| 23/12/2020 08:17 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 08:17:47 |
| | רכשתי לפני שבוע טלפון עם סוללה דפוקה שנגמרת מאוד מהר. החנות ממנה קניתי אומרים לי לך לאחריות. האחריות אומרים לי יקח עד 14 ימים וצריכים לפתוח את הטלפון וכו', אבל המכשמר הינו חדש מאוד ולא רוצה שיפתחו לי. החנות אמרו שהאחריות הם מי שיחליפו לך מכשיר, והאחריות אומרים ההפך... פשוט נפלתי בין הכסאות עם מכשיר חדש דפוק | |
|
|
|
| 24/12/2020 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 15:58:38 |
| שלום רב עומרי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק, אזי' תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור לחשמל מעיד על שימוש במוצר).
היות שמתיאור בפנייתך עולה כי נעשה שימוש במוצר הרי שלא תקום לך זכות חרטה ויהיה עליך לאפשר ליבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לבדוק את המוצר ואם יש צורך לבצע תיקון במוצר.
| |
|
|
|
| 22/12/2020 19:00 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 19:00:22 |
| לפני כשבוע וחצי רכשתי באתר דינמיקה 2 מכשירי אייפון 12.
העסקה אושרה על ידי חברת האשראי והתשלום נגבה.
ביקשתי בעת ביצוע העסקה שהשם על החשבונית יהיה השם של בית העסק ושילמתי מכרטיס האשראי שלי (כרטיס פרטי ולא של העסק).
מספר ימים לאחר הרכישה, התקשרו אלי מדינמיקה ואמרו שעל מנת שהחשבונית תונפק על שם בית העסק, עליהם לזהות אותי ולשם כך דרשו שאשלח להם צילום של תעודת הזהות שלי + צילום של כרטיס האשראי שלי.
סירבתי לשלוח את הצילומים בשל הסכנות הכרוכות בזה וכי הדרישה נראתה לי חריגה ולא הגיונית.
מנגד, בדינמיקה נאמר לי שעד שלא אעביר את זה אז לא אקבל את המוצרים!
מבירור מול חברת האשראי נאמר לי שהעסקה אושרה והמליצו לי לא להעביר את המסמכים שביקשו ממני.
משיחות טלפון שערכתי עם נציגת דינמיקה, היא מתעקשת על קבלת הצילומים. ביקשתי לדבר עם מנהל/אחראי והשארתי הודעות באתר שלהם ב"צור קשר" אבל לא חזרו אלי..
האם הדרישה של דינמיקה הגיונית והאם נציג שלכם יכול להתערב?
תודה
| |
|
|
|
| 24/12/2020 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 14:53:01 |
| שלום רב נועה,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 17/12/2020 15:47 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 15:47:15 |
| שלום
קניתי חדר שינה הכולל מיטה ארון מזרנים ושידה, השידה שהגיעה היא לא כמו השידה שוכמה בהזמנה, וכמו"כ דלתות הארון לא הותקנו ישר, בנוגע לשידה הודיעו לי מהחנות, שאם ברצוני לבטל את העסקה אני מומן להביא את השידה לחנות ולקבל החזר כספי מלא, ובנוגע לארון הם מכחישים למרות התמונות.
ברצוני לשאול א. האם חובת ההובלה של ביטול השידה עלי, או על החנות.
ב. האם זו עסקה אחת כך שאם הם לא סיפקו שידה, ביכולתי לבטל את כל העסקה, דהיינו גם את הארון.
ג.האם דלתות וידיות שלא מותקנות לגמרי ישר, הם נחשבים לפגמים בריהוט.
ד. מה ניתן לעשות לגבי הארון, [הם הגיעו פעמיים ולא היו מוכנים לשנות את הארון.
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/12/2020 21:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 21:56:12 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק?
מתי נרכשו המוצרים(תאריך)?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
האם המוצרים הורכבו בביתך?
בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? ואם כן, מה המדיניות של בית העסק
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ובית העסק ישא בהוצאות הכרוכות בכך, לכן לעניין שאלתך הראשונה, בהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לתיקון המוצר.
אולם, אם אתה מעוניין בביטול העסקה- ועל מנת לציין את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אשמח אם תענה על השאלות לעיל.
לעניין שאלתך השנייה- המוצר סופק אולם אתה טוען שאינו תואם למוצר שהוזמן, ועל מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תענה לשאלות שלעיל.
לעניין שאלתך השלישית- בפנייתך אתה מציין כי:"...שלא מותקנות לגמרי ישר, הם נחשבים לפגמים בריהוט..."- האם יש לך ראיה המעידה על פגם במוצר או אי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
לעניין שאלתך הרביעית- האם מדובר באי התאמה? אם כן, האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך לאי התאמה? | |
|
|
|
| 23/12/2020 00:17 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 00:17:10 |
| א. העסקה בוצעה במכר בחנות
ב. העסקה בוצעה בתאריך30/08/2020
ג. הארון והמיטות היו ע"פ מיות של הקטלוג שהוצג בחנות, השידה הייתה ע"פ מידות מיוחדות, [אך כאמור סופקה לבוף שידה כפי הקטלוג, ולא ע"פ העיצוב המיוחד שסיכמנו עם החנות].
ד. המוצרים הורכבו בביתי
ה. בנוגע ל...האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? ואם כן, מה המדיניות של בית העסק... אני לא יודע.
ברצוני להבהיר את שאלתי.
החנות הודיעה שאין ביכולתה לספק את השידה שסיכמנו, ולכן אם ברצוני לבטל עלי להביא את השידה לחנות ולקבל החזר כספי. ועל זה שאלתי במידה שאני רוצה לבטל את העסקה, האם אני מחויב בהובלת השידה לחנות, או שזה מוטל על החנות.
כמו"כ שאלתי השניה היא שכיון שחלק מן העסקה "השידה" איננו המוצר שהזמנתי, האם ביכולתי לדרוש ביטול עסקה על כל העסקה, [גם הארון, כדי לחסוך איתם ויכוחים], או שזה נחשב שלושה עסקאות נפרדות, וביכולתי לבטל רק את עסקת השידה.
יש לי תמונות המוכחיות שדלתות הארון לא נסגרות בשווה, וכמו"כ שלא כל הדלתות מסתימות באותו גובה, ושאלתי היא האם דבר זה נחשב אי התמאה ופגם בריהוט.
תודה רבה רבה
יוסי | |
|
|
|
| 24/12/2020 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 14:48:28 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ושלא נעשה שימוש במוצר וכי המוצר לא נפגם על ידי הצרכן.
מתיאור בפנייתך, היות שהמוצרים הורכבו בביתך, הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:17 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:17:52 |
| | שלום לכולם, קניתי אופניים חשמליות מרשת מוכרת במחיר מופקע בתקווה שיהיו "איכותיות", אחרי כמה שבועות הפסיקו לנסוע וסידרו לי אותם בחינם, חודש אחרי זה עוד פעם הפסיקו לנסוע, אחרי כמה טיפולים, המוכר החליט שצריך להחליף חלק באופניים שהוא טוען שאין את החלק בארץ, עבר חודש וחצי ועדיין אני מקבל תשובה שהחלק צריך להגיע, אחרי שכנועים הצלחתי לשכנע אותם להביא לי בינתיים אופניים חלופיות אבל עדיין החלק לא כאן והמוכר לא רוצה להחזיר לי את הכסף, מה אני יכול לעשות בנידון מבחינה חוקית?, תודה | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:45:55 |
| שלום רב דרור,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אבל עדיין החלק לא כאן..."- האם נמסר לך מתי יגיע החלק, מתי המוצר יתוקן?
עקרונית, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בתקופת שנת אחריות אחת,תקנה 10(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"10. (א) יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא לעשות כן או מתום עשרה ימים מהיום שבו נמסרו הטובין לתחנת השירות, לפי הענין; נמסרו הטובין לנקודת המכירה בהתאם כאמור בתקנה 9(ב), ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין."
ותקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
יש לציין כי היעדר תיקון המוצר שנמצא בשנת אחריות אחת (על ידי היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות) מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט רשאי לפסוק בעניין, כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
אם כן, וככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, פנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/12/2020 14:23 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 14:23:31 |
| | אם אין לי את תעודת האחריות מודפסת וזה סוכם בע"פ? | |
|
|
|
| 24/12/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 14:32:17 |
| שלום רב דרור,
תקנה 13 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה9 קובעת כי:
"מסירת תעודת אחריות
13. (א) עוסק המוכר טובין לצרכן חייב למסור לו תעודת אחריות מאת היצרן במעמד מסירת הטובין וכן לציין על גבי התעודה את פרטיו ואת תאריך הרכישה". | |
|
|
|
| 22/12/2020 18:25 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 18:25:10 |
| שלום
ביום חמישי שעבר קיבלתי שולחן פינת אוכל שיוצר עבורי, הדגם מופיע באולם תצוגה בצבע אפור וביקשתי לייצר באותה מידה בצבע אלון טבעי.
ביום האספקה ראיתי פגמים וביקשתי להחזיר את הפלטות למפעל, המוביל התקשר לאחד הבעלים והחליטו שאין צורך להחזיר ויגיע איש שירות.
חוץ מהפגמים התלוננתי על כך שצבע הבסיס עליו יושבות הפלטות לא תואם לגוון השולחן ומסילות המתכת בולטות.. בתצוגה השולחן בצבע אפור ולכן לא רואים את המסילות.
כל זה פוגם בעיצוב השולחן.
האם אני יכולה להחזיר את השולחן ולקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 24/12/2020 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 14:30:44 |
| שלום רב לירון,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצר הורכב בביתך?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...וביקשתי לייצר באותה מידה בצבע אלון טבעי..."- האם המוצר קיים בקטלוג בית העסק? | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:03 |
דויד |
 | | מחבר: | דויד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:03:30 |
| | שלום, האם תיאום בטווח של 5 שעות (כשבאותו יום של המשלוח נשלחת הודעה המצמצמת את הטווח) היא עבירה על חוק הטכנאים? להבנתי התשובה היא שכן, אך אשמח לתשובותיכם. תודה. | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:16:55 |
| שלום רב דויד,
מתי בוצע עמך התיאום(תאריך)? מהו המועד שקבעו להגעת המשלוח(תאריך)?
בעניין זה תוכל לקרוא את המידע הקיים באתר הרשות להגנת הצרכן שכותרתו "גילוי דעת בעניין תיקון 55 לחוק הגנת הצרכן - הרחבת "חוק הטכנאים"" בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf (סעיפים 13-14). | |
|
|
|
| 22/12/2020 17:26 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 17:26:50 |
| שלום ,
מישהו שילם מהכרטיס אשראי שלי בסך הסכום של 5000 ש״ח , הכרטיס נמצאה אצלי ולא מסרתי אותו לשום בן אדם אחר , מיייד כשראיתי את זה פניתי לחברת האשראי , הם אמרו שיחקרו את הנושא , ואם זה לא אני שילמתי הם יחזירו את הכסף , בנוסף לזה הטלפון שהיה מעודכן אצלם זה מספר טלפון ישן שלי שלפני שנה סגרתי אותו ועשיתי מספר חדש . עדכנתי את מספר החדש שלי בבנק . אחרי כמה ימים התקשרו אלי מחברת האשראי ואמרו כי הם לא יחזירו לי את הכסף כי כשהם שלחו קוד אימות למספר הישן שלי שמופיע אצלם והבן אדם שיש לו את המספר הישן שלי אישר את העסקה לפי קוד אימות זה . אין לי מושג מי זה הבן אדם הזה ואיך זה קרה שהוא משתמש במספר טלפון הישן שלי, מאפה יש לו את פרטים של האשראי שלי , מה אומר החוק ? תודה | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:12:55 |
| שלום רב יולי,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת חברת האשראי ואם תתקלי בבעיה תנסי לפנות אל הרגולטור בתחום- בנק ישראל. | |
|
|
|
| 9/12/2020 14:23 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 14:23:02 |
| קראתי את הנאמר בעמוד המתאים הנוגע בחוק הטכנאים באתרכם.
כדוגמה הזכרתם כי קביעת שעת הביקור היא 10:00.
האם לבית עסק מותר לתת חלון של 5 שעות?
בית העסק איתו אני מתמודד מתעקש לתת חלון של חמש שעות, בלי לשאול אותי אם אני מסכים לכך ובנוסף כאשר הסבתי את תשומת ליבו לחוק הטכנאים בית העסק התנער מהיותו כפוף לחוק במדינת ישראל.
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 13/12/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 13:43:20 |
| שלום רב אריה,
בפנייתך, אתה מציין כי:
"...כאשר הסבתי את תשומת ליבו לחוק הטכנאים בית העסק התנער מהיותו כפוף לחוק במדינת ישראל..."- מהו המוצר שנרכש? לשם מה נקבע ביקור טכנאי- להתקנה, או לתת שירות תיקון במסגרת האחריות/הסכם לתקינות המוצר?האם העסקה בוצעה מול חברה זרה הכולל שירות משלוח דרכה? | |
|
|
|
| 23/12/2020 01:21 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 01:21:04 |
| טלויזיה, וכחלק מהרכישה חייב שטכנאי יגיע לבית הלקוח לפתוח את הקרטון ולהתקין את הטלויזיה.
הרכישה בוצעה מול חברה מסוימת ונותן השירות (המתקין) הוא מטעם היבואן.
תודה על המענה והעזרה. | |
|
|
|
| 13/12/2020 14:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 14:03:23 |
| | אסור לו. במידה ואתה נאלץ להסכים, תוכל לתבוע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:09:14 |
| שלום רב אריה,
האם תוכל להסביר מדוע:"...בית העסק התנער מהיותו כפוף לחוק במדינת ישראל..."?
לעניין שאלתך בדבר:"...האם לבית עסק מותר לתת חלון של 5 שעות?..." התשובה היא לא. לעניין זה ראה את עמדת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בעניין תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים", בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf (סעיפים 13-14) | |
|
|
|
| 22/12/2020 12:56 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 12:56:50 |
| שלום,
באתר שילוח לישראל ישנו מחיר שילוח מדוייק למוצר מסוים (נעליים). מעבר לכך, האתר מפרסם מבצע הכולל קוד קופון הנחה בחודשי המבצעים (דצמבר).
לפני כיומיים קיבלתי הוראת תשלום גבוהה מהמחיר הנקוב על שילוח הנעליים וכאשר הפנתי את תשומת ליבם של שירות הלקוחות נאמר לי כי אם אשתמש בקוד הקופון המחיר ירד למחיר הנקוב באתר. כאשר שאלתי מדוע עושים פרסום על הנחה אם המחירים לא יורד בפועל התשובה שניתנה לי הינה "אלה המחירים לשילוח ואין הנחות על המחירים".
לתחושתי, מעבר להטעיית הצרכן, ההתנהלות אינה חוקית (אין רישום לגבי הנעליים כי זהו המחיר הסופי) ולכן על האתר לתמחר את המחיר הנקוב ואם ארצה להשתמש בקופון המחיר ירד. האם לא כך הדבר?
תודה. | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:03:38 |
| שלום רב סיגל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
מכאן וככל שבוצעה רכישה, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/12/2020 11:29 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 11:29:44 |
| | האם ניתן להחתים על הסכם לקבלת שירותי רפואה באמצעות לחצן מצוקה, בחתימה דיגיטלית על אייפד כשהחוזה נשלח ישירות למייל לאחר החתימה? טופס גילוי נאות יתקבל בנפרד. | |
|
|
|
| 22/12/2020 11:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 11:53:32 |
| | ניתן כי עובדה שעושים כך אבל לא מומלץ ואני לא בטוח שזה חוקי. קודם קוראים חוזה ואז חותמים. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 24/12/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 10:20:30 |
| שלום רב רחל,
האם תוכלי לציין כיצד בוצעה העסקה- בבית הצרכן או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, סעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק לתת הזדמנות סבירה לעיין בחוזה וכן למסור לו העתק מהחוזה.
זאת ועוד, סעיף 13ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב) לא יעשה עוסק עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה, אלא אם כן התקיימו כל אלה:
(1) נחתם חוזה בכתב בינו לבין הצרכן בעברית או בשפה שבה מסר לו העוסק מידע על העסקה (בסעיף זה ובסעי, 13ו – החוזה);
(2) העוסק מסר לצרכן, עד למועד חתימת החוזה, טופס, בשפה כאמור בפסקה (1), החתום בידי העוסק, ובו כלולים כל הפרטים המפורטים בסעיף קטן (ג) (בסעיף זה – טופס הגילוי); טופס הגילוי יימסר בנפרד מהחוזה, והצרכן יאשר בחתימת ידו את קבלתו; תקנות לפי סעיף 4א יחולו, בשינויים המחויבים, על טופס הגילוי." | |
|
|
|
| 22/12/2020 11:10 |
אליאב |
 | | מחבר: | אליאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 11:10:27 |
| שלום, הזמנתי צימר ובשיחה עם בעל הצימר ביקש אשראי לביטחון.
שאלתי אותו בשיחה מה יקרה אם בשל הקורונה לא יהיה אפשר להגיע ומסר כי לא יחייב אותי.
יום לפני הגעתנו התבשרנו כל המשפחה שעלינו להיכנס לבידוד. יצרנו איתו קשר והוא אמר כי התכוון אך ורק לסגר וכי אינו אחראי ויכול לספוג מקרי בידוד פרטניים.
סוכם כי נגיע לצימר בהמשך על בסיס מקום פנוי.
למחרת גיליתי כי בכל זאת בעל הצימר חייב אותי בסך דמי הביטול המלאים שמהווים 100% מהעסקה. (לציין כי באתר שלו אכן מופיע שביטול פחות מ7 ימים דמי ביטול 100%)
האם מותר לו לחייב אותי?
האם יש התייחסות לביטולים בשל משבר הקורונה?
במידה והחיוב אינו חוקי, אילו צעדים אוכל לנקוט? | |
|
|
|
| 24/12/2020 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 09:22:32 |
| שלום רב אליאב,
כיצד בוצעה העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שאלתי אותו בשיחה מה יקרה אם בשל הקורונה לא יהיה אפשר להגיע ומסר כי לא יחייב אותי..."- האם אין מסמך בכתב התומך בטענה הזו?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול לא ייעשה "... בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;" הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
ובמידה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/12/2020 10:12 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 10:12:21 |
| הזמנתי טיסה לדובאי חודש שעבר באינטרנט וביטלתי את העסקה אחרי 10 דקות דרך המייל שלהם בשל טעות בהזמנה. בכל זאת חייבו אותי באשראי. ההזמנה בוצעה 10 ימים לפני הטיסה ובוטלה 10 דקות אחרי ההזמנה. ישראייר כתבו במייל שתוך 21 ימי עסקים יחזור הכסף לחשבון באשראי בניכוי 5% דמי ביטול.
עבר כבר כמעט חודש והכסף לא חזר והם לא עונים למיילים. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 24/12/2020 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 09:08:54 |
| שלום רב אלי,
אם כך וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/12/2020 14:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 14:42:35 |
| קניתי רהיוט ב11000 שח ואני שילמתי מקדמה 1000 'ח השאלה אם אני מעונין לבטל את ההזמנה אני משלם רק על ה1000 או על כל הקניה
| |
|
|
|
| 24/12/2020 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 09:05:26 |
| שלום רב משה,
האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יצוין כי הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:17 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:17:53 |
| מה דין משלוח אקספרס? (משלוח באותו יום). לדוגמה:
https://www.bug.co.il/delivery/
1. הם רושמים שהמשלוח יבוצע בין 16:00 ל-22:00. האם זה חוקי?
קיבלתי לינק לאתר של גט. זה מה שהופיע בו בשעה 16:40:
http://www.up2me.co.il/imgs/42968848.png
לאחר מכן זה עודכן לטווח יותר קצר של 45 דקות (נניח משהו כמו 17:15-18:00) ואחרי זה היו עדכונים לשעה יותר מאוחרת (נדמה לי שעדיין טווח של 45 דקות).
האם מותר לתת טווח ראשוני של כל כך הרבה שעות? האם מותר אחרי זה לצמצם אותו וכל פעם להזיז אותו לשעה יותר מאוחרת?
2. רכשתי את המוצר הנ"ל במבצע. למרות שהוא עמוד בתנאי משלוח אקספרס לא היה ניתן לסמן משלוח אקספרס בעת ההזמנה ולכן רשמתי בהערות שאני מעוניין במשלוח אקספרס.
http://www.up2me.co.il/imgs/87762868.png
ביום ראשון שוחחתי איתם טלפונית וקיבלתי סירוב למשלוח אקספרס בטענה שלא סימנתי משלוח אקספרס. להלן צילום מסך מאותו יום:
http://www.up2me.co.il/imgs/17305839.png
הם אמרו שחייבים לבצע משלוח אקספרס וצריך לבצע עסקה חדשה רצו שאשלם את המחיר המלא במידה ואני רוצה משלוח רקספרס. האם זה חוקי?
בסופו של דבר שלחתי מייל שאגיש נגדם תביעה ושוחחתי עם מנהל שירות לקוחות שאמר שלא סימנתי משלוח אקספרס ולמרות שיש לי תמונה הוא מתכחש אליה וממשיך לעמוד על טענתו.
מה הדין במקרה כזה? האם הם יכולים להתכחש לתמונה?
אציין שבסוף סגרנו על קופון הנחה של 70 ש"ח שהביא את המחיר למחיר המבצע.
3. בתקנון שלהם רשום:
"23. גולש שאינו מעוניין למסור פרטי כרטיס האשראי באתר, יוכל לסמן באתר במסגרת תנאי התשלום- עסקה טלפונית, ואזי פרטי כרטיס האשראי ימסרו טלפונית לנציג שירות של החברה אשר יצור קשר עם הגולש לפי מספר הטלפון שישאיר המשתתף."
אך גם לא היה ניתן לסמן עסקה טלפונית והם גבו ממני את התשלום הראשון (העסקה הראשונה בסוף בוטלה ולכן אני צריך להמתין עכשיו שהם יחזירו את הכסף).
האם זה חוקי לרשום משהו כזה בתקנון ולא לאפשר אותו (הם טוענים שהייתי יכול להתקשר טלפונית. אני הזמנתי בשעה שאין מענה טלפוני + זמן ההמתנה במענה כשהוא פתוח הוא כשעה וחצי)
4. האם מותר להם להודיע שהמוקד שירות הטלפוני שלהם סגור? (לא ניתן להגיע טלפונית לשירות לקוחות)
תודה | |
|
|
|
| 23/12/2020 21:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 21:41:20 |
| שלום רב אדון,
לעניין שאלתך הראשונה- ראה את עמדת הרשות להגנת הצרכן בעניין תיקון 55 לחוק הגנת הצרכן - הרחבת "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf ( ראה סעיפים 13-14 המתייחס לשאלתך).
לעניין שאלתך השניה- לא הבנתי את שאלתך שכן אתה מציין:"...
אציין שבסוף סגרנו על קופון הנחה של 70 ש"ח שהביא את המחיר למחיר המבצע..."- אז העניין הסתדר או לאו? בכל מקרה וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך, אולם אם אין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
לעניין שאלתך השלישית- על מנת לבדוק את פנייתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך הרביעית- אם כך, כיצד הם הודיעו על כך? וכיצד ניתן לקבל מענה מהחברה? | |
|
|
|
| 23/12/2020 23:33 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 23:33:43 |
| היי, תודה רבה על המענה
1. קראתי את הסעיפים שהפנתם אותי אליהם. אני חושב שסעיף 14 לא רלוונטי. העסקה בוצעה בשעות הבוקר ונאמר שהטווח שעות הוא 16:00-22:00 באותו היום.
האם מכיוון שזה באותו יום הם יכולים לתת טווח כזה?
2. סגרתי איתם (לא כל כך לשביעות רצוני) כי לא רציתי להיגרר לבית משפט כשאני לא בטוח מה הדין. יכולתי להשיג את אותו המוצר במחיר זול יותר גם לאחר הקופון שלהם אבל הייתי צריך להמתין יומיים-שלושה יותר למוצר. אם הייתי יודע שמזכה בפיצויים באופן די בטוח, אז הייתי מגיש תביעה קטנה. לכן אני שואל כאן לפעמים הבאות. יש תמונה שבה ניתן לראות שאין לי את האופציה לבחירת משלוח אקספרס:
http://www.up2me.co.il/imgs/17305839.png
האם הוא יכול להתכחש לתמונה? זאת לא פעם ראשונה שלמרות שיש לי תמונה המוכיחה את טענותיי, בית עסק לא מקבל את הטענות.
3. פניתי גם בעל פה ומנהלת בדקה וראתה שלא ניתן. בנוסף פניתי בכתב למנהל שירות הלקוחות והם רשמו שכנראה יש טעות במלל. מכיוון שסגרתי איתם אני לא רוצה להתחיל להגיש תלונות אחרי העסקה אבל כן רוצה לדעת את זכויותיי לפעמים הבאות.
4. אתה מתקשר לשירות לקוחות והם אומרים שהמוקד סגור כעת (ניסיתי להתקשר בבוקר, בצהריים ובערב). לעומת זאת במוקד מכירות כמובן שעונים (אני הגעתי דרכם לנציגת שירות והתכתבתי איתם גם במייל)
האם יש לשאלה איזה מספר רפרנס או משהו אחר שדרכו אני אוכל למצוא את התשובה שלכם בעתיד? | |
|
|
|
| 24/12/2020 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 09:04:04 |
| שלום רב אדון,
לעניין שאלתך הראשונה- ראה את האמור בקישור שצירפתי לעיל בסעיף 14 :
"...בשלב הראשון טווח המתנה של 4 שעות שהוא ארוך יותר מטווח זמן של שעתיים )החוק קובע כאמור כי זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים(, אולם עד יום קודם לכן הוא חייב לחזור לצרכן ולתאם עמו טווח זמן מצומצם יותר (בתוך הטווח שנקבע קודם לכן)..."
בכל מקרה בו תרצה שנברר בעניין, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו.
בשאלתך האחרונה, באפשרותך לחפש במנוע חיפוש בפורום את נושא ההודעה או את שם המחבר וכך אולי לאתר זאת. | |
|
|
|
| 15/12/2020 12:03 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 12:03:50 |
| רכשתי כורסת Tv של חברת דר גב דרך אתר ביחד בשבילך ואני גם נכה מאה אחוז. לפני קבלת התכתבתי עם בצ'יאט עם החברה ושאלתי אותם מה עושים עם המוצר לא מתאים ואיך מבצעים החלפה או ביטול עסקה.לאחר קבלת המוצר ראיתי שהוא לא נוח לי התקשרתי לחברה בבקשה לבצע החלפה .שלחו אותי לבדוק בסניף עפולה מצאתי דגם שמתאים לי אבל האספקה שלו רק בחודש אפריל 2021.אז ביקשתי לבצע ביטול עסקה אני מציין שהמוצר עלה לי 1390 והרכבה והובלה 250 שח.
עכשיו הם דורשים ממני 600 שקל ביטול עסקה והחזרת המוצר.
מה עושים במקרה כמו שלי?
אני צריך לשלם על הובלה נוספת?ודמי ביטול?
| |
|
|
|
| 17/12/2020 08:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 08:18:47 |
| שלום רב ליאור,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 17/12/2020 11:49 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 11:49:32 |
| טופס גילוי נאות לא קיבלנו עד רגע זה.בנוסף הם מוכנים לבטל עסקה.
האם אני צריך לשלם הובלה חוזרת?
והאם הם צריכים לזכאות אותי על ההובלה והרכבה הראשונה?
| |
|
|
|
| 17/12/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 13:30:44 |
| שלום רב ליאור,
היות שאתה טוען כי:
"... ראיתי שהוא לא נוח לי התקשרתי לחברה בבקשה לבצע החלפה..."- לידיעתך, עניין הנוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם ואינו מעיד על פגם או אי התאמה מוצר.
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הם מוכנים לבטל עסקה...והאם הם צריכים לזכאות אותי על ההובלה והרכבה הראשונה?"- האם הם דרשו ממך דמי ביטול?
| |
|
|
|
| 17/12/2020 15:57 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2020 | | שעה: | 15:57:01 |
| הם מבקשים דמי ביטול 70 שקלים והובלה חוזרת 250
האם תקין? | |
|
|
|
| 21/12/2020 22:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 22:15:33 |
| שלום רב ליאור,
היות שהביטול לא נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
מכאן שיהיה עליך לשלם דמי ביטול וכן לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבת המוצר. | |
|
|
|
| 24/12/2020 06:19 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 06:19:55 |
| לצערי גיליתי גם שני שברים בידיות המושב מתחת לבד קשה להרגיש גם בימין וגם בשמאל.
האם יש שינוי בזכויות שלי לביטול עסקה? | |
|
|
|
| 24/12/2020 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 08:50:13 |
| שלום רב ליאור,
שוב, אם אתה עומד במועד לביטול העסקה בעסקת מכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:37 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:37:35 |
| בטופס הגשת התלונה יש צורך למלא :תאריך רכישה, אופן ביצוע העיסקה וסוג העסקה וכל אלה מסומנים בכוכבית אדומה.
אבל התלונה שלי לא קשורה לרכישה אלא לקבלת דואר זבל ללא הפסקה.
איך אני יכול להמשיך במילוי הטופס?
תודה | |
|
|
|
| 23/12/2020 21:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 21:44:19 |
| שלום רב מיכאל,
תנסה לפנות אל מנהל אתר האינטרנט ושירותי דיגיטל ליאור וייץ liorw@consumers.org.il | |
|
|
|
| 22/12/2020 09:26 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 09:26:58 |
| 1. אני די בטוח שראיתי תשובה חיובית לנושא, אבל אני לא מצליח למצוא אותה.
היכן רשום שבעסקת מכר מרחוק ניתן לבטל אותה אם המכשיר חובר לחשמל?
2. האם הזמנה דרך אתר אינטרנט מהווה עסקת מכר מרחוק?
3. במידה ואני צריך לאסוף את המוצר ונניח שהוא הגיע לחנות ב-1.1 ואני הגעתי לאסוף אותו ב-8.1. ממתי מתחילים לספור את ימי הביטול?
ואם מדובר באדם שהזמין מעל גיל 65 אך לא היתה שיחה טלפונית (נדמה לי שלא ניתן להזמין טלפונית ויתכן שאין אפשרות בכלל ליצור איתם קשר טלפוני), כמה ימים מגיעים לו עד רגע הביטול? | |
|
|
|
| 23/12/2020 21:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 21:22:02 |
| שלום רב אדון,
לעניין שאלתך השנייה- עקרונית, בסעיף 14ג(ו) בחוק הגנת הצרכן ניתן לראות את ההגדרה של עסקת מכר מרחוק, כדלקמן:
"עסקת מכר מרחוק" – התקשרות בעסקה של מכר נכס או של מתן שירות, כאשר ההתקשרות נעשית בעקבות שיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים לעסקה;
"שיווק מרחוק" – פניה של עוסק לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פרסום קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להתקשר בעסקה שלא בנוכחות משותפת של הצדדים, אלא באחד האמצעים האמורים."
לעניין שאלתך הראשונה- להבדיל מעסקה שנעשתה בבית העסק בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר במוצר חשמל, גם אם המוצר חובר לחשמל, עם זאת,בעסקת מכר מרחוק, ישנם חריגים בהם לא ניתן לבטל את העסקה והם קבועים בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן כדלקמן:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
לעניין שאלתך השלישית- בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לעניין שאלתך בדבר:"...ואם מדובר באדם שהזמין מעל גיל 65 אך לא היתה שיחה טלפונית ..."- העסקה צריכה להיות טלפונית או בצ'אט. | |
|
|
|
| 21/12/2020 09:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 09:59:50 |
| | שלום עשיתי קנית ריהוט ב11000 ש"ח ואני מעונין לבטל את העיסקה לאחר שלוש ימים ושילמתי מקדמה 1000 ש"ח השאלה האם אני צריך לשלם על המקדמה 5/ או על כל הקניה | |
|
|
|
| 23/12/2020 20:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 20:37:18 |
| שלום רב משה,
האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יצוין כי הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 21/12/2020 17:47 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 17:47:05 |
| שלום רב,
האם יש תוקף להצהרה של חנות אינטרנטית כי המוצר (טלוויזיה לדוגמא) הוא של היבואן הרשמי?
האם צריך לוודא כל אתר/משווק כזה מול היבואן הרשמי בטרם קנייה?
בתודה מראש ובריאות! | |
|
|
|
| 23/12/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 15:22:44 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אנא פנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 21/12/2020 11:55 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 11:55:53 |
| | הי, ברצוני להתייעץ למי ניתן לפנות בעניין בתי המשפט שמסרבים לקבל בקשות דרך המייל ופועלים באמצעות פקס בלבד. ישנו חוק המחייב מוסדות ממשלתיים במתן אפשרות לפניה דרך מייל. הם לא מכבדים אותו. | |
|
|
|
| 21/12/2020 13:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 13:53:29 |
| מחוק פנייה לגופים ציבוריים באמצעי קשר דיגיטליים המגדיר מהו גוף ממשלתי:
בתי משפט, בתי דין, לשכות הוצאה לפועל, המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות וגופים אחרים בעלי סמכות שפיטה על פי דין, והכול בעניינים שאינם הליכים שיפוטיים או מעין שיפוטיים;
על מה מדובר? תביעה קטנה במקרה? בקשה בתיק? שם ניתן להגיש להגיש בקשות דרך נט המשפט עד כמה שזכור לי.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/12/2020 14:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 14:06:19 |
| 1. בחוק זה –
"אמצעי קשר דיגיטלי" – אמצעי טכנולוגי ***שבחר גוף ציבורי***, המאפשר לציבור לפנות אליו בפשטות מכל מקום, באמצעות האינטרנט, לרבות באמצעות דואר אלקטרוני, וכן לצרף לפנייתו קבצים;
הנהלת בתי המשפט בחרה את הציאט. כמובן שצריכה להיות שם אפשרות לשלוח קבצים. | |
|
|
|
| 23/12/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 15:18:39 |
| שלום רב מירב,
תנסי לברר אול מול אגף הביקורת הפנימית ותלונות הציבור בהנהלת בתי משפט בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquies_law | |
|
|
|
|