| 24/12/2020 12:41 |
טלי אלפסי |
 | | מחבר: | טלי אלפסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 12:41:45 |
| | לפני 12 יום הזמנתי מגפיים דרך האינטרנט מחנות דנה סטייל ביבנה ביום ש מגף הגיע הודעתי שהוא לא מתאים (היה נראה שטוח מסתבר שיש לו עקב פנימי בלתי נראה) ביקשתי להחזיר אמרה תחכי אני מקבלת עוד דברים אולי תמצאי משהו אחר . משלא מצאתי ביקשתי להחזיר את המגף ונאמר לי שבתחום ההנעלה ההחזרה היא תוך 24 שעות והיא מוכנה לתת לי זיכוי כספי ולא החזרה יש לציין שעברו 12 יום מיום הרכישה. אשמח לתשובה האם היא מחוייבת להחזיר לי את הכסף אני לא מעוניינת בזיכוי | |
|
|
|
| 27/12/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 15:10:03 |
| שלום רב טלי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הודעתי שהוא לא מתאים (היה נראה שטוח מסתבר שיש לו עקב פנימי בלתי נראה) ..."- האם המוצר שסופק לא תואם את מה שהזמנת?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שהעסקה שבוצעה עונה לעסקת מכר מרחוק וכי את עומדת במועדים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בהתאם להוראות הדין.
| |
|
|
|
| 24/12/2020 11:46 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 11:46:42 |
| אם ביצעתי עסקה מתמשכת לצורך העניין בתחום ייעוץ השיווק, עסקה שכרוחה בתשלום (מנוי) חודשי מה המדיניות בדבר הפסקת העסקה (חברות)
אני מצאתי באתר שלכם כמה חוקים וכל אחד אומר משהו אחר.
חוק אחד אומר עד 3 ימים צריך להפסיק לחייב אותי חוק שני 14 ימים
מצרף את החוקים:
סעיף 13ד(ג)
סעיף 13ג(א)
סעיף 14ג(ג)(2)
סעיף 13ד
אודה אם תעשו לי קצת סדר | |
|
|
|
| 27/12/2020 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 14:45:59 |
| שלום רב יניב,
האם תוכל לפרט על הקורס?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה רגילה?
מתי נרכש השירות(תאריך)?
מתי הקורס אמור להתחיל?
| |
|
|
|
| 13/12/2020 12:06 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2020 | | שעה: | 12:06:24 |
| רכשתי קרם לשיער בחנות למוצרי שיער.
לפני הרכישה הסברתי למוכרת בחנות כי השיער שלי יבש מאוד ואני צריכה קרם שמיועד לסוג שיער שכזה, שיתן לו שימון ולחות. הסברתי לה מה סוג השיער שלי בפירוט רב ולבסוף רכשתי קרם שעליו המליצה, שרשום עליו במפורש "קרם ללחות מוגברת".
השתמשתי בקרם פעם אחת ומסתבר שהקרם לא רק שלא נותן לשיער לחות, הוא ממש מייבש אותו, דבר שלא נתקלתי בו מעולם וכבר ניסיתי מספר רב של קרמים ותכשירים לשיער.
החנות והחברה המשווקת את המוצר מסרבים להחזיר לי את כספי בחזרה בטענה שכבר השתמשתי במוצר וחלפו 14 יום. זאת למרות שהסברתי להם כי לא מדובר בהחלפת מוצר שלא היה בשימוש, אלא בהחזר על מוצר פגום שכן המוצר עושה ההפך הגמור ממה שכתוב עליו.
כמובן שהשתמשתי בו, כך גילית שהוא פגום. לטענתם המוצר לא פגום, הוא פשוט לא מתאים לסוג השיער שלי. זאת מבלי שבדקו את המוצר שרכשתי או את השיער שלי.
האם על פי החוק הם מחוייבים להחזיר לי את כספי? | |
|
|
|
| 14/12/2020 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 16:16:03 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, שלא עקב פגם.
לפיכך, עליך לבדוק אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במידה שישנו שילוט מדיניות החזרת טובין עליך לפעול בהתאם לקבוע במדיניות של בית העסק.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, לכן וככל שאין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך.
| |
|
|
|
| 25/12/2020 04:02 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2020 | | שעה: | 04:02:47 |
| אני בהלם לקרוא תשובה כ"כ מנותקת. מי האדם ההזוי שעונה לשאלות בפורום הזה?? נראה שזה משהו קבוע אצלכם. היה כ"כ קשה לקרוא כמה שורות??
כתבתי בצורה הכי ברורה ופשוטה שיכולה להיות. הכל נכתב בשפה עברית שגם ילד בן 10 יכול להבין.
בפירוש כתבתי וגם חזרתי מספר פעמים שמדובר בהחזרת מוצר פגום, הסברתי והבהרתי בדיוק רב את הסיטואציה.
ואני מקבלת תשובה על הדין בעניין החזרת מוצר שלא עקב פגם ועל קיומו של שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות??
איך אתם מסוגלים? בושה וחרפה!! | |
|
|
|
| 27/12/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 14:33:00 |
| שלום רב גברת,
היות שבפנייתך את מציינת כי: "...השתמשתי בקרם פעם אחת ומסתבר שהקרם לא רק שלא נותן לשיער לחות, הוא ממש מייבש אותו...אלא בהחזר על מוצר פגום שכן המוצר עושה ההפך הגמור ממה שכתוב עליו..." מכאן שעולה מתיאורך כי מדובר באי התאמה ולא בפגם במוצר, הלא כך? ולכן, הוצע לך לפעול באפשרויות הקיימות לך מכח חוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 27/12/2020 14:28 |
אריה כליפה |
 | | מחבר: | אריה כליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 14:28:49 |
| שלום תאריך:27/12/2020
זהירות מרכישת גקוזי מתנפח דגם מלדיבים
גקוזי מלדיבים שנחשב הטופ של גקוזי מתנפח שנימכר היום בין 8000 ל- 9000 שקל
אני רכשתי אותו בסוף חודש יוני 2019 , לאחר עונת רחצה אחת החל לצאת אויר מהתפר ההדבקה מסביב הוזמן טכנאי שתיקן לאחר שהוציא את כל האויר מהגקוזי , וביקש שתוך 48 שעות ניתן לנפח שוב.
וכך נעשה אך לא היה ניתן למלא אויר כי החל לצאת אויר מהגטים בגקוזי, שוב הוזמן השרות לאחר שנשלחו אליהם התמונה שלא ניתן לנפח, כך שבסוף חודש מרץ השנה החברה החליפה לי מיכל חדש של הגקוזי והכל סודר.
בחודש יוני החלטתי להפעיל והכל היה תקין עד חודש אוקטובר ראיתי שאויר יוצא שוב בצורה איטית, ואז הוחלט לרוקן ולנקות ולהכין לעונה הבאה,
ולפני איחסון ניפחתי שוב לבצע בדיקה מדוע יצא האויר בחודש האחרון וז התברר לי שלא ניתן לנפח מאחר שהאויר יוצא מהגטים שוב.
פניתי לשרות ושם נאמר לי שהאחריות היא לשנה וזה כבר חלף אמרתי להם שרק בחודש אפריל הוחלף חדש, נאמר לי שיעשו בדיקה .
כמו כן שאל למיקום הגקוזי נאמר לו במרפסת שאל אם יש שמש על הגקוזי אמרתי כן ולרוב יש שמשיה שמגנה על הגקוזי, ענו מהשרות שיתכן שנפגע מהשמש.
עכשיו אני שואל אתכם אלו שמעוניינים להידפק כמוני ולהפסיד 8000 שח כל התמונות של גקוזי מלדיבים הם תחת כיפת השמים עם שמש ישירה שמזה מבינים שהדבר עמיד לכל תנאי מזג אויר, וכל עונה נגרמת תקלה פנימית שלא קשורה למפעיל .
וראו פלא הגקוזי טוב לעונה אחת בלבד, והכוונה 3 חודשים בשנה.
תשובת החברה היום שלא ניתן להחליף.
מכאן כל אחד שיסיק את המסקנות לבד לפני רכישת גקוזי מלדיבים הטורבו של הגקוזים המתנפחים בארץ.
במידה ותרצו פרטים אריה 0535556088
מק״ט: 60033
MALDIVES
Hydrojet
זהירות גקוזי שמתאים ל3 חודשים בלבד!!! | |
|
|
|
| 24/12/2020 11:31 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 11:31:33 |
| שלום רב,
בנובמבר רכשתי מעשנה חשמלית בכרטיס אשראי , בפריסה ל-10 תשלומים, הראשון מהם ירד. כ- 3 שבועות לאחר אספקתו הפסיק לעבוד- השערת החברה כי מדובר בנתיך שנשרף או לוח אם.
פנינו אל החברה בכדי לתאם טכנאי, ללא הצלחה.פעמיים תואם, פעמיים בוטל על ידי הטכנאי.אנו מקבלים שירות לקוי ביותר ומעוניינים לבטל את העסקה.בשיחה עם החברה הבוקר נאמר לי "אין לי תשובה בשבילך , את רוצה לבטל תבטלי".
האם מבחינת החוק אני יכולה לפנות לחב' האשראי בשביל לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 27/12/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 14:26:48 |
| שלום רב שירי,
ראשית, אבקש לעדת אם קיבלת תעודת אחריות על המוצר? אם כן, האם פנית בכתב אל היצרן/יבואן כמפורט בתעודת האחריות? אם כן, מה היתה תגובתו?
שנית, בפנייתך את מציינת כי:
"...פנינו אל החברה בכדי לתאם טכנאי, ללא הצלחה.פעמיים תואם, פעמיים בוטל על ידי הטכנאי..."- האם התיאום לביקור טכנאי נעשה במסגרת תעודת האחריות על המוצר? אם כן, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בדרישה לקבלת פיצויים ללא הוכחת נזק וזאת מכח סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" למידע רחב בעניין ראי באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 24/12/2020 10:44 |
קלרה |
 | | מחבר: | קלרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 10:44:23 |
| שלום,
רציתי לדעת האם הגיוני שרשת מזון תבחר לעשות מבצע על כמה מוצרים בסניף אחד שלה (באר שבע) וכאשר המחיר הסופי של אותו מוצר יהיה פחות מהמחיר שלו בעיר אילת(עיר שכידוע ללא מע''מ)?
למשל: עגבניות ושלל ירקות 1.90, מיונז9.90 מוצרי עוף החל מ10₪ ואילו בסניף באילת המחירים יהיו 4₪ לעגבניות, 13₪ למיונז מוצרי עוף החל מ15₪.
לאחר שיחה עם הרשת נאמר כי מדובר במבצע אונליין, דבר אשר לא נכון, אלו גם מבצעי הסניף עצמו. מה גם שזהו הסניף היחידי בעל אותם המחירים הנמוכים ושאר הסניפים זהים במחירהם (כולל הפרסומים בדף הפייסבוק של הרשת).
אשמח לדעת האם הרשת צודקת וזה נשמע הגיוני שסניף אחד יהיה שונה וגם ימכור נמוך מסניף שאמור להיות ללא מע''מ? | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:37:03 |
| שלום רב קלרה,
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/12/2020 17:02 |
שלמה אורבך |
 | | מחבר: | שלמה אורבך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 17:02:00 |
| לאחרונה מקובל מאד שנותני שרותים שונים מאפשרים (ולפעמים אף מתעקשים) לחסוך את המשלוח בדואר של חשבוניות / מצב חשבון / הודעות וכדומה, ולהסתפק בשליחת דואר אלקטרוני.
עד כמה שהמעבר לעולם ללא נייר מבורך, הרבה מאד מהגופים האלה אינו שולח את ההודעה במסמך PDF לדואר האלקטרוני של הלקוח ובמקום זה שולח הודעה הכוללת לינק לאתר החברה, בו על הלקוח לבצע הזדהות (בדרך כלל בעזרת קוד לטלפון הנייד) בכדי לגשת למסמך.
שיטה זו אינה יכולה להחשב באמת כשליחת המסמך מכיון שיש מכשול גבוה בפני הלקוח בכדי לגשת למסמך. המסמך פשוט אינו בידו של הלקוח אלא שבוי בידי החברה מאחורי מחסומי הגנה.
ביום מן הימים (למשל עם ניתוק הקשרים עם החברה או סתם בעקבות תקלה) עלולה גישת הלקוח למסמך להמנע, בין בשוגג ובין במזיד על ידי החברה.
כמו כן, החברה עלולה לשנות את המסמך הנמצא ברשותה.
האם יש חוק המורה שמשלוח בדואר אלקטרוני חייב לכלול את המסמך עצמו ולא רק לינק?
אם אין, אז ראוי שיחוקק.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/12/2020 10:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 10:42:23 |
| קח בחשבון שעוסק יכול לתת אפשרות ללקוח להוריד את המסמך ואז זה יכול להיחשב חוקי.
מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – ***העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה*** (להלן – הטעיה);
ויש המשך לסעיף המפרט את התנאים. חוץ מזה, המילה "לשלוח" על גווניה מופיעה הרבה פעמים בחוק הגנת הצרכן. כך שמבחינת החוק, הצרכן די מוגן, לדעתי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:31:25 |
| שלום רב שלמה,
מהי העסקה המדוברת?
עקרונית, סעיף 13ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"13ב. (א) בלי לגרוע מהוראות כל דין, בעסקה מתמשכת שבה מחייב עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב, ישלח העוסק לצרכן, למענו הרשום אצל העוסק, או בדרך ממוחשבת שהצרכן נתן לה את הסכמתו המפורשת מראש (בסעיף זה – מען), אחת לשישה חודשים לפחות, את פירוט התשלומים ששילם בששת החודשים שחלפו, או העתק מהחשבוניות המתייחסות לתשלומים ששילם הצרכן בתקופה האמורה, הכוללות פירוט התשלומים כאמור, אם לא נשלחו קודם לכן למען הצרכן.
(ב) סעיף קטן (א) לא יחול על עסקה שהתשלום בה קבוע, אחיד ובלתי תלוי בהיקף הצריכה או השימוש, אלא אם כן ביקש הצרכן לקבל למענו את פירוט התשלומים כאמור באותו סעיף קטן."
| |
|
|
|
| 23/12/2020 21:34 |
אי אספקת מוצר |
 | | מחבר: | אי אספקת מוצר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 21:34:06 |
| | שלום, הזמנתי נעליים מאתר ישראלי שבחיוב הופיע לי שהחיוב הוא משם סיני כלשהו. באתר רשום שהמוצר יסופק תוך 7 ימי עסקים. המוצר לא סופק ולא היה מענה מהם לא במייל ולא ברשתות החברתיות. כששאלתי אותם בהודעה באינסטגרם מה מצב החבילה שלי הם התחמקו מתשובה ואיימו בתביעה על זה שהמלצתי לא לקנות מהם בפייסבוק. האם יכולה לתבוע אותם על אי אספקת המוצר, אי מענה ואיום? תודה | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:11:19 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...ואיימו בתביעה על זה שהמלצתי לא לקנות מהם בפייסבוק..."- עליך להתייעץ מול עו"S המתמחה בדיני לשון הרע/הוצאת דיבה.
לעניין איחור באספקת המוצר במועד שסוכם- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 14/12/2020 15:53 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2020 | | שעה: | 15:53:34 |
| למועצה שלום רב,
מועד 90 ימים מביטול הטיסה שלי עבר לפני כ-60 יום. לפני כחודש אל-על איפשרה למלא בקשה להחזר כספי באתר בעבור נוסעים אשר טיסתם בוטלה בתאריכי הטיסה שרכשתי אליה כרטיסים (שניים). הבקשה הוגשה לפני חודש ונתקבל אישור. מאז כל מידע בנושא בלתי ניתן להשגה - בדרך היחידה ליצירת קשר בוואטספ - ניתן רק להיכנס ללופ המסתיים ב"אנו עושים מירב המאמצים ותודה על ההבנה והסבלנות", כך גם באתר. מן העבר השני אל-על לא מפסיקים לשלוח לי במייל חומר שיווקי עם הצעות לרכוש כרטיסי טיסה ליעדים וטיסות חדשות, דהיינו החברה עובדת ואף מגלגלת הכנסות. ברצוני לדעת מתי תתבצע התערבות משפטית שתסייע לי ולשכמותי לממש את זכותנו הבסיסית לקבל כספנו בחזרה והאם באפשרותי לפתוח תלונה נגד אל-על באתרכם? אודה לתשובתכם הברורה והמלאה | |
|
|
|
| 16/12/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 15:15:57 |
| שלום רב סיון,
תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/12/2020 13:01 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2020 | | שעה: | 13:01:02 |
| תודה. באתרכם מופיע טופס הגשת תביעה דרך תביעות קטנות. האם ע"פ ההסבר שלי לטעמכם אני זכאית להגיש תביעה זו? האם ניתן להגיש תלונה באתרכם ובמקביל למלא טופס תביעה זה?
כתבתם את "יכולה לנסות" תוכלו לחדד בבקשה את כוונתכם? והאם עדיף להגיש תלונה דרככם או דרך תביעות קטנות? זאת על מנת שלא אכנס לתהליכים מיותרים
תודה | |
|
|
|
| 26/12/2020 13:02 |
סליחה כתבתם "תנסי" לא "יכולה לנסות" |
 | |
|
| 27/12/2020 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:06:40 |
| שלום רב סיון,
ראשית, באפשרותך לעיין במכתבים הקיימים באתרנו על מנת לבצע פניה אל בית העסק, להלן הקישור לתבניות מכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/download_letters
שנית, במידה שאת מעוניינת שנפנה אל בית העסק(בטרם תגישי תביעה), את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
| |
|
|
|
| 23/12/2020 20:23 |
עופרה |
 | | מחבר: | עופרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 20:23:57 |
| שלום
טיסה ללונדון שהייתה אמורה להתקיים ב- 17.6.20 בוטלה בגלל הקורונה. עדיין לא קיבלתי החזר כספי למרות פניות רבות. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 27/12/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 12:59:50 |
| שלום רב עופרה,
תוכלי למסור עוד פרטים כגון:
מי הודיע על ביטול הטיסה- האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות? האם מדובר בחברות בישראל או כאלה שיש להם נציגות מוסמכת בישראל?
| |
|
|
|
| 23/12/2020 18:11 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 18:11:19 |
| | בתחילת חודש ספטמבר נרשמתי לסטודיו לאימוני כושר. כמה ימים לאחר מכן, בטרם הספקתי לעשות שימוש במנוי הוחלט על סגר. מאז ועד היום הסטודיו לא פעיל. ממה שאני מבינה מהמאמנת- הסטודיו במקומו הנוכחי לא ימשיך לפעול, אלא כאשר ניתן יהיה לחזור לפעילות, היא תאמן בסטודיו של בעלה (שממוקם לא רחוק בכלל מהסטודיו שאליו נרשמתי). יצויין כי כל התשלומים (3), ירדו מהאשראי .היא לא מוכנה להחזיר את הכסף, אלא רק אם אתן לה הודעה מראש של 30 ימים, והיא תחזיר לי את היתרה של חודשיים. חבל לי על חודש שלם (זה כמעט 500₪ לחודש). ניסנו שיעור ניסיון של אימון אישי, אך בשל העובדה שהימים היחידים בשבוע שהיא יכלה היו שני וחמישי ולי קשה להתחייב על ימים בגלל העבודה, אז גם ההסדר הזה לא צלח. יש מה לעשות כדי להחזיר את הכסף? | |
|
|
|
| 27/12/2020 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 12:50:24 |
| שלום רב שלי,
בהנחה שהחלופה שהוצעה לך אינה מתאימה לך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובנימוק סירובך להצעה.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
בעניין זה וככל שמדובר במנוי לחדר כושר, באפשרותך לעיין במידע הקיים בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_gyms_letters
| |
|
|
|
| 20/12/2020 10:30 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 10:30:18 |
| שלום רב,
הזמנתי רכיבי מחשב מחנות לפני כחודש, ואחד הרכיבים נמצא תקול. החזרתי את הרכיב וכעת לא ניתן להשתמש במחשב עד אשר הרכיב יחזור מתהליך מימוש האחריות אצל היבואן. לפי החנות בה רכשתי, היבואן לא מוגבל בזמן תיקון הרכיב. כלומר: הוא יכול להחזיר לי את המוצר גם בעוד חודשיים או יותר. עם זאת, לפי תקנות הגנת הצרכן (ניתן לראות גם באתר זה: https://www.consumers.org.il/category/service-and-warranty) נראה שהיצרן מחויב להחזיר את המוצר תוך שבועיים מיום מסירת המוצר לתיקון בחנות. האם יש איזשהו סייג בחוק לגיבי רכיבי מחשב? אם לא, ואכן הם עוברים על החוק, מה מומלץ לעשות במקרה זה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/12/2020 11:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 11:09:25 |
| | היית צריך לבטל את העסקה, לפחות לגבי החלק, ועכשיו כבר מאוחר מדי. לדעתי, הרכיב הוא מוצר חשמלי והיבואן מחויב לתקן/להחליף את החלק לפי התקנות. פנה אליו ותזכיר לו את הנושא כולל בכתב. כרגע הוא חשוף לדעתי לתביעה של עד 10000 ש"ח (ולכן גם פניה בכתב). אתה יכול גם לשקול לרכוש את החלק במקום אחר ושוב, לתבוע את היבואן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 20/12/2020 11:15 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 11:15:08 |
| תודה משה! לצערי עד שהחנות הגיעה למסקנה שצריך להחזיר את המוצר ליבואן לקח יותר משבועיים מרגע הרכישה... עשיתי מספר נסיעות הלוך ושוב לחנות בהם טענו שהרכיב תקין עד שהשתכנעו.
אנסח מכתב כפי שאמרת ליבואן, ואחכה לתגובה מהמועצה לפני השליחה. | |
|
|
|
| 20/12/2020 11:15 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 11:15:23 |
| תודה משה! לצערי עד שהחנות הגיעה למסקנה שצריך להחזיר את המוצר ליבואן לקח יותר משבועיים מרגע הרכישה... עשיתי מספר נסיעות הלוך ושוב לחנות בהם טענו שהרכיב תקין עד שהשתכנעו.
אנסח מכתב כפי שאמרת ליבואן, ואחכה לתגובה מהמועצה לפני השליחה. | |
|
|
|
| 22/12/2020 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:52:21 |
| שלום רב עומר,
מה עלות המוצר שנרכש?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלות מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת מטעם היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, תיקון המוצר לא יאוחר משבועיים מלבד רשימה המופיעה בתוספת השניה בה המועד לתיקון הוא קצר יותר, לנוחיותך מצ"ב קישור לתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה): https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_591.htm
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, באפשרותך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/12/2020 18:00 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 18:00:15 |
| תודה, קראתי כעת את נוסח החוק. מחיר הרכיב הוא כ650 ש"ח.
לצערי פניתי לחנות אשר האשימה את היבואן, והיבואן הפנה אותי חזרה לחנות. האם כדאי לכתוב מכתב רשמי? אם כן, האם יש לכם נוסח כזה למכתב עבור חנות/יצרן שלא מתקן את הרכיב בפרק הזמן אשר מוגדר בחוק? להבנתי אני אמור לקבל את הרכיב תוך שבועיים מהיום בו מסרתי אותו לחנות (עברו כבר שלושה שבועות), אבל לא קיבלתי מסמך רשמי שמאשר שהפקדתי את הרכיב לתיקון באותו התאריך.
| |
|
|
|
| 23/12/2020 20:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 20:34:06 |
| שלום רב עומר,
אם כך וככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) פנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/12/2020 11:07 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 11:07:26 |
| תודה רבה על המענה!
האם פה נכון לפנות ליבואן של הרכיב ישירות, ולא לחנות?
דיברתי עם החנות בטלפון, והם אמרו לי מפורשות שהם יודעים שהם לא עומדים בחוק, ושאין להם כוונה להחזיר לי את המוצר בהקדם, ואני יכול "לעשות את מה שאני רואה לנכון".
לכן אני תוהה אם להתקדם מול היבואן או מול החנות.
שוב תודה על העזרה | |
|
|
|
| 23/12/2020 16:09 |
צביקה בר-עם |
 | | מחבר: | צביקה בר-עם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 16:09:27 |
| | לאור תקלה ברמקולים אחרי 9 חודשים פניתי לחנות ונאמר לי שאין אחריות, האם זה נכון / חוקי ? | |
|
|
|
| 27/12/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 10:28:12 |
| שלום רב צביקה,
עליך לעיין בתעודת האחריות על המוצר ובהתאם לבצע פניה אל היבואן/יצרן. | |
|
|
|
| 27/12/2020 10:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 10:52:28 |
| | על פי חוק, יש לך אחריות של היבואן לשנה לפחות בתנאי שעלות הרמקולים הייתה מעל 150 ש"ח. | |
|
|
|
| 16/12/2020 23:51 |
יונית |
 | | מחבר: | יונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2020 | | שעה: | 23:51:49 |
| שלום וברכה.
במסגרת מבצעי ה'בלאק פריידי' (המוקדמים) ביצעתי רכישה באתר עזריאלי.קום בתאריך 24.11.2020
באתר הופיע כיתוב ברור שלאור העומסים ישנם עיכובים באספקה.
שילמתי בפייפאל ומיד קבלתי הודעה מפייפאל שהדרישה לחיוב התקבלה.
למחרת יום הרכישה ילדתי. ההזמנה בינתיים בוששה לבוא אך לאור הכיתוב על עיכובי האספקה לא הוטרדתי מהנושא.
ב8.11 החלטתי לבדוק מה קורה עם ההזמנה. להפתעתי הרבה היא כלל לא הופיעה באתר. פתחתי פניה באתר שלא נענתה ולמחרת פניתי לשירות הלקוחות דרך הווצאפ. הנציגה שאלה אם קבלתי קבלה במייל ולאחר שבדקתי ונוכחתי שלא היא טענה בפניי שהיה עלי לפנות אליהם בסמוך לרכישה, שאני פונה אחרי זמן רב (פחות משבועיים!! כאשר הם מבהירים שישנם עיכובים) ובשלב זה כל שביכולתה לעשות הוא לתת לי קרדיט ע"ס 20 שח לקניה עתידית.
אמרתי לה שברגע שקבלתי את האישור מפייפאל ידעתי שההזמנה נקלטה ושלא בקשתי פיצוי אלא בסך הכל בקשתי לקבל את המוצרים אותם הזמנתי במחיר אותו נדרשתי לשלם בזמן ביצוע ההזמנה.
גם לאחר בדיקה חוזרת עם המנהלת שלה- השיבה לי נציגת שירות הלקוחות שלא אקבל דבר מעבר לקרדיט ע"ס 20 שח.
לציין שהעסקה בפייפאל לא בוטלה עד לרגע זה והיא עדיין בהמתנה.
האם לחברה מותר להתנער מעסקה שבצעתי דרכה כאשר ברור שהכשל הינו כשל טכני של החברה? שהרי פייפאל קבלו את הדרישה לתשלום מעזריאלי.
אודה מאוד לתשובתכם ועזרתכם. | |
|
|
|
| 20/12/2020 20:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 20:51:11 |
| שלום רב יונית,
היות שאת מציינת כי:
"...להפתעתי הרבה היא כלל לא הופיעה באתר..."= האם יש ברשותך העתק מצילום מסך או מהפרסום שהופיע בעת ביצוע העסקה?
בנוסף, את מציינת כי:
"...הנציגה שאלה אם קבלתי קבלה במייל ולאחר שבדקתי ונוכחתי שלא היא טענה בפניי שהיה עלי לפנות אליהם בסמוך לרכישה,..."- מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם?
מה היה עלות המוצר?
מה עלותו כעת?
| |
|
|
|
| 27/12/2020 01:23 |
יונית |
 | | מחבר: | יונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 01:23:01 |
|
אין לי צילום מסך מהפרסום באותו זמן אך יש לי את צילום המסך מפייפאל בו יש את תאריך ביצוע העסקה ואת הסכום הכולל. הרכישה הייתה של מספר מוצרים כאשר כולם היו במחירים אטרקטיביים.
כעת הפער של סל מוצרים זהה עומד על 39.1 ש"ח שהם עליה של כ10% מסכום העסקה הכוללת
אינני בטוחה מה משמעות המושג 'הסכם התקשרות' אך בתקנון השימוש של האתר מופיע הסעיף הבא:
תהליך ביצוע הרכישה
4.1. תהליך הרכישה יתחיל בהקלקה באמצעות העכבר על לשונית ה-"קניה" או "הוספה לסל", אשר תוביל לטופס מילוי פרטים אישיים של המשתמש, לרבות פרטי כרטיס אשראי, ואישור קריאת והסכמה לאמור בתקנון זה, ואשר בסיומה תופיע הודעה על השלמת ההזמנה. על מנת להבטיח את ביצוע הרכישה ביעילות וללא תקלות, יש להקפיד על מסירת כל הפרטים הנדרשים בטופס מילוי הפרטים האישיים במדויק. אם בעת ביצוע הרכישה יימסרו פרטים שגויים, לא מובטח כי המוצרים ו/או השירותים יגיעו ליעדם או יינתנו למשתמש.
בסיום הפעולה המתוארת בסעיף זה, גם תשלח למשתמש הודעה בדוא"ל המאשרת את השלמת הרכישה. יובהר שאי-קבלת ההודעה מכל סיבה שהיא אינה גורעת מתוקף השלמת העסקה מקום בו התקבלה הודעה על השלמה כאמור לעיל.
https://www.azrieli.com/Home/Terms_Conditions
כך שאם אני מבינה נכון את ההבהרה- אין ביכולת חברת עזריאלי אי קומרס בע"מ לטעון שאי קבלת המייל מסיר מהם את האחריות לספק את ההזמנה. האם אני צודקת? | |
|
|
|
| 27/12/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 10:18:30 |
| שלום רב יונית,
בפנייתך את מציינת כי:
"אין לי צילום מסך מהפרסום באותו זמן ..."- במקרה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם(כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
לעניין שאלתך האחרונה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 23/12/2020 13:06 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 13:06:58 |
| שלום
לפני כשנה וחצי פניתי לחברת הסלולר לגבי רכישה שביצעתי באתר של חברת סלולר.
את המוצר רכשתי דרך אתר האינטרנט שלהם באמצעות כרטיס האשראי שלי.
החיוב ירד בכרטיס האשראי והמשלוח הגיע ללא בעיות, לאחר כחודש וחצי התגלה שהחברה בצורה שאינה ברורה חייבה את הוראת הקבע של חשבון הסלולר שלי (חשבון שלא קשור כלל לרכישה שביצעתי).
התלוננתי לחברה, לקח לי זמן רב ולבסוף לאחר הצגת כל ההוכחות האפשריות חברת הסלולר זיכתה את החשבון שלי.
לאחר כשנה וחצי קיבלתי שיחה מעורך דין, לטענתו קיים חוב מאוד גדול שקשור למוצר שרכשתי באינטרנט, בנוסף לחוב הצטברו חשבוניות של שרות טלויזיה שביקשתי להתנתק ממנו מזמן (החיובים הם על תקופה שלא הייתי לקוח, לחברה לקח 12 יום לנתק אותי מרגע הדרישה בכתב).
החברה לא ניסתה להשיג אותי, החברה המציאה סיפור שלם שלא היה ולא נברא שהגעתי למרכז שירות ושביקשתי לבטל את העסקה, לטענתם הם ביטלו את העסקה והאוזניות נשארו אצלי, אציין ששום דבר מהדברים הללו לא היה ולא נברא.
לטענת החברה, הם חייבו אותי בשוגג פעמיים וזיכו בשוגג פעמיים.
לא ידעתי על כך, החברה איימה עלי בטיפולים משפטיים והוצאות לפועל, העניין הגיע ללשכת מנכל והיא ביטלה את הטיפול המשפטי מאחר ולא קיבלתי שום הודעה.
כעת החברה רוצה שאני אשלם את החוב, הבעיה היא שלטענת לשכת מנכל כל המסמכים נמחקו, לא קיימות חשבוניות או כל הוכחה על חוב כלשהו חוץ ממשהו שמופיע במערכות המידע הפנימיות שלהם.
מבדיקה שביצעתי בחיובי האשראי שלי, לא הצלחתי לאושש את טענתם.
אציין שאין כל מסמך שקושר חוב נגדי, החברה רוצה שאשלם בטלפון מבלי להביא לי דרישת תשלום או הוכחה על קיום החוב, החברה לא רוצה להביא לי אישור לאחר תשלום על כך שאין לי חובות כלפיה.
אני מרגיש שהחברה פשוט אבודה בתוך הבלאגן של מערכות המידע שלה ונטפלת אליי מסיבה לא ברורה כלל.
מה עושים במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 24/12/2020 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 17:25:19 |
| שלום רב טל,
תנסה אולי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/12/2020 12:34 |
לינור |
 | | מחבר: | לינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:34:53 |
| שלום,
רציתי לדעת מה בנוגע למקדמה מבתי אולמות ? | |
|
|
|
| 24/12/2020 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 17:14:45 |
| שלום רב לינור,
האם תוכלי לפרט את תלונתך? אם הגש תלונה באתרנו אנא צייני את מס' הפניה. | |
|
|
|
| 23/12/2020 13:16 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 13:16:09 |
| | קיבלתי שירות שבו לא נאמר לי מה המחיר שאשלם, הדבר התגלגל לפוסט בפייסבוק ולתביעה על הוצאת דיבה. האם אתם מייצגים במקרה הזה? | |
|
|
|
| 23/12/2020 13:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 13:23:41 |
| | לא נראה לי אבל תכירי את המקרה הזה: https://portal.takdin.co.il/Article/Article/6137601 | |
|
|
|
| 24/12/2020 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 17:13:30 |
| שלום רב מיכל,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני לשון הרע/הוצאת דיבה. | |
|
|
|
| 23/12/2020 12:50 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:50:18 |
| שאלתי אותו בשיחה מה יקרה אם בשל הקורונה לא יהיה אפשר להגיע ומסר כי לא יחייב אותי.
יום לפני הגעתנו התבשרנו כל המשפחה שעלינו להיכנס לבידוד. יצרנו איתו קשר והוא אמר כי התכוון אך ורק לסגר וכי אינו אחראי ויכול לספוג מקרי בידוד פרטניים.
סוכם כי נגיע לצימר בהמשך על בסיס מקום פנוי.
למחרת גיליתי כי בכל זאת בעל הצימר חייב אותי בסך דמי הביטול המלאים שמהווים 100% מהעסקה. (לציין כי באתר שלו אכן מופיע שביטול פחות מ7 ימים דמי ביטול 100%)
האם מותר לו לחייב אותי?
האם יש התייחסות לביטולים בשל משבר הקורונה?
במידה והחיוב אינו חוקי, אילו צעדים אוכל לנקוט? | |
|
|
|
| 24/12/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 17:07:20 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות?
בפנייתך אתה מציין כי:
"שאלתי אותו בשיחה מה יקרה אם בשל הקורונה לא יהיה אפשר להגיע ומסר כי לא יחייב אותי..."- האם אין מסמך בכתב התומך בטענה הזו?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול לא ייעשה "... בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;" הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
ובמידה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/12/2020 12:29 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:29:44 |
| היי רכשתי מזנון מחנות בראשון לציון.
תואמה אספקה והתקנה אף במועד אף אחד לא הגיע ולא יצר קשר.
יום למחרת פניתי לחנות והפשרה שהציעו לי זה 300 שח בלבד
היות והחברת משלוחים זה חברה חיצונית.
הסברתי את החוק לא מוכנים.
מה עושים כרגע? | |
|
|
|
| 24/12/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 16:41:06 |
| שלום רב דניאל,
האם התשלום עבור המוצר ובעבור ההובלה נעשה מול אותו בית עסק?
אם כן, תנסה לפנות אל בית העסק מכח חוק הטכנאים למידע רחב ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 23/12/2020 12:14 |
קוקי |
 | | מחבר: | קוקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:14:51 |
| | רכשתי משקפיים ואחרי יומיים החזרתי מחוסר הסתגלות. עברה תקופה ארוכה בה חיכיתי לאופטומטריסט שבה נקבעו לי תורים ובוטלו. לאחר תקופה של שנה שבה לא יכולתי לגשת לקחת את המשקפיים , פניתי לקחת את המשקפיים או זיכוי, נאמר לי שהמשקפיים לא בנמצא ואין באפשרותי לקבל זיכוי. כלומר שילמתי אלפי שקלים על מוצר שלא נמצא אצלי משום שעבר זמן. האם יש זמן מסוים שבו מוצר שלא נלקח חזרה יכול פשוט לא להימצא על ידי חברת האופטיקה? ולא לקבל זיכוי או מוצר חלופי? האם זה תקין? | |
|
|
|
| 24/12/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 16:25:18 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ואחרי יומיים החזרתי מחוסר הסתגלות..."- האם יש לך הוכחה כי המוצר נמסר לבית העסק? | |
|
|
|
|