| 17/2/2021 18:25 |
אורה |
 | | מחבר: | אורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 18:25:40 |
| קנינו מכשיר הליכה ומספר חודשים לאחר הקניה הוא נשבר לקח כ3 חודשים עד שהחברה הגיעה לבדוק את המכשיר הם לקחו אותו ואמרו שהתיקון הוא לא באחריות, מכיוון שלטענתם עלו על המשקל מעבר למותר, למרות שיש לי הוכחות לכך שאין אף אחד במשקלים אילו במשפחתי.
האם אפשר לדרוש מהם לתקן את המכשיר בתוקף האחריות, וכן כמה זמן יש להם כדי לתת שירות כי לקח להם 3 חודשים לבוא לבדוק את המכשיר. | |
|
|
|
| 21/2/2021 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2021 | | שעה: | 09:22:55 |
| שלום רב אורה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מה עלות המוצר?
האם המוצר הוא חשמלי?
בפנייתך את מציינת כי:
"...מכיוון שלטענתם עלו על המשקל מעבר למותר, למרות שיש לי הוכחות לכך שאין אף אחד במשקלים אילו במשפחתי..."- האם תגובת החברה נעשתה בכתב? | |
|
|
|
| 17/2/2021 14:32 |
קונה |
 | | מחבר: | קונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 14:32:03 |
| | שאלה באם הזמנתי 5 מזגנים בעסקת מכר מרחוק ואני רוצה לבטל ולא הייתי בשעת האספקה בבית ולכן לא קיבלתי אותם האם אני אמור להיות מחויב על 5 אחוז מכלל מזגן או שרק אני משלם גג 100 שח על הכול ולא חשוב כמה פריטים היו? | |
|
|
|
| 21/2/2021 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2021 | | שעה: | 09:02:56 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מתי היה מועד אספקת המוצר(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, בו מפורט בין היתר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 17/2/2021 09:26 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 09:26:01 |
| הזמנתי לפני חודשיים נופש בסטאי כינרת, שאלתי כמה פעמים האם מדובר במלון או בחלופת מגורים לתקופה קצרה/ארוכה ונאמר לי שהמקום פועל כחלופת מגורים וזה גם מה שנשלח לי בטופס אישור ההזמנה במייל, רשום לי ״אישור לחלופת מגורים לתקופה קצרה/ארוכה.
התקשרתי כמה פעמים מאז כדי לשאול אם הכל בסדר עם ההזמנה ונאמר לי שבוודאי שהכל בסדר ואני יכול להגיע מפני שהם חלופת מגורים ולא מלון.
אתמול התקשרתי כדי לשאול מתי הצ׳ק אין מתבצע ונענתי בשאלה ״התחסנת?״ אמרתי כן, רק במנה ראשונה וממתין למנה השנייה ונענתי ״אז ההזמנה שלך לא רלוונטית מפני שאנחנו דורשים תעודת מתחסן או אישור מחלים בלבד גם בדיקת קורונה לא תעזור לך״
אמרתי להם ״אבל אתם חלופת מגורים, לחלופת מגורים לא צריך חיסון אתם אמורים לקבל את כלל האוכלוסייה לפי חוקי משרד הבריאות (נבדק, זה המצב - חלופת מגורים לא צריך תעודת מתחסן)
נענתי בגמגומים מצד השירות לקוחות ובגדול נתנו לי להבין שאין מה לעשות וזה המצב.
אני הזמנתי נופש ביחידות אירוח, אני לא הזמנתי נופש במלון! לכן איני מבין מדוע אני לא יכול להגיע?
האם זה חוקי בכלל למנוע ממני דבר כזה? אפילו בהצגת בדיקת קורונה שלילית?
ביטלתי נופש מאוד יקר כדי להגיע לשם ושילמתי עליו דמי ביטול, ובסוף ביחידות האירוח שהזמנתי לא רוצים לקבל אותי **בניגוד לחוק** מפני שלא התחסנתי עדיין במנה השנייה
אשמח לתשובות בבקשה ומה ניתן לעשות , תודה. | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:42:04 |
| שלום רב דורון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שהמקום פועל כחלופת מגורים וזה גם מה שנשלח לי בטופס אישור ההזמנה במייל, רשום לי ״אישור לחלופת מגורים לתקופה קצרה/ארוכה...״אבל אתם חלופת מגורים, לחלופת מגורים לא צריך חיסון אתם אמורים לקבל את כלל האוכלוסייה לפי חוקי משרד הבריאות (נבדק, זה המצב - חלופת מגורים לא צריך תעודת מתחסן)..."- אם כך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 19/2/2021 09:44 |
דורון סיני |
 | |
|
| 21/2/2021 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 8/12/2020 15:26 |
שמרית |
 | | מחבר: | שמרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2020 | | שעה: | 15:26:23 |
| אני בעלת דירה בבניין בו נמכרת דירה, שמעתי עליה מפי השכנים. אומנם איני גרה בבניין. אותו בעל דירה שאני מעוניינת בה, חתם על הסכם בלעדיות עם חברה ידועה על תיווך שלה בעת המכירה.
החוזה ביניהם נחתם לפני שבועיים, בנוסף, החברת תיווך לא הראתה את הדירה לאף אדם פוטנציאלי בתקופת הזמן הזו. בחוזה נחתם כי עליהם לשלם 2% למתווך, אך המתווך לא היה יעיל בהליך המכירה.
שאלתי היא- האם הצד שמוכר את הדירה חייב לשלם לחברת התיווך בכל זאת? מה עושים במקרים כאלה? | |
|
|
|
| 9/12/2020 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2020 | | שעה: | 16:28:32 |
| שלום רב שמרית,
בעניין זה באפשרות המוכר להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום החוזים.
| |
|
|
|
| 21/2/2021 01:55 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2021 | | שעה: | 01:55:21 |
| ברשותי נכסים להשקעה, בימים האחרונים פניתי למתווך ברחובות שהראה לי נכסים מעניינים.
האם לדעתכם זהו זמן מתאים להשקעה בנדלן בישראל לאור הורדת מס הרכישה על דינה שנייה?
http://www.ananim-nadlan.co.il/
| |
|
|
|
| 17/2/2021 14:48 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 14:48:29 |
| | קניתי אופנוע האופנוע נמצא בסוכנות והועברה בעלות במשרד הרישוי ואני רוצה לבטל את העסקה האם זה אפשרי? | |
|
|
|
| 18/2/2021 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 16:28:58 |
| שלום רב דני,
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
האם בית העסק מציג שילוט החזרת טובין?
| |
|
|
|
| 17/2/2021 14:03 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 14:03:19 |
| שלום,
אשמח לדעת מה הנהלים במקרה של ביטול עסקה באיסוף עצמי.
מדובר על מצב שבו הלקוח בחר באיסוף עצמי ולא הגיע לאסוף את המוצר במשך כמה חודשים.
האם הוא יכול לבטל את העסקה גם אחרי מספר חודשים כי לא אסף את המוצר או ש14 ימים נספרים לו מיום ההזמנה?
תודה | |
|
|
|
| 18/2/2021 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 16:17:22 |
| שלום רב רוני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך נעשית בהיותך עוסק אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 17/2/2021 13:48 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 13:48:32 |
| שלום,
הזמנתי משלוח של מזון, החברה הגדירה שהשעות הן 15:00-18:00 שזה כבר לא סביר לפי החוק. השליח הגיע ב19:50. האם אנחנו זכאים לפיצוי לפי חוק הטכנאים? ואם כן לאיזה סכום.
תודה. | |
|
|
|
| 18/2/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 16:09:30 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ..."
בנוסף,18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן, קובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך(פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של 300 ש"ח).
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/2/2021 12:47 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:47:36 |
| | שברתי את המסך באייפון, ברור לי שזה לא במסגרת האחריות. פניתי לכל המעבדות הרשמיות של אפל בארץ וקיבלתי הצעות מחיר גבוהות מאוד ביחס למחיר תיקון במעבדה רשמית בארצות הברית. כמו כן, ההפרשים בין ההצעות מחיר שקיבלתי בארץ נעו בין 300-500 ש״ח (כל ההצעות מחיר היו עבור מסך מקורי). שאלתי היא האם בתור מעבדות רשמיות הן יכולות לקבוע מחיר עבור תיקון כרצונם? הן לא כפופות להנחיות של אפל בנוגע למחירים? (כמובן שאני לא מצפה למחיר כמו בארהב אך זה נראה לי מוזר מאוד שבתור מעבדות רשמיות המחיר עבור תיקון כל כך גבוה) | |
|
|
|
| 18/2/2021 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 15:17:47 |
| שלום רב מיכאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שאלתי היא האם בתור מעבדות רשמיות הן יכולות לקבוע מחיר עבור תיקון כרצונם? הן לא כפופות להנחיות של אפל בנוגע למחירים? ..."- בעניין זה, באפשרותך לפנות אל החברות לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/2/2021 12:00 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:00:19 |
| | קניתי גוש גבינה צהובה סגור הרמטית ממותג של חברת אונליין. כשפתחתי אותו אחרי חודשיים במקרר הוא היה מעובש, למרות שנשאר לו חצי שנה לתוקף. מסרבים מהאונליין לתת לי חדש כי הם לא יודעים לטענתם אם זה לא נגרם אצלי בזמן שעבר. להבנתי הם עוברים על החוק מכיוון שהמוצר בתוקף, ולא ניתן לדעת מה מצבו עד הפתיחה, והם קובעים את התוקף... תודה מראש | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:57:10 |
| שלום רב דורון,
בעניין זה עליך לפנות אל משרד הבריאות בצירוף קבלה, על מנת שייתן את דעתו בעניין, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.gov.il/he/Departments/Units/food_control_unit
| |
|
|
|
| 17/2/2021 11:14 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 11:14:49 |
| כבר שאלתי כמה פעמים ואתם לא עונים
לפני כמה ימים קיבלתי תחפושת שהזמנתי באינטרנט ולצערי טעתי במידה לאחר שהתקשרתי לחנות על מנת להחזיר את התחפושת מי שענה לי בחנות טען שלא אוכל להחזיר את התחפושת בגלל ההתקרבות לחג ושרשום בברור לפני הרכישה באתר שאין החלפה או החזרה של תחפושות מהתאריך 08/02/21 האם זה חוקי????
אשמח לתשובתכם המהירה!
תודה | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:51:14 |
| שלום רב דורון,
כיצד הגעת אל בית העסק?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך, על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהעסקה המדוברת הינה עסקת מכר מרחוק, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון הוראות הדין כשמדובר בעסקת מכר מרחוק. | |
|
|
|
| 17/2/2021 07:50 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 07:50:40 |
| שלום
הזמנתי חופשה לצימר עם משפחתי לסוף השבוע הקרוב
אתמול בלילה עדכנו אותנו שהבת שלי נחשפה בכיתה לחולה מאומתת והיא נדרשת לבידוד וליכך לא נוכל לנסוע
בעל הצימר לא מוכן לבטל את העסקה
האם ניתן לבטל את עסקת הצימר ללא תשלום של קנס עבור ביטול ? | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:34:55 |
| שלום רב ישראל,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לחולה מאומתת והיא נדרשת לבידוד וליכך לא נוכל לנסוע..."-האם אין התייחסות בחוזה למצב מעין זה? | |
|
|
|
| 16/2/2021 20:42 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 20:42:06 |
| | בסוף נובמבר הזמנתי נעליים שהגיעו לארץ דרך חברת שילוח (ushops) שילמתי כולל מכס ומסתבר שהספק שכח את המדרס הפנימי, הספק שלח לכתובת של המחסנים. במקביל הזמנתי עוד חבילה ושאלתי האם הם יכולים לאחד חבילות (בתשלום) ובנוסף כיתבתי אותם בתכתובת עם הספק ששכח שיראו שהמדרסים לא עולים אלא כחלק מחבילה שכבר שולמה. לאחר בדיקה של כמה ימים הם חזרו אליי ואמרו שאי אפשר לשלוח כי המכס לא יקבל וביקשתי שישלחו חזרה לספק ואת החבילה האחרת אשלם שישלחו לארץ. שלושה ימים אחרי שלחו שהם בדקו פעם נוספת ויש אפשרות לשלוח עם איזו פרוצדורה. עניתי שלאחר שענו לי שלא ניתן קיבלתי החלטה כפי שכתבתי שישלחו לספק ושילמתי כבר מחיר שילוח מלא על החבילה השנייה. אחרי שבועיים שאלתי מה עם המדרסים, אם כבר שלחו, לא קיבלתי תשובה ושלחתי שוב מייל אחרי ארבעה ימים. יומיים אחרי הם שלחו שאין להם את הכתובת או תווית ההחזרה וביקשו שאברר אותה. כך עשיתי ועכשיו הם שלחו שהשילוח חזרה לספק יעלה 26$ שכשמלכתחילה אם היו עונים לי נכונה הייתה שולחת עם החבילה השנייה! למעשה הסיפור הזה נמשך מסוף נובמבר! לא ניתן להשיג אותם טלפונית ובמיילים הם או עונים לא נכון או לא עונים בכלל!! כבר המצב שלי מול הספק ממש מביך בגללם! ואני הייתי צריכה לשלם פעמיים כי לא ענו לי נכון! | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:06:36 |
| שלום רב נטע,
מול מי בוצעה העסקה? במידה שמדובר בחברה זרה, האם יש לה נציגות מוסמכת בישראל?
אם לאו, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל ומכאן שבאפשרותך לברר את זכויותיך במקום מושבה של החברה הזרה או שתבררי אם ישנו ארגון הדומה לשלנו על מנת שתוכלי לברר דרכו את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 19:56 |
יועד |
 | | מחבר: | יועד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 19:56:02 |
| בעל העסק עליו אני רוצה להגיש תלונה מציע מענה ושירות לקוחות בוואטסאפ. וכל ההתנהלות שלי סביב התקלה שלי במוצר התרחשה בוואטסאפ מול בעל החנות.
ראיתי בעמוד של הגשת התלונה שהמועצה לצרכנות תטפל אך ורק בתלונות לאחר שנעשתה פנייה מצד הצרכן בכתב לבית העסק!
האם פנייה אל בעל העסק בוואטסאפ נכשבת פנייה בכתב לצורכי הגשת תלונה זו? | |
|
|
|
| 18/2/2021 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 13:35:40 |
| שלום רב אדון,
באפשרותך לצרף את העתק ממכתב ששלחת אל בית העסק (אם באמצעות דוא"ל או וואטסאפ או בדואר ישראל). | |
|
|
|
| 16/2/2021 17:13 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 17:13:00 |
| שלום רב.
רכשתי מדיח כלים ובחנות ממנה רכשתי נאמר לי שעלות המשלוח 140₪.
בנוסף גם נשאלתי באיזו קומה אני גר. הבניין שלנו בן 4 קומות כאשר הקומה הראשונה היא קומת קרקע (ללא עמודים וללא מדרגות). הדירה שלי נמצאת 3 קומות מעל קומת הקרקע. בחנות אמרו לי שמעל קומה 3 במידה והבניין על עמודים מגיע למוביל תוספת של 40₪. הסברתי שאני גר בקומה השלישית ובחשבונות נרשם ״140₪ הובלה בב׳ת כולל פינוי מדיח ישן לפי חוק״.
כאשר המוביל הגיע אליי הוא דרש שאשלם לו תוספת של 40₪ למרות שבתעודה גם אצלו היה רשום 140₪ ולא 180 וכך גם בחשבונית עבור ההובלה שקיבלתי ממנו. בכל מקרה שילמתי לו עוד 40₪ עבור תוספת קומה אבל אז הוא דרש עוד 40₪ עבור המדיח הישן שאותו אמורים לקחת ע״פ חוק בתנאי שהמוצר הישן מנותק מהחשמל ונמצא כבר מחוץ לדלת וכך היה. סירבתי להוסיף עוד כסף והוא עזב בלי הפינוי של המוצר הישן עם 180₪ ואני נותרתי עם חשבונית על 140₪.
אשמח להבהרה האם אני טועה או שהצדק לצידי?
תודה. | |
|
|
|
| 18/2/2021 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 12:24:00 |
| שלום רב יצחק,
עקרונית, סעיף 30(א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני, קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך.
למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue
לעניין טענתך לפיה:
"...״140₪ הובלה בב׳ת כולל פינוי מדיח ישן לפי חוק״...כאשר המוביל הגיע אליי הוא דרש שאשלם לו תוספת של 40₪ למרות שבתעודה גם אצלו היה רשום 140₪ ולא 180 וכך גם בחשבונית עבור ההובלה שקיבלתי ממנו. בכל מקרה שילמתי לו עוד 40₪ עבור תוספת קומה..."-לפיכך, פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 15/2/2021 22:16 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 22:16:40 |
| שלום,
משלוח שהזמנתי מחו"ל הגיע לסניף הדואר שלי. קיבלתי זימון בסמס להגיע לאסוף את החבילה, אך כשהגעתי לאסוף אותה אמרו בדואר שהם לא מוצאים אותה ושיקח כמה ימים עד שימצאו את החבילה ויקראו לי שוב.
מאז קיבלתי מספר זימונים נוספים בסמס עם התראות שבמידה ולא אגיע לאסוף את החבילה היא תשלח בחזרה לחו"ל.
בכל פעם נסעתי במיוחד לדואר לאסוף את החבילה, המתנתי בתור, ונאמר לי שההודעות שנשלחות אלי בסמס הן אוטומטיות ושעלי להתעלם מהם מאחר והחבילה לא נמצאה.
ביקשתי שיסמנו בחמחשב לא לשלוח חזרה לשולח כדי שבמידה והחבילה תמצא יודיעו לי, ובמקום לקבל שיתוף פעולה צעקו על אימי (שביקשה בשמי כשהגיעה לאסוף את החבילה) שלא ננדנד להם, כי יש להם לקוחות אחרים לטפל בהם.
בהמשך, באחת השיחות עם נציג בסניף נאמר לי שעובדת ניקיון שעבדה בסניף נתפסה בגניבה של חבילות ושככל הנראה זו הסיבה שהחבילה שלי לא נמצאת - להערכת העבד שאמר לי זאת - החבילה שלי נגנבה עם שאר החבילות שנעלמו - זה תאם את התאריכים.
הונחיתי להמשיך לחכות.
מידי פעם עדיין באתי שוב ושוב לסניף לברר האם נמצאה החבילה שלי ובכל פעם נאמר לי שעדיין לא.
בשלב מסויים הופניתי על ידי מנהל הסניף לפנות לשירות הלקוחות דרך האתר ולא לשאול אותם יותר בעניין זה.
פניתי לדואר דרך האינטרנט כבר 8 (!!!) פעמים ולא קיבלתי מענה לאף אחת מפניותי.
עברו כבר קצת יותר מחודשיים (!!!) מהמועד בו קראו לי להגיע לסניף לאסוף את החבילה לראשונה עד היום, ללא שקיבלתי את החבילה וללא שאף אחת מפניותי טופלו.
נותרתי חסר אונים.
אציין גם שהחבילה כללה מוצר שנרכש במחירי בלאק פריידי, וגם אם אקבל את מלא הסכום ששולם, לא אוכל להשיג את המוצר הזה שוב במחיר ששילמתי בזמנו. מעבר לכך בוזבז זמן רב מאוד והמון טירטור ועוגמת נפש, וגם המוצר שנגנב נחוץ לי כבר זמן רב ואני לא רוצה המתין עוד זמן נוסף.
אבקש את עצתכם.
תודה. | |
|
|
|
| 16/2/2021 16:42 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 16:42:19 |
| לאחר שבועות בהם הלכתי / אימי הלכה לדואר מספר פעמים רב כדי לברר מידע על החבילה ששלחו אלי שלא יכלו למסור לי אותה, ואחרי 8 פעמים שפניתי אל הדואר באמצעות האתר/מייל (מספר פניות שונות באותו עניין) ללא שענו לי אפילו לפניה אחת, ולאחר המתנה ארוכה מאוד על הקו היום, שוחחתי בשעה טובה עם נציגה של הדואר, שאמרה לי שהיא שלחה הודעה לפניות הציבור בה היא מבקשת עבורי שיטפלו בפניה שלי - שלא טופלה עד כה.
הנציגה אמרה לי שהדואר מחוייב לתת תשובה לפניות תוך 5 ימי עסקים מעת הפניה אליהם, אך סרבה לאמר מה הפיצוי במקרה שלא עונים ללקוח.
בנוסף הנציגה אמרה לי שאחריות הדואר היא כלפי השולח בלבד ולא כלפי הנמען.
אני כנמען הוא זה ששילם על הסחורה שהגיעה עד לסניף שמחלק את החבילה אלי, קיבלתי זימון ואז איבדו את החבילה עם הסחורה שלי.
אני הוא זה שנאלץ להגיע לדואר שוב ושוב, לפנות אליהם שוב ושוב בנסיונות לברר היכן החבילה שלי, לספוג עלבונות כאשר קראו לאימי נודניקית אחרי שבאה שוב לשאול האם נמצאה כבר החבילה,
אני הוא זה שנפגע מזה שהמוצר שלי מתעקב עדיין ללא שיש לי יכולת להשתמש בו,
וכעת כשארצה לרכוש את המוצר מחדש אני הוא זה שידרש לשלם מחיר גבוה יותר על המוצר מאחר ומחירי בלק פריידי שהיו בעת שרכשתי את המוצר התייקרו.
והכל בגלל התנהלות הדואר.
והם טוענים שאין להם שום אחריות כלפי.
האם זה נכון?
האם זה מותר להם? האם זה חוקי?
האם זה הגיוני?
האם אין לי שום זכאות כנגד כל הנזק שנגרם לי?
מבקש תשובה בהקדם על מנת שאוכל לדעת להתנהל מול פניות הציבור לכשיחזרו אלי. | |
|
|
|
| 18/2/2021 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 11:21:54 |
| שלום רב עמי,
האם פנית אל השולח של דבר הדואר?
עקרונית, סעיף 77(א) בחוק הדואר קובע כי:
"...על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
סעיף 80 בחוק הדואר קובע כי:
"80. השולח הוא הזכאי לתבוע פיצויים לפי סעיף 77 והוא רשאי להעביר את זכותו לאחר."
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה(השולח),על מנת שהוא יוכל לפעול בהתאם לזכויותיו מכח חוק הדואר, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 15:36 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 15:36:18 |
| רכשתי בגד ע"ס 400 ש"ח ויום למחרת כאשר באתי להחזירו נאמר לי כי חוקי החנות הם שפריט שנקנה במבצע ניתן להחלפה/זיכוי בלבד.
ברצוני לדעת האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 18/2/2021 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 10:52:34 |
| שלום רב הודיה,
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתוית המחיר אם ישנו לא הוסרה, לא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה:"...חוקי החנות הם שפריט שנקנה במבצע ניתן להחלפה/זיכוי בלבד..." עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך את הוראות הדין.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 13:37 |
ליאה ברייל |
 | | מחבר: | ליאה ברייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 13:37:36 |
| | קיבלתי מכונת כביסה שאינה תואמת למידות שנמסרו לי בזמן ההזמנה. החנות (גדולה ומוכרת) ביררה מול היבואן ואכן הייתה טעות במידות שנמסרו ולכן קיבלנו אישור לביטול העסקה והחזרת המכונה. החנות נמצאת כרגע בויכוח מול היבואן מי אשם בטעות ומי יאסוף את המכונה ומפילה את הבעיה הזו עלינו - לא מוכנה לזכות עד שתקבל את המכונה בחזרה לחנות, מצד שני לא מוכנה לתאם הובלה ואיסוף המכונה. יש לציין שהזמנו ישירות מהחנות ללא שום תקשורת מול יבואן כלשהו. נשמח לדעת מה החוק אומר במקרה כזה | |
|
|
|
| 18/2/2021 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 10:07:09 |
| שלום רב ליאה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי קיבלת את המוצר(תאריך)?
מתי גילית שהמוצר שקיבלת אינו תואם למוצר שהוזמן(תאריך)? | |
|
|
|
| 15/2/2021 21:34 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 21:34:21 |
| שלום, אודה לעזרתכם.
חברה הנותנת שירותי אינטרנט חייבה את כרטיס האשראי שלי החל משנת 2013 במחיר חודשי קבוע על סך 59 ש"ח. לאורך כל הזמן הזה לא ניצלתי/השתמשתי בשירות הנ"ל-מכיוון ולא ידעתי כלל שאני מחוברת אליהם.
לצערי רק החודש גיליתי על כך.
מבדיקה שערכתי מיד לאחר מכן עולה כי רכשתי את שירותי ספק האינטרנט בשנת 2007. לאחר מכן ביצעתי התנתקות אל מול החברה (אך לצערי אין בידיי הוכחה לכך והחברה טוענת כי לא הוגשה בקשת ניתוק- לאורך כל השנים רכשתי את השירות מספק אחר).
החודש כאשר גיליתי שאני משלמת מידי חודש בחודשו סכום לא מבוטל פניתי את ספקית האינטרנט וביקשתי לקבל אסמכתאות לכך שביצעתי התקשרות, שרכשתי את שירותי החברה וכן שנתתי את הסכמתי לשימוש בכרטיס האשראי ולקבל חשבוניות באופן קבוע אל חשבון אימייל שספקית האינטרנט פתחה עבורי (דבר הזוי כשלעצמו).
תשובת החברה הינה:
1. עברו 7 שנים והם לא יכולים לאתר את השיחה המוקלטת.
2. אין ברשותם טופס הצטרפות/אישור ביצוע העסקה.
3. אין ברשותם אסמכתא לכך שמסרתי את פרטי האשראי.
4. אין ברשותם אישור לשליחת חשבוניות באימייל שנפתח ע"י החברה.
בשיחת הטלפון עם הנציג הראשון קיבלתי זיכוי על שנה שלמה בתוספת ההפרש על כך שהעלו את הסכום החודשי ללא עדכון (גם כאן טען הנציג כי חייבת להיות הקלטה או תיעוד-שלאחר בדיקה התגלה שאין בידיהם ולכן קיבלתי פיצוי בסופו).
-האם חלה על הספק חובת ההוכחה לכך שביקשתי להשתמש בשירותיו?
-האם לגיטימי שהספק שלח במשך כל השנים חשבוניות לתיבת אימייל שהוא פתח עבורי עם סיסמא? (אין לספק הוכחה לכך שעודכנתי בדבר פתיחת אימייל עבורי, שליחת סיסמא וכן אישור על קבלת החשבוניות לאימייל הנ"ל- הרי אם הייתי מקבלת חשבוניות לאימייל שלי או לתיבת הדואר הביתי היה הדבר מעורר את תשומת ליבי!!)
-שיחות מוקלטות: הספק טוען שמכיוון ועברו כ-7 שנים (2013) אין ביכולתו לספק שיחה מוקלטת והוא מתבסס רק על "תיעוד נציג"- האם הדבר מקובל? האם יש התיישנות לכך?
אשמח לתשובות והכוונה מכם כיצד לפעול.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 17/2/2021 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 13:37:35 |
| שלום רב הדר,
עד מתי חשבונך חויב(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר מכן ביצעתי התנתקות אל מול החברה (אך לצערי אין בידיי הוכחה לכך והחברה טוענת כי לא הוגשה בקשת ניתוק- לאורך כל השנים רכשתי את השירות מספק אחר)..."- במידה שאין ברשותך ראיה המעידה על ביטול עסקה, האם תוכל להמציא ראיה התומכת בטענתך כי חשבונך חויב על ידי ספק אחר? אם כן, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים, בצירוף הראיה המעידה על קבלת השירות מספק אחר?
בנוסף, אתה טוען כי:
"...בשיחת הטלפון עם הנציג הראשון קיבלתי זיכוי על שנה שלמה בתוספת ההפרש על כך שהעלו את הסכום החודשי ללא עדכון..."- האם בעקבות כך, נשלח אליך מכתב מטעם החברה?
בכל מקרה, על מנת שניתן יהיה לברר בעניין אני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/2/2021 19:37 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 19:37:45 |
| תודה על המענה.
ביצעתי התנתקות בתחילת החודש הזה מיד לאחר הבירור שערכתי מולם.
לא קיבלתי בכתב שום דבר מהחברה על הזיכוי.
כך שיש לי הוא הקלטה.
מניחה כי אוכל למצוא הוכחה לכך ששילמתי על השירות לספק אחר.
על מי חלה חובת ההוכחה? עלי או על החברה? | |
|
|
|
| 18/2/2021 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 09:42:23 |
| שלום רב הדר,
לעניין הטענה כי:
"...לאחר מכן ביצעתי התנתקות אל מול החברה (אך לצערי אין בידיי הוכחה לכך והחברה טוענת כי לא הוגשה בקשת ניתוק- לאורך כל השנים רכשתי את השירות מספק אחר)..."- בעניין זה היה עליך להוכיח את טענתך, אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם, לכן מומלץ לצרף ראיה התומכת בטענתך לרכישת שירות מספק אחר (ואת תאריך הצטרפותך לשירות).
יצוין כי בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות, כקבוע בסעיף 13א(ב) בחוק הגנת הצרכן:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף,סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי, כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
יחד עם זאת, לעניין שירותי טלפון, סעיף 13א(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג)(1) לא יחולו על –
(1) טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
לפיכך, במקרה המתואר על בית העסק להוכיח כי נשלח אליך הודעה מוקדמת, כקבוע בדין.
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/2/2021 15:57 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2021 | | שעה: | 15:57:20 |
| שלום רב, לאחר כשנה שהייתי מנוי בחברת שמספקת תוכן לטלוויזיה ביקשתי להקפיא את המנוי. אמרו לי שאין בעיה והקפאה תעלה לי 20 שקלים בחודש במקום 140 שעלתה החבילה והסכמתי. לאחר 3 חודשים ראיתי שהחיוב חזר להיות 140. כשהתקשרתי לברר נאמר לי שההקפאה היא למקסימום של 3 חודשים ושהדבר נאמר לי בשיחה כשביקשתי להקפיא. יכול להיות שאכן אמרו לי דבר כזה אבל לא זכרתי. רציתי לשאול האם הדבר חוקי או שהיה עליהם להודיע לי/לבקש אישור אקטיבי לפני שהם מתחילים לחייב אותי שוב במחיר מלא.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 16/2/2021 21:10 |
גל |
 | |
|
| 17/2/2021 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 12:37:06 |
| שלום רב גל,
לידיעתך, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור דבר המעכב את המענה בשאלתך.
בעניין שאלתך:"....רציתי לשאול האם הדבר חוקי או שהיה עליהם להודיע לי/לבקש אישור אקטיבי לפני שהם מתחילים לחייב אותי שוב במחיר מלא..."- עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו התייחסות להקפאת המנוי, אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/2/2021 04:01 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 04:01:27 |
| היי, תודה רבה על התשובה.
בחוזה ההתקשרות אכן כתוב שההקפאה תתאפשר למקסימום של 3 חודשים.
השאלה שלי האם על פי התיקון לחוק הגנת הצרכן - חידוש חוזה בתום תקופת ההתחייבות או בתום מבצע -
נכנסת גם הקפאת מנוי כשינוי בעסקה. האם היה עליהם להודיע לי בהודעה מוקדמת כי בעוד תקופה (שבוע/שבועיים) תקופת ההקפאה תיגמר ובסופה יחזור החיוב לסכום המקורי.
תודה רבה | |
|
|
|
| 18/2/2021 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 09:23:31 |
| שלום רב גל,
עקרונית, סעיף 13א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקה לתקופה קצובה, כדלקמן:
""עסקה לתקופה קצובה" – כל אחת מאלה:
(1) עסקה לתקופה מסוימת לרכישת טובין או שירותים;
(2) עסקה שבה, בתקופה מסוימת, נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם, בין אם העסקה עצמה היא לתקופה בלתי מסוימת ובין אם היא לתקופה מסוימת, למעט עסקה שבמהלכה, לתקופה מוגבלת ובלא כל תנאי, הוזיל העוסק את מחיר הטובין או השירותים, או הציע הטבה אחרת;
(3) עסקה הקשורה לעסקה אחרת, כך שהמחיר בעבור רכישת טובין או שירותים בעסקה אחת מושפע, לתקופה מסוימת, מהמחיר המשולם בעסקה האחרת או משפיע עליו;"
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון האמור בהסכם וכן בחוק הגנת הצרכן, על מנת לקבל את תגובת החברה.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת שניתן יהיה לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 16/2/2021 12:54 |
רפאל אפ |
 | | מחבר: | רפאל אפ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2021 | | שעה: | 12:54:35 |
| | שלום ביטלתי עסקה שביצעתי, ולא קיבלתי את המוצר. החברה הוט מובייל מושכת את ביטול העסקה ולא מחזירה לי את הכסף בתואנות שונות (מערכות לא עובדות, יטופל מחר, רק אחרי שהמנהל ידבר, המוצר לא הגיע אלינו למחסן וכו׳) פרק הזמן שבו אפשר לבצע ביטול עבר 14 ימי עסקים והם עדיין לא ביטלו את העסקה ובטח שלא החזירו את הכסף. כיצד עלי להמשיך מכאן? | |
|
|
|
| 17/2/2021 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2021 | | שעה: | 16:46:13 |
| שלום רב רפאל,
מה המוצר שנרכש? מהו מועד אספקת המוצר(תאריך)?
מתי בוצעה העסקה ומתי הודעת על ביטול עסקה(תאריכים)?
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
| |
|
|
|
|