| 15/1/2021 11:08 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 11:08:31 |
| שלום, אשמח לחוות דעת מקצועית בעניין.
לפני חודש החלפתי חבילה בהוט, שזה רשום בפירוש שכוללת את כל חבילות התוכן ושאלתי ספציפית על חבילות הילדים ונאמר לי שהכל כלול.יום אחד אני פותחת את ערוץ הופ ילדות ישראלית ומגלה שהוא חסום, ללא שום הודעה מוקדמת. פניתי אליהם והם בתגובה ענו שהחל מה4.1 הוחלט להחריג את הערוץ וניתן לקבלו בתוספת של 17.9 לחודש. האם זה חוקי?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 19/1/2021 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 09:20:28 |
| שלום רב מיטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לפני חודש החלפתי חבילה בהוט..."- מהו משך תקופת החבילה?
האם קיבלת הודעה? | |
|
|
|
| 15/1/2021 09:30 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 09:30:21 |
| שלום רב.
אני לקוחה של שטראוס מים (תמי 4) מים כבר מעל 10 שנים. בשנים האחרונות הייתי משלמת בהוראת קבע בכרטיס אשראי סכום חודשי של 73 שח עבור אחריות ושירות. בחודש 11/20 פנה אלי נציג מטעם החברה והציע לי לשדרג את המכשיר שברשותי למכשיר חדיש יותר בתוספת של 12 שח לחודש בלבד. הסכמתי ולאחר מספר ימים הגיע המכשיר החדש. בחיוב האשראי בחודש שלאחר מכן נדהמתי לגלות שעשו לי עסקת תשלומים של 48 תשלומים של 84 שח כ"א, כך שעלות המכשיר היא כ4000 שח ובנוסף בגלל הסכום הגבוה נשארה לי יתרת אשראי נמוכה מאוד לשימוש. פניתי לבית העסק מספר פעמים בבקשה להקטין את מספר התשלומים (אני לא רוצה לגרור את החיובים למשך 4 שנים) אך הם טוענים שזה בלתי אפשרי לאחר שהעסקה אושרה ושאפנה לחברת האשראי. חברת האשראי מפנה אותי לבית העסק.וכך מעבירים אותי מאחד לשני בלי לתת לי פתרון.
השאלה שלי: איך ניתן לשנות את מספר התשלומים,? למי עלי לפנות? | |
|
|
|
| 19/1/2021 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 09:09:21 |
| שלום רב ליאורה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...סכום חודשי של 73 שח עבור אחריות ושירות...לשדרג את המכשיר שברשותי למכשיר חדיש יותר בתוספת של 12 שח לחודש בלבד..."- ומה נמסר לך לגבי תשלום בעבור אחריות ושירות?
על מנת לברר בעניינך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/1/2021 16:17 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2021 | | שעה: | 16:17:52 |
| שלום רב,
אני ואישתי ביצענו רכישה של כרטיסי טיסה באתר של סוכנות תיירות ישראלית אינטרנטית במועד מוקדם מאד טרום הטיסה.
בעת הרכישה חלק מהתנאים הוצגו. ובנוסף הוצג קישור למלוא התנאים בתקנון האתר.
בין הסעיפים השונים בו מופיע כי הם עשויים להשתנות מעת לעת ללא עדכון ועל הצרכן לפקוד אותם מעת לעת ולהתעדכן בהם.
כיצד יתכן כי ניתן לשנות תנאים אחרי ביצוע העסקה ובמעמד צד אחד? | |
|
|
|
| 11/1/2021 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 08:27:50 |
| שלום רב אלכס,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בין הסעיפים השונים בו מופיע כי הם עשויים להשתנות מעת לעת ללא עדכון..."- האם תוכל לציין את השינויים שנעשו לאחר ביצוע העסקה?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובת בית העסק?
בכל מקרה, במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 14/1/2021 16:35 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:35:26 |
| עדיין לא פנינו לבית העסק. התנאים ששונו הן תוספות שונות הנוגעות לתשלומים ותחומי אחריות.
השאלה היא עקרונית לגבי האם בכלל זה חוקי, היבט צרכני חשוב.
החברה נותנת קישור לעמוד ובו התנאים, אך מאפשרת לעצמה כל שינוי בדיעבד:
"החברה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את תנאי השימוש אלו בכל עת וללא כל הודעה מוקדמת ולכן החובה מוטלת על הגולש לבדוק את תנאי השימוש, מעת לעת ולגבי כל שינוי."
אין אפשרות אמיתית לבדוק מה השתנה ומתי.
הצרכן שבוי ב-"הסכם גמיש" לטובת נותן השירות?
האם לא חייבים למסור בעת הרכישה הסכם מחייב תקף ליום הרכישה או שהפניה לקישור מספיקה? | |
|
|
|
| 19/1/2021 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 08:54:26 |
| שלום רב אלכס,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ועל מנת לברר את פנייתך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך, לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/1/2021 23:36 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 23:36:18 |
| שלום רב,
לאחרונה קניתי מיטה זוגית מחנות,
אך כשהגיעה המיטה היא לא תאמה להזמנה עד כדי כך שהמובילים לאחר שהרכיבו אותה נאלצו לקחתה בחזרה מאחר ואורך המיטה המבנה שלה והצבע לא תאמו למה שכתוב בהזמנה,
רציתי לדעת אם אני זכאי לבטל את ההזמנה דרך החנות מאחר והאיכות והמוצר שקיבלתי לא תאמו את מה שראיתי בחנות ולהזמנה,
כמו כן בטופס ההזמנה כתוב כי עבור ביטול עיסקה יהיה עלי לשלם 30% מערך המוצר,
האם זה חוקי?
והאם אני רשאי לבטל ללא תשלום דמי ביטול? | |
|
|
|
| 18/1/2021 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 11:20:04 |
| שלום רב ברק,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן.
היות שהמוצר הורכב בביתך לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שנרכש לבין המוצר שסופק בפועל, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 18/1/2021 19:35 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 19:35:46 |
| ראשית, תודה על המענה.
רציתי להבהיר את פנייתי,המיטה הורכבה אך משנוכחו המרכיבים ואנחנו כי אורך המיטה (בנוסף לשאר התקלות)לא תואם ,הם לקחו אותה בחזרה באותו הרגע כך שהמוצר איננו ברשותי.
כמן כן האם עדיין הספק מחוייב לעמוד בזמני האספקה שצויינו בטופס ההזמנה למרות התקלה ןהאם יכול לטעון לארכה בגלל הקורונה למרות שהמפעל שמייצר פעיל והמוצר סופק בתקופת הסגר?
בנוסף, בטופס ההזמנה כתוב כי זמן אספקה משוער הוא 30 ימי עבודה, מתי והאם אפשר לבטל את העסקה באם המוצר לא יסופק במסגרת 30 ימי העבודה? | |
|
|
|
| 19/1/2021 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 08:42:24 |
| שלום רב ברק,
מתיאור בפנייתך הרי שהמוצר סופק והורכב בביתך ואז התגלה שהמוצר לא תואם, ולכן לא ניתן לומר שלא סופק.
בכל מקרה,עליך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר, כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:04 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:04:15 |
| שלום, הזמנתי בטעות 2 ספרים דיגיטאלים באתר של סטימצקי, כאשר התכוונתי להזמין ספרים רגילים במשלוח.
מיד לאחר ההזמנה שמתי לב לטעות ושלחתי פניה לביטול לשירות הלקוחות.
למותר לציין שלא הורדתי את הספרים ואין לי גם את האפליקציה המתאימה מותקנת לי.
ראיתי שהם לא מאפשרים זיכוי על ספרים דיגיטאלים, האם כך הדבר?
תודה
ענת | |
|
|
|
| 18/1/2021 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 11:09:31 |
| שלום רב ענת,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. עם זאת, סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מונה מקרים בהם אין לצרכן זכות לבטל את העסקה, כדלקמן: " (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית." לפיכך, ובהנחה שהודעת על ביטול העסקה במועד הקבוע בדין והיות שאת טוענת כי : "...למותר לציין שלא הורדתי את הספרים ואין לי גם את האפליקציה המתאימה מותקנת לי..." תנסי לפנות אל בית העסק בכתב ותצטטי את סעיף 14ג(ד)(5) בחוק הגנת הצרכן:
| |
|
|
|
| 14/1/2021 13:38 |
עמית גור |
 | | מחבר: | עמית גור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:38:31 |
| כל מה שקשור לחוויה במלון היא הפוכה לחלוטין ודורש את עזרתכן כי בסופו של דבר מול איסתא עשיתי את ההזמנה ואתן הכתובת שלי:
1. להעביר את המשוב המפורט מטה ולהציף את הבעיות כדי שאנשים אחרים לא יסבלו כמונו.
2. דורש פיצוי משמעותי עבור החוויה הלא נעימה.
יום ראשון לטיול - קבלת חדר לא מתאים ללא מיטת תינוק וחוסר טיפול מהיר בבעיה:
קיבלנו חדר ללא מיטת תינוק !?
בקבלה עידכנו שמיד יגיעו עם מיטה
בפועל במשך שלוש וחצי שעות מאז שהגענו בהם:
אנו מתקשרים ולרב לא עונים (תופעה שלוותה את כל השהות - חוסר זמינות בקבלה )
כשענו או שהלכנו פיזית לקבלה אמרו שמיד יגיע אך בפועל לא הגיע
בסופו של דבר כבר אחרי שהתינוק גמור מעייפות ונרדם עלינו רק בשעה שמונה וחצי בערב קיבלנו מיטת תינוק. הזוי.
יום שלישי לטיול - לחדר לא נוקה ולא קיבלנו מגבות נקיות:
יצאנו וחזרנו לחדר מספר פעמים במהלך היום ובסופו של דבר החדר לא נוקה לאורך כל היום
גם שהתקשרנו כמה פעמים והלכנו לקבלה להציף את הבעיה לא הגיעו לנקות
בפועל נאלצנו להתקלח עם מגבות מיום קודם.
יום רביעי לטיול - נתקענו מחוץ לחדר:
ככל הנראה עקב תקלה של המלון הכרטיסים לא פתחו את החדר. אוקי יכול לקרות אבל -
במשך דקות ארוכות (כמעט שעה!) כשהתינוק עייף מאוד וצריך להתקלח וללכת לישון נאצלנו לחכות בקבלה עד שיסדרו את הבעיה.
יום אחרון לטיול - הצפה בחדר:
במהלך הלילה הבחנו כי יש דליפה מהתקרה. בבוקר כל הכל היה מוצף.
התקשרו מיד לקבלה
הגיע הטכנאי ואמר שיתקן אחרי שנעשה צק אאוט. אוקי אחלה אבל -
איך נתקלח איך נלך לשירותים??? לא הביאו אף אחד שינקה את ההצפה או ירוקן אותה.
באופן כללי כל התקלות והאירועים האלו הגיעו למצב שחזרו מאוד מאוד מבואסים ועצובים מכל החוויה שחווינוץ
המלון לא ידע להתנהל בצורה נכונה מול התקלות והבעיות ולא פתר אותן במהירות המתבקשת. כמו כן לא הציעו פיצוי או דאגו לוודא שהדברים מתוקנים. לא הייתה תקשורת בכלל מול הצוות ולא הראו שאכפת להם.
ככה לא מתנהל מלון חמישה כוכבים, לא על זה שילמנו כמעט 300 דולר ! (וזה עוד מבלי שפירטתי בכלל מה הרמה במלון מבחינת רמת אוכל סבירה מינוס וזה שהוא לא ריזורט כי אין בו שום דבר שריזורט אמור לכלול. מאוד מאוד מבאס) | |
|
|
|
| 18/1/2021 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 11:01:03 |
| שלום רב עמית,
על מנת לברר בעניינך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/1/2021 12:46 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 12:46:51 |
| שלום,
בתאריך 13.10.20 פתחתי פנייה באתר המועצה לצרכנות.
עד היום לא קיבלתי מענה בנושא, נוסף על כך אין על אופציה באתר/ בטלפון לברר מהו סטטוס הטיפול בפניה.
אודה לטיפולכם. | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:57:10 |
| שלום רב גל,
מהו מספר תלונתך במועצה? | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:45 |
אור ויסמן |
 | | מחבר: | אור ויסמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:45:03 |
| שלום,
בעקבות תלונה קודמת שהוגשה במועצה על אי קבלת מוצר מרשת הום סנטר (למרות שהתשלום בסך של 1420 ש"ח בוצע ברכישה באתר באוק' 2020) קיבלתי בתאריך 1.12.20.20 אישור שהעסקה בוטלה אך חברת האשראי עדכנה שטרם התקבל הפיצוי לחשבון.
איך ניתן לוודא שאכן אקבל את הפיצוי מהום סנטר?
תודה | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:56:08 |
| שלום רב אור,
האם ביררת מה הצפי לקבלתו?
האם עדכנת את המטפל בפנייתך? | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:29 |
אלנה |
 | | מחבר: | אלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:29:03 |
| | לפני 11 חודשים רכשתי מכונת כביסה וקיבלתי אחריות לשנה. אחרי כמה חודשים התחילו תקלות שהטכנאים לא הצליחו לתקן והמכונה נלקחה למעבדה וחזרה כשהתקלה קיימת.(כל אותו זמן הייתי בלי מכונת כביסה). לאחר דין ודברים קבעו שהמוצר פגום והסכימו להחליף לי למכונת כביסה חדשה מאותויצרן ואותו דגם.היות ולא היה במלאי חיכיתי שבועיים להספקה החדשה.שתי שאלות:1.האחריות על המכונה הפגומה תסתיים בעוד חודש. האם זכותי לדרוש אחריות חדשה לשנה על המכונה החדשה שסופקה- כי הרי אם לא- אז בעוד חודש לא תהיה לי אחריות על המכונה ואם שוב תהיה תקלה לא יהיה לי למי לפנןת. 2.לאחר שהתקינו את המכונה החדשה התברר לי שהיא לא הדגם ולא היצרן של המכונה הפגומה שנלקחה (אמנם מכילה עוד 1 ק"ג של כבסים אך המפרט הטכני פחות מהמכונה הפגומה,(לדוגמא:סחיטה של עד 800 סל"ד כשבקודמת היה 1000 סל"ד).מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:54:01 |
| שלום רב אלנה,
עקרונית, תקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"... יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.", לפיכך, אם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך כי המוצר אינו זהה לאיכות ולסוג של המוצר שרכשת באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב, מכח תקנה 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאמור לעיל, ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו .
יצוין כי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף בעבור המוצר המתואר במשך 7 שנים(שנת אחריות הקבועה בדין+6 שנים נוספות). | |
|
|
|
| 13/1/2021 18:05 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 18:05:14 |
| ניסיתי ליצור קשר עם סופרסל על מנת לברר דבר מה. בכל אמצעי הקשר הכתובים הם דורשים את מספר הזהות שלי, אחרת לא ניתן להמשיך. מספר הזהות לא רלוונטי לבירור שלי איתם.
האם מותר להם? | |
|
|
|
| 13/1/2021 18:43 |
גלעד קורן |
 | | מחבר: | גלעד קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 18:43:31 |
| גם אני נתקלתי בזה.
מרגיז מאוד
גלעד
| |
|
|
|
| 18/1/2021 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:06:56 |
| שלום רב אדון,
לבירור בעניין תנסה לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:42:55 |
| לדעתי, אתה לא מחויב לספק להם פרטים שאינם מחויבים. חברת הביטוח "הראל" גם רצתה ממני צילום ת"ז ללא צורך, לא קיבלה, ואכן מצאה בסוף שהבעיה בנושא הייתה אצלה.
מצד שני, הם מחויבים לפעול על פי חוק. שירות כרצונך הוא לא חלק מהחוק ואתה יכול לבחור עסקים אחרים. | |
|
|
|
| 13/1/2021 16:06 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 16:06:56 |
| ערב טוב, אני מתנצלת מראש על האורך אבל רציתי להציג סיטואציה שנתקלתי בה ולהבין האם החברה פעלה באופן חוקי או לא.
לפני 3 שנים רכשתי לבעלי טלפון נייד ושירות אחריות לשנה דרך חברה מסוימת. לאחר שנה, החברה צירפה אותו אוטומטית להמשך אחריות על המכשיר תוך כדי גבייה בהוראת קבע שלא אישרתי. התקשרתי בזמנו, ביטלו את העסקה וזיכו אותי.
לפני שנה, בעלי רכש מאותה חברה טלפון חדש ושירות אחריות לשנה עבור המכשיר החדש. הוא שילם על העסקה באמצעות האשראי *שלו*.
לפני יומיים קיבלתי הודעה על חיוב האשראי בגין המשך אחריות למכשיר אך האשראי שחויב היה האשראי *שלי* שכאמור שילמתי באמצעותו על העסקה לפני שלוש שנים, ללא שום קשר לעסקה שבצע בעלי לפני שנה! כלומר בחברה המשיכו לשמור את פרטי האשראי שלי.
האם חוקי להמשיך ולשמור פרטי אשראי בצורה כזו?
תודה רבה מראש
יעל | |
|
|
|
| 18/1/2021 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 09:53:28 |
| שלום רב יעל,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
|
|
|
| 18/1/2021 10:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:32:03 |
| https://www.davar1.co.il/226759/
"עו"ד יהונתן קלינגר, מומחה לזכויות דיגיטליות, אומר ל"דבר" כי "המדיניות הזו היא בעייתית. היא לא מפרה בצורה מפורשת את החוק".
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000905188 | |
|
|
|
| 14/1/2021 07:48 |
שרון דגן |
 | | מחבר: | שרון דגן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 07:48:16 |
| | מהי המדיניות לביטול ומתן החזר ללקוח שרכש ממני קורס דיגיטלי, השתמש בו ורוצה עכשיו את כספו בחזרה? זהו קורס בתחום אימון הכושר. ברגע שהשתמשו בו זה בעייתי לקבל עליו החזר תשלום... | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:28:37 |
| שלום רב שרון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
מכאן, שהיות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 13/1/2021 19:09 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 19:09:59 |
| היי
לפני כשנה- סוף ינואר 2020 (למען הסר ספק תחילת פברואר) ביקשתי לבטל את התקשרותי עם ביטוח בריאות מחברת מגדל (קיבלתי הצעה טובה יותר בהראל)
הסוכן ביקש לבטל את הביטוח של מגדל במייל
המייל אמנם נקלט במערכת מגדל (כשגם לאחר חצי שנה הם המשיכו לחייב לי את האשראי - התקשרתי למגדל כדי להבין האם בטעות לא קיבלו מייל כזה) הנציגה כמובן התנצלה ואמרה שלא ברור לה איך זה קרה אבל היא כמובן תטפל בי " באופן אישי" ותדאג שאקבל את הכסף שחוייבתי בו שלא כחוק בחזרה
אני כבר בשלב הזה כעסתי וחשבתי שזה לא הגיוני שהם יכולים פשוט לפטור את עצמם בטופס טעות מתנצלים אבל ניחא.
מכאן יש הסתבכות גדולה כיון שהם החזירו לי באופן חלקי חלק מהתשלום אומנם הפסיקו את החיוב לחודשיים ואז להפתעתי הם חידשו לאחר הפסקה (ובקשה שלי במייל ובטלפון לבטל לאלתר את ההתקשרות שלי עם מגדל) את החייב באשראי
לתחושתי, הדבר אינו חוקי ואף פלילי שאפילו לא טרחו ליידע אותי בשימוש באשראי שוב ללא רשותי או ידיעתי ולאחר שביקשתי כמה פעמים לבטל את האשראי!
למעשה עד ינואר הזה אני עדיין משלמת ללא אישורי ורשותי לחברת מגדל על ביטוח בריאות שביקשתי לבטל לפני כשנה!
מניחה שזאת עילה לתביעה (אני פשוט רוצה להבין איך להתנהל מולם ולקבל ייעוץ)
כמובן שיש לי אסמכתאות לאישורים לכל הנ"ל
אשמח להרחיב בע"פ | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:23:36 |
| שלום רב אביבית,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת החברה ולאחריו אם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
|
|
|
| 13/1/2021 15:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:39:04 |
| שלום,
האם יש פירוט של תקופת הבדק למוצרים שונים בדירה חדשה לפי חוק המכר.
סעיפי תקופת הבדק הם כלליים ונתונים לפרשנות כגון: דוד מים חמים, מזגן מרכזי וכדומה.
האם המחוקק התכוון שעל כל קלקול ניקח עו"ד ונתבע את היזם?
בברכה,
משה
| |
|
|
|
| 18/1/2021 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 09:28:49 |
| שלום רב משה,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום דיני מקרקעין. | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:08:31 |
| דוד מים: https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/501_160.htm
מזגן מיני מרכזי : שנה לפחות על פי חוק.
הקבלן אמור לתת לכם תעודות אחריות. מתקנות הגנת הצרכן:
12. יצרן יצרף לטובין הנמכרים לצרכן תעודת אחריות בשפה העברית.
13. (א) עוסק המוכר טובין לצרכן חייב למסור לו תעודת אחריות מאת היצרן במעמד מסירת הטובין וכן לציין על גבי התעודה את פרטיו ואת תאריך הרכישה. | |
|
|
|
| 13/1/2021 15:52 |
נ |
 | | מחבר: | נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:52:41 |
| שלום, חברת השקעות, שהשקעתי דרכה כסף לפני מספר שנים, ועדיין יש לי סכום אצלם, אני מתקשרת ומשאירה הודעות ואף אחד לא חוזר אלי. החברה קיימת, לא נסגרה או תחת הליך כלשהו. מה ניתן לעשות? למי פנות? איפה מתלוננים?
תודה | |
|
|
|
| 18/1/2021 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 09:37:20 |
| שלום רב גברת,
תנסי לברר מול המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority | |
|
|
|
| 13/1/2021 15:27 |
אלירן |
 | | מחבר: | אלירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 15:27:55 |
| | האם חנוכה נחשב יום עסקים באספקת מוצרים שהוזמנו? | |
|
|
|
| 18/1/2021 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 09:22:29 |
| שלום רב אלירן,
עקרונית, ימי חנוכה הם ימי עסקים, אולם אשמח אם תפרט את תלונתך. | |
|
|
|
| 12/1/2021 23:20 |
עפרה |
 | | מחבר: | עפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 23:20:20 |
| שלום וברכה, רכשנו מזרן זוגי אצל ד"ר גב. המזרן הגיע הביתה ונמצא כלא מתאים עם רמת קושי גבוהה מהמצופה או המודגם בחנות. נאמר לנו לקפוץ על המזרן כדי לפתוח את הויסקו . ביקשנו להחזיר. נאמר שלפנים משורת הדין כטובה אישית נוכל להחליף. הוספנו סכום כסף רב והחלפנו לאחר. לו היינו יודעים שלפי מדנות החברה אין החזרה על המזרן לא היינו רוכשים כלל כי המקובל הוא חודש נסיון. בכל מקרה המזרן השני גבוה מאוד וחוסם לנו את הפתיחה של ראש המיטה המשמש גם כארון. משראינו את הבעיה, ביקשנו להחזיר את המזרן. התגובה שקיבלנו - למרות שלא נעשה במזרן שימוש ונשאר בשקית היתה : - כבר את המזרן הראשון אסור היה להחזיר (לפי תקנון החברה) ועל השני אין על מה לדבר כי החלפה עושים פעם אחת בלבד וזו כבר נעשתה.
כרגע אנחנו עם מזרן יקר, שלא בשימוש, שהחברה מסרבת לקבל חזרה .
בסניף מנהלת החנות אמר תחילה, שהוא יהיה מוכן להחזיר את המזרן היקר עבור 50% . מוכר אחר הנחה אותנו להתקשר לשירות לקוחות על מנת לבקש החזרה. כלומר כן יש שירות כזה בחברה. לאחר פניות חוזרות ונשנות, מנהלת שירות הלקוחות חזרה אלינו ובסיום השיחה ביטלה גם את "ההטבה" של החזרה בהפסד של 50% בטענה שהיא מנהלת שירות לקוחות לא מאשרת . (תחילה מטפלת רק בפגמים של מוצר ובמקרה שלנו מדובר במוצר תקין ומעבר לכך תתמודד עם כל פנייה משפטית או אחרת : הכל כלול ' הצינור... שמות שהעלינו בפניה מתוך מצוקה לאחר שסרבה לתת מענה כלשהו שיכל לחלץ אותנו מהמצב)
אשמח לדעת האם יש עילה לתביעה משפטית שכן:1. לא נאמר לנו מהי מדיניות החברה לעניין החלפה / החזרת מזרן (אין להחזיר או להחליף את הדגם הנרכש) והמקובל בשוק הוא נסיון של חודש ימים. 2. במעמד הרכישה הובא לידיעתם כבר בניסיון הראשון - שאני סובלת מקיפוזיס וסקוליוזיס ואין לי את הזמן של "לתת למזרן להיפתח" ועד אז לסבול מכאבי גב (בהקשר של המזרן הראשון)
3. ניצול המידע שיש ברשותם ולא ברשותי שהביא אותי להמשך התקשרות אתם תוך הגדלת ההוצאה מבחינתי. 4. השארת המוצר בביתי לטובת שימוש מאלץ אותי להוצאה נוספת של החלפת חדר השינה- שאין ברצוני או באפשרותי לעשות . אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 18/1/2021 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 08:27:35 |
| שלום רב עפרה,
האם בחנות היה שילוט מדיניות החזרת טובין?
בפנייתך את מציינת כי:
"...נוכל להחליף. הוספנו סכום כסף רב והחלפנו לאחר...בכל מקרה המזרן השני גבוה מאוד וחוסם לנו את הפתיחה של ראש המיטה המשמש גם כארון..."- האם המוצר המוחלף הוא מוצר על פי מידות שביקשתם? אם כך, מתי בוצעה פניה בכתב אל בית העסק המפרטת את האמור לעיל? | |
|
|
|
| 10/1/2021 19:43 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 19:43:11 |
| שלום רב,
הותקנו אצלנו מזגנים בדירה, אחת היחידות מעולם לא עבדה בצורה משביעת רצון.
הדירה היתה בהשכרה ולשוכרים לא היתה בעיה עם זה.
טכנאי תדיראן חשף שהבעיה היא בצנרת שבקיר, הוא אמר שמאחר והבעיה היא בצנרת שבקיר ולא ברכיב אלקטרוני או גז אזי ברור שמאז ומעולם יחידת המיזוג לא עבדה כראוי.
פנינו למתקין והוא מסרב לקחת אחריות, שכן הוא נותן רק שנה אחריות למרות שמקובל לתת 4 שנות אחריות על התקנת מזגן.
האם יש מה לעשות עם זה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 13/1/2021 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 08:36:59 |
| שלום רב יונתן,
מתי בוצעה רכישת המוצר(תאריך)?
מתי בוצעה ההתקנה(תאריך)?
האם יש תעודת אחריות על ההתקנה? אם כן מה תקופת האחריות שניתנה? | |
|
|
|
| 13/1/2021 20:10 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 20:10:06 |
| רכישת המוצר אוגוסט 2016
התקנה ספטמבר 2016
לא ניתנה תעודת אחריות על ההתקנה
תודה רבה | |
|
|
|
| 14/1/2021 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 08:40:54 |
| שלום רב יונתן,
בשל חלוף הזמן יהיה קושי לפנות כעת לבירור, אולם,במידה שיהיה ברשותך ראיות התומכות בטענתך לגבי 4 שנות אחריות בגין ההתקנה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו תוכל להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים .
| |
|
|
|
| 14/1/2021 22:15 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 22:15:47 |
| זה באמת בעיה שלך שלא פעלת על זה בזמן ורק אחרי ששוכרים לא מעניין אותם אז אותך מעניין פתאום ולגלגל על המתקין
תשא באחריות אין מה לעשות
אף פעם אי אפשר לאכול את כל העוגה | |
|
|
|
| 31/12/2020 10:58 |
ישראל ריינ |
 | | מחבר: | ישראל ריינ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2020 | | שעה: | 10:58:31 |
| שלום רב
ביצעתי עם חברת אלבר בחודש 01/03/2020.
אך האוטו עלה לכביש 01/01/2020 הם חייבו אותי בתשלום אגרת טסט עבור 12 חודש שחלה מ01/01/2020 .
פניתי אליהם הם טוענים כי מותר להם לגבות עבור 2 חודשים שבין 01/01/2020 ל 01/03/2020 למרות שהאוטו לא היה אצלי בהסכם הליסינג .
האם דבר נכון ? | |
|
|
|
| 3/1/2021 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2021 | | שעה: | 15:11:07 |
| שלום רב ישראל,
עליך לברר מול משרד התחבורה. | |
|
|
|
| 14/1/2021 19:17 |
משה |
 | |
|
| 11/1/2021 21:19 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2021 | | שעה: | 21:19:47 |
| שלום,
ב-17.12.20 הגיעה חבילה מחול למרכז מיון במודיעין.
עד היום לא קיבלתי הודעה שהחבילה הועברה למרכז מסירה ושניתן לאסוף אותה. נכון להיום לפי המעקב היא נמצאת במיון.
שלחתי פניה לדואר והתקשרתי אליהם ונאמר לי שהם העבירו את הפניה ויחפשו את החבילה פיזית. כבר שבועיים אין מענה איפה עומד. שאר החבילות שהוזמנו שבועיים אחרי התקבלו ללא בעיה.
מה ניתן לעשות אם תוך חודש לא מוצאם את החבילה ואומרים שיבדקו? | |
|
|
|
| 13/1/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 13:58:49 |
| שלום רב מרי,
עליך לפנות אל השולח על מנת שיפתח בבירור מול דואר ישראל. | |
|
|
|
| 14/1/2021 12:57 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 12:57:08 |
| במידה והשולח מפנה אותי לבירור מול הדואר ולא מברר בעצמו,
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:36:18 |
| שלום רב מירי,
עקרונית, סעיף 80 בחוק הדואר,תשמ"ו-1986 קובע כי:
"80. השולח הוא הזכאי לתבוע פיצויים לפי סעיף 77 והוא רשאי להעביר את זכותו לאחר."
סעיף 77 בחוק הדואר קובע כי:
"אחריות לדבר דואר פנים (תיקון מס' 8) תשס"ד-2004
"77(א) על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
| |
|
|
|
|