| 3/3/2021 20:47 |
בר גרשון |
 | | מחבר: | בר גרשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 20:47:30 |
| היי, רציתי לדעת האם אפשר לבטל עסקה בתחום הסרת השיער במכון לאחר 14 ימי ביטול?
עברו שלושה חודשים מאז ששילמתי ונרשמתי לטיפול, מאז לא היה לי אפילו לא טיפול בגלל הקורונה והם ממשיכים לדחות את התורים שלי וברצוני לבטל.
לא קיבלתי אפילו לא טיפול אחד!
יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:46:56 |
| שלום רב בר,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול(יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, בכדי לבדוק כיצד עליך להודיע על ביטול עסקה)
יצוין כי, במידה שבהסכם צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו לבצע פניה אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/3/2021 20:33 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 20:33:11 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים רכשתי מזגן חדש של טורנדו , מאחר והבית עובר שיפוצים המזגן סופק אך לא הותקן ונשאר סגור באריזה המקורית שלו . לפני כחודש הוזמן טכנאי מוסמך אשר ביצע את התקנת המזגן ומאותו רגע המזגן לא עבד כלל, היה תקול מהרגע שיצא מהקופסא , פניתי לשירות הלקוחות של טורנדו ואלה שלחו טכנאי אשר הגיע ובדק ולא ידע להגיד מה התקלה , חזר שוב אחרי שבוע , החליף כמה חלקים ועדיין המזגן לא עובד , עבר עוד שבוע ולאחר שיחה עם השירות שוב שוב הגיע אותו טכנאי ששוב עשה בדיקה ושוב לא הצליח לסדר את הבעיה בטענה שהבעיה בכבל , אציין כי הוא פירק והחליף חצי מהמזגן וזה רק ביחידה הפנימית בחיצונית אני לא יודע מה נעשה , עוד אציין כי הוא גם לקח חלק מהמזגן שלטענו לא קשור למזגן אך זה חלק שהיה במזגן , רציתי לדעת מה אני אמור לעשות במצב כזה , החברה רוצה לשלוח אותו להחליף כבל בטענה שזה יפתור את הבעיה אבל מזגן חדש כבר חצי ממנו הוחלף פורק ומה לא , ניסיתי לדרוש מזגן חדש אך נעניתי בסירוב מצד החברה האם קיימת לי הזכות לדרוש מזגן חדש במקרה כזה ? תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:38:00 |
| שלום רב אנטולי,
עקרונית, תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"אופן ביצוע התיקונים
6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
על כן, והיות שאת טוענת שמדובר במוצר שנרכש לפני כחודשיים, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:40 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:40:28 |
| שלום
לפני כשנה וחצי סגרנו מטבח בחברת מטבח מוכרת.
במעמד סגירת העסקה נאמר לנו שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר. שילמנו כ20% מקדמה.
כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2. ( לא חתמנו על השינויים והמטבח לא ירד לייצור)
המחיר אינו ריאלי כעת ואנו מעוניינים לבטל את המטבח. האם אני זכאית להחזר? בחוזה מצוין ששירות התמחור מחויב בנפרד ויגבה בכל מקרה וגם במקרה שעסקת היצור תבוטל נצטרך לשלם 10% מערך ההזמנה. | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:15:46 |
| שלום רב מירי,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לברר אם יש התייחסות למקרה המתואר לפיו:"...שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר...כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2..."
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניינך אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/3/2021 18:42 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 18:42:23 |
| הזמנתי ארון משרדי בהתאמה אישית לפי תמונה. סיכמנו על מידות חוץ ופנים. הארון מתחלק לחלק שמאלי וימני. במידות פנים סיכמו שמצד שמאל של הארון יהיו 2 מדפים (3 קוביות) של 32 סמ כל אחד ושאר הגובה יתחלק בין 3 מגירות.
בצד ימין סיכמו שיהיו 5 מדפים 38 סמ לקוביה).
כמו כן סוכם כי זמן האספקה יהיה בין שבוע לשבועיים (הוא אמר שיכול להיות זה יקח טיפה יותר בגלל הסגר במידה ויהיה).
הארון הגיע במידות פנים לא נכונות: שמאל 42 סמ כל קוביה, מה שיוצר שטח מת מצד אחד ומגירות קטנות מאוד מצד שני.
צד ימין - חסר מדף מה שיוצר קוביה הרבה יותר גדולה ושוב שטח מת.
זמן אספקה: 23 ימים (חשוב לציין כי לא היה כלל סגר בתקופה הזו לעסקים האלה).
לאחר שדיברתי איתו אמר שין מה לעשות, שבתמונה ששלחתי לו היו מצד שמאל 3 קוביות ו 3 מגירות, גודל המגירות זה סטנדרט ולא היה ניתן להגדיל ולגבי העובדה שגודל הקוביות יצא 42 סמ במקום 32 סמ כמו שסוכם אין מה לעשות.
לגבי המדף החסר בצד ימין פשוט לא ענה לי.
הוא לא היה מוכן לקחת את המוצר בחזרה.
מה ניתן לעשות במצב הזה?
איזה זכויות יש לי?
האם ניתן לתבוע על עוגמת נפש ובזבוז המון זמן?
האם ניתן לתבוע על מידות לא נכונות?
האם ניתן לתבוע על איחור באספקה במקרה הזה?
כרגע אני לא משתמש במוצר. האם כדי לתבוע אסור לי בינתיים להשתמש במוצר?
מה הסיכויים שלי לתביעה ומה אני יכול לקבל מהתביעה?
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 4/3/2021 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 16:43:55 |
| שלום רב דוד,
האם המוצר נרכש בעבור שימושך האישי ? במידה שהתשובה חיובית אשמח אם תענה על מספר שאלות, כדלקמן:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם מועד אספקת המוצר צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
האם בהסכם ההתקשרות ישנו סעיף פיצויים מוסכמים במקרה שאחד מהצדדים מפר את ההסכם?
האם נגרם לך נזק מוכח?
מהי דרישתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, בהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאיחור באספקת המוצר ובהנחה שאתה מעוניין בביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב בהתאם לאמור לעיל.
יצוין כי חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר, לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו.
| |
|
|
|
| 3/3/2021 15:09 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 15:09:26 |
| שלום,
רציתי לברר בנוגע לקבלת הצעת מחיר מחברת מטבחים.
הצעת המחיר שקיבלנו כולל את תיאור הפריט והכמויות (ארונות, מגירות, סוג ידיות, סוג העץ, פרזול וכו') אך אינה כוללת את הסכום לתשלום עבור כל פריט אלא את התשלום הכולל בעבור העסקה כולה, כך שאין לנו יכולת לדעת כיצד כל פריט תומחר או אם תומחר וחושב כמו שצריך.
האם זה חוקי? האם החוק אינו מחייב שקיפות בנושא המחירים? | |
|
|
|
| 3/3/2021 15:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 15:21:07 |
| | נראה חוקי אבל זה משהו בין לקוח לעוסק. תראו להם שאתם לקוחות "קשים" שלא קופצים על העסקה, שזו אחת הדרישות שלכם, ואם הם באמת "רעבים" לכספיכם, אולי תקבלו את המידע. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 3/3/2021 16:11 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 16:11:23 |
| | *** אני רק אוסיף שאת הצעת המחיר ספקי המטבחים כולם נותנים רק לאחר חתימה על מעין חוזה המחייב אותנו כלקוחות להשלים את העסקה איתם. השאלה שלי נובעת מכך שחתמנו על חוזה כזה בו התחייבנו להזמין את המטבח מאותו ספק, רק לאחר מכן ערכנו תכנית מטבח המפרטת מהו סוג החומר ואילו פריטים המטבח יכלול ולאחר מכן הספק נתן הצעת מחיר. הצעת המחיר אינה כוללת את סכומי הפריטים פר פריט אלא את התשלום הכולל *** | |
|
|
|
| 4/3/2021 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 16:15:57 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, ועל מנת שנוכל לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק ממכתבך לחברה, העתק מהחוזה, חשבונית וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:40:20 |
| שלום
במעמד סגירת העסקה נאמר לנו שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר. שילמנו כ20% מקדמה.
כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2. ( לא חתמנו על השינויים והמטבח לא ירד לייצור)
המחיר אינו ריאלי כעת ואנו מעוניינים לבטל את המטבח. האם אני זכאית להחזר? בחוזה מצוין ששירות התמחור מחויב בנפרד ויגבה בכל מקרה וגם במקרה שעסקת היצור תבוטל נצטרך לשלם 10% מערך ההזמנה. | |
|
|
|
| 4/3/2021 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 15:11:55 |
| שלום רב מירי,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לברר אם יש התייחסות למקרה המתואר לפיו:"...שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר...כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2..."
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניינך אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/3/2021 15:08 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 15:08:09 |
| היו לי 12 חודשים שנשארו למנוי שלי + עוד 8 חודשים בגלל הסגר, סהכ 18 חודשים , תשלום בכרטיס אשאריי כל חודש , בתקופת הקרורונה, הופקא המנוי, אך התשלום המשיך לרדת כל חודש באשאריי, שאני עכשיו מבקש לבטל את המנוי שלי (ויש לי מנוי ללא תנאים של דמי ביטול, יציאה מתי שאני רוצה) נאמר לי שאפשר לבטל , אך לא נותנים החזר על החודשים שהמנוי היה מוקפא עקב הקורונה .
פתאום מכון כושר שאפשר ביטולים ושירות בסניף , עבר ל"מוקד טלפוני" שמתעסק בביטולים
אני ראיתי את זה כבר קורה .
הם לא לוקחים אחריות בגלל "החלטות הממשלה" ובסופו של דבר הצרכן צריך להיות הפראייר לשלם. איך אני מקבל מהם את כל התקופה בחזרה של 12 חודשים + 8 חודשים שהיה סגור בגלל הסגר ? מאיפה מתחילים ? | |
|
|
|
| 3/3/2021 15:40 |
גיל |
 | |
|
| 4/3/2021 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 15:09:59 |
| שלם רב גיל,
באתרנו תוכל למצוא תבנית מכתבים בעניין המדובר, תחת הכותרת:
"הנחיות לצרכנים למשלוח מכתב למכוני כושר עקב משבר הקורונה", אתה מוזמן לעיין בו ולהחליט אם להשתמש במכתב או לאו, להלן הקישור לתבנית המכתבים :
https://www.consumers.org.il/category/corona_gyms_letters
| |
|
|
|
| 3/3/2021 10:16 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 10:16:08 |
| שלום,
לאחרונה גיליתי כי אחד הספקים של חברת התכשיטים ״רויאלטי״ מוכר תכשיטים זהים לחלוטין באתר ״אטסי״ ו״איביי״ בחצי-שלישי-רבע מהמחירים המוצעים בחנויות של רויאלטי. אציין שהספק הינו ישראלי וכי המוצרים שהוא מציע באתר הינם תוצרת מקומית (במפעל ביהוד). כשניסיתי לרכוש תכשיט דרך האתר, הספק השיב כי התחייב מול חברת רויאלטי שלא למכור לישראליים כדי לא להתחרות בה ומנע ממני את הרכישה במחיר הנקוב באתר שלו. האם הדבר חוקי? האם ניתן למנוע רכישה של מוצר המוצע באתר ציבורי רק מפני שאני ישראלית?
לתשובתכם אודה. | |
|
|
|
| 4/3/2021 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 14:53:50 |
| שלום רב רויטל,
האם רכישת המוצר מיועדת לשימושך האישי או משפחתי או ביתי?
אם כן, האם המידע שנמסר לך מופיע באתר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
במידה שלא הצג מידע בעניין(כפי שאת טוענת שנאמר לך) והיות שלא בוצעה רכישה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 3/3/2021 14:40 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 14:40:30 |
| שלום רב,
החלפתי מקום מגורים ובעקבות כך גם הודענו לחברת החשמל שאני לא גר יותר בכתובת הישנה.
חברת החשמל שלחה את החיוב האחרון לכתובת הישנה וחיוב זה מעולם לא הגיע אלי ונקטה נגדי הליכים.
ברצוני לברר האם לפי החוק חברת החשמל הייתה צריכה לשלוח את ההודעה על החוב וההתראה לכתובת שלי לפי משרד הפנים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 4/3/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:58:01 |
| שלום רב שרה,
לעניין זה קראי מידע באתר חברת חשמל בקישור שלהלן:
https://www.iec.co.il/spokesman/pages/080620151.aspx
היה ופעלת בהתאם לאמור לעיל, באפשרותך לפנות אל פניות הציבור בחברת החשמל בצירוף מסמכים התומכים בטענתך ואם תתקלי בבעיה באפשרותך לפנות אל רשות החשמל באמצעות קישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority
| |
|
|
|
| 3/3/2021 11:00 |
Adi |
 | | מחבר: | Adi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 11:00:51 |
| שלום רב סניף וויב ברמת גן נסגר וכרגע מעבירים אותו למיקום אחר ברמת גן שיפתח בחודש מאי.
בזמן הסגרים חייבו אותנו בחודשים חלקיים שחדר הכושר היה סגור לסירוגין וגם היו מספר חודשים שהם החליטו לחייב באופן מלא שחדר הכושר היה לגמרי סגור,כגון אוקטובר דצמבר ינואר פברואר.
חדר הכושר טוען שהם יחזירו לנו ימים.
הבעיה היא שהחדר כושר סגור אז אנחנו לא יכולים לקבל את החזר הימים!
התגובה של וויב היא שבכדי לקבל את הימים בחזרה נאלץ להמתין לחודש מאי!!! ולבנתיים נוכל להתאמן בסניף בעיר אחרת גבעתיים שכמובן זה לא נוח ורחוק לחלק מהלקוחות.
הם הוסיפו ואמרו שמי שרוצה לבטל מנוי צריך להודיע חודש מראש ,זאת אומרת משמי שמבטל מנוי נותן התראה של חודש מראש ובחודש זה הוא עדיין מתאמן בחדר כושר רק שפה אין יותר סניף הוא סגור! ומימוש חודש זה יתאפשר רק במאי בסניף החדש במיקום החדש.
בנוסף הם לא הודיעו ללקוחות חודש מראש שהם סוגרים את הסניף לשיפוצים ומעבר לכתובת חדשה.
1.האם מותר להם לסגור את חדר הכושר מבלי לתת התראה של חודש מראש ללקוחות?
2. האם מותר להם לסגור את חדר הכושר לשיפוצים כולל העברת מיקומו ושעדיין החוזים עם המנויים תקפים??
3.האם מותר להם לסגור כך ועדיין לדרוש התראה של חודש מראש לביטול מנוי כאשר הם סגורים עקב שיפוצים והעברת מיקום??
4. האם מותר להם להשתמש לרעה בחוק שניתן לטובתם בהחזר ימים ללקוחות ולא החזר כספי כאשר הם עוברים מיקום ?
5.האם החזר הימים תקף רק לחודשים שחדר הכושר היה סגור לחלוטין האם הוא תקף גם לחודשים מלאיםשהיה סגור כמו אוקטובר ועד פברואר שגם בחודשים אלו הם גבו כסף!שזה ממש ניצול לרעה של החוקים כך הם מאריכים את ההתחייבות מולם ללא בחירתו של הלקוח!
| |
|
|
|
| 3/3/2021 11:16 |
Adi |
 | | מחבר: | Adi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 11:16:33 |
| מועצת הצרכנות אתם מפנים את השואלים לגבי חדרי הכושר בזמן קורונה למאמר שפרסמתם.הוא לא עונה על כל השאלות .
בבקשה תענו באופן פרטני .
גם אין מענה בשלוחות הטלפוניות שלכם.
תודה | |
|
|
|
| 4/3/2021 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:45:26 |
| שלום רב Adi,
בפנייתך אתה טוען כי:
"...הם הוסיפו ואמרו שמי שרוצה לבטל מנוי צריך להודיע חודש מראש ,זאת אומרת משמי שמבטל מנוי נותן התראה של חודש מראש ובחודש זה הוא עדיין מתאמן בחדר כושר..."- עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, שבמהלכם הצרכן ימשיך לקבל שירות), אולם במקרה המתואר אתה טוען כי "...אין יותר סניף הוא סגור!..." לפיכך ועל מנת שנוכל לברר בעניין ובשאר השאלות שלעיל, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין טענתך לפיה:
"...בזמן הסגרים חייבו אותנו בחודשים חלקיים שחדר הכושר היה סגור לסירוגין וגם היו מספר חודשים שהם החליטו לחייב באופן מלא שחדר הכושר היה לגמרי סגור,כגון אוקטובר דצמבר ינואר פברואר...5.האם החזר הימים תקף רק לחודשים שחדר הכושר היה סגור לחלוטין האם הוא תקף גם לחודשים מלאיםשהיה סגור כמו אוקטובר ועד פברואר שגם בחודשים אלו הם גבו כסף!..."- באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, לשם כך תוכל לעיין בתבנית מכתבים המופיעה באתרנו תחת הכותרת:
"הנחיות לצרכנים למשלוח מכתב למכוני כושר עקב משבר הקורונה" ולשקול אם להשתמש במכתב זה או לאו, להלן הקישור לתבנית מכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/corona_gyms_letters | |
|
|
|
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:40:11 |
| שלום
|
|
|
| 4/3/2021 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:13:38 |
| שלום רב מירי,
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניינך אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/3/2021 23:36 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 23:36:36 |
| שלום רב,
אני רוצה לשלוח מכתב התראה לסוכנות נסיעות ישראלית בעקבות אי השבת כספים לטיסה שבוטלה עקב הקורונה.
מצאתי באתר שלכם מכתב התראה המיועד לחברת התעופה.
האם אני אמור לשלוח את המכתב לחברת התעופה או לסוכנות הנסיעות שממנה בוצעה ההזמנה? | |
|
|
|
| 3/3/2021 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 15:26:15 |
| שלום רב עומרי,
מי הודיע לך על ביטול טיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות? | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:33 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:33:07 |
| שלום,
הביטול בוצע על ידנו ישירות לסוכנות הנסיעות בעקבות מבצע בו ניתנה לנו האפשרות לבטל את הטיסה עד 24 שעות לפני מועד הטיסה. המבצע היה בעקבות מגפת הקורונה.
סוכנות הנסיעות הודיעה לנו באוקטובר 2020 כי הם קיבלו אישור מחברת התעופה לבצע החזר, אך עד היום לא קיבלנו את ההחזר.
למרות פניות חוזרות ונשנות לסוכנות, נענו בכך שיש עיכובים לאור עומס פניות. | |
|
|
|
| 4/3/2021 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:00:04 |
| שלום רב עומרי,
אם כך, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/3/2021 10:27 |
נעומי |
 | | מחבר: | נעומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 10:27:52 |
| חדר הכושר חייב בתקופות שהיה סגור עקב משבר הקורונה.
הם מאפשרים החזר על ידי הארכת המנוי אבל אנני מעוניינת להאריך את המנוי אני מעוניינת לסיים אותו בזמן המקורי .האם הם חייבים לתת לי החזר כספימיידי על הימים החסרים?
בנוסף הימים שהם חייבים לי מחושבים על ידי התוכנה שלהם בצורה שגויה, בפועל הם חייבים לי חודש וחצי אבל התוכנה מראה רק חצי חודש.
החישוב שלי בוודאות נכון מאוד פשוט לחשב את זה ,אני מאמינה שהם מנסים את שיטת המצליח וברגע שיבינו שאני לא קונה את זה הם יחזירו את כמות הימים האמיתית,השאלה היא למי פונים בנושא זה שיעצרו אותם מלעבוד על שאר הלקוחות שכן מאמינים להם !! כי ברגע שהם תכנתו את המערכת שלהם לחשב בתצורה שגויה זה מחשב לכולם באותה הדרך השיקרית ובטוח שהרבה נופלים בפח | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:47:16 |
| שלום רב נעומי,
רצוי לעיין במידע שציינתי בקישור מטה תחת הכותרת: "הנחיות לצרכנים למשלוח מכתב למכוני כושר עקב משבר הקורונה".
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק ממכתבך, הסכם התקשרות בניכם, דף פירוט חשבון). | |
|
|
|
| 3/3/2021 10:15 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 10:15:41 |
| שלום,
לאחרונה גיליתי כי אחד הספקים של חברת התכשיטים ״רויאלטי״ מוכר תכשיטים זהים לחלוטין באתר ״אטסי״ ו״איביי״ בחצי-שלישי-רבע מהמחירים המוצעים בחנויות של רויאלטי. אציין שהספק הינו ישראלי וכי המוצרים שהוא מציע באתר הינם תוצרת מקומית (במפעל ביהוד). כשניסיתי לרכוש תכשיט דרך האתר, הספק השיב כי התחייב מול חברת רויאלטי שלא למכור לישראליים כדי לא להתחרות בה ומנע ממני את הרכישה במחיר הנקוב באתר שלו. האם הדבר חוקי? האם ניתן למנוע רכישה של מוצר המוצע באתר ציבורי רק מפני שאני ישראלית?
לתשובתכם אודה. | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:30:20 |
| שלום רב רויטל,
האם המידע שנמסר לך מופיע באתר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
במידה שלא הצג מידע בעניין(כפי שאת טוענת שנאמר לך) והיות שלא בוצעה רכישה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 2/3/2021 14:39 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 14:39:53 |
| אני חש חסר אונים מול שרות הלקוחות הלקוי והאטום של חברת השליחויות.
הסיפור הוא כזה:
הם קיבלו חבילה עבורי בסוף דצמבר 2020.
היה להם מספר טלפון שגוי (אותו מספר אבל קידומת 050 במקום 052). לאחר ששולח החבילה כתב לי כי החבילה בארץ פניתי אליהם ב-24/12 בנסיון לאתר אותה.
נציגה ניסתה למצוא אותה ורק לאחר התכתבות ארוכה הודיעה לי כי אכן המספר שגוי והיא מצאה אותה, היא תדאג לעדכן אותי בהודעת סמס מתי להגיע לאסוף את החבילה.
ב-4/1/2021, לאחר שלא קיבלתי הודעה, פניתי שוב. שוב ענתה אותה נציגה ואמרה שהיא שלחה בקשה ותשלח אלי הודעה עדכנית.
לא קיבלתי הודעה. ב-19/1 פניתי שוב. ענה נציג אחר. שוב לא מצאו את החבילה. לאחר שיחה ארוכה נמצאה סוף סוף החבילה והסתבר שהיא בדיוק הוחזרה למחסן. הנציג מסר לי את מספר החבילה הפנימי (עד אז היה לי רק מספר משלוח בינלאומי), ואמר שהוא מעדכן את מספר הטלפון שלי. הוא אמר שהחבילה תגיע למרכז הפצה.
ב-31/1 עדיין לא קיבלתי שום הודעה ופניתי שוב. ענתה נציגה, ביררתי מה מצב החבילה, היא התנצלה ואמרה שהיא שולחת בקשה להפצה חוזרת בדחיפות.
ב-16/2 לאחר שעדיין לא קיבלתי כל עדכון, פניתי שוב ונאמר לי שמכיוון שלא אספתי את החבילה היא מוחזרת כעת לשולח.
ביקשתי לדבר עם אחראי. יום אחרי חזרה אלי מישהי בשיחת טלפון. היא ניסתה לעזור אך אמרה שזה מאוחר מדי ועלי לפנות לשולח.
פניתי לשולח והוא רוצה שאשלם על משלוח חוזר כיוון שאני אשם שלא אספתי את החבילה.
בינתיים הנציג של HFD במייל לא מבין מה אני רוצה מהם, כיוון שהיה טלפון שגוי ובעיקר רומז שאני אשם בכך (למרות שאני מקבל עשרות חבילות אחרות).
הוא טוען שמכיוון שלא אמרתי לנציגה לתקן את מספר הטלפון השגוי מנין לה שיש לתקנו (על אף שהיה ברור לי ולה שהוא שגוי והיא אמורה לשלוח לי SMS כל איסוף החבילה???).
זה כבר לא עניין של כסף. מעצבן אותי כל כך חוסר הצדק כאן.
האם יש לי מה לעשות? | |
|
|
|
| 2/3/2021 14:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 14:58:38 |
| | לא מבין כל כך את הסיפור. אם הקלדת נכון את הטלפון, המוכר צריך לזכות אותך ושיתעסק עם חברת השילוח. אם לא הקלדת נכון, אתה אחראי לבלאגן. | |
|
|
|
| 2/3/2021 15:24 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 15:24:36 |
| מי שסיפק את פרטי ההזמנה לחברת השליחויות הוא המוכר (חנות באליאקספרס).
אבל גם אם נניח שחברת השליחויות קיבלה מספר שגוי, האם התכתבות מתועדת שלי מול נציגי החברה ב 4 פעמים שונות (כאחת לשבועיים) בהם אני מציין שוב ושוב שברשותם מספר טלפון שגוי לא שווה דבר? | |
|
|
|
| 2/3/2021 16:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 16:08:54 |
| | נראה לי שאתה מסתבך. פנה למוכר ולעלי, תגיד שלא קיבלת את המוצר ושיזכו אותך. נקודה. ל-HFD ישנה מחויבות כלפי המוכר ולא כלפיך. כל עוד בפרופיל שלך מופיע הטלפון הנכון, אתה לא צריך להתעסק עם הסיבות. | |
|
|
|
| 2/3/2021 16:51 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 16:51:12 |
| ניסיתי לפנות למוכר. הוא טוען שע"פ HFD אני לא הגעתי לקחת את החבילה ולכן זו בעיה שלי.
אני כבר אשלם לו מה שהוא רוצה. ההתנהלות מולם לא פשוטה.
אבל כל כך מרגיזה הגישה של HFD.
אין לי ספק שהם האשמים כאן.
אך הם יודעים שאני הקטן אין לי כל יכולת לדגדג אותם, בטח לא בשביל סכום של כמה עשרות שקלים.
אז הם מתייחסים בזלזול ובחוסר אכפתיות. | |
|
|
|
| 3/3/2021 10:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 10:37:02 |
| "אבל גם אם נניח שחברת השליחויות קיבלה מספר שגוי, האם התכתבות מתועדת שלי מול נציגי החברה ב 4 פעמים שונות (כאחת לשבועיים) בהם אני מציין שוב ושוב שברשותם מספר טלפון שגוי לא שווה דבר?"
חברות אומרות הרבה דברים ("קיבלנו מספר שגוי"). מה שקובע הוא מה כתוב (הטלפון בפרופיל משתמש באלי). אם בפרופיל שלך באלי מופיע הטלפון הנכון, זה לא הפאשלה שלך. אם יש לך התכתבות מול HFD, לא פישלת, לדעתי. מה שאני יכול להציע לך זה לכתוב הודעה קצרה ועיניינית לשירות אלי עם צילום מסך של הטלפון בפרופיל וצילום מסך של ההתכתבות עם הטלפון הנכון, אם זה קיים, ולבקש החזר. | |
|
|
|
| 4/3/2021 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 11:32:52 |
| שלום רב אורן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...היה להם מספר טלפון שגוי ...פניתי לשולח והוא רוצה שאשלם על משלוח חוזר כיוון שאני אשם שלא אספתי את החבילה..."- עליך לברר אלו פרטים מסרת למוכר, ובהתאם לפנות אליו לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 3/3/2021 09:23 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 09:23:45 |
| | היי, לאחרונה עברתי על הפירוט אשראי של אמא שלי (אישה מבוגרת שלא מתמצת באינטרנט) וגיליתי להפתעתי חיוב מתמשך של קרוב לשנה כל חודש 30 דולר פעמיים, מדובר על חברת סרטים ומוזיקה מקפריסין, חיוב שהגיע קרוב ל3500 שח במצטבר, דיברתי איתם ואמרתי להם שאין סיכוי שהיא נרשמה, הם טענו שבאמת לא היה שימוש ב"מנוי" אך הם יכולים לעשות החזר של רק חודשיים אחורה בשביל "הטם הטוב", לא משנה כמה התעקשתי, הם מסרבים להחזיר את הכסף, האם יש משהו שניתן לעשות? | |
|
|
|
| 4/3/2021 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 11:17:29 |
| שלום רב אוראל,
פנה אל פניות הציבור בחברת האשראי, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור - בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 3/3/2021 09:11 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 09:11:21 |
| שלום,
לתשובתכם אודה. | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:48:42 |
| שלום רב רויטל,
האם המידע שנמסר לך מופיע באתר? עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
|
|
|
| 2/3/2021 09:45 |
כהן צבי |
 | | מחבר: | כהן צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 09:45:19 |
| קניתי נעל ספורט במחיר 558שח.לאחר כחודש נפרם בשני הנעליים הרפידה שבתוך הנעל . מול העקב . לא מתחת. לא ארחיב במילים . רק אסביר ששרות הלקוחות עונה לי שהסוכן אומר שזה פגם מגורם חיצוני ואינו מסכים להחליף לי בנעל חדשה. מנהל שירות הלקוחות מציע לי לקנות נעל חדשה והוא יזכה אותי בהנחה כלשהי.
לא נראה לי הגיוני בעליל שאחרי חודש שלא נעלתי יום יום כי אני לא עובד והיה גם סגר אני נאלץ לקנות נעל חדשה. | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:10:31 |
| שלום רב צבי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ששרות הלקוחות עונה לי שהסוכן אומר שזה פגם מגורם חיצוני ..."- האם המוצר נשלח לבדיקה?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
עם זאת, יש לציין כי במקרה שכל צד יטען אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט.
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות המעידות על הפגם, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 09:20 |
כהן צבי |
 | | מחבר: | כהן צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 09:20:43 |
| ראשית. תודה על התשובה ועל העזרה המהירה. ברשותי כל ההתכתבויות וכן הצילום של הפגם בנעליים . האם זו הכתובת שהתכוונת שאשלח ?
statuscheck@consumers.org.il
בתודה מראש. צבי | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:18:16 |
| שלום רב צבי,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 3/3/2021 08:05 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 08:05:14 |
| שלום,
ברשותי ברז מטבח שנמצא באחריות של שנה ראשונה שהחל לדלוף.
פניתי לחברה שתיאמה לי טכנאי והוא פשוט לא הגיע (בכלל) ללא שום יצירת קשר ובקשת תיאום מחדש
האם חוק הטכנאים תקף גם במקרה כזה?
תודה | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:01:33 |
| שלום רב אלכס,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
...
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;"
למידע בעניין "חוק הטכנאים" באפשרותך לעיין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, במידה שהמקרה שלך עומד בתנאים הקבועים בחוק באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק כקבוע ב"חוק הטכנאים".
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/3/2021 23:44 |
baar |
 | | מחבר: | baar (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 23:44:49 |
| מדובר בשני אירועים שנהג האוטובוס של חברה ציבורית לא עצר בתחנה –
בעקבות האירוע הראשון שלחתי מייל ומכתב רשום ויש לי אישור מדואר ישראל
שקיבלו את המכתב.
אחרי האירוע השני שהנהג לא עצר בתחנה , התקשרתי לחברה ונציגת
שירות ביקשה ממני פרטים כמו מתי האוטובוס יצא מתחנת המוצא
(אני המתנתי בתחנה במסלול הקו ולא בתחנת המוצא) ,
מספר תחנה שבה המתנתי ומי שלא ידעתי אמרה "אתה מחכה לאוטובוס אתה לא יודע מתי הוא אמור לצאת מה מחכה באוויר" ולא טיפלה בתלונה.
בנוסף שלחתי שני מיילים לחברה.
בשני האירועים עליתי לאוטובוס שהגיע אחריו.
לא קיבלתי תגובה מהחברה בעניין הפניות ונוצר איתי קשר
רק אחרי הגשת תביעה.
הוצע לי פשרה פיצוי בגובה של 650 ש"ח.
האם הפיצוי סביר?
תודה.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 09:17:46 |
| שלום רב אדון,
היות שמדובר בעניין התלוי ועומד בבית המשפט אנו מנועים מלסייע.
| |
|
|
|
|