| 4/1/2021 02:17 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 02:17:42 |
| שלום רב,
בדיוק לפני הסגר חידשתי מנוי לבריכה ותנאי המנוי מאפשרים ביטול באמצע תקופה.
מעט לאחר הכניסה לסגר הבנתי לאן נושבת הרוח, הגשתי בקשת ביטול בכתב בהתאם לתנאי המנוי ועד היום לא נעניתי.
היום הצלחתי ליצור קשר עם מנהל המקום ותשובתו היא שעניינים כספיים יטופלו רק לאחר פתיחת המקום כי כל הצוות בחלת.
שאלתי:
האם המצב הנוכחי מצדיק את זה שכספי לא יושב לי ועליי באמת להמתין בסבלנות עד שהממשלה תפתח את הבריכות?
מדובר בלא מעט כסף ששילמתי בתשלום אחד בזמן שלא דמיינתי שהמקום ייסגר לאחר מספר ימים ולמשך חצי שנה (לפחות). | |
|
|
|
| 5/1/2021 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 12:36:07 |
| שלום רב אבי,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק, בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת, על מנת לפתוח בבירור מול החברה. | |
|
|
|
| 3/1/2021 20:57 |
חיאל לינדנבאום |
 | | מחבר: | חיאל לינדנבאום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 20:57:37 |
| קניתי טיפות עיניים שהקופסא באורך x.
אחרי שפתחתי את הקופסא התברר שהבקבוקון הוא רק באורך y וחלק נרחב מהאורך של הקופסא הוא מדרגה שעליה יושב הבקבוקון.
יש פה הטעיה של הלקוח?
*יש לציין שכתוב על הקופסא שיש בבקבוק 10 מ"ל ואין לי תלונה בנוגע לכמות הנוזל בבקבוק, עם זאת, לדעתי יש הטעיה בגודל הקופסא. | |
|
|
|
| 4/1/2021 02:21 |
דוד כהן |
 | | מחבר: | דוד כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 02:21:51 |
| לדעתי הלא מקצועית,
אם יש התאמה בין הכתוב לבין התכולה אז מבחינה חוקית אין הטעיה.
עיוותים ויזואליים של מוצרים לצורך תחושה כאילו המוצר גדול יותר, קיימים במוצרים רבים ואנו כצרכנים צריכים לבדוק טוב מה כתוב ולא רק איך האריזה נראית.
תראה לדוגמה אריזות של חטיפים שונים ושל דגני בוקר, שם הדבר נפוץ במיוחד. | |
|
|
|
| 5/1/2021 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 09:54:32 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, איסור הטעיה במידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס.
ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
בנוסף, באפשרותך לנסות לברר מול הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
| 5/1/2021 11:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 11:02:07 |
| | מסכים עם כל מה שדוד כתב ושהדבר הפך לנורמה, אבל הוא לא חוקי כפי שכתבה נציגת המועצה ואולי הגיע הזמן לשים סוף לנושא. חוק הגנת הצרכן מאפשר לך לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 3/1/2021 17:21 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 17:21:37 |
| קניתי מזרנים לפני כשנה, נהיה בהם שקע - הגיעו מהרשת לקחת לתיקון והחזירו לי מזרנים לא שלי - מלוכלכים ומרופטים
משיחות עם הרשת הם מתעקשים שאלו המזרנים שלי למרות שאני יודע שהם לא
מה אני אמור לעשות? | |
|
|
|
| 4/1/2021 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 16:42:48 |
| שלום רב אלון,
האם יש לך ראיה התומכת בטענתך לפיה המוצר אינו שלך?
אם לאו, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל צד יטען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
| |
|
|
|
| 5/1/2021 10:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 10:50:39 |
| חוק הגנת הצרכן קובע כך:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת ***לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה)***; בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
כלומר כל האחריות היא עליהם. לדעתי הם היו צריכים להצמיד אולי משהו חד פעמי למזרונים ש"מחבר" אותם אליך כי תמונות אפשר לעשות בעל מיני זמנים.
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; היתה העסקה עסקה מתמשכת שהוחל במתן השירות לפיה – ישלם הצרכן לעוסק את התמורה היחסית לפי תנאי העסקה, בעד השירות שניתן לו עד למסירת ההודעה על הביטול.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב1) אין בהוראות סעיף קטן (ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס נושא העסקה פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.
נסה אולי לבדוק מה נעשה בחו"ל בנושא. | |
|
|
|
| 3/1/2021 14:11 |
אנדריי |
 | | מחבר: | אנדריי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 14:11:50 |
| היי,
קניתי מחשב חדש והרכבנו אותו ביחד עם הנציג מכירות של החברה.
במעמד הקנייה ביקשתי מהנציג 2 כרטיסי זיכרון למחשב.
לכל כרטיס יש מספר סריאלי נפרד והם עובדים כרכיבים נפרדים.
החברה מכרה לי את זוג הכרטיסים תחת אותו המק"ט. למרות שכל כרטיס הוא נפרד ומכיל מספר סריאלי נפרד.
קניתי אותם בחודש יולי האחרון וכלל המחשב ורכיביו נמצאים באחריות(!).
אחד הכרטיסים הגיע תקול ובעת הפנייה לחברה הם דורשים להביא גם את הכרטיס השני, למרות שהוא עובד תקין, בגלל שהם תחת אותו מק"ט. כמו כן, הם שולחים את הכרטיס למעבדה לבדיקה.
ניתוק הכרטיס השני משבית את הפעולה התקינה של המחשב.
החברה מחייבת אותי להשבית את המחשב לתקופה של שבועיים+ והם לא מוכנים להביא לי מוצר חלופי.
בנוסף, החברה אמרה לי שאני יכול לקנות כרטיס נוסף שיהיה לי חלופי עד התשובה של המעבדה.
האם זה חוקי? מה אני יכול לעשות בכדי לקבל שירות? | |
|
|
|
| 4/1/2021 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 16:26:23 |
| שלום רב אנדריי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...במעמד הקנייה ביקשתי מהנציג 2 כרטיסי זיכרון למחשב..."- האם הרכישה בוצעה בנפרד מהחשב? מה עלות כל כרטיס?
מתי בוצעה רכישת המחשב(תאריך)?
מה התגלתה התקלה בכרטיס(תאריך)?
| |
|
|
|
| 4/1/2021 17:42 |
אנדריי |
 | | מחבר: | אנדריי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 17:42:17 |
| ב15/07/2020
התקלה זוהתה בעת ההדלקה הראשוני של המחשב
ב29/07/2020 | |
|
|
|
| 5/1/2021 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 08:26:16 |
| שלום רב אנדריי,
אנא ענה על השאלות שציינתי לעיל על מנת לענות לשאלתך. | |
|
|
|
| 5/1/2021 10:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 10:31:21 |
| לדעתי, לא חוקי ונראה שהם רוצים את הכרטיס השני לצורך השוואת הפעילות בין הכרטיסים (תקין מול פגום). נותן שירות צריך לצמצם את הנזק ללקוח. לא כך הוא אמור לעבוד והוא מחויב לעבוד במקצועיות ולא עם חלקים תקינים של הלקוח.
הם מחויבים לתקן את הכרטיס עד שבועיים מיום הפקדת הכרטיס אחרת הם חשופים לתביעה של עד 10000 ש"ח בכפוף לבקשה בכתב על התיקון (במייל לפחות..."מסרתי לכם את הכרטיס בתאריך XXXX. נא לתקן או בהקדם").
אופציה אחרת שאתה יכול *לתאם אתם* במקרה והנושא לא מתקדם ואתה זקוק מאוד למחשב, היא לתת להם את הכרטיס עם תיעוד בכתב ואז לדרוש/לתבוע אותם על כל הפסד כספי שייגרם לך אם הוא משמש לעבודה.
אם הרכישה הייתה ביולי, למה אתה פונה עכשיו ולמה התיקון לוקח כל כך הרבה זמן? | |
|
|
|
| 3/1/2021 12:49 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 12:49:43 |
| היי,
בצעתי מנוי לשטיפת רכבים , כעבור יומיים ביקשתי לבטל, האם חוקי וניתן לבטל? אף על פי שבתקנון החברה כתוב שלא ניתן לבטל
| |
|
|
|
| 4/1/2021 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 15:04:02 |
| שלום רב אביתר,
מהי תקופת המנוי?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
ובאיזה תאריך ביקשת לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 4/1/2021 19:51 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 19:51:09 |
| היי
המנוי הוא ללא הגבלת זמן.. עפ מספר שטיפות
בוצע בתאריך 1/1/2021 ביקשתי לבטל יומיים לאחר מכן בתאריך 3/1/2021.. בוצע פרונטלי.. | |
|
|
|
| 5/1/2021 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 08:41:08 |
| שלום רב אביתר,
אם כך, האם נמסר לך הסכם או האם קיים שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק?
אם כן, מהי קובעת?
| |
|
|
|
| 5/1/2021 08:58 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 08:58:22 |
| לא נמסר הסכם וכן לא נאמר בעל פה לגבי מדיניות ביטול
כשבאתי לבטל הראו לי שלט שנמצא בתקרה גבוהה למעלה בשורה בסוף רשום שלא ניתן לבטל מנוי , מה שלא נראה לי הגיוני אם מבקש לבטל בתוך יומיים | |
|
|
|
| 5/1/2021 08:58 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 08:58:37 |
| לא נמסר הסכם וכן לא נאמר בעל פה לגבי מדיניות ביטול
כשבאתי לבטל הראו לי שלט שנמצא בתקרה גבוהה למעלה בשורה בסוף רשום שלא ניתן לבטל מנוי , מה שלא נראה לי הגיוני אם מבקש לבטל בתוך יומיים | |
|
|
|
| 5/1/2021 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 09:18:31 |
| שלום רב אביתר,
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, ועל הצרכן לפעול בהתאם למדיניות.
במידה שאתה מעוניין שנברר את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/12/2020 11:16 |
רפי |
 | | מחבר: | רפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 11:16:55 |
| שלום,
לפני כשבועיים רכשתי מוצר חשמלי (מסך מחשב) מחנות בעלת אתר אינטרנט, בו נמכרים מוצריה, ישירות מהאתר עצמו. בוצע (וחוייב) תשלום כספי, ובאתר מתחייבים לאספקה עד 7 ימי עסקים.
מועד האספקה כאמור חלף מזמן, אך עם זאת, אין שום דרך ליצור קשר עם החנות, ואין מענה בשום פלטפורמה - טלפון קווי / סלולארי/ אתר אינטרנט / דף פייסבוק.
אין תגובה בשום ערוץ.
איזה אפשרויות יש לי ע"מ לנסות לקבל את כספי בחזרה?
תודה מראש,
רפי. | |
|
|
|
| 28/12/2020 11:56 |
רפי |
 | | מחבר: | רפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2020 | | שעה: | 11:56:39 |
| מדובר בחנות "אלון מחשבים" ברחובות. האם הוגשו במקרה כבר תלונות נוספות בעבר?
תודה. | |
|
|
|
| 30/12/2020 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2020 | | שעה: | 09:09:48 |
| שלום רב רפי,
בהנחה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק בכתב, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
במקביל היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בשל כשל תמורה, על מנת שתפתח בבירור מול בית העסק. | |
|
|
|
| 3/1/2021 19:13 |
רפי |
 | | מחבר: | רפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 19:13:23 |
| | תודה רבה על העצה! קיבלתי החזר מלא מחברת האשראי.. | |
|
|
|
| 5/1/2021 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/1/2021 12:55 |
שי ח. |
 | | מחבר: | שי ח. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 12:55:01 |
| שלום רב,
בבדיקה באתרכם מצאתי כי הנושא עלה כבר באופנים שונים אך ברצוני לברר את הנושא בוואריאציה שונה, לדעתי. אשמח לשמוע את דעתכם על חוקיות הצעד שנקט מרכז הספורט ועל הגינותו כלפי לקוחותיו.
ביוני השנה חידשתי מנוי במרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב ושילמתי בכרטיס אשראי ב-18 תשלומים חודשיים.
באמצע ספטמבר נסגר מרכז הספורט עקב הקורונה ונשלחה הודעה במייל למנויים כי "המנוי הוקפא אוטומטית כך שתקופת הזמן שהמרכז סגור תתווסף ליתרת המנוי שלך".
לא נאמר דבר על המשך החיובים החודשיים ואף לא נשאלתי אם אני מוכן לסידור שקבע המועדון לעצמו על המשך החיובים והארכה אוטומטית של המנוי.
לתומי חשבתי בעת קבלת המייל, כי החיובים יוקפאו אף הם בתקופה בה המועדון סגור, אך לתדהמתי גיליתי לאחרונה כי המועדון ממשיך לחייב אותי מדי חודש בתשלום חודשי מלא. דרשתי בכתב את החזר הכספים שנגבו בתקופת ההקפאה והאופציה היחידה שנתנו לי היא ביטול המנוי המלווה כמובן בתשלום דמי הביטול.
שאלתי - האם מותר היה להם להמשיך בגביה בזמן הקפאת המנוי מבלי לקבל את אישורי והאם אופצית ביטול המנוי היא היחידה האפשרית והחוקית במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 4/1/2021 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 16:11:45 |
| שלום רב שי,
באפשרותך לפעול בהתאם ליעוץ שניתן לך טלפונית. | |
|
|
|
| 3/1/2021 14:05 |
מחמוד |
 | | מחבר: | מחמוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 14:05:10 |
| שלום,
עשיתי הזמנה לרכישת מטבח מאחת החברות בארץ, לאחר שבוע מתאריך ההזמנה החלטתי לבטל אותה לסיבות אישיות, ולפי הלוזה הם מחייבים אותי 10% מסכום העסקה (שזה בערך 4,000 ש"ח)
אני סה"כ הייתי רק בפגישה אחת לקבלת הצעת מחיר מול אדריכלית ובסוף הפגישה שכנעה אותי לסגור את העסקה כדי לשמור את ההנחה של סוף השנה אחרת המחיר קופץ, לכן שילמתי מקדמה של (10,000 ש"ח).
חשוב לציין כי עד היום לא הגיע אלי אף אחד ללקיחת מידות או המשך התהליך.
האם אני באמת חייב לשלם את דמי הביטול 10% !!! | |
|
|
|
| 4/1/2021 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 15:58:03 |
| שלום רב מחמוד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עשיתי הזמנה לרכישת מטבח מאחת החברות בארץ, לאחר שבוע מתאריך ההזמנה החלטתי לבטל אותה לסיבות אישיות..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך וככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 15/12/2020 15:19 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2020 | | שעה: | 15:19:03 |
| לאחרונה עברתי לחברת פרטנר בכבלים - גיליתי שהחוזה עליו אני אמורה לחתום כולל 24 דפים.
היום בני טס לחו"ל לתקופה ארוכה וביקש להחליף את חבילת התקשורת לחבילה בעלות של עשרה שקלים שכן בחו"ל יחזיק טלפון נוסף, החוזה עבור אותם עשרה שקלים של חברת פרטנר כולל 34 דפים.
מי מאיתנו יכול לקרוא ולהכיל חוזה כזה?
האם מצופה מאיתנו להשתמש בשירותי עורך דין כדי להבין על מה חותמים ולמה הסכמנו באותם שלושים דפים בממוצע?
האם יש דרך למנוע מחברת תקשורת להפיל עלינו חוזה לא הגיוני בהיקפו?
אין פרופורציות
איריס
| |
|
|
|
| 21/12/2020 22:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2020 | | שעה: | 22:04:22 |
| שלום רב איריס,
לידיעתך, משרד התקשורת מעניק רישיון לחברה ובו מפורטים כל המידע בעניין השירות שנרכש והצרכן יכול לעיין בו ולברר את זכויותיו.
בנוסף, סעיפים 13ג(ב) ו- 13ג(ג) בחוק הגנת הצרכן קובעים כי:
"(ב) עוסק העומד להתקשר עם צרכן בעסקה מתמשכת, חייב לגלות לו, בעל פה, טרם ההתקשרות בעסקה, פרטים אלה:
(תיקון מס' 52) תשע"ז-2017
(1) זכות הצרכן לבטל עסקה מתמשכת, לרבות זכותו כאמור לעניין עסקה לתקופה בלתי קצובה;
(2) בעסקה לתקופה קצובה – את משך העסקה ומועד סיומה;
(3) פירוט תשלומים שעל הצרכן לשלם בשל הביטול, ככל שישנם, לפי תנאי העסקה המתמשכת, ודרך חישוב התשלומים כאמור, ככל שנקבעה;
(תיקון מס' 52) תשע"ז-2017
(4) (נמחקה).
(ג) נערכה העסקה המתמשכת בחוזה בכתב, יכלול העוסק את הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב) גם בחוזה שנחתם עם הצרכן; נערכה העסקה המתמשכת בעל פה, ימסור העוסק לצרכן, לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים, מסמך בכתב הכולל את הפרטים האמורים; הפרטים יופיעו בחוזה או במסמך בכתב בסמוך אחד לשני, בהבלטה מיוחדת ובאותיות ברורות וקריאות."
יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, מכאן שהיעדר מסירת מידע לצרכן עלול להוות הטעיה בניגוד לחוק. | |
|
|
|
| 4/1/2021 15:43 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 15:43:55 |
| אין מחלוקת על טיבו של ההסכם אפילו, יש מחלוקת האם אדם רגיל מסוגל לקרוא ולהבין חוזה של 34 עמודים על עיסקה של קו סלולרי? האם זה מחוייב המציאות חוזה שבשל גודלו ופילפוליו המשפטיים למעשה הצרכן כלל קורא אותו ועם זאת מחוייב אליו?
האם לא נימצאה דרך לחייב חברות ועסקים להמציא חוזה הגיוני בגודלו ביחד למוצר?
ידוע לי מניסיון שיש מדינות בהן ניתן לרכוש בית בחוזה בעל מספר עמודים בודדים
כל שכן מנוי סלולרי.
חתימה על חוזה בגודל כזה עם חברת הסלולר מראש מכשילה את הרוכש שמחוסר ברירה חותם על חוזה שאין סיכוי להכילו בשום צורה ואופן.
זו הנקודה - הנחיתות של רוכש השירות שמוביל לניצולו. | |
|
|
|
| 3/1/2021 13:06 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 13:06:42 |
| שלום רב!
קניתי מיטת תינוק לפני כ4 חודשים.
פחות מחודש לאחר הקנייה הצבע החל להתקלף.
פניתי לחברה , ושם נאמר לי כי אין אחריות על קילופי צבע- גם אם הם קרו לאחר שימוש מועט כל כך.
1. האם ניתן להגביל אחריות כך?
2. האם קילוף שקרה פחות מחודש לאחר הקנייה נחשב לקלקול סביר שאינו באחריות, או שהדבר יכול להעיד שהמוצר תקול?
תודה רבה | |
|
|
|
| 4/1/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 15:33:15 |
| שלום רב יעקב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...פחות מחודש לאחר הקנייה הצבע החל להתקלף. פניתי לחברה..."- האם יש ברשותך ראיה המעידה על פגם במוצר שהתגלה בתוך חודש מביצוע הרכישה? ואם כן, האם פנייתך לחברה בוצעה בכתב?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, ובמידה שיש ברשותך ראיות המעידות על פנייתך אל בית העסק, בכתב מיד כשהתגלה הפגם ובצירוף הראיה המעידה פגם במוצר(צילום), עליך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לחוק המכר, ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/12/2020 23:35 |
eido |
 | | מחבר: | eido (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2020 | | שעה: | 23:35:57 |
| הי.
העסק שלי כולל 2סוגי מוצרים:
1. מוצרי יודאיקה שאני כותב על פי דרישת הלקוח (הכוונה שאני לא מחזיק מלאי אלא כשיש דרישה אני כותב מה שהוא בוחר מהקטלוג, והחשש שלקוח יחזור בו או יטען שהכתב לא נראה לו).
2. עריכת ספרים שאני כותב/עורך/מגיה על פי דרישת הלקוח (שזה כמובן לא מקטלוג אלא על פי דרישתו).
אם לקוח רוצה לבטל עיסקה האם אני צריך לבטל ולהחזיר את הכסף? | |
|
|
|
| 29/12/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2020 | | שעה: | 14:52:14 |
| שלום רב eido,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
הואיל ופנייתך נעשית בעבור העסק שלך, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 4/1/2021 14:24 |
eido |
 | | מחבר: | eido (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 14:24:14 |
| | אז עם מי אני אמור לברר את העניין? אני לא שואל בשביל לרמות את הצרכן, אלא לדעת את חובותיי כלפי החוק וכלפיו... קצת מגוחך בעיני שאתם "לא יכולים" לענות לי. | |
|
|
|
| 4/1/2021 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 15:16:19 |
| שלום רב eido,
גם אתה יכול להיות צרכן(הרוכש מוצר/שירות לשימושו האישי, ביתי או משפחתי) אולם, לא במקרה המתואר.
באפשרותך להתייעץ מול עו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 2/1/2021 21:51 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2021 | | שעה: | 21:51:50 |
| שלום
קניתי 10 חבילות קרמיקה השתמשתי רק ב-5 , סיכמתי עם המוכר שאני מחזיר את מה שנשאר לי והוא הסכים ואני מקבל זיכוי, החזרתי 5 אבל נאמר לי שאקבל זיכוי לקנות במקום ולא זיכוי כספי לאשראי, האם טענת המוכר חוקית? | |
|
|
|
| 4/1/2021 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 14:47:38 |
| שלום רב דן,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה המדיניות קובעת?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...סיכמתי עם המוכר שאני מחזיר את מה שנשאר לי והוא הסכים ואני מקבל זיכוי..."- האם יש הסכם כתוב בניכם?
אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם (שכל צד יטען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 3/1/2021 12:00 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 12:00:23 |
| | שלום , אם קניתי מוצר בסניף של רשת כלשהי , והספק שולח לי את המוצר הביתה , האם זו נחשבת עסקת מכר מרחוק? | |
|
|
|
| 4/1/2021 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 14:36:31 |
| שלום רב חיים,
האם הרכישה בוצעה בחנות? אם כן, העסקה אינה עסקת מכר מרחוק. | |
|
|
|
| 31/12/2020 08:54 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2020 | | שעה: | 08:54:50 |
| שלום וברכה
רכשתי תנור מחנות עודפים התנור הוא חדש (לפי דבריו של המוכר) אך הוא לא עובד טוב ועושה בעיות. טכנאי מטעם חברת השירות בא לראות את הבעיה ואמר שהכרטיס לא טוב. והם יכולים להחליף כרטיס. השאלה אם אני זכאית לדרוש מחנות העודפים תנור אחר חדש היות שהוא חדש ולא תקין? האם מכיוון שהתנור מחנות עודפים החוק משתנה? תודה מראש על העזרה | |
|
|
|
| 3/1/2021 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 13:32:14 |
| שלום רב תהילה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה בחנות?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי גילית כי המוצר פגום(תאריך)? | |
|
|
|
| 3/1/2021 18:12 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 18:12:55 |
| | עסקה בחנות. תאריך הרכישה 11.11.2020 לקח כשבוע וחצי אולי יותר עד שהביאו אותו אליי. התקנה ראשונית והדרכה ב 3.12 וכמה ימים לאחר מכן בעת ההפעלה ראינו שאינו תקין. חשתי לתומי שאיני יודעת לתפעלו ולכן חיכיתי עוד כמה ימים בנסיון לתפעל אותו לפי ההוראות אך עדיין ללא הועיל. ב 17.12 הגיע אליי טכנאי שבדק והדריך וראה שהכל תקין לדבריו אך לאחר שהלך שוב התנור עשה בעיות. ואז ב 20.12 הגיע טכנאי נוסף שלא הצליח לאתר את מקור התקלה וניסה להחליף את שקע החשמל ואמר שנעקוב אך ללא הועיל הבעיה היתה עדיין קיימת והתנור לא עבד טוב. לאחר הוראות בטלפון מה לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה הגיע טכנאי ב 31.12 ואמר שיש להחליף את הכרטיס. | |
|
|
|
| 4/1/2021 12:32 |
תהילה |
 | |
|
| 4/1/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:39:55 |
| שלום רב תהילה,
מתיאור בפנייתך, על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) עליך לאפשר ליבואן/יצרן לתקן את המוצר ורק אם התיקון לא צלח, ניתן יהיה לדרוש כמפורט בתקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כדלקמן:
"(ג)...יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
| |
|
|
|
| 4/1/2021 14:07 |
תהילה |
 | |
|
| 4/1/2021 14:09 |
תהילה |
 | |
|
| 4/1/2021 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/1/2021 11:40 |
ליאור כץ |
 | | מחבר: | ליאור כץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 11:40:20 |
| היי,
באמצע מרץ 2020 הזמנתי חבילת נופש לתאריך 14-8-20 דרך גוליבר. האתר הציג שלא ייגבו שום דמי ביטול במידה וארצה לבטל את החבילה.
בתחילת חודש יולי (חודש וחצי טרם החופשה) ביטלתי את ההזמנה וגוליבר אישרו שלא יגבו שום סכום בגין הביטול.
ב-1-1-21 גוליבר סופסוף זיכוי אותי אך גבו 250$ דמי ביטול (50$ בעבור כל נוסע) בטענה שהתיקון לחוק התעופה בעת קורונה מאפשר להם לגבות את הסכום הנ"ל
האם הם פועלים כחוק? מה האפשרויות העומדות בפניי...
אודה לתשובה
ליאור | |
|
|
|
| 4/1/2021 14:09 |
ליאור כץ |
 | |
|
| 4/1/2021 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 14:11:01 |
| שלום רב ליאור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האתר הציג שלא ייגבו שום דמי ביטול במידה וארצה לבטל את החבילה...ביטלתי את ההזמנה וגוליבר אישרו שלא יגבו שום סכום בגין הביטול..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך זו?
אם כן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 31/12/2020 13:02 |
נעמי פריימן |
 | | מחבר: | נעמי פריימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2020 | | שעה: | 13:02:56 |
| פניתי לדיאטנית והיא הציעה לי 10 פגישות במחיר של 2400 שקלים. תשלום מראש. לא הציעה אופציה אחרת.
אחרי 4 פגישות הבנתי שלא מתאים לי השיטה שלה.
ביקשתי לבטל ולקבל החזר כספי.
היא טוענת שחוק הצרכן של ביטול 14 יום מיום הרכישה.
אינני מעוניינת בשירותים שלה.
עברו כמה חודשים מאז ששילמתי על העיסקה.
האם אני זכאית להחזר כספי? | |
|
|
|
| 3/1/2021 10:26 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 10:26:00 |
| | האם האפשר לבטל פגישות ששולמו מראש? כי לא מתאים לי להמשיך | |
|
|
|
| 3/1/2021 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 15:52:41 |
| שלום רב נעמי,
מה סוכם בניכם במקרה שהביטול נעשה בחלוף 14 ימים?
האם קיבלת תפריט המותאם לך אישית?
| |
|
|
|
| 4/1/2021 13:01 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:01:22 |
| לא סוכם. שביקשתי לבטל (אחרי כמה חודשים) כתבה לי שהביטול אפשרי כמו כל מוצר, 14 יום מרכישה. הציעה למכור לחבר.
כמובן נתנה לי תפריט בפגישה הראשונה. ולא התאים לי התפריט. ורשמה לי תפריט אחר בפגישה השניה וגם לא התאים לי.
| |
|
|
|
| 4/1/2021 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:28:29 |
| שלום רב נעמי,
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה אם מדובר בעסקה שבוצע במיוחד בעבור הצרכן.
על כן והיות שהכלל הוא שהסכמים יש לקיים, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 4/1/2021 13:39 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:39:48 |
| אבל לא היה הסכם התקשרות כתוב. לפחות לא ניתן לי הסכם כזה.
אחרי 4 פגישות הבנתי שלא עושה לי טוב ולא מתאים לי להמשיך כי זה לא אפקטיבי לי. (לא יורדת במשקל ומחליש אותי באימוני ספורט שלי) | |
|
|
|
| 4/1/2021 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:48:29 |
| שלום רב נעמי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, ובהנחה שאין הסכם בניכם, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, על מנת לברר מכח מה בית העסק מסרב לבטל את העסקה?
ולאחריו, אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 31/12/2020 12:00 |
קובי כהן |
 | | מחבר: | קובי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2020 | | שעה: | 12:00:58 |
| היי.
אשמח לשמוע מה הזכויות שלי. רכשנו תיק בעלות של 350 שקלים לפני כחצי שנה עם אחריות לשנה. בשימוש מועט וסביר נפרמו התפרים של הידיות.
פניתי לחברה לטובת הפעלת אחריות ונאמר לי שעלי לשלוח אליהם את המוצר על חשבוני וזמן הטיפול הינו חודשיים. נשמע לי לא סביר מפני שעלות המשלוח לא זניחה ואני מאמין שצריכה להיות נקודת שירות שאני יכול להביא אליה את המוצר. מה הזכויות שלי במקרה הזה?
תודה | |
|
|
|
| 3/1/2021 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 15:31:12 |
| שלום רב קובי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשנו תיק בעלות של 350 שקלים לפני כחצי שנה עם אחריות לשנה..."- האם בתעודת האחריות יש התייחסות לעניין דרישת החברה לפיה:"... ונאמר לי שעלי לשלוח אליהם את המוצר על חשבוני וזמן הטיפול הינו חודשיים..."?
יש לציין כי חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ובית העסק יישא בהוצאות הכרוכות בתיקון המוצר.
| |
|
|
|
| 4/1/2021 12:49 |
קובי כהן |
 | | מחבר: | קובי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 12:49:49 |
| תודה על התגובה.
לפי האתר של הספק
https://www.minene.net/warranty-card
נאמר כי על הקונה לשלוח את המוצר בדואר רשום. בשיחה עם הנציגה עלות המשלוח היא על חשבון הצרכן.
כמובן שגם הבאה אל חנות המותג איננה נורמטיבית מפני שהפריסה איננה רחבה כלל. | |
|
|
|
| 4/1/2021 12:50 |
קובי כהן |
 | | מחבר: | קובי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 12:50:05 |
| תודה על התגובה.
לפי האתר של הספק
https://www.minene.net/warranty-card
נאמר כי על הקונה לשלוח את המוצר בדואר רשום. בשיחה עם הנציגה עלות המשלוח היא על חשבון הצרכן.
כמובן שגם הבאה אל חנות המותג איננה נורמטיבית מפני שהפריסה איננה רחבה כלל. | |
|
|
|
| 4/1/2021 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 13:01:22 |
| שלום רב קובי,
במידה שיש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לחוק המכר, כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 3/1/2021 12:55 |
שי ח. |
 | | מחבר: | שי ח. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 12:55:09 |
| שלום רב,
בבדיקה באתרכם מצאתי כי הנושא עלה כבר באופנים שונים אך ברצוני לברר את הנושא בוואריאציה שונה, לדעתי. אשמח לשמוע את דעתכם על חוקיות הצעד שנקט מרכז הספורט ועל הגינותו כלפי לקוחותיו.
ביוני השנה חידשתי מנוי במרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב ושילמתי בכרטיס אשראי ב-18 תשלומים חודשיים.
באמצע ספטמבר נסגר מרכז הספורט עקב הקורונה ונשלחה הודעה במייל למנויים כי "המנוי הוקפא אוטומטית כך שתקופת הזמן שהמרכז סגור תתווסף ליתרת המנוי שלך".
לא נאמר דבר על המשך החיובים החודשיים ואף לא נשאלתי אם אני מוכן לסידור שקבע המועדון לעצמו על המשך החיובים והארכה אוטומטית של המנוי.
לתומי חשבתי בעת קבלת המייל, כי החיובים יוקפאו אף הם בתקופה בה המועדון סגור, אך לתדהמתי גיליתי לאחרונה כי המועדון ממשיך לחייב אותי מדי חודש בתשלום חודשי מלא. דרשתי בכתב את החזר הכספים שנגבו בתקופת ההקפאה והאופציה היחידה שנתנו לי היא ביטול המנוי המלווה כמובן בתשלום דמי הביטול.
שאלתי - האם מותר היה להם להמשיך בגביה בזמן הקפאת המנוי מבלי לקבל את אישורי והאם אופצית ביטול המנוי היא היחידה האפשרית והחוקית במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 4/1/2021 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 12:51:39 |
| שלום רב שי,
באפשרותך לפעול בהתאם ליעוץ שניתן לך טלפונית. | |
|
|
|
| 3/1/2021 11:12 |
הילה אלבו |
 | | מחבר: | הילה אלבו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 11:12:38 |
| | האם בעל עסק יכול לדרוש דמי ביטול של 7 % על עסקה שבוצעה באשראי?(ואילו על עסקת מזומן הוא גובה רק 5%)?מדובר בביגוד. | |
|
|
|
| 4/1/2021 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 10:33:56 |
| שלום רב הילה,
היכן בוצעה העסקה, האם בחנות? אם כן, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהתשלום בוצע באשראי תקנה 5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעת כי:
"(ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו."
| |
|
|
|
| 3/1/2021 10:04 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 10:04:42 |
| | שלום, לפני כחצי שנה רכשתי קורקינט חדש בעלות של 1900 ש"ח. מאז כבר מספר פעמים לא קטן אני נאלץ להעביר את הקורקינט לתיקונים חוזרים בגין אותה תקלה. הסיפור הזה מאוד מטריד וגוזל ממני זמן יקר וכבר אין לי אמון במוצר שאמור להיות סופר בטיחותי. מה הדין לגבי החזרת המוצר או החלפתו למוצר חדש.ץ | |
|
|
|
| 4/1/2021 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 09:58:07 |
| שלום רב אביב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... מאז כבר מספר פעמים לא קטן אני נאלץ להעביר את הקורקינט לתיקונים חוזרים בגין אותה תקלה..."- האם יש לך את ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים על אותה תקלה?
עקרונית, במוצר חשמלי, יש שנת אחריות אחת, הניתנת על ידי היבואן/יצרן ובמסגרת שנת האחריות התיקונים ייעשו בחינם.
היה והתיקון לא צלח, על היבואן/יצרן לפעול בהתאם לקבוע בתקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובעת כי:
"(ג)...יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, בהנחה שיש ברשותך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים באפשרותך לפנות אל נותן השירות מטעם היבואן/יצרן, בכתב ולדרוש לפעול בהתאם לתקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|