| 22/12/2020 15:27 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 15:27:51 |
| שלום, אני סטודנטית לנטורופתיה, שנה רביעית.
במוסד בו אני לומדת ניתן ומקובל לפצל את שנת הלימודים ולקחת קורסים בהתאם לנוחות האישית של כל סטודנט. אני אישית פרסתי את השנה השלישית (מתוך 4) לשנתיים וכרגע אני לומדת את החלק השני שלה וכך אוכל להמשיך לשנה הבאה והאחרונה.
לפני כמה ימים גיליתי, במקרה לגמרי, שיש פער משמעותי בין מחירי הקורסים של שנה ג', שאת הפירוט שלהם קיבלתי בתחילת השנה שעברה (כשעוד חשבתי לעשות את שנה ג כמו שהיא),
לבין המחירים ששילמתי השנה על הקורסים שנותרו לי בשנה ג',
מדובר בפער של כמעט 12%(!!) שמסתכם כרגע לפי החישוב שלי לכדי מעל ל 1000 ש"ח.
קיבלתי את המחירים המקוריים מהמזכירות כשישבתי לשיחת שיבוץ ביולי 2019 - יש לי צילום שמוכיח זאת- מסמך שהם, הדפיסו עבוריעם חותמת של התאריך והשעה דאז.
אולם, כששילמתי בתחילת השנה הנוכחית לא חשבתי שעליי לוודא את המחירים...
חברה ללימודים שהתייעצתי איתה פנתה אליהם בעבר בנושא, וקיבלה כתשובה הסבר מאד לא הגיוני, אך לבסוף הוחזר לה מלוא סכום הפער.
כשענו לי על הפנייה שלי בנושא, אמרו שבכל שנה נבחנות עלויות הקורסים והמחירים מתעדכנים בהתאם (תשובה שונה מזו שקיבלה חברתי על אותו נושא בדיוק).
אני מרגישה שהם מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם, רק כי אני לקוחה שבויה ואני כבר באמצע הלימודים.
האם מותר להם לעשות את זה?
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 24/12/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 13:59:52 |
| שלום רב תמר,
האם את לומדת במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה? | |
|
|
|
| 9/1/2021 10:10 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2021 | | שעה: | 10:10:27 |
| | לא, לצערי המוסד לא מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. | |
|
|
|
| 11/1/2021 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 09:51:09 |
| שלום רב תמר,
אם כך וככל שבוצעה פניה אל בית העסק בכתב, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 5/1/2021 14:17 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 14:17:21 |
| | היי לפני כחודשיים המחשב הנייד שלי התקלקל כשהוא עדיין באחריות. לקחתי את המחשב לחנות ממנה קניתי אותו, והם שלחו אותו לאייסר למימוש האחריות(הם לא מתקנים מחשבים באחריות במעבדה שלהם). הם אמרו שזה ייקח כשלושה שבועות. לאחר כחמישה שבועות קבילתי את המחשב חזרה בטענה שהוא תוקן. הוא עבד יום אחד ולצערי לאחר מכן הפסיק לעבוד שוב. נתתי אותו שוב לחנות והם שוב נתנו אותו לאייסר. הפעם לא קיבלתי צפי לתיקון ואני מחכה כבר כחודש נוסף. האם יש לי עילה להגיש נגדם תלונה? מה עלי לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 7/1/2021 20:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 20:48:04 |
| שלום רב רז,
מתי נרכש המוצר?
בהנחה שהמוצר נמצא בשנת אחריות ראשונה, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), על היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לתקן את הטעון תיקון ובמידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
יצוין כי תיקון לא יאוחר משבועיים ממסירתו לתיקון.
לפיכך ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה עליך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/1/2021 11:14 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 11:14:17 |
| | המחשב נרכש לפני פחות משנה והוא עדיין באחריות ראשונה | |
|
|
|
| 8/1/2021 11:14 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 11:14:29 |
| | המחשב נרכש לפני פחות משנה והוא עדיין באחריות ראשונה | |
|
|
|
| 11/1/2021 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 09:26:30 |
| שלום רב רז,
אם כך, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב כמפורט בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כפי שצוין לעיל.
יש לציין כי סירוב תיקון המוצר מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 8/1/2021 11:24 |
ברוך |
 | | מחבר: | ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 11:24:17 |
| שלום
אני עוסק מורשה ורכשתי כלים לעסק שלי ורוצה להחזיר אותם אך סירבתי האם ניתן להגיש תלונה דרככם בתור עסק מול עסק ולא לקוח רגיל מול עסק? | |
|
|
|
| 11/1/2021 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 09:18:05 |
| שלום רב ברוך,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה בין שני עוסקים, אנו מנועים מלסייע. | |
|
|
|
| 8/1/2021 09:07 |
רחלש |
 | | מחבר: | רחלש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 09:07:52 |
| | עקב קורונה, ב 3/20 ביטלנו טיסות של אל-על אמורות לצאת ב26.5.20.ביקשנו מהם החזר כספי.אישרו את הבקשה ואמרו שזה בטיפול.פנינו אליהם פעמים רבות דרך הטופס המכוון לברר מדוע לא מקבלים את ההחזר.ממשיכים להגיד שזה בטיפול...אבל לא מחזירים את הכסף.כמה זמן יכולים למשוך אותנו? הורידו את הכסף מהחשבון כמעט מיידי, אבל לוקח חודשים רבים להחזיר? עדיין מפעילים טיסות לדובאי וכו אז יודעים שהחברה עובדת. | |
|
|
|
| 11/1/2021 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 09:13:41 |
| שלום רב רחל,
אם כך, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/1/2021 07:33 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 07:33:41 |
| | רכשתי טלוויזיה מדגם מסויים שיש לה שלט קולי ובפועל קבלנו טלוויזיה מדגם נמוך ללא השלט הקולי. התקשרתי לחנות והם מושכים אותי שהנושא בטיפול כבר מעל חודש וטוענים שהם לא יכולים לקחת את המוצר כי זרקתי את הקרטון. לציין כי בהתחלה הקרטון עוד היה בחצר עד הגשם מדובר בטלוויזיה 75 אינץ עם קרטון ענק. אני אומרת להם שאני לא צריכה לסבול מהטעות שלם והם כל הזמן אומרים בהתחקות זה בטיפול. | |
|
|
|
| 11/1/2021 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 08:55:36 |
| שלום רב רוני,
אנא פעל בהתאם ליעוץ שניתן לך טלפונית. | |
|
|
|
| 7/1/2021 18:07 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 18:07:39 |
| שלום רב.רכשתי מבית עסק תכשיטי כסף בסכום מעל מאה שקלים.
החיוב בוצע בכרטיס דיירקט כך ששולם חבית העסק באותו הרגע.
בחרתי בדואר רשום.
לאחר כמה ימים קיבלתי הודעה כי המוצר הגיע לבית עסק בחיפה מרוחק מהבית שלי.אינני ניידת וגם קיבלתי את ההודעה לפני כניסת סגר כך שלא אוכל לקחת את המוצר בשל ההגבלה על האלף מטר
פניתי לבית העסק שהתנער ממני ואמר שאברר עם דואר ישראל.
ניסיתי למצוא פתרון ואף הצעתי שלא אקח את החבילה והיא תישלח אליהם חזרה ואוסיף כסף למשלוח ישירות עד הבית עם שליח והם לא רצו והתנערו.
כיצד אוכל לנהוג במקרה זה? תודה מראש
| |
|
|
|
| 11/1/2021 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 08:46:04 |
| שלום רב קרן,
כיצד בוצעה העסקה- בבית העסק או במכר מרחוק?
בפנייתך את מציינת כי:
"...בחרתי בדואר רשום. לאחר כמה ימים קיבלתי הודעה כי המוצר הגיע לבית עסק בחיפה מרוחק מהבית שלי..."- האם מדובר בחברה ישראלית? האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, כיצד המוצר אמור להגיע אליך? | |
|
|
|
| 7/1/2021 11:58 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 11:58:57 |
| רכשתי קורס בניית אתרים לפני חצי שנה ועד היום לא פתחו את הקורס, לאחר תהליך ארוך החזירו לי את רוב הסכום שגבו, ממני אך הם לא רוצים להחזיר לי את דמי ההרשמה שזה 980 ש״ח.
אני מאמין שהם גם לא מתכוונים לפתוח את הקורס בעוד חצי שנה ויותר אפילו, כנרה זה השיטה שלהם לעשות רווח קל,כך שהם גורמים לך להירשם לקורס אומרים שזה יפתח בעוד שבועיים שלוש לכול היותר ככה שיעברו ה-14 ימים יכולים לבטל את ההרשמה ואז אחרי חודש הם אומרים לך שזה יפתח בעוד חודש או חודשיים ככה כבר חצי שנה עם אותו משפט עד שהלקוח מתייאש.
ורציתי עזרה מה אפשר לעשות בנושא?
| |
|
|
|
| 11/1/2021 08:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 08:13:18 |
| שלום רב אדי,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/1/2021 15:55 |
רוית |
 | | מחבר: | רוית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 15:55:14 |
| שלום
קיבלנו היום ספות שיוצרו עבורינו במיוחד לפי מידות שביקשנו.
אנחנו לא מרוצים מהאיכות של הספות. אני מבינה שלפי החוק אנחנו לא יכולים לקבל החזר כספי. אבל בנוסף לאיכות הירודה, הספות שקיבלנו הן לא במידה שהזמנו. כתוב במפורש בהזמנה שהעומק של הספות צריך להיות מטר, אבל אנחנו קיבלנו ספות בעומק של 90 ס"מ. התלוננו והם אמרו שייצרו ספות חדשות בעומק מטר, הבעיה שאני לא רוצה ספות חדשות, רק את הכסף שלי חזרה.
הם לא מוכנים לקחת את הספות ולהחזיר את הכסף.
האם לפי החוק אני יכולה לדרוש החזר כספי?
תודה,
רוית. | |
|
|
|
| 10/1/2021 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 16:27:58 |
| שלום רב רוית,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, יהיה עליך לאפשר לבית העסק לתקן את הטעון תיקון.
| |
|
|
|
| 7/1/2021 07:32 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 07:32:33 |
| לפני 11 יום רכשתי מזרון אורתופדי מחנות רהיטים.נאמר לי שאני מקבלת אותו ל30 ימי ניסיון. אתמול סופק המיזרון, עטוף בשתי שכבות ניילון קשיח, המיזרון הרגיש ממש קשה...לעומת רמת הקושי בחנות שנראה לי רך יחסית ומתאים.איך אפשר לבדוק את הנוחות שלו עם הניילונים שמתוחים עליו?? דיברתי עם מנהלת החנות, טענה שעלי לחכות עד לאחר הסגר כדי להחליף באחר, ואסור לי להוריד הניילונים. כשביקשתי לבטל העיסקה אמרה לי שמכיוון שביקשתי מידה "מיוחדת" 140x200 אז אין אפשרות לביטול. מדובר במזרון יקר. מה הדין במקרה הזה?? הרי הסגר מתחיל וכבר יחלפו 14 יום..
| |
|
|
|
| 7/1/2021 11:08 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 11:08:00 |
| רוצה להוסיף שאלה על מה שאלונה רשמה
מה לגבי מיזרון שנוסה והורד ממנו הניילון, אך היה עם מגן מיזרן ולא עברו 14 ימים מאז. בחנות נראה רך אך שהגיע מרגיש קשה.
האם ניתן להחזיר אותו? | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:09:15 |
| שלום רב אלונה,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר :
1. לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
2.לא נפתח מאריזתו המקורית
3.שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך ובהנחה שהמוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות של קיימות בקטלוג של בית העסק, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ועל כן, יהיה עליך לבדוק את מדיניות החזרת טובין של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 10/1/2021 16:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 16:23:31 |
| נציגת המועצה, שימי לב לתנאי המקל לעומת החוק של 30 ימי ניסיון.
אלונה, בדקי מה מופיע בכתב בנוגע לעסקה ול-30 הימים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:37:30 |
| שלום רב יוסי,
מתיאור בפנייתך וכפי שציינתי במענה לעיל, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ולכן יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 7/1/2021 13:44 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 13:44:18 |
| שלום,
אתמול רכשתי מיטה בסכום מסויים והיום קיבלתי טלפון מבית העסק שהם טעו במחיר והם מבקשים שאוסיף עוד 650 ש"ח או שיבטלו לי את העסקה.
איניני מעוניינת לבטל את העסקה ובטח לא להוסיף סכום נוסף. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:43:49 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
עם זאת, באם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, ייתכן כי הדרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, יכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט, לכאורה. | |
|
|
|
| 7/1/2021 11:58 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 11:58:45 |
| רכשתי קורס בניית אתרים לפני חצי שנה ועד היום לא פתחו את הקורס, לאחר תהליך ארוך החזירו לי את רוב הסכום שגבו, ממני אך הם לא רוצים להחזיר לי את דמי ההרשמה שזה 980 ש״ח.
אני מאמין שהם גם לא מתכוונים לפתוח את הקורס בעוד חצי שנה ויותר אפילו, כנרה זה השיטה שלהם לעשות רווח קל,כך שהם גורמים לך להירשם לקורס אומרים שזה יפתח בעוד שבועיים שלוש לכול היותר ככה שיעברו ה-14 ימים יכולים לבטל את ההרשמה ואז אחרי חודש הם אומרים לך שזה יפתח בעוד חודש או חודשיים ככה כבר חצי שנה עם אותו משפט עד שהלקוח מתייאש.
ורציתי עזרה מה אפשר לעשות בנושא?
| |
|
|
|
| 10/1/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:33:33 |
| שלום רב אדי,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/1/2021 11:07 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 11:07:06 |
| רכשתי מספר פריטים באינטרנט, בדף האספקה של הפריטים מצוין במפורש שבאספקה באמצעות שליח המוצר יסופק בתוך 1-7 ימי עסקים.
קיבלתי מהחברה מייל אישור לעיסקה שבו היה כתוב 1-10 ימי עסקים.
לא התיחסתי לכך , אבל ביום העסקים השישי משראיתי בדף המעקב באתר החברה , שהמוצר עוד לא יצא ממחסני החברה אל חברת המשלוחים , יצרתי קשר עם החברה , בהתחלה הם ניסו להתפס למה שמצוין במייל , אמרתי להם שזה לא מקובל עלי היות ובדף המוצר , למעשה בדף מוצר של כל מוצר שהם מוכרים - מצוין במפורש 1-7 ימי עסקים והיות וזה המידע שהם מוסרים ללקוח טרום המכירה , זה המידע המחייב, בסופו של דבר הסכימו איתי.
היום הוא יום העסקים העשירי וגם היום המוצר לא יגיע אלי כך שגם לדשיטתם הם מאחרים, לטענתם יש עיכוב אצל חברת המשלוחים.
1- יש לי את כלל ההתכתבות איתם מתועדת בוואטסאפ, הם הבטיחו לזרז את השילוח , מאז אותה הבטחה עברו 4 ימים וגם היום אני כבר יודע שהמוצר לא יגיע אלי.
2- זו לא פעם ראשונה של אותה התנהלות בדיוק, הם מזלזלים בזמנים אליהם הם מתחייבים ונגרמת לי עוגמת נפש ולא מוכן לוותר הפעם.
3- במהלך השיחות איתם הצעתי להם להציע לי פיצוי, ואמרתי להם שאני לא אוותר הפעם, לא הוצע לי דבר מלבד מילים ריקות.
4- ברצוני להבין איך אני יכול לעמוד על זכויותי , האם אני יכול לתבוע ציפוי ? אם כן איך? ואם נגרמות לי הוצאות במהלך אותו תהליך האם הן יורדות מסכום הפיצוי או מתווספות אליו?
בברכה
שלומי | |
|
|
|
| 7/1/2021 11:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 11:54:27 |
| אתה יכול לבטל את העסקה בכתב ולהזכיר להם שלפי חוק הגנת הצרכן, אסור להם לגבות דמי ביטול בשל אי-התאמה בנושא 7/10 ימי עסקים. במידה והם "מזייפים" בנושא (החזר חלקי ו/או מאוחר), אתה יכול לתבוע אותם בפיצוי של עד 10000 ש"ח.
במידה ויש לך נזק כלכלי מוכח כתוצאה מהעיכוב במשלוח, אתה יכול לדרוש/לתבוע אותו.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:23:20 |
| שלום רב שלומי,
מהי דרישתך?
עקרונית, על פי חוק הגנת הצרכן הסעד הקיים לצרכן בגין העדר אספקת המוצר במועד שסוכם, הינו ביטול עסקה ללא דמי ביטול.
במידה שבוצעה פניה לבית העסק בכתב בדרישה לבטל את העסקה ולהשיב את כספך ובית העסק לא נענה (בתוך 14 ימים מקבלת הודעת ביטול עסקה), באפשרותך לשקול תביעה ולדרוש פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
ובמידה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 4/1/2021 16:49 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2021 | | שעה: | 16:49:08 |
| הזמנתי מלונות לתאילנד
הזמנתי דרך אדם שגר שם ויש לו שם חברה
הכסף עבר אליו בהעברה בנקרית לחשבון פה בארץ בעיר בצפון
ביטלתי בגלל הקורונה בזמן שלא יהיה קנס.
קיבלתי וואצר לשימוש עתידי - כרגע סתם דף נייר
האם ניתן לתבוע אדם שגר בחול אבל העברת הכסף לחשבון ישראלי
האם ניתן לעקל חשבון ישראלי עד קבלת כספי שלי
האם יש משהו לעשות שאני יראה את הכסף ולא וואצר
תודה | |
|
|
|
| 5/1/2021 18:55 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 18:55:36 |
| מישהו עוד נתקל במקרה כזה?
אני מאמין שהרבה הזמינו מלונות לקיץ
מה עשיתם??? | |
|
|
|
| 6/1/2021 23:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 23:10:53 |
| שלום רב אילן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הכסף עבר אליו בהעברה בנקרית לחשבון פה בארץ בעיר בצפון..."-עליך לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל אם לאו, עליך לברר מה הם זכויותיך על פי הדין שמה.
| |
|
|
|
| 7/1/2021 07:07 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 07:07:40 |
| אין נציגות בארץ רק חשבון בנק
יש לאדם חברה בתאילנד הוא גר שם
יש בתאילנד מועצה לצרכנות שניתן לבדוק ואולי לתבוע?
האם ניתן להגיש תביעה בארץ על האדם הזה עם חשבון ישראלי?
תודה | |
|
|
|
| 10/1/2021 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:55:36 |
| שלום רב אילן,
עליך לברר אם במקום מושבה של החברה יש ארגון הדומה לשלנו על מנת לברר את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 5/1/2021 20:13 |
אורנה |
 | | מחבר: | אורנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 20:13:06 |
| שלום רב,
מעוניינת לברר האם מותר לחברת כבלים להסיר ערוץ מהחבילה ללא הודעה מוקדמת, ב"תואנה" (שלא היתה ולא נבראה), שהערוץ ניתן כהטבה / ללא עלות נוספת במסגרת חבילות התוכן לבחירה, ומרגע זה יינתן לרכישה בדמי מנוי חודשיים?
היכן הפיצוי? היכן הודעה מוקדמת? מאין השקר הזה צץ, אחרי שנים שהערוץ הופיע לי בחבילה?? האם חוקי להחליט דבר כזה?
תודה רבה על המענה! | |
|
|
|
| 7/1/2021 17:15 |
אורנה |
 | |
|
| 10/1/2021 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:22:53 |
| שלום רב אורנה,
האם קיבלת הודעה על שינוי החבילה?
עקרונית, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי בעסקה.
עם זאת, האיסור על חידוש אוטומטי לא יחול על:
"שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982." ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות, כמפורט בסעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהחברה לא שלחה לכם הודעה מוקדמת על סיום העסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניינך. | |
|
|
|
| 6/1/2021 21:37 |
שי 4 |
 | | מחבר: | שי 4 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 21:37:04 |
| רכשתי סלון . כשהגיע הסלון היו בו מספר פגמים ..בעל החנות אישר והסכים שמדובר במשהוא לא תקין ולקח את הסלון בחזרה לאחר מספר שבועות הודיע שתיקן את הפגמים ושאגיע לראות. ראיתי את הסלון ולדעתי עדיין לא תוקן בצורה שמקובלת עלי. בעל חנות מצדו חושב שזה בסדר גמור.
מבקש יעוץ מה ניתן לעשות במצב בו אנני מסכים עם בעל החנות אני חושב שהסלון לא תקין ובעל החנות אומר שהוא תיקן והכל בסדר | |
|
|
|
| 10/1/2021 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:00:05 |
| שלום רב שי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כשהגיע הסלון היו בו מספר פגמים ..."- האם יש לך ראיה התומכת בטענתך?
בנוסף, אתה מציין כי :
"...ראיתי את הסלון ולדעתי עדיין לא תוקן בצורה שמקובלת עלי..."-
אם כך, וככל שניתן להוכיח כי אין שוני בין המוצר שסופק לך לבין המוצר שחזר מתיקון, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/1/2021 15:28 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 15:28:27 |
| שלום רב,
ב24.12 הילד שלי שיחק במשחק בטלפון ותוך 40 דקות חוייבתי ב 2000 ש"ח. אני גיליתי זאת בערב באותו יום.
ניסיתי בכל האמצעים המקובלים בגוגל לדווח על כך שנעשתה טעות.
גיליתי שבעצם גוגל מאפשרת לקבל החזר רק עד שעתיים מביצוע עסקה.בנוסף אין להן שום מענה אנושי לטיפול,לקח לי כמה ימים עד שמצאתי כתובת מייל שאני יכולה לשלוח.שלחתי מייל מפורט עם הסבר מה נעשה וציינתי שאני מוכנה לשלם סכום סמלי.בפועלהאפליקציה הוסרה מהטלפון שלי באותו יום.
השירות מענה של גוגל מייאש זה מועבר מבוט לבוט ללא יכולת לקבל מענה אנושי או מענה רציני לכל מה שהעליתי.
לא הייתה שום התצייחסות לכלמה שציינתי והם מבחינתם מציינים שלאיינתן לי מענה יותר לשאלתי
הם מפנים לאתר המפתח שמציין כי אינו נותן מענה עבור החזרים.
אני נמצאת מול שוקת שבורה - חיוב של 2000 ש"ח שנעשה בטעות על ידי הילד שלץ אני מודעת לעובדה שהיה צריך להגן בסיסמא בטלפון וזה סודר אך מאידך לא ייתכן שאפליקצייה המיועדת לילדים מאפשרת הורדות של דברים ללא קוד אימות או אישור
פניתי לחברת האשראי והיא לא מוכנה לבטל את העסקה - ציינתי בפניהם שהדבר היה בשימוש רק 40 דקות ואינו בשימוש והפנו אותי חזרה לגוגל פליי.
איך ניתן לקבל החזר? או לקבל מענה אנושי - האם יש סעיף חוק נשניתן לפנות ולממש ?
תודה מראש
יעל | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:44:02 |
| שלום רב יעל,
לא ציינת מה גילו של בנך?
עקרונית, סעיף 3 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 מגדיר מיהו קטין ומיהו בגיר, כדלקמן:
"3. אדם שלא מלאו לו 18 שנה הוא קטין; אדם שמלאו לו 18 שנה הוא בגיר."
בנוסף, סעיף 6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, קובע כי:
" סייג לביטול פעולות
6. פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו."
לפיכך, במקרה של רכישה מרחוק, באמצעות פרטי כרטיס אשראי שהוזנו מבלי שהעוסק מודע לכך כי מדובר בקטין, לכאורה לא תקום החובה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:52:51 |
| | את יכולה לפנות לחברת האשראי ולהודיע להם שנעשה שימוש לרעה בכרטיס. אם לא תזוכי, את יכולה לפנות לבנק ישראל שמפקח על חברת האשראי ולמסור להם שהחברה לא מוכנה לזכות אותך למרות שנעשה שימוש לרעה בכרטיס. | |
|
|
|
| 6/1/2021 16:34 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 16:34:46 |
| א.ג.נ.
האם קיימת חובת הצגת מחירים באתר לחברות המוכרות אביזרי עזר ללקויי שמיעה?
האביזרים כוללים אביזרי קישור בין מכשירי שמיעה לטלפונים, מערכות הגברה וכדומה.
לרב במשרדי החברות (בו ניתן השירות) אין המצגת המוצר, אלא הוא נמצא רק לפי הזמנה, כמו כן, בכל האתרים לא מוצגים מחירים אלא יש ליצור קשר על מנת לקבל את המחיר.
אודה לתשובתכם.
| |
|
|
|
| 10/1/2021 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:47:54 |
| שלום רב ארז,
האם הרכישה מתאפשרת במכר מרחוק? | |
|
|
|
| 6/1/2021 13:15 |
גילת |
 | | מחבר: | גילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 13:15:10 |
| בתאריך 25.12 הזמנתי מהאתר של דלתא.
רשום באתר שאספקת המוצר זה בין 5-7 ימים
ועוד חויבתי על שליח עד הבית.
היום ה 6.1 והחבילה עוד לא הגיעה.
מדלתא נמסר רק שיש עיכוב ושיתנו לי 10% הנחה לקניה הבאה מהאתר.(הטבה שבכלל לא רלוונטית לי)
אשמח לדעת מה הזכויות שלי במקרה זה? אם הזמנה מתעכבת כל כך.. **אציין גם שהזמנתי את זה לאחותי שחגגה יומהולדת ולצערי היא כבר לא קיבלה את זה בחגיגות... | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:17:10 |
| שלום רב גילת,
מהי דרישתך?
עקרונית, על פי חוק הגנת בצרכן, הסעד בגין היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם הינו ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 6/1/2021 13:11 |
מארי |
 | | מחבר: | מארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 13:11:57 |
| שלום, קיבלתי מתנה מאימי( פגימה לצורך העניין) שעלתה לה 100₪ . הגעתי להחליף מידה והוספתי 62 ₪ . נאמר לי כי אפשרי להחליף לאחר המדידה. הגעתי שוב לחנות להחליף מידה ולא הייתה ולכן ביקשתי זיכוי. המוכרת הביאה לי זיכוי של 125₪ בטענה שזה מחיר הפיגמה כעט ,למרות ששולם לה 162₪
אשמח לדעת האם כך הדבר? ניראה מאוד לא הוגן..
תודה | |
|
|
|
| 10/1/2021 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 12:42:33 |
| שלום רב מארי,
בפנייתך את מציינת כי:
"... הגעתי להחליף מידה והוספתי 62 ₪ ..."- מדוע הוספת? האם יש לך הוכחה על התשלום ששילמת?
מתי אמך רכשה את המוצר(תאריך)? מתי ביקשת החלפה(תאריך)?
מה המדיניות החזרת טובין של בית העסק? | |
|
|
|
| 13/6/2019 00:47 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 00:47:58 |
| שלום,
לפני כ-3 שבועות רכשתי דרך האינטרנט קולר נגד פרעושים באתר של חברת פופיסטייל (PuppieStyle) בכתובת -
https://puppiestyle.co.il/collections/collars/products/50
תחילה נציין שהאתר מפעיל תרגילים שיווקיים שקריים (!) על מנת לפתות את הצרכן לרכוש את המוצר. אם תיכנסו ללינק לעיל, תוכלו לראות שכתוב 'המבצע תכף נגמר! נשארו רק X במלאי'. אחרי כמה שניות אותו X יירד ב-1, כדי לגרום לזה להיראות כאילו המלאי באמת מוגבל ועומד להיגמר. אבל אם תרעננו את העמוד או תיכנסו ביום אחר, תגלו שהכמות חוזרת למה שהיא הייתה.
כנ"ל לגבי הזמן המוגבל לכאורה שבו המוצר מוצע במחיר מבצע. מופיע טיימר המעיד כביכול על מספר שעות שנותר - בפועל אני גולשת לאתר במשך 3 שבועות, ותמיד כתוב כאילו 'נותרו עוד X שעות בלבד למבצע'.
כלומר, כבר ברמת המכירה יש כאן שתי הטעיות שקריות של הצרכן.
אבל זה אפילו לא מה שהכי מפריע לי - מה שהפריע לי זה שקיבלתי את המוצר (אחרי שבועיים של המתנה), אשר מבטיח אפקטיביות כבר מהיום הראשון. אבל לצערי, הכלבה שלי לובשת את הקולר כבר שבוע, וניכר כי עדיין יש לה פרעושים, כלומר הקולר פשוט לא עושה את העבודה.
הייתי רוצה לדעת האם בעיניכם יש מה לעשות - בעיקר להתמודדות עם עוגמת הנפש (בעיקר של הכלבה שלי במקרה זה - שנאלצת להמשיך לסבול עקב מוצר שלא עומד במחוייבות שלו).
תודה. | |
|
|
|
| 13/6/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 13:52:45 |
| מור שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר פגום או שלוקה באי התאמה לפרסום בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
יש לפנות בכתב לבית העסק, לציין את האמור לעיל ולדרוש את ביטול העסקה כולה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 10/1/2021 10:20 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:20:05 |
| אתר פופי סטייל הוא מרמה וגנבה. אני רכשתי מיטה לכלב דרך האתר במרץ 2020, שמעולם לא הגיע. האתר נעלם וכך גם הבעלים.ֿ
רמאות!!! חבל שהמועצה לצרכנות לא באמת מועילה כשצריכים אותה | |
|
|
|
|