| 18/1/2021 19:28 |
גיל צלנר |
 | | מחבר: | גיל צלנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 19:28:18 |
| נכתב לי על ידי החברה שקניתי ממנה מייבש כביסה:
״חוק פינוי מוצר ישן, עלייך לשים מוצר ישן זהה בסוגו וגודלו ליד דלת כניסה מנותק ממים וחשמל במידה ולא הפינוי יגרור חיוב!״
זה לא נשמע לי הגיוני במיוחד, בהתחשב בזה שהמוצר עכשיו נמצא בקומה ראשונה (אחת מעל קרקע), שילמתי על הובלה, ההובלה כוללת העלאת המייבש לקומה ראשונה.
האם הם מנסים להתחמק מחובה חוקית שלהם או שיש אמת בדבר ? | |
|
|
|
| 21/1/2021 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 10:20:08 |
| שלום רב גיל,
ראה בעניין זה מידע באתר משרד להגנת הסביבה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/news/ewaste_disposal_leaflet | |
|
|
|
| 18/1/2021 16:27 |
אילאיל |
 | | מחבר: | אילאיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 16:27:21 |
| באוגוסט קניתי סיר טיגון של סמוראי מחברת ניופאן.
הסיר התקלקל והעברתי למעבדת שרות שלהם.
הסיר הוחלף.
הגעתי הביתה, ולא לדבר על כך שזה לא אותו סיר, לא אותו צבע ולא אותו דגם, הכל מצ'וקמק, ברגים לא במקום והחלק הנשלף לא מתחבר כראוי.
לפני שאני פונה למועצה לצרכנות לעצה אקווה שתמצאו דרך לפתור לי את הבעיה.
אודה לעזרתכם. אילאיל
טלפון 050-7226372
| |
|
|
|
| 21/1/2021 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 09:49:04 |
| שלום רב אילאיל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...קניתי סיר טיגון ...הסיר התקלקל ...הסיר הוחלף...שזה לא אותו סיר, לא אותו צבע ולא אותו דגם, הכל מצ'וקמק, ברגים לא במקום והחלק הנשלף לא מתחבר כראוי..."- האם יש לך ראיות התומכות בטענתך (שהמוצר המוחלף פגום ולא תואם למוצר שנרכש)?
אם כן, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/1/2021 15:30 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 15:30:07 |
| פלאפון לאחר טיפול לקוי בתקלה סרבו לנתק אותי בטענה שאין להם מחלקת ניתוקים, לטענתם באותה שיחה(בשיחה מאוחרת יותר השתמשו בנושא הניוד כסיבה)
בנוסף לכך לאחר בדיקה לעומק גיליתי חיוב על מוצר שלא רכשתי...האם ניתן לעשות משהו בנדון, אם כן מה? | |
|
|
|
| 21/1/2021 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 09:24:37 |
| שלום רב דור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...סרבו לנתק אותי..."- כיצד בוצעה הודעת ביטול- האם בכתב או בעל פה?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם, בעניין הודעת ביטול- כיצד עליך להודיע על ביטול עסקה(בכתב או בעל פה)? | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:43 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:43:23 |
| קניתי נעליים בחנות שנוהגת לתת אחריות שלש חודשים,
כמו רוב החנויות,
נוהג זה גם מתועד בהודעת דוא"ל שקבלתי מהם,
וכעת הם לא רוצים לתת אחריות, האם הם מחויבים לכך,
על סמך זה קניתי. | |
|
|
|
| 18/1/2021 13:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 13:25:08 |
| לדעתי, יש לך אחריות של לפחות שנה ואתה לא צריך לדאוג. מחוק המכר:
אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/1/2021 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 09:10:16 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך היה ויש לך ראיה התומכת בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
היה ויתגלה פגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם או אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
| |
|
|
|
| 18/1/2021 12:41 |
מאירה |
 | | מחבר: | מאירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:41:21 |
| הטיסה הנל שהזמנה ע״י אופיר טורס , בוטלה . חברת אל על מחזירה כספים לטיסה הנל שהזמינו ישירות דרכם , חברת אופיר טורס טוענת שאל על לא השיבו להם את התשלום , והשיבה להם תשלום רק לטיסות שבוטלו בחודשים אפריל מאי , לא מאמינה שזה מדוייק היות ואני קיבלתי החזר לטיסות שבוטלו לחודש אוגוסט ישירות מאל על .
מה לעשות ? | |
|
|
|
| 21/1/2021 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 08:41:01 |
| שלום רב מאירה,
בפנייתך את מציינת כי:
"הטיסה הנל שהזמנה ע״י אופיר טורס , בוטלה..."- מי הודיעה לך על ביטול הטיסה- סוכנות הנסיעות או חברת התעופה? | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:50 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:50:27 |
| שלום רב,
בפברואר 2020 הזמנתי טיסות למדריד מחברת נסיעות. בתחילת מרץ ב2020 ביקשתי לבטל את העסקה עקב הקורונה ומאחר והרכישה בוצעה במסגרת מבצע בו ניתן לבטל את הכרטיסים ללא עלות עד יום לפני הטיסה (הביטול בוצע כחודש לפני הטיסה.
מאז ההחזר שלי עדיין לא טופל. בחברה טוענים שהם לא חיוניים ולכן לא עובדים בסגרים ולא מטפלים בהחזרים. הם עוד מציינים שהסגר יסתיים הם יחזרו לטפל בכל ההחזרים ללקוחות אבל זה עלול לקחת זמן ארוך מהרגיל.
עברה כמעט שנה מאז הביטול וההחזר לא בוצע. האם התנהלות החברה תקינה? | |
|
|
|
| 20/1/2021 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 16:38:52 |
| שלום רב עומרי,
במידה שבוצעה פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:02 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:02:18 |
| תפר נפרם במענס של אדידס . אחרי 3 חד ו10 ימים
חברת אדידס מסרבת לקחת אחריות ולשלוח את המוצר לבקרת איכות מאחר ועברו יותר מ3 חד'לטענתם .
כמו כן הם גורסים שמצויין באתר שזה הנוהל.
האם הנוהל הזה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2021 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 16:26:47 |
| שלום רב אורלי,
האם פנית אל בית העסק בכתב בצירוף ראיה התומכת בטענתך+קבלה/חשבונית?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
לפיכך ובטרם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק בכתב אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 17/1/2021 16:50 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 16:50:09 |
| שלום רב,
התקשרתי לחברת גז- יגל כדי להזמין בלוני גז לדירה שאני שוכרת. נאמר לי שבגלל שעבר זמן רב מאז הבדיקה התקופתית האחרונה אני צריכה לשלם להם 210 ש״ח על בדיקה ואם יהיה צורך בתיקונים, אז גם אצטרך לשלם את זה (או בעל בית, אבל הכוונה ברורה). ועוד עשו לי ״טובה״ שאם אקנה שני מיכלים קטנים אז לא אצטרך לשלם על הבדיקה.
כשאמרתי להם שבאתר של משרד האנרגיה רשום שהבדיקה התקופתית היא חינם, טענו שזה לא נכון כי מעל חמש שנים צריך לשלם.
מה נכון פה? הרי אם הם לא עשו בדיקה תקופתית אז הם בכלל עברו על הנהלים של משרד האנרגיה...
האם אכן צריך לשלם על בדיקה תקופתית אם עברו יותר מחמש שנים? ואם יש תקלות - מי משלם את זה- הצרכן או החברה? | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:08 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:08:52 |
| | לגבי התשלום על 210 ש"ח לבדיקה תקופתית - זה נאמר לי גם במוקד הארצי וגם אצל המשווק האזורי... | |
|
|
|
| 19/1/2021 10:17 |
דפנה |
 | |
|
| 20/1/2021 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 16:14:26 |
| שלום רב דפנה,
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/gas_regulation_info?chapterIndex=7
לפיכך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל משרד האנרגיה לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 18/1/2021 10:54 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:54:13 |
| שלום, חנות מסרב לקבל בחזרה מדיח כלים, למרות שקניתי ב11.01 ופתח קופסה היום טכנאי. המדיח לא היה מחובר! רק קופסה פתוחה. התקשרתי לחנות וביקשתי מהם איך אני יכולה להחזיר מדיח והם אמרו שכבר אי אפשר, כי קופסה פתוחה!
איזו יש אפשרויות לחזיר את הפריט לחנות? | |
|
|
|
| 20/1/2021 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 15:50:44 |
| שלום רב נטליה,
היכן בוצעה הרכישה בחנות או במכר מרחוק?
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור לחשמל מהוות שימוש במוצר), בנוסף תקנה 2 (1) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעת כי:
"... פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת..."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/1/2021 10:20 |
נדב קורדובה |
 | | מחבר: | נדב קורדובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 10:20:57 |
| | במידה ורכשתי מכונת כביסה 7 קילו ולאחר קבלת המכונה בצעתי ניסיון וגילתי שהמכונה לא 7 קילו כמו שרשום האים ניתן להחזיר את המוצר | |
|
|
|
| 20/1/2021 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 15:31:11 |
| שלום רב נדב,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)? מתי המוצר סופק(תאריך)?
מתי גילית שהמוצר אינו תואם את המוצר שהזמנת?
| |
|
|
|
| 18/1/2021 09:36 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 09:36:35 |
| שלום,
היינו אמורים להתחתן בשבוע הקרוב ועקב הסגר אנחנו נאלצים לבטל את החתונה (אני גם בהריון מתקדם). החתונה נדחתה כבר פעמיים בעקבות הסגרים והפעם החלטנו לא לדחות שוב אלא לבטל. התופרת של השלמת כלה לא מוכנה להחזיר לי את הכסף. שילמתי לה את כל הסכום כ-7000 שקל. השמלה עדין אצלה. היא לא מוכנה לבטל את העסקה ולבוא לקראתי. מה החוק אומר לגבי זה? תודה!! | |
|
|
|
| 20/1/2021 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 15:26:06 |
| שלום רב סיון,
מתי נרכשה השמלה(תאריך)?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מה המדיניות של בית העסק?
האם יש הסכם? אם כן, האם על פי ההסכם יש זכות חרטה? | |
|
|
|
| 17/1/2021 22:01 |
יוחאי |
 | | מחבר: | יוחאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 22:01:13 |
| שלום קניתי מיטה זוגית לאחר שהיייתי בחנות והראו לי תמונה של המיטה,בתמונה המיטה נראית מיטה זוגית רגילה ולאחר שהגיע אלי הביתה ראיתי שזאת מיטה של שני חלקים מחוברים,. דיברתי עם החנות ואמרו שאין אפשרות להחזיר ושככה מגיעה המיטה. הסברתי להם שבתמונה ראיתי מיטה שלמה אחת ולא שני חלקים וגם אף אחד לא אמר לי שזה מיטה שני חלקים. המיטה הורכבה אצלי בבית.
האם לפי החוק אפשר להחזיר.( לא זכור לי אם בחנות קיים שלט שאומר שאין החזרות וגם לא אמרו לי שאין החזרות). תודה | |
|
|
|
| 20/1/2021 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 14:19:06 |
| שלום רב יוחאי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בחנות והראו לי תמונה של המיטה,בתמונה המיטה נראית מיטה זוגית רגילה ולאחר שהגיע אלי הביתה ראיתי שזאת מיטה של שני חלקים מחוברים,..."-האם יש ברשותך העתק מהתמונה ?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך ובהנחה שהמוצר הורכב בבית הצרכן לא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
מכאן, שבמידה שיש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
| |
|
|
|
| 17/1/2021 18:12 |
עתניאל |
 | | מחבר: | עתניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 18:12:29 |
| שלום וברכה,
כלקוח של בית השקעות, ביקשתי שלא ישלחו לי מיילים שיווקיים. הם השיבו לי שיש אפשרות שלא אקבל שום מיילים מהחברה.
ביקשתי לקבל רק מיילים מהותיים ומשמעותיים בנוגע לחשבון הפרטי שלי ולא מיילים שיווקיים, הם אמרו שאין אופציה כזאת והאפשרויות היחידות הם או לקבל את כל המיילים של החברה או לא לקבל כלום. האם זה חוקי "לחייב" לקוחות בצורה כזאת לקבל מיילים שיווקיים? | |
|
|
|
| 20/1/2021 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 13:51:55 |
| שלום רב עתניאל,
עקרונית, סעיף 30א(ב) בחוק התקשורת(בזק ושידורים) קובע כי:
" (ב) לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת; חיוג לנמען באמצעות מערכת חיוג אוטומטי בלא הסכמת הנמען כאמור ייחשב הפרה של הוראות סעיף זה, גם אם החיוג הופסק בטרם נענתה השיחה ובחיוג של הנמען למספר שממנו בוצע החיוג מושמע לו דבר פרסומת; פנייה חד-פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק או לנמען לשם קבלת תרומה או תעמולה, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן זה, המהווה הצעה להסכים לקבל דברי פרסומת מטעמו, לא תיחשב הפרה של הוראות סעיף זה."
עם זאת סעיף 30א(ג) בחוק התקשורת(בזק ושידורים) קובע כי:
" (ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:
(1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב);
(2) המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן;
(3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1)." | |
|
|
|
| 17/1/2021 17:49 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 17:49:27 |
| | רכשתי כרטיסי טיסה טרם כניסת הסגר, ב 7.1.21 וברצוני לבטל אותם. תאריך הטיסה הוא 25.1.21 (בעוד שמונה ימים). החברה דרכה רכשתי את הכרטיסים טוענת שאני לא זכאית לקבל את כספי בחזרה בניכוי של 5% מעלות הכרטיס מאחר וצריך שבעה ימי עסקים- אכן קיימים 7 ימים, יום שישי כן נחשב כיום עסקים ויום שבת הוא מנוחה. מה עליי לעשות? מרגישה שאין עם מי לדבר שם על אף שעל פי החוק היום זה היום האחרון לביטול! | |
|
|
|
| 20/1/2021 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 13:34:43 |
| שלום רב לינוי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול לא ייעשה "... בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;" הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, הודעת הביטול צריכה להיעשות מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות. | |
|
|
|
| 17/1/2021 16:38 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 16:38:21 |
| קנייתי בשופרסל מכשיר כושר אופנוע כושר. הוא יתקלקל לאחר 5 חודשים, מחיר כ800 שקל.
חברת שאמורה לתקן אמרה שאין לכם טכנאי לשלוח לבית ואיל לכם עמדה בחיפה איפה שאני גר. אלה בתל אביב.
בשופרסל נאמר לי שאני לבד אביא את המכשיר לתל אביב או אשלח אותו בתשלום שלי לאן שצריך. ואני חייב לשלם על הובעלה.
האם זה תקין? האם לא חייבים לתקן מכשיר כבד בבית? האם אני חייב לשלם דמי שליחות מכשיר לעיר אחרת? תודה על כל עזרה | |
|
|
|
| 20/1/2021 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 13:03:44 |
| שלום רב איגור,
עקרונית, תקנה 7 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת קובעת כי:
"מקום ביצוע התיקונים
7. (א) טובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, יתוקנו במענו של הצרכן; נדרשה מעבדה לשם ביצוע התיקון, יעביר היצרן את הטובין למעבדה ויחזירם למענו של הצרכן, בלא תמורה.
(ב) טובין שאינם מפורטים בתוספת השניה יובאו לתחנות השירות, לשם תיקונם; לא ניתן להוביל באופן סביר את הטובין לתחנות השירות, מפאת גודלם, משקלם או נפחם או מחמת היותם מחוברים דרך קבע, יתקנם היצרן במענו של הצרכן ואם נדרשה מעבדה לשם ביצוע התיקון, יעביר היצרן את הטובין למעבדה ויחזירם למענו של הצרכן, בלא תמורה."
מעיון בתוספת השניה בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) המוצר המתואר-מכשיר כושר אופנוע אינו מופיע, עם זאת, אם המוצר עונה לאמור בתקנה 7(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) לפיו:"... לא ניתן להוביל באופן סביר את הטובין לתחנות השירות, מפאת גודלם, משקלם או נפחם או מחמת היותם מחוברים דרך קבע..." תנסה אולי לפנות אל היבואן/יצרן בכתב בהתאם לקבוע בתקנה 7(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
במידה שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/1/2021 11:25 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2021 | | שעה: | 11:25:43 |
| שלום,
בעקבות תקלה בדוד החשמלי (לא מחמם), הזמנתי טכנאי לטיפול בתקלה ולא הצליח לטפל עקב בעיית נגישות.לאחר מכן בהמלצת נציג הקבלן הזמנתי טכנאי של החברה שהתקינה את הדוד מטעם הקבלן, וגם הטכנאי מטעמם מסר כי אינו יכול לטפל עקב בעיית הנגישות. לבסוף שלחו 2 טכנאים על מנת להרים את הדוד ולטפל נקודתית בתקלה מבלי לפתור את בעיית הנגישות.
לדברי טכנאי החברה, ההתקנה בוצעה בהתאם לדרישות הקבלן, שכנראה לא רצה שהדוד ייראה מבחוץ.
יצויין כי הדירה חדשה והתקבלה מהקבלן לפני כ-שנתיים.
האם יש תקנות או תקן מחייב בנושא התקנת דוד חשמל בדירה חדשה שנרכשה מקבלן או מהחברה המתקינה ?
האם הקבלן או החברה המתקינה (ושל מי האחריות?) מחוייבים לתקן את בעיית הנגישות והאם יש מגבלת זמן ?
מה הזכויות שלי בנושא ?
אודה מאוד לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 10/1/2021 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2021 | | שעה: | 10:23:29 |
| שלום רב הדס,
עקרונית, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מחמם מים), תשע"ה-2014 קובעת כי:
"2. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), התשס"ו-2006, יחולו על מחמם מים בשינויים אלה:
...
(א) אחריות יצרן מחמם המים כוללת גם אחריות להתקנתו; ואולם דרש היצרן כתנאי להפעלת מחמם המים כי ההתקנה תתבצע על ידו או על ידי מי מטעמו, תחול האחריות להתקנה בתנאי שהצרכן ביצע את ההתקנה על ידי היצרן או מתקין מטעמו; היצרן יציין דרישה זו במפורש בתעודת האחריות ויפרט בה את רשימת המתקינים מטעמו; אם היצרן מוכר את מחמם המים, יפנה את הצרכן בעת המכירה לדרישה זו; בוצעה התקנה על ידי מתקין שאינו מטעמו של היצרן, תחול האחריות להתקנה על המתקין אשר יגלה לצרכן קודם להתקנה כי אחריות היצרן להתקנה לא חלה וייתן לו תעודת אחריות המפרטת את חיוביו לתיקון בכל קרקול שנובע מההתקנה, לתקופה של 3 שנים.";" | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:26 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:26:44 |
| שלום,
לא הבנתי איך האמור בתקנה הנ"ל מגן עלי מפני התקנה לקוייה, או הגדרה של התקנה לקוייה?
ובעיקר, האם אני יכולה לתבוע או לחייב את הקבלן או המתקין מטעמו לבצע שינוי כך שתהיה נגישות לדוד לצורך מתן שירות.
אודה לסיוע.
הדס | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:26 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:26:54 |
| שלום,
לא הבנתי איך האמור בתקנה הנ"ל מגן עלי מפני התקנה לקוייה, או הגדרה של התקנה לקוייה?
ובעיקר, האם אני יכולה לתבוע או לחייב את הקבלן או המתקין מטעמו לבצע שינוי כך שתהיה נגישות לדוד לצורך מתן שירות.
אודה לסיוע.
הדס | |
|
|
|
| 18/1/2021 12:31 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2021 | | שעה: | 12:31:27 |
| שלום,
אודה לסיוע.
הדס | |
|
|
|
| 20/1/2021 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 12:56:33 |
| שלום רב הדס,
בהתאם לתקנה שצוינה לעיל וככל שהמוצר נמצא בתקופת האחריות, תוכלי לפנות אל הגורם שביצע את ההתקנה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו אם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/1/2021 15:47 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 15:47:22 |
| | אם חברה פרסמה מוצר בחנות אינטרנטית במחיר שגוי וזול האם היא מחוייבת למכור את המוצר במחיר הזה? | |
|
|
|
| 20/1/2021 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 10:40:43 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצע הפרסום(תאריך)?
מה המחיר שפורסם?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...במחיר שגוי וזול..."- כיצד אתה יודע שהמחיר שגוי וזול? האם פנית אל בית העסק בעניין? אם כן, מה היתה תגובתו?
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור." | |
|
|
|
| 17/1/2021 15:27 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 15:27:00 |
| היי שלום וברכה,
ביצענו הזמנה של מיטה לישוב מעבר לקו הירוק בתאריך 26.11.2020,
שילמנו תוספת של 400 ש"ח על הובלה לישוב מעבר לקו הירוק תוך התחייבות של לספק את המוצר תוך 30 ימי עבודה, המוצר עדיין לא סופק עד היום 17.1.2021.
נציגות החברה שביצענו את ההזמנה ממנה מסרבות להודיע מתי יסופק המוצר ואם בכלל וזאת למרות שכבר היום הם בחריגה מהזמן שהתחייבו אליו!
האם ניתן לבגיש תלונה?
053-4232661 | |
|
|
|
| 20/1/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 10:15:49 |
| שלום רב אביתר,
מהי דרישתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד הספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, בין אם אתה מעוניין שהמוצר יסופק לך או שאתה מעוניין לבטל את העסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/1/2021 14:54 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 14:54:15 |
| שלום.
בתאריך 16.12 ביצעתי עסקה טלפונית לפינת אוכל.
נתבקשתי ע״י בעל העסק לבחור צבע ע״ס תמונות ששלח לי
בחרתי ע״פ התמונה ובפעול שהגיע התברר כי יש שם נגיעות בזהב מה שלא ראיתי בתמונה.
לטענתו הוא הקליט לי על כך בהודעה אך לא אמר בפירוש שמדובר בפלטה שאני בחרתי.
ביקשתי החלפה או ביטול עסקה אך הוא אינו מעוניין.
האם יש מה לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 20/1/2021 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 09:53:03 |
| שלום רב אייל,
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
והאם יש לך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיף 14ג(ג), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
במידה שהודעת הביטול נעשתה במועד הקבוע בסעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן בשל טענה לאי התאמה(בהנחה שיש לך ראיות התומכות לטענתך לאי התאמה) הרי שהודעת הביטול לא תהיה כרוכה בדמי ביטול של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיף 14ה(א)החור הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 17/1/2021 14:16 |
יהב |
 | | מחבר: | יהב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2021 | | שעה: | 14:16:33 |
| שלום לפני שבוע וחצי עשיתי חיפוש באתר של חברת גטפר על הלוואה לרכב.. בסוף השירות קבלתי הודעה שקבלתי כרטיס אשראי עם מסגרת של 20.000 שקל.. ושאני צריך לשלם להם עבור העצלת חיפוש 10 אחוז ממסגרת האשראי (2340₪) עכשיו אין לי עניין בכרטיס בכלל..
האם זה הגיוני לבקש 10 אחוז על דבר כזה? או שזה הונאה?
לפני כמה ימים שלחו לי הודעה שלא הסדרתי את התשלום ושזה יגרור חיובים נוספים..
אשמח אם תעזרו לי! | |
|
|
|
| 20/1/2021 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 09:37:14 |
| שלום רב יהב,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ואם תתקל בבעיה אתה יכול לברר מול הרגולטור בתחום- בנק ישראל.
| |
|
|
|
|