם כי לפי דעתי זה ממש הטעית הצרכן.
תודה | |
|
|
|
| 6/12/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 10:18:32 |
| שלום רב לנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר, על הצרכן להודיע במידי לבית העסק ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו ועל בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לפיה לא נמסר לך ש "...רגלים של השולחן בצבע אחר (אפור כהה)..." אנא פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 2/12/2020 10:46 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 10:46:12 |
| שלום,
הזמנתי טיסה באתר של איזי גט וביטלתי אותה בפחות מ 24 שעות מההזמנה.
חייבו אותי ב 39 יורו דמי ביטול.
האם חוק ביטול של 100 שח או 5% לא חל על איזי גט?
בתודה מראש
אלי | |
|
|
|
| 6/12/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 10:04:32 |
| שלום רב אלי,
האם מדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
היה ומדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת, הרי שיהיה קושי לאכוף את דיני מדינת ישראל. | |
|
|
|
| 2/12/2020 09:56 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 09:56:39 |
| שלום,
ביום 27.11.2020 חל סייל באתר של זארה און ליין.
נכנסתי לקטגוריה של הסייל לפני תחילת המבצע.
באותו רגע הופיעו רק המחירים המלאים של הפרטים לפני הנחה, כאשר ההנחה אמורה להתעדכן בשעה 00:00.
מילאתי את סל המוצרים ועם תחילת הזו על נכנסתי לאתר שוב עמ להשלים את ההזמנה.
עם סיום ההזמנה גיליתי ששניים מהדיונים חויבו במחיר מלא.
פניתי לחברה וזו התגובה שקיבלתי
"מבדיקה שערכנו נמצא כי ערכת את הקנייה של מס' הזמנה 51842554799 לאחר השעה 12 בלילה.
בעת הזאת המחירים של הפריטים המשתתפים בבלאק פריידי היו המעודכנים ביותר.
כלומר, שהמחיר ששילמת בגין כל פריט הוא המחיר הנכון והמעודכן.
יש לציין כי לא כל הפריטים באתר השתתפו בהנחות הבלאק פריידי וכן כי ההנחה האמורה באותו היום הייתה עד 40% הנחה ולא בהכרח שכל הפריטים היו ב40% הנחה."
אשמח להבין אם זה חוקי להציג פריטים בקטגוריה של הסייל כאשר המחיר שלהם הוא בעצם ללא הנחה כלל. | |
|
|
|
| 6/12/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 09:56:34 |
| שלום רב מריה,
האם יש ברשותך העתק מצילום מסך או מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה תומכת בטענתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(קבלה, העתק מהפרסום/צילום מסך וכל מסמך הקשור לעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 2/12/2020 09:11 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2020 | | שעה: | 09:11:56 |
| שלום,
בחודש פברואר רכשתי חבילת נופש מישראייר . הטיסה היתה צריכה לצאת בתחילת אוגוסט , אך בוטלה בגלל הקורונה.
עברו כבר כמעט 4 חודשים מהיום שבו היתה צריכה להיות הטיסה ועדיין לא קיבלנו החזר. לאחר מספר פניות לישראייר , לא הצלחתי לקבל מהם תשובות.
מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 3/12/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2020 | | שעה: | 16:31:45 |
| שלום רב אורי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך בוטלה בגלל הקורונה..."- מי הודיעה על ביטול הטיסה?
בהנחה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה, עליך לפנות אליה בכתב בהתאם לחוק התעופה(הוראת שעה), תוכל להיעזר במידע הקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|