| 17/1/2021 14:07 |
נח |
 | | מחבר: | נח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 14:07:44 |
| רכשתי בחברת סופרגז בצפת מיכל גז של 48 ק"ג ושילמתי 624 ש"ח. כשבדקתי באתר החברה ראיתי שהם מפרסמים מחיר ממוצע 434 ש"ח באותו אזור. כשפניתי לחברה לברר את פשר ההפרש הם טענו שהמחיר שהם גובים תלוי בצריכה; צרכנים "כבדים" משלמים פחות ואילו מי שמזמין לעיתים רחוקות משלם יותר. הם הסכימו (לפנים משורת הדין, לדבריהם) להוריד לי את המחיר למחיר שבאתר החל מהזמנת המיכל הבא, אבל לא היו מוכנים להחזיר לי את ההפרש להזמנה הנוכחית.
חוק משק הגז סעיף 31 אומר "בעל רישיון חייב לתת את שירותיו, באמצעות מיתקני הגז שהקים ובהתאם לקיבולתם, לכל צרכן ולכל מי שמבקש להיות צרכן, בהתאם לתנאי רישיונו; השירותים יינתנו בלא הפליה".
רציתי לברר אם מקרה זה עומד בניגוד לסעיף הנ"ל, שהרי ,מחיר ממוצע" משמעותו שיש אפילו צרכנים המשלמים פחות מהממוצע בשיעור שאינו שונה בהרבה מההפרש למחיר שאני שילמתי. אם התשובה חיובית, מה ניתן לעשות בנדון. | |
|
|
|
| 20/1/2021 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 09:30:12 |
| שלום רב נח,
בפנייתך אתה מציין כי:
"רכשתי בחברת סופרגז בצפת מיכל גז של 48 ק"ג ושילמתי 624 ש"ח..."- כיצד בוצעה הרכישה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
| |
|
|
|
| 17/1/2021 13:19 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 13:19:39 |
| היי
קניתי אייפון חדש שהגיע תקול , העברתי אותו למעבדת היבואן (אייקון גרופ).
אני מחכה כבר יותר משלושה שבועות והתשובה שאני מקבל היא שאין להם במלאי מכשיר להחליף לי, שאני אמתין בסבלנות או שאתבע אותם.
ביעקשתי זיכוי, והם לא מוכנים להחזיר כסף.
האם יש בחוק משך זמן מקסימאלי לפתרון הבעיה או שאני אכן בידיים שלהם ואני צריך להמתין בלי שום תאריך יעד.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 20/1/2021 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 09:13:17 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, תינתן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן.
התיקון המוצר ייעשה כקבוע בתקנה 10(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה):
"... ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין"
יצוין כי סירוב היבואן/יצרן לתקן את המוצר הנמצא בשנת אחריות מקנה לצרכן לפעול בהתאם לסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(8) ביקש צרכן מיצרן טובין או מעוסק, שיתקן קלקול שנתגלה בטובין שנמכרו לו או שיספק חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, כפי שנדרש לפי סעיף 18א(1) – והיצרן או העוסק, לפי העניין, לא תיקן כל קלקול כאמור במהלך תקופת האחריות בלא תמורה או לא סיפק חלקי חילוף כאמור עד תום תקופת האחריות, בתוך התקופה שנקבעה לכך לפי אותו סעיף."
לפיכך, אני מציעה לך כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/1/2021 15:16 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 15:16:02 |
| | ביום חמישי רכשתי מקלחונים.ביום ראשון בבוקר ,(כעבור 3 ימים) הודעתי להם שהתחרטתי ואני רוצה לבטל .העיסקה בוטלה וחוייבתי 5% עבור חברת האשראי. בחברה האשראי של נאמר לי שהם לא גובים כסף.האם זה חוקי להיות 5% על עסקה שבוטלה עוד לפני שהיא התקיימה? | |
|
|
|
| 20/1/2021 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 08:49:20 |
| שלום רב יעל,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 17/1/2021 13:50 |
romy |
 | | מחבר: | romy (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 13:50:18 |
| י שמתי מכשיר איפון לתיקון בגלל מסך תקול במעבדה לתיקון
הטלפון עבד מצויין רק כמה נקודות במסך לא הגיבו לטאץ יש לי אפילו הוכחה ששלחתי דרכו הודעת וואטצאפ רגע לפני שהם פתחו לי אותו וגם ביצעתי שיחה המעבדה החזירה לי טלפון שלא מזהה את הסוללה ונכבה כל הזמן (הם בדקו את המכשיר לפני הטיפול ומלו טופס שבו חתמתי שחוץ מהמסך רק הfaceid לא עובד ) הם החליפו סוללה ושוב המכשיר לא זיהה את הסוללה גם בפעם השלישית שהם החליפו מסך וסוללה המכשיר זיהה את הסוללה אבל נכבה כל 4 דקות ולא הצליח לטעון שום תוכנה אחרי שהמעבדה אמרה שהיא שלחה את זה ל4 מעבדות שונות היא אמרה שזה לא באחריותה וזה באחריות הטכנאי שסידר לי את הטלפון לפני חצי שנה . חשוב לציין שלא הייתה שום בעיה בלוח האם של המכשיר לפני שהמעבדה הנל פתחה לי את המכשיר הבעלים אומר שהם לא מומחים והם רק מחליפים מסכים אבל כאשר מחליפים מסכים יש אפשרות סבירה מאוד לגרום לקצר בלוח האם המעבדה מתנערת מכל אחריות האם יש חוק או משהו שיכול להגן עלי מפני הנזק של הריסת המכשיר שלא נדלק בכלל לאחר כל התעסקויות שלהם ?
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2021 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 08:37:39 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...היא אמרה שזה לא באחריותה וזה באחריות הטכנאי שסידר לי את הטלפון לפני חצי שנה . חשוב לציין שלא הייתה שום בעיה בלוח האם של המכשיר לפני שהמעבדה הנל פתחה לי את המכשיר...האם המעבדה מתנערת מכל אחריות..."- האם יש לך ראיות התומכות בטענתך? אם לאו, העניין עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית(כל צד יטען אחרת)שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 17/1/2021 11:29 |
הילה פלד |
 | | מחבר: | הילה פלד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 11:29:17 |
| שלום,
רכשתי שטיח PCV באתר לרכישת מוצרים לעיצוב הבית. באתר השטיחים הוצגו במגוון מידות ומחירים, ואף נכתב שהמוצר קיים במגוון מידות לבחירה.
מקביל מופיעה הערה בחלק התחתון של העמוד כי מאחר ומוצר זה מיוצר בהתאם להזמנת לקוח לא ניתן לבטל הזמנה בהתאם לחוק הגנת הצרכן (סעיף 6 א 2).
נשאלת השאלה - במידה ומוצג בקטלוג באתר מגוון המידות והמחירים ובחרתי את המידות בהתאם למה שפורסם באתר (לא ביקשתי מידות ספציפיות) האם אכן ניתן לטעון כי המוצר יוצר על פי מידות מיוחדות ולהשתמש בסעיף 6?
מצרפת קישור לעמוד בלאתר:
https://www.h-more.co.il/items/2765356-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%97-PVC-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%92%D7%9D-FOOD-
בברכה, הילה | |
|
|
|
| 19/1/2021 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 16:43:30 |
| שלום רב הילה,
יש לעשות הבחנה בין עסקת מכר מרחוק(עסקה הנעשית ללא נוכחות משותפת של הצדדים) שעליה חל סעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן, לבין עסקה שבוצעה בחנות, שעליה חל תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
מתיאור בפנייתך עולה לכאורה כי העסקה שבוצעה הינה עסקת מכר מרחוק, לפיכך על פי סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן קמה לך הזכות לבטל את העסקה, כדלקמן:
"(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;"
וסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מונה את המקרים בהם אין זכות לבטל את העסקה, כדלקמן:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
סעיף 14ה(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;"
לפיכך והיות שאת טוענת כי:
"...ובחרתי את המידות בהתאם למה שפורסם באתר (לא ביקשתי מידות ספציפיות) ..." הרי שלכאורה לא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך אלא במוצר הקיים בקטלוג החברה, על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/1/2021 10:54 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 10:54:47 |
| היי, לפני כשבועיים בערך אמא שלי רכשה שואב אבק דייסון מאופיס דיפו.
באופיס דיפו תיאמו שליחות מול חברת דייסון שבתל אביב.
המוצר הגיע ארוז בקרטון.
אמא שלי פתחה והרכיבה אותו ומשהו היה נראה לה מוזר. המברשות לא תקינות והסיליקון נראה שחוק, כאילו בוצע בו שימוש בעבר.
היא יצרה קשר עם דייסון שזיהו כי המוצר פגום ותיאמו טכנאי כדי שיחליף את החלקים.
אמא שלי ביקשה מהם להחליף את כל המוצר, בטענה שהיא שילמה אלפי שקלים וזכותה לקבל משהו חדש ומתפקד. הם לא מוכנים לעשות זאת כי "היא פתחה את הקרטון".
אז איך היא הייתה יכולה לדעת שזה לא תקין אילולא פתחה? עם ראיית לייזר?
בסופו של דבר היא ביקשה לבטל עסקה אבל גם זה מבחינתם לא אפשרי - כי היא פתחה את הקרטון.
מה אפשר לעשות במקרה כזה?
בתודה,
שן. | |
|
|
|
| 19/1/2021 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 16:24:49 |
| שלום רב שי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בפנייתך אתה טוען כי:
"... המברשות לא תקינות והסיליקון נראה שחוק,..." האם יש לך ראיות התומכות בטענה זו?
בנוסף, ציינת כי:
"היי, לפני כשבועיים בערך אמא שלי ...היא יצרה קשר עם דייסון ..." תוכל לציין תאריכים לביצוע העסקה ולמועד בו בוצעה פניה אל היבואן/יצרן?
| |
|
|
|
| 17/1/2021 17:49 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 17:49:50 |
| | רכשתי כרטיסי טיסה טרם כניסת הסגר, ב 7.1.21 וברצוני לבטל אותם. תאריך הטיסה הוא 25.1.21 (בעוד שמונה ימים). החברה דרכה רכשתי את הכרטיסים טוענת שאני לא זכאית לקבל את כספי בחזרה בניכוי של 5% מעלות הכרטיס מאחר וצריך שבעה ימי עסקים- אכן קיימים 7 ימים, יום שישי כן נחשב כיום עסקים ויום שבת הוא מנוחה. מה עליי לעשות? מרגישה שאין עם מי לדבר שם על אף שעל פי החוק היום זה היום האחרון לביטול! | |
|
|
|
| 19/1/2021 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 16:10:37 |
| שלום רב לינוי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול לא ייעשה "... בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;" הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, הודעת הביטול צריכה להיעשות מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
| |
|
|
|
| 17/1/2021 15:15 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 15:15:48 |
| | ביום חמישי רכשתי מקלחונים.ביום ראשון בבוקר ,(כעבור 3 ימים) הודעתי להם שהתחרטתי ואני רוצה לבטל .העיסקה בוטלה וחוייבתי 5% עבור חברת האשראי. בחברה האשראי של נאמר לי שהם לא גובים כסף.האם זה חוקי להיות 5% על עסקה שבוטלה עוד לפני שהיא התקיימה? | |
|
|
|
| 19/1/2021 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 16:03:25 |
| שלום רב יעל,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 17/1/2021 12:44 |
אירינה |
 | | מחבר: | אירינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 12:44:28 |
| שלום,
בתאריך 06.01.2021 הגשתי תלונה כנגד רשת חנויות H&O, אבל עד עכשיו אני לא יודעת מה סטטוס התלונה (מס' תלונה: 740382). בדקתי את הסטטוס באתר שלכם, וכל פעם כתוב רק שפנייה שלי התקבלה. בבקשה, תודיעו לי, האם כבר פניתם לבית עסק הנ''ל.
בברכה,
אירינה | |
|
|
|
| 19/1/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 15:29:05 |
| שלום רב אירינה,
ביום 6.1.21 הגשת תלונה באתרנו, עם זאת בשל עומסים במערכת, ייתכנו עיכובים בטיפול בפניות ולכן אבקשך להתאזר בסבלנות.
| |
|
|
|
| 17/1/2021 13:50 |
romy |
 | | מחבר: | romy (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 13:50:26 |
| י שמתי מכשיר איפון לתיקון בגלל מסך תקול במעבדה לתיקון
הטלפון עבד מצויין רק כמה נקודות במסך לא הגיבו לטאץ יש לי אפילו הוכחה ששלחתי דרכו הודעת וואטצאפ רגע לפני שהם פתחו לי אותו וגם ביצעתי שיחה המעבדה החזירה לי טלפון שלא מזהה את הסוללה ונכבה כל הזמן (הם בדקו את המכשיר לפני הטיפול ומלו טופס שבו חתמתי שחוץ מהמסך רק הfaceid לא עובד ) הם החליפו סוללה ושוב המכשיר לא זיהה את הסוללה גם בפעם השלישית שהם החליפו מסך וסוללה המכשיר זיהה את הסוללה אבל נכבה כל 4 דקות ולא הצליח לטעון שום תוכנה אחרי שהמעבדה אמרה שהיא שלחה את זה ל4 מעבדות שונות היא אמרה שזה לא באחריותה וזה באחריות הטכנאי שסידר לי את הטלפון לפני חצי שנה . חשוב לציין שלא הייתה שום בעיה בלוח האם של המכשיר לפני שהמעבדה הנל פתחה לי את המכשיר הבעלים אומר שהם לא מומחים והם רק מחליפים מסכים אבל כאשר מחליפים מסכים יש אפשרות סבירה מאוד לגרום לקצר בלוח האם המעבדה מתנערת מכל אחריות האם יש חוק או משהו שיכול להגן עלי מפני הנזק של הריסת המכשיר שלא נדלק בכלל לאחר כל התעסקויות שלהם ?
תודה | |
|
|
|
| 19/1/2021 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 15:09:36 |
| שלום רב romy,
בפנייתך את מציינת כי:
"...היא אמרה שזה לא באחריותה וזה באחריות הטכנאי שסידר לי את הטלפון לפני חצי שנה . חשוב לציין שלא הייתה שום בעיה בלוח האם של המכשיר לפני שהמעבדה הנל פתחה לי את המכשיר...האם המעבדה מתנערת מכל אחריות..."- האם יש לך ראיות התומכות בטענתך? אם לאו, העניין עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית(כל צד יטען אחרת)שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 17/1/2021 08:59 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 08:59:36 |
| שלום, ברצוני לבנות אתר אינטרנט ולתת אופציה לביצוע תשלומים באתר.
היכן אני מוצא בחוק איפה יש התייחסות לנושא של תשלומים? מעל איזה סכום מסוים אני חייב לתת אופציה לתשלומים בלי ריבית?
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/1/2021 09:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 09:28:54 |
| | המועצה לא מסייעת לבעלי עסקים ואינני קשור אליהם. בנוגע לתשלומים, אסור לך באופן כללי להטעות צרכנים. ראה חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 17/1/2021 09:42 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 09:42:27 |
| תודה על תשובתך. אני לא מטעה את הצרכנים. בדיוק בגלל זה אני פה כדי להתייעץ כי עברתי על החוק ולא מצאתי כל התייחסות לעניין התשלומים או מעל איזה סכום אני יכול לבוא לקראת הצרכן ולחלק לו לתשלומים.
אודה לתשובה מקצועית בעניין | |
|
|
|
| 17/1/2021 10:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 10:16:00 |
| המילה "תשלומים" מופיעה 32 פעמים בחוק. בצע את החיפוש בחוק וראה מה נוגע לך.
"מעל איזה סכום אני יכול לבוא לקראת הצרכן ולחלק לו לתשלומים".
לדעתי, הנושא כרצונך.
"כי עברתי על החוק". אתה לא מפרט וקשה להתייחס. | |
|
|
|
| 19/1/2021 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 14:51:17 |
| שלום רב גל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק. היות שפנייתך נעשית בעבור בית עסק לכן, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 31/3/2019 14:58 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 14:58:44 |
| עשיתי הסכם רכישה עם "מתן הנדסה" שבא אי הביתה להחתים אותי על ההסכ וקיבל צ"ק מראש. דובר על מזגן 1.5 כ"ס ואחריות ל-5 שנים. חתמתי על ההסכם ואחרי יומיים בדקתי בגוגל לגבי העצמה של המזגן המדובר כי היום זה מופיע ביחידות BTU.
התברר לי שהמזגן בחוזה הוא בקושי 1.25 כ"ס. בדקתי גם מול אנשים מקצוע והבנתי שסידרו אותי. רק להגיד שלםני זה גם הבנתי שהחתים אותי על מזגן בעל /נה אחת בלבד של אחריות ואת זה הוא הבטיח לתקן.
התקשרתי לבטל את העיסקה. מתן היה בחול ואמר שיבטל ולא יגבה ממני דמי ביטול (על זה שהוא שיקר לי).
המתנתי יחזור בחו"ל והסתבר שבינתיים, על אף הסיכום, הצ'ק נגבה) הלכנו למקום של החברה כדי לקבל חזרה את הסכום והוא התעקש להוריד 3 אחוז (במקום 10. יפה מצידו) על ביטול עיסקה או ניפגש בבית משפט. ברור לי הייתי זוכה במשפט כי הבן-אדם שיקר במצח נחושה אבל חששתי להשאיר אצלו את הכסף וויתרתי. וגם חתמתי על כך שאין לי יותר תביעות (פשוט כבר התחייבתי לקנות מזגן אחר ממקום אחר).
האם יש עדיין מה לעשות ואיך אפשר להזהיר צרכנים מאדם כמוהו? תודה! | |
|
|
|
| 1/4/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 14:08:28 |
| שרה שלום רב,
חשוב לציין כי ביטול עסקה כרוך בתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
כך שהיה ודמי הביטול היו נמוכים מ 100 ש"ח, על פניו, מבלי להתייחס לסוגיית ההטעיה, אין כאן הפרה של הוראות הדין.
היה ונגבו ממך דמי ביטול גבוהים יותר, את מוזמנת להגיש תלונה בכל מקרה, שכן הוראות חוק הגנת הצרכן, הנן הוראות קוגנטיות ולא ניתן להתנות עליהן בהסכם ואנו רשאים לבחון את התנהלות העוסק. | |
|
|
|
| 7/12/2020 08:48 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2020 | | שעה: | 08:48:42 |
| תלונה אחרת, אחרי שהותקן המזגן נגרם סדק בקיר הוא עודכן אמר שיחזור לדבר איתי וטרם שמעתי ממנו.
| |
|
|
|
| 19/1/2021 14:39 |
מתן לוי/מתן הנדסה |
 | | מחבר: | מתן לוי/מתן הנדסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 14:39:50 |
| לצערנו כחברה יש גם לקוח אחד בעשר שנים שלא מרוצה מכיוון שמצא את אותו המזגן ב50 שקלים פחות ולכן רצה לבטל את העסקה .
אין אצלנו אי הבנות עם אף לקוח והכל כתוב בהסכם ברור ופשוט בכתב יד שכולל רבע דף A4
עם הלקוח הספציפי הנל הוחלט לקחת 3 אחוז מגובה העסקה רק בגלל שהוא לא היה מספיק כנה וישר ונתן לנו להגיע עם מזגן אליו הביתה ורק אז ביקש לבטל.
תתקשרו לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות ותחליטו בעצמכם 0528500857 | |
|
|
|
| 19/1/2021 14:40 |
מתן לוי/מתן הנדסה |
 | | מחבר: | מתן לוי/מתן הנדסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 14:40:16 |
| לצערנו כחברה יש גם לקוח אחד בעשר שנים שלא מרוצה מכיוון שמצא את אותו המזגן ב50 שקלים פחות ולכן רצה לבטל את העסקה .
אין אצלנו אי הבנות עם אף לקוח והכל כתוב בהסכם ברור ופשוט בכתב יד שכולל רבע דף A4
עם הלקוח הספציפי הנל הוחלט לקחת 3 אחוז מגובה העסקה רק בגלל שהוא לא היה מספיק כנה וישר ונתן לנו להגיע עם מזגן אליו הביתה ורק אז ביקש לבטל.
תתקשרו לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות ותחליטו בעצמכם 0528500857 | |
|
|
|
| 17/1/2021 08:53 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 08:53:23 |
| | מוצרי ספיגה למבוגרים שנקנו,האם ניתן לקבל החזר כספי תוך 48 שעות? | |
|
|
|
| 19/1/2021 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 14:28:51 |
| שלום רב יהודית,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מה המדיניות של בית העסק? | |
|
|
|
| 12/1/2021 15:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 15:23:07 |
| התשמתי בשירותי האינטרנט של חברת אקספון-018 בין היתר סופק על ידי החברה ראוטר בשכירות בעלות של 10 ש"ח לחודש
המנוי היה בבית של ההורים ועל חשבוני
כשהתחתנתי בשנת 2017 ביטלתי את המנוי אינטרנט ועקב טרדות החתונה שחכתי להחזיר להם את הראוטר
נזכרתי בכך בשנת 2018 (כשנה לאחר ביטול המנוי) לאחר ששמתי לב שאני מחויב עדין ב 10 ש"ח כל חודש וכשחיפשתי בבית ההורים את הראוטר מצאתי אותו בלי שנאי החשמל
התקשרתי לחברת אקספון ונמסר לי שעלי להחזיר את הראוטר בדואר רשום אליהם, וכשאמרתי להם שנאבד לי השנאי חשמל ענו לי שאין להם מידע אם אפשר להחזיר את הראוטר בלי השנאי ויתכן שבאם אחזיר אותו בלי השנאי זה יוגדר באילו נאבד לי הראוטר ויחיבו אותי על סך 350 ש"ח בגין ראוטר שאבד, אמרתי להם שאם כך אנסה לחפש את השנאי וכשאמצא אותו אחזיר להם את הראוטר עם השנאי
ושוב (עקב טרדות מעבר דירה) הענין נשכח ממני והם המשיכו לגבות ממני כל חודש 10 ש"ח שכירות
בתאריך ה 20/11/2020 קיבלתי מהם מכתב שתוכנו כדלהלן:
"לקוח/ה יקר/ה,
לפי רישומינו נותקת משירותי האינטרנט של אקספון 018 לפני למעלה מ-21 ימים. על אף האמור נכון למועד הודעה זאת, ועל אף שנדרשת לעשות כן במועד הניתוק, טרם השבת לאקספון נתב מסוג 225 LINK-D השייך לאקספון והמצוי ברשותך )"הציוד"(.
הינך מתבקש/ת להשיב לאקספון את הציוד בתוך 14 ימים ממועד הודעה זאת.
שים לב, ציוד שלא יוחזר עד לתום המועד כאמור ייחשב כציוד שאבד ותחויב בסכום חד פעמי של 349 ש"ח הקבועים בהסכם ההתקשרות במקרה של אובדן הציוד."
יצוין כי עם חלוף הזמן נאבד לגמרי הראוטר
פניתי לחברת אקספון בטענה שלפי העולה מהמכתב הרי שלי נהלי החברה מכתב זה היה אמור להשלח אליי לפני 4 שנים ואם כן שיגבו ממני את התשלום על הראוטר שאבד בסך 350 ש"ח אבל שיחזירו את דמי השכירות בסך של כ 480 ש"ח ששילמתי במהלך התקופה מניתוק המנוי שהראוטר היה לא פעיל ובמיוחד שיש להם תיעוד מהשיחה איתם בשנת 2018 שהראוטר לא פעיל עקב כך שנאבד השנאי שלו ולכל הפחות גם אם לא מחזירים את דמי השכירות שלא יגבו על ראוטר שעלותו בשוק החופשי כ 250 ש"ח סכום מצטבר של מעל 800 ש"ח
הבטיחו לי לחזור למחרת עם תשובה ולא חזרו אלי ואחר שבועיים חויבתי על ידם בסך של 350 ש"ח בגין ראוטר שאבד
כל הפניות אליהם נתקלו בסחבת ואטימות
מה ביכולתי לעשות? | |
|
|
|
| 13/1/2021 13:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 13:52:41 |
| עוד נקודה ששכחתי להוסיף
כשדיברתי איתם בזמן האחרון אמרו לי שהייתי יכול להחזיר את הראוטר בלי שנאי ולשלם על כך סכום של כ 30 ש"ח
אבל בזמנו בתחילת 2018 הנציג לא אמר לי את האפשרות הזאת אלא כאמור אמר לי שאין להם מידע אם אפשר להחזיר את הראוטר בלי השנאי ויתכן שבאם אחזיר אותו בלי השנאי זה יוגדר באילו נאבד לי הראוטר ויחיבו אותי על סך 350 ש"ח בגין ראוטר שאבד
יצוין כי אם הנציג ב 2018 היה אומר לי שיש אפשרות להחזיר בלי שנאי עם תשלום של 30 ש"ח הראוטר היה מוחזר מייד
כך שמלבד שאר הטענות גם מה שהראוטר לא הוחזר ונאבד זה גם באשמת הנציג של החברה | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:06:01 |
| שלום רב משה,
בפנייתך אתה מציין כי:
1."...לאחר ששמתי לב שאני מחויב עדין ב 10 ש"ח כל חודש..."- עבור מה התשלום?
2."...ענו לי שאין להם מידע אם אפשר להחזיר את הראוטר בלי השנאי ויתכן שבאם אחזיר אותו בלי השנאי זה יוגדר באילו נאבד לי הראוטר ויחיבו אותי על סך 350 ש"ח בגין ראוטר שאבד..."- האם יש לך הוכחה המוכיחה טענתך זו?
אם כן, תנסה לפנות אל בית העסקה תוך פירוט כל השתלשלות העניינים.
אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית(כל צד יטען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/1/2021 11:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 11:05:50 |
| 1. מה שחויבתי ב10 ש"ח כל חודש היה עבור שכירות של הראוטר לטענתם הם גובים שכירות על ראוטר גם אם הראוטר לא בשימוש כלל
2. לגבי מה שהנציג אמר הם אמרו שיאזינו להקלטת השיחה שלי עם הנציג מאז אבל הם לא חיפשו את מה שהיה רלונטי.
יש לי את הזכות לדרוש מהם את ההקלטות
ומלבד זאת הטענה העיקרית שלי היתה שחברה לא יכולה לגבות שכירות על ראוטר למשך 4 שנים לאחר ניתוק המנוי ואחר כך לשלוח מכתב שכתוב בו: "שעברו למעלה מ 21 יעום מניתוק המנוי ועל כן אם לא תחזיר את הראוטר תוך 14 יום הוא יחשב כאבוד" ולגבות 350 ש"ח על ראוטר שאבד בלי להתקזז עם השכירות | |
|
|
|
| 14/1/2021 19:21 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 19:21:21 |
| שלום משה,
פנה אלי ואנסה לסייע.היה לי איתם ג"כ סיפור מורכב.
ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 19/1/2021 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 13:42:14 |
| שלום רב משה,
באפשרותך לפנות אל בית העסק ולדרוש לעיין בהקלטת שיחה וזאת בהתאם לסעיף 13 בחוק הגנת הפרטיות, לפיו לכל אדם זכות לעיין במידע שעליו המוחזק במאגר מידע, ראה מידע רחב בעניין באתר רשות להגנת הפרטיות, בקישור שלהלן: https://www.gov.il/he/Departments/policies/right_of_access
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין פנייתך אנא פנה תחילה בכתב אל בית העסק ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/1/2021 09:30 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 09:30:39 |
| שלום רב.
אני לקוחה של שטראוס מים (תמי 4) מים כבר מעל 10 שנים. בשנים האחרונות הייתי משלמת בהוראת קבע בכרטיס אשראי סכום חודשי של 73 שח עבור אחריות ושירות. בחודש 11/20 פנה אלי נציג מטעם החברה והציע לי לשדרג את המכשיר שברשותי למכשיר חדיש יותר בתוספת של 12 שח לחודש בלבד. הסכמתי ולאחר מספר ימים הגיע המכשיר החדש. בחיוב האשראי בחודש שלאחר מכן נדהמתי לגלות שעשו לי עסקת תשלומים של 48 תשלומים של 84 שח כ"א, כך שעלות המכשיר היא כ4000 שח ובנוסף בגלל הסכום הגבוה נשארה לי יתרת אשראי נמוכה מאוד לשימוש. פניתי לבית העסק מספר פעמים בבקשה להקטין את מספר התשלומים (אני לא רוצה לגרור את החיובים למשך 4 שנים) אך הם טוענים שזה בלתי אפשרי לאחר שהעסקה אושרה ושאפנה לחברת האשראי. חברת האשראי מפנה אותי לבית העסק.וכך מעבירים אותי מאחד לשני בלי לתת לי פתרון.
השאלה שלי: איך ניתן לשנות את מספר התשלומים,? למי עלי לפנות? | |
|
|
|
| 19/1/2021 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 13:17:40 |
| שלום רב ליאורה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...סכום חודשי של 73 שח עבור אחריות ושירות...לשדרג את המכשיר שברשותי למכשיר חדיש יותר בתוספת של 12 שח לחודש בלבד..."- ומה נמסר לך לגבי תשלום בעבור אחריות ושירות?
על מנת לברר בעניינך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/1/2021 11:17 |
אלנה |
 | | מחבר: | אלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2021 | | שעה: | 11:17:42 |
| | לפני 11 חודשים רכשתי מכונת כביסה.לאחר כמה חודשים התגלו תקלות שלא הצליחו לתקן גם אחרי שהמכונה נלקחה למעבדה וחזרה עם אותה תקלה. לאחר דין ודברים מתישים נקבע שאקבל מכונת כביסה חדשה מאותו דגם שכרגע אין במלאי אך יגיע תוך שבועיים.הסכמתי להמתין. לאחר שבויים קיבלתי מכונה חדשה שהתברר שאינה מאותו יצרן ולא אותו דגם של המכונה הפגומה, ונופלת מהקודמת בביצועיה(בהשוואת המפרט הטכני), והחשוב מכל- אין בה את הפונקציה החשובה לי ביותר של האפשרות לביטול סחיטה.ולא אפשרות לברור מהירות סחיטה - תכונות שהיו במכונה הפגומה.פניתי אליהם שוב אך הם לא מוכנים להחליף את המכונה שלגביי השימוש בה לא רלוונטי. מה זכותי במקרה זה? | |
|
|
|
| 19/1/2021 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 12:59:49 |
| שלום רב אלנה,
עקרונית, תקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"... יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.", לפיכך, אם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך כי המוצר אינו זהה לאיכות ולסוג של המוצר שרכשת באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב, מכח תקנה 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאמור לעיל, ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו .
יצוין כי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף בעבור המוצר המתואר במשך 7 שנים(שנת אחריות הקבועה בדין+6 שנים נוספות). | |
|
|
|
| 5/1/2021 16:17 |
שרגא |
 | | מחבר: | שרגא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2021 | | שעה: | 16:17:04 |
| שלום,
רכשתי קו סלולרי במסלול DATA, היה לו אפשרות לקבל SMS.
אני מנסה כעת לנייד אותו לחברה אחרת אך הוא חסום לניוד, ביקשתי מהחברה ממנה רכשתי את הסים ולה אני משלם בכל חודש עבור הקו שיאשרו ניוד של המספר, אך הם אמרו לי שהיות וזה סים DATA - אין אפשרות לנייד את המספר.
למיטב ידיעתי החוק מחייב לאפשר ניוד מספר. האם כיוון שזה סים DATA אין חובה כזו? או שזה קשקוש מה שהם אמרו לי?
תודה | |
|
|
|
| 7/1/2021 15:13 |
שרגא |
 | |
|
| 10/1/2021 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 14:18:10 |
| שלום רב שרגא,
האם הרכישה בוצעה בעבור העסק שלך? | |
|
|
|
| 19/1/2021 09:55 |
שרגא |
 | |
|
| 19/1/2021 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 12:49:05 |
| שלום רב שרגא,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך הם אמרו לי שהיות וזה סים DATA - אין אפשרות לנייד את המספר..." עליך לפנות אל בית העסק בכתב בבקשה לדעת מכח מה תגובתם? היכן זה מופיע?בנוסף, באפשרותך לעיין ברישיון של החברה ואם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים לבירור בעניין. | |
|
|
|
| 13/1/2021 11:20 |
יוסף חיאל |
 | | מחבר: | יוסף חיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2021 | | שעה: | 11:20:57 |
| רכשתי סלון בספטמבר 2020 מחנות ד"ר גב, אחרי שקבלתי את הסלון המתקין גילה שיש חלק לא תואם באריזה ואי אפשר להרכיב אותו.
הובטח לי שתוך כמה ימים אקבל אותו אך לא קבלתי, יצרתי קשר עמם והובטח לי שעד סוף אוקטובר אקבל אותו.
גם אז עד סוף אוקטובר לא קבלתי אותו, יצרתי קשר ושוב הבטיחו לי שעד סוף דצמבר אקבל אותו.
נכון להיום לא קבלתי אותו ובתאריך 10.1.21 ביקשתי לבטל את העסקה.
לצערי לא קבלתי שום תגובה מהם גם אחרי ששלחתי מכתב התראה לפני תביעה.
האם על פי חוק אני יכול לתבוע מהם ביטול עסקהת עוגמת נפש ונזק? | |
|
|
|
| 14/1/2021 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 16:28:57 |
| שלום רב יוסף,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר( המחוקק לא מגדיר מהו "זמן סביר"), ואם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך של המוצר.
על מנת לברר בעניינך אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/1/2021 17:01 |
יוסף חיאל |
 | | מחבר: | יוסף חיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 17:01:15 |
| תודה רבה על התגובה,
עקרונית כבר פניתי אליהם טלפונית כמה פעמים על מנת לקבל את החלק שלא תואם וכל פעם אני מקבל הבטחה מחדש.
התייעצתי עם רשות הגנת הצרכן וסחר הוגן והבנתי שמאחר שמדובר בהטעיה החוק מאפשר לי לבטל את העסקה.
בינתיים פניתי אליהם גם בטלפון וגם בכתב כדי לבקש ביטול עסקה אך ללא שום תגובה.
פתחתי תלונה אצלכם מספרה 741103.
במידה ועל פי חוק מגיע לי לבטל את העסקה אני מעוניין לעשות כך. | |
|
|
|
| 19/1/2021 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 10:25:20 |
| שלום רב יוסף,
ביום 11.1.21 הגשת תלונה באתרנו והיות שיש עומסים במערכת אני מציעה כי תתאזר בסבלנות עד לטיפול בפנייתך (מומלץ לצרף את כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 15/1/2021 23:31 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 23:31:53 |
| היי, קניתי קומקום נירוסטה מאתר באינטרנט (באתר לא רשום מה סוג המתכת). הקומקום החליד בחלקו הפנימי אחרי 4 חודשים. מאחר וזה פגם בייצור ולא פגם נקודתי, שכן אין סיבה שמתכת בתוך קומקום תחליד (אף ריאקציה עם חומרים חוץ ממים לא יכולה להסביר את זה),ובגלל שאי אפשר לתקן את זה וזו בעיה במוצר, נראה לי הגיוני שהחנות צריכה להחזיר לי את הכסף. החנות הפנתה אותי לנותן האחריות.
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/1/2021 23:34 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2021 | | שעה: | 23:34:41 |
| | קניתי שני קומקומים זהים כאלה, אחד שהחליד ואחד שכנראה יחליד בעתיד הקרוב, תודה | |
|
|
|
| 19/1/2021 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 12/1/2021 13:22 |
RE |
 | | מחבר: | RE (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2021 | | שעה: | 13:22:05 |
| | היי, ידוע לי שלא ניתן להחזיר מוצר שערכו אינו עולה על 50 ש"ח. רציתי לשאול מה קורה במקרה שלקוח רכש במבצע 3+1 במחיר של 20 ש"ח ליחדה, קרי: 60 ש"ח סה"כ וקיבל אחד מתנה, ומעוניין להחזיר. האם מכיוון שעלות כל יחידה אינה עולה על 50 ש"ח לא ניתן להחזיר, או שבמקרה הנ"ל מסתכלים סכום הרכישה הסופי, כיוון שמדובר במבצע. | |
|
|
|
| 14/1/2021 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 10:00:40 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- האם בחנות או במכר מרחוק?
ומהו המוצר? | |
|
|
|
| 14/1/2021 13:10 |
re |
 | |
|
| 14/1/2021 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 13:14:00 |
| שלום רב אדון,
מה המוצר שנרכש? | |
|
|
|
| 14/1/2021 20:59 |
RE |
 | | מחבר: | RE (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 20:59:10 |
| | משחק פשוט מלוח עץ. מוצר אקראי ללא מיוחדות כלשהי | |
|
|
|
| 14/1/2021 20:59 |
RE |
 | | מחבר: | RE (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2021 | | שעה: | 20:59:21 |
| | משחק פשוט מלוח עץ. מוצר אקראי ללא מיוחדות כלשהי | |
|
|
|
| 19/1/2021 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 09:46:17 |
| שלום רב אדון,
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שאין מגבלת סכום ואולם יהיה עליך לעמוד במועד הקבוע בסעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן, לביטול העסקה, כדלקמן:
" (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;"
בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם כקבוע בסעיף 14ה(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן.
בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|