| 10/12/2020 20:40 |
כספי |
 | | מחבר: | כספי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 20:40:07 |
| התיאור הבא מתאים יותר לאופן שבו ניתנות הלוואות בשוק אפור (כהה), רק שמדובר בחברת "כאל" כרטיסי אשראי לישראל. הם לא מספקים ללווים אפשרות לקבל פרטים באופן מקוון/דיגיטלי על הלוואות שלקחו.
ראיתי לפני זמן מה באתרם פרסומת עם הצעה ל"הלוואה מיידית ללא כרטיס", מילאתי פרטים והתקבלה הודעה שאני זכאי לאחת (ריבית של קצת מעל 10%). אישרתי, ותוך מספר ימים הגיע שליח על אופנוע להחתים ידנית על הטפסים, ונתן עותק של הניירת עם פרטי ההלוואה.
הביזיון הוא שכאל לא שולחים את פרטי ההלוואה באימייל ולא מאפשרים לקבל מידע על ההלוואה דרך האתר. לקוח שמעוניין לבדוק את מצב ההלוואה ונכנס לאתר של כאל ומתחבר לחשבונו, לא יראה דבר – פשוט אין אפשרות לבדוק באופן עצמאי מידע אודות ה"הלוואה ללא כרטיס" שלקחו. לא כשמחוברים לחשבון, לא עם פרטי התחברות אחרים, כלום.
למי שאבדה לו הניירת אין דרך לבדוק עצמאית דבר, למשל כמה תשלומים נשארו, מה הריבית שמשלמים, איך לפרוע את הלוואה ועוד. גם החיוב החודשי בבנק מופיע בצורה לא ברורה כ"חיוב כ.א.ל.".
הדרך היחידה לקבל פרטים היא להתקשר אליהם (בימי העבודה והשעות שהם בחרו, ולהמתין זמן רב מאוד כמובן. אגב, מהריבית הסופית בסוף התקופה של ההלוואה הם יכלו לשלם למוקדנית משכורת של חודש שלם), ולבקש פרטים בטלפון. לחלופין, אם מסכימים לשלוח העתק של ההסכם עם כל הפרטים בדואר רגיל או בפקס (למי שיש). זו התנהלות שאינה אתית, שקופה, וחברה עוצמתיות עם כוח של מיליארדים כמו זו צריכה לעמוד בדרישות החוק ולספק תנאים סבירים ללקוחות. | |
|
|
|
| 14/12/2020 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 12:45:16 |
| שלום רב כספי,
תנסה לפנות אל פניות הציבור של החברה ולאחריו תוכל לפנות אל הרגולטור בתחום- בנק ישראל. | |
|
|
|
| 10/12/2020 18:11 |
אדי אסנקה |
 | | מחבר: | אדי אסנקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 18:11:37 |
| שלום רב:
רכשתי קורס בניית אתרים לפני חצי שהמועד היום לא פתחו את הקורס, לאחר תהליך ארוך החזירו לי את רוב הסכום שגבו, ממני אך הם לא רוצים להחזיר לי את דמי ההרשמה שזה 980 ש״ח.
אני מאמין שהם גם לא מתכוונים לפתוח את הקורס בעוד חצי שנה ויותר אפילו, כנרה זה השיטה שלהם לעשות רווח קל כך שהם גורמים לך להירשם לקורס אומרים שזה יפתח בעוד שבועיים שלוש לכול היותר ככה שיעברו ה-14 ימים יכולים לבטל את ההרשמה ואז אחרי חודש הם אומרים לך שזה יפתח בעוד חודש או חודשיים ככה כבר חצי שנה עם אותו משפט עד שהלקוח מתייאש.
ורציתי עזרה מה אפשר לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 14/12/2020 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 10:42:35 |
| שלום רב אדי,
האם הקורס נעשה בעבור בית העסק או לשימושך האישי?
האם נמסר לך הסכם בו מפורטים התנאים שציינו לעיל? | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:08 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:08:59 |
| שלום.
היינו אמורים לטוס ב14.08.20 עם אל על(הכרטיסים נרכשו דרך סוכן נסיעות), והטיסה כמובן התבטלה.
האם החזר הכספים היה אמור להתבצע עד ה1.10.20 או 90 יום לאחר 14.08.20?
מי אחראי על ההחזר, האם סוכן הנסיעות או אל על?
תודה. | |
|
|
|
| 14/12/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 10:12:35 |
| שלום רב אבי,
בהנחה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה, אזי' קמה לך הזכות לקבל את כספך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:05 |
אנונימי1 |
 | | מחבר: | אנונימי1 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:05:28 |
| שלום
רכשתי מוצר במסגרת מבצע הנחה של 40% שהופיע באתר האינטרנט של חנות. באתר רשום "זמן אספקה: 14 ימי עסקים בהתאם למלאי".
מספר ימים לאחר מכן התקשרו אלי והודיעו לי כי המוצר אינו במלאי ואם ארצה להמתין כאשר צפוי להגיע משלוח לקראת סוף ינואר.
באותו היום ששוחחו איתי, המוצר הופיע באתר בהנחה של 30% במקום 40% בעת הרכישה שלי ולאחר שאמרתי להם שזה לא תקין שהם מוכרים מוצר שאינו במלאי שונה הכיתוב במהלך אותו יום ל"זמן אספקה: 14 ימי עסקים בהתאם למלאי".
האם סעיף 15(ב3) לחוק הגנת הצרכן 1981 חל כאן והפרסום שלהם אסור? לטענתם, הם בדקו עם עורך דין ומה שהם רשמו בציטוט למעלה (בהתאם למלאי) מכסה אותם אם אין מלאי. | |
|
|
|
| 14/12/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 09:39:12 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה.
בנוסף, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן מסדיר את נושא "מכירה מיוחדת"(מבצע/הנחה) וקובע כי:
"15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת."
סעיף 15(ב1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" עוסק שהודיע ברבים, למעט במקום העסק, על מכירה מיוחדת של טובין או שירותים, יכלול בפרסום את המספר המזערי של הפריטים המוצעים באותה מכירה מיוחדת, ואת המספר המזערי של הפריטים המוצעים בה בהנחה המרבית; הוראות סעיף זה לא יחולו על טובין או שירותים שמחירם לצרכן, במכירה המיוחדת, אינו עולה על 50 שקלים חדשים..."
סעיף 15(ב3) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב3) אזל מלאי הטובין שהוצעו במכירה מיוחדת... ואולם אזל חלק מהפריטים שבמלאי כאמור, רשאי העוסק להמשיך לפרסם את ההודעה שפרסם רק במקום העסק, ובלבד שיפרסם במקום העסק הודעה על הפריטים שאזלו."
מכאן, שבמידה שיש ברשותך העתק מהפרסום וחשבונית רכישה אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:52 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:52:03 |
| היי,
יש לי מנוי לחדר כושר - בחודשיים האחרונים לא הלכתי עקב העובדה שכלל חדרי הכושר סגורים בגלל הקורונה.
אע"פ שחדר הכושר סגור, המשיכו להוריד לי לי מדי חודש את התשלום הקבוע מכרטיס האשראי.
ניסיתי לפנות אליהם במייל ובפייססבוק אך לא חזרו אליי.
בטלפון איש אינו עונה.
האם ההורדה הזו בכרטיס האשראי חוקית? הרי אין תמורה לאגרה...חדר הכושר סגור
האם ואיך אוכל לקבל את כספי חזרה?
תודה | |
|
|
|
| 14/12/2020 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 09:20:14 |
| שלום רב טל,
אם כך וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:49 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:49:01 |
| שלום,
הזמנתי איפור דרך האינטרנט, אך קיבלתי מוצר שונה מזה שביקשתי.
בקבלה לא מפורטים זמני / אפשרויות החזרת המוצר.
כיוון שעבר מעל חודש והחברה לא שולחת לי את המוצר התקין למרות פניות חוזרות ונשנות אני מעוניינת לבטל את העסקה.
באיזה מהמכתבים עליי להשתמש לצורך כך ?
(האם איפור הינו מוצר רגיל או מוצר מתכלה)? | |
|
|
|
| 14/12/2020 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 08:53:35 |
| שלום רב שושנה,
האם המוצר נפתח מאריזתו?
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
מתי בוצעה הודעה בכתב אל בית העסק(תאריך)?
האם את מעוניינת בביטול עסקה או בהחלפה?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, אזי' יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין ביטול עסקה- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה הרי שלא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים (מוצרים מתכלים) הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, וככל שהמוצר לא נפתח מאריזתו ובהנחה שהודעת הביטול נעשתה במועד הקבוע בדין,אזי' באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 14:28 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:28:41 |
| היי
באתר של לצמיגים וגלגלים (גאנט) לרכב החברה מציגה עלות של גאנט בודד כמחיר סופי ובאתר אפשר לעשות רכישה של גאנט בודד
אך לאחר מכן מתקשרים ומודיעים שאי אפשר לרכוש את הגאנט ביחידה בודדת אלא כ 4 מינימום ולא רשום באתר שהכמות המינימלת היא 4 גאנטים
האם הם חייבים למכור כבודד או כזוג כמו שהם מציעים באתר ? | |
|
|
|
| 14/12/2020 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 08:27:07 |
| שלום רב אור,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בעניין מהותי בעסקה.
לפיכך, ובהנחה שלא בוצעה רכישה וככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 10/12/2020 12:39 |
סופיה אטגו |
 | | מחבר: | סופיה אטגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 12:39:37 |
| שלום רכשתי טלויזיה באינטרנו ולאחר שקיבלתי אותו ראיתי שהיא פגומה ולא עובדת מאותו יום אני חודש שלם בטלפונים עם בית העסק שכל פעם תירצו במשהו אחר שלא ניתן להחזיר אלה רק להחליף אחרי שהתעקשתי ואמרתי להם שאני רוצה החזר כספי הם רוצים שאני אשלם 240 שקלים על ההחזר של הטלויזיה? לא חושבת שזה חוקי ורוצה לדעת מה ניתן לעשות.
תודה | |
|
|
|
| 14/12/2020 08:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 08:11:07 |
| שלום רב סופיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי המוצר סופק לביתך?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה הרי שלא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובמידה שהודעת על ביטול העסקה במועד הקבוע בדין, פני אל בית העסק בצירוף מסמכים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 10/12/2020 12:00 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 12:00:24 |
| שלום,
התכוונתי לרכוש מחשב באתר של חנות ובאתר עצמו היה כתוב "הנחה מיוחדת בסניף" - כלומר שאם אגש פיזית לחנות המחיר יהיה נמוך יותר.
האם זה מותר להם ? לתת מחיר נמוך יותר בחנות פיזית?
בנוסף - באתר לא היה כתוב מה ההנחה ומה המחיר יהיה אם אני אלך לחנות - הם לא אמורים לציין את כל הפרטים ?
תודה,
ליאורה | |
|
|
|
| 13/12/2020 23:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 23:37:51 |
| שלום רב ליאורה,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
יחד עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, ובהנחה שיש ברשותך העתק מהפרסום וככל שלא בוצעה רכישה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 10/12/2020 11:40 |
alex |
 | | מחבר: | alex (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 11:40:39 |
| שלום
רכשתי מכשיר טל סלולרי מחב' סאני יבואנית סמסונג
באתר הובטחה אספקה עוד באותו יום באם הרכישה תתבצע לפני השעה 12
ביצעתי רכישה בעשר וחצי, אולם קיבלתי את המוצר לאחר 3 ימים, ובלי כל התראה או הודעה, כל נסיונות התקשורת שלי עם החברה עלו בתוהו, כי היא משתמשת בחב צד שלישי שטוענים שאין להם אפשרות לעזור, שלחתי מייל ופניה באתר
https://www.samsungmobile.co.il/צור-קשר
אף אחד לא חזר אלי ולא קיבלתי כל אינדיקציה לכך שהפניה הועברה
זה לא שרות לקוחות זו התחמקות וזלזול
מה אפשר לעשות בכדי לקבל תשובה או פיצוי מהם?
(הסיבה היחידה שרכשתי מהם היא האספקה באותו היום) | |
|
|
|
| 13/12/2020 23:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 23:20:51 |
| שלום רב אלכס,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...באתר הובטחה אספקה עוד באותו יום באם הרכישה תתבצע לפני השעה 12..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...(הסיבה היחידה שרכשתי מהם היא האספקה באותו היום)"- האם נגרם לך נזק בגין האיחור?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לפיצוי בגין הנזק שנגרם לך וזאת מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 10/12/2020 11:37 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 11:37:23 |
| ביום שבו התחיל הסגר רכשתי תיק בלואי ויטון. לאחר חג ראש השנה התקשרתי לשירות לקוחות לשאול מה עושים במידה והחנות סגורה ואני רוצה החזר כספי, טענו הנציגים שאין שום בעיה ועליי להגיע ביום שהסגר יפתח לחנות עם קבלה והמוצר ואקבל החזר כספי.
כאשר הגעתי היום לחנות( היום הראשון שנפתחה החנות) טענו כי לא יכולים להשיב את כספי וכי אני יכולה לקבל רק זיכוי..
רציתי לדעת מה הזכויות שלי? האם בשל הסגר לא ניתן לקבל את כספי בחזרה? הרי החנות הייתה סגורה ולא בפעילות | |
|
|
|
| 13/12/2020 23:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 23:07:04 |
| שלום רב מורן,
מה המדיניות של בית העסק במקרה של חרטה?
האם שלחת הודעת ביטול?
בפנייתך את מציינת כי:
"..., טענו הנציגים שאין שום בעיה ועליי להגיע ביום שהסגר יפתח לחנות עם קבלה והמוצר ואקבל החזר כספי..."- האם יש לך הוכחה לטענתך זו?
במידה שלא שלחת הודעת ביטול לחברה, ייתכן שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בניכם(במידה וכל צד יטען אחרת) ולכן רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 10/12/2020 11:08 |
חן סימון |
 | | מחבר: | חן סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 11:08:17 |
| למעלה מחודש לא חוזרים אליי נציגי שירות לקוחות של פרטנר tv על אף התקשרויות חוזרות שלי איתם
בכל שיחה הם מופתעים שעדיין לא טופלתי מתחייב לחזור עד סוף היום אף כהרגלם לא חוזרים לעולם
לא טופלה בעייתי להעביר בעלות על מנוי | |
|
|
|
| 10/12/2020 11:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 11:23:24 |
| זה לא נראה פשוט מכיוון שצריך לדעתי את שני הצדדים. נסה במרכז שירות שלהם. אין לי קשר למועצה.
https://www.partner.co.il/servicecenters#!/serviceCenterLand | |
|
|
|
| 13/12/2020 22:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:54:42 |
| שלום רב חן,
תנסה אולי לפנות אל פניות הציבור של החברה בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/12/2020 20:12 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 20:12:52 |
| | הזמנתי טובין באמצעות עסקת מכר מרחוק. במעמד הרכישה סימנתי כי אני מעוניינת במשלוח והסכום הסופי ששילמתי כלל את מחיר הטובין + מחיר המשלוח (בסעיפים נפרדים אך סכום העסקה כלל את שניהם). פחות מיממה לאחר מכן ביקשתי לבטל את העסקה אך בית העסק מבקש לחייב אותי במלוא מחיר המשלוח וכן ב-5% ממחיר הנכס. האם הוא רשאי לעשות כן? או שהוא יכול לחייב אותי רק ב-5% מהמחיר הכולל. | |
|
|
|
| 10/12/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 13:30:47 |
| שלום רב אתי,
מהו המוצר?
מתי נקבע מועד משלוח? האם המוצר סופק לך?
בפנייתך את מציינת כי:
"...ביקשתי לבטל את העסקה אך בית העסק מבקש לחייב אותי במלוא מחיר המשלוח וכן ב-5% ממחיר הנכס. .."- האם בית העסק מחייב אותך בעבור המשלוח בשנית?
| |
|
|
|
| 10/12/2020 15:18 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:18:31 |
| שלום רב,
מדובר בעץ חג מולד.
לא נקבע לי מועד משלוח אלא רק רשמו בפרטי ההזמנה שהמוצר יסופק תוך 1-4 ימים.
המוצר לא סופק (הזמנתי אותו בשעה 21 בערב וביטלתי למחרת ב-11 בבוקר) אך ולטענתם המוצר יצא למשלוח ולכן עליי לשלם את עלות המשלוח.
כעת, בית העסק מבקש לחייב אותי ב-5% ממחיר העץ וכן בעבור המשלוח וזאת מהטעם שלדבריהם מדובר בהובלה המחושבת בנפרד ולא מדובר בעלות של המוצר אלא בתוספת שאני בחרתי בה.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 15:18 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:18:39 |
| שלום רב,
מדובר בעץ חג מולד.
לא נקבע לי מועד משלוח אלא רק רשמו בפרטי ההזמנה שהמוצר יסופק תוך 1-4 ימים.
המוצר לא סופק (הזמנתי אותו בשעה 21 בערב וביטלתי למחרת ב-11 בבוקר) אך ולטענתם המוצר יצא למשלוח ולכן עליי לשלם את עלות המשלוח.
כעת, בית העסק מבקש לחייב אותי ב-5% ממחיר העץ וכן בעבור המשלוח וזאת מהטעם שלדבריהם מדובר בהובלה המחושבת בנפרד ולא מדובר בעלות של המוצר אלא בתוספת שאני בחרתי בה.
| |
|
|
|
| 13/12/2020 22:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:42:43 |
| שלום רב אתי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת הודעת הביטול.
ועל הצרכן יהיה להחזיר לבית העסק את המוצר(כלומר יהיה על הצרכן לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבת המוצר אל בית העסק).
| |
|
|
|
| 9/12/2020 17:00 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 17:00:45 |
| שלום רב,
רכשתי כיסא אורטופדי מספק ישראלי גדול בסוף חודש ספטמבר.
הספק אמר כי המוצר יסופק בסוף אוקטובר.
לקראת סוך אוקטובר פניתי לספק לצורך תאום ההספקה ואז אמר לי כי המוצר יסופק בדצמבר.
לפני מספר ימים שוב פניתי לספק להבין מתי יגיע המוצר וקיבלתי הודעה כי המוצר נמצא במכולה ויסופק רק בפברואר.
האם יש לי עילה לתביעה מול הספק בגיל איחור במסירה.
חשוב להדגיש כי הכסף כבר נלקח. בכל פניה הספק מציע לי לקחת כיסא אחר. | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:50 |
מיכאל |
 | |
|
| 13/12/2020 22:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:29:01 |
| שלום רב מיכאל,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מועד אספקת המוצר מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בדבר מועד ההספקה של המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך בדבר מועד הספקת המוצר, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן את הוראות הדין.
אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 01:58 |
קניית תיק- ובקשה להחזר כספי |
 | | מחבר: | קניית תיק- ובקשה להחזר כספי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 01:58:28 |
| ביום שבו התחיל הסגר רכשתי תיק בלואי ויטון. לאחר חג ראש השנה התקשרתי לשירות לקוחות לשאול מה עושים במידה והחנות סגורה ואני רוצה החזר כספי, טענו הנציגים שאין שום בעיה ועליי להגיע ביום שהסגר יפתח לחנות עם קבלה והמוצר ואקבל החזר כספי.
כאשר הגעתי היום לחנות( היום הראשון שנפתחה החנות) טענו כי לא יכולים להשיב את כספי וכי אני יכולה לקבל רק זיכוי..
רציתי לדעת מה הזכויות שלי? האם בשל הסגר לא ניתן לקבל את כספי בחזרה? הרי החנות הייתה סגורה ולא בפעילות | |
|
|
|
| 13/12/2020 22:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:15:53 |
| שלום רב גברת,
מה המדיניות של בית העסק במקרה של חרטה?
האם שלחת הודעת ביטול?
בפנייתך את מציינת כי:
"..., טענו הנציגים שאין שום בעיה ועליי להגיע ביום שהסגר יפתח לחנות עם קבלה והמוצר ואקבל החזר כספי..."- האם יש לך הוכחה לטענתך זו?
במידה שלא שלחת הודעת ביטול לחברה, ייתכן שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בניכם(במידה וכל צד יטען אחרת) ולכן רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/12/2020 23:37 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 23:37:24 |
| רכשתי מטבח צעצוע באתר מאוד מפורסם שפורסם במחיר של 75 במקום 450 שח שהיה במצבע בלק פריידי רשום היה שאספקה תוך 7 ימי עסקים לאחר 6 ימי עסקים החברה פנתה אלי בטענה כי היתה תקלה אבל לא אמרו מה התקלה ולכן נאלצים לבטל את העיסקה (כניראה טעו במחיר ולא רוצים לקחת אחריות )
כמובן שלא אישרתי לבטל את העיסקה אבל הם ביטלו אותה על דעתם אני רוצה את המוצר שרכשתי אבל הם לא מוכנים לספק מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 13/12/2020 22:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:10:50 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על המוצר הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך ובמידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/12/2020 23:25 |
גלינה |
 | | מחבר: | גלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 23:25:39 |
| שלום רב,
בתאריך 13.05.20 רכשתי בחנות קרמיקה ענתבי בראשון לציון אריחים למטבח בדירה החדשה . אריחים הותקנו על הקיר במטבח. נכון לעכשיו הופיעו פגמים רבים על האריחים(חורים, התקלפות).
השאלה שלי :מה הסדר פעולות שעלי לעשות כדי לקבל פיצוי כספי עבור אריחים ועלות העבודה, קשורה להתקנתם במטבח. ?
תודה מראש.
בברכה, גלינה. | |
|
|
|
| 13/12/2020 22:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:06:24 |
| שלום רב גלינה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגם במוצר עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/12/2020 22:39 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 22:39:27 |
| בוצעה הזמנה בתאריך 28/11/2020 הזמנה מאתר רנואר במסגרת מבצעי בלאק פריידי.
בוצעה הזמנה עבור מעיל בשם 'מעיל אורלנדו' במידה מדיום צבע אפור במחיר של כ269.90 שח ושני פריטים נוספים - אשר היה במלאי בסניף חדרה וזמין למכירה באתר באותו היום (בוצעה קנייה עקב הנחה נוספת באתר + קופון שנרכש דרך ההסתדרות על סך 200 ש"ח שנרכש ב150 ש"ח.)
הועברה עסקה על סך 435 שח וירד קופון על סך 200 ש"ח ונשאר כ235 שח באשראי.
החברה מתחייבת על עד 10 ימי עסקים.
בתאריך 09/12/2020 מתקבלת הודעת מייל - חיוב אשראי על סך 91 שח על 2 פריטים במקום 3 - רק לאחר פנייה שלי, וללא כל פנייה של רנואר אליי בנושא המידה/מלאי/רלוונטיות, הובהר כי חוייבתי על 2 פריטים בלבד מכיוון שאין במלאי את מעיל אורלנדו במידה M.
לאחר ניסיונות יצירת קשר - ללא מענה אנושי ישיר בצורת התחמקות בלבד - דרך 'צאט' המוביל אל מייל, פנייה בפייסבוק המובילה ליצירת קשר דרך מס אסמס, ומס אסמס בלבד שמאפשר פנייה בכתב אך לא בדיבור ישיר.
יש לשים לב - באתר עלה המחיר של המוצר אל 299.90 שח.
לאחר בדיקה שלי וניסיונות פנייה אליהם - הבהירו כי הם אמורים ליצור קשר בצורה כלשהי - אסמס, מייל, טלפון (יש הודעת הוכחה באסמס) - במידה והמוצר לא נמצא במלאי מראש!
יש להבהיר - עברו 9 ימי עסקים וטרם הודיעו לי כאשר התחייבו על 10 ימי עסקים עם משלוח!
בערב 09/12/2020 ניגשתי אל סניף קניון הזהב אל רנואר - לבדוק האם קיים הפריט במלאי
אכן קיים הפריט במלאי וצולם על ידי המלאי - בדיוק במידה ובמקט שאני הזמנתי - מידה M צבע אפור ומעיל העונה לשם אורלנדו - יש תיעוד עם תאריך.
טרם נעניתי על ידי החברה - וטרם פנו אליי בצורה ישירה
קוד הקופון מומש - לא הוחזר שווי הקופון - ניסיתי לבצע הזמנת דמה אך ללא הצלחה.
אין יכולת ליצור קשר עם רנואר באופן ישיר - ישנו תיעוד של כל הפניות וההודעות. | |
|
|
|
| 13/12/2020 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 15:59:30 |
| שלום רב דניאל,
בהנחה שבוצעה פניה בכתב אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 8/12/2020 21:43 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 21:43:40 |
| רכשתי אבני מדרך לריצוף הגינה. לאחר שהגעתי לביתי התברר שהאבנים לא מתאימות. למחרת התקשרתי למוכר לעדכן אותו שאני רוצה להחזירן. המוכר טען שאין החזרות והחלפות כי הושקע מאמץ בלהעביר את האבנים למשטח ומשם לרכב שלי. הוא גם טען שכתוב על הקבלה שאין החלפה או החזרה של מוצרים שנמכרו עפ"י מדידה או משקל.
לצורך העניין הוא לא אמר לנו לפני הרכישה שאין אפשרות להחזיר את האבנים ובכל מקרה הן הועברו מתוך המלאי הקיים ולא הוכנו במיוחד.
המוכר הסכים לתת לנו תעודת זיכוי אך לא הסכים להחזיר את הכסף.
מה החוק אומר בנושא, האם אנחנו זכאים להחזר כספי? | |
|
|
|
| 9/12/2020 10:27 |
גיא |
 | |
|
| 10/12/2020 05:48 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 05:48:26 |
| לנציגי המועצה בפורום, האם אתם יודעים אם אני זכאי להחזר כספי?
תוכלו להפנות אותי לגורם מוסמך שיכול להשיב לשאלה?
בתודה מראש...
גיא | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:47:46 |
| שלום רב גיא,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"רכשתי אבני מדרך לריצוף הגינה. לאחר שהגעתי לביתי התברר שהאבנים לא מתאימות..."- לא מתאימות מבחינת מה?
בנוסף אתה מציין כי:
"...הוא גם טען שכתוב על הקבלה שאין החלפה או החזרה של מוצרים שנמכרו עפ"י מדידה או משקל..."- האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
| |
|
|
|
| 10/12/2020 16:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 16:27:32 |
| המוצר נרכש ביום שישי ה-27/11 והודעתי על ביטול העסקה ביום ראשון 29/11.
האבנים התבררו כלא מתאימות מבחינת מראן לגינת ביתי (גוון וטקסטורה).
המוצר לא יוצר במיוחד בשבילי עפי מידות או דרישות מיוחדות: האבנים היו בחנות על משטח כשהגעתי אליה. מספר אבנים הועברו ממשטח גדול אשר הכיל אבנים בגדלים שונים למשטח ריק לטובת העברתן לרכבי. כל האבנים במשטח הגדול נחצבו מאותו סלע והן בעלות מאפיינים זהים להוציא גודלם השונה. | |
|
|
|
| 10/12/2020 16:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 16:27:44 |
| המוצר נרכש ביום שישי ה-27/11 והודעתי על ביטול העסקה ביום ראשון 29/11.
האבנים התבררו כלא מתאימות מבחינת מראן לגינת ביתי (גוון וטקסטורה).
המוצר לא יוצר במיוחד בשבילי עפי מידות או דרישות מיוחדות: האבנים היו בחנות על משטח כשהגעתי אליה. מספר אבנים הועברו ממשטח גדול אשר הכיל אבנים בגדלים שונים למשטח ריק לטובת העברתן לרכבי. כל האבנים במשטח הגדול נחצבו מאותו סלע והן בעלות מאפיינים זהים להוציא גודלם השונה. | |
|
|
|
| 13/12/2020 14:44 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:44:00 |
| אודה להתיחסות המועצה לתשובתי.
בברכה, גיא | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:03:07 |
| | החוק אומר שאתה יכול לבטל את העסקה (ועדיף גם בכתב), והוא מחויב להחזיר לך את הכסף בניכוי 100 ש"ח או 5% מהעסקה, לפי הנמוך, כדמי ביטול. את כל הסיפורים שלו הוא היה צריך להעביר לכנסת כדי שלוביסטים יחריגו עסק כמו שלו מהחוק. או שזה לא נעשה או שהטענות לא התקבלו. | |
|
|
|
| 13/12/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 15:39:53 |
| שלום רב גיא,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/12/2020 18:56 |
מיש |
 | | מחבר: | מיש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 18:56:26 |
| שלום, התנתקתי משירותי האינטרנט של הוט ולטענתם עליי להשיב את הציוד לאחד מסניפיהם.
להבנתי, המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין החליטה לחייב את חברות התקשורת ליידע את הצרכנים שישנה אפשרות שהציוד יאסף מביתם בתום ההתקשרות. עם זאת, על פי נציגי הוט מדובר אך ורק על ציוד טלויזיה או מנוי שכולל ציוד טלויזיה.
לא הצלחתי למצוא באתר משרד התקשורת את הרישיון המתוקן עם לשון ההחלטה, רק את הטיוטה לתיקון.
אשמח אם תוכלו להבהיר לי מה לשון החוק והאם ההחלטה היא אכן רק על ציוד טלויזיה.
תודה, מיכאל
| |
|
|
|
| 13/12/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 15:33:03 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...התנתקתי משירותי האינטרנט של הוט ולטענתם עליי להשיב את הציוד לאחד מסניפיהם....עם זאת, על פי נציגי הוט מדובר אך ורק על ציוד טלויזיה או מנוי שכולל ציוד טלויזיה..."- בעניין זה, יש לפנות אל החברה בכתב על מנת לברר היכן מופיע המידע האמור בתגובתם?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...לא הצלחתי למצוא באתר משרד התקשורת את הרישיון המתוקן עם לשון ההחלטה, רק את הטיוטה לתיקון..." תנסה אולי לברר מול משרד התקשורת בעניין.
לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר משרד התקשורת בו תוכל לקרוא בעניין פרק הזמן שעומד לרשות בעלי הרישיונות להסרת ציוד הקצה לבקשת המנוי:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/10092019_3/he/3-11-2019%20-%20Removing%20Edge%20Equipment.pdf
| |
|
|
|
|