| 21/1/2021 17:14 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:14:43 |
| | קניתי באתר KSP שולחנות של כתר פלסטיק. לשנולחנות הוצמד דף מידע מטעם כתר פלסטיק ובו כתוב בין היתר שיש על המוצר שנה אחריות. לאחר שימוש ביתי של פחות מחודש התגלו פגמים משמעותיים בשני השולחנות. בKSP טענו שהם לא יכולים לעזור לי כי כתר פלסטיק אמורה לתת את האחריות וכי אילו פניתי תוך 14 יום מהרכישה הם כן היו מחליפים/מחזירים את המוצר. בכתר פלסטיק טענו שהם לא יכולים לתת אחריות כי השולחנות ניקנו ממלאי של KSP ולכן מספר ההזמנה כלל לא מופיע במערכות שלהם. מי מהם צודק ומול מי עלי להתעקש? תודה רבה | |
|
|
|
| 22/1/2021 16:29 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2021 | | שעה: | 16:29:31 |
| KSP בדרך כלל הוגנים ומה שאמרו לך נכון.
KSP הם רק חנות, לא נותני שירות בדרך כלל לרוב המוצרים באתר שלהם.
אחרי 14 יום אתה צריך לברר את זה מול היצרן\נותן השירות.
| |
|
|
|
| 24/1/2021 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 16:45:28 |
| שלום רב נועה,
האם בעת רכישת המוצר באתר, ניתן לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
בפנייתך את מציינת כי:
"...לשנולחנות הוצמד דף מידע מטעם כתר פלסטיק ובו כתוב בין היתר שיש על המוצר שנה אחריות...בכתר פלסטיק טענו שהם לא יכולים לתת אחריות כי השולחנות ניקנו ממלאי של KSP ולכן מספר ההזמנה כלל לא מופיע במערכות שלהם..."- על מנת לברר בעניין פני אל שתי החברות בכתב לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה על החברה מולה בוצעה הרכישה.
| |
|
|
|
| 19/1/2021 13:17 |
אתי אלמקייס |
 | | מחבר: | אתי אלמקייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 13:17:53 |
| | נרשמה לקורס דיגיטלי שאמור להתחיל רק במרץ 2021 לאחר 5 ימים עסקים ביטלי את הקורס. החברה רוצה לגבות ממני 60 אחוז דמי ביטול בטענה שהם נתנו לי שם משתמש וסיסמא לרשת החברתית ובתוכה יש קורס דיגיטלי. מוקלט שלא יסייע לי בשום מצב מכיון שאין לי רקע מהתחום וגם בגלל 'הוא לא מקנה לי תעודה. לאחר דין ודברים איתם שלחו לי את החוזה שזה רשום באחד הסעיפים שאם נכנסתי לרשת הדיגיטלית אין לי זכות לביטול הלימודים הדבר לא נאמר לי בעת הרישום. האם זה חוקי ? האם יש דרך לבטל את דמי הביטול המופרכים על סך 8 אלף שקל | |
|
|
|
| 21/1/2021 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 15:02:30 |
| שלום רב אתי,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? באיזה תאריך הודעת על ביטול העסקה? האם ההודעה נעשתה בכתב?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, האם החברה מסרה לך טופס גילוי נאות? | |
|
|
|
| 22/1/2021 11:02 |
אתי אלמקייס |
 | | מחבר: | אתי אלמקייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2021 | | שעה: | 11:02:30 |
| | העבקה נעשתה במכר מרחוק בתאריך 10.01.2021 והתבטלה בתאריך 17.01.2021 בחוזה נרשם על הקורס הלייב שאני אמורה לקבל בעוד חודש וחצי ולא שיש שם קורס דיגיטלי. והיה רשום בסעיף אחר שלאחר שם משתמש וסיסמא לא ניתן לבטל את הקורס האם ניתן ככה לכבול לקוח ? | |
|
|
|
| 24/1/2021 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 16:23:54 |
| שלום רב אתי,
עקרונית, סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן מאפשר לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר בשירות כדלקמן:
"(2) בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן."
עם זאת סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מונה את המקרים בהם אין זכות לבטל את העסקה, כדלקמן:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
...
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
...
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
לפיכך, ובהנחה שטרם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/1/2021 01:59 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2021 | | שעה: | 01:59:36 |
| שלום,
רכשתי תכשיטים באתר ישראלי ואחד התכשיטים הגיע פגום כך שלא ניתן לענוד אותו. שילמתי על העסקה באשראי.
דיברתי עם החברה והם הסכימו לשלוח לי תכשיט חדש עם שליח. עבר כשבוע ולא קיבלתי שום הודעה על השליחות כמו שקיבלתי בעת ההזמנה של התכשיטים. הבעיה היא שמאז הם מתחמקים וטוענים שהם שלחו את התכשיט החדש ושהיתה טעות במספר הטלפון שלי ולכן לא יצרו איתי קשר מהשליחויות. בכל פעם שאני פונה אליהם הם טוענים שאמורים ליצור איתי קשר מהשליחויות ושאני אמורה לקבל את התכשיט בקרוב. עד כה זה לא קרה ואני מקבלת את הרושם שהם מורחים אותי סתם עד שאתייאש.
אם הרושם שלי אכן נכון, אני תוהה האם יש מה לעשות במקרה כזה כדי לגרום להם להחליף לי את התכשיט כפי שהובטח או לפחות לזכות אותי עליו?
תודה | |
|
|
|
| 24/1/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 15:47:23 |
| שלום רב מורן,
אם כך, פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 20/1/2021 10:39 |
מיטל ויסברג |
 | | מחבר: | מיטל ויסברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 10:39:21 |
| שלום רב,
רציתי לקנות רכב כדי להחליף את הרכב הישן שלי. נכנסתי לאתר כונס אונליין. היו שם מספר רכבים, בטעות כנראה הערכתי רכב אחד כנראה כגבוה מהמחיר שהצעתי וזכיתי. תקנון האתר אומר 10% ממחיר המכירה לביטול העסקה. זה המון כסף... 6345 ש"ח. הם טוענים שבגלל שהתקנון מוצג ומאושר הם עומדים בתקנות חוק ההגנה לצרכן. ואני צריכה לשלם 10%.
האם אני יכולה להשתמש בסעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן?
צריכה תשובה מהירה כי הם כמובן לוחצים עליי עד 15 להעביר אליהם תושבה מיידית כדי לדעת אם הם תובעים אותי. | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:33:33 |
| שלום רב מיטל,
באפשרותך לפעול בהתאם ליעוץ המשפטי שניתן לך טלפונית. | |
|
|
|
| 22/1/2021 02:30 |
אורי |
 | |
|
| 24/1/2021 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 15:28:50 |
| שלום רב אורי,
על מנת לענות לשאלה הזו, עליך להציג מידע מפורט יותר, כגון:
מועד ביצוע העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
מתי בוצעה הודעת ביטול(תאריך)? וככל שבוצעה הודעת ביטול, כיצד בוצעה ההודעה- בכתב או בעל פה?
| |
|
|
|
| 19/1/2021 11:41 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 11:41:46 |
| שלום,
רכשתי אופני ספינינג מחנות שנמצאת בצפון הארץ ואני נמצאת בדרום. שילמתי תוספת התקנה והובלה והמתקין התקין את האופניים באופן לקוי ולא ניתן להשתמש בהן כרגע. יש לי שיחה מוקלטת עם המתקין שטוען שהמוצר עצמו לא תקין וכן הודעות ווטסאפ מהספק שמסכים לבוא להחליף לי את הכידון והכיסא הפגומים.
הם פשוט מחכים "שהשליח יצא לו להגיע לדרום"- עבר שבוע וחצי והספק פשוט מתעלם ממני בוואטספ, לא נמצא פיזית בחנות ולמרות שיש לי אחריות לשנה (למרות שבהתחשב בעובדה שהגיע פגום, לדעתי טרם אפילו נופל במסגרת האחריות) אין קול ואין עונה.
כמובן, שכדי להחזיר את המוצר, הוא צריך לבוא לאסוף אותו. אופציה זו ניתנה לי ואמרה שגם אפסיד את דמי ההובלה וההתקנה (250 שקלים), גם יקח ממני 150 שקלים על הובלה נוספת ו5% מערך העיסקה.
אני אובדת עצות, האופניים עלו מעל ל2000 שקלים, אין קול ואין עונה. מה עושים? | |
|
|
|
| 21/1/2021 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 13:59:24 |
| שלום רב טלי,
על מנת שניתן יהיה לענות לשאלתך אבקשך לענות על מס' שאלות כדלקמן:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר? | |
|
|
|
| 21/1/2021 20:57 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 20:57:22 |
| הקניה נעשתה באינטרנט בתאריך 29 לדצמבר
האופניים הותקנו כ8 לדצמבר ושעה לאחר ההתקנה כבר פניתי לספק שכמוצר פגום. טוען שיבוא להחליף חלקים. זה לא קורה. אמרתי באותו מעמד שאני רוצה להחזיר אותן. מנפנף אותי עם "כשהמתקין יגיע לדרום".
אם הוא לא בא לאסוף את האפניים אין לי איך להחזיר את המיצר. הוזמן דרך האינטרנט ושולם בשיחה טלפונית.
המוצר אמור להיות באחריות לשנה. הוא לא שלח חשבונית במייל ואמר לי שהיא תגיע עם המתקין והיא לא הגיעה. יש לי אישור הזמנה )לא חשבונית( במייל והודעת טקסט על חיוב באשראי. אני ממש לא יודעת מה לעשןת יותר. | |
|
|
|
| 21/1/2021 20:58 |
טלי |
 | |
|
| 24/1/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 15:23:36 |
| שלום רב טלי,
ראשית, עליך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/1/2021 13:15 |
דנה |
 | |
|
| 24/1/2021 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 13:49:26 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 8 חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים, תשס"ט-2008 קובע כי:
"ביטול השתתפות בקורס
8. (א) תלמיד רשאי לבטל את השתתפותו בקורס, בהודעה למכון הפסיכומטרי, לפי המפורט להלן:
(1) עד שלושים ימים לפני תחילת הלימודים בקורס – בלא דמי ביטול; ביטל תלמיד את השתתפותו בקורס כאמור, ישיב, בלא דיחוי, למכון הפסיכומטרי את החומרים שקיבל ממנו כפי שקיבל אותם מהמכון ובלא שימוש; לא הוחזרו החומרים כאמור, או שנעשה בהם שימוש, ישלם התלמיד למכון את הסכום כפי שנקבע בתקנות;
(2) מתום שלושים ימים לפני תחילת הלימודים בקורס ולא יאוחר מתחילת הלימודים – כנגד דמי ביטול בסכום שלא יעלה על עשרה אחוזים מהמחיר הכולל;
(3) עד תום שליש מהמפגשים בקורס – כנגד דמי ביטול בסכום שלא יעלה על ארבעים אחוזים מהמחיר הכולל; קיבל תלמיד הנחה עקב התקשרות קבוצתית עם המכון – כנגד דמי ביטול בסכום שלא יעלה על מחצית מהמחיר הכולל.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), יהיה תלמיד זכאי להחזר התשלום על ההשתתפות בקורס, בכל מועד, אם ביטל את השתתפותו בנסיבות שלא היה ניתן לצפותן מראש..."
לפיכך, בהנחה שיש לך ראיה המעידה על ביטול עסקה במועד שציינת באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות סעיף 8 בחוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים, כמפורט לעיל.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 21/1/2021 12:41 |
אירה |
 | | מחבר: | אירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 12:41:37 |
| בוט המועצה לצרכנות
שלום רב, בטרם פרסום השאלה בפורום, נשמח לנסות לסייע לך באמצעות הצ'ט בוט שלנו. למעבר לפורום ולסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
במה נוכל לעזור לך?
בירור כללי לגבי חוק הגנת הצרכן
על איזה נושא אתה מעוניין לקבל מידע?
שאלות בנושא מוצרים פגומים, החזרת מוצרים וזיכויים
הינך נמצא בתפריט בנושא מוצרים פגומים, החזרת מוצרים וזיכויים. נא בחר את אחד מהתחומים הבאים:
מוצרים פגומים
למידע אודות תקלות חוזרות ומוצרים פגומים לחץ על הקישור
consumers.org.il
האם המידע סייע לך?
לא
האם ברצונך לשאול
הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות
רכשתי גרביון דרך אתר beauty free, עלה 69 שח!! הובטח שזה גרביון שלא נקרע... משהו מאוד איכותי.. הגיע המוצר, מדדתי לראשונה אחרי 6 יום מהרגע שהגיע. ומסתבר שיש בו חור ובנוסף הוא עם כתמים . פניתי אל החברה, הם מסרבים לזכות, טוענים שזאת בעיה שלי.. בקיצור יש מה לעשות? מעולם לא נתקלתי ביחס כזה, מה גם שאי אפשר לדבר איתם בטלפון אלא רק במייל. מתסכל!
| |
|
|
|
| 24/1/2021 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 13:28:40 |
| שלום רב אירה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...מדדתי לראשונה אחרי 6 יום מהרגע שהגיע. ומסתבר שיש בו חור ובנוסף הוא עם כתמים ..."- האם פנייתך אל בית העסק נעשתה מיד כשהתגלה הפגם? האם יש לך צילום של הכתמים?
בנוסף את מציינת כי:
"...הובטח שזה גרביון שלא נקרע..."- היכן הופיע מידע זה?
| |
|
|
|
| 20/1/2021 10:55 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 10:55:13 |
| שלום, לפני כמה ימים רכשתי בגדים מחברה מסויימת בסכום של 490 ש"ח. באותו זמן היה מבצע 1+1 בחנות. בקבלה ראיתי שהחישוב לא נעשה לפי 1+1, ז"א פריט ראשון מחיר מלא ופריט שני מתנה אלא כל הפריטים ב-50% הנחה.
יום לאחר מכן רציתי להחזיר את הפריטים ולקבל החזר כספי אך נאמר לי שאיני יכולה כי סכום כל פריט מתחת ל-50 ש"ח.
ברצוני לשאול- מה החוק במקרה כזה? באיזה אופן הפריטים צריכים להיות מחושבים?
הרי אם היו מחשבים לפי המבצע שהיה בחנות, 1+1, על כל פריט שילמתי סכום מלא (יותר מ-50 ש"ח) ואת השני קיבלתי מתנה ולפי חישוב זה יכולתי גם לקבל החזר כספי.
האם חוקי שבקבלה הבגדים מתומחרים 50% על כולם למרות שהמבצע היה 1+1? | |
|
|
|
| 20/1/2021 13:29 |
א |
 | |
|
| 20/1/2021 16:42 |
א |
 | |
|
| 21/1/2021 08:57 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 08:57:00 |
| | האם תוכלו לענות לשאלתי??? העסקה בוצעה פרונטלית. | |
|
|
|
| 24/1/2021 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 13:04:33 |
| שלום רב גברת,
האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה על פרסום.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך("...באותו זמן היה מבצע 1+1 בחנות. בקבלה ראיתי שהחישוב לא נעשה לפי 1+1...") אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/1/2021 17:19 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 17:19:45 |
| שלום רב,
התחלתי קורס באחת המכללות שמתמחות בהיי-טק. הקורס מונה 53 מפגשים. לאחר שני מפגשים כבר התחלתי להבין שיש לי בעיה עם הבנת המרצה (אופן העברת המידע היתה לא ברורה לי, אוכל להרחיב אם יש צורך). דיברתי עם מרכזת הקורס והם הבינו את הבעיה וגם ניסו לדבר עם המרצה, אך לאחר המפגש השישי הבנתי שאני רוצה לפרוש.
הקורס עלה המון כסף, ואכן כתוב בהסכם שלא יהיה אפשרות להחזר כספי אם הקורס כבר התחיל.
השאלה שלי - האם זה חוקי? שאין "מדרגות יציאה" מהקורס? ולא לוקחים חלקים יחסיים בהתאם לתקופת הלימוד?
האם יש משהו שניתן לעשות בנדון? | |
|
|
|
| 24/1/2021 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 09:19:52 |
| שלום רב אסתר,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מהו תאריך ביצוע העסקה? ומתי ביקשת לבטל(תאריך)?
| |
|
|
|
| 24/1/2021 10:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 10:26:44 |
| לדעתי, זה נראה חוקי מבחינת חוק הגנת הצרכן, אבל בעייתי, כי מנהלי הקורס צריכים לתת לתלמידים תנאים נאותים ללימוד, והבנת המרצה היא חלק מהם. נראה לי שזה נושא לבית המשפט לתביעות קטנות שאליו תצטרכי להביא הקלטה של המרצה כדי שהשופט יתרשם. לדעתי, עוולת הרשלנות עוסקת בזה:
"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות - הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה." | |
|
|
|
| 21/1/2021 07:59 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 07:59:48 |
| קניתי שני זוגות באותו יום. בזוג אחד אני רואה טוב, בזוג השני ראיתי מטושטש קצת בעין שמאל. הלכתי לחנות כבר שלוש או ארבע פעמים והמוכר אמר שהוא שלח למעבדה את המשקפיים להחליף עדשות אבל אני עדיין רואה אותו דבר...
מה אני יכולה לעשות? הוא כבר שאל אם אני בעצם כן רואה טוב אבל רק לא אוהבת את המסגרת של המשקפיים והוא חושב שאני משקרת לו אבל זה לא נכון.. אני חושבת שהוא כבר לא רוצה לעזור לי ושהלך הכסף. לדעתי משהו במיקוד לא נכון, הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שהמספר נכון אז זו יכולה להיות רק בעיה של המיקוד של האישונים או הזווית של העדשה.
כשאני מסתכלת מהצד אני רואה טוב. | |
|
|
|
| 24/1/2021 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 10:22:46 |
| שלום רב מורן,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מתי הודעת לבית העסק בעניין אי התאמה?
בפנייתך את מציינת כי:
1."...הלכתי לחנות כבר שלוש או ארבע פעמים והמוכר אמר שהוא שלח למעבדה את המשקפיים להחליף עדשות..."- האם יש דוח תיקונים? האם יש לך ראיות התומכות בטענתך לפנייתך לבית העסק מספר פעמים?
2."...הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שהמספר נכון אז זו יכולה להיות רק בעיה של המיקוד של האישונים או הזווית של העדשה..."- האם יש לך חוות דעת בעניין?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בשל ירידת ערך המוצר.
בכל מקרה, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/1/2021 22:31 |
אפליסט |
 | | מחבר: | אפליסט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 22:31:41 |
| שימו לב שהתקנון מתייחס לאתר שלהם ולהזמנות דרכו: "הוראות תקנון זה יחולו על כל שימוש שייעשה על-ידך באתר ועל כל רכישה שתתבצע על-ידך באמצעות האתר".
בהקשר של החזרת מוצר (שלא עקב פגם): "אתה רשאי להחזיר את המוצרים שרכשת עד 14 ימים מיום קבלתם, באריזתם המקורית וללא שנפתחה, או שנעשה כל שימוש במוצר."
אותי מעניין האם מה שרשום באתר שלהם בתקנון תואם את החוק או לא. אזי אם אני מזמין באתר שלהם אייפון חדש, אני מנסה אותו בבית (מפעיל אותו ומכניס סים), ולאחר כמה ימים מתחרט (פחות מ 14), אז אני אכלתי אותה ואי אפשר להחזיר אותו ? | |
|
|
|
| 24/1/2021 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 09:36:58 |
| שלום רב אדון,
האם הרכישה בוצעה?
במידה שטרם בוצעה הרכישה ובהנחה שהמידע מתייחס לעסקת מכר מרחוק, אתה מוזמן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 20/1/2021 20:01 |
יערוב לוין |
 | | מחבר: | יערוב לוין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 20:01:40 |
| | מה עושים כשפרטנטר לא עומדת בהיתחיבות שסוכם וגם מיתעלמת מהפניות | |
|
|
|
| 24/1/2021 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 09:31:32 |
| שלום רב יערוב,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף הראיות התומכות בטענתך(ככל שקיימות) ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 20/1/2021 16:44 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 16:44:19 |
| | סופרסל מפרטת באפליקציה מבצעים שלא קיימים בחנויות. המבצעים לא מסומנים כמבצעים לחנות האונליין בלבד, ומופיעים כחלק מהאפליקציה ולא רק כניסה לאחר כניסה לאתר לצורך קניות אונליין. האם זה מהווה הטעיה של הצרכנים על פי החוק? | |
|
|
|
| 24/1/2021 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 09:04:38 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 20/1/2021 09:35 |
יעקב נדיב |
 | | מחבר: | יעקב נדיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 09:35:19 |
| בס"ד
שלום !
בתאריך 16.12.20 קניתי מכונת כביסה בטרקלין חשמל
המכונה היגעה הביתה ב-21.12.20
היום בגלל הקורונה טכנאי לא מגיע הביתה אלה שולחים סרטון ומתקינים לבד בתאריך 5.1.21 נקבע לי התקנה ראיתי לפני את הסרטון אבל נכנסתי לבידוד באותו תאריך
כך שהטכנאי התקשר אמרתי לו שראיתי את הסרטון ואין לי אפשרות להרכיב עכשיו את המחשיר רק לאחר הבידוד
בתאריך 16.1.20 פתחתי את האריזה רק מלמעלה והסתבר לי שהמוצר פגום קיבל מכה בהובלה כנראה ונשבר והתעוות
התקשרתי לטרקלין ב-17.1.21ועד היום לא החזירו תשובה
מה לעשות ? יש לציין שהמוצר עדיין באריזה המקורית
לא המשחתי לפתוח את האריזה לאחר מיכן.
| |
|
|
|
| 20/1/2021 14:44 |
יעקב נדיב |
 | | מחבר: | יעקב נדיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 14:44:35 |
| מיד לאחר כתיבת שאלה זאת חזרו אלי ויביאו מכונה חדשה
בעזרת השם ביום ראשון | |
|
|
|
| 24/1/2021 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 09:00:18 |
| שלום רב יעקב,
תודה על העדכון.
| |
|
|
|
| 20/1/2021 05:31 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 05:31:17 |
| שלום,
בתחילת 2020 טרם פרוץ מגפת הקורונה, רכשנו אני וחבריי כרטיסים למסיבת פורים גדולה
אשר נערכת באופן קבוע כל שנה במקום קבוע ע״י חברה מוכרת.
המסיבה לא התקיימה עקב ההנחיות ומאז אין תגובה מן החברה לנושא. נראה שהדבר אבוד והכסף הלך לטמיון.
אשמח לקבל עצות מה עליי לעשות כדי לקבל החזר על הכרטיסים. ומהן האפשרויות העומדות בפניי.
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/1/2021 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 08:42:06 |
| שלום רב גיא,
האם בוצעה פניה בכתב? אם כן, מתי?
אני מציעה לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא בוצעה פניה בכתב), לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/1/2021 14:07 |
יו |
 | | מחבר: | יו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 14:07:51 |
| שלום,
הזמנתי חבילה מחו"ל הכוללת תוספי מזון עבורי, ההזמנה כללה דמי משלוח נכבדים.
חברת GCX שהיא הנציגה של המשלח בארץ קיבלה את החבילה ושלחה לי בקשה למילוי הצהרה על שימוש אישי בתוספים, מילאתי ושלחתי להם חזרה במייל.
מסתבר שעל המייל הזה ו-forward שלו למכס הם גובים 15 ש"ח.
ועל סעיף שנקרא "ניטול מסוף המטענים" עוד 6 ש"ח.
צריך לזכור שבמידה ולא הייתי משלם הם מתחילים לגבות כסף על כל יום שהחבילה "יושבת" אצלהם - דבר שלמעשה משמש כמנוף לחץ על הלקוח.
האם העמלות הללו חוקיות? יש לציין שכאשר משלוחים הגיעו דרך חברה אחרת - גם מילאתי הצהרה, אך לא שילמתי כסף נוסף על שחרור החבילה. | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:44:38 |
| שלום רב אדון,
מול מי בוצעה העסקה?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן(גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין), תשע"ו-2015 מגדיר מיהו "משלח", כדלקמן:
"משלח" – עוסק שעיסוקו, כולו או חלקו, במשלוח טובין משטח שמחוץ למדינת ישראל לתוך שטחה."
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין) קובעת כי:
"2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור." | |
|
|
|
| 24/1/2021 07:09 |
יו |
 | | מחבר: | יו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 07:09:24 |
| תודה על המענה,
הרכישה התבצעה מול חנות מקוונת בחו"ל שחברות המשלוח שלה (2 מהחברות עד כה - aramex ו-skynet) עובדות מול חברת gcx בארץ. אין באפשרותי לדעת מי המשלח בארץ בזמן הרכישה ורק כאשר מגיע המשלוח לארץ מתחילים להגיע העמלות של החברה הזו - אשר מפורטים באופן כלשהו באתר שלהם.
עם זאת, נוצר מצב בו החבילה שלך מוחזקת כ"בת ערובה" אצלהם אם לא תסכים לעמלות הללו - האופציות שיש ברשותך הן: החזרת החבילה לשולח, תשלום העמלה המופרזת (להזכירכם 15 ש"ח על הפניית מייל) או ויכוח מול החברה ואז התשלום מולם עולה כי הם גובים דמי אחסנה יומיים על החבילה.
התחושה היא שיש פה ניסיון לרווח נוסף על גבי הלקוח שאינו מודע להוצאות שאינן מחויבות המציאות (הרי החברה הזו מן הסתם מקבלת חלק מדמי המשלוח ששילמתי ברכישה המקורית). | |
|
|
|
| 22/1/2021 09:08 |
חם ויפת |
 | | מחבר: | חם ויפת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2021 | | שעה: | 09:08:05 |
| בפעם האחרונה שעשו את זה, החזרנו את החבילה לשולח והתלוננו אצל המוכר. ו... יותר הם לא שולחים דרל GCX.
חשוב להתלונן אצל המוכר כדי שידעו עם מי יש להם עסק.
שאלת ה 20 שקלים היא מאוד טריקית. אם נחוץ לך המוצר, סביר להניח שאין מנוס מלשלם. | |
|
|
|
| 24/1/2021 07:10 |
יו |
 | | מחבר: | יו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2021 | | שעה: | 07:10:35 |
| תודה על המענה,
אחרי פעם אחת - התלוננתי אצל המוכר ואכן את המשלוח השני הם שלחו דרך חברת משלוח אחרת אצלהם - אבל הסתבר שגם היא עובדת מול gcx... | |
|
|
|
| 20/1/2021 07:04 |
דני א |
 | | מחבר: | דני א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 07:04:51 |
| שלום רב,
הזמנתי מוצר וקיבלתי אישור הזמנה (מספר אישור) ונאמר שהמוצר יסופק עד עשרה ימי עסקים. ביום העשירי התקשרתי לספק בכדי להתריע שמדובר ביום האחרון ועדיין לא יצרו קשר מחברת השילוח. הספק אמר שההזמנה בוטלה. אני אישית לא קיבלתי על כך שום מייל או הודעה. הספק פשוט החליט שההזמנה בוטלה ושאני צריך להזמין אותה מחדש.
אשמח להפניה לגבי מה החוק אומר לגבי איחור ו\או אי אספקת של מוצר מטעם הספק. אם יש גם נוסחא שמדברת על פיצוי במקרים כאלו, יהיה נהדר.
תודה ויום טוב. | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:25:44 |
| שלום רב דני,
האם בהסכם ישנו סעיף המתייחס לפיצויים מוסכמים בניכם, במקרה שאחד הצדדים מפר את ההסכם?
האם בשל איחור במועד אספקת המוצר נגרם לך נזק מוכח?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאתה מעוניין שנברר את פנייתך מול בית העסק וככל שבוצעה פניה אל בית העסק, בכתב, אני מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/1/2021 20:04 |
דני א |
 | | מחבר: | דני א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 20:04:02 |
| קודם כל תודה על התשובה.
בית העסק הודה כי אכן מדובר בטעות שלו, ומכיוון שאכן רציתי את המוצר, בית העסק ביצע "הזמנה חדשה" והסכים לתת פיצוי בגובה 10% מסך הרכישה לקניות עתידיות באתר. כאשר ביצעו את ההזמנה מחדש, שאלתי אם לכל הפחות דאגו לבצע שילוח "מהיום למחר" (או כמה שיותר מהר) בכדי שלא אצטרך לחכות עוד מספר רב של ימים.
בסופו של יום, לא נגרם לי כל נזק מהותי, מלבד העובדה שחיכיתי בכליון עיניים עשרה ימי עסקים (זה מה שנאמר בהזמנה), וכעת אצטרך ככל הנראה לחכות 5-10 ימי עסקים נוספים (שזה בסה"כ איחור של בין שבוע לעשרה ימים בסה"כ). אז חוץ מעוגמת נפש, לא משהו מיוחד. כן אציין שלדעתי האישית הפיצוי שהוצע הוא דיי מעליב, וכן ניסיתי לעשות קונטרה בין החוק של "איחור טכנאי", לבין איחור במשלוח מוצר - אך נראה שאין ממש חפיפה בין השתיים, לא בגובה הפיצוי לכל הפחות, וזאת כמובן למיטב ידיעתי.
שוב תודה על העזרה. בצד שלי דחיתי את ההצעה שלהם לפיצוי, שוב, כי לדעתי היא בהחלט מעליבה. מה שנקרא, על הטעות שעשו, "יכלו להתאמץ יותר" בכדי בכל זאת להשאיר טעם טוב אצל הלקוח. | |
|
|
|
| 20/1/2021 10:29 |
sigal peer |
 | | מחבר: | sigal peer (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 10:29:10 |
| | מחודש ספטמבר המכון כושר גור והחיובים ממשיכים לרדת לי למרות אי מתן שירות מה עליי לעשות אני פוחדת כי הכסף ירד לטימיון ..... | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:29:22 |
| שלום רב סיגל,
ראי מידע מפורט בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_gyms_letters | |
|
|
|
| 20/1/2021 05:31 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 05:31:10 |
| שלום,
בתחילת 2020 טרם פרוץ מגפת הקורונה, רכשנו אני וחבריי כרטיסים למסיבת פורים גדולה
אשר נערכת באופן קבוע כל שנה במקום קבוע ע״י חברה מוכרת.
המסיבה לא התקיימה עקב ההנחיות ומאז אין תגובה מן החברה לנושא. נראה שהדבר אבוד והכסף הלך לטמיון.
אשמח לקבל עצות מה עליי לעשות כדי לקבל החזר על הכרטיסים. ומהן האפשרויות העומדות בפניי.
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:18:08 |
| שלום רב גיא,
האם בוצעה פניה בכתב? אם כן, מתי?
אני מציעה לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא בוצעה פניה בכתב), לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/1/2021 19:24 |
לאה פייר |
 | | מחבר: | לאה פייר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2021 | | שעה: | 19:24:29 |
| אהלן, רכשתי ביטוח חובה וצד ג׳ דרך סוכן שעובד בחברת וובי.
בשיחת המכירה הוא אמר לי שהוא דואג לכל המסמכים של העדר תביעות , שאל אותי אם הייתי מבוטחת בשנים האחרונות אז עניתי לו בשנתיים האחרונות (לא זכרתי בדיוק את התאריכים כי המסמכים לא היו בהשג ידי), שאלתי אותו שוב אם הוא ישיג את העדר תביעות אמא שכן .באותו היום ב25/12/20 שילמתי עבור החובה וקיבלתי את הפוליסה מיידי ועבור הביטוח של הצד ג׳ העברתי בהעברה בנקאית בתשלום אחד עבור שנה לפניקס לפי המחיר שהסוכן אמר לי. לאחר שבוע אני פונה לחברת וובי בטענה ששילמתי ויש לי אסמכתא על העברה ועדיין לא קיבלתי את הפוליסה , הם אמרו שיופנו לחברת הפניקס וישלחו לי. לאחר כמה ימים אני שוב פונה לחברה מכיוון שלא קיבלתי את הפוליסה ולא קיבלתי תשובה , אמרו שהם פונים לפניקס לבקש העתק. אחרי כמה ימים הם שוב לא ענו לו והחלטתי לפנות לפניקס ישירות ,מהפניקס אמרו לי לדבר עם וובי.שוב פניתי לוובי והם ביקשו שאשיג את המסמכים של העדר תביעות , השגתי ושלחתי להם.עוברים כמה ימים ולא חוזרים אליי. שוב פניתי אליהם ודיבר איתי הסוכן שמכר לי את העיסקה ואמר לי שאני הבאתי פרטים שגויים עקב המסמכים של העדר תביעות הפניקס לא רוצים לבטח אותי והפוליסה לא בתוקף ואני צריכה לשלם 4,200₪ במקום 3051₪ ששילמתי. אין לי בעיה להוסיף את הכסף אבל הוא אומר לי שהזיכוי יהיה תוך 30 ימים ואני צריכה לרכוש שוב ביטוח ב4,200₪ אמרתי לו שאין לי כרטיס אשראי ואני מתנהלת עם כרטיס דיירקט והעברות בנקאיות או הו״ק, הוא אמר שאין ברירה אחרת אשאר ללא ביטוח. אמרתי לסוכן שמבחינתי מה שלא כתוב לא קיים ציינתי בפניו שאני נוסעת כל יום בערך 70 קילומטר ואני מפחדת שיקרה משהו וכשברגע האמת הפוליסה הזמנית שהם אומרים לא תיהיה באמת בתוקף והם יוציאו את עצמם מאחראיות ואני לא רגועה ,הוא אמר שלא יקרה ואני בכל זאת לא מאמינה. הסוכן אמר שאין ברירה וזה הפתרון היחידי ביקשתי מהסוכן שיעביר אותי למנהל עלמנת שימצא פיתרון , טענתי למנהל שמבחינתי זאת טעות של הסוכן שהוא לא לקח ממני פרטים מלכתחילה וזאת העבודה שלי ואני סך הכל רוצה לעשות ביטוח . המנהל אמר לי שאין ברירה וזה הפתרון היחידי והציע לי חבילת ביטוח בסך של 4600₪ ואמרתי לו שהסוכן הציע לי 4200₪ ושיקשיב לשיחה ויראה. המנהל אמר לי שאני מבוטחת ויש לי פוליסה אז אמרתי לו שיביא לי קבלה או פוליסה שאני רוצה לראות עבור מה שילמתי ולאחר מכאן נתקדם , המנהל אמר בסדר אני שולח לך ואחרי זה אני אתקשר אלייך ונדבר . כמובן הוא לא חזר אליי ולא יודעת כבר מה לעשות , מרגישה חסרת אונים ... אפשר לתבוע אותם ??? אני כבר מותשת מהם , כל פעם אני יוצאת מהעבודה בשביל לדבר איתם בטלפון וזה לא מגיע להסדר. הם לא דואגים לחזור אליי .. סך הכל רוצה לנסוע עם ביטוח ... | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:14:24 |
| שלום רב לאה,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, על מנת לברר בעניין, להלן קישור לאתר :
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority | |
|
|
|
|