| 28/12/2020 09:52 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 09:52:56 |
| שלום רב, הבנתי כרגע מנציג חברת הגז כיעל הקפאת מנוי יש לשלם 120 שח לשנה בלבד.
מדוע בתום שנה עלי לשלם שוב? האם פעולת הקפאה אינה עד לכשארצה לבטלה?
האם אין פה גביה שאינה מוצדקת? | |
|
|
|
| 29/12/2020 19:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 19:57:02 |
| שלום רב יעל,
אם כך, האם ביקשת לדעת מכח מה דרישתו זו? היכן זה מופיע?
אם לא בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני מציעה שתעשי פניה כזו על מנת שניתן יהיה לברר בעניין. | |
|
|
|
| 27/12/2020 22:49 |
דוד יעקב |
 | | מחבר: | דוד יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 22:49:17 |
| | ב 9\25 הזמנתי באתר מחסני חשמל פלייסטיישן 5 שילמתי לפי הצעה של המוקד שלהם את כל הסכום כדי להגדיל את הסיכוי לקבל את המכשיר ב 11\19 הגיעה כמות קטנה ולא קיבלתי את המכשיר לפני כשבוע הגיע עוד כמות קטנה של מכשרים וגם לא קיבלתי ,כאשר אני מדבר עם מחסני חשמל הם לא יודעים להגיד לי מתי אני אקבל ובאיזה מקום בתור אני ברשימה שלהם ,ישפר היבואנית גם לא נותנת תשובות ומגלגלת את האחריות למשווקים,אני מודע שיש מחסור במוצר ולא מעוניין לקבל את הכסף אלא את המכשיר,הם לא מספקים תשובות וברור שהם לקחו הזמנות יותר מאשר היכולת שלהם לספק,השאלה שלי האם ניתן לקבל מהם ומישפאר תשובות יותר ברורות ואולי גם פיצוי על העוגמת נפש וחוסר וודאות לגבי האספקה של המוצר (יש כמוני כמה מאות) תודה | |
|
|
|
| 29/12/2020 11:30 |
דוד יעקב |
 | | מחבר: | דוד יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 11:30:43 |
| | אני מקווה שתענו לי כי זה נראה כאילו פיספסתם לענות | |
|
|
|
| 29/12/2020 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 15:56:17 |
| שלום רב דוד,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, היות שאתה מעוניין לקבל את המוצר ולא לממש את הזכות לבטל את העסקה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק(ממנו נרכש המוצר) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 29/12/2020 16:31 |
דוד יעקב |
 | |
|
| 29/12/2020 19:49 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 26/12/2020 00:15 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2020 | | שעה: | 00:15:16 |
| קניתי בחנות אלקטרוניקה אוזניות. חצי מהסכום שילמתי בכרטיס אשראי, ואת החצי השני באמצעות תלושי מתנה. יום למחרת ביקשתי לבטל את העסקה ושיחזירו לי את הכסף באופן הבא: את הסכום ששולם באשראי לאשראי, ואת מה ששולם בתלושי מתנה בקשתי לקבל כזיכוי לחנות, כמקובל.
המוכר היה מוכן רק לתת זיכוי לחנות על כל הסכום.
על השלט בחנות רשום: "במקרה של ביצוע עסקה באמצעות תווי קניה, שובר מתנה או כרטיס מגנטי נטען, לא יינתן החזר כספי. אולם, ניתן להחזיר שוברי מתנה שניתנו לצרכן כנגד החזר כספי ובלבד ששוברים אלה נרכשו במזומן, בצ'ק או בכרטיס אשראי והצרכן יציג הוכחת רכישה של השוברים האלה".
אני מאמינה שהאמור בשלט לא מתייחס למקרה שבו חלק מהעסקה משולמת באמצעות כרטיס אשראי.
מה דעתכם? תודה
| |
|
|
|
| 28/12/2020 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 15:36:39 |
| שלום רב יעל,
מתיאור בפנייתך, המוצר נרכש בחנות ולכן אשמח אם תעני לשאלות הללו:
מה עלות המוצר? האם נעשה שימוש במוצר?
בפנייתך את מציינת כי חצי מהסכום שולם באמצעות תלושי מתנה, אם כך,מי מסר לך אותם?
| |
|
|
|
| 29/12/2020 03:34 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 03:34:57 |
| תודה רבה,
המוצר עלה 600 ש''ח, מתוכו שולמו 260 ש''ח בתלושי מתנה ו-340 ש''ח באשראי.
לא נעשה שימוש במוצר והוא לא נפתח.
התלושי מתנה הם תלושים שקבלתי מחברת האשראי אחרי שעשיתי קניות בהיקף מסויים דרך הכרטיס אשראי. התלושים האלה מתאימים לשימוש בכמה חנויות.
בלית ברירה החזרתי את המוצר תמורת זיכוי לחנות (ללא זיכוי חלקי לאשראי), בגלל שהמוכר איים שאם אמשיך להתווכח הוא לא יסכים לקבל את המוצר בכלל (והגעתי לחנות מרחוק), וכי הוא התעקש שזו בעיה שאפשר להסדיר רק מול שירות לקוחות. כרגע אני מתכוונת לבקש משירות לקוחות שיתקנו את המצב.
| |
|
|
|
| 29/12/2020 16:44 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 16:44:52 |
| לפני שעשיתי את הקנייה ביררתי בסניף אחר שלהם שם נאמר לי שבעסקאות כמו שלי מחזירים את מה ששולם באשראי לאשראי. דברתי עם השירות לקוחות ולכאורה הם הסכימו לתקן את הזיכוי, אבל הם טוענים שיש בעיה אחרת ושהם לא יכולים לתקן את הזיכוי, כי הזיכוי המקורי לחנות הוסב לזיכוי על סכום נמוך יותר עקב רכישת מוצר נוסף דרך הזיכוי. אמרתי לנציג שירות לקוחות שאני מבקשת שיעשו את זה דרך הנהלת חשבונות והם אמרו שאין להם מה לעשות.
מה שקרה זה שבאותו הזמן שהחזרתי את המוצר וקבלתי את הזיכוי לחנות, מימשתי חלק מהזיכוי שקבלתי לצורך רכישת מוצר אחר, וקיבלתי חזרה זיכוי חלקי על סך 400 ש"ח. הייתי חייבת לממש את הזיכוי ולקנות את המוצרים כי זה היה ממש לפני הסגר, כי הגעתי לחנות הזו מרחוק, וכי לא הייתה לי אפשרות להגיע שוב לחנות או להוציא מהכיס עוד כסף על המוצרים האלו בזמן שאני מחכה להחלטה של שירות לקוחות שהיו סגורים.
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/12/2020 19:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 19:49:01 |
| שלום רב יעל,
עליך לעיין בתקנון החברה לבירור התנאים למימוש תלושי מתנה ומהם זכויותיך במקרה של חרטה, ככל שישנם.
היה ואת מעוניינת שנברר בעניינך אנא פני תחילה לבית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/12/2020 16:26 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 16:26:36 |
| שלום,
חברה שמוכרת השתתפות בהגרלות מתקשרת לאימי כל הזמן ומפעילה עליה מסע שכנועים חוזרים ונשנים עד שהם מקבלים הסכמה להשתתפות בהגרלה.
אימי אמרה שפעמים רבות היא ביקשה מהם שיפסיקו להתקשר אליה. גם אני קיימתי איתם שיחות רבות, חלקן בנוכחות אימי, והושקע זמן רב בפניות אל מול החברה על מנת למנוע חיובים ולבקש שיחדלו מלהתקשר אל אימי.
כבר מספר פעמים שהם הבטיחו שימחקו את פרטיה של אימי מהמאגר ושיפסיקו להתקשר אליה. חסמתי את המספר של החברה בטלפו של אימי, אך מידי פעם בכל זאת הם מתקשרים ממספרים אחרים ומפעילים עליה מסע שכנועים שוב ושוב עד שהם מקבלים את פרטי האשראי שלה לחיוב להגרלות נוספות.
מדגיש שוב שכבר מספר פעמים ביקשנו שיחדלו מלהתקשר עם הצעות כלשהן להגרלות או לכל דבר אחר וביקשנו שימחקו אותנו מהמאגרים שלהם, אך כל זאת ללא הועיל: הם מפסיקים להתקשרי לזמן מה, ולאחר תקופת צינון של כמה חודשים מתקשרים שוב ומפעילים מסע שכנועים מחדש.
אימי אדם מבוגר, מעל גיל 75, וקשה לה להתמודד עם מסע הלחץ והשכנועים שמופעל עליה. היא אמרה לי כבר לא פעם שכל העניין עם החברה הזו מדיר שינה מעיניה גורם לה ללחצים נפשיים, וממש פוגע לה ממש בבריאות.
ביקשנו מספר פעמים מהחברה שיפסיקו להתקשר אליה ושימחקו אותה מהמאגרים של החברה. ביקשתי גם שירשמו אותה ברשימה שחורה של "לא להתקשר", על מנת שהחברה לא תטען שהם מתקשרים למספרים "אקראיים" ממדריך 144 או מכל מקור אחר.
ברצוני לברר מהי רשימת העבירות המלאה על החוקים שמבוצעת כלפי אימי, ומה הסעדים שניתן לתבוע בגינם. בכלל זה אני מתייחס הן להחזר הכספים שנגבו ממנה, הן פיצוי ככל שמתיר החוק, כולל פגיעה בבריאות, ביזבוז זמן על ידי ועל ידי אימי כדי להפסיק את ההטרדות ולנסות להחזיר את הכספים / להפסיק חיובים, ועצבים במשפחה, והן קנסות, עיצומים ועונשים אחרים כולל מאסר, שניתן לגבות מהחברה בגין העבירות על החוק החוזרות שהם מבצעים כלפי אימי שוב ושוב.
בכלל זה "איסור השפעה בלתי הוגנת" מחוק הגנת הצרכן – תיקון 39, חוקים אחרים שהחברה לא מקיימת וחוקים הקשורים בהגנת הפרטיות עקב אי מחיקה ממאגר כפי שקורה במקרה הזה, והכל למען עשיית עושר על גבו של אישה מבוגרת שמתקשה להתמודד עם השיחות הבלתי פוסקות מצד החברה המדוברת.
אודה לתשובה מהירה,
עמית. | |
|
|
|
| 28/12/2020 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 10:33:33 |
| שלום רב עמית,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אני מתייחס הן להחזר הכספים שנגבו ממנה..."- מתי אמך היתה מנויה(תאריך)?
האם בוצעה פניה בכתב לחברה בדרישה להפסקת המטרד, וזאת מכח סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק ושידורים)? אם לאו, יש לבצע פניה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
במידה שאתה מעוניין שברר בעניין מול החברה, אני מציעה כי סבתך תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/12/2020 12:04 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 12:04:58 |
| שלום ותודה על התשובה.
החברה פונה לאימי כפי שכתבתי כל מספר חודשים מחדש, והעניין נמשך כבר מספר שנים.
בכל פעם הם מפסיקים להתקשר ולאחר תקופת צינון של מספר חודשים מתקשרים שוב ומפעילים מסע שכנועים מחדש, מתוך הבנה שאימי נרגעה מהפעם האחרונה ושניתן להפעיל עליה לחץ מחדש. בצורה זו הם משכנעים אותה לשלם מאות שקלים להשתתפות חד פעמית בהגרלה או להקמת מנוי חדש בהוארת קבע שוב ושוב, וזאת למרות שביקשנו מהם מספר פעמים להפסיק לעשות זאת ולמחוק את פרטיה מהמאגר.
נראה גם שבחלק גדול מהמקרים לא סופק לאימי כל המידע המתחייב שמבכם את עסקת המכר מרחוק עם מלא הפרטים הנדרשים על פי דין.
פניות עבר בהן ביקשנו מהחברה לחדול מיצירת קשר והבטחותיהם לחדול מלהתקשר ולמחיקת פרטיה מהמאגר מתועדות אצלי בצורה מוכחת - אם כי לא בכתב.
על מנת להתנהל מול החברה אני חוזר ושואל:
האם תוכלו למנות את רשימת החוקים שהחברה עברה עליהם, לנקוב בשמות הסעיפים ותתי הסעיפים, לציין מה הזכאות שלנו לפיצוי בגין כל אחד מהסעיפים ומהם העונשים שניתן להטיל על החברה בגין כל אחת מההפרות שהם ביצעו?
ההפרות שאנחנו מזהים הן (ואנחנו מבקשים הפניה לנקודות בחוק הרלוונטיות ולעונשים בגין כל עבירה):
עבירה על חוק הגנת הפרטיות - אי מחיקת פרטי אדם ממאגר בניגוד לבקשתו,
הפעלת השפעה בלתי הוגנת כפי שמוגדרת בתיקון 39 לחוק הגנת הצרכן,
אי גילוי נאות ללקוח והטעיה (בעת שביקשתי פירוט של כל החיובים שבוצעו לאימי על מנת להגיע לפשרה - נמסר לי מידע חלקי בלבד, וצויין בפירוש שלא בוצעו עסקאות או פניה אליה במהלך שנת 2020, בעת שהדבר שקרי ובוצעו אליה 2 פניות נפרדות שגררו חיובים נוספים ב 2020 שנציגת החברה לא סיפרה לי עליהם.
אי שליחת מסמכי סיכום עסקת מכר מרחוק בצורה ראויה ועם מלא הפרטים הנדרשים בחוק.
האם יש עבירות נוספות שיש לבדוק אם בוצעו כלפי אימי?
אני מבקש בשלב הזה לקבל כל מידע שתוכלו לספק לי ובמיוחד תשובות על כל השאלות שהעליתי, על מנת שאפנה אל החברה באופן עצמאי להגעה לפשרה, לפני שאחליט לערב גופים נוספים ולהתקדם בכיוון ש נקיטה בהליכים משפטיים.
תודה,
עמית. | |
|
|
|
| 29/12/2020 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 16:09:30 |
| שלום רב עמית,
בפנייתך את מציין כי:
"...האם יש עבירות נוספות שיש לבדוק אם בוצעו כלפי אימי?...אני מבקש בשלב הזה לקבל כל מידע שתוכלו לספק לי ובמיוחד תשובות על כל השאלות שהעליתי, על מנת שאפנה אל החברה באופן עצמאי להגעה לפשרה, לפני שאחליט לערב גופים נוספים ולהתקדם בכיוון ש נקיטה בהליכים משפטיים." - על מנת לענות על שאלותיך, באפשרותך להגיש בקשת יעוץ(לא תלונה) באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/12/2020 09:52 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 09:52:46 |
| שלום רב, הבנתי כרגע מנציג חברת הגז כיעל הקפאת מנוי יש לשלם 120 שח לשנה בלבד.
מדוע בתום שנה עלי לשלם שוב? האם פעולת הקפאה אינה עד לכשארצה לבטלה?
האם אין פה גביה שאינה מוצדקת? | |
|
|
|
| 29/12/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 15:29:16 |
| שלום רב יעל,
אם כך, האם ביקשת לדעת מכח מה דרישתו זו? היכן זה מופיע?
אם לא בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני מציעה שתעשי פניה כזו על מנת שניתן יהיה לברר בעניין. | |
|
|
|
| 28/12/2020 10:52 |
גלי |
 | |
|
| 29/12/2020 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 15:12:45 |
| שלום רב גלי,
לבקשתך ניתן לך יעוץ משפטי, עם זאת חשוב לציין כי המוקד הטלפוני במועצה לצרכנות פועל במתכונת מצומצמת עד החזרה לשגרה ולכן אם לא קיבלתם מענה (בשעות הפעילות של המענה) מוצע לנסות להתקשר שוב או להעלות את השאלה בפורום. | |
|
|
|
| 28/12/2020 06:58 |
שרית י. |
 | | מחבר: | שרית י. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 06:58:42 |
| שלום
רכשתי מס פריטי לבוש באינטרנט בחברה ידועה וגדולה (רנואר) הפריטים הוחזרו בחנות וקיבלתי שובר לזיכוי האשראי עברו מעל 14 ימי עסקים (כפי שהחברה מתחייבת) אפילו חודש וטרם קיבלתי את הכסף יותר מכך אף חויייבתי באשראי בסכום אומנם קטן אך לא מובן
מנסה ליצור קשר באתר שירות הלקוחות של החברה (כיום יש מענה רק בצאט) אך המענה גם הוא מתעכב ווהכסף לא מגיע מה ניתן לעשות? תחושת חוסר עונים נותרתי בלי המוצר ובלי הכסף | |
|
|
|
| 29/12/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 15:06:37 |
| שלום רב שרית,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)? מתי המוצר סופק(תאריך)?
ומתי בוצעה הודעת הביטול?
מה היה עלות ?
בפנייתך את מציינת כי:
"...הפריטים הוחזרו בחנות וקיבלתי שובר לזיכוי האשראי ..."- מה סכום שובר הזיכוי שקיבלת?
בנוסף בפנייתך את מציינת כי:
"...חויייבתי באשראי בסכום אומנם קטן אך לא מובן..."- האם ביררת בעבור מי חשבונך חויב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח.
זאת ועוד, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספך מקנה לך זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/12/2020 17:44 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 17:44:14 |
| | שלום רב. עסקת מכר מרחוק (בטלפון, העסקה לא נעשתה פיסית בחנות). טלוויזיה חדשה הגיעה והותקנה ע"י מתקינים. לאחר פחות מחצי שעה התגלו פגמים שאינם מאפשרים שימוש ראוי וסביר (פגמים בתוכנה ו/או חומרה שגורמים לטלוויזיה "לקפוא", לאתחל את עצמה וכו'). הודעתי על הפגמים כמה דקות לאחר ההתקנה. למחרת יום ההתקנה הודעתי על ביטול העסקה. המוכר טוען שמרגע שהטלוויזיה נפתחה והותקנה אני לא יכול לבטל את זה בלי שיגיע טכנאי שיבדוק - וגם אז לא בטוח שמותר לי לבטל, אלא שהם יכולים להחליף באחר. אשמח לדעת האם הצדק עימי. | |
|
|
|
| 29/12/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 13:38:52 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, בשנית בטרם פנייתך לתביעה.
להלן הקישור לאתרנו בו תוכל למצוא תבניות מכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/download_letters | |
|
|
|
| 27/12/2020 17:09 |
כוכבה |
 | | מחבר: | כוכבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 17:09:23 |
| | בתאריך 3/11/20קניתי ארון מאייס כתוב בהסכם 24 ימי עבודה לא כולל שישי שבת וערבי חג וחג היום 27/11/20 התקשרו אלי ואמרו שיבואו להתקין ב6/1/20 האם זה תקין?תודה | |
|
|
|
| 29/12/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 13:14:42 |
| שלום רב כוכבה,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 22/12/2020 12:40 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 12:40:27 |
| שלום,
תואמה לי הגעת טכנאי של יס בין השעות 16:00 ל - 18:00 בערב לתיקון תקלה.
בשעה 16:20 נשלחה אלי הודעת SMS שהגעת הטכנאי בוטלה. לאחר פנייתי אל השירות נאמר לי שהטכנאי היה אצלי בבית ב - 16:15 ואף אחד לא ענה. כמובן שהוא שיקר משום שיש לי מצלמות אבטחה והוא בוודאות לא הגיע וגם היו אנשים בבית שהמתינו להגעתו. אודה להבהרה מה הדין במקרה זה והאם הספק מחוייב לפי החוק לפצות אותי. | |
|
|
|
| 24/12/2020 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 12:53:32 |
| שלום רב ירון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בין השעות 16:00 ל - 18:00 בערב לתיקון תקלה. בשעה 16:20 נשלחה אלי הודעת SMS שהגעת הטכנאי בוטלה... נאמר לי שהטכנאי היה אצלי בבית ב - 16:15 ואף אחד לא ענה..."- אם כך, נשאלת השאלה מדוע החברה שלחה לך הודעת sms שהגעת טכנאי בוטלה?
באיזה יום נקבעה איתך מועד הגעת טכנאי(תאריך)? באיזה תאריך תואם הגעת טכנאי? | |
|
|
|
| 27/12/2020 17:46 |
ירון |
 | |
|
| 27/12/2020 17:47 |
ירון |
 | |
|
| 29/12/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 13:02:36 |
| שלום רב ירון,
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
ובמידה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, כמפורט בקישור שלעיל, פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:15 |
מורן איבגי |
 | | מחבר: | מורן איבגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:15:05 |
| | היי קניתי גינס מזארה לפני שבוע . ואני לא מוצאת את הקבלה . פניתי לסניף בבקשה שיאתרו חושבונית הם לא רצו וגם בשרות לקוחות לא מוכנים להחליף . יש לציין שאני זוכרת את התאריך והשעה . האם זה הגיוני שאי אפשר לאתר חשבונית ולהחליף את הג’ינס . יש לציין שהשרות גרוע מצידם שאני יזרוק את הג’ינס | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:33:39 |
| | את יכולה לבטל את העסקה בתוך שני ימי עסקים ויתכן שזו הסיבה שלא מוכנים. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 29/12/2020 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 11:09:49 |
| שלום רב מורן,
בפנייתך את מציינת כי: "... קניתי גינס מזארה לפני שבוע..."- מה המדיניות של בית העסק?
| |
|
|
|
| 27/12/2020 12:05 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 12:05:48 |
| היי, במסגרת בלאק פריידי רכשתי כיריים שהגיעו עם סט סירים מתנה. לאחר כמה ימים לאחר הגעת הכיריים עם שליח, הגיע טכנאי שהפיל את הכיריים בעת ההתקנה ושבר אותם. החברה מבקשת את הכיריים השבורים ואת הסירים חזרה. אממה, עשיתי שימוש בסירים בזמן שבין ההגעה שלהם לזמן שבירת הכיריים ולכן אין ביכולתי להחזיר אותם. החברה מבקשת לחייב בגין הסירים. האם זה חוקי?
תודה! | |
|
|
|
| 29/12/2020 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 10:26:02 |
| שלום רב מרי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
את מציינת כי:
"...החברה מבקשת לחייב בגין הסירים..."- האם הדרישה הזו מופיעה בהסכם? | |
|
|
|
| 27/12/2020 11:10 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 11:10:03 |
| שלום וברכה,
האם סטודנט שנרשם ללימודים מקצועיים באופן פרונטלי זכאי להחזר כספי בגין מעבר ללימודים מקוונים כאשר הסטודנט אינו מסוגל ללמוד בצורה זו? כמו"כ גם שעות הלימודים עברו מהבוקר לערב יחד עם המעבר ללימודים מקוונים. | |
|
|
|
| 29/12/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 09:46:38 |
| שלום רב שרה,
במידה שמדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יהיה עליך לפנות אל המל"ג.
במידה שלא מדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים תוך נימוק סירובך לקבלת את השינויים ובמידה שלא תגיעו להסכמה יהיה עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 21/12/2020 09:55 |
lior |
 | | מחבר: | lior (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 09:55:13 |
| באוגוסט 2019 רכשתי מאליס סוכנות נסיעות כרטיסי טיסה של אל על לטיסה באוגוסט 2020. הטיסות בוטלו. למרות שעל פי חוק מתום 3 חודשים מתאריך הטיסה שבוטלה לא הושב לי הכסף.
אל על טוענים שאישרו את ההחזר.
אליס טוענים שלא הוחזר להם הסכום.
שלחתי מכתב התראה לפני תביעה לאליס וגם לאלעל.
האם להמשיך ולהגיש את התביעה הקטנה ולדרוש פיצוי לדוגמה ?
| |
|
|
|
| 23/12/2020 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 14:22:38 |
| שלום רב lior,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיסות בוטלו..."- מי הודיע לך על ביטול הטיסה? האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
במידה שחברת התעופה הודיעה לך על ביטול הטיסה הרי שבאפשרותך לפנות אליה ולדרוש את השבת כספך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין תוכל לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
במידה שסוכנות הנסיעות הודיעה לך על ביטול הטיסה יהיה עליך לפנות אליה.
בנוסף, באפשרותך לעיין במכתבים להורדה הקיימים באתרנו.
לעניין שאלתך בדבר:"...האם להמשיך ולהגיש את התביעה הקטנה ולדרוש פיצוי לדוגמה ?"-זו החלטה שלך, רק תבדוק מי הודיע לך על ביטול הטיסה.
| |
|
|
|
| 29/12/2020 08:08 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 08:08:21 |
| הודעה על ביטול הטיסות של אלעל פורסמה בתקשורת.
אחרי פנייה לאליס הם אישרו לי שהטיסה בוטלה ושיש לי בקשה לקבלת החזר.
הגשתי תביעה קטנה נגד אליס ואלעל. רק שהדיון נקבע לספטמבר :( | |
|
|
|
| 29/12/2020 08:48 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 08:48:52 |
| במידה וסוכנות הנסיעות (איסתא) הודיעה לי על ביטול הטיסה בעקבות הקורונה (הטיסה של אל על שהיתה אמורה להתקיים באוגוסט 2020), וטרם הוחזרו הכספים על אף שחלפו כ150 ימים מיום הביטול, האם קיימת עילת תביעה כנגד הסוכנות? שילמתי עבור הכרטיסים בשיקים, ישירות לפקודת איסתא. כשאני פונה לסוכנות אני מקבל תשובה לאקונית: "טרם קיבלנו את ההחזר מאל על". אם כן, באיזו עילת חוק? אם לא, מהם מנופי הלחץ שלנו על הסוכנות במקרה כזה?
אשמח לעזרתכם, תודה מראש | |
|
|
|
| 29/12/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 09:44:23 |
| שלום רב אורי,
אם כך, באפשרותך לעיין בתבניות המכתבים הקיימים באתרנו ולשקול פניה בכתב אל סוכנות הנסיעות, להלן הקישור:
|
|
|
| 23/12/2020 16:58 |
גליה |
 | | מחבר: | גליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 16:58:54 |
| שלום,
רכשתי מחנות מוכרת בעסקה מרחוק מוצרים ובהתאם למדיניות המשלוחים באתר הייתי אמורה לקבל את המוצרים ביום העוקב בין השעות הנקובות בתנאים.
לא קיבלתי את המשלוח ויש לומר שפניתי באותו היום על מנת לוודא מתי אקבל והובטח שלי שזה יקרה באותו היום או לחלופין עד שעה איחור.
אני לא מעוניינת לבטל עסקה אלא אני מחפשת סעדים בגין המצב שנוצר.
יצא שיום שלם ישבתי בבית וחיכיתי מ9.00-18.00 לשווא.
תודה ויום נפלא.
| |
|
|
|
| 24/12/2020 16:41 |
גליה |
 | |
|
| 27/12/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:41:53 |
| שלום רב גליה,
מה השעות שנקבעו לקבלת המשלוח?
אם כך וככל שנותן השירות/משלוח איחר או לא הגיע כלל באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", בדרישה לקבל פיצויים ללא הוכחת נזק, למידע רחב ראי באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 28/12/2020 23:50 |
גליה |
 | | מחבר: | גליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 23:50:43 |
| תודה על ההיענות
נקבע כי המשלוח יגיע יום למחרת הרכישה בין השעות 8.00 עד 19.00 והוא לא הגיע אלא רק כעבור שלושה ימים ללא תיאום מה שאילץ אותי להיות בסמיכות לבית למקרה שהשליח יגיע מתי שיחפוץ.
| |
|
|
|
| 23/12/2020 12:21 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:21:55 |
| שלום רב
למיטב זכרוני רשמתם באחת התגובות כי החברה שממנה קנו מוצר צריכה לשאת בעלויות המשלוח של מוצר פגום. אפשר הפניה להיכן זה רשום?
הזמנתי ספת כושר אשר ניסינו להכניס לאוטו אך עקב גודלה היא לא נכנסה. אנחנו דאגנו שהמוצר יגיע אלינו ללא שילוח של החברה. המוצר הגיע עם פגמים רבים וקיבל אישור החלפה.
החנות מסרבת לשאת בעלויות ההחזרה (המנהל שירות אמר לי שאתבע אותם). לא רק זאת, הם דורשים ממני 250 ש"ח. כאשר אני מסתכל באתר אינטרנט שלהם הם דורשים 100 ש"ח על משלוח. לשאלתי מדוע הם דורשים ממני סכום גבוה פי 2.5, ענה מנהל השירות שהם רוצים שיקנו מהם ולכן בעת הזמנה מאתר האינטרנט הם סופגים חלק מעלויות השילוח.
מספר שאלות בנושא:
א. אני מעוניין להגיש תביעה קטנה נגדם. מה אני יכול לדרוש על הפרה כזאת? האם הם היו צריכים לשאת גם בעלויות שהתהוו לי במשלוח אל ביתי (שלא נעשה דרכם) עקב כך שהמוצר פגום?
ב. אציין שהם פשוט מרחו אותי. פניתי במשך חודש שלם כדי לקבל תשובה שאני יכול להחזיר את הספה (כל שיחה בערך 30 דקות המתנה + 10 דקות שיחה עם הנציג). כל פעם אמרו לי שהמנהל שירות צריך לתת תשובה והם העבירו לו את זה. אתמול התקשרתי והשיחה נותקה/התנתקה בעודי ממתין על הקו. התקשרתי פעם נוספת וענתה אחרת. השארתי לה טלפון והיא אמרה לי שהנציגה שדיברתי איתה תחזור אלי כשתסיים את השיחה. כעבור כמה שעות התקשרתי פעם שלישית והובטח לי שעוד שעה המנהל שירות יחזור אלי. היום התקשרתי פעם נוספת והמנהל שירות ענה ורק כך הצלחתי להגיע אליו.
האם ניתן לתבוע סכום מסוים על בזבוז הזמן שלי ועל עוגנת הנפש.
ג. רכשתי את המוצר להלן:
http://www.up2me.co.il/imgs/48074158.jpeg
לאחר 3 שבועות לערך קרובת משפחה שלי היתה בסניף אחר שלהם וביקשתי שתשלח לי תמונות של המשקולות שהם מוכרים. המוצר שרכשתי נראה כך:
http://www.up2me.co.il/imgs/17467476.jpg
ממש בקצרה הובטח שיוחלף כשיגיע משלוח (סירבו להחליף בסניף הזה כי היו מעט יחידות) ואמרו שהם מוכרים מוצרים פגומים/משומשים כי יש דרישה וזה מה שיש להם במחסן.
כל חודש בערך בדקנו מה קורה עד שנמאס לנו. שוחחתי עם אותו מנהל לעיל והוא אומר שהוא לא רואה הבדל בין התמונות ושהם לא מוכרים מוצרים משומשים והוא לא מוכן להחליף ואתה ראית מה רכשת.
האם זה שראיתי מה רכשתי פותר אותו על מכירת מוצר שנראה כך (אציין שמעולם לא רכשתי פלטות ברזל כך שחשבתי שכך הם נראות וזה תקין).
האם הוא יכול להפר הבטחה שניתנה על ידי נציגת שירות לקוחות (לצערי אין לי הקלטה של זה. אם אגיש תביעה אנסה לבקש את ההקלטות). | |
|
|
|
| 24/12/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 16:36:26 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...למיטב זכרוני רשמתם באחת התגובות כי החברה שממנה קנו מוצר צריכה לשאת בעלויות המשלוח של מוצר פגום. אפשר הפניה להיכן זה רשום?..."-כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי סופק המוצר(תאריך)?מתי הודעת על פגם במוצר?
האם יש לך ראיה המעידה על פגם במוצר?
לעניין סעיף ג - עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
מכאן ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להטעיה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/12/2020 20:19 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 20:19:32 |
| העסקה היתה טלפונית.
רכישה - 10/8
מישהו לקח בשבילנו את המוצר ב-17/9 בשעות הערב. אציין שהמוצר ישב תקופה בסניף (לא יודע אם זה רלוונטי. קיבלנו מפרט עם נתונים חסרים. מנהל שירות הלקוחות הבטיח שישלח מפרט מלא עד היום ולא שלח. בסוף החלטתנו לקחת את המוצר).
הודעה על הפגם - שוחחתי טלפונית ב-22/9 (ב-18 התחלתי להרכיב, ב-19 היה שבת, ב-20 ראש השנה. אני לא זוכר אם ה-21 היה חג או לא)
ראיה - יש תמונות שמראות פגמים. החנות מנסה לטעון שהם נגרמו בעת שלקחנו את המוצר ללא כל הוכחה. בנוסף חלק מהמוצר הגיע עם דבק עליו.
בנוגע לסעיף ג' - האם התמונות האלה לא מספקות? אני חושב שאין חולק שיש הבדל מהותי ביניהן. דרך אגב, מנהל השירות אומר שהוא לא רואה הבדל. אני חושב שלא ניתן להכחיש שיש הבדל
| |
|
|
|
| 28/12/2020 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 14:50:08 |
| שלום רב אדון,
יצוין כי לאור האמור בפנייתך לפיה:"...ראיה - יש תמונות שמראות פגמים. החנות מנסה לטעון שהם נגרמו בעת שלקחנו את המוצר ללא כל הוכחה. בנוסף חלק מהמוצר הגיע עם דבק עליו..."- הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בינכם( שבו כל צד טוען אחרת) שבו רק לבית המשפט יש את הסמכות להכריע בעניין.
בעניין הסוגיה האחרונה, ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 28/12/2020 18:07 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 18:07:59 |
| הוא יכול לחלוק על המכות כמה שבא לא, אבל אין לו הוכחה.
על הדבק כבר לא ניתן לטעון שנגרם כתוצאה מזה, מעבר לזה שיש פגם פיזי אחר שגם עליו לא ניתן לגרום שהוא נובע מהובלה.
לצערי, זה חברה שחושבת שהיא מעל החוק. אמרו לי במפורש לתבוע אותם ולכן זה מה שאעשה ולכן פניתי לכאן. אני צריך אסמכתא מהחוק ל:
1. זה שהם צריכים לשאת בעלות המשלוח
2. זה שהם לא יכולים לגלגל עליויות משלוח מעבר למוצרים אחרים שהם מוכרים בטענה שהם מסבסדים משלוח למי שקונה ולכן המחיר משלוח נמוך יותר, אבל אם אתה מחזיר מוצר המחיר משלוח פי 2.5.
ומה אני זכאי לדרוש על פי החוק? פיצויים לדוגמה?
בנוסף הם גם שלחו מפרט עם חוסרים. לדוגמה רשום משקל מקסימלי לשימוש ולידו לא רשום מספר. ביקשתי מפרט מלא ועד היום לא קיבלתי.
האם זה חוקי? מה הפיצוי שניתן לדרוש?
וכנ"ל למצב שהם נותנים אחריות לשנה ואני שואל על מה האחריות והם אומרים על פגם ייצור. אני שואל מה זה פגם ייצור והנציגה עונה לי שזה פגם שאתה ישר רואה. לשאלתי אם מחר הספה הנשברת, האם זה באחריות, היא טוענת שלא גם אם השתמשתי בהתאם להוראות שימוש.
ותודה רבה על העזרה. | |
|
|
|
| 27/12/2020 13:15 |
מורן איבגי |
 | | מחבר: | מורן איבגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 13:15:36 |
| | היי קניתי גינס מזארה לפני שבוע . ואני לא מוצאת את הקבלה . פניתי לסניף בבקשה שיאתרו חושבונית הם לא רצו וגם בשרות לקוחות לא מוכנים להחליף . יש לציין שאני זוכרת את התאריך והשעה . האם זה הגיוני שאי אפשר לאתר חשבונית ולהחליף את הג’ינס . יש לציין שהשרות גרוע מצידם שאני יזרוק את הג’ינס | |
|
|
|
| 28/12/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 16:23:52 |
| שלום רב מורן,
במידה שהתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי תוכלי לפנות אל חברת האשראי לקבל דף פירוט חיוב.
| |
|
|
|
| 27/12/2020 11:20 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 11:20:33 |
| שלום,
באמצע נובמבר רכשתי מוצר חשמל בשיחת טלפון מהמוקד הטלפוני של חברה במשלוח הביתה לאחר שעיינתי באתר שלה והחלטתי איזה מוצר לרכוש. לאחר שקיבלתי את המוצר גיליתי שהתיאור באתר היה שגוי והתייחס לתכונות שקיימות רק בדגם היקר יותר. התקשרתי וביקשתי לבטל את העסקה עקב אי התאמה. זה היה לפני כמעט חודש - ומאז התקשרתי פעמים רבות בנסיון להבין מה קורה עם זה ולקבל חזרה את הכסף, וכל פעם אומרים לי שעובדים על זה, שאמורים ליצור איתי קשר מחברת השליחות, שמחכים שהיבואן יאשר את הביטול, כל פעם תירוץ אחר.
נמאס לי מזה ואני שוקל ללכת לכיוון של תביעה קטנה - האם לדעתכם אפשר כבר עכשיו להתחיל בתהליך הזה? או שעדיף לשלוח איזו דרישה פורמלית קודם? האם יש לכם פורמט מתאים? לא להודעת ביטול שנותנת להם 14 יום, אלא למשהו שאומר "כבר הודעתי על הביטול, עברו מזמן 14 יום, אני דורש שתחזירו באופן מיידי"? והאם נראה לכם סביר לדרוש כבר עכשיו פיצוי (הרי בתביעה יש אפשרות לביהמ״ש לפסוק לפיצוי של עד ₪10000…)
תודה! | |
|
|
|
| 28/12/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 16:21:10 |
| שלום רב מיכה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...וביקשתי לבטל את העסקה עקב אי התאמה..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי המוצר סופק? ומתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, בשנית בטרם פנייתך לתביעה.
להלן הקישור לאתרנו בו תוכל למצוא תבניות מכתבים:
|
|
|
| 27/12/2020 11:09 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 11:09:54 |
| שלום וברכה,
האם סטודנט שנרשם ללימודים מקצועיים באופן פרונטלי זכאי להחזר כספי בגין מעבר ללימודים מקוונים כאשר הסטודנט אינו מסוגל ללמוד בצורה זו? כמו"כ גם שעות הלימודים עברו מהבוקר לערב יחד עם המעבר ללימודים מקוונים. | |
|
|
|
| 28/12/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 16:12:00 |
| שלום רב שרה,
במידה שמדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יהיה עליך לפנות אל המל"ג.
במידה שלא מדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים תוך נימוק סירובך לקבלת את השינויים ובמידה שלא תגיעו להסכמה יהיה עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 27/12/2020 10:36 |
rotemk |
 | | מחבר: | rotemk (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 10:36:36 |
| שלום
פניתי אליכם מס פניה 733947 - בנוגע לבעיה מול חברת אולסייל,
רכשתי רחפן במחיר 2000ש"ח(מבצע בלאק פרידי) לאחר מספר ימים קיבלתי שיחת טלפון שעשו טעות במחיר ויש לי שתי ברירות:
1 לבטל עיסקה
2 להוסיף עוד 800 שח
כמובן שסרבתי וזה נוגד את חוק הגנת הצרכן
פניתי אליכם כאשר הוחזרה לי תשובה ע"י ניר אמסילי - שרשמתי לו מייל תגובה
תשובה הספק שלא מקובלת עליי מה גם מנוגד לחוק הגנת הצרכן
ממתין לתשובכם בנושא כולל מסמכים
רותם | |
|
|
|
| 28/12/2020 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 16:03:57 |
| שלום רב רותם,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
|