| 7/12/2020 07:59 |
וואסים |
 | | מחבר: | וואסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 07:59:17 |
| | שלום ניסיתי לבצע הזמנה מאיקאה, לאחר שהוספתי פריטים לעגלה נתבקשתי לבחור עיר, ואז קיבלתי הודעה על כך שאחד מהמוצרים לא זמין במלאי, אני מתגורר בצפון הארץ כשניסיתי להכניס ערים מהמרז ודרומה הכל נמצו במלאי. הרושם לפי כמה בדיקות שביצעתי הוא שאיקאה חילקה את הארץ לאוזורים שונים עם מלאים שונים ,מה שנשמע לי כמו אפליה גאוגרפית. אם אני מצליח להזמין ןלקבל פריט מסוים מסין הרחוקה אין סיבה שלא לקבל פריט שלא נמצא בסניף הקרוב אלי אבל כן נמצא בסניפים אחרים בארץ. ניסיתי לקבל את תשובת איקאה, אך התייאשתי אחרי 20 דקות המתנה לנציג בצ׳אט. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 8/12/2020 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 14:38:14 |
| שלום רב וואסים,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך והיות שאתה טוען כי:
"...לאחר שהוספתי פריטים לעגלה נתבקשתי לבחור עיר, ואז קיבלתי הודעה על כך שאחד מהמוצרים לא זמין במלאי...", הרי שבית העסק הציג בפניך את המידע ולכן אין משום התנהלות המנוגדת בחוק, לכאורה.
תנסה לפנות אל בית העסק לבירור בעניין המוצר אם יהיה במלאי ומתי?
| |
|
|
|
| 9/12/2020 09:29 |
וואסים |
 | | מחבר: | וואסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 09:29:16 |
| | תודה על התגובה, אני לא טוען להטעיה, אלא לסוג של סלקציה גיאוגרפית. המוצר קיים באיקיה ישראל בסניפים מסויימים וחסר במלאי סניפים אחרים. אם אני מזמין מהום סנטר או אייס או כל רשת מרובת סניפים אחרת, אני לא מופשע ממיקום המחסנים שלהם, הם דואגים ללוגיסטיקה של אספקת המוצר. לא כך הדבר באיקאה, הם קבעו שחיפה וצפונה יקבלו ממלאי סניף קרית אתא, נתניה והסביב יקבלו ממלאי סניף נתניה ואם אין במלאי של הסניף הקרוב אז אי אפשר להזמין למרות שזה קיים בארץ בסניפים אחרים. להבנתי כשאני מזמין מאיקאה, אני מזמין מאיקאה ולא מסניף כזה או אחר וצריך לקבל את השירות כמו כל אזרח אחר שמתגורר בכל מקום אחר בגבולות המדינה, ואיקאה לא צריכה למנוע ממני הזדמנות לרכוש את המוצר באופן לא שוויוני על בסיס גאוגרפי. אז אם לסכם את זה לטענה אז מדובר בסלקציה ולא בהטעיה. | |
|
|
|
| 9/12/2020 11:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 11:02:34 |
| מחוק איסור הפליה:
(א1) מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי במקום העסק, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת מקום מגורים;
(ב) בית המשפט רשאי לפסוק בשל עוולה לפי חוק זה פיצוי שלא יעלה על 50,000 ש"ח, בלא הוכחת נזק;
| |
|
|
|
| 9/12/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 13:25:33 |
| שלום רב וואסים,
עקרונית, סעיף 2(3א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי: " 2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה: ...
(3א) המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות, לרבות הספקה לאזור, כהגדרתו בתקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק, מעת לעת;" אולם , זה לא המקרה המתואר.
בנוסף והיות שאתה טוען כי: "...כשאני מזמין מאיקאה, אני מזמין מאיקאה ולא מסניף כזה או אחר וצריך לקבל את השירות כמו כל אזרח אחר שמתגורר בכל מקום אחר בגבולות המדינה, ואיקאה לא צריכה למנוע ממני הזדמנות לרכוש את המוצר באופן לא שוויוני על בסיס גאוגרפי..." באפשרותך לעיין בחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000 ולאחריו תנסה לפנות אל בית העסק ואם תתקל בבעיה,תנסה להגיש פניה באתרנו בצירוף מסמכים או שתשקול פני | |
|
|
|
| 7/12/2020 19:23 |
רוסיטה גליוקמן |
 | | מחבר: | רוסיטה גליוקמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 19:23:45 |
| | לפני כשנה עשיתי ביטוח מוצרי חשמל ל 3 שנים בחברת בית גינרל עלית מהנדסים.פניתי מהם מספר פעמים וקיבלתי שירות טוב.בזמן קורונה הם היו בעיצומים והיום כאשר אני מנסה ליצור איתם קשר בטלפון 1700700344 הטלפון מנותק.אין טלפון אחר .מה עושים | |
|
|
|
| 8/12/2020 09:01 |
משה |
 | |
|
| 8/12/2020 09:02 |
משה |
 | |
|
| 9/12/2020 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 12:03:44 |
| שלום רב רוסיטה,
תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב (תעייני בתעודת האחריות אולי מופיע פרטי התקשרות לחברה). | |
|
|
|
| 8/12/2020 07:55 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 07:55:52 |
| שלום,
רכשתי מחברת שליחויות פרטית כרטיסיה של 20 משלוחים, השתמשתי ב 8 משלוחים והשירות היה מזעזע.
כתבתי על כך ביקורת שלילית בגוגל (ביקורת תמציתית: "שירות לא גרוע ויקר")
מאז כתיבת הביקורת, בעל החברה חסם אותי בוואצפ (המשלוחים מתנהלים בוואצפ)
ואינו מוכן לבצע את שאר המשלוחים או להחזיר את הכסף.
השווי הנותר הוא כ 850 ש"ח, שלחתי לו מייל ודואר רשום עם דרישה לתשלום לפני תביעה אך הוא סרב לקבל את הדואר.
כך או כך אני לא מעוניין להגיע לבית משפט בגלל הטרחה שבדבר, מה עושים? | |
|
|
|
| 9/12/2020 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 10:15:31 |
| שלום רב אור,
האם השירות נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
| |
|
|
|
| 7/12/2020 21:33 |
נילו |
 | | מחבר: | נילו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 21:33:32 |
| | היי לא קיבלתי מייל אישור על הגשת התלונה, איך מתקנים / בודקים את המייל? | |
|
|
|
| 9/12/2020 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 08:40:46 |
| שלום רב נילו,
כיצד הגשת את התלונה(באינטרנט, פקס, דוא"ל)?
מתי הגשת את התלונה? | |
|
|
|
| 7/12/2020 18:19 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 18:19:25 |
| שלום,
גילינו כעת שנעשו עיסקאות על כרטיס האשראי שלנו שלא בידיעתנו (אונאה). חברת האשראי טוענת שהם מחוייבים לברר הכחשת עיסקה עד 3 חודשים אחורנית. רצינו לברר האם הם צודקים? האם אין אחריות של חברת האשראי על עסקאות שנעשו מעבר לכך, במיוחד שהעיסקה בוצעה תחת שם של חברה מוכרת,אך גם הם לא מזהים עיסקאות אלו. | |
|
|
|
| 8/12/2020 22:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 22:39:23 |
| שלום רב ליאת,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת פניות הציבור בחברת האשראי לבירור זכויותיך בהתאם לחוק כרטיסי חיוב, היה ותתקלי בבעיה, תנסי לפנות אל הרגולטור= בנק ישראל.
| |
|
|
|
| 4/12/2020 12:52 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2020 | | שעה: | 12:52:06 |
| שלום,
רכשתי באמצעות אתר GoToGate כרטיסים לטיסת ישראייר שהייתה אמורה להתקיים באפריל ובוטלה עקב הקורונה. למעשה, לא קיבלתי הודעת ביטול מסודרת מעולם, אבל הטיסה לא התקיימה.
חיכיתי לקבלת החזר עבור הכרטיסים עד אוקטובר, כי ישראייר קיבלו הארכה. עדיין לא קיבלתי את הכסף.
פניתי לישראייר, והם הפנו אותי ל-GoToGate, המשמשים כאן כסוכנות נסיעות.
פניתי ל-GoToGate, ואצלם זה ״בטיפול״ כבר חודשים. נראה שישראייר פשוט מתעלמים מהם.
מה אני יכול לעשות? אני תקוע בין שתי חברות, והנושא לא מטופל.
האם להגיש תביעה, או שיש אפשרות אחרת? ואם להגיש, אז נגד מי מהחברות?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 7/12/2020 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 08:58:56 |
| שלום רב אסף,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ובוטלה עקב הקורונה. למעשה, לא קיבלתי הודעת ביטול מסודרת מעולם, אבל הטיסה לא התקיימה..."- האם לא קיבלת הודעה על ביטול הטיסה? ובמידה שקיבלת הודעת ביטול- מי שלח לך אותה?
בהנחה שהודעת ביטול טיסה נשלחה מחברת התעופה אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בדרישה להשבת כספך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
ובמידה שלא קיבלת הודעת ביטול טיסה מחברת התעופה, הרי שיהיה עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות דרכה בוצעה העסקה, היה ולסוכנות הנסיעות אין נציגות בישראל, יהיה עליך לאתר את מקום מושבה וכן לבדוק מה הדין באותה מדינה וכן באפשרותך לבדוק באם קיים ארגון צרכני הדומה לשלנו, בכדי שתוכל לברר מולו את זכויותיך. | |
|
|
|
| 7/12/2020 16:01 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 16:01:45 |
| תודה רבה על התגובה.
חודשים אחרי מועד הטיסה קיבלתי מייל מ-GoToGate שהודיע באופן רשמי שהטיסה בוטלה בעקבות הקורונה. הם גם מעוניינים להחזיר את הכסף, ואכן הכסף עבור הטיסה הלוך (בחברת תעופה איטלקית) הוחזר לי, בזריזות יחסית. הטיסה חזור היא של ישראייר, והם לא מעבירים את ההחזר ל-GoToGate על מנת שיעבירו אותו אליי.
דווקא הסוכנות כאן מתנהגת בסדר לדעתי - הם פנו לישראייר ומחכים לקבל את הכסף כדי להחזיר לי. הבעייה היא שישראייר לא מוכנים לדבר איתי, כי רכשתי את הכרטיסים דרך סוכנות, ואין לי דרך לגרום לסוכנות להיות יותר אגרסיביים מול ישראייר. הם פשוט שלחו בקשה באיזו מערכת ממוחשבת ועכשיו מחכים בסבלנות.
אני חושש שנמשיך לחכות לנצח.
אני תוהה מה יש באפשרותי לעשות בכלל... מי שצריכים לשחרר את הכסף הם ישראייר, אבל אני לא בפוזיציה להפעיל עליהם לחץ. GoToGate אומרים לי, ובצדק, שהם פנו לישראייר באמצעים שעומדים לרשותם, וכעת זה בטיפול. איזה אינטרס יש לישראייר לסיים את הטיפול ולהחזיר את הכסף? איך אני יכול להפעיל עליהם לחץ?
לכן שאלתי לגבי תביעה. האם במצב כזה כדאי שאגיש תביעה נגד ישראייר? או אולי נגד GoToGate?
תודה! | |
|
|
|
| 8/12/2020 22:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 22:13:39 |
| שלום רב אסף,
היות שאתה מציין כי הודעת ביטול הטיסה נעשתה על ידי סוכנות הנסיעות:
"...חודשים אחרי מועד הטיסה קיבלתי מייל מ-GoToGate שהודיע באופן רשמי שהטיסה בוטלה בעקבות הקורונה..." אזי' עליך להתנהל מול סוכנות הנסיעות אשר עמה בוצעה העסקה. | |
|
|
|
| 7/12/2020 13:26 |
קטי |
 | | מחבר: | קטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 13:26:10 |
| שלום רב.
מעוניינת להתייעץ, הזמנתי מיטה ב19.6.20 בחנות בשם living room סניף ראשון לציון ( הוזמנה מיטה עם ארגז מצעים). שילמתי מקדמה ושאר באשראי. לאחר מספר חודשים תיאמו איתו מועדד אספקה אך המיטה שסופקה הייתה מיטה ללא ארגז כפי שהוזמן וכמובן שולם. לא הסכמתי לקבל את המיטה ולאחר ויכוח עם הספק הוא טען שעושה הזמנה למיטה כפי שרשום בהזמנה . יש לי התכתבול ווטסאפ ששם תיעדתי את זה - זה היה ב8.9.20. נאמר לי להמתין עוד 50 ימי עסקים. נכון להיום עבור עוד 50 ימי עסקים, התקשרתי לשירות לקוחות , נתתי את הפרטים והם לא חוזרים אלי , כאשר אמרו שיבדקו ויחזרן. היום בעלי היה בחנות ונאמר שהוזמנה מיטה בצבע אחר, נראה שגם הפעם לא נקבל את המוצר. מה אני יכולה לעשות בעניין?
תודה מראש
קטי | |
|
|
|
| 8/12/2020 21:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:38:41 |
| שלום רב קטי,
אם כך וככל שבוצעה פניה בכתב, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/12/2020 12:00 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 12:00:30 |
| שלום
רכשתי נעלים בארץ מאתר מכירתי בעלות של 50 שקלי נעל ודמי משלוח 20 שקלים
האם אני יכולה לקבל החזר כספי על המשלוח ??
האם יש דמי ביטול לעסקה שבוצעה באתר מכירתי ??
| |
|
|
|
| 8/12/2020 21:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:09:04 |
| שלום רב לידור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם יש דמי ביטול לעסקה שבוצעה באתר מכירתי ??"- מה כוונתך אתר מכירתי?
בנוסף אתה מציין כי:
"... בעלות של 50 שקלי נעל ודמי משלוח 20 שקלים..."- האם העסקה בוצעה מול אותו בית עסק והמחיר ששולם היה מחיר כולל?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 7/12/2020 11:39 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 11:39:51 |
| שלום , רכשתי ארון מחברהDESSIG2ASY החברה הציגה את הפרטים באתר שלהם באינטרנט , בהמשך הרכישה התבצעה דרך הוואטספ , ביקשתי ארון 180/200 דגם מסויים ונשלח לי דלתות דגם אחר ממה שביקשתי
נאמר לי כי המידות של עומק המדף הן 58 סמ בפועל המידות נטו הן 51 סמ וכולל הדלתות הן 58 דבר שלא צוין במעמדד ביצוע העסקה .
לאחר שהארון כבר הורכב אצלי הבנתי כי היתה טעות ,פניתי למנהל תוך שהוא מזדהה כל פעם כמשהו אחר פעם איש שרות פעם מנהל תפעול ופעם הזמנות
בקשתי לבטל את העסקה או לחלופין להחליף לארון יותר גדול עם דגם הדלתות שביקשתי , הוצע לי זיכוי 750 שח על הארון שכבר שילמתי עליו 1800 שח ולרכוש ארון חדש שאותו רציתי בעלות 2600 שח , בקש תוספת של 1850 שח לאחר הזיכוי של 750
שאלותי
א. האם יש עילה לביטול העסקה
ב, האם ניתן להחזיר הארון לאחר שכבר הורכב
ברצוני לציין כי אני אדם נכה מאה אחוז לקוי ראיה מוגבר בראיה ואף ציינתי זאת בפני מנל החנות אך הוא התעלם מכך | |
|
|
|
| 8/12/2020 21:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:01:36 |
| שלום רב ארי,
על מנת לענות על השאלות שהצגת, אבקש לשאול מספר שאלות ואשמח אם תענה עליהם:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם הגעת לבית העסק או שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(ללא נוכחות משותפת של הצדדים)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...החברה הציגה את הפרטים באתר שלהם באינטרנט ..."- האם בהזמנה צויינו הפרטים הללו?
בנוסף אתה מציין כי:
"...בקשתי לבטל את העסקה או לחלופין להחליף לארון ..."מתי נעשתה הבקשה(תאריך)? והאם הבקשה בוצעה בכתב?
| |
|
|
|
| 7/12/2020 13:47 |
ניצה |
 | | מחבר: | ניצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 13:47:28 |
| עשיתי מנוי שנתי לחדר כושר עקב הקורונה חדר הכושר סגור
ביקשתי להקפיא את המנוי מחודש מרץ 2020
מכיוון שאיני רואה צפי לחזרה ביקשתי מבעל החדר כושר להחזיר לי את הכסף
מחודש מרץ, בעל החדר כושר אינו מוכן להחזיר לי את הכסף רטרואקטיבית אלה רק מהיום.
האם נכון הדבר?
| |
|
|
|
| 8/12/2020 20:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 20:48:45 |
| שלום רב ניצה,
אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/12/2020 11:33 |
תמיס |
 | | מחבר: | תמיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 11:33:48 |
| בוקר טוב
התלונה שלי נוגעת בפרסומת של יופלה של תנובה:בסוף הסרטון רואים את השחקנית מזהה במקרה יופלה לא שלה מסתכלת במבט "ערמומי" אם היא ניצפת, "לוקחת" את היופלה שבמפורש לא שייך לה.
אדם או ילד שאין לו גבולות מוסר יבין שאפשר "לקחת" ללא רשות. ממש סרטון מזעזע עם מסר שמותר לקחת לאחר וללא רשותו.
הבעיה שלי אתכם המועצה לצרכנות שההתנהלות שלכם איטית בלשון המעטה (מניסיון אישי) ועד שתבררו את העניין הסרטון הזה ישכב בארכיון יעלה אבק וכורי עכביש. | |
|
|
|
| 8/12/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 15:51:52 |
| שלום רב גברת,
בעניין זה, אנא פני אל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, באמצעות הקישור שלהלן:
http://rashut2.org.il/public_complain.asp | |
|
|
|
| 7/12/2020 13:45 |
ניצה |
 | | מחבר: | ניצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 13:45:30 |
| עשיתי מנוי שנתי לחדר כושר עקב הקורונה חדר הכושר סגור
ביקשתי להקפיא את המנוי מחודש מרץ 2020
מכיוון שאיני רואה צפי לחזרה ביקשתי מבעל החדר כושר להחזיר לי את הכסף
מחודש מרץ, בעל החדר כושר אינו מוכן להחזיר לי את הכסף רטרואקטיבית אלה רק מהיום.
האם נכון הדבר?
| |
|
|
|
| 8/12/2020 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 15:47:38 |
| שלום רב ניצה,
אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 7/12/2020 09:13 |
אוביץ י |
 | | מחבר: | אוביץ י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 09:13:13 |
| | אנחנו אורלי ויוסף אוביץ רכשנו בסוף שנת 2019 זוג כרטיסי טיסה דרך אתר חברת אל על זוג כרטיסי טיסה על סך 398.68 דולר כל אחד. מועד הטיסה תחילת יוני 2020. כרטיסי הטיסה ליעד הונגריה/בודפשט. הטיסה שלנו בוטלה. פנינו לקבל החזר כספי עבור כרטיסי הטיסה שבוטלו דרך אתר הוואטסאפ ונכתב כי בחודש אוקטובר 2020 נקבל את החזר. נכון להיום טרם קיבלתי את כספנו חזרה. בדיקתי מול חברת כרטיסי האשראי שדרכה שולמתי ומשיחתי אם נציגת הלקוחות עולה כי טרם הועברו הכספים בגין ביטול הטיסה. אשמח לקבל את עזרתכם והתייחסותכם לבקשתי. תודה יוסי | |
|
|
|
| 8/12/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 15:42:31 |
| שלום רב אורלי ויוסף,
במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה, אנא פנה אל חברת התעופה( ככל שלא בוצעה פניה)בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם מכח חוק התעופה(הוראת שעה) למידע רחב ראו באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
ולאחריו אם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/12/2020 02:55 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 02:55:36 |
| | שלום רבב אני צריך לאחר ניסיון של כמה חודשים להירשם לשירתי החברה אז אני מגלה שהמחקלה של הונאה של חברת הסלולר פרטנר ביצעה נגדי לתמיד הגבלה ביגלל חשד להונאה ניסיתי להשיג מידע אבל אין כלום הנציגה שהבטיחה שתיתן לי תשובה אמרה לי ליםנות לפניות הציבור כי הוא הגורם המטפל בנושא זה אבל פניתי ואין מענה לאן אני צריך ליפנות כדי שהגבלה תוסר וכדי שהחברה תיבדוק את העינון של הונאה שבוצעה | |
|
|
|
| 8/12/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 14:10:38 |
| שלום רב יקיר,
תנסה לפנות אל הנהלת החברה בכתב.
| |
|
|
|
| 6/12/2020 19:25 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 19:25:32 |
| רכשתי חבילת נופש הכוללת טיסה ומלון מחברת דיזנהויז.ביטלתי את החבילה ביוזמתי עפ"י המועד שניתן לי,כ 21 יום לפני מועד הטיסה שאמור היה להיות ב 25/7,תחת תשלום דמי ביטול מוסכמים.האם התיקון לחוק שירותי תעופה חל על חברת הנסיעות גם במקרה ואני ביטלתי את החבילה?הם מסרבים לשלם לי וטוענים שהכסף הועבר לחברת ישראייר,מפעילת הטיסה והמלון, ועד שהם לא יחזירו להם,לא יוכלו לשלם לי.האם יש בסיס לתביעה כנגד חברת הנסיעות?
| |
|
|
|
| 8/12/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 14:06:17 |
| שלום רב בני,
עקרונית, צרכן שקיבל הודעה מטעם חברת התעופה על ביטול הטיסה רשאי לפנות אל חברת התעופה בדרישה לקבל את כספו מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
בעניין המתואר, עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב וזאת מכח ההסכם בניכם ואם סוכנות הנסיעות מסרבת להשיב את כספך בהתאם למוסכם, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/12/2020 18:11 |
ויטלי |
 | | מחבר: | ויטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 18:11:12 |
| שלום רב,
אודה על תשובה לגבי אחריות קבלן לתקן ליקויים לאחר עבודתו.
מדובר על קבלן אשר ביצע עבודות איטום ,נתן אחריות ומיד אחרי זה ירדו גשמים וגג ממשיך לנזול. פניות לקבלן לתקן את הנזילות לא נענו כבר חודש. האם יש חוק מגדיר תוך כמה זמן קבלן חייב לתקן את הליקויים במסגרת האחריות. מה לעשות אם קבלן לא מגיב לפניות ואין בכוונתו לתקן את הנזילות. בתודה מראש. | |
|
|
|
| 8/12/2020 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 13:58:31 |
| שלום רב ויטלי,
האם יש ברשותך העתק מתעודת האחריות? אם כן, האם יש התייחסות למועד הגעתו של איש מקצוע ?
ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 6/12/2020 16:47 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 16:47:26 |
| שלום, בני בן ה13 פתח חשבון בgoogle ads והעלה סרטון של משחק. ללא הבנה ובטעות הוא חייב את כרטיס האשראי שלי בסכום של 4700 שקל. מספר האשראי שלי הופיע בגוגל כברירת מחדל ולא ניתן למחוק אותו. באותו הרגע שגיליתי את החיוב בני סגר את החשבון ופניתי אליהם לביטול העסקה ולהחזר כספי וזאת מאחר והעסקה בוצעה ע"י קטין ללא הבנה להשלכות שלה. אחרי מספר טלפונים ופתיחת פניות מקוונות חזרו אליי ואמרו שאין אפשרות לקבל החזר כספי. פניתי לחברת האשראי לעזרה ונעניתי גם בשלילה. אני אובדת עצות וזקוקה לעזרתכם.
לא מבינה למה בהקלקה אחת ניתן לחייב כרטיס אשראי שנמצא במערכת כברירת מחדל באלפי שקלים, ללא אישור שלי?
אני אם יחידנית ולא מסוגלת לשלם סכום כזה.
אשמח מאוד לעזרתכם.
תודה רבה | |
|
|
|
| 8/12/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 13:43:19 |
| שלום רב איריס,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, והיות שבמקרה המתואר, אין מדובר בעסקה צרכנית כמוגדר בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן(צרכן- מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי), אנו מנועים מלסייע לך . תנסי אולי לעיין בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.
| |
|
|
|
| 6/12/2020 15:38 |
מור גדסי |
 | | מחבר: | מור גדסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 15:38:37 |
| היי, הזמנתי ספה+הדום דרך האינטרנט. קיבלתי את ההדום נמוך יותר מהספה ופגום, החברה מיד לקחה את ההדום ואמרה שתחליף לנו להדום חדש בגובה המתאים. לאחר כשלושה שבועות הגיע ההדום החדש אך גם הוא לא הגיע בגובה התואם לספה. הגשנו בקשה לביטול העסקה אך בית העסק מוכן לבטל ולכות רק על ההדום, מכיוון שעברו 14 ימי עסקים מהרגע שהגיעה הספה אלינו(שבכל הימים שהספה היתה אצלנו היא היתה עם הדום פגום והמתנו שבית העסק ייצר הדום חדש ולכן לא ביטלנו עסקה). מבחינתי ההדום והספה הינו מוצר אחד, כך הוא מופיע באתר וכך רכשתי אותו. אין אפשרות באתר לרכוש רק את הספה או רק את ההדום.
אשמח להתייעצות כיצד עלי לפנות בכדי לבטל מולם את העסקה ולקבל זיכוי של המוצר.
| |
|
|
|
| 8/12/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 13:24:08 |
| שלום רב מור,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחר כשלושה שבועות הגיע ההדום החדש אך גם הוא לא הגיע בגובה התואם לספה. הגשנו בקשה לביטול העסקה אך בית העסק מוכן לבטל ולכות רק על ההדום, מכיוון שעברו 14 ימי עסקים..."- עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
היות שבמקרה המתואר את מציינת כי:
"...מבחינתי ההדום והספה הינו מוצר אחד, כך הוא מופיע באתר וכך רכשתי אותו. אין אפשרות באתר לרכוש רק את הספה או רק את ההדום...." אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/12/2020 12:25 |
יעקב קלוג |
 | | מחבר: | יעקב קלוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 12:25:31 |
| | מזה יותר משנה מוצג שמן זית בשם "הר ועמק" . הבקבוק הוצג לראשונה כשמן זית ישראלי אולם מאחור על הבקבוק היה כתוב ספרד. לאחר מכן הוצג רק בשמו הנ"ל ללא הציון "ישראלי". כרגע השמן מופיע בבקבוק שונה ומרובע, כיתוב מיוצר ספרד, ישראל, כאשר ברור לכל שזו עדיין אותה רמאות כבעבר, בנוסף לחותמות של רבנות שלוקחת כסף ללא כל עבודה אלא כדי לממן את עצמה. בידי צילומים של הבקבוקים המשמשים לרמאות זו. אנא בצעו פיקוח! | |
|
|
|
| 8/12/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 13:16:15 |
| שלום רב יעקב,
בעניין זה, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
בנוסף, תנסה אולי לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות, בקישור שלהלן: https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 6/12/2020 15:01 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2020 | | שעה: | 15:01:27 |
| שלום רב,
הזמנתי ספה דרך האינטרנט. הספה היא מדגם המפורסם באתר, אך יוצרה עבורי מהבד שבחרתי. באתר כתוב שלא ניתן לבטל הזמנה כיוון שמיוצר במיוחד עבור הלקוח. אך מדובר בדגם סטנדרטי מבד סטנדרטי שפשוט לא קיים מראש.
בעקבות חילוקי דעות על זמן האספקה ברצוני לבטל.
האם אפשרי?
תודה | |
|
|
|
| 8/12/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 13:02:26 |
| שלום רב ניר,
האם המוצר המדובר(כולל הבד) קיים בקטלוג של בית העסק? אם כן, האם בהזמנה צוין מס' מק"ט ?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בעקבות חילוקי דעות על זמן האספקה ברצוני לבטל..."- מה כוונתך? מתי סוכם בניכם(בחוזה) מועד אספקת המוצר? | |
|
|
|
|