| 24/2/2021 22:19 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 22:19:48 |
| היי,
החברה טוענת שבמעמד רכישת כרטיסי הטיסה היה כתוב שהיא רשאית לגבות דמי ביטול של 85$ לכרטיס. אני לא רואה , לא מוצאת ולא זוכרת שחתמתי או קיבלתי מסמך כזה. האם על החברה החובה להציג לי את המסמך המדובר?
תודה
קורל | |
|
|
|
| 25/2/2021 11:28 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2021 | | שעה: | 11:28:05 |
| הכוונה היא - המסמך המדובר *חתום* על ידי. הרי הם פתאום יכולים להקריץ מסמך חדש ולהגיד לי הנה זה המסמך שהיה כשאת עשית
את העסקה , זה לאו דווקא נכון. | |
|
|
|
| 28/2/2021 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 13:44:35 |
| שלום רב קורל,
עקרונית, סעיף 15 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
"סיוע של נותן שירותי סוכנות נסיעות בקבלת הטבות (הוראת שעה – תיקון מס' 1) (תיקון מס' 2) תשפ"א-2020
...
(הוראת שעה – תיקון מס' 1) (תיקון מס' 2) תשפ"א-2020
(ב) נותן שירותי סוכנות נסיעות שקיבל ממפעיל טיסה או ממארגן תשלום בעד הטבה שנוסע זכאי לה (בסעיף קטן זה – תשלום), יעביר לנוסע את התשלום בתוך 15 ימי עסקים ממועד קבלתו, ואם קיבל את התשלום לפני יום כ"ט בכסלו התשפ"א (15 בדצמבר 2020) – יעביר אותו לנוסע בתוך 15 ימי עסקים מהמועד האמור; נותן שירותי סוכנות הנסיעות רשאי להפחית מהתשלום סכום עבור שירותיו שהוסכם עליו עם הנוסע במועד רכישת כרטיס הטיסה."
לפיכך, נשאלת, השאלה האם במועד רכישת כרטיס טיסה סוכם בניכם תשלום בגין השירות?
במידה שלא, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור בסעיף 15 תיקון מס' 2 , כמצוטט לעיל ולאחריו אם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/2/2021 23:22 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 23:22:46 |
| תודה, השאלה שלי היא כזו: אני לא זוכרת שסימנתי/חתמתי על משהו כזה שהזמנתי את הכרטיסים אונליין. אני נכנסת להזמנה שלי באתר ולא רואה שום "חוזה", וגם לא במסמכים ששלחו לי בעת אישור ההזמנה. הסוכנות טוענת שסימנתי ב"וי" על מסמך שמאשר להם לגבות את דמי הטיפול וצירפו לי את המכתב, אבל כאמור, אני לא זוכרת ולא רואה אותו בהזמנה שלי, כך שמבחינתי זו מילה שלי מול שלהם.
האם אני עדיין זכאית להגיש לפתוח תלונה דרכם במקרה כזה?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 1/3/2021 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 11:19:04 |
| שלום רב קורל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, ובהנחה שבהסכם לא מופיעים פרטים הללו באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה דרישת בית העסק?
לאחריו, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/3/2021 11:49 |
natan2004 |
 | | מחבר: | natan2004 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 11:49:19 |
| | קודם כל - מי ביטל את העסקה? גם בלי קורונה, תנאי ביטול הם רק אם מדובר בביטול עסקה על ידיך ולא על ביטול הטיסה | |
|
|
|
| 7/3/2021 18:02 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 18:02:33 |
| | חברת התעופה, בגלל הקורונה. אני מצידי לא ביטלתי כלום. | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:41 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:41:24 |
| שלום
לפני כשנה וחצי סגרנו מטבח בחברת מטבח מוכרת.
במעמד סגירת העסקה נאמר לנו שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר. שילמנו כ20% מקדמה.
כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2. ( לא חתמנו על השינויים והמטבח לא ירד לייצור)
המחיר אינו ריאלי כעת ואנו מעוניינים לבטל את המטבח. האם אני זכאית להחזר? בחוזה מצוין ששירות התמחור מחויב בנפרד ויגבה בכל מקרה וגם במקרה שעסקת היצור תבוטל נצטרך לשלם 10% מערך ההזמנה. | |
|
|
|
| 7/3/2021 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 18:01:03 |
| שלום רב מירי,
ראי את המענה מטה. | |
|
|
|
| 4/3/2021 17:25 |
ספי |
 | | מחבר: | ספי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 17:25:45 |
| שלום,
קיבלתי הודעת שיווק מקצב בשרים ושלחתי הודעת ״הסר״ לאחר כשמונה ימים לאחר שקיבלתי את ההודעה וקיבלתי הודעה נוספת לאחר פחות מחודש. האם באפשרותי לתבוע את בית העסק לפי חוק הספאם? תודה. | |
|
|
|
| 7/3/2021 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 17:33:41 |
| שלום רב ספי,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק ושידורים) המכונה "חוק הספאם" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
וכן הקישור לתיקון מס' 63 בחוק התקשורת(בזק ושידורים) בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_070916
בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בחוק הספאם, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף ראיות.
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו לבירור העניין. | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:26 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:26:26 |
| | שלום קנינו מוצר חשמל בעל החנות התעקש שנקח את ההובלה ולא הוא טעות שבעלי הסכים הוביל עם הקרטון סגור את המוצר אחרי שבועים פתחנו הפעלנו ורעש מטורף קראיתי לאכנאי שאמר שיש מכה בגב של המוצר לא ידוע אם הגיע כך כי אנחנו הובלנו מחכה מעל חודש להחלפה של החלק צריך להגיע מחו"ל בנתים יש לי עוגמת נפש שלא משתמשת במוצר | |
|
|
|
| 7/3/2021 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 17:25:14 |
| שלום רב גברת,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם העסקה בוצעה בחנות?
האם ההובלה בוצעה על ידכם או על ידי החברה?
מתי המוצר סופק(תאריך)?
מתי גיליתם את הפגם(תאריך)? | |
|
|
|
| 4/3/2021 13:15 |
פיני |
 | | מחבר: | פיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:15:42 |
| בית עסק-סופרמרקט-מסרב לקבל מצרכן מכלי משקה ריקים מסומנים.
הסיבה-חג פסח..?
הסירוב לגיתימי-לפני חג פסח 3 שבעות..
תודה.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 17:12:27 |
| שלום רב פיני,
האם יש לבית העסק מסמך התומך בתגובתו מטעם המשרד לשירותי דת?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב, לאחריו תנסה להגיש תלונה באתרנו בנוסף, תוכל לברר מול המשרד להגנת הסביבה.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 18:57 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 18:57:09 |
| | אם החדר כושר חזר לפעול ואני לא יכול להכנס כי אני לא מחוסן ואני רוצה להקפיא את המנוי לחודש עד שאתחסן ואוכל להכנס מותר להם לא להקפיא לי את המנוי ולחייב אותי על החודש הזה שאני לא יכול להגיע? | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:55:35 |
| שלום רב ירין,
האם המידע לפיו:"... מותר להם לא להקפיא לי את המנוי ולחייב אותי על החודש הזה שאני לא יכול להגיע?" האם מידע זה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם? האם פנית אל בית העסק בבקשה להקפיא? אם כן, האם בית העסק סירב לבקשתך?
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:55 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:55:44 |
| שלום רב!
קניתי גיטרה ולא מרוצה מאיכות של המוצר. לפני פחות מיום(20 שעות) ביקשתי להחזר כספי. המוכר אמר שיכול רק להחליף את הגיטרה. יש לי זכות לקבל את ההחזר כספי? באתר של המוכר לא כתוב כלום על אי אפשרות להחזיר את הכסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:39:48 |
| שלום רב מיכאל,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות .
עם זאת, המוצר המדובר אינו מופיע ברשימה, לפיכך יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות החזרת טובין המוצגת בחנות(ככל שהיא מוצגת).
| |
|
|
|
| 7/3/2021 13:52 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:52:39 |
| קניתי באתר. שם כתוב: ״משלוחים לכל חלקי הארץ, שירותי איסוף לתיקונים.
באפשרותך לבדוק את הגיטרה בנוחיות של הבית עד 48 שעות.״
אין שום מילים על אי אפשרות לחזור את הכסף. המוכר אומר שזה פוליטיקה פנימית של נחנות, אבל הוא לא אמר לי על זה לפני קנייה ובאתר כתוב קלום. https://www.martinez.co.il.
אני רציתי לחזור את גיתרה בתוך 24 שעות, אבל הוא אומר, שהוא לא יחזיר כסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:10:02 |
| שלום רב מיכאל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
עם זאת, סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מפרט באילו מקרים אין לצרכן זכות לבטל את העסקה.
עוד יצוין כי בעסקת מכר מרחוק, בית עסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי בו יפורט בין היתר מידע בדבר "האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בסעיף 14ג(ב)(3) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 14:31 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:31:26 |
| | אני קניתי באתר, אבל שילמתי במזומן. נציג רשמי סיפק לי את גיתרה ושילמתי לו. יש לי חשבונית עם חתימה ופרטים שלו. האם זה משנה את משהו? | |
|
|
|
| 7/3/2021 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:55:54 |
| שלום רב מיכאל,
האם תוכל להסביר כיצד בוצעה העסקה? כיצד הגעת לחברה? היכן בוצע התשלום בעבור המוצר?
עקרונית, סעיף 14ג(ו) בחוק הגנת הצרכן מגדיר את "עסקת מכר מרחוק " ו-"שיווק מרחוק", כדלקמן:
"עסקת מכר מרחוק" – התקשרות בעסקה של מכר נכס או של מתן שירות, כאשר ההתקשרות נעשית בעקבות שיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים לעסקה;
"שיווק מרחוק" – פניה של עוסק לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פרסום קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להתקשר בעסקה שלא בנוכחות משותפת של הצדדים, אלא באחד האמצעים האמורים."
| |
|
|
|
| 7/3/2021 15:08 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:08:25 |
| | מצאתי את האתר הזאת https://www.martinez.co.il .התקשרתי למספר שכתוב באתר. הנציג עונה לי ואמר שיש הגיתרה במלאי. הוא מציע לספק אותה אליי. הוא סיפק את גיתרה למקום שאני ביקשתי. שם אני שילמתי במזומן והוא נתן לי את חשבונית עם חתימה ופרטים. אחרי 20 שעות התקשרתי אליו וביקשתי לחזור את הכסף. | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:35:05 |
| שלום רב מיכאל,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:31 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:31:56 |
| | בשל נגיף הקורונה והחשש מהידבקות, החוג של הבן שלי הושבת לתקופה מסויימת של הסגר, אח"כ חזר לפעילות לתקופה מסויימת ושוב הושבת ושוב חוזר. כל התקופה המשיכו התשלומים עבור החוג לרדת מכרטיס האשראי. ההנהלה אינה מוכנה להחזיר את הכספים ואומרים לנו שהחוג פשוט יתארך לשנה הבאה. לאחר הפסקה ארוכה כל כך הילד אינו רוצה לחזור לחוג. האם אני זכאית לקבל החזר עבור כל החודשים (ספטמבר עד מרץ) בהם שילמתי עבור החוג ולא קיבלתי תמורה? | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:27:14 |
| שלום רב אורלי,
באפשרותך לשקול את החלופה שניתנה לך :"...שהחוג פשוט יתארך לשנה הבאה...", אולם אם אינך מסכימה לחלופה הזו, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם לא תגיעו להסכמה תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 3/3/2021 20:33 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 20:33:21 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים רכשתי מזגן חדש של טורנדו , מאחר והבית עובר שיפוצים המזגן סופק אך לא הותקן ונשאר סגור באריזה המקורית שלו . לפני כחודש הוזמן טכנאי מוסמך אשר ביצע את התקנת המזגן ומאותו רגע המזגן לא עבד כלל, היה תקול מהרגע שיצא מהקופסא , פניתי לשירות הלקוחות של טורנדו ואלה שלחו טכנאי אשר הגיע ובדק ולא ידע להגיד מה התקלה , חזר שוב אחרי שבוע , החליף כמה חלקים ועדיין המזגן לא עובד , עבר עוד שבוע ולאחר שיחה עם השירות שוב שוב הגיע אותו טכנאי ששוב עשה בדיקה ושוב לא הצליח לסדר את הבעיה בטענה שהבעיה בכבל , אציין כי הוא פירק והחליף חצי מהמזגן וזה רק ביחידה הפנימית בחיצונית אני לא יודע מה נעשה , עוד אציין כי הוא גם לקח חלק מהמזגן שלטענו לא קשור למזגן אך זה חלק שהיה במזגן , רציתי לדעת מה אני אמור לעשות במצב כזה , החברה רוצה לשלוח אותו להחליף כבל בטענה שזה יפתור את הבעיה אבל מזגן חדש כבר חצי ממנו הוחלף פורק ומה לא , ניסיתי לדרוש מזגן חדש אך נעניתי בסירוב מצד החברה האם קיימת לי הזכות לדרוש מזגן חדש במקרה כזה ? תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:25:04 |
| שלום רב אנטולי,
עקרונית, תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"אופן ביצוע התיקונים
6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
על כן, והיות שאת טוענת שמדובר במוצר שנרכש לפני כחודשיים, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:42 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:42:12 |
| שלום, לפני כחודשיים הגעתי לסניף פרופורציה בתל אביב כדי לקבל הצעת מחיר על טיפולי לייזר (באותה תקופה טיפולים קוסמטיים היו מוזלים ומסובסדים דרך מכבי ). נפגשתי עם נציגה מהסניף אשר הביאה לי הצעת מחיר על הטיפולים הרצויים. ביקשתי ממנה לבצע שיחת טלפון לאמא שלי כדי לבקש ממנה את פרטי האשראי לתשלום ואחזור אליה בהקדם.
בהמשך היום או יום אחרי התקשרתי לנציגה, ביקשתי להוסיף טיפול נוסף ולבצע תשלום. וכך קרה, שילמתי 3322 ש"ח (200 ש"ח יותר מההצעה שקיבלתי עקב הוספת טיפול נוסף)
לאחר חודשיים (עקב הסגר) הגעתי לסניף לטיפול ראשון, כאשר המזכירה עברה איתי על אזורי הטיפול בלייזר שקבענו, שמתי לב שחסר אזור הידיים (עליו שילמתי מלכתחילה). המזכירה אמרה לי לא לדאוג, שהיא תדבר עם הבחורה איתה סגרתי את הטיפולים, שבנתיים אחתום על הטופס הסכמה לטיפול ואחר כך נדאג לשאר, הסכמתי, ועל הטופס הסכמה גם רשמתי ש "שולם גם על טיפול באזור הידיים" וחתמתי.
כאשר הנציגה איתה סגרתי את העסקה חזרה אליי (אחרי הודעות חוזרות ונשנות מצידי) היא אמרה לי שזה מה שסגרתי וזה מה יש ואם אני רוצה לקבל טיפול לייזר באזור הידיים אני צריכה להוסיף 1700 ש"ח (המחיר הלא מסובסד עקב כך שמכבי סיימו את ההתקשרות איתם).
אני אמרתי לה שאני לא מוכנה להוסיף, אני שילמתי על פי ההצעת מחיר שהביאה לי + על התוספת אזור שדיברנו בטלפון וזה מה שמגיע לי לקבל, מה גם שלא נשלחה אליי קבלה מיד לאחר ביצוע התשלום אז לא הייתה לי שום אפשרות לעלות על הטעות, אותה קיבלתי רק שהגעתי לסניף (לאחר חודשיים), מה גם שלטענתה הם אף פעם לא מביאים קבלה אלא אם הלקוח מבקש מהמזכירות עצמה.
ואני רציתי לבדוק לפי הזכויות להגנת הצרכן האם לפי החוק מגיע לי לקבל את הטיפולים עליהם שילמתי לפני מה שכתוב בהצעת מחיר ? משום שהעסקה נסגרה בטלפון עם הנציגה, אני סמכתי עליה והבאתי לה את כרטיס האשראי שתבצע את העסקה כראוי, אך לאחר חודשיים גיליתי שיש טעות? | |
|
|
|
| 7/3/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:04:26 |
| שלום רב סתיו,
אנא ראי את התשובה מטה. | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:40 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:40:44 |
| שלום
לפני כשנה וחצי סגרנו מטבח בחברת מטבח מוכרת.
במעמד סגירת העסקה נאמר לנו שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר. שילמנו כ20% מקדמה.
כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2. ( לא חתמנו על השינויים והמטבח לא ירד לייצור)
המחיר אינו ריאלי כעת ואנו מעוניינים לבטל את המטבח. האם אני זכאית להחזר? בחוזה מצוין ששירות התמחור מחויב בנפרד ויגבה בכל מקרה וגם במקרה שעסקת היצור תבוטל נצטרך לשלם 10% מערך ההזמנה. | |
|
|
|
| 7/3/2021 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:20:19 |
| שלום רב מירי,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לברר אם יש התייחסות למקרה המתואר לפיו:"...שעושים לנו איזשהי תכנית רק בשביל לקבלת אומדן למחיר...כעת שבאנו שוב להורדת התכנית לייצור וביצוע התאמה סופית לאחד מדידות ושונו מעט דברים המחיר קפץ לכמעט פי 2..."
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניינך אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:34 |
שיר ברימברג |
 | | מחבר: | שיר ברימברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:34:19 |
| עשיתי מנוי לחדר כושר בנובמבר 2019, המנוי הוקפא ב15.3 ומאז לא מאפשרים לי לבטל את המנוי, אלא רק למכור אותו באופן עצמאי, הוגש מכתב שמפורסם באתר המועצה לצרכנות, המתייחסת לסעיף 18 בחורה חוזים. החברה ״great shape” השיבה לי מספר פעמים שהם לא יכולים לבטל לי את המנוי, ושהם לא כפופים למועצה לצרכנות, ״זהו גוף שהנחיותיו בגדר המלצה״.
חשוב לי לציין שהחל ממרץ 2020 אני מבקשת ביטול.
אשמח לעזרה בנושא, אין לי יכולת להגיע/לשלם לחדר הכושר, שכן נעשה בטווח זמן אחר שתאם למקום מגוריי וכבר אינו עוד.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:45:25 |
| שלום רב שיר,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 19/2/2021 03:53 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2021 | | שעה: | 03:53:38 |
| היי
ביצעתי עסקה לטיפולים אסתטיים להסרת שיער אצל יפה מקסימוב בחודש אוגוסט.
עסקה אשר חילקתי ל36 תשלומים מפאת גודל הסכום.
החלטתי לבטל את העסקה והתקשרתי לבית העסק, והם טוענים כי מכיווןן שעברו 14 לא ניתן לבטל את העסקה.
אני לא מעוניינת לקבל את כספי בחזרה, מה ששולם- שולם.
רק מבקשת לבטל החל מעכשיו.
האם זה חוקי מה שהם טוענים?! אני אמורה לשלם עוד 30 תשלומים ?!
בטופס עסקה כתוב כך:
״ביטול עסקה יתאפשר עד 14 ימים מביצוע העסקה. במקרה של ביטול עסקה יקוזזו התשלומים בגין מספר הטיפולים שבוצעו, עפ״י מחירון מלא נכון ליום הטיפול. אחרי 14 יום מהתשלום הראשון שבוצע- לא יהיה החזר כספי. בנוסף, יקוזזו עמלת ביטול עסקה מכל סוג הינה 5% מערך העסקה כולה או 100 שח הנמוך מביניהם, וכן עמית פעולת אשראי/צ׳קים.״ | |
|
|
|
| 21/2/2021 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2021 | | שעה: | 15:58:42 |
| שלום רב עינב,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם יש הסכם בניכם, אם כן, האם מופיע האופן בו עליך להודיע על ביטול עסקה?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, בכדי לבדוק כיצד עליך להודיע על ביטול עסקה. יצוין כי, במידה שבהסכם צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו. על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/3/2021 16:03 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 16:03:15 |
| תודה על התשובה!
העסקה בוצעה בתאריך 07/08/20.
יש בינינו הסכם כתוב, לא מצויין האופן בו יש להודיע על ביטול העסקה.
ישנה פסקה אחת בלבד המתייחסת לביטול אותה ציינתי:
״ביטול עסקה יתאפשר עד 14 ימים מביצוע העסקה. במקרה של ביטול עסקה יקוזזו התשלומים בגין מספר הטיפולים שבוצעו, עפ״י מחירון מלא נכון ליום הטיפול. אחרי 14 יום מהתשלום הראשון שבוצע- לא יהיה החזר כספי. בנוסף, יקוזזו עמלת ביטול עסקה מכל סוג הינה 5% מערך העסקה כולה או 100 שח הנמוך מביניהם, וכן עמית פעולת אשראי/צ׳קים.״
אנסה לפנות אליהם בשנית כיוון שסירבו לבטל בפעם הקודמת את העסקה.
| |
|
|
|
| 2/3/2021 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 10:51:15 |
| שלום רב עינב,
אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 12:39 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:39:59 |
| פניתי לבית העסק בשנית גם במייל וגם בטלפון.
מנהלת הסניף עדיין מסרבת לבטל את העסקה.
סיפרתי לה שפניתי אליכם, ושנאמר לי שבעסקה מתמשכת קמה הזכות של הצרכן לבטל את העסקה.
היא אמרה שמדובר בעסקה צרכנית ולא מתמשכת.
הגשתי לכם את המסמכים אתמול. | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:40 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:40:12 |
| פניתי לבית העסק בשנית גם במייל וגם בטלפון.
מנהלת הסניף עדיין מסרבת לבטל את העסקה.
סיפרתי לה שפניתי אליכם, ושנאמר לי שבעסקה מתמשכת קמה הזכות של הצרכן לבטל את העסקה.
היא אמרה שמדובר בעסקה צרכנית ולא מתמשכת.
הגשתי לכם את המסמכים אתמול. | |
|
|
|
| 7/3/2021 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 14:21:57 |
| שלום רב עינב,
אם כך, המתיני בסבלנות לתורך(רצוי לבדוק שכל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת צורפו). | |
|
|
|
| 4/3/2021 12:26 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:26:16 |
| | שלום קנינו מוצר חשמל בעל החנות התעקש שנקח את ההובלה ולא הוא טעות שבעלי הסכים הוביל עם הקרטון סגור את המוצר אחרי שבועים פתחנו הפעלנו ורעש מטורף קראיתי לאכנאי שאמר שיש מכה בגב של המוצר לא ידוע אם הגיע כך כי אנחנו הובלנו מחכה מעל חודש להחלפה של החלק צריך להגיע מחו"ל בנתים יש לי עוגמת נפש שלא משתמשת במוצר | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:30:32 |
| שלום רב גברת,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם העסקה בוצעה בחנות?
האם ההובלה בוצעה על ידכם או על ידי החברה?
מתי המוצר סופק(תאריך)?
מתי גיליתם את הפגם(תאריך)? | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:49 |
נוניו |
 | | מחבר: | נוניו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:49:50 |
| | החליפו לי מדחס במקרר ביתי, כמה זמן אני צריך לקבל אחריות. אחרי 3 חודשים ו 22 ימים המדחס התקלקל. האם אני זכאי לתיקון חוזר ללא עלות? | |
|
|
|
| 7/3/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 12:57:37 |
| שלום רב אדון,
האם המוצר הוחלף במסגרת האחריות?
מתי נרכש המקרר?
האם פנית אל בית העסק אשר ביצע את החלפת המוצר?
| |
|
|
|
| 8/11/2020 11:04 |
ג.ג. |
 | | מחבר: | ג.ג. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 11:04:49 |
| שלום רב,
קיבלתי חשבונית מס וקבלה של עסק (יש לו עסק מורשה) מאדם שלא ביצע את העבודה בפועל, שמו א. החשבונית מקורית.
העבודה בוצעה ע"י ב' לא לפי שביעות רצוני עם פגמים וליקויים ואני דורשת לתקנה.
מה החלק של בעל העסק שסיפק חשבונית? האם חשבונית מהווה אחריות על העבודה? האם א' צריך לתקן את הפגמים, למרות שלא הוא ביצע את העבודה? (הוא כן סיפק חשבונית)
אשמח לקבלת הפנייה בחוק בעניין זה | |
|
|
|
| 10/11/2020 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2020 | | שעה: | 10:07:08 |
| שלום רב גברת,
למי שילמת את הכסף?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה ואליו הועברו הכספים. | |
|
|
|
| 5/3/2021 01:49 |
ג.ג. |
 | | מחבר: | ג.ג. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 01:49:35 |
| לאור התשובה שקיבלתי, ניכר כי עלי להסביר את עצמי ברור יותר.
ערכתי שיפוץ גדול מאוד בבית. (איסטלציה, חשמך, ריצוף, מטבח..) סגרתי עם ב' על תנאי העבודה, המחיר . הוא התחיל לעבוד. אמר שלא תהיה בעיה להשיג חשבונית על העבודה כל עוד אשלם את המע"מ.
בגמר העבודה ביקשתי חשבונית. ב' סיפק לי קבלה וחשבונית על שם אדם אחר, א.
1. האם זה חוקי לתת למישהו קבלה שהיא לא שלו?
2. העבודה התגלתה לקויה ואף מסכנת חיים. ב', שביצע את העבודה בפועל מתחמק וטוען שהכל תקין.
מי האחראי על העבודה? ועל תיקונה? האם א' שסיפק חשבונית (אך לא ביצע את העבודה בפועל ואני גם לא מכירה אותו? או שמא ב' שביצע את העבודה בפועל?
חשוב לציין כי מדובר בתיקון רציני מאוד של אלפי שקלים.
במילים אחרות, האם מסירת קבלה וחשבונית מס מהווה אחריות על העבודה? (לטוב ולרע) | |
|
|
|
| 7/3/2021 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 12:52:19 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...ב' סיפק לי קבלה וחשבונית על שם אדם אחר, א..." האם מדובר בח.פ./עוסק מורשה שונה בין ב' ל-א' ? אם כן, יהיה עליך לפנות אל ב' לבירור העניין.
לעניין הנפקת חשבונית באפשרותך לברר מול רשות המיסים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/ta-contact-us
| |
|
|
|
| 4/2/2021 17:56 |
דורון כוכבי |
 | | מחבר: | דורון כוכבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 17:56:28 |
| בתאריך ה30/8/2020 התקשרתי למוקד חברת הוט בבקשה להתנתק משירות האינטרנט נמסר לי בשיחה באותו יום כי ההקפאה תכנס לתוקף תוך יומיים וכי החיוב יפסק ב1/9/2020, לאחר תקופה ראיתי כי ממשיכים לחייב אותי פניתי פעמים רבות בשירות הוואטסאפ שלהם בנושא ולבסוף ענו לי ונאמר כי אקבל החזר והחיוב יפסק, בין ההודעה הזאת מטעם החברה עד שהכסף הגיע לחשבון עברו 34 ימי עסקים בנוסף הסכום שהוחזר איננו כולל את הפיצוי המגיע לי.
עוד אציין כי בפירוט החשבון נכתב כי תקופת החיוב היא בין ה9/8 עד ל-8/9 אך בחלק התחתון של החשבון איפה שמפורט השירות הניתן והסכומים כתוב תקופת החיוב 16/8-15/9 , אני לא מבין מי מהם הוא הנכון אך אם השני הוא הרלוונטי הסכום שהוחזר לי לוקה בחסר מבחינת החיוב.
מה עליי לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 8/2/2021 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2021 | | שעה: | 10:09:23 |
| שלום רב דורון,
על מנת לברר בעניין אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/3/2021 17:23 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2021 | | שעה: | 17:23:10 |
| מספר שאלות בנושא
1.מה עליי לכתוב לבית העסק בפנייה?
2.האם ניתן לפנות על ידי דואר אלקטרוני?
3.במידה ולאחר הגשת התלונה מתברר כי החברה התנהלה כראוי, האם יתכן מצב בו אני עלול לקבל קנס כלשהו? | |
|
|
|
| 7/3/2021 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 12:24:53 |
| שלום רב דורון,
על מנת לברר בעניין פנייתך זו הוצע לך לפנות אל בית העסק בכתב (עליך לפרט את כל השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים כגון: העתק מההסכם, דף חיוב חשבונך)
באפשרותך לפנות אל בית העסק בדוא"ל או בפקס .
| |
|
|
|
| 1/3/2021 14:34 |
נעומי |
 | | מחבר: | נעומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 14:34:02 |
| חדר הכושר חייב בתקופות שהיה סגור עקב משבר הקורונה.
הם מאפשרים החזר על ידי הארכת המנוי אבל אנני מעוניינת להאריך את המנוי אני מעוניינת לסיים אותו בזמן המקורי .האם הם חייבים לתת לי החזר כספימיידי על הימים החסרים?
בנוסף הימים שהם חייבים לי מחושבים על ידי התוכנה שלהם בצורה שגויה, בפועל הם חייבים לי חודש וחצי אבל התוכנה מראה רק חצי חודש.
החישוב שלי בוודאות נכון מאוד פשוט לחשב את זה ,אני מאמינה שהם מנסים את שיטת המצליח וברגע שיבינו שאני לא קונה את זה הם יחזירו את כמות הימים האמיתית,השאלה היא למי פונים בנושא זה שיעצרו אותם מלעבוד על שאר הלקוחות שכן מאמינים להם !! כי ברגע שהם תכנתו את המערכת שלהם לחשב בתצורה שגויה זה מחשב לכולם באותה הדרך השיקרית ובטוח שהרבה נופלים בפח. | |
|
|
|
| 3/3/2021 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 14:48:40 |
| שלום רב נעומי,
רצוי לעיין במידע שציינתי במענה מטה(ראי קישור תחת הכותרת: "הנחיות לצרכנים למשלוח מכתב למכוני כושר עקב משבר הקורונה").
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק ממכתבך, הסכם התקשרות בניכם, דף פירוט חשבון). | |
|
|
|
| 6/3/2021 20:21 |
נעומי |
 | | מחבר: | נעומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2021 | | שעה: | 20:21:02 |
| שלחתי להם מיילים בקשתי מהם פירוט בכתב הם מתעלמים מהבקשות שלי.
אני מאמינה שזו שגיאה שנעשתה במכוון לכל הלקוחות. ולכן הם לא מוכנים למסור את החישוב שלהם בכתב.
פירוט חשבון מראה את הנתונים של החשבון מתי נרשמתי ולא יותר מזה את זה יש לי.
המנהלת הסבירה לי בעל פה אבל אין הסבר בהסבר שלה כול מה שיש לה להגיד שהחישוב הוא קלנדרי שזה ממש לא משנה את הספירה השגויה שלהם היא מנסה להעליב ולהתיש בשיחות מולה ולא נותנת את החישוב שלה בכתב.
מה ניתן לעשות כשהם מסרבים לתת את החישוב?אני מאמינה שאני צודקת והם טועים האם אפשר לתבועמאותם על הסירוב שלהם למסור את אופן חישוב הימים שהם אמורים להשלים לי? | |
|
|
|
| 7/3/2021 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 12:11:55 |
| שלום רב נעומי,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/3/2021 10:31 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 10:31:44 |
| | בשל נגיף הקורונה והחשש מהידבקות, החוג של הבן שלי הושבת לתקופה מסויימת של הסגר, אח"כ חזר לפעילות לתקופה מסויימת ושוב הושבת ושוב חוזר. כל התקופה המשיכו התשלומים עבור החוג לרדת מכרטיס האשראי. ההנהלה אינה מוכנה להחזיר את הכספים ואומרים לנו שהחוג פשוט יתארך לשנה הבאה. לאחר הפסקה ארוכה כל כך הילד אינו רוצה לחזור לחוג. האם אני זכאית לקבל החזר עבור כל החודשים (ספטמבר עד מרץ) בהם שילמתי עבור החוג ולא קיבלתי תמורה? | |
|
|
|
| 7/3/2021 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 12:04:17 |
| שלום רב אורלי,
באפשרותך לשקול את החלופה שניתנה לך :"...שהחוג פשוט יתארך לשנה הבאה...", אולם אם אינך מסכימה לחלופה הזו, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם לא תגיעו להסכמה תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 4/3/2021 01:45 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 01:45:56 |
| חברת המטבחים ממשיכה פעם אחר פעם לבטל ולדחות (כולל ביום עצמו) את הגעת הטכנאי.
מדובר על מעל 15 פעמים שנאלצנו לקחת ימי/חצאי ימי חופש ובחלק לא מבוטל מהמקרים המועד בוטל/הוזז בהודעה חד צדדית.
זאת במקביל למריחת הטיפול בפערים למשך כשנה וחצי...
האם חוק הטכנאים חל גם על חברות מטבחים (הגעת טכנאי כחלק מהתקנה לקוייה + כחלק מכתב אחריות ולאור פגמים במוצר)?
אם לא, האם עלי לתבוע בתביעות קטנות בכדי לקבל פיצוי בגין אובדן ימי העבודה, הזמן שבוזבז סביב הנושא ועוגמת הנפש ? | |
|
|
|
| 7/3/2021 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 11:27:25 |
| שלום רב עידן,
האם יש בניכם הסכם למתן שירות?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
...
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;"
למידע בעניין "חוק הטכנאים" באפשרותך לעיין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, במידה שהמקרה שלך עומד בתנאים הקבועים בחוק באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק כקבוע ב"חוק הטכנאים".
עם זאת, היה והמקרה המתואר לא עומד בתנאים הקבועים בסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן, ובהנחה שיש ברשותך ראיות המוכיחות נזק כפי שציינת:"...בגין אובדן ימי העבודה, הזמן שבוזבז סביב הנושא ועוגמת הנפש ..." באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, תוכל לשקול תביעה בשל הנזק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
|