| 19/12/2020 10:59 |
חוה |
 | | מחבר: | חוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 10:59:33 |
| שלום,
יש לי זיכוי שנכתב ידנית מצורף עם חשבונית משנת 2014
המוכרת כתבה לי את הזיכוי בכתב ידה
ועל גביי החשבונית יש את תאריך הקניה של מוצר שהוחזר
אין על הזיכוי תוקף
עכשיו שאני רוצה להשתמש בזיכוי המוכרת טוענת שהיא לא יכולה לקבל את זה כי עברו קרוב ל7 שנים וכי יש אפשרות שכבר מימשתי את הזיכוי אך לא השמדנו אותי
מדובר על חנות פרטית קטנה במרכז העיר בו אני גרה.
האם המוכרת צודקת?
האם אני באמת לא יכולה להשתמש בזיכוי? | |
|
|
|
| 21/12/2020 09:29 |
חוה |
 | |
|
| 22/12/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 16:08:37 |
| שלום רב חוה,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי: "14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה: ...
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
..." לפיכך, היה ועל הזיכוי לא צוין תוקף השובר הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (שכל צד טוען אחרת כפי שציינת:"...עכשיו שאני רוצה להשתמש בזיכוי המוכרת טוענת שהיא לא יכולה לקבל את זה כי עברו קרוב ל7 שנים וכי יש אפשרות שכבר מימשתי את הזיכוי אך לא השמדנו אותי...") שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 20/12/2020 10:28 |
הראל |
 | | מחבר: | הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 10:28:14 |
| שלום, על מי חלה האחריות והעלות בכל הקשור לאחזקה ותיקונים של תשתית וצנרת חלוקת גז (גפ"מ) מצובר שכונתי ?
היכן ניתן למצוא לכך אסמכתא בחקיקה ו/או בתקנות ?
תודה! הראל | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:40:08 |
| שלום רב הראל,
תנסה אולי לברר מול הרגולטור- משרד האנרגיה, להלן הקישור לאתר:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 9/12/2020 09:31 |
טל בן- ישי |
 | | מחבר: | טל בן- ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 09:31:38 |
| חברה באתר אינטרנט שנחשב די מוכר נקנה מהם 2 נעליים אבל החברה הזאתי טוענת שעד שלא יחזרו הפריטים הם לא יחזירו את הסכום בינתים עברו מעל 14 יום וגם הדרך מענה בצאט שלהם פשוט נוראית, תמיד תשובות של זה בטיפול אבל לא באמת!
לא נתקלתי בדבר כזה לפני .
| |
|
|
|
| 9/12/2020 09:33 |
טל בן- ישי |
 | | מחבר: | טל בן- ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 09:33:37 |
| בנוסף אציין שאמרו שתוך 2 ימים אקבל ביטול עסקה ובנתיים עברו מעל 14 יום .
בחברה אשראי אומרים שהם צריכים לבטל את העסקה העסק עצמו .
אני נורא מפחדת זה לא סכום קטן וגם ביטלתי אחאי שעה לא אחרי כמה ימים שזה בכלל לא ברור לי מה הייתה הבעיה לבטל באותו היום. | |
|
|
|
| 9/12/2020 09:33 |
טל בן- ישי |
 | | מחבר: | טל בן- ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 09:33:59 |
| בנוסף אציין שאמרו שתוך 2 ימים אקבל ביטול עסקה ובנתיים עברו מעל 14 יום .
בחברה אשראי אומרים שהם צריכים לבטל את העסקה העסק עצמו .
אני נורא מפחדת זה לא סכום קטן וגם ביטלתי אחאי שעה לא אחרי כמה ימים שזה בכלל לא ברור לי מה הייתה הבעיה לבטל באותו היום. | |
|
|
|
| 10/12/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2020 | | שעה: | 15:10:20 |
| שלום רב טל,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם המוצר סופק לביתך? אם כן, באיזה תאריך?
ומתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
האם שלחת הודעת ביטול לחברה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה הרי שלא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 15/12/2020 16:57 |
טל בן ישי |
 | | מחבר: | טל בן ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 16:57:44 |
| | הי אז ככה אני לא רציתי אחד מהנעליים בהתחלה אבל בגלל שהיה מבצעים אז אמרו שחייבת לבטל את העסקה הודעתי תוך שעה מרגע ביצוע הזמנה, דיברתי עם נציגת שירות שטענה שזה הועבר הלאה ותוך 2 ימי עסקים יטופל , אבל במקום לדאוג שהפריט לא יצא החוצה לחברת משלוחים המוצר יצא וקיבלתי לאחר שבוע הודעה על כך - הודאתי לחברה על כך ושיבדקו מדוע זה קורה? הם טענו שמי שפתח פנייה כניראנ לא דיברה עם חברת משלוחים ומאז התחיל הנושא שעד שהמוצר לא חוזר עליהם למחסן הם לא מוכנים להחזיר לי את הסכום ששילמתי , לא קיבלתי שום מוצר ולא רק זה פעמיים המוצר ניסה להגיע עליי-בפעם השנייה קיבלתי שוב הודעה על משלוח אחרי 14 ימים וגם אז הודעתי על כך לחברת משלוחים ולחברה עצמה, משמע משהו בטיפול אצל החברה לא עובד כרגע עברו כבר 25 ימים שבפועל הובטח לי 2 ימי עסקים - יש לי הוכחה ובנוסף כרגע אחרי בירור בפעם השישית מולם הם טוענים שגם אם יגיע להם המשלוח יקח 14 ימים לזיכוי. אני צריכה את העזרה שלכם שמישהו יפעיל שמה בירור מקיף מדוע משהו שהיה אמוא להיות בין 2 ימים עד 14 יום הפך להיות קרוב לחודש וגם זה לא נגמר. זה הכול התחיל בתאריך 25/11 | |
|
|
|
| 15/12/2020 16:57 |
טל בן ישי |
 | | מחבר: | טל בן ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 16:57:56 |
| | הי אז ככה אני לא רציתי אחד מהנעליים בהתחלה אבל בגלל שהיה מבצעים אז אמרו שחייבת לבטל את העסקה הודעתי תוך שעה מרגע ביצוע הזמנה, דיברתי עם נציגת שירות שטענה שזה הועבר הלאה ותוך 2 ימי עסקים יטופל , אבל במקום לדאוג שהפריט לא יצא החוצה לחברת משלוחים המוצר יצא וקיבלתי לאחר שבוע הודעה על כך - הודאתי לחברה על כך ושיבדקו מדוע זה קורה? הם טענו שמי שפתח פנייה כניראנ לא דיברה עם חברת משלוחים ומאז התחיל הנושא שעד שהמוצר לא חוזר עליהם למחסן הם לא מוכנים להחזיר לי את הסכום ששילמתי , לא קיבלתי שום מוצר ולא רק זה פעמיים המוצר ניסה להגיע עליי-בפעם השנייה קיבלתי שוב הודעה על משלוח אחרי 14 ימים וגם אז הודעתי על כך לחברת משלוחים ולחברה עצמה, משמע משהו בטיפול אצל החברה לא עובד כרגע עברו כבר 25 ימים שבפועל הובטח לי 2 ימי עסקים - יש לי הוכחה ובנוסף כרגע אחרי בירור בפעם השישית מולם הם טוענים שגם אם יגיע להם המשלוח יקח 14 ימים לזיכוי. אני צריכה את העזרה שלכם שמישהו יפעיל שמה בירור מקיף מדוע משהו שהיה אמוא להיות בין 2 ימים עד 14 יום הפך להיות קרוב לחודש וגם זה לא נגמר. זה הכול התחיל בתאריך 25/11 | |
|
|
|
| 17/12/2020 19:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 19:00:44 |
| שלום רב טל,
במידה שבוצעה פניה אל בית העסק, בכתב את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 19/12/2020 18:55 |
טל בן- ישי |
 | | מחבר: | טל בן- ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 18:55:24 |
| | הי עשיתי זאת ועדין לא קיבלתי שיחה חזרה או תשובה לגבי הפנייה. | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:37:33 |
| שלום רב טל,
האם בוצעה פניה בכתב אלינו? אם כן, עליך להמתין כי יש עומסים במערכת. | |
|
|
|
| 16/12/2020 11:27 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 11:27:58 |
| שלום רב,
ב16/10 בוצעה הזמנה מהאתר של אייס עבור שולחן סלון ומזנון טלוויזיה שנבחרו בקפידה וביחד כדי שיתאימו בסגנון ובצבעים (שמסתבר שהגיעו מספקים שונים)
20/10 הגיע השולחן סלון אך הגיע פגום. באותו יום כבר יצרתי קשר עם אייס לפתרון הבעיה (דיברתי עם נציגה בשם גל) לאחר שיחות והתכתבויות באופן כמעט יום יומי והבטחה שהבעיה תטופל והיא לא טופלה ביקשתי שיעבירו אותי לבן אדם אחר
10/11 דיברתי עם נציגה אחרת בשם מריה שאמרה שתטפל בעניין וציינתי בפניה אם השולחן לא יוחלף/ יתוקן בהקדם אני מבקשת שיבטלו את ההזמנה גם עבור המזנון ויבואו לקחת את שניהם. (המזנון סופק ב1/11).
לאחר דין ודברים ואי טיפול בבעיה ביקשתי שיבואו לקחת גם אותם. את השולחן סלון אספו וקיבלנו את הזיכוי, אך לדבריהם אין אנו זכאיים לקבל החזר גם עבור המזנון.
מה זכויותינו?
תודה רבה מראש,
רעות | |
|
|
|
| 20/12/2020 19:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 19:12:47 |
| שלום רב רעות,
האם המזנון הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדת שלכם?
בפנייתך את מציינת כי:
"...(המזנון סופק ב1/11)..."- מתי הודעת על ביטול עסקה בעבור המזנון?
| |
|
|
|
| 22/12/2020 08:19 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 08:19:44 |
| שלום ותודה רבה על המענה.
לא המזנון לא תוכנן או נבנה לפי מידות מיוחדות לבקשתנו, המזנון הוא מזנון סטנדרטי ועדיין נמצא באריזתו המקורית.
ב10.11 כשאר הגעתי לנציגה בשם מריה הבהרתי לה שאם הטיפול עם השולחן לא יתקדם אני מעוניינת ךבטל את העסקה גם עבור המזנון. אומנם כבר באותו היום כבר יצר איתנו קשר הספק של השולחן סלון אך בלא הועיל ועד ה22.11 עדיין לא הגיעו לתקן כאשר במהלך אותם ימים אני עדיין בבירורים לבדיקה מה קורה. באותו יום ביקשתי שאני מעוניינת שיבואו לאסוף את המוצרים ולא מעוניינת בתיקון.
תןדה רבה,
רעות | |
|
|
|
| 22/12/2020 08:20 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 08:20:00 |
| שלום ותודה רבה על המענה.
לא המזנון לא תוכנן או נבנה לפי מידות מיוחדות לבקשתנו, המזנון הוא מזנון סטנדרטי ועדיין נמצא באריזתו המקורית.
ב10.11 כשאר הגעתי לנציגה בשם מריה הבהרתי לה שאם הטיפול עם השולחן לא יתקדם אני מעוניינת ךבטל את העסקה גם עבור המזנון. אומנם כבר באותו היום כבר יצר איתנו קשר הספק של השולחן סלון אך בלא הועיל ועד ה22.11 עדיין לא הגיעו לתקן כאשר במהלך אותם ימים אני עדיין בבירורים לבדיקה מה קורה. באותו יום ביקשתי שאני מעוניינת שיבואו לאסוף את המוצרים ולא מעוניינת בתיקון.
תןדה רבה,
רעות | |
|
|
|
| 22/12/2020 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 08:39:00 |
| שלום רב רעות,
האם נמסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן שהיה והמוצרים סופק לך ביום 1.11.20 והודעת הביטול נעשתה ביום 22.11.20 הרי שלא תקום לך זכות לבטל את העסקה היות שהמועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת ובהנחה שטופס גילוי נאות טרם נמסר לך, הרי שמניין הימים לביטול העסקה טרם הוחל להימנות, זאת ועוד היעדר מסירת טופס גילוי נאות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאינך עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק ובהנחה שיש ברשותך ראיה לפגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקנו.
| |
|
|
|
| 22/12/2020 13:55 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 13:55:57 |
| שלום,
המזנון סופק במשלוח עד הבית ולא צורף אליו טופס בכתב כלשהו. עם זאת, חשוב לצייו כי לא פתחתי את החבילה על מנת שאוכל להחזיר אותה במידת הצורך. האם הטופס בפנים? האם חוקי שיחביאו אותו בפנים על מנת שלא אראה אותו וכך לא אוכל להתלונן? | |
|
|
|
| 19/12/2020 21:15 |
רבקי |
 | | מחבר: | רבקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 21:15:46 |
| שלום ברכה
קניתי נגן ואוזניות בלוטוס בחנות, הם לא מתחברים אחד לשני. המוכר שלח אותי לעדכון גרסה לנגן במעבדה.
זה לא עוזר.
כעת הוא טוען שלא הבטיח שהם יעבדו יחד.
האם זו לא הטית צרכן והוא חייב להחליף את אחד מהמכשירים על מנת שיעבדו יחד?
אודה מאד למענה בהקדם
תודה מראש | |
|
|
|
| 22/12/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 13:42:44 |
| שלום רב רבקי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הם לא מתחברים אחד לשני. המוכר שלח אותי לעדכון גרסה לנגן במעבדה.
זה לא עוזר.כעת הוא טוען שלא הבטיח שהם יעבדו יחד..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך?
אם כן, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך.
היה ואין ראיה התומכת בטענתך, אזי' הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (שכל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 20/12/2020 20:29 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 20:29:21 |
| שלום רב.
רכשתי רכב חדש מהחברה ביולי השנה.
כרגע הרכב עם 7500 קמ, נמצא שבועיים במוסך.
ישנה תקלה של ערבוב השמן עם המים (בוצה).
התקלה כנראה נובעת או מהראדיאטור או המנוע עצמו.
כרגע לאחר שבועיים, התקלה לא נפתרה לאחר החלפת רדיאטור.
השאלות שלי הן:
מהו זמן סביר למציאת גורם התקלה ותיקונו?
במידה ויש צורך בהחלפת מנוע, האם אני יכול לדרוש רכב חדש?
במידה וכן מוחלף המנוע, האם ישנה ירידת ערך לרכב?
במידה ויש ירידת ערך, האם ניתן לדרוש פיצוי מהיבואן?
במהלך התקופה קיבלתי רכב חלופי, קטן.
שכן זה לא הרכב אותו רכשתי. לא באמת הנוחות ולא ברמת הבטיחות. | |
|
|
|
| 22/12/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 13:29:07 |
| שלום רב יאיר,
בעניין זה עליך לעיין בתעודת האחריות על מנת לבדוק את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 22/12/2020 13:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 13:36:29 |
| | תנסה להתייעץ גם ב- carsforum.co.il יש לך שם גם פורום טכני וגם משפטי. | |
|
|
|
| 17/12/2020 16:08 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 16:08:17 |
| היה אמור להגיע אלי שליח של חברת הוט מ9-11,.
להחלפת שלט מקולקל.
( הם קבעו לנו).
השליח בנתיים לא הגיע , בהוט אומרים שיגיע עד שש בערב.
מה ניתן לעשות?
תודה שוש | |
|
|
|
| 17/12/2020 18:24 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 18:24:29 |
| בהוט טוענים שלא מגיע פיצוי כי כשהתקשרתי לברר למה לא מגיע השליח אמרו לי את השעות החדשות
יש לציין שראיתי שלא הגיע ב12 התקשרתי ואמרו שיגיע עד 15 ,ואז לא הגיע ,שוב התקשרתי ועדכנו עד 6.
בסוף הגיע ב5 ועשרים.
האם נכון שלא אמורים לתת פיצוי בגלל שהתקשרתי לברר וקיבלתי עדכון שעות? | |
|
|
|
| 21/12/2020 22:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 22:25:09 |
| שלום רב שוש,
האם הוצע לך להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום שעה?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
...
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;..."
מכאן שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וזאת מכח סעיף 18א(ג)(1)(ב) בחוק הגנת הצרכן כמפורט לעיל וכן לציין את סעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/12/2020 22:40 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 22:40:10 |
| הם לא הציעו תחליף טלפוני , אבל התגובה שלהם הייתה תמוהה - שלא מגיע פיצוי כי כאשר השליח לא הגיע והתקשרתי הם עדכנו אותי לגבי שעה חדשה , שגם בהתחלה לא הייתה נכונה שוב .אמרו עד שלוש והוא הגיע בסוף בחמש ועשרים.סהכ מהקביעה המקורית יותר מחמש שעות איחור.
האם בגלל שהתקשרתי לברור מה קרה , וקבלתי עדכון שעה לא מגיע פיצוי?
| |
|
|
|
| 22/12/2020 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 12:35:11 |
| שלום רב שוש,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב בהתאם להוראות הדין מכח "חוק הטכנאים" כמפורט לעיל.
ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/12/2020 14:01 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2020 | | שעה: | 14:01:56 |
| היי,
רכשתי בקיץ בגד ים בחנות הלבשה תחתונה מוכרת ויוקרתית. הבגד ים היה בהנחת סוף עונה משמעותית ומסיבה זו יכולתי להרשות לעצמי לקנות אותו. בבילוי הראשון שלי בים עם בגד הים, הופתעתי והתביישתי לגלות שהוא שקוף במגע עם מים וכל מה שהבגד ים צריך להצניע גלוי לכל..
בגלל הסגר החנות הייתה סגורה זמן רב. ניסיתי ליצור קשר עם החברה אך לא היה מענה, גם כאשר פניתי במייל.
השבוע ניגשתי לחנות. לא אלאה בבושה ובתחושת חוסר האמון שזכיתי לה.. הפתרון שהוצע לי אחרי משא ומתן היה להחזיר את בגד הים ולקחת פריט אחר בשווי העסקה. ביקשתי זיכוי והן לא הסכימו לכך.
הבעיה שלי היא, שאין כרגע אף פריט לבוש במחיר הבגד ים שנקנה בהנחה. בטח לא כזה שאני זקוקה לו. אני מרגישה במלכוד ושאני מחוייבת לקנות משהו שאני לא רוצה, כשמבחינתי העסקה של המכירה הראשונית שלי ממש לא הייתה הוגנת.
האם אני צודקת? | |
|
|
|
| 22/12/2020 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 10:29:20 |
| שלום רב אופיר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
לכן אם הוצעה לך החלפה בשווי העסקה "...להחזיר את בגד הים ולקחת פריט אחר בשווי העסקה..." הרי שאין בהתנהלות החברה משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 22/12/2020 10:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 10:54:29 |
| את יכולה לנסות להלחם על הנושא בדרך של ביטול העסקה, גם דרך בית המשפט לתביעות קטנות. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; | |
|
|
|
| 15/12/2020 17:36 |
ציפי פנטוק |
 | | מחבר: | ציפי פנטוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 17:36:55 |
| רכשתי מספר שוברים לארוחות באתר בהצדעה. מאחר ותוקפם עומד לפוג ולא נראה כי בקרוב יפתחו המסעדות ביקשתי לבטלם באין ברירה.
תשובת נציגי בהצדעה כי בגלל המצב ניתן לבטלם גם לאחר שעברו 14 ימים אך יגבו ממני דמי ביטול. השאלה מדוע אצטרך לשלם דמי ביטול ...המצב לא מאפשר לי להשתמש בשוברים ואינני מבטלת מחמת שיעמום....
האם ניתן לבטל ללא דמי ביטול במצב זה?
| |
|
|
|
| 17/12/2020 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 16:32:59 |
| שלום רב ציפי,
תנסי לפנות אל הנהלה בכתב לבירור העניין, ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 19/12/2020 17:34 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 17:34:37 |
| בדצמבר 2020 רכשנו,קבוצה המונה 32 איש, כרטיסי טיסה שאמורה היתה להתבצע בתאריך 7.5.2020. הטיסה בוטלה ע"י חברת אל על בגלל הקורונה. האם על סוכנות הנסיעות, דרכה נרכשו הכרטיסים, לזכות אותנו הצרכנים בסכום ששולם עבור הכרטיסים, למרות שהסוכנות עצמה טרם זוכתה ע"י חברת אל על .
רחל | |
|
|
|
| 22/12/2020 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 10:26:53 |
| שלום רב רחל,
בפנייתך את מציינת כי: "...הטיסה בוטלה ע"י חברת אל על בגלל הקורונה..."- האם יש ברשותך הודעת ביטול טיסה מטעם חברת התעופה? אם כן, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בכתב וזאת מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה) למידע רחב בעניין תוכלי לקרוא באתרנו בקישור שלהלן: https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
לאחריו וככל שתתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/12/2020 04:52 |
דרור ג. |
 | | מחבר: | דרור ג. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 04:52:31 |
| רכשתי מדרסים בעטרת מדיפוט ת"א בעלות 1000 שקל (800 אחרי הנחת 20% "קורונה") והם לא נוחים ברמה נוראית ואני מגיע פעם אחר פעם לטכנאים שם והם מנסים בצורה די חובבנית לתקן אך ללא הצלחה ואני די אובד עצות ויש לציין שהגעתי אליהם מוכן אחרי שעשיתי צילום כפות רגליים ובדיקת אורטופד מטעם קופת חולים שאבחן קשת גבוהה בכף הרגל והמליץ על מדרסים.
הבנתי שאין סיכוי להחזר כספי אז מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:56:47 |
| שלום רב דרור,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם יש לך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים הנעשים על ידי בית העסק?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לתיקונים וחוזרים ונשנים והתיקון לא צלח, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/12/2020 22:48 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 22:48:29 |
| באוגוסט השנה סבי, בן 75, עשה מנוי מתחדש לשירות שניתן על ידי אתר אינטרנט (טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או שכפול), בעלות של 200 ש"ח "לחודש ללא התחייבות", עם שבוע ראשון חינם. לפני תום השבוע חינם הוא הודיע שהוא רוצה לבטל את המנוי. מאז ועד היום, 4 חודשים, ממשיכים לחייב אותו. שתי בעיות:
1. לפי תקנון האתר שלהם ניתן להודיע על ביטול רק עד 24 שעות אחרי הרכישה ואבי הודיע לאחר פחות משבוע.
2. לפי תקנון האתר שלהם אפשר לבטל את המנוי רק דרך האתר. אבי ניסה לעשות את הביטול דרך האתר אבל נתקל בקושי טכני להתחבר לאתר, ולכן שלח לשירות לקוחות אימייל עם הבקשה לבטל את המנוי ללא פירוט נוסף. הוא לא קיבל אליו התייחסות, כמו גם לאחר שפנה פעם נוספת בנובמבר וביקש שיבטלו את המנוי. בדצמבר חזרו אליו ואמרו לו שהוא ניסה להתחבר לאתר לא נכון. אין לו הוכחה שהוא ניסה להתחבר ולא הצליח.
בכל מקרה, במשך 4 חודשים לא חזרו אליו מהשירות לקוחות לאחר שביקש להתבטל (דרך האימייל במקום דרך האתר). בינתיים הם גבו ממנו 800 ש''ח וכשביקשנו זיכוי הם טענו שהם פועלים כחוק. מה ניתן לעשות?
לעניין ביטול עסקה, אין לנו העתק של התנאים המלאים של המבצע, אלא רק אימייל שמאשר את ההצטרפות ובו רשום שניתן לבטל רק לאחר 24 שעות.
זה מה שהם רושמים במבצע אחר שהם מקיימים בימים אלו, אם זה משנה:
סיום מנוי ביוזמת הלקוח טרם תום תקופתו – על-פי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981, לא ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק של טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, ומשכך לא ניתן לבטל עסקת רכישה של מנוי באתר, מכל סיבה שהיא, עד לתום תקופת המנוי שנרכשה. צפייה בתוכן כלשהו שבאתר למשך חמש דקות או יותר, תהא חזקה לשימוש באתר, ורישום במערכת כונס פרי יהווה ראיה חלוטה לעניין זה, אלא אם יוכיח הלקוח, ואתר כונס פרי תאשר, כי הצפייה בפריט התוכן לא התאפשרה כלל (דהיינו, לאחר לפחות חמישה ניסיונות בזמנים שונים) בשל סיבות הקשורות בכונס פרי בלבד ולאחר שהלקוח התריע על כך בכתב לכונס פרי ואיפשר לה לתקן את התקלה. יובהר, כי באחריות המנוי לבדוק את אופי התכנים ואיכותם טרם התקשרותו עם כונס פרי (באמצעות התכנים המוצעים לצפייה באתר בטרם רכישת המנוי), ולא תישמע טענת ביטול בגין אופי ו/או איכות התכנים,
ובכל זאת לפנים משורת הדין חברת כונס פרי תאפשר ללקוח שרוצה לבטל באותו היום לשלם עבור מנוי ליום אחד | |
|
|
|
| 16/12/2020 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 15:49:43 |
| שלום רב דנה,
האם סבך קיבל טופס גילוי נאות, בו מפורטים פרטי בית העסק, הפרטים בדבר ביטול העסקה, המחיר, אמצעי תשלום ועוד?
ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם.
| |
|
|
|
| 19/12/2020 00:57 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 00:57:09 |
| תודה, ככל הנראה במסמך שקיבל לא היה גילוי מלא. עם זאת, אנחנו לא מודעים לתנאי תקנון המבצע אותו ככל הנראה נאלץ לאשר כשהצטרף למנוי (בהנחה שהיה כזה).
לאחר הרכישה הוא קיבל אימייל עם אישור על הצטרפותו, אופן החיוב ופרטי העסק. באימייל רשום שהחיוב הוא 199 שח לחודש וש"את הביטול ניתן לבצע לאחר לאחר 24 שעות התנסות באתר באופן עצמאי בממשק ''האזור האישי'' באתר".
(להזכיר - הבעיה היא שהם טוענים שניתן לבטל את המינוי רק דרך האתר, והוא במשך 4 חודשים שלח לשירות לקוחות אימיילים עם בקשת ביטול ולא נענה).
במסמך גילוי שקיבל לא מופיע שהביטול צריך להיעשות אך ורק דרך האתר כמו שהם טוענים, וזה גם לא מופיע בתקנון הכללי הנוכחי שלהם בחלק שמפרט לגבי ביטול עסקה. המקום היחיד שבו ראיתי שרשום שצריך לבטל רק דרך האתר זה בעמוד יצירת קשר באתר.
מה דעתכם? תודה
| |
|
|
|
| 19/12/2020 00:58 |
דנה |
 | |
|
| 19/12/2020 01:15 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2020 | | שעה: | 01:15:20 |
| ההנחיות במסמך הגילוי ובתקנון הנוכחי שלהם באתר סותרות.
במסמך גילוי לא רשום בדיוק מה סוג המינוי שרכש או לכמה זמן המינוי. רשום רק ש''החל מהיום המידע פתוח עבורכם למשך 7 ימי ניסיון, לאחר ימי הניסיון עלות הצפייה במידע תתעדכן ותהיה 199 שח לכל חודש.... אם החלטתם לבטל את השירות מכל סיבה שהיא את הביטול ניתן לבצע לאחר 24 שעות''.
עם זאת, בתקנון האתר הנוכחי היום רשום שלא ניתן לבטל את המנוי, אך שלפנים משורת הדין חברת כונס פרי תאפשר ללקוח שרוצה לבטל באותו היום לשלם עבור מנוי ליום אחד (200 שח).
| |
|
|
|
| 22/12/2020 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:36:33 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן והיות שאת טוענת כי:
"...במסמך גילוי שקיבל לא מופיע שהביטול צריך להיעשות אך ורק דרך האתר כמו שהם טוענים, וזה גם לא מופיע בתקנון הכללי הנוכחי שלהם בחלק שמפרט לגבי ביטול עסקה..."- הרי שהיעדר מידע בדבר אופן ביטול העסקה עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, לכן, אני מציעה לסבך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו ולאחריו אם יתקל בבעיה שיגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 18/12/2020 12:33 |
Sarah |
 | | מחבר: | Sarah (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2020 | | שעה: | 12:33:28 |
| | שלום.קניתי ב9.12 כרטיס טיסה לבן שלי מאוסטרליה לארץ יום לאחר תשלום בכרטיס אשראי הודיעה החברה bookaflight על ביטול טיסה .הם אומרים שיחזירו את הכסף רק לאחר שיקבלו החזר מחברת תעופה תור 90 יום.אני התכתבתי עם בחברת תעופה Emirates הם אמרו לי שלא ביטלו שום טיסה ,בנוסף הטיסה הזאת עדיין נמצאת באתר של bookaflight מה שלא נראה לי גם תקין .מה אפשר לעשות כדי שיזכו אותי עכשיו. חיוב שצריך לרדת לי בחודש הבא .תודה רבה על תשובתכם | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:27:52 |
| שלום רב Sarah,
אם כך האם פנית אל סוכנות הנסיעות עם תגובת חברת התעופה לפיו:"...הם אמרו לי שלא ביטלו שום טיסה..."? אם לאו, וככל שמדובר בסוכנות ישראלית תנסי לפנות אליה בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/12/2020 09:59 |
רויטל חבר |
 | | מחבר: | רויטל חבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2020 | | שעה: | 09:59:40 |
| רכשתי מוצר המחייב הרכבה אבל ההוראות שהגיעו איתו היו בשלל שפות זרות חוץ מעברית, כנ"ל גם לגביי האזהרות על המוצר.
האם החוק מחייב לצרף הוראות בעברית?
אגב, גם באתר הבית של החברה ההוראות היו בשפה זרה.
| |
|
|
|
| 22/12/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:12:22 |
| שלום רב רויטל,
מה המוצר שנרכש?
| |
|
|
|
| 18/12/2020 17:20 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2020 | | שעה: | 17:20:08 |
| היי
לא מצלחה לקבל מענה מהמועצה
לא עונים בטלפון או למייל ששלחתי | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:07:59 |
| שלום רב מיכאל,
בשל עומסים במערכת ייתכנו עיכובים במתן מענה.
לכן, באפשרותך לנסות להתקשר שוב למענה הטלפוני או שתעלה את שאלתך כאן בפורום ואנו נשמח לענות לך.
| |
|
|
|
| 18/12/2020 13:54 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2020 | | שעה: | 13:54:47 |
| היי,
רכשתי בקיץ בגד ים בחנות הלבשה תחתונה מוכרת ויוקרתית. הבגד ים היה בהנחת סוף עונה משמעותית ומסיבה זו יכולתי להרשות לעצמי לקנות אותו. בבילוי הראשון שלי בים עם בגד הים, הופתעתי והתביישתי לגלות שהוא שקוף במגע עם מים וכל מה שהבגד ים צריך להצניע גלוי לכל..
בגלל הסגר החנות הייתה סגורה זמן רב. ניסיתי ליצור קשר עם החברה אך לא היה מענה, גם כאשר פניתי במייל.
השבוע ניגשתי לחנות. לא אלאה בבושה ובתחושת חוסר האמון שזכיתי לה.. הפתרון שהוצע לי אחרי משא ומתן היה להחזיר את בגד הים ולקחת פריט אחר בשווי העסקה. ביקשתי זיכוי והן לא הסכימו לכך.
הבעיה שלי היא, שאין כרגע אף פריט לבוש במחיר הבגד ים שנקנה בהנחה. בטח לא כזה שאני זקוקה לו. אני מרגישה במלכוד ושאני מחוייבת לקנות משהו שאני לא רוצה, כשמבחינתי העסקה של המכירה הראשונית שלי ממש לא הייתה הוגנת.
האם אני צודקת? | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:01:52 |
| שלום רב אופיר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
לכן אם הוצעה לך החלפה בשווי העסקה "...להחזיר את בגד הים ולקחת פריט אחר בשווי העסקה..." הרי שאין בהתנהלות החברה משום הפרה על הדין.
| |
|
|
|
| 17/12/2020 13:51 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 13:51:20 |
| רכשתי 2 חבילות קרמיקה סגורות,
החברה מסרבת לקבל את אחת החביות בהן לא נעשה שימוש כלל והיא סגורה .
מדובר בחבילה שעלותה כ 400 שח
יש לציין שהחברה מודיעה שאין להחזיר קרמיקה כלל ומחתימה לקוחות על כך.
מה עלי לעשות?
הקרמיקה לא יוצרה במיוחד עבורי, ונמצאה על המדף בעת הרכישה.
החברה טוענת שלא ניתן להחזיר חלק מטובין(כלומר חבילה אחת משתיים) | |
|
|
|
| 20/12/2020 10:18 |
שלומית לובין |
 | |
|
| 20/12/2020 10:18 |
שלומית לובין |
 | |
|
| 22/12/2020 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 08:46:37 |
| שלום רב שלומית,
מתי נרכשו המוצרים(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה?
| |
|
|
|
| 17/12/2020 15:39 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 15:39:35 |
| שלום
היה לי קו סלולארי ברשותי. בשלב כלשהו העברתי אותו מחברת 012 לחברה אחרת (גולן).
ברבות הימים, סביב שנת 2016 בוטל הקו בגולן.
למרות זאת, ולמרות שהקו מבחינת 012 היה לא פעיל חוייבתי בסך שך 92 שח לחודש (לצערי ללא שימת לב).
אני לא זוכר אם גולן העביר ביטול ל 012 או ביקשו ממני .. אבל - האם לחברה יש זכות להמשיך לחייב אותי למרות שאין פעילות ע"ג הקו ? האם לא מתפקידה לראות שהקו אינו פעיל במשך שנים ולעצור חיוב או לפחות לפנות ללקוח ??
תודה על תשובה
אלון | |
|
|
|
| 21/12/2020 21:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 21:33:45 |
| שלום רב אלון,
בפנייתך הינך מציין כי:
"... בשלב כלשהו העברתי אותו מחברת 012 לחברה אחרת (גולן)...אני לא זוכר אם גולן העביר ביטול ל 012 או ביקשו ממני ..."-עליך לבדוק כיצד היה עליך להודיע על ביטול העסקה ועל מנת לענות על השאלה הזו, תנסה אולי לאתר את החוזה בניכם.
| |
|
|
|
| 17/12/2020 10:47 |
דנה כהן |
 | | מחבר: | דנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 10:47:23 |
| שלום רב,
אני מוציאה את בני מגן הפרטי. מנהל הגן הסב את תשומת ליבי לכך שבחוזה כתוב שבמקרה של סיום התקשרות משלמים על החודש בו הסתיימה ההתקשרות וכן חודש קדימה. כלומר אני נדרשת לשלם על חודש בו אני לא מקבלת שירות. האם זה חוקי? תקין? | |
|
|
|
| 21/12/2020 21:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 21:17:54 |
| שלום רב דנה,
ככלל, הסכמים יש לקיים ועל כן עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 17/12/2020 15:57 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 15:57:51 |
| היי
נסית ליצור קשר בטלפון עם המועצה
או במייל
בקשר לפניה שלי
אבל לא חזרו אלי ואין מענה בטלפון | |
|
|
|
| 21/12/2020 21:15 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|