| 14/12/2020 11:43 |
עדן יערי |
 | | מחבר: | עדן יערי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 11:43:12 |
| יש לי מחשב שקניתי מחנות באג של חברת DELL. המחשב היה עם אחריות ולאחר תקלות רבות הם נתנו לי אישור להחלפה כבר ב30.11 באמצעות מייל. יצרתי קשר עם חברת באג והם טוענים כבר כשבועיים כי הם לא קיבלו אישור להחלפה ולכן הם לא מקדמים את העניין.
מה עוד אני יכולה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 16/12/2020 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 08:52:08 |
| שלום רב עדן,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בפנייתך את מציינת כי:
"...ם נתנו לי אישור להחלפה כבר ב30.11 באמצעות מייל..."- אם כך, עליך לפנות בכתב הן אל נותן השירות(היבואן/יצרן) והן לבית העסק ממנו נרכש המוצר תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/12/2020 11:42 |
יעקב.ר |
 | | מחבר: | יעקב.ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 11:42:30 |
| שלום רב,
כרטיס "מכבי שלי" כידוע מקנה לבעלי הכרטיס הנחה של כ- 50% במכבידנט.
בהצעת המחיר שקיבלתי ממכבידנט לטיפול השתלה של שלושה שתלים בלסת תחתונה
ולאחר השוואת מחירים ומחירונים באינטרנט נוצר רושם חזק כי מכבידנט כמעט מכפילה את עלות השתלים ורק לאחר מכן מורידה מהמחיר המופקע את ה- 50% שמגיע למבוטחי "מכבי שלי" ! ומכן שההנחה המגיעה למבוטחים היא למראית עין בלבד.
אני סקרן לדעת , א- האם זה חוקי. ב- האם גם מבוטחים אחרים התלוננו או שמו לב לעובדה . ג- האם יש כאן מקום להגשת תביעה ייצוגית !
תודה. | |
|
|
|
| 16/12/2020 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 08:25:43 |
| שלום רב יעקב,
לשאלתך הראשונה- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר איסור הטעיה במחיר.
לפיכך, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הנהלת החברה ולאחריו תוכל לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
לעניין שאלתך השלישית- באפשרותך להתייעץ מול עו"ד פרטי המתמחה בתחום תביעות ייצוגיות.
| |
|
|
|
| 14/12/2020 11:26 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 11:26:48 |
| שלום רב,
שאלה: בשכונה שלי עובדת חנות של ירקן המסתיר תדיר את נתוני המשקל.
הערמת סחורה אל מול פני המשקל ואין לדעת מה המשקל או המחיר שיצא.
האם זה חוקי? אם לא היכן יש מידע על כך?
נדמה תמיד שהמחיר מופקע!
כשדרשתי לוודא במקרים בודדים לגבי תוצאת המחיר, הוא תיקן אותו מטה.
תודה,
דני | |
|
|
|
| 16/12/2020 08:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 08:18:10 |
| שלום רב דני,
בעניין זה פנה אל אגף משקולות ומידות במשרד הכלכלה והתעשייה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/Units/measurements_weights | |
|
|
|
| 13/12/2020 17:08 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 17:08:49 |
| לאחרונה אני נתקלת בהרבה ארגונים גדולים שכאשר מבקשים לדבר עם מנהלי שירות לקוחות או פניות הציבור מנסים להתחמק מכך, מבטיחים שמנהל יחזור תוך X זמן, ואם מבקשים לדבר עם מנהל בכיר יותר ברמות שציינתי מסתבר שאין להם טלפון....
מה אמור לעשות מי שאין לו נגישות ולא יכול לכתוב או להקליד? | |
|
|
|
| 16/12/2020 08:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 08:08:44 |
| שלום רב ענת,
יש לפנות אל הנהלת פניות הציבור בכתב ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 14/12/2020 08:46 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 08:46:48 |
| שלום,
3 כרטיסי טיסה (הלוך חזור) נרכשו ע"י סוכנות נסיעות GoToGate בינואר 2020 - טיסה באמצעות חברת תעופה Royal Jordanian שאמורה הייתה להיות במהלך אוקטובר 2020.
בשל הקורונה, הטיסה בוטלה ע"י חברת התעופה.
מדובר בהמון כסף מבחינתנו.
פנינו באמצעות מיילים לסוכנות הנסיעות ולחברת התעופה, הם מסרבים לתת החזר כספי וזורקים אותנו מאחד לשני כל פעם מחדש - כלומר מסירים אחריות מעצמם.
אנחנו מסרבים לקבל הצעות חלופיות להחזר.
בימים אלו אמורים להסתיים 90 יום ממועד הטיסה המתוכנן אבל לא נראה שחברת
התעופה תיתן את ההחזר באופן אוטומטי.
מה ניתן לעשות?
ראינו באתר שיש לנו זכאות בגלל ביטול הטיסה בשל הקורונה לקבלת החזר כספי, האם הבנו נכון? כלומר, אנחנו לא חייבים להסכים להצעות חלופיות להחזר.
בנוסף ראינו שפרסמתם מכתב התראה לפני הגשת תביעה - אבל הוא בעברית. מדובר בחברת תעופה וסוכנות נסיעות זרים. האם נדרש לשלוח להם באנגלית?
למי שולחים - לחברת התעופה או לסוכנות הנסיעות?
האם עלינו להגיש תלונה מסודרת כאן?
נודה לסיוע וייעוץ כיצד להתקדם.
| |
|
|
|
| 15/12/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 16:25:35 |
| שלום רב גל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מדובר בחברת תעופה וסוכנות נסיעות זרים. .."- האם לחברת התעופה אשר הודיעה לכם על ביטול הטיסה יש נציגות מוסמכת בישראל? אם כן, באפשרותכם לפנות אליה מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה).
אולם, אם לחברת התעופה או לסוכנות הנסיעות אין נציגות מוסמכת בישראל, הרי שדיני מדינת ישראל לא יחולו ויהיה עליכם לאתר את מקום מושבם ובהתאם לברר את הדין באותה המדינה או שתנסו לברר אם ישנו ארגון הדומה לשלנו במדינות שסוכנות הנסיעות או חברת התעופה נמצאים בו. | |
|
|
|
| 14/12/2020 07:55 |
harpaz marie-therese |
 | | מחבר: | harpaz marie-therese (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 07:55:23 |
| שלום רב ! אני פנסיונרית משרותי בריאות כללית (בת 70) לפני כחודש בערך קיבלתי טלפון מחברת נטיב שכנרא שייכת לארגון מקבלי גימלה מהקרן הגמלאות המרכזית טך : 036945146 036945150 שממנה אני מקבלת את הפנסיה שלי. ובטלפון הזה הציעו לי להשתתף בטיול לדובאי. חשבתי לעצמי אלה חבריה מבוגרים ואני נכוון שאני בקבוצת סיכון זה יכול ליהיות בטוח ואז נזכרתי שלעולם לא שמעתי את השם "נטיב" ואז התקשרתי ל0528367798 שזה מספר שמצאתי בעיטון "עתיד בטוח" (עיטון שמקבלים כל טרימסטר מהאגודה). ושאלתי אותם אם הם מכירים את "נטיב" ואם זה בטוח.
הטלפון שהתקשרתי אליו שייך לורד וזה היה ב1/11 והיא אמרה לי שגם להם יש טיול לדובאי במחיר יותר אטרקתיבי מהחברה הקודמת אז נרשמתי ויחד איתי חברה שלי.
בגלל המצב היום (אני בקבוצת סיכון) אני רוצה לבטל את העיסקה. בתחילת התקשרותי עם ורד היא אמרה לי שיחזירו לנו את הכסף רק במקרה של קורונה. אני יודעת ש בחברת "נטיב" דחו את הטיול לחודש פברואר 2021.
אני עדיין לא שילמתי גרוש, לא קיבלתי ויזה, אין כרטיסים אז אי אפשר לעשות בדיקת FOVID 19 בבית חולים, אי אפשר לעשות ביטוח ו ובמקום 5 ימים שהטיול היה צריך להתקיים זה מתקצר ל3 ימים כי אנחנו אם ניסע נמריא ב14.45 אחר הצהריים.
השאלה שלי היא אם אני מבטלת אני צפויה לשחם כנס ?
מבקשת את תשובתכם דחוף דחוף דחוף כי אנו נוסעים ביום ראשון הקרוב ואני באר שבעית וצריך ליהיות בבן גוריון 4 שעות לפני הזמן ואם מתחילים בחיסונים לא יהיה לי זמן לקבל חיסון.
בתודה.
נ.ב : 0506331680
mariethe65@gmail.com | |
|
|
|
| 15/12/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 15:55:37 |
| שלום רב גברת,
מה צוין בהסבם ההתקשרות בניכם?
בפנייתך את מציינת כי: "...והיא אמרה לי שגם להם יש טיול לדובאי במחיר יותר אטרקתיבי מהחברה הקודמת אז נרשמתי ויחד איתי חברה שלי..." - מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מהו המועד לקבלת השירות? האם שלחת הודעת ביטול לחברה? ואם כן, מתי? והאם נמסר לך מידע בדבר הזכות לבטל את העסקה בעסקה טלפונית שנעשה על ידי אזרח וותיק? בנוסף, את מציינת כי: "...אני עדיין לא שילמתי גרוש, לא קיבלתי ויזה, אין כרטיסים אז אי אפשר לעשות בדיקת FOVID 19 בבית חולים, אי אפשר לעשות ביטוח ו ובמקום 5 ימים שהטיול היה צריך להתקיים זה מתקצר ל3 ימים כי אנחנו אם ניסע נמריא ב14.45 אחר הצהריים..."- האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק בעניין? | |
|
|
|
| 14/12/2020 07:39 |
ציון חדד |
 | | מחבר: | ציון חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 07:39:36 |
| בתאריך 2.11.20 הגעתי לסניף קל אוטו בב״ש לאחר שבשיחת טלפון איתם התברר וכנראה יש להם רכב שמתאים לצרכים שלי. לאחר הגעתי לסניף סוכם על ניסאן מיקרה שנת 2014 שהוצגה לי בתמונות מחשב + בדיקת מכון מצידם, לאחר סיכום של טיפול ליקויי הרכב מצידם.
הונחתי לשלם מקדמה בגובה 2000₪ ע״ח הרכב.
לאחר מספר ימים נודע לי שהרכב הגיע לסניף והונחתי להגיע להתרשם מהרכב לפני שליחתו למוסך.
יש לציין שברכב נתגלו ליקויים שראיתי בעיניי שלא ניתן היה לראות בתמונות, החלטנו שגם את הנ״ל הם יתקנו.
לאחר כשבוע נודע לי שהרכב הגיע אחרי טיפול מוסך והוזמנתי להתרשם, בבדיקתי המקיפה התגלה לי שעדיין לא טופלו חלק מהליקויים (בטענה שלא היו בטוחים שאני לוקח את הרכב וכעת שהם סבורים שאני אקח אותו הם יתקנו) והחלטתי שאני שולח את הרכב למכון בדיקה ביוזמתי.
מיותר לציין שמנהל הסניף קצת התנגד שאקח את הרכב לבדיקה וטען שזה שלב מאוחר לבדיקה והייתי צריך לשלוח אותו בהתחלה, עמדתי על שלי והרכב נלקח לבדיקה.
בבדיקה נתגלו ליקויים נוספים שלא עלו בבדיקה הראשונה כגון מחזיר שמן פגום, בולמי זעזועים במצב קטסטרופלי ועוד׳ מכון הבדיקה טען באוזניי שהעלות התיקון לליקויים שנמצאו הינו בסביבות ה-3000₪.
חזרתי לסניף ולאחר הערות מצידו ש׳חבל על דמי הבדיקה ששילמתי׳ אמרתי לו שאם לא יטופלו הליקויים+ הליקויים החדשים - לא תתבצע העסקה. רק לאחר עוד שכנועים, יש לציין- מצידי, הוא הסכים לטפל בליקויים, אני שב ומזכיר ששילמתי מקדמה של 2000₪ וההרגשה הכללית הייתה שמשום שהכסף שלי אצלם הם לא ככ מתרגשים ממני.
לאחר עוד כשבוע, בתאריך 22.11.20, כשלושה שבועות מאז תחילת העסקה התקשר אליי מנהל הסניף בטענה שהרכב מוכן ושאבוא לקחת אותו, לאחר שטענתי שקודם אבדוק אם הוא למורת רוחי ואסתפק אקח אותו הוא טען שאני מוזמן ללכת ולהשאיר את המקדמה שלי אצלם (השיחה נעשתה בצורה מאד מזלזלת מצידו).
טענתי מצידי שחתמנו על חוזה וזה לא תקין שהמקדמה תשאר אצלם קבענו שאגיע לסניף. לאחר שנפרדנו לשלום בשיחה, השיחה כנראה לא נותקה ושמעתי אותו לועג לי בטלפון ומקניט אותי בעיני הסובבים ולאחר מכן השיחה נותקה מצידו.
כעבור כמה שניות שוב התקשר (כנראה בטעות) ושמעתי אותו מתייעץ עם מישהו בסביבתו על ליקוי שעלה בבדיקה וככל הנראה לא טופל על ידו ואז השיחה נותקה.
החלטה גמלה בליבי שאת הרכב הזה אני לא אקח לאחר כל הפרשה הזו והחלטתי להגיע לסניף ולבטל את העסקה.
כשהגעתי לסניף קיבל אותי מנהל הסניף ב׳מאור פנים׳ כאילו הכל בסדר בינינו וביקש מאחר העובדים להראות לי את הרכב. טענתי שאיני רוצה את הרכב ואני רוצה לראות חוזה. הוא מיד התעצבן וטען ׳אין חוזה ואין כסף, אתה יכול ללכת׳ התעקשתי לראות חוזה והוא המשיך בשלו בשיח מזלזל. לאחר שקצת נרגע אמרתי שאיני רוצה את הרכב עקב הזמן הרב שלקח לעסקה להתבצע, והעובדה ששמעתי אותו בטלפון מקניט אותי - יש לציין שכל הפגישה הזו מוקלטת וניתן לשמוע את הצורה המזלזלת בה מנהל הסניף מתייחס אליי.
החלטנו שהעסקה תבוטל ואקבל את דמי המקדמה ששילמתי.
למחרת, ה23.11.20, מנהל הסניף שולח לי הודעה ובה תמונה של טופס ביטול עסקה והחזר מקדמה בגובה 2000 שקלים וטען שיקח לכרטיס האשראי שלי להזדכות בסכום עד 14 ימי עסקים.
אתמול, 13.12.20 כ-15 ימי עסקים לאחר התחייבותו לזכות את כרטיס האשראי שלי, דבר שלא נעשה,שלחתי הודעה למנהל הסניף ובו״ז התקשרתי לשירות הלקוחות של קל אוטו והזדהתי בפני הנציגה בדבר ביטול העסקה שלי, היא טענה שיקח לכסף עוד 7 ימי עסקים להגיע אליי עקב עיכוב מצידם.
טענתי באוזנייה שזה לא תקין וניתנו להם 14 ימי עסקים לנהל את כל העניין, היא המשיכה לטעון שזה המצב, ביקשתי לדבר עם מנהל ונעניתי בכך שלמנהל לוקח 48 שעות לחזור - דבר שמעכב עוד את החזר הכסף שלי.
מיותר לציין שמנהל הסניף לא טרח לענות להודעות שלי.
כעת אני עדיין מחכה להחזר המקדמה שלי ופונה אליכם, אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 15/12/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 15:41:30 |
| שלום רב ציון,
במידה שבוצעה פניה בכתב בו פורטו כל השתלשלות העניינים אזי' תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 14/12/2020 01:01 |
אילה גרצמן |
 | | מחבר: | אילה גרצמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 01:01:53 |
| | שלום . קנייה בחנות מחסני חשמל . המוצר הובטח תוך שבוע . לאחר שיחות עם בית העסק והבטחות חוזרות שהנה זה מגיע עבר כמעט חודש . ואז ביום שהמוצר היה אמור להגיע לבית הודעה שאין ביכולתם לספק את המוצר . החזירו את הכסף . האם אין פיצוי מצד החברה על הסחבת .. או שתשלום קנס על ביטול הוא חד צדדי - אם אני מבטלת עיסקה אני משלמת ואילו אם הביטול בא מצידם הם יוצאים נקיים ? .תודה לתשובה | |
|
|
|
| 15/12/2020 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 15:19:59 |
| שלום רב אילה,
בפנייתך את מציינת כי: ".... האם אין פיצוי מצד החברה על הסחבת..."- האם נגרם לך נזק מוכח? האם בהסכם ההתקשרות בניכם ישנו סעיף בעניין "פיצויים מוסכמים" במקרה שאחד מהצדדים מפר את החוזה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד הספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 13/12/2020 18:27 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 18:27:59 |
| שלום
ביום שישי האחרון רכשתי מספר פריטים בחיות בגדים מסויימת מבלי למדוד.
כשהגעתי הביתה התברר כי 2 פריטים מתוך הקנייה אינם מתאימים לי.
האם אני יכולה לקבל החזר כספי?
נכנסתי לבידוד ולכן לא אוכל להגיע לחנות שוב לפחות שבועיים. | |
|
|
|
| 14/12/2020 10:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 10:39:50 |
| | את יכולה לבטל את העסקה עד היום. את יכולה לעשות זאת בטלפון וכדאי שתהיה הקלטה. ביטול בכתב גם מומלץ (פקס אולי). בהמשך תקבלי תשובה מהמועצה. | |
|
|
|
| 15/12/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 14:51:53 |
| שלום רב אופק,
מה עלות המוצרים(כל אחד)?
מה המדיניות של בית העסק? | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:05 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:05:40 |
| שלום,
לפני מספר חודשים הזמנו מיטת נוער מתכווננת לפי מפרט ייחודי, אשר נסגר באופן סופי לאחר כחודש. המפרט כלל בין היתר את סוג המזרן אותו בחרנו בקפידה, כאשר במשך שעות ארוכות במהלך שהותנו בחנות, הפציר בנו בעל החנות לשכב על כל מזרן ומזרן ולבחור את זה המוצא חן בעיננו. לאחר שעות נבחר מזרן מסויים, ברמת רכות גבוהה, "איטלקי" ו"איכותי" לדברי המוכר. מרגע שנסגרו המידות הסופיות, אנו המתנו מעל לחודשיים (!!) לאספקת המיטה, כאשר בתחילת כל שבוע מובטח לנו תאריך אספקה, ואילו המיטה לא מגיעה פעם אחר פעם. רק לאחר פרץ של כעס ותסכול מול המוכר הגיעה לבסוף המיטה, אך לדאבוננו - מזרן קשה כקרש, ההיפך המוחלט ממה שבחרנו והזמנו. במעמד ההתקנה מול המתקין התקשרנו למוכר להתלונן, ואז נאמר לנו לראשונה שמדובר בכלל ב"ספה" שאין אפשרות להחליף את המזרן שלה!! מתוך ייאוש וחוסר הרצון לצאת שוב למסע רכישה ולהמתין חודשים לאספקתה, שכנע אותנו המוכר להמתין שבועיים בתואנה כי היא עוד תתרככך ונהיה מרוצים ("ככה זה תמיד"). שבועיים חלפו, מיותר לציין שהיא לא התרככה, לא ניתן לישון עליה ואנו רוצים לקבל החזר כספי מלא תמורתה, כולל פיצוי על משך הזמן ועוגמת הנפש (חדרו הישן של הילד פורק ונתרם כאשר נמסר לנו מועד אספקה שקרי כלשהו לאורך הדרך, ומאז הוא ישן במיטתנו או במיטת אחיו עד לאספקתה). מהן אפשרויותיי?
תודה, נועה | |
|
|
|
| 14/12/2020 10:20 |
נועה |
 | |
|
| 15/12/2020 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 14:34:20 |
| שלום רב נועה,
ראשית, יצוין כי עניין הנוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.
שנית, האם תוכלי להוכיח את אי ההתאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 18:51 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 18:51:21 |
| | בעקבות המצב המנוי לחדר הכושר שלי מוקפא כבר סמן לא סביר והחחטתי לבטל אותו כי כבר לא יהיה לי בו שימוש. יש לציין שסך המנוי עלה לי 4000 ומשהו שקלים ובקושי יצא לי לנצל אותו כי עשיתי אותו בחודש פברואר, לפני הקורונה. כעת משביקשתי לבטל אותו הם מבקשים דמי ביטול בסך 970 שקלעם. האם זה הגיוני שבמצב כזה יגבו דמי מנוי בכלל? ועוד בסכום כזה? | |
|
|
|
| 15/12/2020 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 14:20:22 |
| שלום רב אור,
אם כך, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 13/12/2020 18:41 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 18:41:14 |
| שלום,
בוטלה לי טיסה עוד באפריל, הזמנתי את חבילת הטיסה ממונה טורס ועדיין לא קיבלתי החזר כספי. זה הגיוני? אני מנסה להתלונן והם עונים שהם עצמם עוד לא קיבלו את הכסף מחברות התעופה. | |
|
|
|
| 15/12/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 14:12:07 |
| שלום רב מעין,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
בהנחה שהודעת ביטול טיסה נעשתה על ידי חברת התעופה, ובהנחה שמדובר בחברת התעופה ישראלית או חברת תעופה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בכתב בדרישה להשיב את כספך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראי מידע באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 13/12/2020 17:08 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 17:08:40 |
| לאחרונה אני נתקלת בהרבה ארגונים גדולים שכאשר מבקשים לדבר עם מנהלי שירות לקוחות או פניות הציבור מנסים להתחמק מכך, מבטיחים שמנהל יחזור תוך X זמן, ואם מבקשים לדבר עם מנהל בכיר יותר ברמות שציינתי מסתבר שאין להם טלפון....
מה אמור לעשות מי שאין לו נגישות ולא יכול לכתוב או להקליד? | |
|
|
|
| 15/12/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 14:06:37 |
| שלום רב ענת,
יש לפנות אל הנהלת פניות הציבור בכתב ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 13/12/2020 16:34 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 16:34:20 |
| שלום
הזמנתי עבור אימי טלויזיה מאתר אינטרנט. הטלויזיה הגיעה בתקופת הקורונה, אימי - אשה מבוגרת - לא רצתה להזמין טכנאים הביתה בגלל הקורונה, והטלויזיה ישבה בתוך האריזה בפינת הבית.
לאחר כארבעה חודשים החליטה בכל זאת להזמין טכנאי כיון שלא הגיוני שזה יישב ככה כל כל הרבה זמן... הטכנאי פתח את הקופסה, והם גילו ביחד שהמסך שבור.
החנות בדקה עם היבואן ואמרו שאין מה לעשות, כיון שעבר הרבה זמן.
האם יש בכל זאת מה לעשות? נכון שעבר הרבה זמן, אבל זה הרי רק עניין של אמון, הרי גם אם היינו פותחים את האריזה ביום קבלתה, והיינו מוצאים אותה שבורה, יכלו לחשוד שאולי נפלה לנו או לשליח ולא באמת יכלו לדעת איך נשברה.
האם יש משהו לעשות בעניין?
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/12/2020 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 13:51:52 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי צרכן המקבל את המוצר עליו לבדוק את המוצר ולהודיע במיידי לבית העסק במקרה של אי התאמה או פגם, ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר.
אולם, במקרה המתואר, לא בוצעה בדיקה מיד עם קבלתו ולכן הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בין הצדדים(כל צד יטען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 10/12/2020 10:53 |
דקל |
 | | מחבר: | דקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 10:53:06 |
| שלום רב,
בחודש מרץ השנה היינו אמורים לטוס לסרי לנקה לטיו למשפחתי.
הטיול כמובן בוטל.
החברה דרכה רכשנו את כלל סידורי הקרקע, חברה ישראלית טוענת שהיא לא יכולה להחזיר לנו את מלוא סכום הכסף ששולם (מעל 36000 שח) מאחר והחברה מולה היא עובדת בסרי לנקה לא מחזירה לה את מלוא הסכום.
האם יש לי משהו לעשות בנדון ?
אשמח לעזרתם,
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/12/2020 22:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 22:48:53 |
| שלום רב דקל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיול כמובן בוטל..."- מי ביטל את העסקה?
בהנחה שהחברה הישראלית ביטלה את הטיסה, אזי' עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/12/2020 12:15 |
דקל |
 | | מחבר: | דקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 12:15:35 |
| את הטיסה ביטלה חברת התעופה - קטאר איירליינס.
בגין הטיסות, הגשתי אצלכם תלונה מסודרת לאור ההתנערות של חברת דיזנאוז ואי הכוונה שלכם לשלם לנו את כספינו בחזרה.
בשאלתי בנוכחית ביקשתי לבדוק מה אפשר לעשות בנושא סידורי הקרקע שנרכשו מול חברה ישראלית - יוניגלוס.
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/12/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 13:37:39 |
| שלום רב דקל,
אם כך, פנה אל החברה ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/12/2020 16:12 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 16:12:36 |
| היי, רכשתי מוצרים מחברה באינטרנט ב-11/11/20 וההזמנה בוצעה בוואטצאפ מול נציגה. בסיום ההזמנה אמרה כי אספקה תוך 8/20 ימי עסקים. ציינתי שמדובר בהזמנה ליום הולדתה של בתי ב-1/12/20.
ב-23/11/20 שלחו לי הודעה כי 2 מהמוצרים שהזמנתי חסרים במלאי ושאבחר אחרים. בתגובה כתבתי להם כי אם ההזמנה לא יצאה עדיין אז שיבטלו אותה ואמרו לי שהיא כבר יוצאת אבל יש צורך בהחלפת המוצרים הללו.
כל יום שאני בודקת אומרים לי שזה בטיפול (בימים שהם טורחים לענות). אין להם מספר טלפון אלא שירות הודעות בוואטצאפ וכשביקשתי לבוא לאסוף את המוצרים נאמר לי שמדובר בחנות אינטרנטית ואין כתובת.
בהודעה ששלחתי ב-6/12 כתבתי להם שאם המוצרים לא מגיעים עד ה-9/12 (כשמסתיימים 20 ימי העסקים) אני אבטל את העסקה ואפנה למועצה לצרכנות. בתגובה רשמו לי שהמוצרים כבר הועברו לחברת השליחויות ואני צפויה לקבלם בקרוב. היום שוב שלחתי הודעה וההזמנה שוב חזרה לסטטוס "בטיפול".
הזמנה שולמה בכרטיס אשראי ב-2 תשלומים (1500 ש"ח) והתשלום השני כבר הועבר לגבייה (כרטיס מחויב ב-15/12) ולכן חברת האשראי לא יכולה להחזיר לי את הכסף. מכתב לכתובת פיזית אין לי לאן לשלוח כי הם לא מוכנים למסור כתובת ואני חוששת שהכתובת המופיעה באתר של האשראי היא לא נכונה ואם אשלח את המכתב הוא לא יגיע לשום מקום. מה עליי לעשות?
כמו כן, מה קורה במידה ואני מגישה תלונה ולאחר הגשת התלונה המוצרים מגיעים אליי?
אודה לתגובתכם בנושא, ליאורה | |
|
|
|
| 15/12/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 13:01:50 |
| שלום רב ליאורה,
מה המוצרים שנרכשו?
| |
|
|
|
| 13/12/2020 16:08 |
דודו א |
 | | מחבר: | דודו א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 16:08:17 |
| | משלוח הגיע באיחור של 5 ימים האם אפשר לתבוע פיצוי בגין האיחור | |
|
|
|
| 15/12/2020 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 12:50:56 |
| שלום רב דודו,
מה הנזק שנגרם לך? | |
|
|
|
| 13/12/2020 14:58 |
Ronit Arbisman |
 | | מחבר: | Ronit Arbisman (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:58:30 |
| שלום רכשתי תוכנה למסחר בבורסה ובתמורה אמרו לי שבמסגרת החבילה אני מקבלת קורסים שעליהם יש לי תמיכה בין הימים א-ה עד 17:00 אך לאחר שניסיתי את התוכנה התמקדתי באחד הקורסים כאשר ביקשתי תמיכה נאמר לי שזה מרצה חיצוני ואקבל פעם בחודשיים שיחה ל20 דק האם הם נחשב הפרה חוזה ? עלי לציין שהמכירה נעשה דרך שיווק טלפוני
כמו כן שיווק העיקרי של התוכנה היה שהם הבלעדיים שמסוכרנים לאינטראקטיב וניתן לסחור ישירות דרכם מה שהסתבר שלא ניתן בשל מגבלות התוכנה דבר שגיליתי רק לאחר שימוש ( מידע שלא נתנו במכירה )( תשובתם היתה אז תשתמשי בתוכנה השנייה)
ובשל סיבות אלו התוכנה אינה מתאימה לצרכיי
על סמך מה אוכל לבטל את החוזה
הוא לשלוש שנים ומבחינתם אם עברו 14 יטם אין לי אפשרות חרטה
תודה על העזרה
רונית | |
|
|
|
| 15/12/2020 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 12:46:49 |
| שלום רב רונית,
האם העסקה בוצעה בין שני בתי עסק?
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך ובהנחה שהעסקה בוצעה לא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי הרי שאנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 13/12/2020 12:27 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 12:27:16 |
| | שלום רכשתי טלויזיה ואני מעוניינת לברר מהוא הזמן הסביר להגעה של טכנאי מהשרות להתקין אותה | |
|
|
|
| 13/12/2020 13:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:42:50 |
| | התקנה צריכה להיות בתוך שבוע מהיום שביקשת. חלון הזמנים צריך להיות של שעתיים. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 15/12/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 10:18:00 |
| שלום רב סיגל,
האם עיינת בתעודת האחריות? אם כן, האם היבואן/יצרן דורש חובת התקנה או מתן הדרכה?
עקרונית, תקנה 4(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי:
" (ג) הוסכם בין הצדדים כי הצרכן יודיע ליצרן על המועד לביצוע ההתקנה או מתן ההדרכה, יבצע היצרן את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבעה ימים מיום דרישת הצרכן..." | |
|
|
|
| 13/12/2020 15:18 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 15:18:06 |
| | התקשרתי להזמין מייבש כביסה דרך הטלפון, לא היה להם את החברה שבקישתי והציעו לי מייבש מחברה אחרת והזמנתי למרות שלא בררתי מספיק פרטים על המייבש המוצע לי אולם מיד אחרי ההזמנה בדקתי באינטרנט ולא הייתי מרוצה מהמוצר והתקשרתי לבטל תוך עשר דקות הם רוצים דמי ביטול בסך 8 אחוז האם הם צודקים | |
|
|
|
| 15/12/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 10:00:00 |
| שלום רב יוסף,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...והתקשרתי לבטל תוך עשר דקות הם רוצים דמי ביטול בסך 8 אחוז...,- אם כך, וככל שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)תנסה לפנות אליהם בכתב על מנת לברר מכח מה דרישתם לקבל דמי ביטול בסך 8%?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
|