| 24/2/2021 15:18 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 15:18:03 |
| | שלום, רכשתי מוצר מחברת איידיגיטל והמוצר מההתחלה מפסיק לעבוד לפרקים קצרים. פניתי אליהם והם אמרו שעלות הבדיקה היא 200 שקלים ובמידה ויימצא שהתקלה נמצאת במסגרת האחריות אז הם מחזירים את עלות הבדיקה ובמידה שלא, הכסף נשאר אצלם. האם זה חוקי לגבות כסף עבור בדיקה? ובטח שאני לא יודעת אם אני אקבל את הכסף אחר כך או לא. אני לא מוכנה לשלם 200 שח על הבדיקה אבל מצד שני כן מגיעה לי התייחסות במסגרת האחריות שלי. יכול להיות שמתנים את זכותי לטיפול בתקלה של מוצר באחריות בכך שאשלם על בדיקה?? המוצר עולה 800 שקל, זה רבע ממחיר המוצר! לא אוסיף עוד כסף כדי לתקן, זה הרי לא הגיוני. | |
|
|
|
| 28/2/2021 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 10:16:08 |
| שלום רב גל,
מהו המוצר שנרכש?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדירה מהו "טובין", כדלקמן:
" "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת תקנה 2(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעת כי:
" (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
מכאן, ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת אחריות, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/2/2021 10:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 10:47:40 |
| לא חוקי. כפי שהביאה נציגת המועצה:
1. התיקון לא יעלה כסף בשלב בראשון.
2. ניתן לגבות תשלום רק לאחר הוכחת נזק שנעשה על ידך.
3. עד להוכחה כזו, הם יכולים להשאיר את המוצר אצלם או לתבוע אותך ולכן אין צורך לגבות תשלום כרגע. | |
|
|
|
| 24/2/2021 13:10 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 13:10:39 |
|
האם מוצרים שאין להחזיר על פי דין ועפ משרד הבריאות - כוללים החזרת / החלפת עגילים? | |
|
|
|
| 28/2/2021 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 10:40:32 |
| שלום רב דניאלה,
בפנייתך חסרים פרטים כגון:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר במוצר שנעשה בו שימוש?
האם המוצר היה ארוז באריזתו המקורית?אם כן, האם האריזה נפתחה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי בוצעה פניה אל בית העסק בעניין ביטול או החלפה(ככל שבוצעה פניה מעין זו)?
האם בחנות יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה היא קובעת?
| |
|
|
|
| 24/2/2021 12:49 |
דן אוסובסקי |
 | | מחבר: | דן אוסובסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:49:54 |
| ביום שבת ה20.2 רציתי לקנות כרטיסים לחרמון אך הייתה תקלה באתר שלהם וחויבתי 6 פעמים על הכרטיסים שקניתי מבלי לקבל אישור הזמנה, קבלה או את הכרטיסים עצמם.
מאז החרמון לא עונים למיילים, טלפון או דף צור קשר באתר שלהם. נכתב פוסט בפייסבוק שאין להגיע לאתר מבלי אישורי הזמנה ושנקבל את הכסף בחרה אבל חוץ מזה שום עדכון על התהליך או מענה לציבור שנפגע.
אני לא כל כך יודע מה לעשות מפה: אני רוצה לקבל את הכרטיסים ששילמתי עליהם וגם לקבל את הכסף שמגיע לי בחזרה.
בנוסף, אני חושב שראוי לקבל פיצוי על העוול שנגרם כי נלקחו ממני 1020 שח ונותרתי עם 8 שקלים בעו"ש כלומר, לקנות אוכל לא יכולתי עד שהועבר לי כסף ממקום אחר.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 24/2/2021 12:52 |
דן אוסובסקי |
 | | מחבר: | דן אוסובסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:52:46 |
| קראתי את הפוסט מלמטה, אין מענה בכל צורת תקשורת לחרמון: טלפון, מייל, דף צור קשר באתר, ופייסבוק.
| |
|
|
|
| 28/2/2021 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 10:32:35 |
| שלום רב דן,
אם כך, פנה אל חברת האשראי בהקדם לבירור בעניין וכן הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק ממכתב שנשלח אל החברה, העתק מההזמנות, דף פירוט חיוב חשבונך וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת)על מנת שנוכל לבדוק בעניין. | |
|
|
|
| 24/2/2021 12:42 |
Sveta |
 | | מחבר: | Sveta (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:42:03 |
| קניתי לילד לפני 3 ימים תחפושת והוא לא רצה אותה, באתי לחנות להחזיר אמרו לי שאי אפשר! האם זה נכון? זה לא אמור להיות 14 ימי עסקים?
| |
|
|
|
| 28/2/2021 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 09:51:56 |
| שלום רב Sveta,
מתי הגעת לחנות להחזיר את המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
במידה שהעסקה בוצעה בחנות, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה היא קובעת?
בכל מקרה, ראי מידע בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/purim_issue | |
|
|
|
| 24/2/2021 12:41 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:41:57 |
| שלום!
היתה לנו נזילה בדירה והבאנו אינסטלטור שיתקן אותה, הוא אמר שצריך להחליף את כל הצנרת.
האינסטלטור עשה מקלחת חדשה וכשהוא ריצף הוא שם את הריצוף עם שיפוע שגורם שהמים יצאו החוצה במקום שיתנקזו.
בנוסף הוא לא עשה כיור.
הוא אמר שהוא יבוא ביום חמישי (שעבר) ויתקן את זה והוא לא בא, אחרי זה הוא אמר שהוא יבוא ביום ראשון. אך הוא לא בא, ובנוסף, הוא לא עונה לטלפונים והודעות מיום ראשון בערב.
שילמנו לו את כל הסכום כאשר חלק (חמישית) מהסכום בצ'ק.
השוכרים שלנו אמרו שהם יביאו קבלן כי נמאס להם שאין כיור והמים יוצאים מהמקלחת, והם יורידו לנו מהשכירות.
אשמח לשמוע מה כדאי לעשות
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 28/2/2021 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 09:28:01 |
| שלום רב הודיה,
האם האינסטלטור הגיע במסגרת הביטוח על הנכס? אם כן, יש לפנות אל חברת הביטוח ואם תתקלו בבעיה, על בעל הנכס לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, משרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority
ובמידה שלא מדובר באינסטלטור במסגרת הביטוח, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב(ניתן לפנות אל החברה באמצעות פקס או דוא"ל או וואטסאפ, ככל שיש ברשותכם פרטים אלו) ולאחריו, אם תתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/2/2021 19:25 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 19:25:08 |
| | האם בית עסק יכול להגיד שלא ניתן לקבל החזר כספי על כרטיס דיירקט? | |
|
|
|
| 25/2/2021 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 10:01:41 |
| שלום רב הודיה,
מה המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מה מופיע בו? | |
|
|
|
| 25/2/2021 12:17 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 12:17:34 |
| תודה על המענה.
רכשתי שמלה.
העסקה בוצעה בהזמנה דרך האינטרנט.
יש תקנון של האתר שנמצא בתחתי האתר ורשום שם: . לא ניתן לזכות כרטיסי דיירקט, ולכן בעלי כרטיסי דיירקט זכאים לקבלת קרדיט באתר בלבד. | |
|
|
|
| 25/2/2021 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 12:44:23 |
| שלום רב הודיה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לקבלת קרדיט באתר בלבד..."- האם תוכלי להסביר מה הוצע לך?
| |
|
|
|
| 25/2/2021 21:01 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 21:01:05 |
| הכוונה לקבלת זיכוי לקנייה באתר
תודה
פורים שמח | |
|
|
|
| 28/2/2021 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 08:54:19 |
| שלום רב הודיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? ומתי הודעת על ביטול עסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם.
סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים לעיל, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/2/2021 09:08 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 09:08:56 |
| יש לי כרטיסיה שקניתי לפני שמכון הפילאטיס נסגר בשל הקורונה.
כבר חודשים שאני מבקשת מבעלת המכון להחזיר לי את הכסף והיא אומרת שהיא לא מחזירה כסף ושאוכל לממש את הכרטיסיה כשהמכון יחזור לפעילות.
עברו חודשים רבים בהם היא מחזיקה בכספי.
עכשיו היא מכרה את המכון למישהו אחר ואומרת שהמכון יפתח ואוכל לממש את הכרטיסיה.
אני כאמור לא מעוניינת, ומבקשת החזר כספי.
מה אני יכולה לעשות? ומה חובה החוקית?
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2021 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:06:00 |
| שלום רב לי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עכשיו היא מכרה את המכון למישהו אחר..."- האם מדובר כעת באישיות משפטית אחרת(באפשרותך לבדוק אם הח.פ. של החברה שונה)?
בהנחה שיש אישיות משפטית אחרת, מכח מה בית העסק מודיע לך כי:"...שהמכון יפתח ואוכל לממש את הכרטיסיה..."? האם יש לבית העסק אסמכתא למסור לך על מנת שתוכל לפנות לממש את זכות זו?
| |
|
|
|
| 25/2/2021 11:39 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:39:39 |
| 1. אנא הסבירו האם היא חייבת להחזיר לי את הכסף (בלי קשר למכירה למישהו אחר)
2. להבנתי לאחר המכירה, יישות משפטית אחרת מנהלת את המקום, עם ח.פ אחר
3. בית העסק הודיעה לי שהכרטיסיה הופשרה ושמעתה אני יכולה לממש אותה תחת הסטודיו החדש
תודה
לי | |
|
|
|
| 25/2/2021 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 12:10:26 |
| שלום רב לי,
עקרונית, במקרה בו התחלפו הבעלים, משמע כי מדובר באישיות משפטית אחרת, מכאן שאין יריבות בינך לבין החברה החדשה.
לעניין החברה שמולה בוצעה העסקה- במידה שמדובר בחברה שנקלעה לקשיים כלכליים, משמעות הדבר היא שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות, ולכן יש לברר אם נפתח כנגדה הליך משפטי? אם כן, האם בית העסק מינה מפרק/כונס נכסים לחברה .
לשאלתך:"...האם היא חייבת להחזיר לי את הכסף (בלי קשר למכירה למישהו אחר)..."- יש צורך לברר את מצבה המשפטי של החברה.
לבירור מצבה של החברה, ובהנחה שיש ברשותך ח.פ. שך החברה, באפשרותך לבדוק באתר משרד המשפטים, בקישור שלהלן:
https://ica.justice.gov.il/GenericCorporarionInfo/SearchCorporation?unit=8
במידה שמדובר בעוסק מורשה, תנסי לברר באתר רשות המיסים בקישור שלהלן:
https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx
| |
|
|
|
| 26/2/2021 15:46 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2021 | | שעה: | 15:46:32 |
| אני מבקשת הבהרה:
1. במקרה של כרטיסיה (ולא של מנוי חודשי) - האם במצב בו המכון כבר לא פועל חודשים בשל הקורונה, בעלת העסק חייבת להחזיר לי את התשלום על השיעורים שלא מומשו או לא?
2. ואם מצבה בכלכלי קשה - איך זה משפיע על חובתה להחזיר לי את הכסף?
3. ואם עכשיו שוב יסגרו מכוני הכושר/פילאטיס - האם גם אז הכסף שלי ישאר אצלה??? לנצח???
תודה
לי | |
|
|
|
| 28/2/2021 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 08:38:30 |
| שלום רב לי,
עליך לברר את מצבה של החברה כפי שצוין לעיל.
| |
|
|
|
| 24/2/2021 12:20 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:20:38 |
| פניתי לסופר אונליין בתלונה על מוצרים מקולקלים שקנית אצלם, הם דרשו לשלוח שליח על חשבונם לאסוף את המוצרים ואז אקבל את הזיכוי. קבענו יום ושעה שנוח לי, אחרי מס' דקות שלחו לי הודעה בוואטסאפ שהסניף האוסף החליט להקדים לאותו היום ב20:00. חיכיתי ואף אחד לא בא או יצר קשר! מכיוון שהייתי בטלפון איתם בנושא אחר, שאלתי את הנציגה, היא אמרה שהדבר היחיד שמופיע אצלה זו הקביעה המקורית שבוטלה (זו שאני קבעתי בהתחלה), ולא זו שהסניף קבע... היא זיכתה אותי על המוצרים לאחר מכן ואמרה לזרוק אותם, כי כבר לא יבואו לאסוף.
***ולשאלה- האם מגיע לי פיצוי של 600 ש"ח מכיוון שחיכיתי ואף אחד לא בא, זאת למרות שלא שילמתי על האיסוף (שהם הכריחו אותי כזכור לחכות לו - כתנאי לזיכוי)?!** תודה וחג שמח | |
|
|
|
| 25/2/2021 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 13:16:13 |
| שלום רב שי,
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
למידע בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 24/2/2021 12:05 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 12:05:39 |
| | האם הגשת תלונה /פנייה אליכם כנגד התנהלות בית עסק דייה לתביעת לשון הרע כנגדי מטעם אותו עסק? | |
|
|
|
| 25/2/2021 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 12:42:05 |
| שלום רב אסף,
על מה תלונתך?
בכל מקרה באפשרותך לקרוא אודותינו באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/who_are_we
לידיעתך, בטופס הגשת תלונה, באתרנו, מופיע מידע בצד שמאל שכותרתו:
"הבהרות משפטיות בנוגע למילוי הטופס ובעניין איסור לשון הרע" כדלקמן:
"...על מנת לייעל את הטיפול בתלונה ולמנוע טענות בדבר הוצאת דיבה, הינך מתבקש לנסח את התלונה באופן תמציתי וענייני, להתמקד בפרטים הרלוונטיים ולהיצמד לעובדות בלבד. אנא שמור על דרך התבטאות נאותה ועל לשון נקייה. ביטויים לא הולמים או דברים מסולפים מאפשרים לבית העסק להגיש נגדך תביעת דיבה או תביעת לשון הרע..."
לפיכך, בטרם תגיש תלונה באתרנו(כרגע יש תקלה) אני מציעה שבתחילה תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/2/2021 10:40 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 10:40:54 |
| שלום וברכה,
הזמנתי בגד מאתר אולניין של חברה מוכרת שמאפשרת בתקנון שלה החזרה של עד 14 ימי עסקים אם מעוניינים בהחזר כספי ממתי שהמוצר הגיע אלי.
הוא הגיע אלי ב23/02/21 בשעות הצהריים. עד מתי אני אמורה לשלוח אליהם בחזרה כדי לקבל החזר כספי? והכי חשוב בשאלה - אם ביום ה14 בחרתי באתר שלהם בקשה להחזרת המוצר ושליח שלהם אמור להגיע אלי עד 48 שעות לאסוף אותו זה נחשב החזרה גם אם פיזית המוצר לא הגיע אליהם? | |
|
|
|
| 25/2/2021 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:55:22 |
| שלום רב בתיה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...אם ביום ה14 בחרתי באתר שלהם בקשה להחזרת המוצר..."- מה התאריך? האם ספרת את 14 ימים מיום קבלת המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, ראשית, במידה שברצונך לבטל את העסקה יהיה עליך להודיע לחברה בהתאם לאופן בו החברה דורשת לבטל את העסקה(לשלם כך עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, במידה שאינך מוצאת את המידע בעניין, מומלץ לבצע הודעת ביטול בכתב בכדי שיהיה לך תיעוד לכך).
לעניין שאלתך בדבר:
"...הוא הגיע אלי ב23/02/21 בשעות הצהריים. עד מתי אני אמורה לשלוח אליהם בחזרה כדי לקבל החזר כספי?..."- עקרונית, סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה." | |
|
|
|
| 24/2/2021 10:37 |
אווה |
 | | מחבר: | אווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 10:37:17 |
| היי, לא הצלחתי למצוא מידע על כך באינטרנט.
האם אפשר לבצע החזר כספי על עסקת החלפה? זאת אומרת רכשתי מוצר ואז החלפתי אותו פעם אחת ואני רוצה לגשת ולקבל עליו החזר כספי, האם זה אפשרי או שיש חוק שאומר שזה לא אפשרי? | |
|
|
|
| 25/2/2021 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:15:14 |
| שלום רב אווה,
חסרים פרטים כגון: האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מהי מדיניות בית העסק?
באיזה מוצר מדובר? מתי נרכש(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)? | |
|
|
|
| 24/2/2021 09:44 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 09:44:11 |
| שלום לצוות המועצה לצרכנות,
במהלך התקשרות עם קבלן שמבצע פרוייקט אספקה והתקנה של סולם מתכת צמוד למבנה, הוא דורש תנאי תשלום של 50% בעת ההזמנה וה- 50% הנותרים "יום לפני ביצוע העבודה".
נשמע לי מוזר.
האם סביר/מקובל/חוקי לדרוש את כל התשלום *לפני* אספקת הסולם וביצוע העבודה?
תודה!
דני | |
|
|
|
| 25/2/2021 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:00:20 |
| שלום רב דני,
האם העסקה בוצעה כבר?
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים שלו לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה בטרם יסכים להצעה.
| |
|
|
|
| 25/2/2021 11:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:11:31 |
| | מומלץ לתת לעוסק כמה שפחות לפני ביצוע העבודה וזאת בכדי להגן על כספך אם הוא נעלם/מפשל. תדבר אתו על תנאיך ואם תנאיו לא מתאימים לך, תחפש מישהו אחר. ישנו סיכוי שהוא יבוא לקראתך אם יראה שאתה מוותר עליו. | |
|
|
|
| 24/2/2021 01:06 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 01:06:11 |
| | רכשתי שתי יח'תרופה ללא מרשם, היה בהן גוף זר. נתתי את הגוף הזר והקופסות הריקות ליצרן. הוצע לי פיצוי. טענתי שמגיע לי בנוסף שתי יח' חדשות של התרופה או סכום שווה ערך. האם אני צודק, או שאמור לקבל רק את הפיצוי ששווה ערך ליח' אחת בלבד של המוצר... ראוי להעיר שאת הגוף הזר גיליתי בתחתית, כך שלכאורה 'השתמשתי' במוצר, אבל יכול להיות שגם נהניתי מלבלוע עוד גופים זרים מבלי להרגיש... תודה | |
|
|
|
| 25/2/2021 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 10:19:06 |
| שלום רב דורון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם אני צודק, או שאמור לקבל רק את הפיצוי ששווה ערך ליח' אחת בלבד של המוצר... ראוי להעיר שאת הגוף הזר גיליתי בתחתית, כך שלכאורה 'השתמשתי' במוצר, אבל יכול להיות שגם נהניתי מלבלוע עוד גופים זרים מבלי להרגיש..."- לעניין זה אני, מציעה כי תתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור בתחום- משרד הבריאות, על מנת שייתן את עמדתו בעניין, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.health.gov.il/PniyotHazibur/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 23/2/2021 15:12 |
שרון קופמן |
 | | מחבר: | שרון קופמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 15:12:08 |
| שלום,
אני עובדת בחברה פרטית והיינו בהתקשרות עם חברה מסויימת במשך 60 חודשים עבור שירותי הדפסה. ההסכם תם בדצמבר 2020 פנינו אליהם היום במטרה לסיים את ההתקשרות איתם ונאמר לנו שבמידה ולא הודענו להם 60 יום לפני סיום ההתקשרות אז ההסכם מתחדש אוטומטית ל24 חודשים נוספים. האם זה חוקי?
זה כתוב באותיות קטנות בגב ההסכם עליו חתמנו. הם איימו עלינו שיעבירו את זה למחלקה המשפטית ויגררו אותנו לבית משפט.
תודה,
שרון | |
|
|
|
| 24/2/2021 09:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 09:00:20 |
| | המועצה לא תוכל לסייע לכם מכיוון שאתם עסק. עקרונית, הסכמים צריך לקיים אבל צריך לבדוק אם גודל האותיות תואם את החוק. | |
|
|
|
| 25/2/2021 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 09:44:45 |
| שלום רב שרון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה בין שני עוסקים אנו מנועים מלסייע לכם.
| |
|
|
|
| 23/2/2021 18:06 |
רויטל בכששיאן |
 | | מחבר: | רויטל בכששיאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 18:06:15 |
| שלום ,
ב-02.10.2019 רכשתי 3 כרטיסים להופעה של סלין דיון דרך משרד EVENTIM .
ההופעה המיועדת לאוגוסט 2020 כמובן שנדחתה ליוני 2021 .
באנסטגרם שלה התפרסמה הודעה שזה נדחה ל-2022 .
כמובן שהתאריכים החדשים לא מתאימים . פניתי מס פעמים ל-EVENTIM לקבלת החזר כספי והם מסרבים לזכות .
אשמח לעזרה והכוונה כיצד אוכל להתמודד מולם ועל מנת שאוכל לקבל את כספי בחזרה .
תודה ,
רויטל | |
|
|
|
| 25/2/2021 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 09:36:47 |
| שלום רב רויטל,
בעניין זה תוכלי לקרוא מידע מפורט באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cancel_events
בנוסף, באפשרותך לשקול פניה אל החברה בהתאם לתבניות מכתבים המופיעים באתרנו באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_150620 | |
|
|
|
| 23/2/2021 17:03 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 17:03:00 |
| שלום!
היתה לנו נזילה בנכס והבאנו אינסטלטור שיתקן אותה, הוא אמר שצריך להחליף את כל הצנרת.
האינסטלטור עשה מקלחת חדשה וכשהוא ריצף הוא שם את הריצוף עם שיפוע שגורם שהמים יצאו החוצה במקום שיתנקזו.
בנוסף הוא לא עשה כיור.
הוא אמר שהוא יבוא ביום חמישי (שעבר) ויתקן את זה והוא לא בא, אחרי זה הוא אמר שהוא יבוא ביום ראשון, מיום ראשון בערב אנחנו מנסים להתקשר ולשלוח לו הודעות והוא לא מגיב.
השוכרים שלנו אמרו שהם יביאו קבלן כי נמאס להם שאין כיור והמים יוצאים מהמקלחת, והם יורידו לנו מהשכירות.
אשמח לשמוע מה כדאי לעשות
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 25/2/2021 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 09:18:33 |
| שלום רב דוד,
האם האינסטלטור הגיע במסגרת הביטוח על הנכס? אם כן, יש לפנות אל חברת הביטוח ואם תתקלו בבעיה, על בעל הנכס לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, משרד האוצר, בקישור שלהלן:
ובמידה שלא מדובר באינסטלטור במסגרת הביטוח, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב(ניתן לפנות אל החברה באמצעות פקס או דוא"ל או וואטסאפ, ככל שיש ברשותכם פרטים אלו) ולאחריו, אם תתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/2/2021 17:02 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 17:02:48 |
| שלום!
היתה לנו נזילה בנכס והבאנו אינסטלטור שיתקן אותה, הוא אמר שצריך להחליף את כל הצנרת.
בנוסף הוא לא עשה כיור.
הוא אמר שהוא יבוא ביום חמישי (שעבר) ויתקן את זה והוא לא בא, אחרי זה הוא אמר שהוא יבוא ביום ראשון, מיום ראשון בערב אנחנו מנסים להתקשר ולשלוח לו הודעות והוא לא מגיב.
אשמח לשמוע מה כדאי לעשות
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 24/2/2021 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 16:52:00 |
| שלום רב דוד,
ובמידה שלא מדובר באינסטלטור במסגרת הביטוח, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב(ניתן לפנות אל החברה באמצעות פקס או דוא"ל או וואטסאפ, ככל שיש ברשותכם פרטים אלו) ולאחריו, אם תתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 23/2/2021 16:16 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 16:16:11 |
| | נרשמתי לקורס תפירה בעסק ידוע בתל אביב בחודש ספטמבר 2020 מיד לאחר שחרורי משירות קבע. הקורס היה אמור להימשך 12 שבועות. זה התאים לתוכניות שלי מבחינת תאריך הסיום. עקב הסגרים התקיימו רק 6 שיעורים עד כה. כעת חודשו השיעורים אבל אני כבר לא יכולה להשתתף עקב מחוייבויות אחרות. העסק מסרב להחזיר לי את החלק היחסי בניקוי השיעורים בהם השתתפתי, שהוא 50%. הסכמתי לקבל גם פחות מחצי העלות על מנת שגם הם לא יפסידו, אבל נעניתי בשלילה. האם יש לי עילה לדרוש את הביטול? תודה. | |
|
|
|
| 24/2/2021 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 16:12:26 |
| שלום רב מעיין,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הקורס היה אמור להימשך 12 שבועות. זה התאים לתוכניות שלי מבחינת תאריך הסיום. .." האם בהסכם אין התייחסות למקרה של סגר? ואם ישנו התייחסות מה צוין בו?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 23/2/2021 16:12 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 16:12:40 |
| אהלן רכשתי לפני שבוע מכונה לניקוי ספות ומזרנים איש המכירות הבטיח לי דברים שלא קיימים בכלל ולאחר קבלת המכונה וביצוע עבודה בודדת הבנתי שמה שהבטיחו לי ומה שקיבלתי זה לא אותו הדבר בפועל הבטיחו שהמכונה תזריק מים בלחץ 9 בר 130 psi ובפועל זרם מים מבקהוק שפריצר חזק יותר פניתי לכל גורם אפשרי בחברה כולם מנסים לשכנע אותי שזו המכונה אך בפועל היא נותנת ליפחות מליטר לדקה (שאמור להתקבל 4 וחצי ליטר לדקה) כאשר אני מבקש להחזיר את המכונה ולקבל את כספי בחזרה אני נענה בשלילה ואף מנכל החברה ניתק לי את הטלפון בפרצוף מדובר במכונה עולה 7000 שקל כולל מעמ
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 24/2/2021 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 16:03:18 |
| שלום רב שחר,
האם המוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)? | |
|
|
|
| 23/2/2021 12:37 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2021 | | שעה: | 12:37:58 |
| שלום רב,
חברה של קורסים דיגיטליים מחו"ל חייבה את כרטיס האשראי שלי בלי ידיעתי. ובלי אישורי.
לפני יותר משנה נרשמתי לאתר שלהם לקורס חינמי, ואז ביטלתי את המנוי וביקשתי למחוק את הנתונים. ופתאום אחרי שנה מחייבים אותי.
למה אני פונה? ואיך זה קורה מול חברה שהיא לא בישראל אלא בחו"ל. | |
|
|
|
| 24/2/2021 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 15:41:42 |
| שלום רב סיגל,
בפנייתך את מציינת כי נרשמת לקורס חינמי, אם כך, כיצד חייבו את חשבונך? האם מסרת פרטי אשראי?
מתי גילית שחשבונך חויב?
בכל מקרה, עליך לפנות אל חברת האשראי בהקדם. | |
|
|
|
|