| 16/2/2021 12:49 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:49:07 |
| רכשתי טלוויזיה לפני קצת יותר מחודש ומהרגע שקבלתי אותה היא עושה רעש מוזר מהרמקולים. לטענת טכנאים שהגיעו זו תקלה סבירה והרעש סביר וזה חלק מהמוצר.
זה נכון שקשה להבכין ברעש בסביבה רועשת או עשה סאונד גבוה אך כשיש שקט שומעים את זה בבירור וזה מפריע מאוד. האם הטענה שזהי תקלה סבירה מחזיקה מים?
ותוך כמה זמן חייב להגיע טכנאי שיקל אותה למעבדה. | |
|
|
|
| 17/2/2021 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 16:34:13 |
| שלום רב יובל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מקלט טלוויזיה שגודלו עולה על 20 אינטש, על היבואן/יצרן לתקן את התקלה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה.
עם זאת במקרה המתואר, היות שאתה טוען כי בוצעה בדיקה ונאמר לך כי:
"...טכנאים שהגיעו זו תקלה סבירה והרעש סביר וזה חלק מהמוצר..." אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 12:14 |
גר |
 | | מחבר: | גר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:14:51 |
| שלום, לפני מספר חודשים הייתי אצל אשה שעושה טיפולי פנים בייעוץ. היא אמרה שכדי להתחיל בסדרת הטיפולים נדרש לשריין תור וזה עולה כסף. שריינתי ושילמתי לה. אמנם לאחר כמה שעות שיניתי את דעתי והתקשרתי אליה כדי לקבל החזר כספי. כעבור 14 ימי עסקים פניתי לחברת האשראי והם אמרו שלא התקבל זיכוי, אמנם יכול לקחת יותר זמן. יצרתי איתה קשר כעבור כמה חודשים ואמרתי שלא התקבל זיכוי לחשבון. אמרה שתברר.
למחרת פספסתי שיחה ממנה. היא צעקה עליי שלא הייתי זמינה ושלא שלחתי לה מספר כרטיס אשראי ועכשיו היא צריכה שוב להמתין לחברת האשראי. וכשאמרתי שאמתין בבסלנות היא אמרה שרואה בפניה שלי הטרדה ושאפסיק להתקשר אליה.
מה לעשות???.. | |
|
|
|
| 17/2/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 16:09:09 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...יצרתי איתה קשר כעבור כמה חודשים ואמרתי שלא התקבל זיכוי לחשבון..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)? ומתי יצרת עמה קשר כפי שאת טוענת לעיל?
האם יש ברשותך הסכם?
האם בוצעה פניה אל בית העסק בכתב(במייל, וואטסאפ)?
| |
|
|
|
| 16/2/2021 11:37 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 11:37:33 |
| שלום, רציתי לברר בבקשה האם יש משהו שאפשר לעשות בעניין הבא: הזמנתי טכנאי מקרר וחיכינו 5 ימים להגעתו. ביום שנקבע להגעה אמרו לנו טווח של 4 שעות שבו הטכנאי יגיע ביום זה. באותו היום הטכנאי לא הגיע ולא יצר קשר עד 3 שעות אחרי השעה האחרונה בה היה צריך להגיע ואמר שצריך לקבוע לפעם אחרת.
האם יש משהו שאפשר לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 17/2/2021 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 15:38:18 |
| שלום רב רות,
מתי נרכש המוצר המתואר- מקרר?
| |
|
|
|
| 16/2/2021 09:26 |
עדנה ב.ג |
 | | מחבר: | עדנה ב.ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 09:26:25 |
| שלום
אני עובדת מדינה יש בסמוך אליינו אנגל מחיריו לא הגיוניים
לדוגמא קילו אוזני המן ב70ש"ח .בורקס 65 ש"ח
עוד מחירים מוגזמים . | |
|
|
|
| 16/2/2021 09:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 09:50:05 |
| | אוטמזגין ושמו גובים מחירים גבוהים יותר. הולכים לשכן של אנגל וכשהוא יראה שמספר הלקוחות יורד, אולי הוא יוריד את המחירים. | |
|
|
|
| 16/2/2021 11:35 |
עדנה ב.ג |
 | |
|
| 16/2/2021 11:35 |
עדנה ב.ג |
 | |
|
| 16/2/2021 11:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 11:44:14 |
| | אז קונים ליד הבית או במרכז קניות אחר.לא מדובר בלחם אחיד שמחירו מפוקח. | |
|
|
|
| 16/2/2021 12:56 |
עדנה ב.ג |
 | | מחבר: | עדנה ב.ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:56:55 |
| אני עובדת במשרד ממשלתי ורוצה לקנות לעבודה אין אפשריות נוספות בשל הגבלת יציאה מהמשרד
למה אין אפשרות שתפנו אליהם על מנת שיוזילו מחירים למען העובדים שלא משתכרים ברמה גבוהה? | |
|
|
|
| 16/2/2021 12:56 |
עדנה ב.ג |
 | | מחבר: | עדנה ב.ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:56:59 |
| אני עובדת במשרד ממשלתי ורוצה לקנות לעבודה אין אפשריות נוספות בשל הגבלת יציאה מהמשרד
למה אין אפשרות שתפנו אליהם על מנת שיוזילו מחירים למען העובדים שלא משתכרים ברמה גבוהה? | |
|
|
|
| 16/2/2021 13:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:58:18 |
| אין לי קשר למועצה לצרכנות ולדעתי, הם יענו לך בהמשך באותה צורה.
המועצה לצרכנות לא יכולה לנהל את כל המלחמות הצרכניות, במיוחד כשלא מדובר במוצרים בסיסיים. חלק מהמלחמות הצרכנים צריכים לנהל ע"י חרם קניה, למשל, כפי שהחרדים עושים מדי פעם. מי שלא משתכר ברמה גבוהה יכול לרכוש המאפים במקום אחר ולהביא אותם לעבודה בתקווה שהמוכרים היקרנים יורידו מחירים. בהצלחה. | |
|
|
|
| 17/2/2021 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 15:21:11 |
| שלום רב עדנה,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את המחיר של מוצר או שירות לפי שיקול דעתו(מלבד מחירי מוצרי צריכה בפיקוח) ועל הצרכן יהיה לשקול את כדאיות העסקה.
במידה שיש הפקעת מחירים במוצרי צריכה בפיקוח באפשרותך לפנות אל משרד הכלכלה והתעשייה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/prices_expropriation_of_controlled_goods
| |
|
|
|
| 16/2/2021 10:49 |
יוחאי |
 | | מחבר: | יוחאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 10:49:34 |
| שלום,
רכשתי פח אשפה פיזית בחנות בעלות של 155 ש"ח.
לאחר 4 ימי עסקים החזרתי את המוצר לחנות, הם לא הסכימו לתת החזר כספי, אלא זיכוי בלבד.
אציין כי על החשבונית כתוב כי החזר כספי ניתן לקבל תוך 48 שעות וזיכוי עד 14 ימי עסקים.
בנוסף אציין, כי למחרת הרכישה התקשרתי לחנות והודעתי כי אני מעוניין להחזיר את המוצר.
האם העובדה כי התקשרתי תוך 48 שעות והודעתי שאני מעוניין להחזיר את המוצר מחייבת את החנות לתת לי החזר כספי?
תודה,
יוחאי | |
|
|
|
| 17/2/2021 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 15:02:08 |
| שלום רב יוחאי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אציין כי על החשבונית כתוב כי החזר כספי ניתן לקבל תוך 48 שעות..."אם כך, מה היתה תגובת בית העסק כשהודעת על הביטול העסקה בטלפון?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...האם העובדה כי התקשרתי תוך 48 שעות והודעתי שאני מעוניין להחזיר את המוצר מחייבת את החנות לתת לי החזר כספי?..."- לעניין זה יצוין כי במידה שבית העסק יטען אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 08:32 |
דוד ארביב |
 | | מחבר: | דוד ארביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 08:32:56 |
| היי רכשתי ב 14.2.21 ריהוט ספה וכורסא בסכום של 5600
ב15.2.21 היתקשרתי לבטל בגלל שהבענו חרטה לא מעוניינים בפריטים
חברת הריהוט לא מוכנה לזכות אותי בכרטיס
משאלה מה אני יכול לעשות ?
חברת האשראי לא מוכנה לבטל עסקה אמרה שזה רק מול בית העסק | |
|
|
|
| 17/2/2021 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 14:34:27 |
| שלום רב דוד,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חברת הריהוט לא מוכנה לזכות אותי בכרטיס..."- מה הסיבה?
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך ולא הורכב בביתך ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 07:33 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 07:33:27 |
| שלום, יש מישהי שאני מזמינה עבורה אוכל ברשת סופרים ידועה דרך האינטרנט כי היא גרה ממש רחוק ממני, הפרטי אשראי שךי מסתבר נשמרו בצורה לא פרטית מספיק וכל מי שיחזיק במכשיר הסלולרי הזה יוכל להזמין על חשבוני ולראות מה הספרות האחרונות שלי, הם טענו שמותר להם כי זו רשת סופרים שגם יש להם כרטיסי אשראי מסתבר, אבל אתמול כשניסיתי להזמין שוב באינטרנט שלהם זה לא איפשר לסיים את ההזמנה אם אני לא מסמנת שאני רוצה להצטרף למועדון לקוחות שלהם ולרשם תעודת זהות שבלי קשר לפרטים שנשמרו לגביה, ואני בפירוש מאוד לא רוצה להצטרף למועדון לקוחות שלהם כי אז זה גם מעבר לכך שפרטי אשראי ופרטים אישיים יהיו חשופים רק למי שמתעסק שם באשראי, אלא כל קופאי יוכל לדעת מה המספר תעודת זהות שלי ולהשיג פרטים אישיים אחרים שלי.
ובלי זה המערכת שם לא מאפשרת לי להשלים את הרכישה!
פרטים אישיים שלי אמורים להיות אישיים שלי, מותר להם?? ידיד שלי שעשה מועדון בחברה דומה שם לב שזה רושם מול כולם מה שם שלו וכו שכשהוא מקיש תז כדי שזה ייתן לו להוציא מהמתקן את העגלת קניות, זה רק דוגמא קטנה שהפרטים אישיים מסתובבים חופשי מדי אחכ | |
|
|
|
| 17/2/2021 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 14:21:32 |
| שלום רב הילה,
בעניין זה באפשרותך לברר בעניין מול הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 16/2/2021 00:21 |
מידד |
 | | מחבר: | מידד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 00:21:37 |
| רכשנו מיטה חשמלית יקרה לפני כשנה.
ניתנה תעודת אחריות ל- 10 שנים !
נוצר פגם, שלחנו צילום לאיש הקשר בחנות, נאמר לנו שיתקנו על חשבונם, בכפוף לתשלום על הובלה. שילמנו 350 שח על הובלה
לא קיבלנו חשבונית, ולא תעודת משלוח,
כשהחזירו לנו את המיטה ראינו מייד שהפגם לא תוקן וסרבנו לקבל
המוביל קרע את הציפוי של המזרן להראות לנו שהמנגנון למטה תקין, אבל זה היה פגום ! בנוסף כשהעבירו את המיטה בבית- שברו לנו מנורה !
הם לקחו בחזרה את המיטה , ומאז לא עונים.
אנחנו בלי מיטה,
אין מוצר חלופי,
וגם אם יתקנו- הם רוצים שנשלם שוב הובלה
אגב, לא כתוב בתעודת האחריות שזה עם תשלום הובלה.
שאלה - האם מיטה מתכווננת נכללת בהגדרת טובין בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006
כ- מנגנונים חשמליים ברהיטים?
האם מגיע לנו פיצוי ללא הוכחת נזק?
מה עם המנורה ששברו לנו תוך כדי הובלה?
האם מגיע לנו החזר על דמי ההובלה?
תוך כמה זמן היו אמורים לתקן?
אם לא תיקנו במועד - מה הסנקציה שמוטלת עליהם? | |
|
|
|
| 17/2/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 13:58:31 |
| שלום רב אדון,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדירה מהו "טובין", כדלקמן:
" "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
יש לציין כי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין" שעלותו מעל 150 ש"ח, יש שנת אחריות אחת, בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות.
מכאן, ובהנחה שהמוצר עונה להגדרה של "טובין" וכן שמדובר במוצר שטרם חלפה שנת אחריות על המוצר, באפשרותך לפנות אל נותן השירות מטעם היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, ואנו נפתח בבירור בעניין.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 12:19 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 12:19:21 |
| שלום רב,
בתאריך 22/1/21 , יום שישי, רכשתי נעליים אונליין . בעת התשלום נאמר לי כי ייקח בין 10-18 ימי עסקים - בפני עצמו תמוהה מעיין שזה נעל מוכנה, לא מייצרים אותה במיוחד וזאת חנות שנמצאת כאן בארץ, זמן אספקה ארוך מידיי לטעמי. בכל אופן, פניתי לשירות לקוחות ושאלתי לצפי ונאצר לי שוב בין 10-18 ימי עסקים. רק אציין שמחר זהו היום ה-18 והאחרון שעליהם לספק לי. ניסיתי לדבר עם השירות לקוחות וקיבלתי מענה שהם לא יכולים להתחייב לתאריך מדויק שיגיעו לי הנעליים (?!) ושעדיין הם לא עברו את ימי האספקה.
ראשית רציתי לשאול האם באמת מחר הוא היום ה 18 לימי עסקים מהתאריך 22/1/21 ? ומה צריך לעשות בנושא במידה והם לא מספקים לי מחר את הנעליים.
תודה,
נעם | |
|
|
|
| 16/2/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 15:53:47 |
| שלום רב נעם,
מה רשום בהסכם לעניין מועד אספקת המוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב איחור באספקת המוצר במועד שסוכם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
לפיכך, ובהנחה שעיינת בהסכם ההתקשרות בניכם ונמצא כי יש איחור באספקת המוצר בניגוד למוסכם, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בהתאם למפורט לעיל, במידה שבית העסק לא מספק לך את המוצר במועד שסוכם בניכם, הרי שתקום לך זכות לבטל את העסקה, ללא דמי ביטול.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2021 10:42 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 10:42:13 |
| האם כל מה שיוכל הלקוח לעשות זה רק לבטל את העסקה?
במצב זה הוא נפגע מאחר שהעסק התחייב כלפיו והוא רצה לקבל את השירות/מוצר שהוזמן - ולא את הזכות לחזור לנקודת ההתחלה.
האם אי אספקה של מוצר/שירות במחיר שהתחייב ובזמן שהתחייב לא מקים ללקוח זכות לדרוש פיצוי כלשהו על אי קיום ההסכם וגם על הנזק שנגרם בעקבות האיחור באספקה על ידי החנות שממנה בוצעה הרכישה?
| |
|
|
|
| 17/2/2021 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 11:53:36 |
| שלום רב עמי,
בעניין שאלתך:
"...האם אי אספקה של מוצר/שירות במחיר שהתחייב ובזמן שהתחייב לא מקים ללקוח זכות לדרוש פיצוי כלשהו על אי קיום ההסכם וגם על הנזק שנגרם בעקבות האיחור באספקה על ידי החנות שממנה בוצעה הרכישה?"- בהנחה שיש לצרכן ראיה המעידה על נזק מוכח, באפשרותו לתבוע בשל כך מכח פקודת נזיקין.
| |
|
|
|
| 17/2/2021 12:39 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:39:38 |
| נאמר לי רק בין 10-18 ימים עסקים.
לאחר מכן דיברתי איתם והם אמרו כי אינם יכולים להתחייב לתאריך ספציפי (?!)
ביום העסקים ה18 (מועד אחרון לאספקה), פניתי אליהם בשאלה מה קורה עם ההזמנה שלי ולמה היא לא הגיעה עדיין ? רק כשפניתי אחיהם הם נזכרו להגיד לי שייקח עוד 7 ימי עסקים לאספקה !!!
אמרתי להם שאני לא מעוניינת ואני רוצה לבטל. הציעו לי פיצוי של 50₪ (מתוך 400₪ ששילמתי) ולא הייתי מעוניינת, רציתי לבטל. הם אמרו לי שרק ביום ראשון הם יעשו לי העברה בנקאית ויחזירו לי את הכסף.
פשוט חוצפה, אני כבר לא יודעת איך ומה להגיד, מפחדת שזאת הונאה. | |
|
|
|
| 17/2/2021 12:39 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:39:50 |
| נאמר לי רק בין 10-18 ימים עסקים.
לאחר מכן דיברתי איתם והם אמרו כי אינם יכולים להתחייב לתאריך ספציפי (?!)
ביום העסקים ה18 (מועד אחרון לאספקה), פניתי אליהם בשאלה מה קורה עם ההזמנה שלי ולמה היא לא הגיעה עדיין ? רק כשפניתי אחיהם הם נזכרו להגיד לי שייקח עוד 7 ימי עסקים לאספקה !!!
אמרתי להם שאני לא מעוניינת ואני רוצה לבטל. הציעו לי פיצוי של 50₪ (מתוך 400₪ ששילמתי) ולא הייתי מעוניינת, רציתי לבטל. הם אמרו לי שרק ביום ראשון הם יעשו לי העברה בנקאית ויחזירו לי את הכסף.
פשוט חוצפה, אני כבר לא יודעת איך ומה להגיד, מפחדת שזאת הונאה. | |
|
|
|
| 17/2/2021 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:54:41 |
| שלום רב נעם,
שוב, באפשרותך לפעול בהתאם למוצע לך במענה לעיל. | |
|
|
|
| 15/2/2021 19:07 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 19:07:30 |
| שלום לפני כמה ימים קיבלתי תחפושת שהזמנתי באינטרנט ולצערי טעתי במידה לאחר שהתקשרתי לחנות על מנת להחזיר את התחפושת מי שענה לי בחנות טען שלא אוכל להחזיר את התחפושת בגלל ההתקרבות לחג ושרשום בברור לפני הרכישה באתר שאין החלפה או החזרה של תחפושות מהתאריך 08/02/21 האם זה בסדר או חוקי????
אשמח לתשובתכם המהירה!
תודה
| |
|
|
|
| 16/2/2021 09:04 |
דורון |
 | |
|
| 17/2/2021 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:12:10 |
| שלום רב דורון,
כיצד הגעת אל בית העסק?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך, על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהעסקה המדוברת הינה עסקת מכר מרחוק, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון הוראות הדין כשמדובר בעסקת מכר מרחוק.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 10:00 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 10:00:37 |
| מהי עמדת המועצה בכל הקשור להתחסנות?
יש בתי עסק שלא מוכנים להכניס אנשים לא מחוסנים לשטחם. יש בתי עסק שנותנים הטבות רק למחוסנים. האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 16/2/2021 18:55 |
גלעד |
 | |
|
| 17/2/2021 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 11:55:49 |
| שלום רב גלעד,
לעניין הכניסה לבתי עסק- איסור הכניסה למקום ציבורי מטרתו למנוע הדבקה, ולא ניתן לטעון טענת הפליה, ואם החלטת קבינט הקורונה בעניין תוכנית "התו הירוק" שתכלול רק מתחסנים ומחלימים מהנגיף תתבטא בתיקון חקיקה, הדבר חוקי בהחלט.
לעניין מתן הטבות למחוסנים- יש לבחון כל מקרה לגופו על מנת לבדוק האם מדובר בהפליה או האם יש הצדקה אובייקטיבית למתן ההטבה.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 08:04 |
טסלה |
 | | מחבר: | טסלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 08:04:21 |
| שלום לכם,
לאחרונה נכנסה לארץ טסלה.
באופן די מוזר החברה נוהגת לפרסם את מחירוני הרכב שלה תוך שהיא נוקבת במחיר שאינו כולל מיסי קנייה. אין מדובר רק על אגרת הרישוי לשנה הראשונה (שניתן לומר שאיננה חלק מהמוצר בהיותה אגרה שנתית והדבר נהוג אצל כל יבואני הרכב) אלא במיסי קנייה החלים על העסקה עצמה.
לכאורה הדבר עומד בניגוד מוחלט לדרישות החוק הקובע שמחיר יוצג לצרכן רק כמחיר כולל לרבות כל מס ותשלום שאין לצרכן אפשרות לוותר עליו.
לדעתי ראוי שתבחנו את הנושא וככל שהטענה נכונה - תדרשו מטסלה לשנות מיידית את אופן הצגת המחירים שלה כנדרש בישראל.
תודה. | |
|
|
|
| 15/2/2021 08:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 08:22:17 |
| מופיע בתחתית העמוד מחיר הרכב כולל מסים. בצד שמאל מופיע המחיר ללא מס רכישה. לא רואה כאן בעיה.
https://www.tesla.com/he_il/model3/design#battery | |
|
|
|
| 16/2/2021 07:17 |
שוב אני |
 | | מחבר: | שוב אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 07:17:09 |
| האם מותר בישראל להציג "מחיר בלי מיסים"? אפילו אם יש בסוף סיכום שכולל את המיסים? בפירוש לא...
האם זה היה חוקי שרשת סופרמרקטים או פיצריה הייתה מציגה באתר מחיר מוצרים ללא מע"מ ומוסיפה אותו רק בסוף? גם לא. | |
|
|
|
| 16/2/2021 07:18 |
שוב אני |
 | | מחבר: | שוב אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 07:18:46 |
| | חשבתי שזו תשובה של המועצה, רק אח"כ הבנתי שלא. | |
|
|
|
| 17/2/2021 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 11:39:15 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג על גבי המוצר או על גבי אריזתו את המחיר הכולל.
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן, מגדיר מהו "מחיר כולל":
"הגדרות לענין פרק ד' (תיקון מס' 11) תשס"ב-2002
17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.
חובת הצגת מחיר על טובין והמחיר המחייב (תיקון מס' 11) תשס"ב-2002"
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 15/2/2021 13:37 |
שילת |
 | | מחבר: | שילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 13:37:28 |
| | בתאריך 25/1 הזמנתי עבור אמא שלי כלי בית מחברת נעמן, ב31 לחודש היא קיבלה הודעה שהמשלוח בהכנה ויגיע בימים הקרובים. המשלוח לא הגיע ועברו מעל 10 ימי עסקים עליהם נכתב בהזמנה. התשלום נגבה כמובן ושלחו לנו חשבונית. אני מנסה כבר מעל שבוע להשיג אותם טלפונית ללא מענה ( מעל חצי שעה המתנה והשיחה מתנתקת) ניסיתי גם בצאט הטלפוני וגם במייל. לאחר פנייה כועסת בפייסבוק הם שלחו לי מייל שיבררו עם חברת המשלוחים מה קורה עם המשלוח ומאז לא חזרו אלי, שלחתי שוב הודעה בפייסבוק ולא ענו לי. האם במקרה כזה ניתן להגיש תלונה? אין לי שום דרך להשיג אותם כי הם לא עונים והסחורה לא מגיעה! העיקר את התשלום הם כבר גבו | |
|
|
|
| 15/2/2021 20:27 |
שילת דלקיאן |
 | |
|
| 17/2/2021 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 11:08:56 |
| שלום רב שילת,
על מנת לברר בעניין, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/2/2021 16:24 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 16:24:16 |
| | רכשתי מכונת כביסה מחברת k.s.p ,הופנתי ליבואן לתיאום טכנאי. משלא נענתי 3 ימים,התערבות k.s.p.נקבע לע טכנאי ביום א 14.2.21 .שבועיים לאחר הרכישה בין 8.00 ל13.00 יש נקלטה,המתנתי כל היום לא הגיעו ולא התקשרו. נאלצתי למסור כביסה שהצטברה ל כבסב.מה עושים במקרה זה,בזמן הכתיבה אליכם טרם נענתי מתי יגיעו בכלל. | |
|
|
|
| 15/2/2021 17:03 |
דליה יקותיאלי |
 | | מחבר: | דליה יקותיאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 17:03:31 |
| | מתקין שאמור להגיע לחיבור מכונת הכביסה שנקנתה. ב2/2/21,פניתי לחברת .k.s.p מהם רכשתי את המוצר,ניראה לי שאין בכוחם לעמוד מול היבואן י.שלום,חברה שאינה עונה לטלפונים,ובאמצעות מוקדנים השארנו 3 הודעות בכל ייום.ואין תגובה,מה עושים היום 15/2 לא עונים לטלפונים ואני נאלצת למסור כביסה למכבסה.מכביד כלכלית,אני םנסיונרית. | |
|
|
|
| 17/2/2021 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 10:46:12 |
| שלום רב דליה,
באפשרותך לפנות אל בית העסק מולו תואמה ביקור טכנאי, בדרישה לפיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של 600 ש"ח(ככל שהטכנאי לא הגיע).
למידע רחב בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" תוכלי לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
במידה שתתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/2/2021 02:53 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2021 | | שעה: | 02:53:46 |
| שלום,
בעת סיום חבילה שוחחתי עם נציגה של חברת תקשורת ואמרתי לה שאם אקבל הצעה משתלמת לשנה הקרובה אמשיך להיות לקוח שלהם, אחרת אשקול לעזוב.
סוכם על מחיר למשך תקופה של שנה שהיה נראה לי טוב.
לאחר זמן לא ארוך התקשרה אלי המנהלת של הנציגה והתנצלה. היא אמרה שמה שהנציגה הציעה לי לא אפשרי, הסבירה שמדובר בנציגה חדשה, אבל אמרה שהיא יכולה להציע לי מחיר אחר לתקופה של כמות חודשים ידועה מראש.
הסכמתי.
לאחר זמן מה גיליתי שמחייבים אותי מעבר לסיכומים שהיו לי עם המנהלת.
פניות לחברה חוזרות ונשנות.שיחות עם נציגים ובכל פעם נשמעות הטענות שהמחיר שנתנו לי לא קיים, שיזכו אותי אחורה על החיובים העודפים, אבל מעכשיו הם "מיישרים קו" כהגדרתם, ומעלים לי את המחיר - למרות שבמקור התחייבו לי למחיר לתקופה שטרם הסתיימה.
לא הסכמתי בשום מקרה, בטענה שסיכום טלפוני כמוהו כחוזה וטענתי שהם לא יכולים לשנות הסכם למחיר מובטח לתקופה מסויימת כי הם רוצים "ליישר קו".
הסאגה הזו חזרה על עצמה מספר פעמים כשבכל כמה חודשים התקשרתי אליהם לדווח שוב על חיוב עודף, החזירו לי את הסכום העודף (או שלא ממש הוחזר עד הסוף), וניסו להסביר לי שוב ושוב שהם חייבים "ליישר קו" כי אין לחברה מחירים כאלו יותר ולכן מעתה המחיר ישתנה שוב. לאחר וויכוחים עקשיים תמיד סוכם לבסוף שאקבל את המחיר שסוכם מולי. באחד המקרים מאחר ולא יכלו לספק עאת המחיר שסוכם איתי, הגענו להסכמה שהמחיר יתייקר, אבל שהגביה העודפת מעבר לסיכום הראשוני תוחזר לי מראש - כך שבפועל לא אצא ניזוק ולא אשלם יותר ממה שסוכם איתי במקור למרות ייקור החבילה - כי הייקור מקוזז מזיכוי שישולם לי מיידית.באותו השלב בוצען לי החזרים גורפים שהיה לי קשה לעקוב אחריהם, שכללו בתוכם גם החזר על החיובים העודפים וגם פיצוי על חיוב עתידי, וגם פיצוי נמוך על הזמן הרב שנאלצתי להשקיע בשיחות רבות איתם, והנציג סיכם איתי שמעתה המחיר שנקבע איתו לתקופה של מספר חודשים נוסף הוא המחיר שאשלם. בשיחה זו הובהר שאנחנו יישרים קו, כל מה שמוחזר לי כולל את כל החיובים העודפים + החזר קדימה + פיצוי ומעתה המחיר המובטח יהיה מספר אחר מובטח לתקופה של כמות חודשים ידועה מראש. מתחילים מחדש מעכשיו עם מספר ידוע מראש לכמות חודשים ידועה מראש. הסיכומים האלו היו עם מנהל שגם התנצל על האופן שבו התנהלה מולי אחת העובדות שלו, אחרי שנחשף להתכתבות איתה.מצידי הסכמתי וחשבתי ששוב יש סיכום מחיר לתקופה ידועה מראש, אף גם עכשיו לא עמדו בסיכום הזה. הפעם גבו מעט מעבר לסיכומים, אבל עדיין מעבר לסיכומים.ששוחחתי עם נציג של החברה. הוא טען שהוא לא מוכן לעמוד ההבטחה של המחיר שסוכם כי המנהל שסיכם איתי את המחיר האחרון טעה במעט ושעלי לשלם כל חודש מחיר מעט גבוה יותר ממה שסוכם. הוא לא היה מוכן לזכות מראש על כל החיובים העתידיים שיהיו גבוהים מהסיכומים כפי שעשה קודמו, ולא היה אכפת לו שמדובר החיוב עודף לא בסכומים גבוהים, וזאת לטענו מאחר והמנהל טעה במחיר שסיכם איתי ולכן הם לא צריכים לכבד את הסיכומים והם זכאים להעלות את המחיר אפילו אם מדובר בפחות משקל בכל חודש.
מבחינתי העניין עקרוני. כבר מספר פעמים שנציגים של החברה לא מוכנים לעמוד בהתחייבויות של קודמיהם, מתישים את הלקוח ודורשים מהלקוח להתיישר על המחיר הגבוה מזה שסוכם איתו.מבחינתי המושג של "יישור קו" מהווה מכבסת מילים של אי עמידה בסיכומים, וזו אינה מקובלת עלי.
הנקודה שאפילו שמדובר בייקור לא גבוה של המחיר ביחס למה שסוכם איתי, ולמרות זאת הנציג החליט שחברת התקשורת לא יכולה לעמוד בהתחייבותה וחייבת לגלגל את ייקור המחיר אל הלקוח הזו מאחר ולטענתו המנהל שהבטיח לי מחיר "טעה במחיר שהוא הבטיח לי" מרתיחה אותי.
בנוסף, הנציג לא היה מוכן לשלוח לי מכתב על פי חוק שבו מסוכם אופן הטיפול בפניה שלי על פי חוק בעניין חיובי יתר. הוא טען שאין חוק כזה למרות שהפניתי אותו אל החוק ואל הסעיף הרלוונטי ולמרות שהפניתי אותו להתייעץ עם המחלקה המשפטית שלהם כדי שתלמד אותו לגבי חובותיו. הוא התעקש לא לעמוד בסיכומי המחיר שקויימו איתי על ידי מנהל בשירות שלהם, וגם לא קיבלתי פיצוי על פי חוק על חיוב יתר או החזר כספי של הסכומים שחוייבו מעבר לסיכומים, הגם שמדובר בסכומים לא גבוהים.
בכך עבר על סעיפים רבים מחוק הגנת הצרכן העוסקים בטיפול בחיוב יתר, וגם לא קיים את הסיכומים שהיו בטלפון שהם למעשה חוזה מחייב לכל דבר בעסקת מכר מרחוק (מבקש הפניה לחוק הרלוונטי ולסעיף הרלוונטי בחוק לעניין זה).
השאלה שלי - מה הזכאות שלי לפיצוי על פי חוק במקרה המתואר.
אציין שוב שמדובר בחיובים עודפים חוזרים ונשנים.וויכוחים ארוכים בכל פעם מחדש על מנת שאסכים לעדכון מחיר לסכום היקר שנגבה ממני מעבר למה שסוכם (בהתחלה היתה גביה עודפת בסכומים משמעותיים יותר, בהמשך חיובים קטנים יותר מעבר לסיכומים, כשבכל פעם מופעל עלי לחץ מצד הנציגים שאוותר כי הם צריכים "ליישר קו", או כפי שנטען לאחרונה כי "הנציג הקודם התחייב כלפיך לחבילה במחיר שגוי ולא אפשרי לאפשר לך אותו וחייבים לייקר את החבילה בכמה אגורות בכל חודש" ולמעשה דרשו ממני לוותר על הסיכומים שהיו מולי ולהתרגל למחיר החדש שנגבה ממני בניגוד לסיכומים (בחלק מהמקרים אמרו "מה שחוייב ביתר נזכה אבל מעכשיו המחיר החדש שלך יהיה יותר יקר כי אנחנו מיישרים קו ואין מחירים כאלו לחברה")...
| |
|
|
|
| 14/2/2021 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/02/2021 | | שעה: | 12:29:55 |
| שלום רב עמי,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 00:42 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 00:42:27 |
| יש בידי ראיות,יש לי חלק מההקלטות של השיחות עימם וגם תכתובות אין סוף, אם אין סוף פניות אליהם.
בנוסף השיחות עם חברת התקשורת אמורות גם להיות מוקלטות על ידה, והם חייבים לספק אותן במידה ואבקש.
פניתי לחברה כבר כל כך הרבה פעמים וכעת אני רוצה להעניש אותם על התנהגותם הדורסנית והקלוקלת ושחוזרת על עצמה שוב ושוב. וגם על התשובות החצופות שקיבלתי מנציגים רבים מידי שלהם, ועל חוסר הטיפול שלהם בהרבה פניות שלי אליהם, ועל הזמן שגרמו לי לבזבז.
הגיע הזמן שאקבל פיצוי גבוה ככל שרק ניתן על התנהלותם הדורסנית ושעוברת על החוק.
על כן אני מבקש תשובה על השאלות שפירטתי בפניה הראשית.
בנוסף ברצוני לברר מה יקרה במידה ואגיש תלונה אצלכם? מה יהיה התהליך במקרה שכזה ואיזה חומר אני אדרש להציג לכם?
אציין שאני לא רוצה להתפשר על החזרים של אגורות וגם פיצוי סמלי נוסף (שוב) לא מעניין אותי. החברה הזו גרמה לי לעוגמת נפש רבה בזמן שגרמו לי לבזבז, בפניות הרבות כל כך שנאלצתי להשקיע מולם ובתשובות המזלזלות שלהם.
מאחר שנציגי החברה עברו על חוקים רבים פעמים רבות, אני מבקש לברר מה אני זכאי לתבוע ומה העונשים הנוספים שהחברה חשופה אליהם, מתוך כוונה להגיש תביעה ולדאוג להשתת קנסות על החברה במסגרת החוק, ולשקול להתפשר בהמשך הדרך על סכום משמעותי - רק במידה ונצליח להגיע לעמק השווה.
את ההזדמנות שלהם להחזיר לי את החיובים העודפים שגבו שוב ושוב ושוב הם כבר הפסידו מבחינתי, וגם העובדה שזיכו אותי בשלב מסויים במעט יותר מהחיוב העודף על מנת "לפצות" הרי שזה היה סכום זעום לעומת הזמן שגרמו לי לבזבז. לאחר שבוצעו ההחזרים האחרונים וסוכם על מחיר ברור לתקופת זמן ברורה מנקודת הזמן בה בוצע ההחזר, אני לא רואה שום סיבה להסכים לשלם להם אפילו אגורה אחת יותר מעבר למה שמסוכם, ולא רואה סיבה לוותר להם על התעקשותם להמשיך לחייב מעבר לסיכומים "כי המנהל שזיכה אותי טעה: לפי מה שהוסבר על ידי הנציג שלא היה מוכן לטפל בפניה הלאה. | |
|
|
|
| 16/2/2021 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:11:04 |
| שלום רב עמי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...על כן אני מבקש תשובה על השאלות שפירטתי בפניה הראשית.
בנוסף ברצוני לברר מה יקרה במידה ואגיש תלונה אצלכם? מה יהיה התהליך במקרה שכזה ואיזה חומר אני אדרש להציג לכם?..."- על מנת שנוכל לברר בעניין ולענות לשאלתך, אני מציעה כי תגיש בקשת יעוץ בצירוף כל המסמכים(כל מסמך הקשור בעסקה המדוברת, כפי שאתה טוען שיש ברשותך) או שתגיש תלונה ואנו נפנה אל בית העסק בכתב בצירוף כל המסמכים התומכים בטענתך, וזאת על מנת לקבל את תגובת בית העסק, לאחריו אם תגובת בית העסק לא תהיה לשביעות רצונך, תוכל לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 17/2/2021 10:15 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 10:15:24 |
| תודה, אפנה ליעוץ אצלכם לאחר ארגון כל החומר. זה מצריך הרבה זמן.
אנסח מספר שאלות נקודתיות שאבקש עליהן תשובה בשלב הזה.
ארצה לברר מהו הפיצוי הכספי שמגיע לי ומהם הקנסות/עונשים שניתן לתת לחברה/נושאי התפקיד שבה, בגין התנהלותה במיוחד סביב הנושאים הבאים?
בתשובה אשמח להפניה לחוקים ולסעיפים הרלוונטיים.
1. אי טיפול בפניה עם בקשת בירור גביה עודפת (הבטחה שיחזרו אל הלקוח ואז אי חזרה). בכלל זה אין מתן החזר, אי מתן תשובה, אי מתן פיצוי על גביה עודפת על פי חוק.
2. בדיקה על ידי החברה של תלונה על חיוב עודף, ואי מתן טיפול מלא על פי חוק (החזר חיוב ריבית והצמדה, פיצוי, מכתב מסכם של בדיקת הפניה וממצאיה והכל בפרקי הזמן לפי חוק).
3. אי עמידה בהסכם שבעל פה: אי הסכמה לעמוד בסיכומים שבוצעו טלפונית על מחיר קבוע לתקופה ידועה מראש. טענות כמו "אין לנו את החבילה הזו, נחזיר לך מעבר למה שסוכם אבל לא נעמוד בסיכום לאורך כל התקופה שסוכם לגביה - ומעתה 'ניישר קו' על מחיר גבוה יותר" או "הנציג (מנהל) שסיכם איתך מחיר ככל הנראה טעה ומעכשיו המחיר יהיה לא כפי שסיכם איתך אלא יותר גבוה"
4. הפרות חוזרות / עבירה מתמשכת / שחוזרת על עצמה שוב ושוב. מהסוגים שמצויינים לכל אורך הפניה שלי. למשל לקוח שבמשך שנה חשבונות קיבל לפחות 4 פעמים פיצוי על חיוב עודף, (לקוח נוסף מאותה המשפחה, אבל נפרד) שקיבל גם הוא מספר דומה של החזרים על חיובים מעבר לסיכומים.
5. פניה בה הלקוח מבקש לברר חשבון שנראה לו שגוי (זיכוי שכבר סוכם עליו אכן הוזן לכרטיס האשראי אבל אז חוייב מחדש בחשבון העוקב כך שבפועל בוצע הזיכוי וחוייב מחדש כל מה שזוכה. בנוסף בקשה להבין שורות זיכוי בחשבון - על מה בוצע הזיכוי ואיך חושב הסכום, כדי להבין את החשבון ואת אופן ביצוע הזיכויים שסוכם עליהם) - ובתגובה תלונות של הנציגה המטפלת כלפי הלקוח, בהמשך הבטחה שתבדוק את העניין ותעדכן אך ללא שחזרה ללקוח. שוב ככל הנראה שמדובר בגביה לא נכונה שלא מטופלת, לפחות על חלק שורות בחשבון.
6. אי מענה ללקוחות בערוצי השירות. בשיחות טלפוניות - זמן המתננה ארוך וניתוקי שיחות, החברה ביטלה את אפשרות הפניה אליה במייל, פניה דרך הפייסבוק מפנה לפנות דרך הווצאפ. בווצאפ לעיתים קרובות מתקבלת תשובה שלא ניתן לקבל כעת את השירות (מוקד סגור) אך לא כתוב מתי כן יהיה ניתן לקבל אותו, לא חוזרים ללקוח שפנה, כשכבר הפניה עוברת בשעה שהמוקד פתוח זמן ההמתנה ארוך שיכול להגיע לשעות עד לקבלת תשובה להודעה, ואז אם הלקוח לא שם לב לתשובה שקיבל ולא מגיב מיידית - הפניה שלו נסגרת עם תירוץ "אנחנו מניחים שכבר נפתרה לך הבעיה (למשל של חיוב עודף)" וזאת למרות שהלקוח כותב שהוא מבקש שלא יסגרו את הטיפול בו כי הוא פונה עשרות פעמים ללא הצלחה לקבל שירות, ולמרות שאין שום סיכוי שהבעיה נפתרה - כי איך היא תפתר אם לא עונים ללקוח וסוגרים לו את הפניות על החיובים העודפים? זו דרך נוספת להתעלם מפניות של לקוחות על חיובים עודפים ובכך ממשיך אי הציות לחוק לגבי זמן טיפול בפניות מסוג זה. אי חזרה ללקוחות למרות שהם מבקשים שיחזרו אליהם בשעות הפעילות של מוקד השירות בווצאפ (ואי פרסום שעות העבודה של המוקד הזה בשום מקום וגם לא בהודעה מודיעה שהמוקד לא פעיל).
7. אי שליחת חשבוניות בדואר ישראל - שהחברה שלחה לכתובת שגויה על דעת עצמה (החברה שינתה את כתובת הלקוח ללא שהלקוח ביקש זאת, ומשנתגלה הדבר בקשה לקבל את החשבוניות שלא הגיעו שנתקלה בוויכוח - לא ניתן לשלוח, ניתן לשלוח אבל תשלם למרות שלא אשמתך שאנחנו שינינו לך את הכתובת בטעות (שלא לדבר על הפגיעה בפרטיות כשהחשבונות של הלקוח הגיעו לכתובת לא נכונה), הבטחה למשלוח של החשבוניות ואי שליחתם בפועל, וכל ההבטחות לשליחת החשבוניות והדרך עד לקבלת ההבטחה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב לפחות 6 פעמים ללא שהחשבוניות הגיעו עד היום (פעם אחת הגיעה מעטפה ובה 4 חשבוניות לא רלוונטיות לתקופה שהתבקש, פניתי שוב ושוב הובטח שישלח אחרי ויכוח נוסף, אך לא קוים).
תודה. | |
|
|
|
| 15/2/2021 15:45 |
ליאור ניב |
 | | מחבר: | ליאור ניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 15:45:35 |
| שלום רב. אנחנו לקוחות של הוט. החלטנו להתחבר ליס, סיכמנו איתם מועד התקנה ליום רביעי הקרוב. הוט הציעו לנו עסקה יותר טובה וכרגע אנחנו רוצים להישאר איתם.
אין בעיה להודיע ליס על ביטול נכון? | |
|
|
|
| 17/2/2021 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 10:08:23 |
| שלום רב ליאור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...החלטנו להתחבר ליס, סיכמנו איתם מועד התקנה ליום רביעי הקרוב..."- האם בוצעה עסקה מול החברה השנייה? אם כן, האם בהסכם מופיע אופן ביצוע הודעת ביטול? | |
|
|
|
| 15/2/2021 15:01 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 15:01:48 |
| שלום רב,
האם יש כל התחייבות מצד הבנקים או חברות האשראי להודיע לפני תחילת הגביה של עמלות החזקת הכרטיס?
לדוגמא, במידה וישנה הטבה בכרטיס על החזקת הכרטיס, האם הם חייבים להודיע לי לפני תחילת הגביה? או שזה יכול "לרוץ" חודשים אם אני לא שמתי לב וזה בסדר שלא הודיעו לי?
אני בטוחה שלאחרונה יש המון שינויים לקרת הצרכנים, במיוחד בדברים "קטנים" כאלה, אשמח להתעדכן האם כבר השינוי הנ"ל תקף או שעלי לפנות להצעה לגורם הרלוונטי.
תודה מראש,
יום נפלא, | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:58:50 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה פנה אל הרגולטור- בנק ישראל, להלן הקישור לאתר :
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:35 |
פלביה |
 | | מחבר: | פלביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:35:23 |
| שלום,
אלעל ביטלו טיסה ביולי 2020 ועד היום לא החזירו לי כסף על 5 כרטיסי טיסה למרות שקיבלתי הודעה בחודש נובמבר שמגיע לי זיכוי. מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 10/2/2021 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2021 | | שעה: | 11:50:26 |
| שלום רב פלביה,
על מנת לסייע לך, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לידיעתך, באתרנו ישנם תבניות מכתבים שתוכלי לשקול אם להיעזר בהם בפנייתך אל החברה, להלן הקישור לתבניות המכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/download_letters | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:11 |
פלביה |
 | | מחבר: | פלביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:11:29 |
| בוקר טוב,
הפניות שבוצעו לחברה היו דרך ווצאפ, האם זה מספיק או אני צריכה לשלוח להם מכתב רשמי? ואם כן אני שולחת להם את זה באימייל?
איזה עוד מסמכים צריך?
תודה | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:32:19 |
| שלום רב פלביה,
אנא עייני בתבניות מכתבים ואולי תבחרי להיעזר בהם, אם לאו, את מוזמנת להגיש תלונה בצירוף המכתבים ששלחת בוואטסאפ וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 15/2/2021 15:00 |
חן בן אליעזר |
 | | מחבר: | חן בן אליעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 15:00:16 |
| שלום, ברצוני לדעת -
אם אזרחית ותיקה ביצעה עסקת מכר מרחוק ורכשה נעליים באמצעות האינטרנט, האם היא יכולה לבטל את העסקה כדין (אחרי ארבעה חודשים) גם אם זרקה את האריזה?
לחלופין - האם יכולה להחזיר את המוצר גם לאחר זריקת האריזה?
ראיתי התייחסות בחוק הגנת הצרכן לפתיחת אריזה, אך לא לזריקתה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:28:32 |
| שלום רב חן,
עקרונית, סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
לפיכך, והיות שבמקרה המתואר, העסקה לא בוצעה באמצעות שיחת טלפון הרי שלא תקום לצרכן זכות חרטה בתוך 4 חודשים.
על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 2/2/2021 00:01 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 00:01:13 |
| שלום וברכה, רציתי לשאול בנוגע לעסקה שביצענו עם חברת מטבחים,
קנינו דירה מקבלן (טרם נבנתה) והזמנו מטבח מחברת המטבחים של הקבלן (מטבח סטנדרט עם תוספות),
לאחר שקיבלנו הצעת מחיר וחתמנו על אישור הזמנה שילמנו גם כמה אלפי ש"ח על החשבון,
ולאחר מכן קיבלנו הצעת מחיר זולה בהרבה מחברה מתחרה באמצעות קבוצת רכישה, והודענו לחברה הראשונה על ביטול העסקה איתם,
הם כעסו מאוד על ש"שיגענו" אותם בהמון שעות של תכנון עיצוב וכו' בכל מה שקשור למטבח,
והם הודיעו לנו שעל ביטול עסקה עלינו לשלם סך 2,000 ש"ח דמי עיצוב ותכנון (מסמך שחתמנו עליו בעת אישור ההזמנה),
שמעתי וגם קראתי בפורום שלכם שעל פי חוק הגנת הצרכן אין להם רשות לגבות מאיתנו כזה סכום, אבל עכשיו ידינו על התחתונה מכיון שכבר שילמנו להם קודם לכן כמה אלפי ש"ח על החשבון כאמור והכסף שלנו נמצא אצלם,
נ.ב. הדירה טרם נבנתה כך שאין עדיין שום אפשרות למדידות, וההזמנה עדיין רחוקה מאוד מהורדה לביצוע (נאמר לנו על ידם שעדיין יש לנו אפשרות לבצע שינויים), כמו כן תאריך האספקה המשוער הוא לעוד שנתיים,
וכן כשביטלתי את ההזמנה, הסוכנת שלהם אמרה לי שיש לי נס שהיא לא הפכה את הצעת המחיר להזמנה כי אחרת זה היה עולה לי הרבה יותר, רק שבטופס שחתמתי עליו כן כתוב "הזמנה" כך שאינני יודע האם זה מוגדר כהזמנה או כהצעת מחיר (מה שמבחינתם לא משנה משום שהתשלום של ה2,000 ש"ח הוא עבור העיצוב).
ברצוני לשאול האם יש לי מה לעשות בנידון כדי שלא אצטרך לשלם יותר ממה שאני מחויב על פי דין? או שמכיון שחתמתי על מסמך שמחייב אותי לשלם 2,000 ש"ח הפסדתי?
בתודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 3/2/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 15:47:55 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בבית העסק או עסקה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
מתי הודעתם על ביטול העסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 5/2/2021 11:41 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2021 | | שעה: | 11:41:07 |
| שלום וברכה,
ההזמנה בוצעה ב10/12/2020, התשלום הראשון בוצע בהעברה בנקאית בתאריך ה22/12/2020, וב28/01/2021 הודעתי להם על ביטול העסקה,
נ.ב. התשלום השני היה באמצעות צ'ק לתאריך ה01/02 והם אמרו לי שהם ימשכו אותו מהבנק כדי שלא יגבה, ובפועל הצ'ק הופקד והכסף נמשך מחשבוני..
העסקה בוצעה בבית העסק ונחתמה בכתב ידי
תודה רבה ושבת שלום | |
|
|
|
| 8/2/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 13:58:52 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך וככל שטרם הוחל ביצור המוצר בהזמנה מיוחדת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:56 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:56:10 |
| מצוין ותודה רבה,
הם בוודאי לא התחילו בשום תהליך ייצור כי תאריך האספקה הוא לעוד שנתיים.
אבל יחד עם זאת, האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?
ויתר כל כן האם דמי עיצוב נכללים בחוק הגנת הצרכן שגם אותם אסור לבית העסקה לגבות במקרה של ביטול עסקה?
והאם תכניות נוספות כגון תשתיות של חשמל ואינסטלציה זה משהו שעליו הם כן יכולים לחייב אותי למרות הכל?
תודה רבה,
וסליחה שהארכתי... | |
|
|
|
| 8/2/2021 16:57 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 16:57:07 |
| מצוין ותודה רבה,
הם בוודאי לא התחילו בשום תהליך ייצור כי תאריך האספקה הוא לעוד שנתיים.
אבל יחד עם זאת, האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?
ויתר כל כן האם דמי עיצוב נכללים בחוק הגנת הצרכן שגם אותם אסור לבית העסקה לגבות במקרה של ביטול עסקה?
והאם תכניות נוספות כגון תשתיות של חשמל ואינסטלציה זה משהו שעליו הם כן יכולים לחייב אותי למרות הכל?
תודה רבה,
וסליחה שהארכתי... | |
|
|
|
| 9/2/2021 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 09:07:54 |
| שלום רב אדון,
לעניין דמי עיצוב, באפשרותך לעיין במידע הקיים בקישור שצירפתי בתשובתי לעיל.
עם זאת, וכפי שהובא לידיעתך בדבר עמדת הרשות להגנת הצרכן בעניין מוצר בהזמנה מיוחדת,לפיו הודעת הביטול צריכה להיעשות בתוך 3 ימים עסקים לעומדת תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לפיכך ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/2/2021 15:09 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:09:56 |
| שלום וברכה,
אני מעדיף לא לפנות עדיין לבית העסקה כי הם כועסים על עצם ביטול העסקה, (שעות הייעוץ היו מעבר לסטנדרט),
בנוגע להזמנה מיוחדת אני יודע בוודאות שכל המטבח הוא סטנדרט ואין שום דבר מיוחד,
בנוגע לדמי עיצוב, בהצעת מחיר זה לא היה מגולם, אבל במסמך שחתמתי עליו ביחד עם ההצעת מחיר מופיע שבמקרה של ביטול אצטרך לשלם 2,000 ש"ח דמי עיצוב
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/2/2021 23:59 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 23:59:53 |
| שלום וברכה,
רציתי לדעת רק בנוגע לחתימה על תשלום 2,000 ש"ח דמי עיצוב במקרה של ביטול האם זה משנה משהו? | |
|
|
|
| 9/2/2021 15:10 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:10:15 |
| שלום וברכה,
אני מעדיף לא לפנות עדיין לבית העסקה כי הם כועסים על עצם ביטול העסקה, (שעות הייעוץ היו מעבר לסטנדרט),
בנוגע לדמי עיצוב, בהצעת מחיר זה לא היה מגולם, אבל במסמך שחתמתי עליו ביחד עם ההצעת מחיר מופיע שבמקרה של ביטול אצטרך לשלם 2,000 ש"ח דמי עיצוב
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/2/2021 15:11 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2021 | | שעה: | 15:11:49 |
| שלום וברכה,
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:06:13 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם החתימה שלי על מסמך בעת ביצוע ההזמנה שמחייב אותי בדמי עיצוב בסך 2,000 ש"ח במקרה של ביטול ההזמנה לא מחייב אותי למרות שזה נגד החוק, כי אולי בחתימתי ביטלתי על ההגנה המגיעה לי בחוק?..."- לקבלת מידע בענין זה, אנא עיין בקישור שצוין לעיל.
בכל מקרה, ועל מנת לענות לשאלותיך, הוצע לך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ולאחריו ניתן יהיה לבצע פניה אל החברה לבירור העניין.
| |
|
|
|
|