| 10/1/2021 16:46 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 16:46:23 |
| | סוכנות תיירות שביצעתי עסקת מכר מרחוק מולה, ולאחר מכן שמתי לב כי מדיניות הביטול היא ללא החזר כספי. האם זה חוקי גם במידה ונותרו מעל 14 יום טרם תאריך החופשה? | |
|
|
|
| 12/1/2021 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 15:27:52 |
| שלום רב אורי,
האם תוכל לפרט את פנייתך:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי היית אמור לקבל את השירות(תאריך)? | |
|
|
|
| 7/1/2021 15:11 |
פנינה שליט |
 | | מחבר: | פנינה שליט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 15:11:11 |
| רכשנו ארון מחברת קלוס ואנחנו מתחרטים (מצאנו הצעות זולות וטובות יותר), ביקשנו לבטל את העסקה. העסקה הייתה לאספקה רק בחודש מרץ הקרוב, כך שאין מצב שהארונות הועברו לייצור, גם לא היה מודד בבית...
הם דורשים 25% דמי ביטול, כי כך חתמנו בחוזה
האם זה תקין?
ואם לא, מה זכויותי וחובותי מול ביטול העסקה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/1/2021 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 16:13:48 |
| שלום רב פנינה,
תוכלי לפרט מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם העסקה בוצעה בחנות או במכר מרחוק?
מתי הודעתם על ביטול עסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:37 |
פנינה שליט |
 | | מחבר: | פנינה שליט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:37:15 |
| העסקה בוצעה ביוני. נכון, עברו כמה חודשים, אבל חוץ מלשלם דמי קדימה לא נעשה דבר. לא באו לקחת מדידות, בטח ובטח שהארון לא ירד לייצור, כי נקבל מפתח רק בחודש מרץ.
אחרי שאיימתי להתלונן אצלכם...
הם רוצים, אם לא לחייב אותי ב - 25% דמי ביטול, אז לחייב אותי ב"שעת מעצב" או משהו כזה.
השבתי להם שאני אמורה לשלם רק 100 שקל או 5% ושיראו לי כמה "גמא" חייבו אותם בעמלת סליקה.
האם מה שחתמתי בחוזה עולה על האמור בחוק?
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:38 |
פנינה שליט |
 | | מחבר: | פנינה שליט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:38:07 |
| העסקה בוצעה בחנות פיזית
הודענו על ביטול העסקה השבוע בטלפון. | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:54:38 |
| שלום רב פנינה,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(במידה שהתשלום שולם באשראי, רשאי בית העסק לחייב בגין עמלת סליקה ובתנאי שיציג ראיה המעידה על כך) ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, יצוין כי לעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:26 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:26:01 |
| היי,
פניתי לחדר הכושר במטרה לבטל את המנוי. בתגובה נמסר:
"מנוי חייל משוחרר= 200 ש"ח לחודש
נותרו 10 חודשים למנוי
200*10=2000 ש"ח
דמי ביטול 20% מהתשלום השנתי(2400 ש"ח)= 480 ש"ח
החזר על סך 1520 ש"ח"
ערכתי חיפוש אינטרנטי ומצאתי כתבה בעניין זה, ועל כן הבנתי שבעקבות המצב בוטלו דמי הביטול.
אשמח להבהרה חד משמעית שלכם בנושא
תודה
מצרפת את הכתבה וציטוט מתוכה של המנכ"ל:
לגבי התקופה בה חדר הכושר היה סגור לחלוטין אמר מנכ"ל המועצה לצרכנות, עופר מרום כי "בשל סגירת חדר הכושר, בהוראת משרד הבריאות (דיני הסיכול), לצרכן עומדת הזכות לדרוש את כספו או לבטל תשלומים עתידיים, אלא אם יגיע להסכמות עם בית העסק בדבר הקפאת השירות בתמורה להקפאת התשלומים". בהמשך הדגיש מרום כי "אין לכפות על הצרכן להמשיך לשלם בתקופה שבה השירות לא סופק, בין היתר בשל העובדה שכלל לא ברור אם בית העסק ימשיך לפעול לאחר סיום המשבר. בנוסף, במקרה של ביטול העסקה, בשל סגירת העסק, הצרכן פטור מתשלום דמי ביטול במקרה של התחייבות הצרכן לתקופה קצובה".
https://www.israelhayom.co.il/interactive/amp/article/760343 | |
|
|
|
| 12/1/2021 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 13:54:36 |
| שלום רב שחר,
אם כך, באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן שכותרתו:"הנחיות לצרכנים למשלוח מכתב למכוני כושר עקב משבר הקורונה", להלן הקישור:
https://www.consumers.org.il/category/corona_gyms_letters | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:16 |
מאיה ק |
 | | מחבר: | מאיה ק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:16:29 |
| שלום,
לפני כחודשיים חברת שליחות מטעם היבואן אספה למעבדה של היבואן לתיקון מסך מחשב שבאחריות לשלוש שנים, הם החליפו חלק מסויים במסך שגרם לשריפת פיקסלים ולאחר כשבוע וחצי החזירו לנו את המסך תקין אבל הרסו ושרטו בצורה נוראית את מסגרת של המסך והרגל שמחזיקה את המסך, הם אספו את המסך לתיקון נוסף ב27/12 ומאז המסך אצלם והם עדיין לא קיבלו לטענתם את החלק, הם ידעו מראש שזה מסך מחשב של הילד והוא חייב אותו לצורך לימודים בזום. היום שוחחנו איתם שוב והם טוענים שעדיין לא קיבלו את החלק ואולי בשבוע הבא הם יחליפו, האולי הזה נגרר כבר מספר שבועות והבן שלי עדיין ללא מסך. האם הם צריכים לתת לי מסך חלופי ביניים? או מסך חדש? החזר כספי? אנחנו רודפים אחריהם והם מתרצים שזה בגלל קורונה. הסברנו להם את הדחיפות שבדבר והם עשו נזק למרות ששלחנו לתיקון
מה עושים במצב כזה בכלל?
תודה,
מאיה קליין | |
|
|
|
| 12/1/2021 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 13:41:36 |
| שלום רב מאיה,
מתי נרכש המוצר?
מה מופיע בתעודת האחריות במקרה בו יש פגם במוצר? האם היבואן/יצרן מחויב לספק מוצר חלופי? תוך כמה זמן יבוצע התיקון במוצר? | |
|
|
|
| 10/1/2021 12:21 |
כובס |
 | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 12:21:53 |
| שלום, מנסה שוב לקבל מענה.
רכשתי לפני כארבעה חודשים מכונת כביסה. לא מזמן המכונה התקלקלה ויצאה מכלל שימוש.
ביום ראשון (יום מס' 1) יצרתי קשר עם היבואן. תואם לי טכנאי ליום 5.
ביום חמישי (יום מס' 5) הגיע טכנאי. הטכנאי הגיע עם מנוע להחלפה כי התקלה כפי שתיארתי אותה למוקדנית נבעה מפגם במנוע. בדק את המכונה באמצעות שימוש בבדיקה עצמית של המכונה (ללא ציוד ייעודי) ולא מצא תקלה. סוכם בינינו שאעשה כביסה ואם המכונה תתקע הוא יחזור אלי באותו היום. הלך, נתקעה, לא חזר. אחרי התעקשות שלי עם המוקד, תואם טכנאי ליום ראשון.
ביום ראשון (יום מס' 8) הגיע טכנאי, ללא מנוע. טען שהתופעה שאני מתאר לא שייכת לבעיה במנוע. היה פחות מ-10 דקות בבית, הוציא כמה שערות עם פלייר מהפילטר והלך. הפעלתי מכונה והיא תקולה. התקשרתי למוקד, הובטח לי שיחזור אלי מנהל תוך 24 שעות. חזר אלי מנהל בסוך היום שלמחרת, יותר מ-24 שעות. בטלפון הוא החליט שמדובר בתקלת מנוע (יש לציין - המכונה לא נבדק מעולם, בטח לא אחרי שהטכנאי שהיה אצלנו קבע שלא מדובר במנוע).
ביום רביעי (יום מס' 11) הגיע טכנאי. החליף מנוע, בדק שאין סתימה בצנרת. הכל היה בסדר גמור. הלך. המכונה נשארה תקולה.
שוב התקשרתי למוקד, נציג בכיר שחזר אלי בסוף אותו יום קבע (שוב ללא בדיקה) שמדובר במשאבה.
ביום שישי (יום מס' 13) הגיע טכנאי, החליף את המשאבה והתקלה נפתרה.
כל התהליך הזה ארך כשבועיים במהלכם נאלצנו לנסוע להורים כדי למסור להם כביסה וכלל בזבוז של זמן וכסף ועוגמת נפש רבה. להדגיש: שני הטכנאים הראשונים שהיו אצלנו בבית לא ביצעו שום פעולת אבחון / תיקון משמעותית (הטכנאי השלישי כינה אותם עצלנים) ושני הטכנאים האחרונים החליפו חלקים ללא אבחון התקלה בפועל (נאמר להם מראש איזה חלק להחליף). רציתי לדעת האם ניתן לתבוע פיצויים, ומכוח מה.
תודה. | |
|
|
|
| 12/1/2021 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 12:46:45 |
| שלום רב אדון,
ראה את המענה מטה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:16 |
מאיה ק |
 | | מחבר: | מאיה ק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:16:21 |
| שלום,
לפני כחודשיים חברת שליחות מטעם היבואן אספה למעבדה של היבואן לתיקון מסך מחשב שבאחריות לשלוש שנים, הם החליפו חלק מסויים במסך שגרם לשריפת פיקסלים ולאחר כשבוע וחצי החזירו לנו את המסך תקין אבל הרסו ושרטו בצורה נוראית את מסגרת של המסך והרגל שמחזיקה את המסך, הם אספו את המסך לתיקון נוסף ב27/12 ומאז המסך אצלם והם עדיין לא קיבלו לטענתם את החלק, הם ידעו מראש שזה מסך מחשב של הילד והוא חייב אותו לצורך לימודים בזום. היום שוחחנו איתם שוב והם טוענים שעדיין לא קיבלו את החלק ואולי בשבוע הבא הם יחליפו, האולי הזה נגרר כבר מספר שבועות והבן שלי עדיין ללא מסך. האם הם צריכים לתת לי מסך חלופי ביניים? או מסך חדש? החזר כספי? אנחנו רודפים אחריהם והם מתרצים שזה בגלל קורונה. הסברנו להם את הדחיפות שבדבר והם עשו נזק למרות ששלחנו לתיקון
מה עושים במצב כזה בכלל?
תודה,
מאיה קליין | |
|
|
|
| 12/1/2021 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 10:34:21 |
| שלום רב מאיה,
מתי נרכש המוצר?
מה מופיע בתעודת האחריות במקרה בו יש פגם במוצר? האם היבואן/יצרן מחויב לספק מוצר חלופי? תוך כמה זמן יבוצע התיקון במוצר? | |
|
|
|
| 10/1/2021 11:27 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 11:27:05 |
| שלום
על פריט שעלותו בחו״ל הייתה 500 $
והמשלוח עלה 80 $
ושהיה אמור לכלול את על המיסים
דורשים מאיתנו שורות שונות -ומוזרות
של תשלומים לא הגיוניים
כמו
מס קניה ? 335 שח
דמי איחסון -אפילו לא מאוכסן יום אחד ..... 14 שח
דמי ניטול ? 41 שח
אגרת מחשב ? 18 שח
ועוד ועוד ....
אני מאוד רוצה לדעת האם כל השורות האלו הן חוקיות
מה זה מס קניה ? דמי ניטול ? אגרת מחשב ,
ולמה אין גם עמלת נייר טואלט ואגרת ארוחת צהרים לעמיל מכס .......?
כל זאת בנוסף למכס ומעמ ......
מה הקטע הזה ?
על גבו של אזרח תמים
משלם מיסים שומר חוק וסגר -עושה צבא
זה מרגיש ניצול מוחלט של האזרח הקטן
אשמח לקצת אינפורמציה מה אפשרי לעשות בעינין
תודה רבה
ויום שמח
| |
|
|
|
| 12/1/2021 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 09:41:24 |
| שלום רב דניאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...דורשים מאיתנו שורות שונות -ומוזרות..."- מי דורש ממך?
האם מדובר בחברת שילוח?
עקרונית, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין), תשע"ו-2015 קובעת כי:
"2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור." | |
|
|
|
| 10/1/2021 10:53 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:53:00 |
| שלום,
ברצוני לשאול, חברה שמפרסמת באתר האינטרנט שלה ללא כול אזכור שזה תקף באתר, תווים בעת הקנייה.
לאחר קנייה בחנות נאמר שאנחנו לא זכאים לתווים אלה משום שזה תקף רק באתר.
האם זה חוקי לפרסם מבצע באתר אינטרנט שלא רשום עליו שהוא תקף רק באתר?
תודה | |
|
|
|
| 12/1/2021 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 09:23:49 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
בהנחה שיש ברשותך העתק מהפרסום, פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם ברצונך שנברר בעניין הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:03 |
דיאנה |
 | | מחבר: | דיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:03:44 |
| שלום
הפנייה נסגרה, מבלי שאתם או בעל העסק ייצרו עימי קשר. לא ברור מה הסיבה לסגירת התביעה. | |
|
|
|
| 11/1/2021 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 16:05:16 |
| שלום רב דיאנה,
התלונה שציינת נסגרה בשל כפל תלונה.
מספר פנייתך הינו 736589 (הפניה היא אינה על שמך).
יש לצרף לתלונה מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת:
דף פירוט חיוב חברת אשראי, אישור החזרת המוצר/הציוד, העתק מההסכם ככל שיש. | |
|
|
|
| 10/1/2021 12:59 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 12:59:41 |
| הגשתי את התלונה לפני חצי שנה ועדיין לא קיבלתי מענה, תשובה או משהו בנושא.
האם זה בטיפול?
מה הצעד הבא שעלי לעשות?
ככל השעובר הזמן הסיכוי למצוא את האבדה שלי הולך ופוחת לצערי. | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:52:00 |
| שלום רב מתן,
פנייתך הועברה למטפלת בתחום. | |
|
|
|
| 10/1/2021 10:44 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:44:24 |
| שלום.
עזרתי לסבא וסבתא שלי, בני 80+, להזמין כרטיסי טיסה באינטרנט. הזמנו דרך האתר gotogate, שהוא אתר בריטי, כרטיסי הטיסה היו של חברת אליטליה. לאחר הקורונה וכו', הטיסה התבטלה. דיברתי עם אליטליה, הם אמרו שאין להם איך לעזור כי לא קניתי את הכרטיסים דרכם. דיברתי עם gotogate, והם אמרו שהם פנו לאליטליה, ועברו כבר 6 חודשים ועדיין אין תשובה, ואפילו כתבתי להם שוב לאחרונה ואין מענה. האם יש משהו שניתן לעשות בתחום המשפטי/צרכני כאן בארץ? תודה רבה | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:34:42 |
| שלום רב דור,
עליך לברר מה הדין באותה מדינה או שתברר אם במקום מושבה של החברה יש ארגון הדומה לשלנו על מנת שתוכל לברר את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 10/1/2021 10:37 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:37:42 |
| שלום רב
מה הדין לגבי החזר כספי על תשלום שבוצע בדולרים? קנינו חבילת נופש לפני שנה בסכום גבוה בדולרים.
כעת, אחרי אינסוף עיכובים ותירוצים, הועבר ההחזר אך בשקלים ובסכום נמוך משמעותית ממה ששולם, ככל הנראה משום שהדולר ירד.
מה אומר החוק לגבי ההחזר? האם עליו להיות על פי גובה הדולר ביום החיוב עצמו (והאם במקרה כזה אוכל לתבוע את החברה) או שעלי לספוג הפסד של כמה מאות שקלים?
תודה | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:29:42 |
| שלום רב מור,
מה מופיע בהסכם ההתקשרות?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, במידה שבהסכם לא צוין אופן השבת הכספים הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 7/1/2021 14:31 |
עמיר |
 | | מחבר: | עמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 14:31:54 |
| נקבעה לי הובלה לשעה 9:00. בהודעה נאמר: "יתכן זמן המתנה של עד שעתיים". האם האיחור מתחיל להיספר מהשעה 9:00 או מהשעה 11:00?
| |
|
|
|
| 7/1/2021 14:58 |
משה |
 | |
|
| 10/1/2021 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 16:11:06 |
| שלום רב עמיר,
מתי המוביל הגיע?
לשם דרישת פיצויים ללא הוכחת נזק מכח "חוק הטכנאים" באפשרותך לקרוא את המידע הקיים באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
(אנא עיין בסעיף 13 ו-14 בקישור) | |
|
|
|
| 11/1/2021 10:04 |
עמיר |
 | | מחבר: | עמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 10:04:04 |
| המוביל הגיע בשעה 14:40
האם אני זכאי לפיצוי? וכמה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:04 |
עמיר |
 | | מחבר: | עמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:04:44 |
| | מעדכן שהציעו לי פצוי בסך 300 ש"ח, אך לפי הבנתי אני צריך לקבל 600 ש"ח. האם אני צודק? | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:16:35 |
| שלום רב עמיר,
אם כך, על פניו אתה רשאי לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בסך 600 ש"ח (תוכל לצטט את הדוגמא מופיעה בסעיף 13 בקישור שצוין לעיל.
ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 10:12 |
ליטל לוריא |
 | | מחבר: | ליטל לוריא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:12:46 |
| | שמי ליטל אני עו"ס ברווחה בנתניה. לפני שלושה ימים גיליתי שאחת המטופלות שלי משלמת סכומים גבוהים מאוד כל חודש לסלקום. לאחר בדיקה איתם גיליתי שהיא נמצאת על אותה החבילה משנת 2012 על פיה היא משלמת לפי דקת שיחה. רציתי לדעת האם זה הגיוני שדבר כזה קורה אחרי רפורמת הסלולר וכיצד יש לנהוג עם סלקום כעת. חשוב לציין שמדובר באישה שאינה יודעת קרוא וכתוב ונתמכת על ידי ביטוח לאומי | |
|
|
|
| 11/1/2021 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 15:04:12 |
| שלום רב ליטל,
האם היא מקבלת חשבוניות?
האם יש הסכם? אם כן, מהי תקופת המנוי?
האם היא פנתה בכתב אל בית העסק לבירור העניין?
עקרונית, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי בעסקה.
עם זאת, האיסור על חידוש אוטומטי לא יחול על:
"שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982." ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות, כמפורט בסעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהחברה לא שלחה לצרכנית הודעה מוקדמת על סיום העסקה, באפשרות הצרכנית לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו היא תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניינה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 03:09 |
רייו |
 | | מחבר: | רייו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 03:09:19 |
| שלום
אני קניתי דירה מקבלן ואנחנו בשנת הבדק
פניתי לקבלן (אחוזת אריה)לפני חודשיים בבקשה לתקן את הסדקים ענקיים על הקירות את האריכים שהתנפצו ו גבס שמתנתק מהקיר
קיבלתי תשובה מהם שהם יתקנו את זה רק בסוף שנת הבדק
האם זה הגיוני? בחוזה לא רשום כלום חוץ מזה שהם מחוייבים לתקן הכל בשנת הבדק
בנוסף לזה קבלן החלונות כבר חודש ימים מתחמק מלשלוח טכנאי לתקן חלון שלא נפתח
מסתתר מאחורי המשפט "יש קורונה אנחנו לא נסכן את העובדים". כבר חודש לא יכולים לפתוח את החלון ולהם לא אכפת
האם חוק 10 ימי העסקים לתיקון חל אליהם?
תודה מראש | |
|
|
|
| 10/1/2021 10:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:12:01 |
| גם אני קניתי דירה לאחרונה וישנן דירות עם סדקים. הקבלן גם אצלנו אומר שזה יתוקן בסוף שנת הבדק כאשר יתקבלו מרבית התלונות, וזה בגלל שישנן תנודות בבניין שגורמות לסדקים, דבר שנראה הגיוני לדיירים (113). אין לנו שום בעיות רציניות עם הקבלן.
חלון צריך לתקן בהקדם לדעתי. | |
|
|
|
| 11/1/2021 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 14:01:46 |
| שלום רב אדון,
עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין. | |
|
|
|
| 9/1/2021 22:23 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2021 | | שעה: | 22:23:16 |
| שלום וברכה
רכשתי ביגוד ברשת גדולה וכשרציתי להחזיר פריט אחרי מספר ימים אמרו לי שלא צריך את הכרטיס אשראי שלי זה נמצא במערכת וזיכו אותי ללא הכרטיס ולא צריך להציג אותו.
האם זה חוקי לשמור את המספר במערכת או שהם צריכים לבקש אותו ממני?
תודה | |
|
|
|
| 11/1/2021 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 13:56:25 |
| שלום רב שושנה,
עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים לבירור בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 7/1/2021 00:41 |
כובס |
 | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 00:41:15 |
| שלום.
לפני כארבעה חודשים רכשתי מכונת כביסה. לפני כשבועיים המכונה התקלקלה ברמה שהיא לא שמישה לחלוטין.
ביום ראשון (יום מס' 1) התקשרתי ליבואן. תואם טכנאי ליום חמישי.
ביום חמישי (5) הגיע טכנאי, עם מנוע להחלפה. הטכנאי ביצע מספר בדיקות באמצעות תכניות של המכונה וללא מכשור ייעודי. הטכנאי לא מצא פגם בפעולת המכונה ואמר שאולי הטסטים שביצע ניקו את הצנרת או משהו כזה. סוכם בינינו שהוא ילך, אני אפעיל מכונה והוא יחזור באותו היום אם המכונה תתברר כמקולקלת. המכונה אכן לא סיימה את מחזור הכביסה אבל הטכנאי לא יכול היה לחזור.
התקשרתי ליבואן, אחרי ויכוחים במשך כל אותו היום תואם לי טכנאי ליום ראשון (7 ימים מדיווח). הטכנאי הגיע, ללא מנוע להחלפה, ואמר שהתקלה שאני מתאר לא אופיינית לתקלת מנוע. הוא ניקה מעט את בית הפילטר (לא משהו שלא יכולתי לעשות בעצמי) ואמר שהמכונה תקינה. היא לא. התקשרתי שוב ליבואן. אחרי ריבים וויכוחים עם המוקד התקשרו אלי אתמול, אמרו לי שיגיע אלי טכנאי היום (רביעי, 12 ימים מדיווח) לצורך החלפת מנוע. יודגש - המכונה לא נבדקה פיזית לאיתור כשל במנוע, אלא על סמך תיאור התקלה שנשאר זהה ליום שבו יצרתי קשר עם היבואן.
היום (רביעי, 12 ימים לדיווח) הגיע טכנאי. החליף מנוע וגם בדק את אגן הניקוז של המכונה לסתימה - לא נמצאה סתימה. אחרי שהלך הטכנאי הפעלתי את המכונה והתקלה חוזרת על עצמה. יצרתי שוב קשר עם היבואן, נאמר לי על ידי נציג קשרי לקוחות כי כנראה המשאבה תקולה ויש להחליף גם אותה. הקביעה הזו, בטלפון - ללא בדיקה של המכונה ועל אף שהטכנאי ציין בעצמו שאין בעייה בניקוז של המכונה. מחר (חמישי, 13 ימים לדיווח) אמורים להתקשר לתאם הגעה רביעית של טכנאי.
לסיכום: שני טכנאים לא ביצעו שום פעולת תיקון משמעותית. טכנאי שלישי ביצע תיקון על סמך תיאור טלפוני של התקלה וללא אבחון או וידוא שהמכונה תקינה. אנחנו כשבועיים ללא מכונת כביסה, נאלצים לנסוע להורים על מנת להעביר להם בגדים לכביסה במהלך הסגר. משמעות הדבר בזבוז משמעותי של זמן וכסף, אי נוחות, והטלת העול על ההורים שלנו. אני לא רוצה להיות פה דרמטי, אבל זו באמת טרחה ושיבוש משמעותי של החיים שלנו. בנוסף, ההתקשרות עם המוקד הטלפוני כרוכה בזמן ועצבים.
אני מבקש לדעת האם אנחנו זכאים לפיצוי בהתאם לחוק הטכנאים או בגין רשלנות.
תודה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:12:20 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן.
במקרה של רכישת מכונת כביסה תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את המוצר בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון.
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:13 |
כובס |
 | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:13:00 |
| אני לא "אדון" :) תודה על המענה.
אעדכן שהטכנאי הרביעי הגיע ביום שישי (כ-13 ימים מהקריאה), החליף משאבה והתקלה נפתרה.
אני מבין מתשובתך שהחברה חייבת לתקן לי את המכונה בתום שלושה ימים? או רק להענות לקריאה (כלומר, לשלוח טכנאי)?
האם לדעתך יש מקום לדרוש מן החברה פיצוי כספי? לדרוש קודם הסברים לאופן הטיפול בתקלה? מה בעצם אני אמור לעשות הלאה?
תודה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:29:18 |
| שלום רב,
עקרונית, בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), תוספת שניה קיימת רשימה של מוצרים בהם על היבואן/יצרן לתקן את המוצר בתוך 1-3 ימים, במכונת כביסה התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון.
לשאלתך, תקנה 2(ב)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
" (ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה."
לפיכך באפשרותך לדרוש פירוט בדבר ביצוע התיקונים. | |
|
|
|
| 10/1/2021 17:29 |
כובס |
 | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 17:29:18 |
| שלום,
תודה. אני מבין. ברור לי לחלוטין אילו תיקונים נעשו, ו לא השאלה. מה בעצם עלי לדרוש הלאה מהיבואן? הסבר לעיכוב? פיצוי מיידי?
תודה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 15:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 15:51:09 |
| | צרכן זכאי לפיצוי של עד 10000 ש"ח משופט במקרה כזה בכפוף להודעה בכתב על בקשת תיקון. לא ידוע אם עשית זאת במקרה זה. אפשרות אחרת, במקרה ולא היתה פניה בכתב, היא לדרוש/לתבוע פיצוי על מה שקרה. | |
|
|
|
| 10/1/2021 17:26 |
כובס |
 | | מחבר: | כובס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 17:26:38 |
| תודה משה. אני רוצה להבין בבקשה - מתוקף מה הצרכן זכאי לפיצוי, בדיוק (איזו תקנה ועילה)? היום אף אחד לא יוצר קשר בכתב, אלא באמצעות מוקדים טלפוניים. אם יש לי תיעוד שהתקיימה שיחה בתאריך X, ויש לי הקלטות של כל השיחות מתאריך X+1 (כלומר ללא השיחה הראשונה), זו ראיה מספיקה? אם החברה תתבקש להודיע מתי יצרתי איתה קשר בפעם הראשונה הם יגידו להד"ם?
תודה. | |
|
|
|
| 11/1/2021 13:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 13:15:16 |
| תתפלא אבל ישנם אנשים שיוצרים קשר בכתב. צרכן זכאי לפיצוי משופט של עד 10000 ש"ח מתוקף סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן בכפוף לבקשת תיקון בכתב, סעיף 10(ג) לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) והתוספת השנייה בסוף התקנות.
לחילופין, הוא זכאי, לדעתי, לפיצוי, אם לא נעשית עבודה מקצועית בזמן הקצר ביותר האפשרי כפי שזה נראה במקרה שלך.
תדפיס שיחות יוצאות אתה יכול להשיג מספק שירות הטלפון כולל השיחה הראשונה. חוץ מזה אפשר לעשות צילומי מסך הטלפון שמראים את תאריכי השיחות.
| |
|
|
|
| 9/1/2021 20:08 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2021 | | שעה: | 20:08:20 |
| רכשתי מוצר בסוף חודש נובמבר עם אפשרות להחזרה חינם.
בתחילת חודש דצמבר פניתי לחברה ופתחתי בקשה להחזרה, קיבלתי למייל ברקוד ונאמר שתוך 8 ימים יגיע שליח.
מאז אני בקשר טלפוני איתם והשליח לא מגיע, הנציג טוען שהוא רואה פנייה אבל חברת השליחויות לא מטפלת וביקש מהם לזרז טיפול וחוזר חלילה ב3 השבועות האחרונים.
בנתיים לא קיבלתי החזר כספי על המוצר ואף אחד לא מגיע לאסוף אותו, מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 11/1/2021 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 13:01:53 |
| שלום רב אדון,
האם תוכל לציין מהו המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עם אפשרות להחזרה חינם..."- האם יש הסכם בניכם הקובע זאת?
| |
|
|
|
| 8/1/2021 19:03 |
אלכסנדר |
 | | מחבר: | אלכסנדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 19:03:22 |
| שלום,
אני מנוי בשירותי אינטרנט חבילת בנדל בחברת 018. כלומר החבילה כוללת גם ספק וגם תשתית. בהסכם שירות (ציטוט מטה) כתוב שביקור טכנאי הוא בתשלום. האם זה חוקי מהחברה לגבות תשלום על ביקור טכנאי כאשר התקלה היא בתשתית שהיא באחריות של החברה?
===========
תשתית והתקנות
לידיעתך במסגרת אספקת השירותים, לצורך אספקתם התקינה או כתוצאה מתקלה באספקת
השירותים עשוי להידרש מעת לעת ביקור טכנאי במקום אספקת השירותים ו/או בארון התקשורת
הסמוך אליו.
עלות ביקור טכנאי הינו 250 ש"ח, והתשלום בגינו יבוצע באמצעות חיוב אמצעי התשלום שמסרת
לצורך החיוב בגין השירותים
============
תודה. | |
|
|
|
| 11/1/2021 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 10:32:49 |
| שלום רב אלכסנדר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות.
לפיכך, באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לבירור העניין. | |
|
|
|
| 8/1/2021 13:05 |
דניאל ב |
 | | מחבר: | דניאל ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2021 | | שעה: | 13:05:31 |
| שלום, אני שוכר דירה בבניין ישן. לאחר ששמתי לב שאני משלם המון כסף על צריכה משותפת התחלתי לברר. בבניין היה מונה ראשי בלבד והצריכה חולקה בין כל הדירות. עם השנים חלק מהדירות (ושלי ביניהן) התקינו מונה נפרד לדירה וחלק נשארו בלי מונה פרטי.
לפי מה שקראתי באתר הגיחון, אם דירה הפרידה למונה פרטי, היא תשלם את החשבון לפי המונה הפרטי שלה, בלי צריכה משותפת עד שכל הדירות בבניין יתקינו מונה פרטי. הנציגה בחברת הגיחון אמרה שזה לא נכון ואני עדיין צריך לשלם בגין שתי הצריכות למרות שיש דירות שאין להן מונה נפרד.יוצא מצב אבסורדי שאני משלם חשבון מים של אחרים ואם יש להם נזילה בחלק הפרטי שלהם לעולם לא אוכל לדעת... מה עושים?
תודה | |
|
|
|
| 11/1/2021 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 10:14:44 |
| שלום רב דניאל,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור בתחום- רשות המים, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/water_authority | |
|
|
|
|