| 11/1/2021 12:51 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 12:51:40 |
| | האם מגיע פיצוי על שליחות שנקבעה לי הזמנה בטלפון שיגיע שליח ביום שלישי שעבר היה אמור להגיע לפי הודעה שקיבלתי מאיר וחא התקבל במועד למחרת חייגתי וקיבלתי רק ברבעי שעבר האם מגיע פיצוי על כך? | |
|
|
|
| 13/1/2021 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 10:25:11 |
| שלום רב מירי,
מה השעה שנקבעה?
האם נגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה)? | |
|
|
|
| 13/1/2021 15:38 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:38:58 |
| נקבע עימי תאריך 5/1/21 בין השעות 11-18
לא הגיע רק למחרת שצלצלתי הגיע בשעה 13:00
| |
|
|
|
| 13/1/2021 15:39 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:39:15 |
| |
|
|
|
| 13/1/2021 15:39 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:39:38 |
| |
|
|
|
| 13/1/2021 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 16:16:37 |
| שלום רב מירי,
ראי מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
ובהתאם באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרשתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 14/1/2021 15:48 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 15:48:40 |
| שוחחתי עימם מול מנהל ומה שמסרו לי ששליחות של תרופה לא קשורה לחוק הטכנאים
האם זה נכון ? | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:21:08 |
| שלום רב מירי,
פני אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור בקישור שלהלן, בנוסף וככל שלא מדובר בבקשת ביטול עסקה אלא בפיצוי ללא הוכחת נזק מכח "חוק הטכנאים" תוכלי לבקש מהם לקבל את הסימוכין לפיו "חוק הטכנאים" לא חל על תרופות?
| |
|
|
|
| 13/1/2021 12:05 |
פליק |
 | | מחבר: | פליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 12:05:51 |
| שלום רב,
יש לי שאלה לגבי נושא רכישת מוצר מחברות אלומיניום כדוגמת טרלידור, סנפיר ויתר החברות שמוכרות שערים מאלומיניום לחניות לבתים בהתאמה אישית. עד כה התרשמתי שכולן מבקשות תשלום מקדמה לפחות חודש ימים בטרם המוצר מסופק ומותקן לבית הלקוח. חלקן מאפשרות תשלום בכרטיס אשראי בתשלומים.
במידה ואני מבצע הזמנה של מוצר כזה והמוצר מתעכב ואינו מגיע / ההחברה מפסיקה את עבודתה, כיצד אני כצרכן יכול להגן על כספים שאני משלם עבור המוצר ? האם ניתן לבטל את תשלומי האשראי ברגע שהמוצר לא מסופק לי בהתאם להזמנה - נאמר תוך 30 יום ?
תודה | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:17:07 |
| שלום רב פליק,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
לכמה תשלומים פרסת את התשלום? | |
|
|
|
| 12/1/2021 11:38 |
מרגו |
 | | מחבר: | מרגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 11:38:50 |
| שלום,
בתאריך 26.11 רכשנו שואב אבק של חברת דייסון באתר שופרסל אונליין. המוצר סופק בתחילת דצמבר ובתאריך 26.12 מברשת השואב (הגלגלת שבמברשת) הפסיקה להתסובב.
מסרנו את השואב למעבדה הנותנת אחריות אשר, לאחר בדיקת המכשיר, טוענת כי קיים "שבר פנימי" בחיבור הגלגלת לגוף המברשת ולא ניתן לתקן את המברשת (המנוע עצמו תקין לחלוטין), וכי עלינו לשלם 400 ש''ח עבור מברשת חדשה. לפי כתב האחריות "שברים" לא מכוסים, אך אנו סבורים כי מדובר בתקלה שמקורה בפגם בייצור/ליקוי פנימי ולא "שבר" שנגרם על ידי הצרכן ולכן לא אמורים בכלל להגדיר את התקלה כ"שבר" ולחייב אותנו לשלם על חלק חילופי במקרה כזה.
המוצר בקושי היה בשימוש (מס' פעמים בודדים), נעשה בו שימוש מינימלי, לפי הוראות היצרן, ללא נפילות או כל נזק פיזי אחר, ללא שריטות או סדקים (מה ששוב מחדד כי התקלה היא פנימית).
היבואן, המעבדה והמכור מתנערים מהאחריות.
מה דין המקרה וכיצד ניתן לפתור אותו? נודה לעזרתכם.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 13/1/2021 09:03 |
מרגו |
 | |
|
| 14/1/2021 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 15:48:25 |
| שלום רב מרגו,
עקרונית, תקנה 2(א)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי :
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, תקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
" (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
לפיכך, והיות שאתה טוען כי"... אנו סבורים כי מדובר בתקלה שמקורה בפגם בייצור/ליקוי פנימי..." יהיה עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 12/1/2021 20:16 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 20:16:28 |
| | עברו כמעט חודשיים מאז שרכשתי מוצר מאתר ישראלי כאשר בתקנון כתוב שיקח עד 18 ימי עסקים. קצת לפני תום התקופה שאלתי מתי המשלוח יגיע ועד עכשיו מחכה לו. קיבלתי כבר פיצוי על סך 50 ש"ח.כל שבוע אומרים לי שהשבוע אקבל את המשלוח, עוברות השבועות ולא מקבלת שומדבר, אפילו ציינו ימים ספציפים אבל דבר לא קרה. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות בנושא | |
|
|
|
| 14/1/2021 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 15:40:45 |
| שלום רב עמית,
מהי דרישתך- ביטול עסקה או אספקת המוצר?
במידה שטרם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק אנא שלח מכתב מפורט ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/1/2021 15:36 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 15:36:56 |
| | היי, קניתי ספה בהום סנטר לקראת סוף חודש יולי 2020, אחרי עיכוב במועד האספקה המצוין באתר קיבלתי אותה באמצע חודש אוגוסט. באמצע החודש שעבר (דצמבר 2020), הספה נפגמה- יצא קפיץ בתוכה, לא משהו שרואים חיצונית אבל בהחלט מרגישים ושומעים בישיבה עליה, משמע אחרי שימוע מאוד מינימלי של כ-4 חודשים. לאחר שלקח לי כשבועיים להשיג מענה מהם מה שהם מציעים כפתרון זה לתת שוברים לקניה אצלהם ע״ס 300₪ ולהשאיר אצלי את הספה (מחירה המקורי היה בסביבות 1100₪+-). הטענה היא שאין אפשרות לתקן כיוון שמדובר ביבוא. נראה לי פתרון קצת מוזר, מה ניתן לעשות במקרה זה? יש אפשרות לבקש לבטל את העסקה? לדרוש החלפה של המוצר? (שככל הנראה כבר לא במלאי, לפי האתר ולפי האיחור באספקה עוד במקור). אשמח לתשובתכם. תודה! | |
|
|
|
| 14/1/2021 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 15:02:13 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
על מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/12/2020 20:33 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 20:33:12 |
| | קניתי מייבש לפני כחודש. לפני כשבוע החל להרעיש מאוד. פניתי לשרות והם דורשים שאשלם 150 שקל כדי לשלוח טכנאי. הבהרתי להם שהמכשיר באחריות ונעניתי שזו הנחית היבואן. האם רשאי יבואן לדרוש תשלום כתנאי לשליחת טכנאי למימוש אחריות? | |
|
|
|
| 23/12/2020 08:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 08:07:38 |
| | עד לתשובת המועצה וכדי לזרז לך את הנושא, לא. השרות יכול לדרוש תשלום רק לאחר שמצא שעשית משהו לא נכון עם המכונה אבל זה לא התגלה כרגע. את יכולה להתקשר ליבואן, להתלונן ולדרוש טכנאי מיידית וללא עלות. היבואן מחויב לתקן בתוך 3 ימים אחרת הוא חשוף לתביעה שלך בגובה של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 24/12/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 15:02:54 |
| שלום רב הדר,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הבהרתי להם שהמכשיר באחריות ונעניתי שזו הנחית היבואן..."- מאיזו סיבה? האם הם טוענים כי הקלקול נעשה במכוון על ידך?
מי ביצע את ההתקנה? האם יש דרישה בתעודת האחריות כי ההתקנה או ההדרכה תעשה על ידי היבואן/יצרן? | |
|
|
|
| 14/1/2021 11:56 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 11:56:25 |
| הם לא טוענים (כרגע) שהקלקול נעשה על ידי. הם גם לא יכולים לדעת שכן לא היו פה. לאחר שקיבלתי את המכשיר לביתי לא נגעתי בו ושאלתי בחנות אם יש צורך בהגעת טכנאי לטובת התקנה ואמרו לי שאין צורך בטכנאי - לחבר לחשמל ולהנות (יש תיעוד על כך).
בתעודת האחריות אין כל התייחסות לחובת התקנה על ידי טכנאי חברה ו/או חובת הדרכה. על מנת לשלוח טכנאי שבכלל יסתכל מה קרה אצלי הם דורשים כסף עבור הביקור. נראה לי לא סביר. האם הצדק עימי? תודה, הדר | |
|
|
|
| 14/1/2021 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 14:41:03 |
| שלום רב הדר,
עקרונית, במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, ובלבד שהקלקול לא נעשה במכוון על ידי הצרכן, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
יצוין כי במוצר - מייבש כביסה, על היבואן/יצרן לתקן את המוצר בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון.
לפיכך ובהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/1/2021 19:31 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 19:31:00 |
| בניסיוני להעזר בעמוד זה באתר המועצה הישראלית לצרכנות.
https://www.consumers.org.il/category/treatment_fee_corona_tour
תגובת סוכנות הנסיעות ("אליס"/בי טי אל טרוול בע"מ)
הייתה כי לאחרונה תוקן חוק התעופה והוא מאפשר לגבות דמי טיפול עבור העבודה שנעשתה מול חברת התעופה כדי לקבל את ההחזרים.
דבר תמוהה נוכח אי אפשרות קבלת ההחזרים בדרך אחרת שלא על ידי הסוכנות ואי לכך שהסוכנות מחוייבת לסייע נוכח לשון החוק בסעיף זה קודם לתוספת החדשה.
יתרה מכך, בעת ההזמנה בתנאים ובתקנות האתר וכן בתנאים שעל גבי הכרטיס אין בשום מקום הסכמה על דמי טיפול/שירות שכאלה.
בחוק נרשם כי..
"נותן שירותי סוכנות הנסיעות רשאי להפחית מהתשלום סכום עבור שירותיו שהוסכם עליו עם הנוסע במועד רכישת כרטיס הטיסה"
אך לא סוכם דבר שכזה כאמור והסוכנות אינה מביאה שום הוכחה לכך שסוכם דבר מסוג זה.
האם צריך לעדכן עמוד זה נוכח התיקון בחוק?
מה חוות דעת המועצה לאחר התיקון?
מה ניתן לעשות במקרה זה? | |
|
|
|
| 7/1/2021 16:06 |
יואב |
 | |
|
| 10/1/2021 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:48:11 |
| שלום רב יואב,
עקרונית, סעיף 15 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
"סיוע של נותן שירותי סוכנות נסיעות בקבלת הטבות (הוראת שעה – תיקון מס' 1) (תיקון מס' 2) תשפ"א-2020
...
(הוראת שעה – תיקון מס' 1) (תיקון מס' 2) תשפ"א-2020
(ב) נותן שירותי סוכנות נסיעות שקיבל ממפעיל טיסה או ממארגן תשלום בעד הטבה שנוסע זכאי לה (בסעיף קטן זה – תשלום), יעביר לנוסע את התשלום בתוך 15 ימי עסקים ממועד קבלתו, ואם קיבל את התשלום לפני יום כ"ט בכסלו התשפ"א (15 בדצמבר 2020) – יעביר אותו לנוסע בתוך 15 ימי עסקים מהמועד האמור; נותן שירותי סוכנות הנסיעות רשאי להפחית מהתשלום סכום עבור שירותיו שהוסכם עליו עם הנוסע במועד רכישת כרטיס הטיסה."
לפיכך, נשאלת, השאלה האם במועד רכישת כרטיס טיסה סוכם בניכם תשלום בגין השירות?
במידה שלא, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור בסעיף 15 תיקון מס' 2 , כמצוטט לעיל ולאחריו אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/1/2021 12:12 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 12:12:55 |
| תודה רבה על ההתייחסות.
1)
בהתייחסות לגבי (הוראת שעה – תיקון מס' 1) (תיקון מס' 2) תשפ"א-2020 סעיף (ב) ,
עניין החזר התשלום בפרק זמן המוגדר החל מקבלתו.
- איזה דרך יש לצרכן על מנת לדעת את מועד קבלת הכספים ע"י הסוכנות מחברת התעופה?
בהעדר שיתוף פעולה של הסוכנות/חברת התעופה אין לצרכן כל דרך לדעת אם זכויותיו נפגעות.
- - -
2) א)
לשאלתך, "האם במועד רכישת כרטיס טיסה סוכם בניכם תשלום בגין השירות?"
- התשובה היא לא.
נפליג בדימיון ונניח (על אף שלא היה) - נניח כי היה סעיף כזה המדבר על תשלום על שירות של השבת כספים מצד סוכנות הנסיעות במקרה של ביטול לא ביוזמת הלקוח.
החלת סעיף ותמחור שירות שכזה אין בו הגיון, שכן הוא מנוגד לזכויות החוקיות של הצרכן באותה עת - (טרום התיקונים שנכנסו רק בשלב מאוחר יותר לחוק -
ותוקנו לאחר שכבר בוצעה ההתקשרות ונרכשו הכרטיסים).
הסעיפים הרלוונטים _טרום_ התיקונים השונים בחוק, המחייבים את השבת התמורה:
בהתאם לסעיף 3(א)(2) לחוק שירותי תעופה,
במקרה של ביטול טיסה, הצרכן זכאי להשבת התמורה המלאה ששילם עבור כרטיס הטיסה לרבות אגרות, היטלים מיסים ותשלומי חובה אחרים:
"השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים..."
בהתאם לסעיף 15 לחוק שירותי תעופה,
סוכנות נסיעות מחויבת לסייע לנוסעים לקבל את ההטבות להם הנוסע זכאי מחברת התעופה, או מהמארגן, לרבות החזר כספי מלא עבור כרטיס הטיסה שבוטל:
"לשם קבלת פיצוי כספי או השבת תמורה, רשאי נוסע לבקש מנותן שירותי סוכנות הנסיעות שממנו רכש את כרטיס הטיסה לטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה, לסייע לו בקבלת ההטבות האמורות; ביקש הנוסע כאמור, יפנה נותן שירותי סוכנות הנסיעות למפעיל הטיסה, למארגן או למי מטעמם, למימוש זכאותו של הנוסע לאותן הטבות, בהתאם להוראות חוק זה."
על כן לא סביר ולא מן ההגיון לסעיף כזה המחייב תשלום עבור שירות שהצרכן זכאי לו מכורח החוק ושבוי של סוכנות הנסיעות כצינור להשבת הכספיו עבור שירות שלא קיבל.
לבטח כשסעיף כזה לא הוצג ולא היה קיים בעת רכישת הכרטיסים וההתקשרות.
דעת המועצה בעניין?
---
2) ב)
לסוכנות הנסיעות תקנון אינטרנטי המשתנה לעיתים והשתנה ממועד ההתקשרות.
https://www.alice.co.il/terms
https://www.alice.co.il/terms2
בקצרה,
מצוין בו כי נגבים כספים עבור שירותים של ביטולים/שינויים:
- שינוי בפרטי ההזמנה: חיוב "דמי השינוי" של חברת התעופה + עלות הטיפול לביצוע השינוי של הסוכנות.
- ביטול הזמנה: אשר חוק הגנת הצרכן התשמ"א-1981 אינו חל לגביו: "דמי ביטול" בהתאם לתנאי הביטול בכרטיס הטיסה + "דמי הטיפול" של הסוכנות.
- שינויים אחרים: שינויי שם ושירותי הושבה ושירותים אחרים עבורם יגבו דמי טיפול של הסוכונות.
אי לכך אין אני רואה שום עילה לגביית דמי טיפול עבור השבת כספים מחברת התעופה על שירות שלא ניתן.
האם אני טועה? אשמח להכוונה ושתאירו את עיניי - דעתם?
| |
|
|
|
| 14/1/2021 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 14:17:23 |
| שלום רב יואב,
לאור תגובתך כי:
"...לבטח כשסעיף כזה לא הוצג ולא היה קיים בעת רכישת הכרטיסים וההתקשרות..."- אני, מציעה כי תפנה אל סוכנות הנסיעות בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 12/1/2021 14:50 |
עפרה |
 | | מחבר: | עפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:50:03 |
| שלום וברכה, רכשנו מזרן זוגי אצל ד"ר גב. המזרן הגיע הביתה ונמצא כלא מתאים עם רמת קושי גבוהה מהמצופה או המודגם בחנות. נאמר לנו לקפוץ על המזרן כדי לפתוח את הויסקו . ביקשנו להחזיר. נאמר שלפנים משורת הדין כטובה אישית נוכל להחליף. הוספנו סכום כסף רב והחלפנו לאחר. לו היינו יודעים שלפי מדנות החברה אין החזרה על המזרן לא היינו רוכשים כלל כי המקובל הוא חודש נסיון. בכל מקרה המזרן השני גבוה מאוד וחוסם לנו את הפתיחה של ראש המיטה המשמש גם כארון. משראינו את הבעיה, ביקשנו להחזיר את המזרן. התגובה שקיבלנו - למרות שלא נעשה במזרן שימוש ונשאר בשקית היתה : - כבר את המזרן הראשון אסור היה להחזיר (לפי תקנון החברה) ועל השני אין על מה לדבר כי החלפה עושים פעם אחת בלבד וזו כבר נעשתה.
כרגע אנחנו עם מזרן יקר, שלא בשימוש, שהחברה מסרבת לקבל חזרה .
בסניף מנהלת החנות אמר תחילה, שהוא יהיה מוכן להחזיר את המזרן היקר עבור 50% . מוכר אחר הנחה אותנו להתקשר לשירות לקוחות על מנת לבקש החזרה. כלומר כן יש שירות כזה בחברה. לאחר פניות חוזרות ונשנות, מנהלת שירות הלקוחות חזרה אלינו ובסיום השיחה ביטלה גם את "ההטבה" של החזרה בהפסד של 50% בטענה שהיא מנהלת שירות לקוחות לא מאשרת . (תחילה מטפלת רק בפגמים של מוצר ובמקרה שלנו מדובר במוצר תקין ומעבר לכך תתמודד עם כל פנייה משפטית או אחרת : הכל כלול ' הצינור... שמות שהעלינו בפניה מתוך מצוקה לאחר שסרבה לתת מענה כלשהו שיכל לחלץ אותנו מהמצב)
אשמח לדעת האם יש עילה לתביעה משפטית שכן:1. לא נאמר לנו מהי מדיניות החברה לעניין החלפה / החזרת מזרן (אין להחזיר או להחליף את הדגם הנרכש) והמקובל בשוק הוא נסיון של חודש ימים. 2. במעמד הרכישה הובא לידיעתם כבר בניסיון הראשון - שאני סובלת מקיפוזיס וסקוליוזיס ואין לי את הזמן של "לתת למזרן להיפתח" ועד אז לסבול מכאבי גב (בהקשר של המזרן הראשון)
3. ניצול המידע שיש ברשותם ולא ברשותי שהביא אותי להמשך התקשרות אתם תוך הגדלת ההוצאה מבחינתי. 4. השארת המוצר בביתי לטובת שימוש מאלץ אותי להוצאה נוספת של החלפת חדר השינה- שאין ברצוני או באפשרותי לעשות . אודה לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 14/1/2021 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 14:08:07 |
| שלום רב עפרה,
האם בחנות היה שילוט מדיניות החזרת טובין?
בפנייתך את מציינת כי:
"...נוכל להחליף. הוספנו סכום כסף רב והחלפנו לאחר...בכל מקרה המזרן השני גבוה מאוד וחוסם לנו את הפתיחה של ראש המיטה המשמש גם כארון..."- האם המוצר המוחלף הוא מוצר על פי מידות שביקשתם? אם כך, מתי בוצעה פניה בכתב אל בית העסק המפרטת את האמור לעיל? | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:35:51 |
| לפני כשבועיים קניתי אוזניות לטלפון מחנות
אתמול כבר אחת מה אוזניה התחילה לגמגם וכבר אין אפשרות לשמוע דרכה ברצף
הגעתי לחנות ושם הודיעו לי שאין אחריות על אוזניות
יש לי קבלה מודפסת מהקופה של החנות
האים זאת עדות לאחריות על המוצר?
האים המוכר מחויב לתקן או להחליף?
מה החוק לגביי אחריות מוצר,?
באירופה היכן ש התגוררתי בשנים האחרונות הקבלה מן הקופה הרושמת היא תעודת אחריות לכל דבר לכל מוצר עד שנתיים מיום הקניה
מה החוק בישראל?
תודה | |
|
|
|
| 14/1/2021 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:48:14 |
| שלום רב משה,
מה עלות המוצר שנרכש?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין מופיעה בחנות? | |
|
|
|
| 10/1/2021 13:59 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 13:59:57 |
| שלום רב.
לפני כחודש רכשתי ארון בגדים בסניף אייס.
במועד הרכישה הנציג התחייב לעד 21 ימי עסקים לא כולל שישי שבת, ערבי חג וחג.
בצעתי את ההזמנה ב16/12 ביום רביעי . ב14/1 יום חמישי נגמרים 21 ימי העסקים שהתחייבו מולי וגם בכתב בטופס ההזמנה .
שיצרתי היום קשר עם נציגת שירות לקוחות מטעם אייס הופתעתי לגלות שרק ב19/1 יוכלו לספק לי את הארון , וכשציינתי בפניה שהתחייבו מולי בכתב על 21 ימי עסקים הנציגה השיבה שזה תוך 24 ימי עסקים וזה מה שהיא רואה במחשב. יש לי בכתב את ההתחייבות של ה21 ימי עסקים
אייס לא עומדים בזמנים וגם לא מראים נכונות לקדם את ההובלה או לפצות אותי, הנציגה הוציאה אותי שקרנית למרות שזאת טעות שלהם .
אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון | |
|
|
|
| 12/1/2021 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 13:03:41 |
| שלום רב קארין,
מהי דרישתך?
האם בשל איחור באספקת המוצר נגרם לך נזק מוכח?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, בהנחה שאת מעוניינת בביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בסעיף 2 לעיל.
היה ונגרם לך נזק מוכח באפשרותך לתבוע פיצויים בשל הנזק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:11 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:11:26 |
| בשיחה עם מנהלת היא טענה שהנציג רשם בטעות 21 ימי העסקה שבפועל הם עובדים רק עם 24 ימי העסקה וזה טעות של החברת איס ולא שלהם, וכשביקשתי פיצוי תמורת הימי איחור הללו היא אמרה שהם לא מפצים על יומיים איחור והודתה שזה לא תקין ולא בסדר אך הם לא מפצים.
לבטל את העסקה אני לא אבטל עכשיו מכיוון שחיכיתי למוצר כבר 21 ימים ואם אבטל ואקנה חדש אצטרך לחכות עוד, לצערי אני חייבת את המוצר כי זה גובל בשלום בית. בגלל הבלאגן והקרטונים המפוזרים בבית הורי נוצר ריבים וויכוחים ביני לבין המשפחה שלי שגרר גם תסכול , כעס ומריבות עם בן זוגי .
ובנוסף אני מתחילת החודש חייה רק עם קרטון אחד של בגדים שזה לא נוח בכלל , אי אפשר להתנהל ככה ביום יום.
כרגע אני אובדת עצות ומחכה בקוצר רוח כבר לארון רק בשביל שקט נפשי.
האם כן אפשר לדבר איתם על פיצוי הוגן או לפחות הובלה ללא תשלום? לא משנה מה ביקשתי מהמנהלת בשיחתנו היא ענתה בשלילה.
אם אפשר לתבוע על הנזק שנגרם לי בכך שרבתי עם משפחתי ובן זוגי זה יעזור לי .
אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 14/1/2021 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:30:02 |
| שלום רב קארין,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך(כגון טענתך:"...אני מתחילת החודש חייה רק עם קרטון אחד של בגדים שזה לא נוח בכלל , אי אפשר להתנהל ככה ביום יום...") ודרישתך ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/1/2021 12:47 |
מיכל שחק |
 | | מחבר: | מיכל שחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 12:47:10 |
| | לאור אי התאמת מכשיר חשמל קטן שרכשתי לפני 9 ימים, חזרתי לחנות לבקש להחליפו. לא היה לו תחליף וביקשתי לבטל העיסקה. קיבלתי סירוב גס, חד משמעי ומבטל כל מחוייבות של העסק לחוק הצרכן. מה מציעים לעשות? מדובר בעלות של 99 שח' (שעון מעורר חשמלי). תודה | |
|
|
|
| 14/1/2021 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:16:39 |
| שלום רב מיכל,
האם מדובר במוצר שנרכש פרונטלית?
האם נעשה שימוש במוצר/חובר לחשמל? | |
|
|
|
| 30/12/2020 09:31 |
1 |
 | | מחבר: | 1 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2020 | | שעה: | 09:31:50 |
| ביקשתי להתנתק מהוט בנובמבר ועדיין מחייבים אותי, מה התהליך של תביעה קטנה? לאן שולחין מכתב התרעה לפני תביעה ?הם משגעים את האנשים.
תודה | |
|
|
|
| 31/12/2020 09:17 |
1 |
 | |
|
| 3/1/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 13:39:53 |
| שלום רב אדון/גברת,
כיצד בוצעה הודעת ביטול?
האם בכתב? אם לאו, מומלץ לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק כיצד עליך להודיע על ביטול העסקה ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 3/1/2021 18:13 |
1 |
 | | מחבר: | 1 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 18:13:35 |
| הודעת הביטול בוצעה בעל פה, והנציגה שלהם אמרה שנותקתי(יש לי הקלטה של השיחה), אבל המשיכו לחייב אותי כבר חודשיים למרות שאני לא מנוייה, גם כשהתקשרתי אליהם אני כבר לא מזוהה לפי מספר הטלפון שלי כמנוייה העניין הוא שממשיכים לחייב אותי.
כתבתי שני מיילים לפניות הציבור בהוט ולאחראי שירות לקוחות ולא עונים לי.
התקשרתי לפני כמה ימים אמרו שיחזרו אליי באותו היום ועד עכשיו לא חזרו.
החזרתי את הציוד כפי שהתבקשתי (יש לי מסמך שמאשר זאת).
כעת ברצוני לדעת איך כותבים מכתב לפני תביעה ולמי שולחים(בדואר או במייל) ולמי ואיך תובעים בדיוק?
נראה לי שנתנו להם מספיק אפשרויות לתת מענה, זה בושה שגונבים כסף מאנשים בשנה כזאת קשה
תודה | |
|
|
|
| 5/1/2021 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 09:01:54 |
| שלום רב גברת,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק כיצד היה עליך להודיע על ביטול עסקה מול החברה- האם בכתב או בעל פה?
| |
|
|
|
| 11/1/2021 21:33 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 21:33:10 |
| בהסכם ההתקשרות ניתן לבטל בעל פה וגם בכתב, בכל מקרה עשיתי זאת גם בכתב וגם בעל פה.
לאחר איום על תביעה אמרו שאני זכאית להחזר וכמובן שהתעקשתי על פיצוי לפי חוק ואמרו שיזכו אותי.
אך עברו 7 ימים מאז ההודעה שלהם על זיכוי ולא קיבלתי שום זיכוי בחשבון, מה הלאה?
| |
|
|
|
| 12/1/2021 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 08:44:44 |
| שלום רב גברת/אדון,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור פשר העיכוב בביטול העסקה ולאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
יש לציין כי בעסקה מתמשכת, סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(2ב) בחוק הגנת הצרכן כדלקמן:
" 31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(2ב) ביקש צרכן לבטל עסקה מתמשכת באמצעות הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט – והעוסק המשיך לחייב את הצרכן בתשלומים בשל העסקה, בניגוד להוראות סעיף 13ד(ג);" | |
|
|
|
| 12/1/2021 11:10 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 11:10:36 |
| יש לי כמה שאלות בנוגע למה שכתבת:
1) שלחתי מייל עם שאלה למה עדיין לא החזירו לי את הכסף למרות שעברו 7 ימים מאז שאמרו שיזכו, האם שליחת מייל נחשבת לפי החוק לפנייה "בכתב"?
2)ענו לי במייל היום:"
שלום רב,
הזיכוי בסך 223.55 ש"ח בוצע ויועבר לאמצעי התשלום עד 40 ימי עסקים וזאת מכיוון שהמנוי מנותק.
להלן מספר פניית הזיכוי המהווה אסמכתא לכל דבר ועניין"
הם לא מחוייבים להחזיר תוך 3 ימי עסקים לפי החוק? החיובים ירדו לי אצלם בכרטיס אשראי ולא בהוראת קבע.
3) האם ניתן לתבוע עדיין? והאם התתיעה מתבצעת דרככם או שאני צריכה לתבוע עצמאית? | |
|
|
|
| 12/1/2021 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 15:12:04 |
| שלום רב גברת, 1. הודעת הביטול צריכה להיעשות בהתאם לקבוע בהסכם ההתקשרות בניכם(עליך לעיין בהסכם כיצד בית העסק מאפשר לבטל את העסקה- בכתב (פקס/דוא"ל מה שמופיע) או בעל פה?
2.בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל אתה עסקה בכל עת ועל הצרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים. 3. מה ברצונך לתבוע? | |
|
|
|
| 13/1/2021 00:20 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 00:20:12 |
| ביקשתי להתנתק ב5.11 ואמרו לי שאני מנותקת , המשיכו לחייב אותי על נובמבר ודצמבר עד היום לא החזירו לי את הכסף , בהסתכם התקשרות היה רשום שניתן לבטל בטלפון ובמייל,
ברצוני לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בגובה 10000 שח כי לא החזירו לי את הכסף עדיין עברו כבר 7 ימים מאז שהם ענו לי במייל על כך שיזכו אותי אחרי טרטור מתמשך.
כעת אמרו שיזכו אותי עד 14 ימי עסקים, האם לפי החוק הם לא אמורים להחזיר את הכסף לאחר 3 ימי עסקים?
אז השאלה שלי היא איך ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק ואיך אני עושה זאת? | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:31 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:31:15 |
| ביקשתי להתנתק ב5.11 ואמרו לי שאני מנותקת , המשיכו לחייב אותי על נובמבר ודצמבר עד היום לא החזירו לי את הכסף , בהסתכם התקשרות היה רשום שניתן לבטל בטלפון ובמייל,
ברצוני לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בגובה 10000 שח כי לא החזירו לי את הכסף עדיין עברו כבר 7 ימים מאז שהם ענו לי במייל על כך שיזכו אותי אחרי טרטור מתמשך.
כעת אמרו שיזכו אותי עד 14 ימי עסקים, האם לפי החוק הם לא אמורים להחזיר את הכסף לאחר 3 ימי עסקים?
אז השאלה שלי היא איך ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק ואיך אני עושה זאת? | |
|
|
|
| 14/1/2021 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:05:31 |
| שלום רב גברת,
במידה שהעסקה לא תבוטל באפשרותך לשקול תביעה(ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק בטרם הגשת התביעה) אם ברצונך לפנות אלינו בטרם תגישי תביעה את מוזמנת להגיש תלונתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/1/2021 14:02 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:02:44 |
| | רכשתי גאנט משומש לרכב ממוסך , אך בסוף השימוש בו לא יתאפשר , הגאנט עלה 150 ולא נעשה בו שימוש ביקשתי להחזירו יום אחרי ( באותו היום נסגר המקום ) באתי עם קבלה . המוכר סירב להחזיר בטענה שלא יודע אם השתמשנו במוצר , למרות שבאנו עם קבלת ובאמת לא בוצע שימוש בגאנט, מה ניתן לעשות , חשוב לציין שהגאנט הגיע ללא צמיג ואין באפשרותינו להלביש צמיג רק פיצרייה יכולה לעשות זאת ,אשמח למענה ותשובה לא עברו 48 יום רכישת המוצר | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:40:50 |
| שלום רב חלי,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מהי קובעת?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין, בחנות במקום בולט.
היעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 12/1/2021 15:36 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 15:36:38 |
| | היי, קניתי ספה בהום סנטר לקראת סוף חודש יולי 2020, אחרי עיכוב במועד האספקה המצוין באתר קיבלתי אותה באמצע חודש אוגוסט. באמצע החודש שעבר (דצמבר 2020), הספה נפגמה- יצא קפיץ בתוכה, לא משהו שרואים חיצונית אבל בהחלט מרגישים ושומעים בישיבה עליה, משמע אחרי שימוע מאוד מינימלי של כ-4 חודשים. לאחר שלקח לי כשבועיים להשיג מענה מהם מה שהם מציעים כפתרון זה לתת שוברים לקניה אצלהם ע״ס 300₪ ולהשאיר אצלי את הספה (מחירה המקורי היה בסביבות 1100₪+-). הטענה היא שאין אפשרות לתקן כיוון שמדובר ביבוא. נראה לי פתרון קצת מוזר, מה ניתן לעשות במקרה זה? יש אפשרות לבקש לבטל את העסקה? לדרוש החלפה של המוצר? (שככל הנראה כבר לא במלאי, לפי האתר ולפי האיחור באספקה עוד במקור). אשמח לתשובתכם. תודה! | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:10:32 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
על מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 12/1/2021 14:02 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 14:02:29 |
| | רכשתי גאנט משומש לרכב ממוסך , אך בסוף השימוש בו לא יתאפשר , הגאנט עלה 150 ולא נעשה בו שימוש ביקשתי להחזירו יום אחרי ( באותו היום נסגר המקום ) באתי עם קבלה . המוכר סירב להחזיר בטענה שלא יודע אם השתמשנו במוצר , למרות שבאנו עם קבלת ובאמת לא בוצע שימוש בגאנט, מה ניתן לעשות , חשוב לציין שהגאנט הגיע ללא צמיג ואין באפשרותינו להלביש צמיג רק פיצרייה יכולה לעשות זאת ,אשמח למענה ותשובה לא עברו 48 יום רכישת המוצר | |
|
|
|
| 14/1/2021 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 09:12:27 |
| שלום רב חלי,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מהי קובעת?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין, בחנות במקום בולט.
היעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 12/1/2021 12:47 |
מיכל שחק |
 | | מחבר: | מיכל שחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 12:47:01 |
| | לאור אי התאמת מכשיר חשמל קטן שרכשתי לפני 9 ימים, חזרתי לחנות לבקש להחליפו. לא היה לו תחליף וביקשתי לבטל העיסקה. קיבלתי סירוב גס, חד משמעי ומבטל כל מחוייבות של העסק לחוק הצרכן. מה מציעים לעשות? מדובר בעלות של 99 שח' (שעון מעורר חשמלי). תודה | |
|
|
|
| 14/1/2021 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 08:59:34 |
| שלום רב מיכל,
האם מדובר במוצר שנרכש פרונטלית?
האם נעשה שימוש במוצר/חובר לחשמל?
| |
|
|
|
| 10/1/2021 09:57 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 09:57:43 |
| שלום,
אבא שלי מצא בביתו תווי קניה של "רב תו" שפג תוקפם.
5 תווים ע"ס 100 ש"ח כ"א עליהם רשום "תאריך הנפקה 7.2014 התו בתוקף עד 31.7.19",7 תווים ע"ס 100 ש"ח כ"א עליהם לא רשום תאריך הנפקה אלא רק תאריך תפודה- 31.12.18.
סה"כ 1200 ש"ח!
האם יש מה לעשות?
האם וכיצד ניתן לחדש את התווים/לקבל את ערכם או חלק מערכם?
תודה | |
|
|
|
| 11/1/2021 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 13:38:19 |
| שלום רב ליטל,
עקרונית, סעיף 14ח(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) מנפיק תו קנייה המבקש להגביל את תוקף תו הקנייה שהוא מנפיק יציין על גבי תו הקנייה, באותיות ברורות ובאופן בולט, נוסף על שמו, גם את מועד ההנפקה ואת מועד פקיעת התוקף, ובלבד שתקופת תוקפו של התו לא תפחת מחמש שנים ממועד ההנפקה"
בפנייתך את מציינת כי:
"...7 תווים ע"ס 100 ש"ח כ"א עליהם לא רשום תאריך הנפקה אלא רק תאריך תפודה- 31.12.18..."- האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובתו?
בכל מקרה באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין תווי קניה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gift-vouchers | |
|
|
|
| 14/1/2021 08:42 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 08:42:05 |
| היי
תודה על המענה. אני לא יודעת לאיזה בית עסק לפנות. לא ראיתי באינטרנט פרטים של "רב תו". תוכלו להפנות אותי?
ולגבי התווים עם תאריך התפוגה- מתשובתכם אני מבינה שאבוד, ואין מה לעשות...
| |
|
|
|
| 11/1/2021 23:02 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 23:02:44 |
| | היי, רכשתי טבעת מהאינטרנט עם אחריות לשנה על שיבוץ. לאחר שבועיים מהרגע שהטבעת הגיעה אלי נפלה לה אבן. לאחר שביקשתי תיקון מהחברה הם אמרו שעלי לשלוח להם את הטבעת בדואר רשום ולאחר מכן הם ישלחו אותה בחזרה אלי. האם עלות המשלוח היא עליי או על היצרן? | |
|
|
|
| 13/1/2021 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 14:36:16 |
| שלום רב גברת,
מה מופיע בתעודת אחריות במקרה של פגם במוצר? | |
|
|
|
| 14/1/2021 02:58 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 02:58:27 |
| שלום רב ותודה על המענה, רשום שהאחריות הינה לשנה על שיבוץ וצבע. כלומר האחריות בתוקף. החברה ביקשה שאשלח להם את הטבעת בדואר רשום על חשבוני אף על פי שזה לא מצויין בתקנון שלהם, לאחר שבאתי בטענות לחברה הם אמרו שזה הנהלים שלהם אך זה לא כתוב בתקנון.
ישנה חוסר שקיפות בין החברה לבין הלקוח לפני רכישת המוצר. ויתרה מזאת, הם גם ביקשו שאשלם את התשלום עבור שליח בחזרה אלי לאחר שהטבעת תוקנה.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 14/1/2021 02:59 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 02:59:57 |
| | מוסיפה שלא רשום כלום בתקנון לגבי המשלוח בהקשר של אחריות | |
|
|
|
| 14/1/2021 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 08:28:50 |
| שלום רב נוי,
עקרונית, במקרה של פגם במוצר חוק המכר קובע כי על הצרכן לבדוק את המוצר בעת קבלתו, ועל בית העסק לתקן את הפגם תוך זמן סביר וכן לשאת בתוצאות הכרוכות בכך.
על מנת לברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/1/2021 11:37 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 11:37:00 |
| | ביטלתי עסקה מול חברה מסוימת, אך הזיכוי בפועל התבצע רק לאחר חודשים וחצי, וזאת רק לאחר פניות חוזרות ונשנות מצידי. האם ואיך אני מקבל פיצוי עבור העיכוב והזמן שלי...? | |
|
|
|
| 12/1/2021 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 10:02:03 |
| שלום רב זהר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך הזיכוי בפועל התבצע רק לאחר חודשים וחצי, ..."- האם בתקופה הזו חייבו אותך?
מהו המוצר שנרכש? כיצד בוצעה הרכישה- במכר מרחוק או עסקה בחנות? מתי בוצעה רכישה(תאריך)?
מתי ביטלת את העסקה(תאריך)?
מדוע ביטלת את העסקה? | |
|
|
|
| 12/1/2021 17:56 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 17:56:58 |
| תודה על תגובתך.
ביצעתי עסקה של קורס אינטרנטי - מכר מרחוק (בטלפון).
העסקה בוצעה ב 13.10.2020.
ביקשתי לבטל העסקה ב 19.10.2020 משום שהחלטתי כי הקורס אינו מתאים לי בשלב זה בחיים.
חשוב לציין כי לא נכנסתי לאתר הקורס אף לא פעם אחת ולא השתמשתי בתכנים של הקורס בשום צורה.
כבר ב19.10.2020 -קיבלתי אישור רשמי מהחברה כי פנייתי התקבלה. ב29.10.2020 קיבלתי הודעה רשמית כי אני זכאי להחזר כספי ואוכל לראות זיכוי באשראי תוך 21 ימי עסקים.
העסקה בוצעה בתשלומים. התשלום הראשון ירד בחודש נובמבר. לאחריו כבר חויבו עוד שני תשלומים בחודשים דצמבר וינואר.
במהלך כל התקופה הזו פניתי פעמים רבות לחברה באמצעים השונים (אימייל וטלפון) וכל פעם נאמר לי כי הנושא יבדק, תוך החלת האחריות על העיכוב במתן הזיכוי על חברת האשראי.
בפועל, את האישור על הזיכוי קיבלתי רק בתאריך 7.1.2021.
אציין כי הזיכוי עצמו עדין לא מופיע בפירוט האשראי.
באופן אישי בזבזתי המון שעות בניסיונות לתקשורת מול החברה.
בפועל, רק כשאיימתי בתביעה משפטית תוך ליווי של צעקות רמות על נציג מסכן, קיבלתי מענה ואישור על הזיכוי תוך ימים ספורים.
נכון להיום אין לי שום ודאות לכך שלא ימשיכו חיובים גם בחודשים הבאים.
תודה
| |
|
|
|
| 13/1/2021 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 16:38:56 |
| שלום רב זהר,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
יצוין כי היה ונגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) באפשרותך לדרוש פיצויים בשל הנזק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 12/1/2021 13:34 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 13:34:06 |
| היי,
יש אתר שאני מבקרת בו לא מעט וראיתי שהם שינו את התקנון שלהם, אבל לא ביקשו ממני אישור מחדש, זה חוקי?
רותי. | |
|
|
|
| 13/1/2021 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 16:01:05 |
| שלום רב רותי,
בפנייתך את מציינת כי:
"... שינו את התקנון שלהם, אבל לא ביקשו ממני אישור מחדש,..."- האם תוכלי לפרט יותר? מה היה ההסכם בניכם? מה שונה כעת? | |
|
|
|
|