| 13/12/2020 14:49 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:49:52 |
| היי,
האם ניתן להחליף מוצר שנרכש באילת במוצר זהה באותה רשת?
תודה | |
|
|
|
| 15/12/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 09:45:39 |
| שלום רב בני,
האם התשלום שולם ללא מע"מ?
היכן אתה מעוניין לבצע החלפה ברשת באילת או בעיר אחרת?
| |
|
|
|
| 13/12/2020 14:30 |
ארבל סמדר |
 | | מחבר: | ארבל סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:30:09 |
| | שלום, קניתי משטח פעילות לתינוק המוצר אצלי 5 חודשים ובשימוש כ 3 חודשים , עכשו גיליתי פגמים במוצר שלא נגרמו על ידי. החברה טוענת שיש אחריות רק ל 3 חודשים, האם תקין | |
|
|
|
| 15/12/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 09:42:03 |
| שלום רב סמדר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 13/12/2020 14:11 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:11:15 |
| | אמרו לי במאוחדת שאני זכאי כחייל משוחרר לביטוח שיא בעלות של 16.5 שקלים לחודש והם גבו ממני 74 ש"ח אחרי שבועיים שרדפתי אחריהם הם אמרו לי שיש לי אצלם זכות של היתרה וכשביקשתי שהם יחזירו אלי את הכסף שהם גבו ממני בגניבה הם אמרו שאני צריך להגיע אל המרפאה כדי לחתום על טופס ורק אז אקבל את הכסף שלי, בשביל להגיע למרפאה אני צריך להפסיד יום עבודה(לימודים) ולכן אני רוצה לתבוע אותם, איזה אפשרויות יש לי? | |
|
|
|
| 15/12/2020 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 09:33:16 |
| שלום רב יעקב,
עליך לעיין בתקנון/הסכם ההתקשרות ובהתאם לפנות אל הנהלת הקופה.
ולאחריו תנסה לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
אם תתקל בבעיה תנסה אולי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/8/2020 14:37 |
משה ארמה |
 | | מחבר: | משה ארמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 14:37:54 |
| שלום רב,
פניתי אליכם לפני כמעט חודש ועוד לא קבלתי תשובה
מדובר בפניה 710539 .
החברה ה"אמינה" הזו צריכה לקחת לי עוד חיוב ב10 הקרוב ואני לא רוצה לתת להם , אבקש את טיפולכם
הדחוף .
| |
|
|
|
| 6/8/2020 21:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:57:02 |
| שלום רב משה,
בשל עומסים במערכת ייתכנו עיכובים בטיפול בפניות.
אנא המתן.
במידה שלא תקבל מענה בתוך חודש מהגשת תלונתך אתה מוזמן לפנות אלינו כאן בפורום בכדי להעביר למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 9/8/2020 22:03 |
משה ארמה |
 | | מחבר: | משה ארמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 22:03:39 |
| ב13 לחודש זה יהיה חודש,
אני רוצה שכבר יחזירו לי תשובה זאת חברה שמשיכה לגייס אנשים ולצייר להם עתיד וורוד.
נא טיפולכם בהקדם. | |
|
|
|
| 11/8/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 10:00:50 |
| שלום רב משה,
פנייתך הועברה למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 8/9/2020 11:11 |
משה א |
 | | מחבר: | משה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 11:11:15 |
| מה ניסגר תגידו כמה זמן צריך לחכות לתגובה מכם
אני פונה הלאה | |
|
|
|
| 11/8/2020 16:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 16:10:02 |
| | מה קורה עם התלונה למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן , ביום חמישי זה כבר יהיה חודש . | |
|
|
|
| 10/9/2020 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 18:18:41 |
| שלום רב משה,
כפי שצוין לעיל, יש עומסים בפניות למועצה ועל כן, ייתכנו עיכובים במענה.
פנייתך הועברה שוב למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 15/12/2020 08:45 |
משה א |
 | | מחבר: | משה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 08:45:59 |
| עוד כמה זמן עוד תסחבו אותי עם זה שיש עומסים ??
אתם כאן בשביל להגן על הצרכן !
שלחתי לכם שיחות והוכחות שהבן אדם מרמה , אני לא אתחיל איתו תביעות כי זה לא משתלם בשביל זה אתם כאן .
במידה ואתם לא יוכלים לטפל תגידו איזה גוף כן יכול .
מעל 4 חודשים בלי טיפול וגם לא התייחסות בושה ! | |
|
|
|
| 15/12/2020 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 09:13:59 |
| שלום רב משה,
פנייתך נסגרה.
האם העסקה נעשתה על מנת לייצר הכנסה נוספת? | |
|
|
|
| 13/12/2020 14:58 |
Ronit Arbisman |
 | | מחבר: | Ronit Arbisman (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:58:21 |
| שלום רכשתי תוכנה למסחר בבורסה ובתמורה אמרו לי שבמסגרת החבילה אני מקבלת קורסים שעליהם יש לי תמיכה בין הימים א-ה עד 17:00 אך לאחר שניסיתי את התוכנה התמקדתי באחד הקורסים כאשר ביקשתי תמיכה נאמר לי שזה מרצה חיצוני ואקבל פעם בחודשיים שיחה ל20 דק האם הם נחשב הפרה חוזה ? עלי לציין שהמכירה נעשה דרך שיווק טלפוני
כמו כן שיווק העיקרי של התוכנה היה שהם הבלעדיים שמסוכרנים לאינטראקטיב וניתן לסחור ישירות דרכם מה שהסתבר שלא ניתן בשל מגבלות התוכנה דבר שגיליתי רק לאחר שימוש ( מידע שלא נתנו במכירה )( תשובתם היתה אז תשתמשי בתוכנה השנייה)
ובשל סיבות אלו התוכנה אינה מתאימה לצרכיי
על סמך מה אוכל לבטל את החוזה
הוא לשלוש שנים ומבחינתם אם עברו 14 יטם אין לי אפשרות חרטה
תודה על העזרה
רונית | |
|
|
|
| 15/12/2020 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 08:53:02 |
| שלום רב רונית,
האם העסקה בוצעה בין שני בתי עסק?
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך ובהנחה שהעסקה בוצעה לא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 10/12/2020 12:39 |
סופיה אטגו |
 | | מחבר: | סופיה אטגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 12:39:51 |
| שלום רכשתי טלויזיה באינטרנו ולאחר שקיבלתי אותו ראיתי שהיא פגומה ולא עובדת מאותו יום אני חודש שלם בטלפונים עם בית העסק שכל פעם תירצו במשהו אחר שלא ניתן להחזיר אלה רק להחליף אחרי שהתעקשתי ואמרתי להם שאני רוצה החזר כספי הם רוצים שאני אשלם 240 שקלים על ההחזר של הטלויזיה? לא חושבת שזה חוקי ורוצה לדעת מה ניתן לעשות.
תודה | |
|
|
|
| 14/12/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:07:20 |
| שלום רב סופיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי המוצר סופק לביתך?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה הרי שלא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובמידה שהודעת על ביטול העסקה במועד הקבוע בדין, פני אל בית העסק בצירוף מסמכים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 14/12/2020 17:35 |
סופיה אטגו |
 | | מחבר: | סופיה אטגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 17:35:06 |
| הגשתי כבר את התלונה המוצר נקנה 10/11/2020 ועד היום 14/12/2020 כל יום תירצו במשהו אחר עד שאמרו אוקי את רוצה להחזיר תשלמי לנו על השליח שאנחנו שולחים 240 שקלים מזומן. ואת המוצר קיבלתי אחרי 7 ימי עסקים ביום למחרת התקשרתי להגיד שיש פגם ושלא עובדת ורוצה להחזיר ומשם התחיל מסכת התשה מצידם וכל זה בגלל שזרקתי את הקרטון.
אחרי ריבים אין סופיים שבהתחלה רצו לגבות חצי מהסכום של הטלויזיה 1200 לבסוף כאילו עשו לי טובה וכמרו תשלמי על השליח.
ביזיון שאני צריכה שלם סכום כזה על משהו שאני רוצה להחזיר לפי החוק הם אמרו לי נכון את יכולה להחזיר אבל זה עולה לנו כסף ודלק להביא מישהו לירושלים .לבסוף נכנעתי ואז אמרתי שהתלונן . | |
|
|
|
| 14/12/2020 17:35 |
סופיה אטגו |
 | | מחבר: | סופיה אטגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 17:35:31 |
| הגשתי כבר את התלונה המוצר נקנה 10/11/2020 ועד היום 14/12/2020 כל יום תירצו במשהו אחר עד שאמרו אוקי את רוצה להחזיר תשלמי לנו על השליח שאנחנו שולחים 240 שקלים מזומן. ואת המוצר קיבלתי אחרי 7 ימי עסקים ביום למחרת התקשרתי להגיד שיש פגם ושלא עובדת ורוצה להחזיר ומשם התחיל מסכת התשה מצידם וכל זה בגלל שזרקתי את הקרטון.
אחרי ריבים אין סופיים שבהתחלה רצו לגבות חצי מהסכום של הטלויזיה 1200 לבסוף כאילו עשו לי טובה וכמרו תשלמי על השליח.
ביזיון שאני צריכה שלם סכום כזה על משהו שאני רוצה להחזיר לפי החוק הם אמרו לי נכון את יכולה להחזיר אבל זה עולה לנו כסף ודלק להביא מישהו לירושלים .לבסוף נכנעתי ואז אמרתי שהתלונן . | |
|
|
|
| 15/12/2020 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 08:32:39 |
| שלום רב סופיה,
בהנחה שאת עומדת במועד לביטול העסקה וכי יש לך הוכחה כי המוצר פגום, הרי שביטול עסקה במכר מרחוק עקב פגם לא יהיה כרוך בדמי ביטול (5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם), ועל בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל הצרכן להעמיד את המוצר במקום שנמסר לו ויודיע לצרכן, הכל כקבוע בסעיף 14ה(א)(1), 14ה(א)(2) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן ואם תתקלי בבעיה, וככל שטרם הוגשה תלונה, אנא הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:05 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:05:26 |
| שלום,
לפני מספר חודשים הזמנו מיטת נוער מתכווננת לפי מפרט ייחודי, אשר נסגר באופן סופי לאחר כחודש. המפרט כלל בין היתר את סוג המזרן אותו בחרנו בקפידה, כאשר במשך שעות ארוכות במהלך שהותנו בחנות, הפציר בנו בעל החנות לשכב על כל מזרן ומזרן ולבחור את זה המוצא חן בעיננו. לאחר שעות נבחר מזרן מסויים, ברמת רכות גבוהה, "איטלקי" ו"איכותי" לדברי המוכר. מרגע שנסגרו המידות הסופיות, אנו המתנו מעל לחודשיים (!!) לאספקת המיטה, כאשר בתחילת כל שבוע מובטח לנו תאריך אספקה, ואילו המיטה לא מגיעה פעם אחר פעם. רק לאחר פרץ של כעס ותסכול מול המוכר הגיעה לבסוף המיטה, אך לדאבוננו - מזרן קשה כקרש, ההיפך המוחלט ממה שבחרנו והזמנו. במעמד ההתקנה מול המתקין התקשרנו למוכר להתלונן, ואז נאמר לנו לראשונה שמדובר בכלל ב"ספה" שאין אפשרות להחליף את המזרן שלה!! מתוך ייאוש וחוסר הרצון לצאת שוב למסע רכישה ולהמתין חודשים לאספקתה, שכנע אותנו המוכר להמתין שבועיים בתואנה כי היא עוד תתרככך ונהיה מרוצים ("ככה זה תמיד"). שבועיים חלפו, מיותר לציין שהיא לא התרככה, לא ניתן לישון עליה ואנו רוצים לקבל החזר כספי מלא תמורתה, כולל פיצוי על משך הזמן ועוגמת הנפש (חדרו הישן של הילד פורק ונתרם כאשר נמסר לנו מועד אספקה שקרי כלשהו לאורך הדרך, ומאז הוא ישן במיטתנו או במיטת אחיו עד לאספקתה). מהן אפשרויותיי?
תודה, נועה | |
|
|
|
| 15/12/2020 08:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 08:04:14 |
| שלום רב נועה,
ראשית, יצוין כי עניין הנוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.
שנית, האם תוכלי להוכיח את אי ההתאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:05 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:05:19 |
| שלום,
לפני מספר חודשים הזמנו מיטת נוער מתכווננת לפי מפרט ייחודי, אשר נסגר באופן סופי לאחר כחודש. המפרט כלל בין היתר את סוג המזרן אותו בחרנו בקפידה, כאשר במשך שעות ארוכות במהלך שהותנו בחנות, הפציר בנו בעל החנות לשכב על כל מזרן ומזרן ולבחור את זה המוצא חן בעיננו. לאחר שעות נבחר מזרן מסויים, ברמת רכות גבוהה, "איטלקי" ו"איכותי" לדברי המוכר. מרגע שנסגרו המידות הסופיות, אנו המתנו מעל לחודשיים (!!) לאספקת המיטה, כאשר בתחילת כל שבוע מובטח לנו תאריך אספקה, ואילו המיטה לא מגיעה פעם אחר פעם. רק לאחר פרץ של כעס ותסכול מול המוכר הגיעה לבסוף המיטה, אך לדאבוננו - מזרן קשה כקרש, ההיפך המוחלט ממה שבחרנו והזמנו. במעמד ההתקנה מול המתקין התקשרנו למוכר להתלונן, ואז נאמר לנו לראשונה שמדובר בכלל ב"ספה" שאין אפשרות להחליף את המזרן שלה!! מתוך ייאוש וחוסר הרצון לצאת שוב למסע רכישה ולהמתין חודשים לאספקתה, שכנע אותנו המוכר להמתין שבועיים בתואנה כי היא עוד תתרככך ונהיה מרוצים ("ככה זה תמיד"). שבועיים חלפו, מיותר לציין שהיא לא התרככה, לא ניתן לישון עליה ואנו רוצים לקבל החזר כספי מלא תמורתה, כולל פיצוי על משך הזמן ועוגמת הנפש (חדרו הישן של הילד פורק ונתרם כאשר נמסר לנו מועד אספקה שקרי כלשהו לאורך הדרך, ומאז הוא ישן במיטתנו או במיטת אחיו עד לאספקתה). מהן אפשרויותיי?
תודה, נועה | |
|
|
|
| 14/12/2020 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 16:28:43 |
| שלום רב נועה,
ראשית, יצוין כי עניין הנוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.
שנית, האם תוכלי להוכיח את אי ההתאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 12:40 |
אור ג |
 | | מחבר: | אור ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 12:40:46 |
| | היי, ביצעתי עסקה באינטרנט שאושרה ולאחר מספר ימים נשלח אליי מייל שההזמנה לא תסופק כי המוצרים (בגדים) לא במלאי. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 14/12/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 16:19:25 |
| שלום רב אור,
היה ויש ברשותך ראיה המעידה על ביצוע העסקה וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת, אנא פנה אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 11:37 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 11:37:11 |
| הגשתי בקשה לביטול עסק ריהוט שבית העסק מסרב לבטל (זה בתוך 14 יום)
לא הצלחתי לעלות את כל המסמכים עקב הגודל שלהם
יש אפשרות לקבל אימייל ולשלוח את כל מה שנדרש לטיפול הבעיה במהרה?
בברכה,
הדס | |
|
|
|
| 14/12/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:55:59 |
| שלום רב הדס,
במידה שהגשת תלונה באתרנו, תוכלי לצרף מסמכים נוספים באמצעות דוא"ל או פקס כדלקמן:
כתובת דוא"ל doc@consumers.org.il
מס' פקס: 03-6241035 | |
|
|
|
| 13/12/2020 11:24 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 11:24:45 |
| ביום שבו התחיל הסגר רכשתי תיק בלואי ויטון. במהלך הסגר יצאתי קשר עם נציגי החנות שטענו שבמידה וארצה החזר כספי עליי להגיע ביום שיפתח כלומר פחות מ48 שעות.
ביום רביעי הגעתי לחנות והם סרבו לתת לי החזר כספי.
מה הנהלים לגבי תקופת סגר? והאם הם יכולים לשלול ממני אופציה לקבל החזר כספי? | |
|
|
|
| 14/12/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:39:55 |
| שלום רב לירון,
מה המדיניות של בית העסק במקרה של חרטה?
האם שלחת הודעת ביטול?
בפנייתך את מציינת כי:
"...,במהלך הסגר יצאתי קשר עם נציגי החנות שטענו שבמידה וארצה החזר כספי עליי להגיע ביום שיפתח כלומר פחות מ48 שעות..."- האם יש לך הוכחה לטענתך זו?
במידה שלא שלחת הודעת ביטול לחברה, ייתכן שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בניכם(במידה וכל צד יטען אחרת) ולכן רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 13/12/2020 10:53 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 10:53:00 |
| | את מי אפשר לתבוע על פי "חוק הטכנאים"? המוצר היא מכונת כביסה שמחיר 1400 ₪ . האם את החנות ממנה נרכש המוצר? האם את החברה נותנת את השירות והאחריות? האם את היבואן? האם את כולם יחד? | |
|
|
|
| 14/12/2020 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:28:31 |
| שלום רב דרור,
האם תוכל לפרט את פנייתך?
מי קבע איתך מועד לקבלת שירות? ומה השעה שנקבעה להגעת טכנאי? ובאיזה שעה הטכנאי הגיע?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
| |
|
|
|
| 14/12/2020 15:28 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:28:05 |
| רציתי לדעת מה הדין לגבי מוצר חשמלי שלא סופק?
הסכמתי לקבל מוצר חלופי כשנאמר לי שהאסםקה של המוצר שהזמנתי היא תוך שבועיים.עבר כבר יודש וחצי ועדיין לא קיבלתי צפי לאספקה.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 13/12/2020 09:23 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 09:23:41 |
| שלום,
3 כרטיסי טיסה (הלוך חזור) נרכשו ע"י סוכנות נסיעות GoToGate בינואר 2020 - טיסה באמצעות חברת תעופה Royal Jordanian שאמורה הייתה להיות במהלך אוקטובר 2020.
בשל הקורונה, הטיסה בוטלה ע"י חברת התעופה.
מדובר בהמון כסף מבחינתנו.
פנינו באמצעות מיילים לסוכנות הנסיעות ולחברת התעופה, הם מסרבים לתת החזר כספי וזורקים אותנו מאחד לשני כל פעם מחדש - כלומר מסירים אחריות מעצמם.
אנחנו מסרבים לקבל הצעות חלופיות להחזר.
בימים אלו אמורים להסתיים 90 יום ממועד הטיסה המתוכנן אבל לא נראה שחברת
התעופה תיתן את ההחזר באופן אוטומטי.
מה ניתן לעשות?
ראינו באתר שיש לנו זכאות בגלל ביטול הטיסה בשל הקורונה לקבלת החזר כספי, האם הבנו נכון? כלומר, אנחנו לא חייבים להסכים להצעות חלופיות להחזר.
בנוסף ראינו שפרסמתם מכתב התראה לפני הגשת תביעה - אבל הוא בעברית. מדובר בחברת תעופה וסוכנות נסיעות זרים. האם נדרש לשלוח להם באנגלית?
למי שולחים - לחברת התעופה או לסוכנות הנסיעות?
האם עלינו להגיש תלונה מסודרת כאן?
נודה לסיוע וייעוץ כיצד להתקדם.
| |
|
|
|
| 14/12/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:25:17 |
| שלום רב גל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מדובר בחברת תעופה וסוכנות נסיעות זרים. .."- האם לחברת התעופה אשר הודיעה לכם על ביטול הטיסה יש נציגות מוסמכת בישראל? אם כן, באפשרותכם לפנות אליה מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה).
אולם, אם לחברת התעופה או לסוכנות הנסיעות אין נציגות מוסמכת בישראל, הרי שדיני מדינת ישראל לא יחולו ויהיה עליכם לאתר את מקום מושבם ובהתאם לברר את הדין באותה המדינה או שתנסו לברר אם ישנו ארגון הדומה לשלנו במדינות שסוכנות הנסיעות או חברת התעופה נמצאים בו. | |
|
|
|
| 10/12/2020 14:14 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 14:14:07 |
| שלום רב, ברצוני לספר על שירות גרוע ביותר שחוויתי בעת קנייה ברשת מזון גדולה ומוכרת דרך האינטרנט עם משלוח.
לפני כשבועיים ביצעתי הזמנה שמועד האספקה שלה הוא יום חמישי 26/11/20 בין השעות 15:00-19:00 לכתובתי בנהריה.
הקניה הגיע באיחור גדול מאוד, בשעה 21:30, ללא התראה ערב קודם לכן כפי שקבוע בחוק, וללא התראה בכלל בשום צורה שהיא.
לאחר הגעת המשלוח נוכחתי לגלות כי רוב הקניה שהזמנתי לא הגיע כלל אלא רק חלק קטן ממנה. בנוסף היו מספר טעויות באספקת מוצרים שלא הזמנתי וחוייבתי עבורם ועוד כמה טעויות...
בשיחה מהירה עם השליח נאמר לי שקיבלתי את כל המשלוח שהוזמן ו"מה אתה חושב שאני גנבתי לך את הקניה?". בנוסף לא היה שום ניסיון מצד השליח לעזור לי בבירור מה עלה בגורל שאר הקניה ואיך יוכל לעזור לי לקבלה במהירות.
ניסיתי להתקשר לשירות לקוחות שלמיטב ידיעתי פועלים עד 22:00 אך לאחר המתנה השיחה פשוט נותקה ללא התערבותי.
למחרת יום שישי התקשרתי שוב בבוקר לשירות לקוחות ולאחר המתנה ארוכה הסברתי שרוב הקניה לא סופקה לי כלל, נאמר לי אם אני רוצה לקבל אותה באותו יום שישי אך "לא ידועה שעת הגעת ההזמנה אלייך" , כמובן שוויתרתי על התענוג לקבל משלוח ולהיות בבית בהמתנה אין סופית וחוסר ידיעה מוחלט מתי יגיע המשלוח. נאלצתי בחוסר ברירה (כי טרחתי והשקעתי זמן יקר בהזמנת המשלוח ולא אעשה זאת שוב במקום אחר) להסכים לקבל את המשלוח ביום ראשון כפי שהוצע לי במועד שבחרתי.
מיותר לציין את חשיבות ההזמנה שלי באופן אישי בסמוך לסוף השבוע לצורך הכנות ובישולים לקראת שבת ואת הפגיעה הקשה שכל לקוח במצבי היה סופג אם היה נמצא בהפתעה גמורה לגבי מוצרים שמחכה להשתמש בהם לקראת ההכנות לשבת ונידהם לגלות בדקה ה 90 כי עליו לשנות את כל התכניות וההכנות שרצה להכין לשבת בגלל חוסר אספקת המוצרים ולחפש כעת פתרונות אחרים למצב.
במהלך השיחה שאלתי האם רשת המזון תעשה מחווה כלשהי ללקוח אשר קיבל את המשלוח באיחור גדול וגם על כך שלא סופקו לו רוב המוצרים שהזמין, כמובן שלא היתה תגובה בנושא ונאמר לי כי עליי לחכות לשיחה עם מנהל שיחזור אליי עד ליום שלישי 1/12/20 לכל היותר והוא ייתן לי את כל התשובות. ביקשתי עוד באותו יום שישי לקבל שיחה עם מנהל על כל ההתנהלות הכושלת הזאת ושאני לא מוכן לחכות עוד בכלל, התשובה היתה שייבקשו ממנהל באופן דחוף שיחזור אליי עד יום ראשון 29/11/20 לכל היותר כי ביום שישי מנהלים לא עובדים.
נחזור לעניין המוצרים החסרים שלא סופקו במשלוח המקורי הראשון, הפעם המשלוח הגיע בזמן שנקבע אך שוב קיבלתי מספר מוצרים שונים ממה שהזמנתי. הפעם כבר עייפתי מלהתלונן ולהתקשר למקום שלא נותן מענה כראוי והחלטתי שאחכה לשיחת מנהל כי הבנתי שלקוח שלא מתלונן לא פונה אלינו ללא הפסקה פשוט אין טעם להתייחס אליו.
רק ביום ראשון 6/12/20 עברו כמעט כבר שבועיים מיום ההזמנה שהגיע באיחור ולא סופקה במלואה התקשרה אליי שוב נציגת שירות לקוחות במקום שיחת מנהל, קיבלתי דרכה זיכוי על מוצרים שלא הזמנתי וטעויות נוספות שהיו בהזמנה ואמרה שתעביר את פנייתי הלאה לטיפול פניות הציבור.
למחרת יום שני 7.12.20 התקשר נציג פניות הציבור של הרשת וטען שבגלל מזג האוויר שהיה בנהריה נוצר איחור נוסף למשלוח. לפי המערכת של אותה רשת נשלחה אלינו הודעה הודעת SMS בשעה 13:30 (למרות שבפועל לא קיבלנו שום הודעה מהם בטלפון) על איחור נוסף של שעה וחצי מזמן המשלוח המקורי, זאת אומרת שהמשלוח צריך להגיע לפי הזמן החדש בשעה 20:30 והוא אומר שמשעה זו נמשיך לספור את הזמן לנושא של חוק הטכנאים של איחור. הוא משך את הזמן של סוף המשלוח של ההגעה שלו משעה 19:00 לשעה 20:30 ומשם הוא מצמיד את זה לזמן המקור של המשלוח. הנציג טוען גם שעבור התקלה שהייתה של איחור במשלוח, למשלוח בלבד יזכה אותי בזיכוי של שתי משלוחים זאת אומרת 60 שקלים ופה נגמר מבחינתו הסיפור של הפיצוי בגין המשלוח, הוא טוען שהוא יבדוק את נושא חוק הטכנאים שלטענתו הרשת כן פועלת לפי חוק הטכנאים ולמיטב ידיעתו חוק הטכנאים כן חל על הרשת אבל שדובר לנושא המשלוח אז היה ניסיון לבצע שימוש בחוק ולהזיז את השעה של סוף המשלוח מ 19:00 ל 20:30 וכך להרוויח עוד זמן של איחור במשלוח כביכול שלא נוצר איחור.
הנציג אמר שבמקסימום ייתנו לי אולי אם יצליח לבקש עבורי אישור לעוד 100 ש"ח. אמרתי לו שפיצוי כזה אני לא מוכן לקבל כי זה ממש לא פיצוי הולם עבור כל מה שקרה.
מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו? מה גובה הפיצוי מינימום אותו אני אמור לקבל במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 10/12/2020 19:14 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 19:14:48 |
| | שכחתי לציין שבנוסף לכל פניותיי לרשת המזון טלפונית פניתי אליהם גם באמצעות המייל בתאריך 6.12.20 בפירוט מלא ונרחב של כל המקרה ולא קיבלתי חזרה תגובה כתובה אלא רק טלפונית. | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:06 |
אנונימי |
 | |
|
| 14/12/2020 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 14:00:44 |
| שלום רב אדון,
לידיעתך, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
בפנייתך אתה טוען כי:
"...למחרת יום שני 7.12.20 התקשר נציג פניות הציבור של הרשת וטען שבגלל מזג האוויר שהיה בנהריה נוצר איחור נוסף למשלוח. לפי המערכת של אותה רשת נשלחה אלינו הודעה הודעת SMS בשעה 13:30 (למרות שבפועל לא קיבלנו שום הודעה מהם בטלפון) על איחור נוסף של שעה וחצי מזמן המשלוח המקורי,.."- מה השעה שנקבעה להגעת המשלוח?
בכל מקרה, באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 12/12/2020 18:48 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2020 | | שעה: | 18:48:34 |
| שלום
אני ממתין כבר מס' חודשים לקבל החזר עבור 7 כרטיסי טיסה שרכשתי דרך חברת gotogate. הטיסה בוטלה ע''י חברת התעופה טארום. החברה טוענת במייל שהיא העבירה לכל הסוכנים את הכסף אבל מחברת gotogate אני לא מצליח לקבל את הכסף. הם כל הזמן עונים שזה בבדיקה. מה אני יכול עוד לעשות כאשר הסוכנות לא נמצאת בארץ? | |
|
|
|
| 14/12/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 13:48:19 |
| שלום רב ארז,
אם כך, עליך לאתר את מקום מושבה של סוכנות הנסיעות וכן לברר אם קיים ארגון הדומה לשלנו בכדי לברר את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 12/12/2020 16:24 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2020 | | שעה: | 16:24:24 |
| היי
לאחרונה רכשתי מוצר באתר חברת eco innova.
לאחר כשבוע, קיבלתי SMS מדואר ישראל המעדכן שהמשלוח מעלי אקספרס צפוי להגיע בקרוב ושבאפשרותי לעדכן את כתובת המשלוח שלי.
השוויתי את מספר המעקב שנכתב בהודעה לזה שנשלח לי על ידי חברת אקואינובה ולהפתעתי גיליתי שאכן מדובר באותו מספר.
שלחתי מייל לחברה עם שאלה האם ייתכן שהם רכשו בשמי את המוצר בעלי אקספרס והכניסו את כתובת המשלוח של הבית שלי. הם ענו שאין להם קשר כזה או אחר עם עלי אקספרס. הגבתי להם שאני מאד עצבנית אם אכן יתברר שמדובר במשלוח מעלי אקספרס שפרטיי הועברו אליהם ללא ידיעתי ושלמעשה רכשתי מוצר סיני ללא בחירתי.
מאז לא הגיבו.
האם באפשרותי לתבוע את החברה על שעשו זאת? האם זה אפשרי כשהחברה המדוברת ממוקמת במונקו?
תודה מראש,
הדס | |
|
|
|
| 14/12/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 13:45:12 |
| שלום רב הדס,
מעיון בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחרונה רכשתי מוצר באתר חברת eco innova..."- האם מדובר בחברה זרה? אם כן, האם יש לה נציגות מוסמכת בישראל?
האם עיינת בתקנון החברה?
במידה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, הרי שחוקי מדינת ישראל לא יחולו ולכן יהיה עליך לפנות אל שירות הלקוחות של החברה לבירור העניין או שתבדקי אם במקום מושבה של החברה, קיים ארגון הדומה לשלנו על מנת לברר את זכויותיך. | |
|
|
|
| 12/12/2020 14:54 |
ג'וליה יעקבסון |
 | | מחבר: | ג'וליה יעקבסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2020 | | שעה: | 14:54:46 |
| הזמנתי טכנאי לשער חשמלי לאחר שבררתי כי הוא מכיר את הדגם שברשותי. הטכנאי הגיע ללא כלים לפתוח את קופסאת המנוע הראשי (יש מפתח ספציפי). תוך שהוא מנסה לפתוח את הקופסא עם מברגים למיניהם ללא הצלחה, לאחר כ20 דקות, בעודו מחפש כמה לפתוח את הקופסא אני ביצעתי פעולה של ניתוק מהחשמל וחיבור מחדש ובכך "תיקנתי" את התקלה, למרות שלא עשה כלום דרש כי אשלם לו עבור זה שהגיע, לטענתי כי אפילו כלים לא היו לו, פתר אותי בתשלמי ותיתלונני.
האם הייתי חייבת בתשלום?
תודה | |
|
|
|
| 14/12/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 13:38:22 |
| שלום רב ג'וליה,
מה סוכם בניכם? האם יש התייחסות לעלות ביקור טכנאי?
מה הטכנאי טוען?
| |
|
|
|
| 11/12/2020 09:06 |
אברהם מלכה |
 | | מחבר: | אברהם מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2020 | | שעה: | 09:06:43 |
| שלום רב,
אשתי רכשה בחנות מסויימת מכשיר נייד מחודש, הגעתי למחרת לעסק בבקשה להחזרת המוצר מהסיבה שאינני מעוניין במכשיר מחודש. בעל העסק סירב להשיב לי את כספי בטענה כי אינו מחוייב להחזיר וכן נעשה שימוש במכשיר.
אדגיש כי, המוכר בעצמו הכניס כרטיס סים למכשיר בעת הרכישה ומכיוון שהסוללה היתה ריקה היה המכשיר אצלנו בטעינה ללא שימוש אקטיבי, אלא נכנסו מספר שיחות שלא נענו, וכן שיחה אחת שנענתה בקצרה. המכשיר היה בבית ולא ברשות אשתי עד לזמן שלקחתי אותו לבית העסק. לו היה לי ספק בדבר השימוש במכשיר הייתי יכול בפשטות למחוק שיחות אלו, מה שלא נעשה על ידי אלא הגעתי לעסק עם המכשיר כפי שהוא באריזתו המקורית ובצירוף קבלה. יודגש כי מדובר בכל מקרה במכשיר מחודש ולא חדש. | |
|
|
|
| 14/12/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 13:21:44 |
| שלום רב אברהם,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, שלא עקב פגם במוצר.
במידה שיש שילוט מדיניות החזרת טובין עליך לעיין במדיניות ולפעול בהתאם.
במידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 11/12/2020 08:50 |
פרדי |
 | | מחבר: | פרדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2020 | | שעה: | 08:50:28 |
| שלום רב, לפני מספר ימים קניתי בושם באתר ישראלי, ולאחר שהוא הגיע אלי קבלתי מוצר שונה לגמרי מהתמונה, קניתי את בושם בגלל מה שראיתי בתמונה.
השאלה שלי האם זה מותר להציג משהו ולהביא ללקוח משהו אחר לגמרי? | |
|
|
|
| 14/12/2020 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 13:06:41 |
| שלום רב פרדי,
במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה, אנא פנה אל בית העסק בכתב לאחריו וככל שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
|