| 13/2/2021 11:46 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2021 | | שעה: | 11:46:58 |
| שבת שלום
קניתי כרטיס מסך לפני חודשיים שלפני חודש ראיתי שמאורר לא עובד החזרתי לחנות שיחכו לסידור וכבר עבר כמעט חודש והמוצר לא אצלי ולחנות אין תושבות לספק לי,
מתי זה יהיה מוכן יש צפי? למה לסדר אם זה מתעכב ולא להחליף חדש.
אני לא רואה לנכון שקניתי משהו שיש אחריות ואני בנתיים כמעט חודש ללא המוצר אז מה האחריות?
השאלה אם זה תקין או שלא שאפשר כבר להגיש תלונה או משהו כזה? | |
|
|
|
| 16/2/2021 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 09:21:54 |
| שלום רב בר,
מה עלות המוצר?
האם קיבלת תעודת אחריות?
אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן, בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/2/2021 00:08 |
אמינה |
 | | מחבר: | אמינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2021 | | שעה: | 00:08:43 |
| הזמנתי ארנק טומי הילפגר מאתר ושלחו לי מוצר שלא תואם את הזמנתי.דומה אך לא אותה גזרה שרציתי. אני יצרתי איתם קשר ובא שליח ואסף אך לא חזרו אליי בתשובה מה מגיע לי ועבר כבר שלושה חודשים ואין מענה מהם למייל שאני שולחת.
רק ענו כאשר רצו שאני אחזיר את הארנק אחרי שנאסף אין מענה ושירות. | |
|
|
|
| 16/2/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 09:05:49 |
| שלום רב אמינה,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מהחשבונית, העתק ממכתב שנשלח לחברה וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת).
| |
|
|
|
| 12/2/2021 10:01 |
יוסי כהן |
 | | מחבר: | יוסי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2021 | | שעה: | 10:01:00 |
| אני מתחת ל18 (17)
הזמנתי טלפונית מכשיר טלפון במחיר 350 .
השליח הגיע כעבור כמה שעות ושילמתי לו במזומן , כשפתחתי את הקופסא התברר לי שזה לא המכשיר שרציתי ולא הדלקתי\ חיברתי לחשמל.
למחרת הלכתי לחנות(הפיזית)
עם החשבונית מס והמכשיר וביקשתי החזר כספי היות שלא השתמשתי, הם סרבו ואמרו שאין להם שום קשר להזמנות הטלפוניות (למרות שעל יד המוכר נאגדות ההזמנות והשליח לוקח אותן משם והמוכר ענה לידנו לשיחות טלפון בנושאי קנייה בחנות.)
התקשרתי למוקד והם טוענים שאין אפשרות לקבלת החזר כספי כי אם רק זיכוי (למרות שהמכשיר לא משומש) היות שהמוצר תחת הנחה מסויימת ולא אמר לנו היכן מופיעה ההנחה (חשוב להדגיש ש350 זה המחיר הכללי של המוצר ובקבלה תחת המונח הנחה לא רשומה שום הנחה קיימת אלא שהמחיר הרגיל הוא 350)
מה גם שבחשבונית ראיתי שהמכשיר עולה בכלל 340 אז יוצא ש10 שקל לא רשומים בקנייה ע''פ חוק.
לאחר ויכוחים התיאשתי והתקשרתי למוקד שוב, ואמרתי לו שאני מוכן לקבל זיכוי
והוא אמר לי שאצטרך רק להגיע לחנות ושם אקבל את הזיכוי
הגעתי לחנות שוב
והם לא רצו לתת זיכוי היות שהמוקד לא הנפיק להם שום זיכוי (ובאותו הזמן המחלקה הטלפונית נסגרה כבר, זו הסיבה שהתקשרתי אליו מוקדם)
הם לא רצו לתת לי שום שירות אפ' ולא להנפיק זיכוי (למרות שתכלס המוצר הגיע מהחנות הזו וההזמנה רשומה אצלו...)
ביררתי קצת והבנתי שאני זכאי להחזר כספי.
מה עדיף לי לעשות בתור קטין לפתוח תלונה\עו''ד
שגם אין לי זמן לכל הטרחות הללו היות שאני לומד בפנימייה עם לא הרבה חופשיות לצאת | |
|
|
|
| 16/2/2021 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 08:40:13 |
| שלום רב יוסי,
בפנייתך ציינת כי:
"...הזמנתי טלפונית מכשיר טלפון במחיר 350 ..."- כיצד יצרת קשר עם בית העסק לביצוע העסק? מהיכן קיבלת את פרטי בית העסק?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 23/12/2020 11:33 |
בת-אל |
 | | מחבר: | בת-אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 11:33:12 |
| אחותי נרשמה ללימודים במוסד פרטי ושילמה 500₪ דמי הרשמה, לאחר פחות מ-24 שעות ביקשה לבטל את הרישום ונאמר לה שחתמה על מסמך מחייב שבמידה ותחזור בה לא תקבל את דמי ההרשמה חזרה, האם זה חוקי?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/12/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 16:20:12 |
| שלום רב בת-אל,
האם מדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה? אם לאו, מתי בוצעה העסקה(תאריך)? כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי אחותך אמורה לקבל את השירות(תאריך)? | |
|
|
|
| 2/2/2021 15:24 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 15:24:02 |
| שלום,
באם קניתי מוצר, שהתברר מיד כמזויף דרך המספר הסידורי, וכמוצר מזויף הוא לא בטיחותי לשימוש על דעת החברה בעלת הקניין הרוחני שלו.
האם מלבד ביטול העסקה, אני חייב להחזיר אותו לחנות?
אני חושש שהחנות תנסה למכור אותו בשנית ללקוח אחר כדי ליישם את "שיטת מצליח". | |
|
|
|
| 3/2/2021 18:10 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 18:10:14 |
| היי,
גם אני נתקלתי במקרה דומה בעבר, מה באמת עושים במצב כזה? | |
|
|
|
| 7/2/2021 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2021 | | שעה: | 12:28:48 |
| שלום רב בן,
מהו המוצר המדובר?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם מלבד ביטול העסקה, אני חייב להחזיר אותו לחנות?..."-האם פנית אל החברה בעניין?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להטעיה "שהתברר מיד כמזויף דרך המספר הסידורי, וכמוצר מזויף הוא לא בטיחותי לשימוש...,- אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/2/2021 12:22 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 12:22:11 |
| מדובר על מוצר ספורט לאימון ביתי, פופולרי בארה"ב, מותג שמוגן בפטנטים רבים. ניסיונות למכור זיופים שלו באתרי קניות פופולריים (אמאזון, אייבי וכו') נאסרים בגלל הפרת זכויות ובעיות בטיחות שמצויים בזיופים.
לצערי נפלתי להונאה מצד חנות ספורט, גדולה בישראל, שמכרה לי זיוף שלו, בתאריך 27.01.2021.
אני חושש שהם מפיצים זיופים של אותו מוצר.
התעמתי עם החנות והיא לא הכחישה שמדובר בזיוף, הם ביטלו את עסקת האשראי אבל דרשו לקבל את המוצר בחזרה.
לדאבוני, לפי החברה בעלת הקניין הרוחני, אסור כלל לסחור בזיופים של המוצר.
האם אני יכול להחרים להם את המוצר כדי למנוע המשך סחר בו?
מיותר לציין שיש לי ראיות חותכות להיותו מוצר מזויף, לביצוע ההטעייה/תרמית מצד החנות (הקלטה טרום הרכישה) וההודאה שמדובר בזיוף לאחר ההתעמתות עם החנות.
| |
|
|
|
| 8/2/2021 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 12:59:18 |
| שלום רב בן,
אם כך, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות":
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:17:22 |
| החוק מחייב אותם לאסוף את המוצר מביתך.
אתה יכול לנסות לפנות למשטרה. מפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש):
32. (א) רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה. | |
|
|
|
| 8/2/2021 14:27 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 14:27:18 |
| תודה, החכמתי.
במקרה שלי נחסך ממני נזק כספי ופיזי, היות והייתי פיקח, אבל ניזוקתי בזמני היקר ובנפשי.
אחרים אני מאמין עדיין יפלו בפח, בשיטת מצליח הזו, שכן המוצר עדיין עומד למכירה בדף האינטרנט שלהם.
בכלל, מכיוון שמדובר בסחר והפצה של מוצר מזויף ולא בטיחותי, מי אחראי למנוע את זה?
החששות שלי שהסחר מבוצע על ידי קבוצה עבריינית וניסיון לבחוש בנידון יוביל את הקבוצה אליי.
ככה שאני דיי מורתע מניסיון להביאם לצדק או דין. | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:19 |
משה |
 | |
|
| 15/2/2021 13:44 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 13:44:13 |
| שלום בן,
רוצה לברר איתך באיזה מוצר מדובר.
ora03@walla.co.il
אודה ליצירת קשר | |
|
|
|
| 11/2/2021 23:55 |
כוכי |
 | | מחבר: | כוכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 23:55:05 |
| שלום ,
ביטלו לי הזמנה של 4 חדרים בבית מלון בתל אביב
ההזמנה הייתה עבור 8 בנות בנות 15-16 ושני מבוגרים ציון מראש מספר פעמים
השיחות גם מוקלטות
ההזמנה בוצעה וקיבלתי אישור הזמנה למייל
ביום שההינו צריכים לצאת למלון התקבלה בבוקר שיחת טלפון והתבקשנו שהבנות לא יתקהלו ולא ירעישו .
לאחר כשעתיים שלוש התקבלה שיחה נוספת שבה ביטלו אותנו עקב המצב וגיל הבנות
ברצוני לציין שסידור הבלונים בסך 520 שח כבר סודר באחד החדרים
הסעה בסך 820 שח שולמה .
הפסד שני ימי עבודה ועוגמת נפש גדולה ואכזבה בגלל ההודעה ברגע האחרון .
האם ניתן להגיש תלונה דרככם
או בתביעות קטנות או שמומלץ לפנות לעו"ד.
אודה לתשובה
כוכי | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:59:07 |
| שלום רב כוכי,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
אם כן, מהי תגובתו?
בהנחה שטרם בוצעה פניה אל בית העסק, בכתב, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו ובמידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין או שבאפשרותך לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 11/2/2021 19:32 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 19:32:35 |
| שלום,
רכשתי מיטה בהזמנה טלפונית דרך חברת גט-איט (אתר 13Shop)
היום התקשר המוביל ולא סיפק את הסחורה מאחר ולטענתו אין לו היכן לפרוק את המטען.(אני גרה ברחוב אבן גבירול מספר 97 בתל אביב ולטענתו יקבל קנס אם יעמוד על הכביש)
החברה, מצדדת בו. לטענתה - הייתי צריכה לדעת מראש שאין מקום לפריקה וטעינה מול הבית.
אציין - לא נשאלתי על פריקה וטעינה בעת ההזמנה! מדובר בדירה חדשה שעברתי אליה, כשהצעתי לו לחנות כמה מטרים ליד הוא סירב בטענה שהמרחק רב והוא לא מתכוון לסחוב את המיטה.
ביקשתי לבטל עסקה ורוצים שאשלם על המשלוח - 330 ש"ח ובנוסף 5% ממחיר העסקה.
לא קיבלתי את הסחורה ולכן אני לא חושבת שאני צריכה לשלם.
אשמח להכונה שלכם כיצד לנהוג.
תודה רבב
אפרת | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:40:54 |
| שלום רב אפרת,
האם נמסר לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
האם העסקה כולה כללה גם דמי הובלה/משלוח? אם כן, האם המידע בדבר:"...אין לו היכן לפרוק את המטען... החברה, מצדדת בו. לטענתה - הייתי צריכה לדעת מראש שאין מקום לפריקה וטעינה מול הבית..."- האם מידע זה הובא לידיעתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה והמידע לא מופיע בהסכם יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון דרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 18:02 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 18:02:06 |
| שלום
רציתי לדעת האם זה חוקי שחנות לא תכבד שובר בהזמנה טלפונית למשלוח?
בהזמנה ציינתי שאוסיף את הסכום במידה וצריך ולמרות זאת לא הסכימו לקבל את השובר, וציינו שאפשר לשהתמש בשובר רק ב take away ולא למשלוח
אוסיף כי השובר שברשותי הוא קוד של מספרים (ולא כרטיס) כך שגם אם אגיע לסניף בסופו של דבר אקריא להם את המספר
תודה | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:25:16 |
| שלום רב ענבר,
האם עיינת במידע שנמצא על גבי השובר או בתקנון החברה?
אם כן, מהו המידע המופיע בו?
| |
|
|
|
| 11/2/2021 16:57 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 16:57:33 |
| היי
רכשתי נעליים באתר בחו"ל לפני מספר חודשים. במהלך התקופה הזו יצרתי איתם קשר כמה פעמים והם הגיבו לי שיבדקו. חשבתי שהעיכוב נובע בגלל הקורונה אבל עכשיו אני רואה אחרי מספר נסיונות שלא חרו אלי, וכניסה לאתר שכבר לא קיים שזה היה fraud. איך אני יכולה לבטל את העסקה? בוצעה בכרטיס אשראי. | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:18:26 |
| שלום רב עדי,
בהנחה שמדובר בעסקה מול חברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל, ולכן יהיה עליך לאתר את מקום מושבה של החברה ולאחריו לבדוק מה הדין באותה מדינה או שתבדקי אם יש ארגון הדומה לשלנו באותה מדינה על מנת לברר את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 14:51 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 14:51:34 |
| שלום,
תואם לי טכנאי להחלפת פילטרים במסגרת הביטוח שאני משלמת עבורו כול חודש,
טווח התיאום היה 5 שעות(9:00-14:00)- האם זה חוקי?
המתנתי את הטווח בבית, והטכנאי לא הגיע ולא יצר קשר.
לאחר שהתקשרתי(אחרי השעה 14) לבית העסק לא קיבלתי תשובה חד משמעית מתי הטכנאי יגיע.
האם ניתן לדרוש פיצוי החל מהשעה השנייה שלא הגיע כלומר מ11:00
או החל מהשעה 14:00 כפי שתיאמו לי בהתחלה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:01:59 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ..."
בנוסף,18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, קובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
הסבר מפורט בעניין שאלתך, תוכלי למצוא בעמדת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, שכותרתה:
"גילוי דעת בעניין תיקון 55 לחוק הגנת הצרכן - הרחבת "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
(ראי בסעיפים 13-14 במסמך שבקישור). | |
|
|
|
| 11/2/2021 15:30 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 15:30:24 |
| באוקטבר רכשתי מקרר ,בעת האספקה נלקח המקרר הישן,התברר למקרר החדש יש פגמים רבים אושרה החלפה עי החברה ותואמה אספקה חדשה,ביום האספקה המקרר הגיע באיחור של מספר שעות והמקר שהגיע היה מלא פגמים חיצוניים ולכן לא היינו מוכנים לקבלו,לאחר מספר ימים תואמה שוב אספקה של מקרר חדש שהתקבל ונסדק עי שאין לו פגמים נראים לעין,אך לאחר כשבוע יצרנו קשר עם השירות היות והמקרר הרעיש מאוד והחל לייצר קרח הגיע טכנאי שראה וטען שיש לשלוח שוב טכנאי בכיר, לאחר שגם הגיע וראה את הבעיה אישר החלפת מוצר, ושוב לאחר השהגיע המקרר הרביעי והתקבל על ידנו התברר שגם הוא מייצר קרח בתוך המקרר נקבע ביקור טכנאי ושוב טכנאי בכיר שרצה לאטום את המקרר בעזרת סרט איטום דבר שכמובן שלא הייתי מעוניינת בו,לבסוף אושרה ביטול עיסקה אך עכשיו הם מתנים את זה בחזרת המקרר כלומר להישאר ללא מקרר וכמו כן לפנות לחנות לקבלת החזר ומנהל החנות לא מעוניין לתת את הזיכוי ולמעשה מקביל אותי לרכוש אצלו בלבד.
יש לציין שהמקרר נרכש אצל יבואן רשמי וחנות של רשת גדולה .
אשמח לתשובתכם המהירה מה ניתן לעשות. | |
|
|
|
| 14/2/2021 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 15:44:54 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, יש לפנות אל היבוא/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 14:19 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 14:19:56 |
| רכשתי תנור אפיה בחנות חשמל.
הובלה עצמית,והתקנה עצמית.
התנור עשה רעש.
הגיע טכנאי,החליף חלקים למוצר חדש,אך התקלה לא נפתרה.
לאחר שיחות עם נציגי שירות הספק, הוסכם על קבלת מוצר חדש.
המוצר הגיע פגום שוב,אותו רעש, ובנוסף מכה במוצר.
עבר חודש וחצי מאז קניית התנור וכל תהליך פתרון הבעיות מול הרבה נציגים.
התנור השני שהגיע פגום,נלקח חזרה ,
והספק החליט לתת זיכוי כספי מלא תוך 21 ימי עסקים, וזה אך ורק אם אחתום על כתב ויתור על תביעות.
האם זה תקין?
כל תקופת ההמתנה הזו,והזיכוי הארוך,והלחץ לחתום על כתבי ויתור??
| |
|
|
|
| 14/2/2021 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 15:28:12 |
| שלום רב אנה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר?
האם היבואן/יצרן הציע לך בגין אי תיקון המוצר להשיב את מלוא כספך?
אם כך, תקנה 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
| |
|
|
|
| 11/2/2021 14:51 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 14:51:30 |
| שלום,
תואם לי טכנאי להחלפת פילטרים במסגרת הביטוח שאני משלמת עבורו כול חודש,
טווח התיאום היה 5 שעות(9:00-14:00)- האם זה חוקי?
המתנתי את הטווח בבית, והטכנאי לא הגיע ולא יצר קשר.
לאחר שהתקשרתי(אחרי השעה 14) לבית העסק לא קיבלתי תשובה חד משמעית מתי הטכנאי יגיע.
האם ניתן לדרוש פיצוי החל מהשעה השנייה שלא הגיע כלומר מ11:00
או החל מהשעה 14:00 כפי שתיאמו לי בהתחלה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 15:00:20 |
| שלום רב קרן,
במענה לשאלתך, אני מציעה כי תעייני בעמדת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, שכותרתה:
"גילוי דעת בעניין תיקון 55 לחוק הגנת הצרכן - הרחבת "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
(ראי בסעיפים 13-14 במסמך שבקישור). | |
|
|
|
| 14/2/2021 15:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 15:24:44 |
| | את זכאית ל-600 ש"ח מהחברה. אם לא מפצים, את יכולה לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 9/2/2021 14:59 |
ר.פ |
 | | מחבר: | ר.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 14:59:51 |
| | הזמנו טלפונית נופש בוילה משפחתית בדצמבר 2020 . לפני יומיים התקשרה אלי מנהלת ההזמנות שלהם וטענה שחלה טעות בהזמנה והתאריכים והמחיר לא נכונים. היא ביקשה להזיז את החופשה יום קדימה או יום אחורה. יום קדימה לא בא בחשבון כי היום האחרון אינו יום חג, אלא יום עבודה וכולנו אנשים עובדים. הבעתי הסכמתי להזיז יום אחורה , אז אמרה שלא אפשרי (למרות שהיא הציעה...). בקיצור היא כתבה לי בווטסאפ שהעסקה לא מאושרת, למרות שיש לי מייל מדצמבר ובו אישור הזמנה. התקנון שלהם קובע שמותר להם לבטל תוך 21 יום מיום אישור העסקה. 21 ימים עברו מזמן. מה עושים? | |
|
|
|
| 10/2/2021 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 15:08:40 |
| שלום רב אדון,
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מה הנזק שנגרם?
האם בהסכם ההתקשרות בניכם ישנו סעיף של פיצויים מוסכמים במקרה שמי מהצדדים יבטל את העסקה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/2/2021 18:27 |
ר.פ |
 | | מחבר: | ר.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 18:27:42 |
| מועד הנופש 1.4. עד 3.4.
יש לי אישור הסכם הכולל קישור לתקנון. התקנון קובע שהחברה יכולה לבטל את ההזמנה 21 יום מיום ההזמנה. 21 יום כבר עברו. אין איזכור לפיצוי.
מכוון שמדובר בפסח ועכשיו נפתחו הצימרים אין שום סיכוי שנמצא משהו חליפי במחיר שפוי. זאת הסיבה שהזמנתי מוקדם...
נראה לי שהם הבינו שיוכלו לקבל על הוילה מחיר הרבה יותר גבוה ולכן ביטלו.
בקיצור, אין לי הפסד כספי אבל יש הפסד רוחני של חופשה שייחלנו לה ובוטלה ללא סיבה מוצדקת ובניגוד לתקנון שלהם. | |
|
|
|
| 11/2/2021 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 12:48:38 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...התקנון קובע שהחברה יכולה לבטל את ההזמנה 21 יום מיום ההזמנה. 21 יום כבר עברו... מכוון שמדובר בפסח ועכשיו נפתחו הצימרים אין שום סיכוי שנמצא משהו חליפי במחיר שפוי. זאת הסיבה שהזמנתי מוקדם..." אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף העתק מההסכם ואת המחירים בשוק, כיום.
ואם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/2/2021 10:48 |
ר.פ |
 | | מחבר: | ר.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 10:48:05 |
| שלחתי להם מייל בשבוע שעבר ולא קבלתי שום התייחסות. שוחחתי גם עם העו"ד שלהם שאמר שינסה לטפל ולעזור אך לא שמעתי ממנו כלום.
מה התהליך אם אגיש אצלכם תלונה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 14:44:27 |
| שלום רב אדון,
לאחר הגשת תלונה באתרנו(להלן הקישור להגשת תלונה: https://www.consumers.org.il/category/complaint-form)
פנייתך תועבר למחלקת קליטה ולאחריו תועבר למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 10:29 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:29:40 |
| שלום רב,
בית העסק לא סיפק לי את המוצר בזמן, בטענה שאין במלאי, ולאחר שחיכינו המון זמן, ולא היו תשובות מתי יגיע, הודענו שאנחנו נעצור את התשלומים בחברת האשראי. וזאת מתוך מחשבה שכשהמוצר יחזור למלאי, נמשיך לשלם עליו. בשום שלב לא רצינו לבטל את ההזמנה. כשבוע לאחר ההודעה על כשל תמורה בחברת אשראי, יצרנו קשר שוב עם בית העסק כדי לברר האם המוצר חזר למלאי, וזה הודיע שאנחנו ביטלנו את העסקה ולכן אין לנו על מה לדבר. לאחר בירור יותר מעמיק מול הנה"ח של החברה, נאמר לנו שברגע שהלקוח מבצע "כשל תמורה", מבחינתם זה ביטול עסקה, ולכן אם המוצר אכן לא סופק, הם פשוט מבטלים את העסקה מבלי לדבר עם הלקוח. השאלה שלי היא האם זה מצב חוקי? הרי לא ביקשנו לבטל עסקה, ביקשנו לעצור תשלומים עד שהמוצר יגיע. או במילים אחרות האם קיים חוק/תקנה שעל פיה ברגע שהלקוח מבצע כשל תמורה, חובה על בית העסק לבצע בירור טלפוני מול הלקוח בטרם ביטול העסקה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 14:06:45 |
| שלום רב אורית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הודענו שאנחנו נעצור את התשלומים בחברת האשראי. וזאת מתוך מחשבה שכשהמוצר יחזור למלאי, נמשיך לשלם עליו. בשום שלב לא רצינו לבטל את ההזמנה..."- אם כך, האם ההודעה בדבר עצירת התשלומים נעשתה בכתב?
משמעות הטענה ל"כשל תמורה" הינה כי הצרכן שילם כסף בעבור שירות או מוצר לבית העסק ובית העסק לא סיפק את השירות או המוצר לצרכן.
מכאן, שעליך לברר מול חברת האשראי מה הפעולה שבוצעה בעת פנייתך אליה ומה משמעותה?
בטענתך לעניין:"...האם קיים חוק/תקנה שעל פיה ברגע שהלקוח מבצע כשל תמורה, חובה על בית העסק לבצע בירור טלפוני מול הלקוח בטרם ביטול העסקה?..."- במקביל לבירור שהתבקשת לבצע מול חברת האשראי באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם או בתקנון החברה על מנת לבדוק אם ישנה התייחסות בעניין.
| |
|
|
|
| 14/2/2021 14:38 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 14:38:25 |
| | חברה אומרת לך X ומבצעת Y ואז מנתקת אתך קשר. למה שלא תנתקי גם את קשר ממנה בגלל שלא עמדה במילה. מה יש לך עדיין לעשות עם החברה הזו? | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:08 |
אביבה בלס |
 | | מחבר: | אביבה בלס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:08:51 |
| | לפני כ3 שנים קניתי מזגן ב"שקם הרצליה" ושילמתי גם עבור התקנה. הבנין שבו היה צריך להתקין את המזגן היה אז בשלבי תמ"א 38 והמתקין שהגיע,ייעץ לי שלא להתקין את המזגן עד סיום הפרוייקט , וכשיסתיים הוא יחזור להתקין את המזגן. הפרויקט הסתיים בימים אלה, ולמרות שאני בקשר עם מנהל החנות שבו נקנה המזגן והוא מבטיח לי שהענין יטופל, הנושא עדיין לא מטופל. שאלתי היא, האם החנות מחוייבת לשלוח לי מתקין לאחר 3 שנים שעבורו כאמור שילמתי, ואם לא, מה גורל התשלום ששילמתי בזמנו | |
|
|
|
| 10/2/2021 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 09:46:13 |
| שלום רב אביבה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...והמתקין שהגיע,ייעץ לי שלא להתקין את המזגן עד סיום הפרוייקט , וכשיסתיים הוא יחזור להתקין את המזגן..."-האם ההצעה הזו מופיעה איפה שהוא?
האם יש ברשותך ראיה המעידה על ביצוע התשלום עבור השירות? אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/2/2021 15:39 |
אביבה בלס |
 | | מחבר: | אביבה בלס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 15:39:13 |
| תודה על התשובה, הבטחת המתקין להתקין כשהפרוייקט יסתיים לא מופיע באף מקום , זה סיכום שהיה בינינו בע"פ בחשבונית הקניה של המזגן מופיע תשלום בנפרד עבור הההתקנה שלא בוצעה. במידה ולא יתקינו בשבוע הקרוב אשלח לכם את החשבונית
תודה | |
|
|
|
| 11/2/2021 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 11:48:06 |
| שלום רב אביבה,
אם כך, תנסי לפעול בהתאם למענה לעיל(בפנייתך בכתב תפרטי את כל השתלשלות העניינים).
וכמובן, אם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתרנו (תצטרכי לצרף מסמכים כגון: העתק ממכתב שנשלח אל בית העסק, חשבונית וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 14/2/2021 09:32 |
אביבה בלס |
 | | מחבר: | אביבה בלס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 09:32:46 |
| | התקינו לי את המזגן, האם החברה חייבת לתת לי את האחריות על המזגן שהותקן? הם לא מוכנים להפעיל את האחריות מאחר שחלפו 3 שנים, למרות שהמזגן היה באריזתו המקורית כל אותו הזמן. | |
|
|
|
| 14/2/2021 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 14:34:56 |
| שלום רב אביבה,
עקרונית, תקנה 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
| |
|
|
|
| 11/2/2021 12:22 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 12:22:52 |
| שלום!
ניתקו אותי מהגז עקב חוב, האם זה חוקי כעת בתקופת הקורונה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 14:20:33 |
| שלום רב יחיאל,
תנסה לברר מול הרגולטור- משרד האנרגיה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/general/contact_energy
בנוסף, באפשרותך לפנות אל הספק הגז בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך. | |
|
|
|
| 11/2/2021 10:30 |
דליה אזולאי |
 | | מחבר: | דליה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:30:11 |
| שלום,
רכשנו מכונת כביסה לפני קצת יותר משנה של חברת סימנס בחנות שיר(אחריות לשנה).
כבר אחרי חודשיים המכונה עשתה בעיות והיה צריך להחליף כרטיס שזה לא הגיוני בשביל מכונה בעלות 3000 ש"ח.
היום המכונה אצלנו כבר שנה וחודש, לפני שבועיים היא התחילה לעשות בעיות וכרגע היא לא עובדת.
כשאימי התקשרה לשירות לקוחות ענתה נציגה בשם שיר עם אפס רצון לעזור ובגישה של האשמה וחוסר ההסבה.
היא האשימה אותה שבזה שלא עשיתי ביטוח לשלוש שנים (בעלות לא הגיונית של 1100) המכונה מקולקלת, ושאף אחד לא יכול להבטיח שלמוצר חשמלי יהיה חיים ארוכים. כמובן שלא היה לנציגה שיר מנהל מעליה שאפשר לדבר איתו.
כשקנינו את המכונה ביקשנו את המכונה הכי טובה!
מרגישים מרומים, שקנינו מוצר מקולקל ואין מי שיקח אחריות.
בימים האחרונים אלרם(החברה שנותנת שירות במסגרת האחריות) פנו לcsb(היבואן בארץ), וטענו כי יש לנו 2 מכונות כביסה בבית והשירות שניתן לי הוא על מכונת הכביסה הישנה.
על אף שזה לא נכון מכיוון שכאשר הם הביאו לי את מכונת הכביסה ביקשתי שייקחו את הישנה(יש קבלה שמציינת זאת).
כיום אלרם בכלל טוענים כי לא הוחלף לי כרטיס על ידם על אף שקרה הדבר כשהמכונה עוד הייתה במסגרת האחריות(לאחר חודשיים).
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 14/2/2021 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:55:50 |
| שלום רב דליה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...כבר אחרי חודשיים המכונה עשתה בעיות והיה צריך להחליף כרטיס שזה לא הגיוני בשביל מכונה בעלות 3000 ש"ח..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לביצוע תיקון במסגרת שנת אחריות הראשונה?
עקרונית, במוצר חשמלי שעלות מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
עם זאת, וככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך שלעיל, ובמידה שבוצעה פניינ אל היבואן/יצרן בטרם חלפה שנת אחריות, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין הטענה כי:
"...הם הביאו לי את מכונת הכביסה ביקשתי שייקחו את הישנה(יש קבלה שמציינת זאת)..." האם רכשת מוצר חדש, דומה?
| |
|
|
|
| 11/2/2021 06:54 |
גליתה |
 | | מחבר: | גליתה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 06:54:11 |
| הזמנתי מוצר אמנותי בתכנון אישי ממפעל אמנותי - סטודיו. אחרי חצי שנה של המתנה, 3 חודשים יותר מהאמור ורדיפה מתמשכת אחריהם, ייצרו עבורי המוצר ולתדהמתי היה שונה מהתכנון.
החזרתי המוצר למפעל וביקשתי כספי חזרה.
האם יש לי זכאות לביטול כעת בעת שאני לא מעוניינת להמתין שהם ייצרו לי מה שהזמנתי מלכתחילה? | |
|
|
|
| 14/2/2021 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:00:18 |
| שלום רב גליתה,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, ובהנחה שמדובר בעסקה צרכנית, וכן שיש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף המסמכים.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/2/2021 12:55 |
קארן |
 | | מחבר: | קארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 12:55:31 |
| לאחר התלבטות קשה בגלל הסכום, הזמנו בסיס מיטה זוגית סטנדרטית מצופה בד לפי אחת הדוגמאות מבסיסי המיטה שהיו בחנות בפועל, ואת הבד לציפוי החיצוני לפי קטלוג בדים שהוצג בפנינו.שוכנענו שאכן מדובר באיכות המוצר עץ סנדויץ ובוכנות להרמת המגירה המעולות.. וכמובן חברת עמינח חברה מהמובילות..
לאחר תיאום הגעה באו הרכיבו והלכו. בנחת התבוננו לפרטי פרטים והתאכזבנו קשות. עבודה לא מקצועית, גימורים בחזית מזעזעים והעץ היחיד שלא מצופה בד במגירה עשוי ממזונית. מיד התקשרתי לחנות ללא מענה. צילמתי תמונות מכל הזוויות ומיד שלחתי במייל עם פירוט הסברים ותחושות. חלפו ימים ללא מענה. דרך הפייסבוק הגעתי לשירות לקוחות והם היו בקשר מספר ימים דרך לינק/אימיילים/טלפון, דרשנו לבטל את ההזמנה ושיגיעו לקחת את המוצר. בשירות נאמר לנו שקודם צריך להגיע טכנאי מטעמם. הטכנאי הגיע ולא הבין למה שלחו אותו כי לא ראה שיש מה לתקן במקום, כל השאר לא עניין אותו. וכך החזיר תשובה לשירות. אלו פנו לחנות וביקשו שיצרו איתנו קשר כי אנחנו מעוניינים בהחזר מלא וביטול מלא. לאחר זמן חזר אלינו מישהו מהחנות ואמר שצריך לבדוק אם זה אפשרי ואם כן יהיו לזה עלויות. הסכמנו לשמוע על עלויות העיקר ביטול. חלפו כשבועיים עדיין לא חזר אלינו. אציין, שהתרענו על ליקויים בתוך 24 שעות ועל ביטול מלא בתוך 14 יום. כולל תמונות והסברים בכל הפניות. איפה הבעיה? ברור שלא יכולתי לראות את הליקויים לפני שהרכיבו לי את המיטה בבית? ברור שנאלצתי לישון על המיטה או יותר נכון על המזרן שלי, כי את בסיס המיטה שלי פירקתי וזרקתי באותו הבוקר שהגיעו להרכיב? אין דרך לראות את הרהיט מוכן ומורכב לפני שהוא מורכב כבר בבית הלקוח-זה מלכוד ללקוח בחסות החוק? | |
|
|
|
| 11/2/2021 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 16:30:40 |
| שלום רב קארן,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט)?
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכול לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן, לא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לכן, במידה שהעסקה בוצעה בחנות, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמוצר הורכב בביתך.
עם זאת, במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 11/2/2021 17:29 |
קארן |
 | | מחבר: | קארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 17:29:22 |
| הדגשתי מס' פעמים שהעסקה בוצעה במלואה פיזית בחנות שבה הוצגו מספר דגמים של מיטות לדוגמה.
אנחנו רכשנו רק את בסיס המיטה שכלל מסגרת עם מגירה וראש מיטה.
נאמר לנו שיגיעו לביתנו עם החלקים וירכיבו בחדר.
זה לגיטימי שבסיס מיטה יביאו בחלקים.
לכן לא הבנתי למה אין לי זכות ביטול עסקה אם לא יכולתי לראות את הפגמים אלא רק לאחר שהרכיבו???
זה מסוג רהיטים שמרכיבים בבית הלקוח בגלל הגודל והנוחות של בית העסק.
אין שום שלב בין חתימת העסקה בחנות לבין הרכבת הרהיט עי טכנאים של בית העסק שבו יכולנו לראות אם יש פגמים וכו' לכן אני לא מצליחה להבין מדוע הזכות שלנו לביטול עסקה לא קיים?
זה לא שמדובר במזרן שישנים עליו ואפשר לומר שנעשה בו שימוש או ניזוק.
מדובר בבסיס מיטה מעץ שמרופד בבד, וכל הפגמים למיניהם צולמו ונשלחו לבית העסק עוד באותו היום בצרוף הסברים ברורים מאוד. ובמשך כל אותם 14 ימים אני מבהירה שאני שילמתי סכום לא מבוטל שלא מצדיק תיקונים ועל כן אני מבקשת ביטול עסקה.
לפי מה שאני מבינה ממה שכתבתם שאכן יש אפשרות ביטול מיום קבלת המוצר אבל אם החברה קובעת שהמוצר יגיע מפורק ויורכב על ידם בלבד, אז מראש לא קיימת לי זכות למרות שמראש לא ניתנה לי הזכות?
יכולתי לקבוע את עניין ההרכבה? חוץ מזה לא השתמשתי ולא פגמתי.
להפך הגמור, עבודה חובבנית החל מהתפירה והברגים ועד סוג העץ שלא נאמר ולא נרשם בהזמנה. | |
|
|
|
| 14/2/2021 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 12:38:38 |
| שלום רב קארן,
כפי שציינתי לעיל, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית העסק, ומשבוצעה פעולת הרכבה בביתך, אין זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
אולם, כפי שצוין לעיל, ניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|