| 9/12/2020 16:56 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 16:56:31 |
| חשוב מאד לתעד את הפגמים, לצלם אותם ולפנות בכתב (בפקס או בדואר רשום) לבית העסק, בדרישה לתקן את הפגמים מידית. אם בית העסק לא תיקן את הפגם או לא החליף את המוצר במוצר חדש תקין, יש להודיע לו במכתב רשום שהעסקה מבוטלת בשל הפגמים שלא תוקנו, ולדרוש החזר כספי מלא.
תוך כמה זמן בית העסק אמור לתת שירות?
לצורך הדוגמא,
פגמים בכורסא , מסרבים להחליפה בפריט אחר בטענה ״שהיא בהזמנה מיוחדת״
(עפי הרשום באתר בחירת צבעים מקטלוג אינה נחשבת הזמנה מיוחדת על כן טענה זו סתמית)
תשובת בית העסק: איש שירות שיגיע לבית הלקוח לבדיקת הפגמים
בפועל: לא תואם איש שירות ועברו 3 ימים.
| |
|
|
|
| 13/12/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:02:48 |
| שלום רב חן,
עקרונית, חוק המכר קובע כי צרכן המקבל את המוצר עליו לבדוק את המוצר ולהודיע במיידי לבית העסק במקרה של אי התאמה או פגם, ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר, החוק לא נוקב מועד מסוים.
לפיכך, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק,ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 12:37 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 12:37:48 |
| שלום
אמי חתמה על טופס הזמנת שירות מול מרפאת שיניים. היא רצתה לשלם בהוראת קבע וגילתה שהחתימו אותה על הסכם הלוואה כאשר כל הכסף (40000) הועבר ישירות למרפאת השיניים ואמי מחויבת מול חברת ההלוואות. כשפנינו לבטל את העסקה מול המרפאה היא טענה שהכל כבר הוכן ואי אפשר לבטל. הצענו לשלם אפילו את סכום העבודה שנעשתה והמרפאה סירבה.
חשוב לציין שהחתימה על העסקה הייתה לפני 8 ימים
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 13/12/2020 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 12:55:23 |
| שלום רב אסף,
בפנייתך אתה מציין כי:
"אמי חתמה על טופס הזמנת שירות מול מרפאת שיניים..."- אם כך, עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפנות אליהם בהתאם.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פניית אמך וככל שבוצעה פניה בכתב אל הנהלת מרפאת השיניים, באפשרותכם לנסות להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/12/2020 13:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:53:06 |
| | הייתה הטעיה או ניצול מצוקה? הסכם הלוואה לא חייב להיות הטעיה. התיאור לא מספיק מפורט. | |
|
|
|
| 9/12/2020 14:58 |
אוהד פ. |
 | | מחבר: | אוהד פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 14:58:46 |
| ההוי,
הטלויזיה התקלקלה.
היא נקנתה ב1/12/19 ונאספה לטלויזיה הגדולה שבשמיים ב2/12/20, בשעות הערב.
למחרת, ה3/12 התקשרתי לניופאן, הסברתי המצב ותאמו איתי טכנאי.
הטכנאי הגיע לפני חצי שעה וברח, נס על נפשו אחרי שדיבר עם המנהל שלו והוחלט שאין אחריות.
לפי דעתי, בהתאם לחוק הפרשנות, שנה זה אומר עד ה2/12. ולכן צריך לתקנה.
התקשרתי לניופאן ומנהל יחזור אליי.
מה דעתכם?
| |
|
|
|
| 9/12/2020 15:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 15:19:30 |
| | אתה צודק והם מחויבים לתקן בתוך 3 ימים למעט יום שבת. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:51:26 |
| שלום רב אוהד,
מתיאור בפנייתך עולה כי ביום ה- 1.12.19 בוצעה הרכישה, אם כך,מתי המוצר סופק לך?
עקרונית, תקנה 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
מכאן, שבמידה ואתה עומד במועדים הקבועים בדין, עליך לפנות בכתב אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, כקבוע בתקנה 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), כמפורט לעיל.
ואם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 14:21 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 14:21:33 |
| | רכשתי לפני כחצי שנה טלוויזיה, מפאת נסיבות שונות פתחתי את הטלוויזיה רק לפני מספר ימים וגיליתי כי ישנו סדק בטלוויזיה. האחריות לא מכסה נזק זה. האם אני זכאי להחזרת מוצר או החלפתו? | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:38:12 |
| שלום רב רותם,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק או עסקה פרונטלית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במועד הקבוע בדין(14 ימים) אולם, במקרה המתואר,הגם אם המוצר היה עונה לתנאים הקבועים בחוק, הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכיון שהמועד לביטול העסקה חלף.
בנוסף, חוק המכר קובע כי על הצרכן לבדוק את המוצר בעת קבלתו ואם יש פגם או אי התאמה עליו להודיע במיידי אל בית העסק, ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
אולי תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים אולם אם בית העסק יטען כי המוצר נפגם על ידך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 9/12/2020 13:06 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 13:06:18 |
| | ניסיתי לבטל טיסה בחברת אלעל במסגרת השבועיים של חוק הגנת הצרכן. חברת אלעל לא עונה באף אמצעי התקשרות. יותר מכך, הודעות אוטומטיות מודיעות שהם יחזרו לאחר שני ימי עסקים ולא חזרו. מה דין הביטול שלי כשעתה כבר עברו השבועיים מיום ההזמנה? | |
|
|
|
| 9/12/2020 13:09 |
אילן |
 | |
|
| 13/12/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:34:20 |
| שלום רב אילן,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מהו המועד לקבלת השירות?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש , נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, כקבוע בסעיפים 14ג, 14ג(ד),14ג1, 14ה בחוק הגנת הצרכן.
ככל שהודעת הביטול נעשתה בכתב בתוך המועד הקבוע בחוק הגנת הצרכן, אזי' תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/12/2020 13:02 |
ליאת צ |
 | | מחבר: | ליאת צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 13:02:44 |
| שלום רב,
רכשתי מכונת כביסה כאשר בפרטי העסקה קיימת אפשרות להרחבת האחריות ל-4 שנים ב-199 שח. כאשר ניסיתי לממש את האחריות, נאמר לי כי היה פרסום מטעה ולמעשה אפשר להרחיב את האחריות רק לשנתיים באותו המחיר.
האם הפרסום המטעה מחייב את המוכר? ועליו לאפשר לי הרחבת האחריות ל-4 שנים במחיר הנקוב? | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:19:59 |
| שלום רב ליאת,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל ענייו מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בתנאי אחריות לנכס או לשירות, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/12/2020 17:56 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 17:56:50 |
| לפי החוק ניתן להחזיר מוצר לבית העסק תוך 14 יום.
האם בית העסק חייב לזכות את הלקוח המחזיר בזיכוי כרטיס האשראי שלו או החזר מזומן , אם זה רצון הלקוח?
או שמותר לבית העסק לתת זכוי לקניה עתידית באותו בית עסק בניגוד לרצונו של הלקוח ? | |
|
|
|
| 8/12/2020 21:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:52:39 |
| שלום רב גבריאלה,
על מנת לענות על השאלה אבקש שתענה על מספר שאלות:
מהו המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי בוצעה הודעת ביטול עסקה?
בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית, תוכלי לקבל מידע בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
| |
|
|
|
| 11/12/2020 12:24 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2020 | | שעה: | 12:24:41 |
| | קניתי מוצר בחנות כלי בית, קניה פרונטלית. החזרתי אחרי 4 ימים. אני חוזרת על שאלתי שהיתה מאד ברורה. האם יש לבעל העסק זכות לזכות אותי בהנפקת שובר זיכוי לקניה עתידית באותה חנות בניגוד לרצוני? או שזכותי לפי החוק לקבל את הזיכוי בכרטיס האשראי בו שילמתי, או החזר בכסף מזומן ? | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:04:53 |
| שלום רב גבריאלה,
שוב, על מנת לענות על שאלתך, והיות שהעסקה בוצעה בבית העסק, אנא ציין מהו המוצר שנרכש(האם מדובר בכלי אוכל? ואם כן, האם המוצרים ארוזים?
ומה עלות המוצר? | |
|
|
|
| 9/12/2020 10:58 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 10:58:23 |
| | רכשתי מחשב ולאחר מספר ימים דיווחתי על תקלה למוכר. המחשב הוחלף לי למחשב חדש, אך למרות זאת אני רוצה לבטל את העסקה, האם אני יכול לעשות זאת גם אחרי שהמחשב הוחלף לי? ואם כן, מה מסגרת הימים בהם אני יכול לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 13/12/2020 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 12:43:56 |
| שלום רב תומר,
חסרים פרטים כגון:
מה המדיניות של בית העסק?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
מתי הוחלף לך המוצר(תאריך)?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(בעסקה פרונטלית, נקבע שזכות הביטול במוצר חשמלי הינו בתנאי שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן, חיבור לחשמל מעיד על שימוש במוצר)).
לפיכך ובהנחה שבחרת לבצע החלפה הרי שלכאורה "וויתרת" על זכותך לבטל את העסקה(ככל שאתה עומד בתנאים).
| |
|
|
|
| 5/12/2020 14:25 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/12/2020 | | שעה: | 14:25:39 |
| היי
אבי בן ה72 רכש עבורי כמתנת יום הולדת מכשיר סלולרי. המכשיר כביכול מגיע מיבואן רשמי. לאחר פתיחת המוצר ותחילת שימוש בו, כשרציתי לחברו לחשמל הבחנתי כי הכבל המצורף להטענה איננו תואם. מה שגרם לי לבדוק יותר לעומק את תוכן המארז. התגלה לי כי במארז אמור היה להיות גם מגן חיצוני לטלפון, ככתוב בעלון שמצורף במארז. בפשפוש נוסף באינטרנט הבנתי שחסר גם מגן מסך שמגיע מותקן ישירות מהמפעל. וכן מדבקת כיסוי אחורית שלא הייתה...
אני חושדת שהמארז אינו חדש, למרות שהטלפון איננו נראה נזוק חיצונית. שאלתי היא האם אוכל לאור הנ"ל לדרוש זיכוי למרות שנעשה שימוש של מספר שעות? | |
|
|
|
| 7/12/2020 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 10:07:58 |
| שלום רב גל,
מתי נרכש המוצר?
בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה בו שימוש במוצר (חיבור לחשמל מהווה שימוש במוצר).
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין בצירוף מסמכים ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/12/2020 23:23 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 23:23:01 |
| | המוצר נרכש אונליין. עברו מעל 14 יום מהרכישה ולצערי היה דלוק מספר שעות על מנת להעביר את נתוני המכשיר הישן עד שהבנתי את החוסרים בערכה... השאלה היא האם ישנה תקנה המאפשרת החזרת מוצר, גם אם נעשה בו שימוש, על רקע אי התאמה של מה שקיבלתי למה שהיה אמור להגיע? | |
|
|
|
| 8/12/2020 21:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:22:02 |
| שלום רב גל,
אם כך, האם העסקה כללה שיחת טלפון? עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה הרי שלא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובמידה שיש ברשותכם ראיות התומכות בטענותיכם, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם. ואם תתקלו בבעיה הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:43 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:43:34 |
| היי,
העסקה לא כללה שיחה טלפונית, אלא נעשתה אך ורק דרך אתר האינטרנט.
המכשיר התקבל ב29.11. לפני מספר ימים פניתי לשירות הלקוחות של אותו אתר, בהתכתבות בצ'אט והוא הפנה את הטענה לספק. היום (10.12 שוחחתי עימו בטלפון והסברתי את פני הדברים. כמו כן שלחתי לו תצלומים התומכים בדבריי).
אני רוצה לוודא שאכן, אני רשאית לבקש החזר כפי שכתבת לעיל למרות שהטלפון היה בשימוש של מספר שעות (הודלק והועברו אליו הנתונים מהמכשיר הישן, ורק בתום התהליך שראיתי שהסוללה עומדת להיגמר הבנתי שהכבל הטענה לא תואם ושחסרים עוד 2 אביזרים בערכה...)
תודה רבה על המענה | |
|
|
|
| 13/12/2020 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 10:17:20 |
| שלום רב גל,
כפי שצוין לעיל לעניין עסקת מכר מרחוק, וככל שאתה עומד במועד הקבוע בדין פנה אל בית העסק ממנו נרכש המוצר.
אולם, אם המועד לביטול העסקה כקבוע בעסקת מכר מרחוק חלף, והיות שמדובר במוצר חשמלי, באפשרותך לפנות אל נותן השירות(היבואן יצרן) על מנת שיתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא מצליח יהיה עליו להחליפו או לבטל את העסקה לפי בחירת היבואן/יצרן, הכל כקבוע בתקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 10:07 |
כהן |
 | | מחבר: | כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 10:07:50 |
| שלום, אמש ביקשתי במייל (כפי שביקשו בישראייר) לבטל טיסות לדובאי. ידוע לי בבירור עימם בעבר שיכולה להזדכות עד 10/12,עפ החוק.בינתיים לא קיבלתי אישור מהם על הביטול.מה קורה אם לא יגיבו על המועד הטחרון לביטול (דהיינו 10 בחודש, מחר).
האם אני מכוסה עפ חוק? האם הוכחת המייל ששלחתי מספקת?
נאמר לי בעבר על ידי החברה, שיש להם אישור בעקבות הקורונה להחזיר כספי טיסה שבוטלו רק לאחר 3 חודשים! האם זה נכון?
האם עפ חוק הנני יכולה לבטל החיוב בכרטיס האשראי? (טרם נפרע).
תודה מראש על המענה🙏 | |
|
|
|
| 13/12/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 10:03:05 |
| שלום רב אדון,
על מנת לענות על שאלתך, אשמח אם תציין מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...אמש ביקשתי במייל (כפי שביקשו בישראייר) לבטל טיסות לדובאי..."- האם הודעת הביטול נעשתה ביוזמתך או ביוזמת חברת התעופה?
| |
|
|
|
| 9/12/2020 08:24 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 08:24:41 |
| שלום,
הזמנתי חבילה מחו"ל וקיבלתי הצעת מחיר מחברת העמילות מכס ( הובהר שהמחיר הוא "הערכתי" ועליי לשלם ואם בהמשך יהיה פערים אז אקבל זיכוי כספי חזרה) אכן כך היה שילמתי מחיר מלא ובחשבונית מופיע סכום נמוך יותר ממה ששילמתי. פניתי אליהם במספר מיילים על מנת לקבל את היתרה והם מושכים אותי בכך שמעבירים את ההתכתבות מאחד לשני. האם מוגדר בחוק זמן מקובל להמתנה להחזר? הרם יש מספר סעיף חוק שאפשר להפנות אותי אליו?
תודה | |
|
|
|
| 13/12/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 09:53:41 |
| שלום רב דנה,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
אם כן, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין),תשע"ו-2015 קובעת כי:
"2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור.
..."
לפיכך, עליך לעיין במידע שנמסר לך ובהתאם לפנות לחברה לבירור. | |
|
|
|
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 08:24:15 |
| שלום,
הזמנתי חבילה מחו"ל וקיבלתי הצעת מחיר מחברת העמילות מכס ( הובהר שהמחיר הוא "הערכתי" ועליי לשלם ואם בהמשך יהיה פערים אז אקבל זיכוי כספי חזרה) אכן כך היה שילמתי מחיר מלא ובחשבונית מופיע סכום נמוך יותר ממה ששילמתי. פניתי אליהם במספר מיילים על מנת לקבל את היתרה והם מושכים אותי בכך שמעבירים את ההתכתבות מאחד לשני. האם מוגדר בחוק זמן מקובל להמתנה להחזר? הרם יש מספר סעיף חוק שאפשר להפנות אותי אליו?
תודה | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:43:00 |
| שלום רב דנה,
אם כן, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין),תשע"ו-2015 קובעת כי:
"2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
..."
לפיכך, עליך לעיין במידע שנמסר לך ובהתאם לפנות לחברה לבירור. | |
|
|
|
| 9/12/2020 00:33 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 00:33:42 |
| שתי חברות שונות:
1.בחברה הראשונה, המוצרים נרכשו והוחזרו אך סכום הזיכוי שזוכה נמוך משמעותית ממה שצריך היה להיות. אין כל כך עם מי לדבר בשירות לקוחות כאשר טוענים שיחזרו ויטפלו אך דבר לא קורה (הם מפרים את התקנון שלהם בעניין זמן הזיכוי).
2. בחברה השניה, המוצרים הגיעו אך שונים ממה שהוזמן בפועל. גם כאן אין ממש שירות לקוחות ואין עם מי לדבר.
מיותר לציין שמדובר בחברות אופנה מהגדולות במשק.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:37:33 |
| שלום רב יניב,
בשני המקרים, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך ובהנחה שבוצעה פניה בכתב אל שני בתי עסק, אנא הגש תלונה(כל אחת בנפרד) באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 09:15 |
ערן אייזנברג |
 | | מחבר: | ערן אייזנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 09:15:11 |
| שלום, אני סוכן תיירות ויש לי לקוחות שסגרו דיל לחנוכה לדובאי, ובגלל שדובאי הוכרזה כאדומה הם רוצים לבטל, בעבר היה לי מקאה דומה וסוכנות הנסיעות שדרכה רכשתי ללקוח כרטיסי טיסה הסכימה לבטל לו רק כיוון אחד (החזור) מכיוון שהיו יותר מ7 ימי עסקים ממועד טיסת החזור, באותה סוכנות ענו עכשיו ללקוחות שלי שלא ניתן לבטל כרטיס טיסה בכיוון אחד בלבד, ורציתי לדעת האם זה נכון, ומה אפשר לעשות כדי למזער ללקוחות שלי את הנזק הכספי עד כמה שניתן?
אודה לכם על תשובה בהקדם אפשר גם חשלוח לי במייל:
goalkeeper45@gmail.com | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:56:30 |
| שלום רב ערן,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שלא מדובר בפניה של צרכן אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 8/12/2020 14:49 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 14:49:38 |
| סביב ה20.9 רכשתי בכ1000 שח באתר. נמסר לי לפני הקניה וגם לאחריה שאני אוכל להחזיר ולקבל את הכסף לכרטיס – או ע"י שליח (בעלות של 50 ₪), או כשיפתחו החנויות – עד 30 יום ממועד הפתיחה.
כל מה שקניתי לא התאים, ורציתי להחזיר את הכל. לא רציתי לשלם לשליח, דיברתי מאז מספר פעמים עם שירות הלקוחות שאמרו שאוכל לקבל את הכסף 30 יום לאחר פתיחת החנויות, אפילו ביקשתי להחזיר למשרדים – וסורבתי.
המתנתי עד שיפתחו החנויות, באתי היום לסניף של איילון , לאחר שבדקתי עם חברת יחסי הציבור איזה סניף פתוח, כי אין פירסום איזו חנות פתוחה (אציין שאני גרה בצורן ), ישר אמרו שאני לא אקבל את הכסף.
ועוד ציינו שהחנות זה לא כמו האתר , ושאתקשר לשירות הלקוחות (שם הטלפון מנותק כבר תקופה ארוכה), התווכחו איתי, שאלו אותי את שם הנציגה הטלפונית איתה דיברתי בשירות הלקוחות (איך אני אמורה לזכור מישהי שדיברתי איתה לפני חודשיים?), ביצעו זיכוי של פריט אחד וזאת רק תמורת שובר לאתר האינטרנט בלבד (ללא אישורי – היא אמרה שהיא רק בודקת, ואחכ אמרה שהיא כבר זיכתה ואין לה יותר מה לעשות עם הנושא)
המתנתי שם למעלה משעה, עד שיבררו , תוך כדי שאני מתעקשת לקבל את כספי בחזרה, כפי שנמר לי במפורש,
לאחר כ3/4 שעה, תוך כדי שאני מתכתבת עם יחסי הציבור, מנהלת החנות (מאי) אמרה שאני אוכל להחזיר רק לגינדי , 14 ימים לאחר שיפתחו את הסניף ורק שם לקבל, שאלתי אותה איך אדע שפתחו את הסניף? הרי אין עדכון באתר, היא אמרה לי שאני אשמע בחדשות (כן, כי החדשות מדווחים על פתיחת סניף גינדי של זארה), ביקשתי שתכתוב לי את הנ"ל, היא סרבה, ביקשתי שהמנהלים שלה יכתבו, סורבתי, לאחר כמה דקות היא שינתה את גירסתה, וטענה ששירות הלקוחות אמרו לי , שרק אחרי שכל (!!!) סניפי זארה הום יפתחו , אז אני אוכל ללכת להחזיר, ולקבל את הכסף בחזרה.
אני חייבת לציין שלקוחות זארה (הבגדים) יכולים להחזיר ולקבל את כספם בחזרה, יש להם גם אופציה להזמין שליח ללא עלות כספית.
בכל מקרה, אני מרגישה שהם מנהלים מולי מלחמת התשה.
תשובות שהן לא פחות מהזויות, ולא קשורות, ומפלות בין הקונים באתר לקונים בחנות, ולאלו שקונים בזארה (בגדים).
לא ברורה לי ההתנהגות שלהם, ולא מבינה למה המדיניות כל כך מגומגמת ולא אחידה.
חשוב לי לציין – שאין שום אפשרות לתקשר עם שירות הלקוחות, הטלפון מנותק, ובצ'אט לא עונים.
אשמח להתיחסותכם
| |
|
|
|
| 9/12/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 16:23:45 |
| שלום רב סיון,
בפנייתך את מציינת כי:
"...נמסר לי לפני הקניה וגם לאחריה שאני אוכל להחזיר ולקבל את הכסף לכרטיס – או ע"י שליח (בעלות של 50 ₪), או כשיפתחו החנויות – עד 30 יום ממועד הפתיחה..."- האם זה הופיע באתר או בטופס ההזמה או כל מסמך שיש ברשותך?
אם כן, לאן היה עליך להחזיר את המוצרים?
האם בעת רכישת המוצר באתר האם קיבלת טופס גילוי נאות, המפורט בו בין היתר, פרטי התקשרות לחברה, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה ועוד?
בכל מקרה, במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 10/12/2020 11:17 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 11:17:08 |
| הי,
הגשתי תלונה, בעת שהזמנתי הפרטים באתר לא היו נכונים - כך גם הובהר לי בטלפון, בכל מקרה היום חזרתי שוב, לאחר שנפתחו כל הסניפים, אמרו שיחזירו לי לאשראי, קיבלתי מייל מאוד מוזר ולא ברור, אם לא אראה את הזיכוי באשראי - מה אני אמורה לעשות?. | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:40:28 |
| שלום רב סיון,
באפשרותך לפנות אלינו בדוא"ל בכתובת:
doc@consumers.org.il ולציין את מס' תלונה וכן לעדכן את בהתפתחות.
| |
|
|
|
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 08:24:04 |
| שלום,
תודה | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:32:17 |
| שלום רב דנה,
..."
| |
|
|
|
| 9/12/2020 08:12 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 08:12:13 |
| שלום רב,
רכשתי מכונת כביסה כאשר בפרטי העסקה קיימת אפשרות להרחבת האחריות ל-4 שנים ב-199 שח. כאשר ניסיתי לממש את האחריות, נאמר לי כי היה פרסום מטעה ולמעשה אפשר להרחיב את האחריות רק לשנתיים באותו המחיר.
האם הפרסום המטעה מחייב את המוכר? ועליו לאפשר לי הרחבת האחריות ל-4 שנים במחיר הנקוב? | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:09:20 |
| שלום רב ליאת,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל ענייו מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בתנאי אחריות לנכס או לשירות, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 00:33 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 00:33:27 |
| שתי חברות שונות:
1.בחברה הראשונה, המוצרים נרכשו והוחזרו אך סכום הזיכוי שזוכה נמוך משמעותית ממה שצריך היה להיות. אין כל כך עם מי לדבר בשירות לקוחות כאשר טוענים שיחזרו ויטפלו אך דבר לא קורה (הם מפרים את התקנון שלהם בעניין זמן הזיכוי).
2. בחברה השניה, המוצרים הגיעו אך שונים ממה שהוזמן בפועל. גם כאן אין ממש שירות לקוחות ואין עם מי לדבר.
מיותר לציין שמדובר בחברות אופנה מהגדולות במשק.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:01:26 |
| שלום רב יניב,
בשני המקרים, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך ובהנחה שבוצעה פניה בכתב אל שני בתי עסק, אנא הגש תלונה(כל אחת בנפרד) באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/12/2020 20:31 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 20:31:27 |
| חברת שליחויות שלחה לי אתמול מסרון וגם מייל ששליח יגיע בתאריך 07/12/20 (היום) בין השעות 09-18 למסור חבילה שהוזמנה מחו"ל. מעבר לטווח השעות המוגזם שהכריח אותי להישאר בדירה כל היום לחכות לשליח, היום השליח כלל לא הגיע. לא עדכנו בשום אמצעי שלא יגיעו, לא עדכנו על שינוי תאריך/ בקשה לתיאום מחדש ואפילו שהשעה כרגע 20:30, באתר של חברת השליחויות בסטטוס החבילה עדיין מופיע שהחבילה צריכה להימסר היום.
יש לי מספר שאלות:
1. האם חוק הטכנאים תקף למקרה זה?
2. האם כן, האם אני זכאי ל-600 שקל פיצוי היות והשליח כלל לא הגיע ולא קיבלתי את החבילה?
3. בנוגע לטווח השעות הרחב, אם נגיד הם היו מגיעים ב-17:00, האם הייתי זכאי לפיצוי לפי חוק הטכנאים בגלל שאני מחכה מ-9 בבוקר?
4. יותר מחברת שליחויות אחת בזמן האחרון מסרה ששליח יגיע בטווח של 8-9 שעות. איך עליי לפעול במקרה שמספקים טווח שעות כזה ואין מענה טלפוני בחברת השליחויות?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 9/12/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 10:10:55 |
| שלום רב סמואל,
האם העסקה בוצעה מול חברה זרה מחו"ל? והאם העסקה כללה משלוח עד הבית? ואם כן, למי שילמת בעבור שירות המשלוח?
| |
|
|
|
| 9/12/2020 10:22 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 10:22:41 |
| העסקה בוצעה באתר אמאזון ארה"ב.
המשלוח עליו שילמתי הוא עם שליח עד הבית (כמו כל ההזמנות מאמאזון).
את התשלום על המוצרים ועל המשלוח שילמתי במעמד הרכישה באתר של אמאזון. | |
|
|
|
| 10/12/2020 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 13:08:36 |
| שלום רב סמואל,
ככל שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
ולכן באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובהתאם לפנות אל שירות הלקוחות בחברה או שתנסה לברר אם ישנו אירגון הדומה לשלנו (במקום מושבה של החברה) על מנת לברר את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 13:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 13:30:21 |
| 4. טווח השעות צריך להיות שעתיים ואתה לא צריך להסכים ליותר.
2. אתה זכאי ל-600 ש"ח.
לנציגת המועצה, למה חברה השליחויות לא אחראית?
"(ה) ***נותן השירות*** רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד)". | |
|
|
|
| 10/12/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 13:52:02 |
| שלום רב משה,
ראה את תגובת הצרכן לשאלתי לעיל ובהתאם לכך ניתן המענה. | |
|
|
|
| 8/12/2020 22:24 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 22:24:31 |
| חשוב מאד לתעד את הפגמים, לצלם אותם ולפנות בכתב (בפקס או בדואר רשום) לבית העסק, בדרישה לתקן את הפגמים מידית. אם בית העסק לא תיקן את הפגם או לא החליף את המוצר במוצר חדש תקין, יש להודיע לו במכתב רשום שהעסקה מבוטלת בשל הפגמים שלא תוקנו, ולדרוש החזר כספי מלא.
תוך כמה זמן בית העסק אמור לתת שירות?
לצורך הדוגמא,
פגמים בכורסא , מסרבים להחליפה בפריט אחר בטענה ״שהיא בהזמנה מיוחדת״
(עפי הרשום באתר בחירת צבעים מקטלוג אינה נחשבת הזמנה מיוחדת על כן טענה זו סתמית)
תשובת בית העסק: איש שירות שיגיע לבית הלקוח לבדיקת הפגמים
בפועל: לא תואם איש שירות ועברו 3 ימים.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 13:35:10 |
| שלום רב חן,
עקרונית, חוק המכר קובע כי צרכן המקבל את המוצר עליו לבדוק את המוצר ולהודיע במיידי לבית העסק במקרה של אי התאמה או פגם, ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר, החוק לא נוקב מועד מסוים.
לפיכך, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק,ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|