| 8/2/2021 14:28 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 14:28:14 |
| שלום
רציתי לדעת האם זה חוקי שחברה חוסמת את המשתמש שלך לשימוש באתר הקבוצה
לאור זאת שבוצע ביטול עסקה דרך חברת האשראי מסיבות של אי סיפוק הרכישה ולאחר אי הענות החברה לתקלה במשך זמן לא סביר
| |
|
|
|
| 10/2/2021 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 10:25:28 |
| שלום רב שולה,
תוכלי להרחיב בעניין. | |
|
|
|
| 10/2/2021 18:06 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 18:06:27 |
| וודאי.
רכשתי מוצר באתר החברה כיום לפני מועד האספקה קיבלתי מייל שמעדכן כי מרבית מהמוצרים אינם במלאי יותר וכהחשבונית התעדכנה.
לאחר זמן מה ראיתי שחוייבתי בכרטיס האשראי בעלות המלאה.
פניתי לחברה ובמשך שבוע ימים בערך כל יום המתנתי על הקו מעל לשעה עד לניתוק השיחה וללא מענה. שלחתי מיילים ניסיתי דרך הצ׳אט הפייסבוק וכלום.
לאחר שחלפו שבועיים ללא ההצלחה פניתי לחברת האשראי ופתחתי בירור בנושא. אציין כי החיוב עמד על סך 2000 שח כשבפועל הגיעו אליי מוצר 1 בשווי של 300 שח
חברת האשראי אמרה לי כי לאחר אישור המקרה מול החברה תעדכן וכך היה זה אושר וזוכיתי.
לאחר זמן מה ניסתי לרכוש באתר החברה וכן בקבוצה ולאחר מספר רב של נסיונות כל הזמנה שביצעתי בוטלה ולבסוף גם נחסם לי המשתמש.
לאחר שיחה שלי עם נציגת השירות הבנתי כי חסמו אותי בקבוצה מאחר ו״הכחשתי״ עסקה.
הכחשתי זה מצחיק שכן הם חייבו אותי 1700 שח על מוצרים שלא סופקו
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא
תודה
| |
|
|
|
| 10/2/2021 10:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 10:41:17 |
| | חברה יכולה לבחור עם מי היא עושה עסקים ונראה שהחברה לא מוכנה לעשות עסקים אתך. | |
|
|
|
| 11/2/2021 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 12:29:31 |
| שלום רב שולה,
בפנייתך ציינת כי:
"...מסיבות של אי סיפוק הרכישה ולאחר אי הענות החברה לתקלה במשך זמן לא סביר..." אם כך, מדוע את מבקשת לעשות עסקה מול החברה? | |
|
|
|
| 11/2/2021 21:03 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 21:03:20 |
| ראשית , רציתי לדעת אם זה משהו חוקי לחסום
שנית , העלילה עוד הסתבכה מוצר שרכשתי שם נמצא כפגום וקיבלתי מהם זיכוי אך לא מצליחה לממש אותו לאחר החסימה | |
|
|
|
| 11/2/2021 21:03 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 21:03:31 |
| ראשית , רציתי לדעת אם זה משהו חוקי לחסום
שנית , העלילה עוד הסתבכה מוצר שרכשתי שם נמצא כפגום וקיבלתי מהם זיכוי אך לא מצליחה לממש אותו לאחר החסימה | |
|
|
|
| 14/2/2021 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 12:09:29 |
| שלום רב שולה,
במידה שאת מעוניינת שנברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 21:27 |
Yana FT |
 | | מחבר: | Yana FT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 21:27:04 |
| בבקשה להתייעץ, באמת זה חוקי לא לחזור סכום מלא לכרטיס אשראי עם קנייה פחות מ50 שייח?
למטה טקסט משלט בחנות:
מדיניות החזרת מוצרים : החזרת מוצרים תתאפשר תוך 14 יום מיום הרכישה , בהצגת חשבונית הקניה המקורית ובאריזה מקורית בלבד . לא תתאפשר החזרת מוצר שהוזמן / נחתך במיוחד לבקשת הלקוח / ה . החזר כספי יינתן לעסקאות מעל 50 ₪ וכרוך בעמלת ביטול עסקה בסך 5 % מערך העסקה או 100 ש ( הזול מביניהם ובשיקול דעת המנהל / ת ) . החזר כספי לעסקה באשראי כרוך בעמלת ביטול עסקה בסך 9.50 O - אותו גובה מאיתנו חברת האשראי עפ"י חוק . אם ברצונכם לחסוך עמלות עבור ביטול עסקה - תוכלו לקבל זיכוי בחנות בסכום הרכישה המלא . | |
|
|
|
| 14/2/2021 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 12:00:09 |
| שלום רב Yana,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, ובלבד שעלות המוצר יהיה מעל 50 ש"ח.
מכאן, שהגם אם היה מדובר ברכישת מוצר המופיע ברשימה שמאפשר לצרכן זכות חרטה, הרי שהצרכן לא יהיה זכאי לממש זכות זו היות שעלות המוצר אינו עולה
על 50 ש"ח, ולכן במקרה זה, יהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 14:39 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 14:39:53 |
| לאחרונה התפתח כלי שיווקי חדש,.
חנויות ונותני שרות עושים הגרלות ומבטיחים שרותים
למי שתעביר את המייל הפרסומי שלהם ל10 כתובות גלויות.
מה שמייצר מציאות שאני מקבלת כמעט מדי יום פרסומים ממקומות שהסרתי את עצמי
על ידי אנשים שמכל דרך שהיא יש להם את כתובת המייל שלי.
מה שמטריד עוד יותר, שבכל קבוצה כזאת של 10 כתובות בגלוי, ישנם עוד 9 אנשים שמקבלים את הכתובת שלי ללא רשותי חינם אין כסף, ויכולים להמשיך ולהעמיס על תיבת המייל ששלי את כל הפרסומות שלא נעים להם להעביר לאנשים שמכירים אותם.
בשלב מסוים זה כבר מתחיל להיות ממש ממש מטרד.
אני מקבלת ממיילים לא מוכרים ואנשים שלא מזדהים הודעות של פרסומות שאני לא מסכימה לקבל.
רוצה לשאול: האם אין הגנה כלשהי בחוק הספאם שיכולה למנוע מבעלי העסק לעשות את זה?
בעצם זה כמו לפרסם מייל שלי בלא רשותי, לא כך? | |
|
|
|
| 14/2/2021 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 10:26:19 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...חנויות ונותני שרות עושים הגרלות ומבטיחים שרותים
למי שתעביר את המייל הפרסומי שלהם ל10 כתובות גלויות..." האם קראת את התקנון?
על מנת לברר בעניין באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/2/2021 23:25 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 23:25:08 |
| | שלום, אתמול קיבלתי במשלוח שעון חכם , לאחר מספר שעות פונקציות בשעות החלו להפסיק לעבוד עד לכיבוי מלא של החיישנים , בהתייעצות עם שירות הלקוחות של החברה וכשהבינו כי לא מדובר בהגדרות המכשיר , ביקשו שאאפס את המכשיר, וכשזה לא עזר ביקשו שאעדכן תוכנה תוך חיבור המכשיר למחשב , במהלך עדכון התוכנה המכשיר נתקע ועבר למסך שחור עם כל מיני כתוביות ולמעשה נתקע, ביקשו שאשלח את המכשיר לאחד מנקודות השירות, נקודת השירות הקרובה אלי ביותר נמצאת במרחק של כשעה מבתי , אינני ניידת ונמצאת עם תינוקת קטנה בבית , לדעתי משום שעבר רק יום מאז שקיבלתי את המכשיר ותוך מספר שעות הוא קרס הם צריכים להחליף לי למכשיר חדש עם שליח כפי שהזמנתי או תקחת את המכשיר התקול ולזכות את העסקה , לא הוגן בעיניי אחרי שבזבזתי יום שלי בניסיון לתקן את המכשיר ועשיתי כל מה שהם הנחו אותי לנסוע עם ילדה קטנה מרחק שכזה , להמתין כשבועיים ואזמלעשות נסיעה כזו שוב , הזמנתי את השעון כדי להקל על חיי בתקופה העמוסה עם ילדה קטנה בבית ובמקום זה אני עכשיו צריכה להתעסק עם זה , האם אני יכולה לדרוש לבטל את העסקה בהנחה שהם מחייבים אותי תהגיע למרכז שירות? | |
|
|
|
| 14/2/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 10:15:16 |
|
שלום רב אסתר,
האם קיבלת טופס גילוי נאות, בעסקת מכר מרחוק?
האם קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
עם זאת, סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
...
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
...
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
..."
על כן, והיות שאת מציינת כי:"... וכשזה לא עזר ביקשו שאעדכן תוכנה תוך חיבור המכשיר למחשב. במהלך עדכון התוכנה המכשיר נתקע ועבר למסך שחור עם כל מיני כתוביות ולמעשה נתקע, ..." יש לבדוק אם פעולה זו עונה לאחד החריגים שבהם אין זכות חרטה, מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
עוד יצוין, כי צרכן הרוכש מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, זכאי לשנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, הכל כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
תקנה 9(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי :
"9. (א) יצרן חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: ירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה; חיוב כאמור לא יחול על עוסק שמכר טובין לצרכן ואינו יצרן."
על כן, ובהנחה שהמוצר עונה לתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) באפשרותך לעיין בתעודת האחריות ובהתאם למסור לתחנת שירות הקרובה אליך על מנת שיבדקו את המוצר. | |
|
|
|
| 10/2/2021 20:13 |
סוזי |
 | | מחבר: | סוזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 20:13:22 |
| שלום
רציתי לשואל אם זה דבר תקין וחוקי .
קיבלתי במתנה את הבושם שאני לא אוהבת , יצרתי קשר עם חנות ושאלתי אם ניתן להחליף. נמסר לי שכן , לא נאמר שיש תוספת תשלום על שליח .
למרות שבאתר רשום שמעל רכישה 200 שח שליחת חבילה ללא תשלום .
סוכם ,שכדי להחליף את הבושם אני צריכה לבחור בשמים אחרים בהקף הסכום הזה ולמסור לאחראית באתר מס' הזמנה .
לפני חודש עשיתי הזמנה באתר שמוכר בשמים .
לאחר שבוע שלא יצרו קשר - ניסיתי ליצור קשר ,אין מענה , בכל הדרכים :לא טלפון , לא מייל ,לא ווטצאפ .
בסופו של דבר השגתי אותה , היא הסבירה לה שיש עלות משלוח עבור שליח פעמיים :פעם ראשונה כדי לקחת את הבושם ולבדוק שלא היה שימוש בו ,פעם נוספת שליח להביא את הזמנה . למרות הבושם שרציתי להחליף הוא עולה יותר מ200 שח . הוסבר לי עד כמה עכשיו הכל לא פשוט בגלל קורונה וכו' סוכם אם אני רוצה לקבל את ההזמנה אני יכולה להגיעה לאחד החנויות פיזיות .היום הייתי שם .קודם כל יש שוני בין מחירים באתר ומחיר בחנות ואין שום הודעה בכל מקום שמחיר הוא למכירה באתר בלבד . דבר נוסף , באתר וגם הזמנה מופיעה מבצע שבחנות נמסר לי שזה לא תוקף כי עבר הזמן . רשמו בחשבונית להיקף הסכום אותו בושם שאני צריכה להחליף בושם שאני לא ביקשתי . בושם שביקשתי הכניסו גם לשחבונית אבל לא שמו בשקית בקופה . מה אפשר לעשות ? מה הם הזכויות שלי כצרכן ? בברכה | |
|
|
|
| 11/2/2021 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 17:11:55 |
| שלום רב סוזי,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, לפיכך, בהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(פתק החלפה(ככל שמדובר במתנה, העתק מביצוע החלפה וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 10/2/2021 14:39 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 14:39:43 |
| לאחרונה התפתח כלי שיווקי חדש,.
חנויות ונותני שרות עושים הגרלות ומבטיחים שרותים
למי שתעביר את המייל הפרסומי שלהם ל10 כתובות גלויות.
מה שמייצר מציאות שאני מקבלת כמעט מדי יום פרסומים ממקומות שהסרתי את עצמי
על ידי אנשים שמכל דרך שהיא יש להם את כתובת המייל שלי.
מה שמטריד עוד יותר, שבכל קבוצה כזאת של 10 כתובות בגלוי, ישנם עוד 9 אנשים שמקבלים את הכתובת שלי ללא רשותי חינם אין כסף, ויכולים להמשיך ולהעמיס על תיבת המייל ששלי את כל הפרסומות שלא נעים להם להעביר לאנשים שמכירים אותם.
בשלב מסוים זה כבר מתחיל להיות ממש ממש מטרד.
אני מקבלת ממיילים לא מוכרים ואנשים שלא מזדהים הודעות של פרסומות שאני לא מסכימה לקבל.
רוצה לשאול: האם אין הגנה כלשהי בחוק הספאם שיכולה למנוע מבעלי העסק לעשות את זה?
בעצם זה כמו לפרסם מייל שלי בלא רשותי, לא כך? | |
|
|
|
| 11/2/2021 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 16:36:26 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חנויות ונותני שרות עושים הגרלות ומבטיחים שרותים
למי שתעביר את המייל הפרסומי שלהם ל10 כתובות גלויות..." האם קראת את התקנון?
על מנת לברר בעניין באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 12:54 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 12:54:43 |
| הגשתי תלונה על המכון הטכנולוגי.
מס' תלונה הוא739251, התלונה נסגרה ולא אמרו לי מדוע.
התלונה שלי הוגשה בעבור מספר סטודנטים הסובלים מאותה הבעיה. המכון הבטיח לנו בעת ההרשמה, סמסטר השלמות ללא עלות מכיוון ובשנה הראשונה עשינו סמסטר אחד פחות ועכשיו מתכחשים לכך.
אשמח לתגובה בנושא, אני מדברת בשם 4 סטודנטים או יותר | |
|
|
|
| 11/2/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 16:04:49 |
| שלום רב מור,
כפי שהוסבר לך במכתב שנשלח אליך ביום 18.1.2021, המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר במוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה( לכן, אין מדובר בעוסק כמוגדר בחוק הגנת הצרכן) מכאן,שהוצע לך לפנות אל המועצה להשכלה גבוהה, לבירור בעניין.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 11:06 |
אריה מרדכי |
 | | מחבר: | אריה מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 11:06:22 |
| שלום,
האם פרטנר יכולים לגבות תשלום עבור שרות מבלי לקבל אישור מפורש של הלקוח?
פרטנר נתן לי הטבה ללא ידיעתי למשך מספר חודשים. לאחר שעבר הזמן פגה תקופת ההטבה הם טוענים ששלוח לי מסרון. לא אישרתי להם בשום צורה ואפן להמשיך לקבל את השירות "שהוענק" לי כהטבה... לאחר מכן פרטנר החל לגבות ממני כספים עבור השירות. כמובן שלא השתמשתי בשירות. לאחר מספר חודשים הבחנתי בחשבונית שהם גובים ממני תשלום. האם פרטנר רשאי לגבות ממני בעבור שירות מבלי שאאשר לו לעשות זאת? בררת המחדל של פרטנר הוא כן לגבות. אני טוען שפרטנר היה חייב לקבל ממני או מטעמי אישור לגביה בעבור השירות במייל, טלפון, מכתב או תשובה למסרון.
אשמח לקבל דעתכם. | |
|
|
|
| 11/2/2021 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 15:11:18 |
| שלום רב אריה,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות, כקבוע בסעיף 13א(ב) בחוק הגנת הצרכן:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף,סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי, כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
יחד עם זאת, לעניין שירותי טלפון, סעיף 13א(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג)(1) לא יחולו על –
(1) טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין בכתב ואם תתקל בבעיה הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/2/2021 23:24 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 23:24:33 |
| | שלום, אתמול קיבלתי במשלוח שעון חכם , לאחר מספר שעות פונקציות בשעות החלו להפסיק לעבוד עד לכיבוי מלא של החיישנים , בהתייעצות עם שירות הלקוחות של החברה וכשהבינו כי לא מדובר בהגדרות המכשיר , ביקשו שאאפס את המכשיר, וכשזה לא עזר ביקשו שאעדכן תוכנה תוך חיבור המכשיר למחשב , במהלך עדכון התוכנה המכשיר נתקע ועבר למסך שחור עם כל מיני כתוביות ולמעשה נתקע, ביקשו שאשלח את המכשיר לאחד מנקודות השירות, נקודת השירות הקרובה אלי ביותר נמצאת במרחק של כשעה מבתי , אינני ניידת ונמצאת עם תינוקת קטנה בבית , לדעתי משום שעבר רק יום מאז שקיבלתי את המכשיר ותוך מספר שעות הוא קרס הם צריכים להחליף לי למכשיר חדש עם שליח כפי שהזמנתי או תקחת את המכשיר התקול ולזכות את העסקה , לא הוגן בעיניי אחרי שבזבזתי יום שלי בניסיון לתקן את המכשיר ועשיתי כל מה שהם הנחו אותי לנסוע עם ילדה קטנה מרחק שכזה , להמתין כשבועיים ואזמלעשות נסיעה כזו שוב , הזמנתי את השעון כדי להקל על חיי בתקופה העמוסה עם ילדה קטנה בבית ובמקום זה אני עכשיו צריכה להתעסק עם זה , האם אני יכולה לדרוש לבטל את העסקה בהנחה שהם מחייבים אותי תהגיע למרכז שירות? | |
|
|
|
| 11/2/2021 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 14:14:42 |
| שלום רב אסתר,
האם קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
...
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
...
..."
על כן, והיות שאת מציינת כי:"... וכשזה לא עזר ביקשו שאעדכן תוכנה תוך חיבור המכשיר למחשב. במהלך עדכון התוכנה המכשיר נתקע ועבר למסך שחור עם כל מיני כתוביות ולמעשה נתקע, ..." יש לבדוק אם פעולה זו עונה לאחד החריגים שבהם אין זכות חרטה, מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
עוד יצוין, כי צרכן הרוכש מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, זכאי לשנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, הכל כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
"9. (א) יצרן חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: ירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה; חיוב כאמור לא יחול על עוסק שמכר טובין לצרכן ואינו יצרן."
על כן, ובהנחה שהמוצר עונה לתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) באפשרותך לעיין בתעודת האחריות ובהתאם למסור לתחנת שירות הקרובה אליך על מנת שיבדקו את המוצר. | |
|
|
|
| 3/2/2021 09:45 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 09:45:02 |
| שלום רב,
רכשתי מחנות מקוונת (ישראלית) קוד דיגיטלי למשחק טלוויזיה (XBox).
בבואי לממשו, קיבלתי להפתעתי הודעה "קוד זה כבר מומש".
מיד פניתי לחנות, אך הם התנערו מאחריות וטענו ש"כנראה הזנת את הקוד כבר פעם אחת על חשבון אחר שלך", מה שכמובן לא נכון.
באופן מוזר וחובבני ביותר הם אפילו שלחו לי צילום מסך, שנעשה דקה אחת בדיוק לפני ששלחו לי את המייל עם הקוד שנרכש, ובו לכאורה מופיע אישור ממייקרוסופט שהקוד תקין.
גם אם צילום המסך אותנטי, הרי שזה לא אומר שום דבר לגבי הזמן שחלף מהרגע שהקוד נשלח אליי ועד שניסיתי לממשו (כיממה). אני, כאמור, ניסיתי אך ורק פעם אחת, ואז קיבלתי את הודעת השגיאה.
לדרישתי לזיכוי כספי, טענה החנות ש"גם אם היינו רוצים, לפי החוק לא ניתן לתת זיכוי במקרה של רכישת קוד דיגיטלי", מה שלי נראה כבלתי סביר...
בזה למעשה נגמר הסיפור - החנות סרבה לקחת אחריות (אפילו סרבו לדבר איתי בטלפון, הכל נעשה בהתכתבויות בצ'אט שלהם), ונשארתי מאד מתוסכל.
רציתי לשמוע את דעת הפורום על מה שקרה לי, מה ניתן לעשות, וגם באופן כללי לקבל פרטים על עולם "הקודים הדיגיטליים" הזה - שנראה כמאד מאד פרוץ! אתה קונה, לא בזול, 25 תווים באנגלית, ואין לך שום יכולת לדעת מה אתה קונה!
תודה רבה לעונים. | |
|
|
|
| 3/2/2021 10:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 10:29:58 |
| מה שאני יכול להציע לך זה:
1. להתייעץ בפורומים טכניים/משחקים ברשת כדי להבין טוב יותר את הנושא.
2. לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות ולהביא לשם כמה שיותר מידע כמו צילומי מסך והקלטות. גם לצילום מסך של הודעתך כאן ישנו ערך מסוים.
3. טענה של "כנראה הזנת את הקוד כבר פעם אחת על חשבון אחר שלך" עושה אותך רמאי ואני לא אוהב אותה כי אין לה ביסוס. אם תגיע למשפט, הייתי שואל את נציג החנות מתוקף מה הוא הופך אותך לרמאי והאם יש לו הוכחות לכך.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 4/2/2021 09:06 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 09:06:48 |
| תודה רבה לך משה על התשובה.
מה שאתה אומר על ההפיכה אותי לרמאי זה בדיוק מה שמטריד אותי כשאני חושב על הליך משפטי - הם עצמם עלולים לטעון טענה דומה שאני הופך אותם לרמאים, ולהציג את אותו צילום מסך שתארתי... במשפט בו אני תובע, עלי להוכיח את רמאותם ולא להיפך...
לצערי אני לא מומחה בתחום הגיימינג ולא מכיר פורומים, אשמח להפניות ממי שמכיר.
אשמח גם לקבל את עמדת המועצה לצרכנות בנושא הפרטי שלי, כמו גם בנושא הכללי של קודים דיגיטליים. | |
|
|
|
| 7/2/2021 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2021 | | שעה: | 13:51:48 |
| שלום רב עמית,
במידה שיש לך ראיה התומכת בטענתך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
יש לציין כי במקרה של מחלוקת עובדתית, בו כל צד טוען אחרת, רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/2/2021 17:18 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 17:18:50 |
| תודה רבה, בהחלט אגיש תלונה (כבר כתבתי לחנות ולא נעניתי).
רציתי לשאול באופן כללי האם אתם כמועצה לצרכנות מודעים לאיזושהי תופעה בה אנשים קונים קודים דיגיטליים שמתבררים כלא תקינים. אני עצמי הבנתי משיחות פרטיות שאני לא לבד. | |
|
|
|
| 11/2/2021 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 13:14:07 |
| שלום רב עמית,
הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/2/2021 23:23 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 23:23:57 |
|
|
|
| 11/2/2021 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 12:10:27 |
| שלום רב אסתר,
האם קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
...
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
...
..."
|
|
|
| 9/2/2021 14:50 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 14:50:01 |
| רכשתי בגד לפני כחודש. לבשתי אותו ולאחר כמה שעות של לבישה הרגשתי כי הוא לא נוח לי מאחר והגומי של המכנס התרופף מעט. לא פניתי מייד לבית העסק, למרות שהיה ניתן וחיכיתי שייפתחו את הסגר, למרות שיכולתי להתנייד גם בסגר ולהחליף את המוצר וליידע את בית העסק. עכשיו שפניתי בית העסק טוען כי לא ניתן להחליף לאחר חודש , בפרט שהמוצר היה בשימוש. אכן הוא צודק?
תודה | |
|
|
|
| 10/2/2021 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 14:57:20 |
| שלום רב דנה,
מה המדיניות של בית העסק?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק?
בפנייתך את מציינת כי:
"... לא פניתי מייד לבית העסק, למרות שהיה ניתן וחיכיתי שייפתחו את הסגר, למרות שיכולתי להתנייד גם בסגר ולהחליף את המוצר וליידע את בית העסק..."- אם כך, מדוע לא ביצעת פניה בכתב על מנת לתעד זאת? | |
|
|
|
| 10/2/2021 16:42 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 16:42:58 |
| קניתי את המוצר בחנות
החלפות עד שבועיים כל עוד המוצר לא היה בשימוש.
לא פניתי , התירוץ סגר ורמת התחלואה שעלתה.
האם בית העסק צודק שכועס כי לא פניתי בזמן?
וכי כעת אין מה לעשות עם המוצר | |
|
|
|
| 11/2/2021 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 09:02:34 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את מדיניות החזרת טובין בחנות שלא עקב פגם.
לפיכך, והיות שאין ברשותך ראיה המעידה על פנייתך אל בית העסק במועד שקבע להחלפת המוצר, ובנוסף לכך, מתיאור בפנייתך עולה לכאורה כי בית העסק הציג את מדיניות החזרת טובין, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
יחד עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
במקרה המתואר את טוענת כי:"...והגומי של המכנס התרופף מעט..."- על כן, ובהנחה שיש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב וזאת מכח חוק המכר. | |
|
|
|
| 11/2/2021 09:37 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 09:37:45 |
| תודה רבה על המענה.
גם לאחר חודש מקניית המוצר ולאחר שימוש במוצר הוא חייב לתקן? | |
|
|
|
| 11/2/2021 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:32:15 |
| שלום רב דנה,
חוק המכר קובע כי על הצרכן לבדוק את המוצר בעת קבלתו ואם יש פגם או אי התאמה, עליו ליידע את בית העסק במיידי עם הגילוי, אולם במקרה המתואר, לא יידעת את בית העסק במועד שגילית, עם זאת, הוצע לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים(וכן לציין את הסיבה לכך שלא פנית אל בית העסק, כפי שציינת לעיל) .
ובמידה שתתקלי בבעיה אני מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק ממכתבך לחברה, צילום הפגם (ככל שניתן), חשבונית) | |
|
|
|
| 11/2/2021 11:09 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 11:09:53 |
| תודה.
פניתי לבית העסק ביקש לראות את המוצר עמ' להעביר לספק לתיקון. אני לא רוצה תיקון, אני רוצה חדש.
זו זכותי לבקש חדש.?
מזכירה כי הלכתי עם הבגד כבר | |
|
|
|
| 11/2/2021 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 11:34:08 |
| שלום רב דנה,
כפי שהוסבר לך לעיל, באפשרותך לאפשר לבית העסק לתקן את המוצר. | |
|
|
|
| 9/2/2021 22:17 |
ישראל ריינ |
 | | מחבר: | ישראל ריינ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 22:17:31 |
| ביקשתי לרכוש בתאריך 07/02/2021 מוצר סירופ שווידו ביטר שנמצא אצלם במבצע 2 פלוס 1 חינם .
כאשר ניסתי עם תחילת המבצע לבצע רכישה הגיעה הודעה כי קיים רק בקבוק אחד .
פניתי לחברה ומנהלת השירות ענתה לי כי אין במלאי וזהו זה .
למרות שהמוצר מופיע בפרסומת עם התחלת המבצע כי הוא קיים .
תחילת המבצע התחיל בתאריך 07/02/2021 בשעה 10.00 בבוקר ואמור להסתיים ב22.00 בערב.
לא עזרו לי כל שאלותי איך מה נענתי בשלילה . | |
|
|
|
| 11/2/2021 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 11:20:42 |
| שלום רב ישראל,
האם יש ברשותך העתק מהפרסומת?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסומת.
במידה שטרם בוצעה רכישה, אתה מוזמן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 9/2/2021 20:42 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 20:42:12 |
| שלום,
בעקבות תלונה קודמת שהוגשה במועצה על אי קבלת מוצר מרשת הום סנטר (למרות שהתשלום בסך של 1420 ש"ח בוצע ברכישה באתר באוק' 2020) קיבלתי בתאריך 1.12.20.20 אישור שהעסקה בוטלה אך חברת האשראי עדכנה שטרם התקבל הפיצוי לחשבון.
איך ניתן לוודא שאכן אקבל את הפיצוי מהום סנטר?
תודה | |
|
|
|
| 11/2/2021 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 11:02:37 |
| שלום רב אור,
מה מספר הפניה?
האם ביררת מתי כספך יושב?
| |
|
|
|
| 9/2/2021 17:54 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 17:54:12 |
| | האם בעל בית עסק רשאי למנוע כניסת אנשים שטרם התחסנו לבית העסק, לחנות? באין חוק קיים, האם מעשה זה נחשב עבירה. | |
|
|
|
| 11/2/2021 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:26:14 |
| שלום רב לילי,
באפשרותך לעיין בהנחיות משרד הבריאות, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
| |
|
|
|
| 9/2/2021 23:24 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 23:24:10 |
|
|
|
| 11/2/2021 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:07:26 |
| שלום רב אסתר,
האם קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
...
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
...
..."
|
|
|
| 11/2/2021 10:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:22:42 |
| "יש לבדוק אם פעולה זו עונה לאחד החריגים שבהם אין זכות חרטה".
מדובר בשעון חכם פגום ולכן, לדעתי, אפשר לבטל את העסקה.
אסתר, כפי שכתבתה נציגת המועצה, בהנחה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, את יכולה לבטל את העסקה בכתב ולכתוב שהסיבה היא שהתקבל מוצר פגום. במקרה כזה אין דמי ביטול והחברה מחויבת לאסוף את המוצר מביתך. | |
|
|
|
| 7/2/2021 21:13 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2021 | | שעה: | 21:13:02 |
| | אם יש אתר אינטרנט שהוא בעצם לוח פרסום(סגנון יד 2) שמחדש אוטומטית כל כמה ימים מודעה ישנה שפורסמה והדבר מביא לכך שמצלצלים שואלים לגבי המפורסם שזה כבר לא אקטואלי מזמן . וזה מטריד מאוד . מה ניתן לעשות בנושא ? | |
|
|
|
| 8/2/2021 12:00 |
משה |
 | |
|
| 9/2/2021 23:12 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 23:12:18 |
| | פניתי אך אין תגובה לא יצרו קשר חזרה . וממשיכים לחדש את המודעה שלא רלוונטית כבר 4 שנים לפחות | |
|
|
|
| 11/2/2021 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 09:32:48 |
| שלום רב אבי,
תנסה לפנות אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך דרישתך (רצוי לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ככל שישנו). ובמידה שפנייתך לא נענית, תשקול התייעצות מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 11/2/2021 09:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 09:59:03 |
| | משרד התקשורת עוסק בהטרדות טלפוניות בהתאם לחוק הבזק. תנסה לפנות למשרד דרך אתר האינטרנט שלהם, פרט כמה שיותר ואולי הם יפעלו להורדת האתר. | |
|
|
|
| 6/2/2021 02:03 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2021 | | שעה: | 02:03:35 |
| מדור תבניות 'מכתבים להורדה' הינו רעיון יפה מאוד ושיהיה שימושי להרבה צרכנים.
חסרים במדור זה מכתבים שימושיים מאוד לנושאים הבאים (גם מכתבי התראה לפני תביעה והצעת פשרה, וגם מכתבי תביעה לדוגמא):
1. עבירות על חוק הספאם
2. מעבר על חוקי הגנת הפרטיות וחוק הגנת הצרכן, ובמיוחד למקרה של חברה שפונה לאנשים קשישים עם הצעות שיווקיות לאחר שביקשו במפורש מספר פעמים שלא יתקשרו אליהם יותר ושימחקו את פרטיהם מהמאגר שלהם.
3. חיוב יתר בעסקה מתמשכת / חיוב צרכן בניגוד לסיכומים איתו, כולל התייחסות לאי עמידה בדרישות החוק לטיפול בפניות הצרכל בגין חיוב עודף (אי תשלום פיצוי על פי חוק, אי הוצאת מכתב מסכם של הטיפול בפניה, אי החזרת הכספים שחוייבו בייתר וכד').
| |
|
|
|
| 9/2/2021 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 09:10:57 |
| שלום רב עמי,
אנו מודים לך על הצעתך.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 01:59 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 01:59:32 |
| מודים ו...?
האם יעודכן?
מה הצפי?
שואל גם כדי שאוכל להשתמש במכתבים כאלו, וגם כי אני חושב שהם יהיו שימושיים לאנשים רבים נוספים. | |
|
|
|
| 11/2/2021 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 08:51:26 |
| שלום רב עמי,
העברתי את פנייתך, אם יהיו מכתבים נוספים הם יופיעו באתר.
| |
|
|
|
| 4/2/2021 11:43 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 11:43:23 |
| בעל מקצוע לוקח 250 ש"ח רק על הגעה לבית הלקוח, ואח"כ עוד 200 ש"ח לשעת עבודה.
מדוע אין פיקוח על מחירים אלה, במסגרת המאמץ להוריד את יוקר המחיה? | |
|
|
|
| 4/2/2021 12:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 12:09:42 |
| | נסי לפנות לבעל מקצוע אחר. ביקור סטנדרטי של טכנאי, ללא חלק יקר במיוחד, עולה בד"כ 200-300 ש"ח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 5/2/2021 10:11 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2021 | | שעה: | 10:11:44 |
| | על זה בדיוק אני קובלת. איך זה שזה חוקי לקחת סכום כזה? | |
|
|
|
| 5/2/2021 10:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2021 | | שעה: | 10:35:07 |
| | שוק חופשי. כל אחד זכאי לבקש כרצונו וכל אחד זכאי לרכוש שירות כרצונו. | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:44:18 |
| שלום רב גבריאלה,
ככלל, בית עסק רשאי להציע את שירותיו או מוצריו במחיר שהוא קובע(מלבד מוצרים שמחירם בפיקוח) ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 17:59 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 17:59:31 |
| מדוע אין פיקוח על מחירי בעלי מקצוע?
האם המחירים נכללים במדד יוקר המחיה?
בשביל להוריד את המדד צריך לפקח על המחירים , כפי שמפקחים על מוצרי מזון בסיסיים . | |
|
|
|
| 9/2/2021 12:45 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 12:45:56 |
| שלום,לפני כחודש השתתפתי בהגרלה ברשת מזון גדולה.
כדי לזכות בפרס צריך שייצא 3 תמונות שהן אותו הדבר על המסך במכונת מזל.
יצאו לי 3 תמונות אותו הדבר ואני וכל מי שהיה שם היה בטוח שזכיתי (בגיפט בשווי של 500 שח).
פניתי לקופה הראשית לבירור והפנו אותי לשירות לקוחות. פניתי לשירות לקוחות וביקשתי שיבדקו גם במצלמות והם רשמו לי "לא זכית" ולא בדקו בכלל במצלמות.
החלטתי לפנות לעו"ד שמטפל באותה הגרלה ולאחר בירור של משרדו, אפשר להגיד שהתשובה שקיבלתי מהם היא כזאת.
"אכן יצא לך 3 גיפט קארדים כחולים אך הכיתוב מעליהם היה כך - שניים מהם בשווי 500 שח ואחד מהם בשווי 50 שח".
לפי מה שרואים במסך וגם בפרסומים שלהם גיפט בצבע כחול שווה 500 שח וגיפט בצבע אדום שווה 50 שח ולי יצאו 3 כחולים אז הדבר הזה מטעה.
מה אמור לקבוע התמונה שמופיעה בגדול או הכיתוב הקטן מעל התמונה (שלא שמתי לב למה שהיה רשום בו)?
אני חושבת שהייתה איזושהי בעיה במכונת מזל שלהם.
חודש חיכיתי לתשובה בנושא, הרשת עצמה די התעלמה ממני אבל העו"ד אמר שהם מוכנים לזכות אותי בגיפט של 50 שח.
אודה לקבלת ייעוץ. | |
|
|
|
| 10/2/2021 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 14:40:20 |
| שלום רב רחל,
האם עיינת בתקנון מצבע הגרלות, ככל שפורסם?
למידע בעניין הגרלה לפרסומת מסחרית תוכל לקרוא בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/lotteries_permission/he/Policies_Files_lotteriespermission_instructions.pdf
על מנת לברר בעניין, באפשרותך לפנות אל עורך ההגרלה בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|