| 7/3/2021 16:37 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:37:13 |
| קנינו פינת אוכל בהזמנה מיוחדת מרשת מוכרת
הפינה מעץ מלא אך הגימורים בה מאד לא יפים ולדעתינו יש בה פגמים.
לטענת החנות ככה זה עץ מלא ואין מה לעשות. אם נרצה נוכל להחליף את הדגם לדגם אחר
האם עלינו להסכים להחליף? או שבמידה ואיננו מעוניינים בהחלפה אנחנו יכולים לדרוש או לתבוע החזרת פינת האוכל וזיכוי כספי?
האם עלינו להגיש חוות דעת של מומחה לעניין עבור בית המשפט במידה ונגיע לכך? ומי המומחה הדרוש לשם כך? | |
|
|
|
| 9/3/2021 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 14:17:43 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הפינה מעץ מלא אך הגימורים בה מאד לא יפים ולדעתינו יש בה פגמים.
לטענת החנות ככה זה עץ מלא ואין מה לעשות..."- עקרונית, חוק המכר קובע כי על הצרכן לבדוק את המוצר מיד עם קבלתו.
במקרה בו הצרכן גילה אי התאמה או פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר, היה ובית העסק לא הצליח לתקן את הטעון תיקון יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לחוק המכר.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 16:09 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:09:39 |
| היי,
ביצעתי עסקה של מזרן ומיטה ביום חמישי בערב (סדר גודל של 10,000 ש"ח). ביום שישי בבוקר התקשרתי לבטל אותה ונאמר לי שלא ניתן לבטל את העסקה ביום שישי כי אין מול מי לבטל ושאתקשר בראשון. בראשון ניסיתי לתפוס את החנות מספר רב של פעמים וכשהצלחתי נאמר לי שבשביל לבטל את העסקה אני צריכה לשלם 25% מעלות העסקה כיוון שזה מה שנכתב בהסכם.
ממה שבדקתי, עסקה שנחשבת לעסקה בייצור מיוחד, ניתן לבטל תוך 3 ימי עסקים בעלות של 5% מעלות העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבינהם.
רציתי לדעת האם זה חוקי לדרוש 25% (כ2500 ש"ח) על ביטול עסקה לאחר פחות מ24 שעות מרגע ההזמנה.
תודה | |
|
|
|
| 9/3/2021 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 14:05:33 |
| שלום רב אריאלה,
האם ידוע לך אם המוצר הוחל ביצור?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראי בעמוד 6).
לפיכך וככל שטרם הוחל ביצור המוצר בהזמנה מיוחדת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/3/2021 15:24 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:24:16 |
| שלום,
רציתי לברר האם חוקי שירות הלקוחות החלים על חברוצת התקשורת גם חלים על קופות החולים? כלומר זמני המתנה אני מניהח שלא כי המצב היום חריג עם הקורונה אך לגבי שירות לקוחות טלפוני שמעבירים ממוקד ומחזירים למוקד שאיתו כבר דיברת מעל 50 דקות שיחה לשאלה קצרה של 20 שניות. על זה שלא נותנים לך לדבר עם מנהל טוענים לא הסברתי סיבה עבורה אני דורשת מנהל ובסוף מנתקים את הקו בפנים ( הכל מוקלט כמובן). האם ניתוק של נציג בפנים שהוא מודיע זאת גם זאת עבירה על חוק לצרכן? האם יש פיצוי כספי? ובכלל סירוב לבקשת הלקוח לדבר עם מנהל?
בברכה,
אליאן | |
|
|
|
| 9/3/2021 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 13:53:47 |
| שלום רב אליאן,
באפשרותך לפנות אל הנהלת פניות הציבור של אותה הקופה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 13:55 |
שיר כהן |
 | | מחבר: | שיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:55:48 |
| היי
במידה ולחברת ביגוד יש טעות במחיר ביצעתי הזמנה במחיר זה, רציתי לדעת אם מותר לכם לבטל לי את העיסקה כי זו היה טעות שלהם | |
|
|
|
| 9/3/2021 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 13:25:29 |
| שלום רב שיר,
האם תוכלי לפרט יותר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או שבמחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, כאמור בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 13:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 13:53:39 |
| | https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001347417 | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:53 |
יוחאי |
 | | מחבר: | יוחאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:53:43 |
| | האם תקופת הסגר כאשר אין שירות נספרת לזמן אחריות המוצר? לשם העניין שירות לארון הזזה שניזוק ותקופת האחריות נגמרה שיותר מחצייה היה על תקופות של סגר. | |
|
|
|
| 9/3/2021 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:41:46 |
| שלום רב יוחאי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"האם תקופת הסגר כאשר אין שירות נספרת לזמן אחריות המוצר? ..."- האם יש לך הוכחה שבתקופה הזו בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:19 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:19:32 |
| בסגר הראשון רכשתי סדנה. בית העסק באותו זמן היה סגור בגלל הסגר ויצא במבצע לסדנאות שיתקיימו מיד לאחר הסגר. כאשר חזרו לפעילות לאחר הסגר הראשון, קבעתי תאריך ואף אישרתי הגעה. ביום הראשון לסדנה התקשרתי להודיע שלא אוכל להגיע לסדנה בשל אילוצים מהעבודה(כניסת חברי צוות לבידוד וכו'). לא הסתדר לי מועד מועד אחר להשתתפות בסדנה, ובינתיים נכנסנו לסגר השני והשלישי. עכשיו, החברה שרכשתי ממנה את הסדנה הודיעה שהיא מחזירה את הסדנאות לבעלי תו ירוק בלבד.
שאלתי היא, האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה למרות שעברו יותר מ- 14 ימי עסקים, היות ואיני עומדת בתנאי התו הירוק מטעמים אישיים?
| |
|
|
|
| 9/3/2021 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:38:56 |
| שלום רב סיון,
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/3/2021 12:44 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/03/2021 | | שעה: | 12:44:09 |
| | צהריים טובים! בתחנת דלק תידלקתי בנזין 95 בשירות עצמי ..בעוד כמה דקות לאחר יציאה מתחנה הרכב נתקע באמצע הנסיעה בתוך העיר.לאחר כל הסיפור עם גרר,מוסך וכו' -במוסך התברר שכל הבעיות עקב איכות הדלק..-פניתי עם כל הקבלות להנהלת תחנת דלק -ביקשתי לפצות את הנזק.הבטיחו לי תוך שבוע להכין צ'ק וליצור קשר למסירת הצ'ק. נכון להיום עברו 3 שבועות מאותו יום ואני עדיין לא קבלתי כלום .השבוע התקשרתי ודיברתי עם מנהל התחנה הוא הבטיח לבדוק ולחזור אלי באותו יום אבל לא חזר..נשאלת שאלה-מה אחריות תחנת הדלק והנהלת החברה במקרה ותוך כמה זמן הם חייבים לסדר את העיניין ? תודה רבה.. | |
|
|
|
| 9/3/2021 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:39:30 |
| שלום רב יעקב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...במוסך התברר שכל הבעיות עקב איכות הדלק..."- אם כך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל הרגולטור בתחום- משרד האנרגיה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/faq/faq_fuel (קישור לשאלות ותשובות בנושא דלק באתר משרד האנרגיה).
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=mni3%40mni.gov.il | |
|
|
|
| 9/3/2021 12:04 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:04:34 |
| | תחנת הדלק אחראית לנושא (שם העסק מופיע בחשבונית). נראה שתקבל החזר רק דרך בית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 7/3/2021 08:44 |
יצחקי |
 | | מחבר: | יצחקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 08:44:12 |
| שלום,
רכשתי שעון לפני פחות משנתיים באתר אינטרנט (השעון הגיע עם תעודת אחריות של 24 חודשים) ושבועיים לפני סיום תקופת האחריות היה קלקול בחלק הפנימי של השעון.
שלחתי מייל לחנות וביקשתי שיתקנו לי את השעון.
עברה תקופת האחריות ועדיין לא נתנו לי מענה.
מה אני יכול לעשות במקרה הזה ? | |
|
|
|
| 9/3/2021 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:46:25 |
| שלום רב יצחקי,
באפשרותך לפנות שוב ולציין כי יש ברשותך ראיה שבוצעה פניה בכתב בטרם חלפה תקופת האחריות וכי לא התקבלה תגובה.
במידה שתתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 5/3/2021 22:17 |
אהבה |
 | | מחבר: | אהבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 22:17:21 |
| היי,
אני קניתי תוספות שיער ב2000₪ שזה מחיר פי שלוש ממחיר רגיל של תוספות שיער,
שילמתי כזה מחיר כי היה נראה שהשיער אכן מאד איכותי.
התוספות היו תוספות שיער בלונדיניות(משהו שנדיר למצוא; ווידאתי עם המוכרת לפני הרכישה שהשיער אכן מתולתל טבעי ואם ישאר מתולתל כמו בתמונה אחרי החפיפה,
המוכרת התחייבה ואמרה שכן.
קיבלתי את התוספות ועל חלק מהם עשיתי בדיקה וחפפתי,לאחר החפיפה השיער היה חלק ולא תאם כלל לתמונה או להתחייבות שהשיער נשאר מתולתל.
לפני שרכשתי כן הובהר בפני שאין החזרות,
העניין שהמוצר לא תאם את התיאור שלו ואין חי שימוש כלל לתוספות מכיוון שלי יש שיער מתולתל,
והתוספות לאחר חפיפה הפכו לחלקות.
יש מה לעשות בנידון?
המוכרת לא מוכנה להחזיר את המוצר. | |
|
|
|
| 9/3/2021 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:16:23 |
| שלום רב גברת,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה:
"...ווידאתי עם המוכרת לפני הרכישה שהשיער אכן מתולתל טבעי ואם ישאר מתולתל כמו בתמונה אחרי החפיפה, המוכרת התחייבה ואמרה שכן..."? אם כן, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
אולם, אם אין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (שבו כל צד טוען אחרת) ועל כן, רק בית המשפט יהיה מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 5/3/2021 13:01 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 13:01:15 |
| שלום
רכשתי נעליים ב 450 שקלים
כביקשתי להחזיר את הנעליים פחות מ 48 שעות
חייבה אותי המוכרת ב 10% מהקניה
כשהסברתי לה שהחיוב הוא 5%
אמרה שעל מזומן מחייבת 5% על אשראי 10%
לא נתנה לי יותר מדי אפשרויות
איך אני יכול לקבל את הכסף שלי בחזרה? | |
|
|
|
| 9/3/2021 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 10:51:23 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן.
תקנה 5(ב) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעת כי:
"(ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו."
לפיכך, ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בתקנות ביטול עסקה.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 12:56 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:56:09 |
| שלום רב!
קניתי גיטרה ולא מרוצה מאיכות של המוצר. לפני פחות מיום(20 שעות) ביקשתי להחזר כספי. המוכר אמר שיכול רק להחליף את הגיטרה. יש לי זכות לקבל את ההחזר כספי? באתר של המוכר לא כתוב כלום על אי אפשרות להחזיר את הכסף. | |
|
|
|
| 9/3/2021 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 10:42:26 |
| שלום רב מיכאל,
ראה את המידע שניתן לך מטה, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/3/2021 12:05 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 12:05:51 |
| רכשתי כיסא באינטרנט הגיע באריזה מחוררת כאש ר שני חלקים בולטים מחוץ לאריזה . האם יש לי זכות לבטל עסקה ללא הוצאות ואיסוף הכיסא על ידי בית העסק ? בית העסק טוען שפגם באריזה זו לא סיבה ואין על זה אחריות. החשד שלי שהכיסא לא חדש .. האם אני צודק ?.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 10:31:30 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונתך ודרישתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/3/2021 11:19 |
אנונימוס |
 | | מחבר: | אנונימוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 11:19:12 |
| היי,
אני לקוח של פרטנר, היום קיבלתי שתי שיחות מהם שדחיתי אותן אחת אחרי השניה. לאחר כדקה קיבלתי הודעת וואטסאפ מטלפון אישי של של מישהו שהזדהה בתור נציג של פרטנר והודיע לי שהבניין שלי חובר לסיב האופטי. הרגשתי מאוד לא נעים שככה פונים אליי דרך הוואטסאפ ממש חדירה לפרטיות, אני לא אישרתי דרך התקשרות כזאת ולא ידוע לי על חברה אחרת שפועלת ככה?
מה עליי לעשות והאם ניתן לתבוע את החברה על חדירה לפרטיות?
תודה | |
|
|
|
| 9/3/2021 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 10:23:06 |
| שלום רב אדון,
עליך לפנות אל הנהלת החברה בכתב לבירור העניין שכן אתה טוען כי:
"...אני לא אישרתי דרך התקשרות כזאת...".
| |
|
|
|
| 5/3/2021 09:34 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 09:34:01 |
| שלום,
רכשתי כיריים חשמליות, הם הגיעו אלי וראיתי שעל מנת לחבר אותם אני חייב ליצור קשר עם טכנאי מוסמך של היבואן. משיחה עם השירות נאמר לי שאכן כדי לקבל אחריות לשנה על המוצר אני חייב להשתמש בשירותי ההתקנה שלהם שעולים 250 שקלים. בנוסף, גם אם הייתי מעוניין בצורה היפותטית לוותר על האחריות לא יכולתי כי המוצר הגיע ללא כבל חשמל. לי הדבר נשמע תמוה מפני שהם מחייבים אותך לדמי ההתקנה דווקא דרכם אז למה לא כוללים את זה המחיר המוצר? | |
|
|
|
| 9/3/2021 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 09:58:07 |
| שלום רב קובי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...משיחה עם השירות נאמר לי שאכן כדי לקבל אחריות לשנה על המוצר ..."- לעניין זה תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, בעניין טענתך:"... וראיתי שעל מנת לחבר אותם אני חייב ליצור קשר עם טכנאי מוסמך של היבואן..."- תקנה 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"
חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן."
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן בכתב לבירור הטענה כי:"...משיחה עם השירות נאמר לי שאכן כדי לקבל אחריות לשנה על המוצר אני חייב להשתמש בשירותי ההתקנה שלהם שעולים 250 שקלים..." שכן, הדרישה על פי תקנה 4 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה כאמור לעיל, הינה בעבור קבלת אחריות על ההתקנה ולא עבור המוצר.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/3/2021 00:28 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 00:28:48 |
| היי אני רשום למכון כושר שלייד ביתי, במסלול שנתי (שהתחיל בפברואר 2020)
לאחר שנה אמרו לי שאני לא צריך לשלם דמי יציאה / כל תשלום אחר.
עקב הקורונה לא הייתה פעילות, מכון הכושר לא גווה תשלום בתקופה שהמכון לא היה פעיל, אך עכשיו המכון פעיל ונותן כניסה רק למחוסנים. לא התחסנתי, האם מותר להם לקחת תשלום על שירות שאני לא יכול לקבל?
עכשיו יש דמי ביטול לטענתם, וברגע שמטלים יש תשלום על חודש קדימה, אבל שוב מדגיש שאני לא יכול להיכנס כי לא התחסנתי
אשמח לעזרה
| |
|
|
|
| 7/3/2021 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 17:54:37 |
| שלום רב ניצן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם מותר להם לקחת תשלום על שירות שאני לא יכול לקבל?..."- האם בית העסק כעת גובה תשלום בעבור השירות?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובתו?
במידה שטרם בוצעה פניה אל בית העסק אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך, ולאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/3/2021 12:29 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 12:29:59 |
| לא הוגשה פניה בכתב למכון, והמכון עדיין לא גבה את כספו על החודש הקרוב. הוא אמור לגבות על חודש מרץ 2021.
ניגשתי עד למכון, דיברתי עם המנהל, ואמר לי שאין מה לעשות בנדון.
המכון מתכוון לגבות תשלום על חודש מרץ 2021, גם כאשר אני לא יכול להגיע.
אני אגיש תלונה באתר שלכם.
2 שאלות:
1. האם יש טעם להגיש מכתב למכון, לאחר שמנהל המכון אמר לי שעדיין גובים תשלום? (בהתאם לחוק הצרכנות - בכל נושא המכוני כושר)
2.הם הביאו לי מכתב סיום התקשרות שאצטרך לחתום עליו, ורק אז יאפשרו לי לסיים את ההתקשרות איתם. שוב, מכתב זה מכריח אותי להישאר חודש במכון, ולא אוכל להיכנס אליו. האם לחתום? | |
|
|
|
| 9/3/2021 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 08:58:23 |
| שלום רב ניצן,
לשאלתך הראשונה- אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ציין במכתבך העתק למועצה לצרכנות), לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לשאלתך השנייה- זה לשיקולך, אולם, במידה שאתה מעוניין שנבדוק את ההסכם אנא צרף את ההסכם וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 4/3/2021 13:10 |
זינה |
 | | מחבר: | זינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 13:10:32 |
| היי,
התקשרה אליי נציגת מכירות ב14 בינואר והציעה לי שירות שבו יאחדו לי את קופות הפנסיה ויאתרו לי כספים אבודים בסך 450 ש״ח, הם מציגים את עצמם כממומנים על ידי משרד האוצר (התברר שזה שקר...)
שיחת טלפון מתישה במשך 32 דקות בחורה ניסתה למכור לי בשיטת מכירה אגרסיבית, עם המון מניפולציות והפחדות, היא אמרה שכמעט ואין לי סיכוי לעשות את זה לבד כי לחברות הפנסיה אין אינטרס לעזור לי.
לבסוף הסכמתי לעשות את העסקה בתנאי שאפשר לעשות זיכוי באשראי, הבחורה אמרה שזו לא בעיה.
סיכמנו על שני תשלומים והיא העבירה לי אחד, אמרתי לה באותו רגע שתבטל את העסקה ושאני לא רוצה את זה כי אני מרגישה שאני עושה את זה מתוך לחץ ואני לא יכולה באמת לאפשר לעצמי את זה כרגע. היא טענה שסגרתי את העסקה כי אני יודעת שאני צריכה את זה, ולא שחררה במשך רבע שעה.
בסוף השיחה היא אמרה ״למה כל מי שמפעיל עלייך קצת לחץ את נותנת לו כסף?״
הכל עובדות... שם הבנתי שמשהו מסריח, ניתקתי ודרשתי החזר משירות הלקוחות.
במשך שלושה ימים רדפתי אחריהם ובסוף אמרו לי לשלוח להם צ׳ק מבוטל ושיעשו לי העברה כספית בסוף החודש, אף על פי שהעסקה בוצעה בידיעה שאפשר לעשות זיכוי באשראי.
ההעברה לא בוצעה, יצרתי איתם קשר במייל ואמרו שיתנו לי את זה בסוף פברואר.
לא התקבל הכסף, היום התקשרתי אליהם ואמרו לי שבוע שבוע וחצי.
האם זה חוקי למשוך לקוח במשך כל כך הרבה זמן? יש איזה חוק של תזמון להחזר כספי?
האם זה מותר להבטיח שאפשר לעשות זיכוי באשראי בעת הקניה ואז להגיד משהו אחר?
תודה
| |
|
|
|
| 7/3/2021 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 16:45:35 |
| שלום רב זינה,
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/3/2021 13:01 |
זינה |
 | | מחבר: | זינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 13:01:44 |
| היי, קודם כל תודה רבה על המענה (:
אני כבר שלחתי להם הודעה במייל לאחר שלא בוצע תשלום בחודש ינואר,
הם אמרו לי שאקבל את התשלום עד סוף חודש פברואר (יש את הכל כתוב... )
לא קיבלתי את הכסף, שלחתי להם מייל בחזרה בתחילת מרץ שלא התקבל התשלום והם התעלמו, לא ענו... אחר כך גם שלחתי הודעה לסוכן ביטוח שלהם, הוא אמר שמישהו מהבכירים יחזור אליי (גם זה כתוב) וגם זה לצערי לא קרה.
לאחר כמה ימים התקשרתי לשירות הלקוחות ואמרו לי לחכות שבוע שבוע וחצי... (זה היה ממש לפני כמה ימים)
אני מניחה שאחכה ובמידה ולא יתבצע תשלום אגיש את התלונה, אף על פי שאני חושבת שמשהו חשוד בעסק זה... שמו של העסק הופיע באתר שלכם בכתבה משנת 2019 בה היה כתוב שהם מתחזים ל״הר הכסף״ ושלא מומלץ לתת להם פרטי אשראי. | |
|
|
|
| 9/3/2021 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 08:32:10 |
| שלום רב זינה,
אנא פעלי בהתאם לאמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/2/2021 14:42 |
בן נהוראי גטניו |
 | | מחבר: | בן נהוראי גטניו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2021 | | שעה: | 14:42:19 |
| היי
היינו אמורים להתחתן באולם, ב21/10/20. עקב הגבלות הקורונה, החתונה באולם לא יצאה לפועל,
ומטעמי דת - בוצע טקס וסעודה בבית הכלה.
האולם טען בהתחלה שהם מחכים ל״הסדר מהמדינה להחזיר את המקדמות״.
ועכשיו שיצא החוק, הם טוענים שהם מטפלים בזה... בפועל זה נמרח כבר כמעט חודשיים.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 21/2/2021 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2021 | | שעה: | 13:24:07 |
| שלום רב בן,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו.
למידע רחב בעניין חוק החזר מקדמה בשל ביטול אירוע (נגיף הקורונה החדש) תשפ"א – 2020 תוכל לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/ulamot_refund_law | |
|
|
|
| 7/3/2021 22:54 |
בן נהוראי גטניו |
 | | מחבר: | בן נהוראי גטניו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 22:54:27 |
| היי, פניתי אליכם, לצערי כנראה בגלל העומס טרם קיבלתי מענה. האולם ממשיך לדחות ולדחות אותה בהתמדה. זה פשוט התנהלות בריונית ומרגיזה.
פתחתי תלונה אצלכם (מס׳ פניה 746037) | |
|
|
|
| 7/3/2021 22:56 |
בן נהוראי גטניו |
 | | מחבר: | בן נהוראי גטניו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 22:56:02 |
| עד היום לא זכיתי למענה מהאולם, למעט התירוצים (״בימים הקרובים״, ״השבוע״).
| |
|
|
|
| 9/3/2021 08:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 08:12:47 |
| שלום רב בן,
אני אעביר את פנייתך למטפל בתחום, ככל שלא צורפו מסמכים לתלונתך (שהוגשה ביום 20.1.21) אנא צרפם בהקדם.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 18:57 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 18:57:17 |
| | אם החדר כושר חזר לפעול ואני לא יכול להכנס כי אני לא מחוסן ואני רוצה להקפיא את המנוי לחודש עד שאתחסן ואוכל להכנס מותר להם לא להקפיא לי את המנוי ולחייב אותי על החודש הזה שאני לא יכול להגיע? | |
|
|
|
| 9/3/2021 07:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 07:35:54 |
| שלום רב ירין,
האם המידע לפיו:"... מותר להם לא להקפיא לי את המנוי ולחייב אותי על החודש הזה שאני לא יכול להגיע?" האם מידע זה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם?
האם פנית אל בית העסק בבקשה להקפיא? אם כן, האם בית העסק סירב לבקשתך?
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/2/2021 15:37 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2021 | | שעה: | 15:37:20 |
| שלום
קניתי אוזניות גיימרים דרך האתר. לאחר שפתחתי ראיתי שהם לא מתאימים למחשב נייח ולא יכולים לשמש כאוזניות גיימרים אמיתים.
פניתי בבקשת ביטול תוך שלושה ימים מקבלתם, אך הוסבר לי שזה מוצר היגיינה ולא ניתן להחזירם.
האם טענה נכונה ועל אוזניות לא חל חוק הגנת הצרכן? האם אוזניות זה מוצר היגיינה להבדיל מסמלה או קובע?
תודה על ההסברים | |
|
|
|
| 1/3/2021 13:15 |
רינה |
 | |
|
| 2/3/2021 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 11:06:57 |
| שלום רב רינה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי קיבלת את המוצר? מתי בוצעה הודעת ביטול העסקה(תאריך)? האם ההודעה בוצעה בכתב?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחר שפתחתי ראיתי שהם לא מתאימים למחשב נייח ולא יכולים לשמש כאוזניות גיימרים אמיתים..."- האם הוצג לך מידע לפיו מדובר באוזניות גיימרים ושהן מתאימות למחשב נייח? אם כן,האם יש לך הוכחה לכך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 20:54 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 20:54:12 |
| תודה על התשובה
אני מכירה היטב את החוק, הכל נעשה לפיו - הודעת ביטול בכתב 3 ימים אחרי קבלתו. גם תשובתם כתובה.
השאלה ששאלתי, האם מותר למוכר לסרב בביטול של מוצר תקין לחלוטין, שהודעה על ביטול נעשתה על פי חוק, בטענה שמוצר "היגייני" ולא ניתן להחליף אותו על פי החוק בכלל. המוצר - אוזניות גדולות - מערכת ראש עם מיקרופון.
שאלת התאמה פחות רלוונטית - אין פה בקשה לביטול עקב אי התאמה אלא החזר מוצר על פי חוק שציטטת - עם 5% ולא ללא קנס.
ועוד - לגבי טופס גילוי נאות - האם מדובר ב"קראתי והסכמתי"?
תודה אם תתייחסו לשאלתי.
רק מריאות | |
|
|
|
| 7/3/2021 21:11 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 21:11:35 |
| תיקון - יש מכתב גילוי נאות. צוין חוק הגנת הצרכן המדובר, לא צוין כלום על כך שמוצר שסופק הוא מוצר "היגייני".
תודה רבה !! | |
|
|
|
| 9/3/2021 07:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 07:22:13 |
| שלום רב רינה,
סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן ניתן למצוא את המקרים בהם אין לצרכן זכות חרטה בהם, כדלקמן:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה בטענה למוצר "היגייני" עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן הצרכן הקובע כי:
"(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק.".
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/3/2021 12:55 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:55:52 |
| שלום רב!
קניתי גיטרה ולא מרוצה מאיכות של המוצר. לפני פחות מיום(20 שעות) ביקשתי להחזר כספי. המוכר אמר שיכול רק להחליף את הגיטרה. יש לי זכות לקבל את ההחזר כספי? באתר של המוכר לא כתוב כלום על אי אפשרות להחזיר את הכסף. | |
|
|
|
| 9/3/2021 07:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 07:14:40 |
| שלום רב מיכאל,
ראה את המידע שניתן לך מטה, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|