| 10/2/2021 10:20 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 10:20:23 |
| שלום ותודה על העבודה המבורכת שלכם.
1. אני מגיש תביעה נגד אל-על כיוון שלא קיבלתי עדיין החזר על טיסה שהם ביטלו.
ביצעתי את הזמנת הכרטיסים דרך האינטרנט באתר של אל-על, האם אני יכול להגיש את התביעה בבית המשפט במקום מגוריי (חיפה)? אם לא, איזה בימ"ש קרוב למשרדי אל-על?
2. במידה ובמהלך ההמתנה למשפט, אל-על מחזירים את הכסף. האם יש טעם להמשיך עם התביעה? (קבלת פיצויי על איחור של חודשים רבים בהחזר תשלום הכרטיס) האם שופטים נוטים לשפוט פיצוי כזה, בהתחשב שניתן עד 10,000 ללא הוכחת נזק?
תודה!
גיא | |
|
|
|
| 11/2/2021 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 12:25:16 |
| שלום רב גיא,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתר רשות השופטת בעניין תביעות קטנות, כלדקמן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/small_claims_courts_guide
בעניין השאלה :"...האם יש טעם להמשיך עם התביעה?..."- לא אוכל לענות על שאלתך זו, היות שזו צריכה להיות החלטה שלך.
יחד עם זאת, באפשרותך לעיין בכתב תביעה לדוגמא שקיים באתרנו, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/claim_tourism_company
| |
|
|
|
| 16/2/2021 17:41 |
אחת שיודעת |
 | | מחבר: | אחת שיודעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 17:41:09 |
| היי גיא,
משתפת מניסיוני האישי. גם אני הייתי על סף הגשת תביעה נגד אל-על. בעיקר מאחר והם אחרו בכחצי שנה ממועד החזרת הכסף אשר היו מחוייבים לו ע"פ חוק וכן, משום שלא ענו לי ולא יצרו קשר מס' חודשים לאחר שמילאתי את הבקשה הרשמית להחזר באתר שלהם. לאחר שכתבתי להם בטופס יצירת קשר באתר כי בכוונתי לתבוע אותם הם ענו לי עוד באותו היום במייל שאת הכסף אראה בפירוט האשראי של החודש הבא, ואכן כך היה. גם אני כמוך סבורה שההתנהלות שלהם ראויה להרבה תיאורים שלא אכתוב כאן על מנת שלא יצנזרו את תגובתי, אך אם ברצונך לקבל הכסף במיידי ולהימנע מכאבי ראש מציעה לך לנסות זאת. גם אני כמוך מאמינה שהתביעה במקומה אך מפה ועד מה יקרה עם זה וכל הבלאגן הכרוך בזה, מציעה לך לפחות לקבל את מה שמגיע לך. בהצלחה:) | |
|
|
|
| 15/2/2021 14:21 |
גלית לוי |
 | | מחבר: | גלית לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 14:21:54 |
| ספק אלומיניום לא השלים את אספקת המוצר והכסף שולם במלואו האם לתבוע דרככם או תביעות קטנות?
מכר לנו מוצר שלטענתו כבר התקין מספר פעמים
כשהתקין החלון התריס לא עובד לטענתו המנוע לא מתאים ועליו להזמין מחול מנוע חזק יותר. המנועהגיע אך החברה מתאמת ולא מגיעה להתקנה לא עונה לטלפונים
הכסף שולם במלואו . סכון עיסקה 43000 שח | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:32:47 |
| שלום רב גלית,
בעניין שאלתך:"...האם לתבוע דרככם או תביעות קטנות?..."-זו החלטה שלך, עם זאת, יצוין כי סכום התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, נכון לינואר 2021 הינו 33,800 ש"ח, כמפורט באתר רשות השופטת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/fees_3
ובמידה שתחליטי להגיש תלונה דרכנו, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/2/2021 15:17 |
פלוני אלמוני |
 | | מחבר: | פלוני אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 15:17:35 |
| למי שקורא את ההודעה הזו שלום רב,
לפני 4 חודשים רכשתי טאבלט המיועד לכתיבה ושרטוט במטרה לייעל את לימודי ההנדסה שלי.
קניתי את הדגם החדש ביותר של סאמסונג שיצא ב4,000 שקלים כמובן עם אחריות של היבואן הרשמי.
לאחר חודש וחצי הבחנתי שהטאבלט מתחיל לזייף, יש איזורים במסך בהם נוצרת סטייה. כלומר איפו שאני לוחץ עם העט זה לא איפו שזה מצייר על המסך. כתוצאה מכך כתב ושירטוטים שעוברים דרך האיזורים האלו יוצאים מעווטים. ויש איזור שכזה ממש במרכז המסך.
יצרתי קשר עם בעל החנות, ואחרי משא ומתן וברורים הוא הסכים לבסוף, להחליף לי את המכשיר באחד חדש.
אך לצערי אותה בעיה קראת לי גם במוצר החדש חודש וחצי לאחר מכן. הפעם כשניסיתי לדבר על כך עם בעל החנות. הוא התרגז, ניסה לטעון בו זמנית גם שהבעיה היא באשמתי וגם שאין בעיה בכלל וכך זה האיכות של המוצר.
אני מצידי שמרתי על המכשיר מכל משמר. עם כל לימודי הזום האלו המכשיר מעולם לא עזב את השלוחן שלי והשתמשתי בו איך ורק לתפקיד אליו הוא נועד שזה כתיבה.
בנוסף אני לא מסכים אם זה שזה פשוט האיכות של המוצר.
לטאבלט שעולה סכומים כאלו, בשיא הטכנולוגיה ושמיועד לכתיבה לא אמורה להיות סטייה כלל. ואם זאת באמת היתה האיכות של המוצרים האלו זה היה צריך להופיע כבר ביום יומיים הראשונים, ולא חודש וחצי אחרי.
בכל אופן בעל החנות מסרב לשתף איתי פעולה, הוא לא מוכן להחליף לי את המוצר או לנסות לתקן לי אותו. ומבחנתו העניין סגור.
האם יש משהו שאני יכל לעשות בנידון?
| |
|
|
|
| 16/2/2021 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:25:39 |
| שלום רב אדון,
האם בוצעה פניה אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות?
| |
|
|
|
| 16/2/2021 14:15 |
פלוני אלמוני |
 | | מחבר: | פלוני אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 14:15:19 |
| לא, כל התקשורת שלי לגבי דיווח על תקלה במוצר היתה מול בעל החנות בוואטסאפ.
עכשיו שאני בדקתי הוא אפילו לא שלח לי במייל את תעודת האחריות.
כל מה שהוא שלח לי זה רק הקבלה על הקנייה של המוצר.
אבל באתר האינטרנט של החנות רשום שהם יבואנים ראשיים ובלעדיים בישראל לטאבלטים של סאמסונג.
ובעמוד של המוצר שאני קניתי רשום שעם קניית המוצר ניתנת אחריות של החנות - יבואן מחשבים וגאג'טים סאמסונג בישראל.
אבל אני מפחד להתקשר אל המוכר שוב ולבקש את תעודת האחריות שלי. מכיוון שההקלטה האחרונה שהוא שלח לי בוואטסאפ נגמרה בזה שהוא התלהם עלי, והדגיש מאוד בגסות שמבחינתו העיניין סגור והוא אינו מעוניין אפילו לנסות לתקן את המוצר או להמשיך לדבר על זה. | |
|
|
|
| 16/2/2021 14:34 |
פלוני אלמוני |
 | | מחבר: | פלוני אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 14:34:45 |
| רשום בעמוד של המוצר שהאחריות היא ע"י החנות עצמה.
ובעבר אני הצעתי לבעל החנות לדבר עם הספק\יבואן\יצרן\טכנאי בעצמי. אבל הוא לא הסכים ואמר שאני מדבר איתו לגבי הדברים הללו. כל זה מתועד לי אצלי בוואטסאפ | |
|
|
|
| 16/2/2021 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 15:05:09 |
| שלום רב אדון,
האם מדובר ביבואן מקביל?
האם מידע זה נמסר לך בטרם בוצעה הרכישה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח ניתנת שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן.
תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי :
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
מכאן ועל מנת לברר בעניינך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:30 |
פלוני אלמוני |
 | | מחבר: | פלוני אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:30:15 |
| זהו לפני שרכשתי את המוצר התקשרתי לברר אם מדובר ביבואן רשמי. אני בטוח ב100% שבעל החנות אמר לי שהם יבואנים רשמיים של סאמסונג בישראל. אחרת לא הייתי קונה מהם. כבר יצא לי להכוות בעבר בגלל שלא קניתי אצל יבואן רשמי. וגם באתר שלהם כתוב שהם יבואן ראשי ובעלדי של טאבלטים של סאמסונג בארץ.
אך כפי שאמרתי המוכר מעולם לא שלח לי את תעודת האחריות. ועכשיו כשאני נכנס לעמוד המכירה של המוצר רשום אחריות של החנות ולא רשום יבואן רשמי. אז אני מניח שהמוכר הטעה אותי אז. אבל אין לי דרך להוכיח את זה. להגנתי בשום מקום באתר לא רשום את המילים יבואן מקביל..
בפעם השניה שבה התקלקל המכשיר אז בעל החנות מאוד לא רצה לשתף פעולה. הוא הטיח בי האשמות שאני איכשהו הורס את המכשיר מבלי אפילו לבדוק אותו. רק אחרי ימים שהייתי צריך להתכתב לריב ולכשנע אותו. בהם הוא ביקש ממני לפרמט את המוצר, להחליף מגני מסך שעולים הרבה כסף. ולצלם לו סרטונים המראים את הבעיה.
הוא לבסוף אמר לי להפסיק לשלוח לו הודעות. שהוא שלח את הסרטונים שלי אל הספק הראשי. ושהוא יעדכן אותי ברגע שתהיה לו תשובה.
המתנתי בסבלנות עד שחלפו 20 יום ולא קבלתי שום תשובה ממנו. אז יצרתי איתו קשר שוב. הוא אמר לי שלא אושר לי חילוף למוצר. אז השבתי, אוקי אבל כרגע יש לי בעיה במוצר. מה לגבי לשלוח אותו למעבדה לנסות לתקן?
ובשלב הזה בעל החנות כבר התעצבן ושלח לי הקלטה בה הוא מתלהם עלי. הוא הבהיר לי שהוא לא מעוניין אפילו לנסות לתקן לי את המוצר ושמבחינתו העיניין סגור ושעלי לקבל את זה.
כל השיחות שלי עם בעל החנות מתועדות בוואטסאפ
ובשלב הזה אני קצת חושש לפנות אל בעל החנות שוב.. | |
|
|
|
| 15/2/2021 13:37 |
שילת |
 | | מחבר: | שילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 13:37:14 |
| | בתאריך 25/1 הזמנתי עבור אמא שלי כלי בית מחברת נעמן, ב31 לחודש היא קיבלה הודעה שהמשלוח בהכנה ויגיע בימים הקרובים. המשלוח לא הגיע ועברו מעל 10 ימי עסקים עליהם נכתב בהזמנה. התשלום נגבה כמובן ושלחו לנו חשבונית. אני מנסה כבר מעל שבוע להשיג אותם טלפונית ללא מענה ( מעל חצי שעה המתנה והשיחה מתנתקת) ניסיתי גם בצאט הטלפוני וגם במייל. לאחר פנייה כועסת בפייסבוק הם שלחו לי מייל שיבררו עם חברת המשלוחים מה קורה עם המשלוח ומאז לא חזרו אלי, שלחתי שוב הודעה בפייסבוק ולא ענו לי. האם במקרה כזה ניתן להגיש תלונה? אין לי שום דרך להשיג אותם כי הם לא עונים והסחורה לא מגיעה! העיקר את התשלום הם כבר גבו | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:17:48 |
| שלום רב שילת,
באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/2/2020 20:33 |
עמנואל |
 | | מחבר: | עמנואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2020 | | שעה: | 20:33:46 |
| שלום
רציתי לדעת האם יש פקוח על מחירי הגז
קבלתי חשבונית לגז מחברת סופרגז בה כל מ״ק הוא 57.2 שקל ללא מע״מ
האם זה נורמלי ומותר להם לבקש כזה סכום? | |
|
|
|
| 17/2/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2020 | | שעה: | 09:45:57 |
| שלום רב עמנואל,
אין פיקוח על מחירי הגז, באפשרותך לקבל מידע מפורט בעניין באתר משרד האנרגיה, בקישור שלהלן :
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:11 |
אלקן |
 | | מחבר: | אלקן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:11:59 |
| | שלום. גם אני מקבלת חשבונית גבוהה מחודש לחודש ואין מענה קולי. לא מגיבים לפקס. האם לזה קוראים שרות? | |
|
|
|
| 11/2/2021 10:30 |
דליה אזולאי |
 | | מחבר: | דליה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 10:30:20 |
| שלום,
רכשנו מכונת כביסה לפני קצת יותר משנה של חברת סימנס בחנות שיר(אחריות לשנה).
כבר אחרי חודשיים המכונה עשתה בעיות והיה צריך להחליף כרטיס שזה לא הגיוני בשביל מכונה בעלות 3000 ש"ח.
היום המכונה אצלנו כבר שנה וחודש, לפני שבועיים היא התחילה לעשות בעיות וכרגע היא לא עובדת.
כשאימי התקשרה לשירות לקוחות ענתה נציגה בשם שיר עם אפס רצון לעזור ובגישה של האשמה וחוסר ההסבה.
היא האשימה אותה שבזה שלא עשיתי ביטוח לשלוש שנים (בעלות לא הגיונית של 1100) המכונה מקולקלת, ושאף אחד לא יכול להבטיח שלמוצר חשמלי יהיה חיים ארוכים. כמובן שלא היה לנציגה שיר מנהל מעליה שאפשר לדבר איתו.
כשקנינו את המכונה ביקשנו את המכונה הכי טובה!
מרגישים מרומים, שקנינו מוצר מקולקל ואין מי שיקח אחריות.
בימים האחרונים אלרם(החברה שנותנת שירות במסגרת האחריות) פנו לcsb(היבואן בארץ), וטענו כי יש לנו 2 מכונות כביסה בבית והשירות שניתן לי הוא על מכונת הכביסה הישנה.
על אף שזה לא נכון מכיוון שכאשר הם הביאו לי את מכונת הכביסה ביקשתי שייקחו את הישנה(יש קבלה שמציינת זאת).
כיום אלרם בכלל טוענים כי לא הוחלף לי כרטיס על ידם על אף שקרה הדבר כשהמכונה עוד הייתה במסגרת האחריות(לאחר חודשיים).
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:08:52 |
| שלום רב דליה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...כבר אחרי חודשיים המכונה עשתה בעיות והיה צריך להחליף כרטיס שזה לא הגיוני בשביל מכונה בעלות 3000 ש"ח..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לביצוע תיקון במסגרת שנת אחריות הראשונה?
עקרונית, במוצר חשמלי שעלות מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
עם זאת, וככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך שלעיל, ובמידה שבוצעה פניינ אל היבואן/יצרן בטרם חלפה שנת אחריות, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין הטענה כי:
"...הם הביאו לי את מכונת הכביסה ביקשתי שייקחו את הישנה(יש קבלה שמציינת זאת)..." האם המוצר החדש שנרכש דומה למוצר שהישן?
ראי מידע בעניין סעיף 30(א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue
| |
|
|
|
| 15/2/2021 11:43 |
דליה אזולאי |
 | | מחבר: | דליה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 11:43:29 |
| 1.יצרתי קשר עם החברה מכיוון שהמכונת כביסה לא עבדה והם שלחו טכנאי שהיה אצלי פעם אחת- שבה הוא טען כי צריך להחליף כרטיס.
ופעם שנייה הוא הגיע רק לאחר חודש וחצי שבהם הוא השאיר אותי ללא מכונת כביסה תקינה, והגיע להחליף לי כרטיס למכונה במסגרת האחריות.
אין לי כל ראיות מהסיבה שזה היה במסגרת האחריות והם לא מנפיקים קבלות על כך.
2.המכונת כביסה הישנה הייתי אצלנו מספר שנים ולא היו לה תיקונים כלל...
לעומת המכונה הזאת שהייתה חדשה ותוך חודשיים הולך כרטיס ותוך שנה וקצת היא לא עובדת כלל.
3.מי חשב שהם יכחישו את זה שהם החליפו לי כרטיס...
זאת חברה שמתנהלת בצורה מזעזעת ללקוחות.
רכשתי מהם גם תנור וגם אני מאוד לא מרוצה.. | |
|
|
|
| 15/2/2021 11:43 |
דליה אזולאי |
 | | מחבר: | דליה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 11:43:40 |
| 1.יצרתי קשר עם החברה מכיוון שהמכונת כביסה לא עבדה והם שלחו טכנאי שהיה אצלי פעם אחת- שבה הוא טען כי צריך להחליף כרטיס.
ופעם שנייה הוא הגיע רק לאחר חודש וחצי שבהם הוא השאיר אותי ללא מכונת כביסה תקינה, והגיע להחליף לי כרטיס למכונה במסגרת האחריות.
אין לי כל ראיות מהסיבה שזה היה במסגרת האחריות והם לא מנפיקים קבלות על כך.
2.המכונת כביסה הישנה הייתי אצלנו מספר שנים ולא היו לה תיקונים כלל...
לעומת המכונה הזאת שהייתה חדשה ותוך חודשיים הולך כרטיס ותוך שנה וקצת היא לא עובדת כלל.
3.מי חשב שהם יכחישו את זה שהם החליפו לי כרטיס...
זאת חברה שמתנהלת בצורה מזעזעת ללקוחות.
רכשתי מהם גם תנור וגם אני מאוד לא מרוצה.. | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:04:02 |
| שלום רב דליה,
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות(ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה בוצעה פניה אל היבואן/יצרן במסגרת שנת אחריות), לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
יצוין, כי במקרה בו יש מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 11:26 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 11:26:07 |
| היי,
מאז שביטלתי את ההתקשרות עם חברת הוט, הם המשיכו לפנות אלי כדי להחזיר אותי לשירות או לשווק לי חבילות חדשות.
פניתי אליהם אחרי כמה חודשים באימייל (לנציג פניות הציבור שלהם) והוא אמר שמחק אותי מהמאגרים וסימן שאני לא מעוניין בשירות.
מאז הטלפונים המשיכו, ושלחתי לו היום עוד פנייה.
אם הטלפונים ימשיכו מה הצעדים הבאים שאני יכול לעשות?
כי ראיתי שעל פי חוק הספאם רק טלפונים עם הודעות אוטמוטיות נכללות בחוק ולא שאיש מכירות מתקשר אליך בלי אישור.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 14:39:29 |
| שלום רב דור,
עקרונית, סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על מטרד, לפיכך, ובהנחה שמדובר במטרד עליך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שטרם שלחת להם מכתב ובו דרישה להפסיק את המטרד.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת הסלולר שאתה מנוי אצלה על מנת לבדוק אם ניתן להפסיק את המטרד. | |
|
|
|
| 14/2/2021 11:13 |
אמינה |
 | | מחבר: | אמינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 11:13:58 |
| הזמנתי ארנק טומי הילפגר מאתר ושלחו לי מוצר שלא תואם את הזמנתי.דומה אך לא אותה גזרה שרציתי. אני יצרתי איתם קשר ובא שליח ואסף אך לא חזרו אליי בתשובה מה מגיע לי ועבר כבר שלושה חודשים ואין מענה מהם למייל שאני שולחת.
רק ענו כאשר רצו שאני אחזיר את הארנק אחרי שנאסף אין מענה ושירות. | |
|
|
|
| 16/2/2021 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 14:06:00 |
| שלום רב אמינה,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מהחשבונית, העתק ממכתב שנשלח לחברה וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 9/2/2021 12:11 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 12:11:01 |
| הזמנתי דרך נציגה נדנדה ב230 ש"ח , אספתי את המוצר ובבית אחרי הפתיחה היה לי תחושה שיש טעות וקיבלתי משהו יותר יקר בשווי 799 שאלתי אותם ואכן זו טעות
והם רוצים לאסוף את המוצר (שסחבנו, הרבה יותר גדול)או לשלם 250
אני צריך להחזיר להם את המוצר או לשלם להם הפרש? | |
|
|
|
| 10/2/2021 12:01 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 12:01:33 |
| נ.ב הנדנדה כבר הורכבה
הטעות לא הייתה רק באיסוף שהם נתנו לי אלא גם בקבלה הוזמן נדנדה יקרה במחיר זול | |
|
|
|
| 11/2/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 13:39:18 |
| שלום רב איציק,
בפנייתך אתה שואל: "...אני צריך להחזיר להם את המוצר או לשלם להם הפרש?"- בהנחה שהמוצר שהגיע אינו המוצר שהוזמן, מהי דרישתך- האם אתה מעוניין במוצר או בביטול עסקה? | |
|
|
|
| 15/2/2021 09:02 |
איציק |
 | |
|
| 16/2/2021 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:36:30 |
| שלום רב איציק,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך הסעד העומד ברשותך מכח חוק הגנת הצרכן, בגין הטעיה הינו ביטול עסקה עם זאת, היות שאינך מעוניין בביטול עסקה, אזי' יהיה עליך לפעול בהתאם לדרישת בית העסק. | |
|
|
|
| 10/2/2021 17:45 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 17:45:52 |
| הזמנתי מוצר ריהוט דרך נציגה בטלפון, והיא בטעות הזמינה לי מוצר אחר שמחירו יקר יותר באותו מחיר שהזמנתי, רק לאחר האיסוף לבית וההרכבה הוברר הטעות
אני צריך להחזיר או לשלם את ההפרש? | |
|
|
|
| 11/2/2021 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 16:58:56 |
| שלום רב שמעון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן והיות שאתה טוען כי:
"...והיא בטעות הזמינה לי מוצר אחר...רק לאחר האיסוף לבית וההרכבה הוברר הטעות אני צריך להחזיר או לשלם את ההפרש?"- בהנחה שהמוצר שהגיע אינו המוצר שהוזמן, מהי דרישתך- האם אתה מעוניין במוצר או בביטול עסקה? | |
|
|
|
| 15/2/2021 09:00 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 09:00:08 |
| | מעונין במוצר שקיבלתי, כבר הרכבתי אותה, מדובר בנדנדה שלקחתי באיסוף עצמי, אני צריך להוסיף תשלום לדרישתם, ואם אני לא מעונין יבואו להחליף לי ? | |
|
|
|
| 16/2/2021 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:25:11 |
| שלום רב שמעון,
כפי שהוסבר לך על פי חוק הגנת הצרכן במקרה של הטעיה תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, אולם אם הצרכן אינו מעוניין בביטול העסקה, יהיה עליו לפעול לפי דרישת בית העסק. | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:23 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:23:41 |
| רכשתי כרטיסים לטיסת הלוך דרך חברת את האינטרנט של חברת סמארטאייר, ולאחר מכן התקשרתי אליהם ורכשתי בנוסף כרטיסים לחזור. כשביקשתי לבטל רק את הכרטיסים של החזור לפי החוק להגנת הצרכן אמרו לי שאני לא יכול כי מניין הימים הוא פחות מ-7 ימים למועד טיסת ההלוך ושאני צריך להסתכל על טיסת ההלוך והחזור כעסקה אחת למרות שאני רוצה לבטל רק את החזור ששם מניין הימים הוא 10 ימים לפני מועד הטיסה.
שאלתי היא האם זה נכון ואני לא יכול לבטל כי זוהי עסקה אחת למרות שבוצעה פעם דרך הטלפון ופעם דרך האינטרנט בשני חיובים שונים?
והאם זה נכון שכאשר טיסה היא הלוך ושוב(השתי חברות תעופה שונות) זוהי עסקה אחת? | |
|
|
|
| 10/2/2021 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 11:22:40 |
| שלום רב ירין,
מתי בוצעו רכישת הכרטיסים(תאריכים)?
מהו תאריך ביצוע העסקה והתאריך של קבלת השירות?
| |
|
|
|
| 14/2/2021 23:13 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 23:13:14 |
| | נעשו שתי עסקאות שתיהן ב12/12/19 כאשר הביטול נתבקש ב16/12/19 הטיסה הלוך יוצאת ב24/12/19 והחזיר ב28/12/19 הבקשה לביטול היא רק לכרטיסי חזור | |
|
|
|
| 16/2/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:02:02 |
| שלום רב ירין,
האם אתה יכול להוכיח כי העסקאות בוצעו בנפרד?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון), קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 15/2/2021 00:18 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 00:18:23 |
| אבקש לדעת מדוע מספר פניה 740775 וזאת למרות שאמרתי לכם לא לטפל כי הוגשה תביעה קטנה ואמרתם שאתם מעדכנים את פה.
רשמתי לכם פעמיים בפוסט המקורי וגם שלחתי מייל לחן אבו שטיפלה אבל אתם בוחרים להתעלם.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:33:30 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...וזאת למרות שאמרתי לכם לא לטפל ..."- האם אתה טוען כי בוצעה פניה על ידנו אל החברה?
| |
|
|
|
| 13/2/2021 11:47 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2021 | | שעה: | 11:47:03 |
| שבת שלום
קניתי כרטיס מסך לפני חודשיים שלפני חודש ראיתי שמאורר לא עובד החזרתי לחנות שיחכו לסידור וכבר עבר כמעט חודש והמוצר לא אצלי ולחנות אין תושבות לספק לי,
מתי זה יהיה מוכן יש צפי? למה לסדר אם זה מתעכב ולא להחליף חדש.
אני לא רואה לנכון שקניתי משהו שיש אחריות ואני בנתיים כמעט חודש ללא המוצר אז מה האחריות?
השאלה אם זה תקין או שלא שאפשר כבר להגיש תלונה או משהו כזה? | |
|
|
|
| 16/2/2021 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 11:46:45 |
| שלום רב בר,
מה עלות המוצר?
האם קיבלת תעודת אחריות?
אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן, בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/2/2021 13:57 |
שמרית |
 | | מחבר: | שמרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:57:07 |
| שלום,
אשמח להבין מהו החוק לגבי כיסא בטיחות שהותקן ע"י מנהלת החנות ברכב וביקשנו להחזיר אותו לאחר 3 ימים? הסיבה להחזרת הכיסא הינה שבמעמד המכירה/הקניה נאמר לנו שהכיסא מגיל לידה שבפועל התינוק בן 5 חודשים יושב עליו ב 90 מעלות והראש נופל לו קדימה.
תודה רבה,
שמרית | |
|
|
|
| 16/2/2021 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 11:30:29 |
| שלום רב שמרית,
מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין שלא עקב פגם, ומכאן וככל שקיים שילוט מדיניות החזרת טובין, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
במידה שאין בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח חוק סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 14/2/2021 13:43 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:43:52 |
| שלום,
אשמח להבין מהו החוק לגבי החזרת בקבוקי יין שנקנו עבורי כמתנה.
כאשר ניגשתי איתם לחנות לבקש להחליף את הסוג או לקבל זיכוי למוצר אחר נאמר לי שבגלל הקורונה לא ניתן להחזיר מוצרי מזון ושתיה. האם זה נכון? ואם כן היכן ניתן למצוא מידע בנושא?
תודה. | |
|
|
|
| 16/2/2021 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 11:06:47 |
| שלום רב יערה,
האם בית העסק הציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה בהתאם לרשימה המופיעה, עם זאת בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מופיעה רשימה בהם אין לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצרי מזון.
לפיכך, ובהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שלא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), מכאן שבאפשרותך לעיין במדיניות החזרת טובין בחנות, ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 14/2/2021 13:27 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:27:02 |
| קניתי מוצר כולל משלוח (חינם) ב 350 ש"ח , התחרטטי והלכתי להחזיר לחנות
וכשהחזרתי אמרו לי שמקזזים לי משלוח של 35 ש"ח ו דמי ביטול 5%
זה חוקי? קראתי אצלכם באתר שאם המחיר כולל משלוח הם לא אמורים לקזז את המשלוח
תודה רבה
דימה | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:53:25 |
| שלום רב דימה,
מה המוצר שנרכש?
מתי נרכש המוצר?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
| |
|
|
|
| 14/2/2021 13:21 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 13:21:50 |
| שלום,
כחודש לאחר רכישת טבעת משובצת באבנים, התנתקה אחת האבנים מהטבעת.
הטבעת נשלחה לתיקון במסגרת האחריות, ועלות המשלוח שולמה ע"י הקונה.
כעת לאחר תיקון הטבעת החנות דורשת תשלום נוסף עבור המשלוח בחזרה אל הקונה, ועלותו כמעט פי 2 מעלות המשלוח הראשון מהקונה אל החנות.
האם הדרישה לגיטימית?
הרי מלכתחילה אם לא היה פגם בטבעת לא היה צורך לשלוח אותה, הלא החנות אמורה לשאת בהוצאות השילוח?
תודה. | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:39:34 |
| שלום רב אור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...החנות דורשת תשלום נוסף עבור המשלוח בחזרה אל הקונה, ועלותו כמעט פי 2 מעלות המשלוח הראשון מהקונה אל החנות..."- האם דרישה זו מופיעה בהסכם ההתקשרות בניכם?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/1/2021 11:40 |
ספיר גבריאל |
 | | מחבר: | ספיר גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2021 | | שעה: | 11:40:04 |
| היי רכשתי טיסה באל על וביטלתי אותה עקב הקורונה וחברת אל על נתנה את האפשרות לבטל את הטיסה ולקבל החזר מלא.
כמה זמן יש להם להחזיר את הכסף ואם עברו את הזמן מה עושים במקרה כזה?
תודה | |
|
|
|
| 21/1/2021 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2021 | | שעה: | 17:37:15 |
| שלום רב ספיר,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_flight_tviaa | |
|
|
|
| 25/1/2021 08:20 |
ספיר גבריאל |
 | | מחבר: | ספיר גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2021 | | שעה: | 08:20:41 |
| הקישור ששלחתם מדבר על טיסות שהוזמנו בקיץ.
אני הזמנתי את הטיסה בנובמבר לפני חודשיים. | |
|
|
|
| 25/1/2021 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2021 | | שעה: | 09:22:32 |
| שלום רב ספיר,
אם כך, האם בהסכם בניכם צוין המועד בו תקבל את כספך בחזרה?
על מנת לברר את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לציין את מועד ביצוע העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
| |
|
|
|
| 25/1/2021 15:52 |
ספיר גבריאל |
 | | מחבר: | ספיר גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2021 | | שעה: | 15:52:18 |
| היי הטיסה נרכשה באתר של אלעל בתאריך 29.11.20 ובוטלה בתאריך 28.12.20. הודעת ביטול קיבלתי יום אחרי ב29.
לא צוין עם אלעל מתי יחזור הכסף אמרו שעושים מאמצים ויש להם לחץ מהרבה פניות | |
|
|
|
| 25/1/2021 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2021 | | שעה: | 16:15:05 |
| שלום רב ספיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חברת אל על נתנה את האפשרות לבטל את הטיסה ולקבל החזר מלא.
כמה זמן יש להם להחזיר את הכסף ואם עברו את הזמן מה עושים במקרה כזה?..."- אם כך, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לברר אם סוכם המועד בו תתבצע ההשבה, במידה שבהסכם לא צוין המועד, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:02 |
ספיר גבריאל |
 | | מחבר: | ספיר גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:02:31 |
| *אל על שירות לקוחות*
אנו עושים ככול הניתן לצמצם את זמן ההמתנה.
זאת התשובה שקיבלתי ששאלתי כמה זמן לפי החוק יש להם להחזיר את הכסף.
מה עושים בנידון? | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:02 |
ספיר גבריאל |
 | | מחבר: | ספיר גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:02:40 |
| *אל על שירות לקוחות*
אנו עושים ככול הניתן לצמצם את זמן ההמתנה.
זאת התשובה שקיבלתי ששאלתי כמה זמן לפי החוק יש להם להחזיר את הכסף.
מה עושים בנידון? | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:14:22 |
| שלום רב ספיר,
כפי שהוצע לך לעיל, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/2/2021 11:34 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 11:34:04 |
| | אני עדיין מחכה לגורם המטפל בפניה שלי שיחזור אליי טלפונית מספר פניה 687332 | |
|
|
|
| 16/2/2021 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:06:05 |
| שלום רב עידן,
ביום 14.2.21 נשלח מכתב נוסף אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 14/2/2021 10:08 |
אפי |
 | | מחבר: | אפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 10:08:52 |
| שלום
דיירת בדירה שאני משכיר הזמינה טכנאי לתיקון דוד דולף בדירה בלי ידיעתי. הטכנאי החליט להחליף חלק בדוד במקום להחליף את הדוד ולאחר החלפת החלק עבורו גבה 700 ש"ח, הסתבר שהדוד עדיין דולף. רק לאחר ביצוע העבודה הכושלת הודיעה לי הדיירת על מה שנעשה, והטכנאי הודיע שיסכים להחליף את הדוד במחיר מסוים שנקב, פחות 700 ה ש"ח שניגבו. אם אני יכול להשיג את אותה עבודה מטכנאי אחר במחיר יותר זול, האם הטכנאי שביצע את העבודה הכושלת חייב להחזיר לי את מחיר החלק שהוחלף ולא הביא לתיקון הבעיה ? , ואם לא יסכים להחזיר הכסף איך עלי להתמודד עם הבעיה ? | |
|
|
|
| 16/2/2021 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 09:37:25 |
| שלום רב אפי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אם אני יכול להשיג את אותה עבודה מטכנאי אחר במחיר יותר זול, האם הטכנאי שביצע את העבודה הכושלת חייב להחזיר לי את מחיר החלק שהוחלף ולא הביא לתיקון הבעיה ?..."- האם קיים הסכם בכתב? האם יש ברשותה חשבונית המעידה על השירות שקיבלה בסכום 700 ש"ח?
בנוסף, אתה טוען כי:
"...ולאחר החלפת החלק עבורו גבה 700 ש"ח, הסתבר שהדוד עדיין דולף. ..."- במידה שהתיקון לא צלח, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונת הדיירת ודרישתה, לאחריו אם היא תתקל בבעיה תוכל למסור לה שבאפשרותה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|