| 9/3/2021 12:14 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:14:18 |
| היי
קניתי מוצר לפני כחודש וחצי שילמתי בהעברה בנקאית ועד היום החברה לא מוכנה לשלוח לי קבלה/חשבונית מס .
הם טוענים שאי אפשר להוציא אצלהם קבלה במערכת על העברה בנקאית. האם זה תקין? | |
|
|
|
| 10/3/2021 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 14:13:36 |
| שלום רב אלי,
בעניין זה פנה אל רשות המיסים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/israel_tax_authority | |
|
|
|
| 9/3/2021 11:37 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:37:00 |
| שלום,
רציתי לדעת האם בית עסק יכול שלא להחזיר לי את כספי בעסקת רכש מרחוק של אוזניות שנכנסות לתוך האוזן בטענה שהם טובין פיסדים?
טענת המוכר שערך המוצר ירד מכיוון שהמוצר סטרילי ולא ניתן למכור אותו שוב. | |
|
|
|
| 10/3/2021 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 14:07:28 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 9/3/2021 08:56 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 08:56:18 |
| | קניתי שמלה לחתונה בסגר אחרי שלושה ימים הודעתי עלביטול העיסקה אך לא חזרו אליי. החנות היתה סגורה בגלל הסגר כך שפיזית לא יכולתי להגיע להחזיר. עלות העיסקה 2990 שח. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 10/3/2021 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 13:49:58 |
| שלום רב מירי,
כיצד הודעת על ביטול העסקה- בכתב או בעל פה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
האם המוצר הוחל בייצורו?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן ושהמוצר לא הוחל בייצורו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. | |
|
|
|
| 8/3/2021 12:22 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 12:22:42 |
| רכשתי מנוי דרך אפליקציית הכרויות וטעיתי בבחירת המנוי. פניתי לבית העסק מספר פעמים וביקשתי שיבטלו את העסקה כדי שאבצע חדשה או שישנו אצלם למנוי שאני מעוניינת. קיבלתי סירוב בתוקף בטענה ש"זה בעיה שלי" ושלפי המנוי הנל אני מחוייבת בתשלום של שלושה חודשים. לטענתם הכל רשום באופן ברור באפליקציה לפני ביצוע התשלום וזאת הבעיה שלי שטעיתי בבחירת המנוי
האם ניתן לעשות עם זה משהו? והאם זה בכלל חוקי???
| |
|
|
|
| 10/3/2021 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 13:34:01 |
| שלום רב ליאת,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/3/2021 09:42 |
גילי |
 | | מחבר: | גילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 09:42:29 |
| שלום רב,
נכנסתי לדירה חדשה בדצמבר 2019. דוד השמש/חשמל לא עובד טוב בשבוע האחרון והחברה של הדוודים אומרת שאין אחריות לאחר שנה והביקור/תיקון יהיה בתשלום. ראיתי באתר כל זכות שיש אחריות קבלן 3 שנים. רציתי לוודא שמה שקראתי נכון, וכיצד עלי לנהוג מול הקבלן?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 12:26:50 |
| שלום רב גילי,
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מחמם מים), תשע"ה-2014 מגדיר מהו "מחמם מים) כדלקמן: ""מחמם מים" – מחמם מים סולרי, לרבות אוגר וקולט ומחמם מים חשמלי;"
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)(מחמם מים) קובעת כי: "תחולה
2. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), התשס"ו-2006, יחולו על מחמם מים בשינויים אלה:
(1) תקופת אחריות למחמם מים היא ארבע שנים; לגוף החימום, תרמוסטט, לרבות דיפרנציאלי, משאבה במערכת סולרית, ברז ערבול וסתימת אבן – שנה;"
מכאן, שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות, מטעם היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות על המוצר.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 08:56 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 08:56:09 |
| | קניתי שמלה לחתונה בסגר אחרי שלושה ימים הודעתי עלביטול העיסקה אך לא חזרו אליי. החנות היתה סגורה בגלל הסגר כך שפיזית לא יכולתי להגיע להחזיר. עלות העיסקה 2990 שח. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 12:18:13 |
| שלום רב מירי,
כיצד הודעת על ביטול העסקה- בכתב או בעל פה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
האם המוצר הוחל בייצורו?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן ושהמוצר לא הוחל בייצורו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. | |
|
|
|
| 8/3/2021 20:09 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 20:09:11 |
| שלום,
נרשמתי לקורס בן שישה מפגשים (אחת לשבוע). הקורס נרכש בעסקת מכר מרחוק (בטלפון) יום לפני תחילת הקורס. בתום השיעור הראשון (יום לאחר ביצוע העסקה) הודעתי על כוונתי לבטל את הרישום. העסק מסרב לבטל בטענה כי לא מדובר בעסקה מתמשכת. האם הוא צודק? | |
|
|
|
| 8/3/2021 20:26 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 20:26:41 |
| | עוד אוסיף שמדובר בעסקה שעשה אזרח ותיק (מעל גיל 65) | |
|
|
|
| 10/3/2021 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 11:54:12 |
| שלום רב יעל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בתום השיעור הראשון (יום לאחר ביצוע העסקה) הודעתי על כוונתי לבטל את הרישום..."- האם במסגרת השיעור הראשון, הועברו אליך חומר לימודי?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות חרטה(סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן), בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- על הצרכן לבטל את העסקה שני ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן(תיקון 47) קובע כי:
"(ג) בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מונה את המקרים בהם אין לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר על:
"... (5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
לפיכך ועל מנת לברר אם מדובר בעסקה מתמשכת או שאינה מתמשכת, אני, מציעה לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף החוזה (וכל מסמך הקשור בעסקה זו) על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/3/2021 15:37 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 15:37:37 |
| 1. למי שולחים את הנוסח שיש באתר שלכם?
2. מתוך הנחה מבוססת ממקרי עבר עם החברה, כנראה שלא יתייחסו למכתב הזה. כמה זמן צריך לחכות לתשובה ואיך ממשיכים מכאן? | |
|
|
|
| 10/3/2021 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 11:09:29 |
| שלום רב דני,
האם אתה מתכוון לנוסח המופיע בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה בכתב, ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה(ובמידה שהעניין הסתדר, נשמח שתודיע לנו). | |
|
|
|
| 8/3/2021 14:28 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 14:28:48 |
| שלום, רציתי לרכוש תוספי תזונה באתר אינטרנט מסויים. האם האתר חייב לציין באם המוצר כשר/אינו כשר לפסח? או שעלי לברר מי היצרן ולבדוק זאת בעצמי?
תודה | |
|
|
|
| 10/3/2021 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 10:34:13 |
| שלום רב גל,
תנסי לברר מול בית העסק בטרם תבצעי את העסקה. | |
|
|
|
| 8/3/2021 14:25 |
ליהיא |
 | | מחבר: | ליהיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 14:25:14 |
| היי,
רכשתי אוזניות דרך אתר סחר של חברה ישראלית. לאחר שימוש באוזניות הם עשו לי צריבה באוזן וכן לא היו נוחות לשימוש. ביקשתי מהחברה יום למחרת בכתב להחזיר את המוצר ולקבל את כספי חזרה. החברה טענה כי לא ניתן להחזיר את המוצר מכיוון שהוא מוצר הגייני. לאחר שטענתי כי העסקה הינה עסקה במכר מרחוק והדין שונה להבדיל מעסקה שהוצעה בחנות לענין שימוש במוצר התבקשתי להביא את המוצר ושיישלח לבדיקה. כרגע הם טוענים כי המוצר תקין ולא מוכנים לבצע החזר כספי. האם ניתן להגיש נגדם תלונה בנושא? | |
|
|
|
| 10/3/2021 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 10:05:06 |
| שלום רב ליהיא,
לא ציינת מתי בוצעה רכישה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה(בהנחה שהצרכן עומד בתנאים הקבועים בדין) מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך בציון הוראות הדין, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/3/2021 02:52 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 02:52:29 |
| שלום,
בחוק הגנת הצרכן יש התייחסות להשפעה בלתי הוגנת בנסיבות מחמירות, כאשר אחד הקריטריונים שלפיו הנסיבות יוגדרו כמחמירות הן ביצוע ההשפעה הבלתי הוגנת על קשישים. ראו בחוק הגנת הצרכן את
נסיבות מחמירות (תיקון מס' 9) תש"ס-2000 (תיקון מס' 39) תשע"ד-2014
23א. (א),
23א. (ב)(4)
ברצוני לברר מהי ההגדרה החוקית של אדם קשיש - מאיזה גיל אדם נחשב קשיש.
לפי WIKIPEDIA:
לרשויות המדינה יש הגדרה פורמלית לאדם זקן והיא אזרח ותיק. לפי החוק, המעניק זכויות אחדות לאזרחים ותיקים, אזרח ותיק הוא אזרח שהגיע לגיל הפרישה (64 שנים לאישה, 67 שנים לגבר).
האם זו אכן התשובה החוקית?
איפה זה מוגדר בדיוק?
תודה. | |
|
|
|
| 8/3/2021 02:57 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 02:57:21 |
| נ.ב.
במקום אחר ברשת ראיתי שהגיל הוא אחיד: 65 לגברים ונשים.
https://www.isavta.co.il/he/blog/%D7%97%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%9F-%D7%9C%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%A9
בכל זאת מבקש הבהרה כדי להסתמך על מידע מהיימן ורצוי גם הפניה למקום בחוק בו הדבר מוגדר.
תודה. | |
|
|
|
| 8/3/2021 10:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 10:19:27 |
| שאלה טובה. ממסמך של מרכז המחקר והמידע של הכנסת בנושא: "ההגדרה המקובלת לקשיש, הן בישראל והן במדינות ה-OECD האחרות, היא מי שגילו 65 או יותר. עם זאת, יש הגדרות אחרות, ולעתים קשישים מוגדרים לפי קריטריונים אחרים,למשל גיל הפרישה מהעבודה. אם לא צוין אחרת, במסמך זה קשיש הוא מי שגילו 65 או יותר".
אתה יכול לפנות גם למשרד לאזרחים ותיקים או לרשות להגנת הצרכן שפועלת מתוקף חוק הגנת הצרכן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/3/2021 00:27 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 00:27:57 |
| תודה, משה. המידע שנתת עוזר.
מתשובתך ומהמידע שאני מצאתי ופירטתי לעיל, אני מניח שאישה מעל גיל 70 עומדת בהגדרה.
אשאל גם את הגופים שהפנית אותי אליהם, ובמקביל אמתין גם לתשובה המלומדת של נציגי המועצה לצרכנות, כל מנת לקבל הפניה למקום בחוק שבו הדבר מוגדר. | |
|
|
|
| 10/3/2021 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 09:32:10 |
| שלום רב עמי,
עקרונית, סעיף 1 בחוק האזרחים הותיקים, תש"ן-1989 מגדיר מיהו "אזרח ותיק", כדלקמן:
"אזרח ותיק" – תושב ישראל שהגיע, לפי הרישום במרשם האוכלוסין, לגיל הפרישה כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004 (להלן – הגיל הקובע);"
מעיון בסעיף 3 בחוק גיל פרישה נקבע כי:
"גיל הפרישה
3. הגיל שבהגיעו אליו זכאי אדם לפרוש מעבודתו בשל גילו ולקבל, בהתקיים התנאים הקבועים לכך על פי דין או הסכם, גמלה בשל פרישתו מעבודתו כאמור, הוא גיל 67 לגבר, ובכפוף להוראות פרק ד' – גיל 62 לאישה (בחוק זה – גיל הפרישה)."
לעניין חוק הגנת הצרכן, ישנו את תיקון 47 (סעיף 14ג1 ) בחוק הגנת הצרכן בו ניתן לראות הגדרה ל "אזרח ותיק" כדלקמן:
"אזרח ותיק" – מי שמלאו לו 65 שנים;"
למידע רחב בעניין זכויות אזרחים וותיקים תוכל לקרוא באתרנו, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/senior-citizen-rights
| |
|
|
|
| 8/3/2021 12:22 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 12:22:32 |
| רכשתי מנוי דרך אפליקציית הכרויות וטעיתי בבחירת המנוי. פניתי לבית העסק מספר פעמים וביקשתי שיבטלו את העסקה כדי שאבצע חדשה או שישנו אצלם למנוי שאני מעוניינת. קיבלתי סירוב בתוקף בטענה ש"זה בעיה שלי" ושלפי המנוי הנל אני מחוייבת בתשלום של שלושה חודשים. לטענתם הכל רשום באופן ברור באפליקציה לפני ביצוע התשלום וזאת הבעיה שלי שטעיתי בבחירת המנוי
האם ניתן לעשות עם זה משהו? והאם זה בכלל חוקי???
| |
|
|
|
| 10/3/2021 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 09:06:25 |
| שלום רב ליאת,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 09:51 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 09:51:16 |
| שלום רב,
הזמנתי סלון ב 13/08/2020 התחיבו לספק 60עד90 ימי עסקים
כבר עברו עד היום מעל 140 ימי עסקים. אני מדגישה אין לי סלון.
אחרי תלאות עם מנהל ועובדי החנות הגשתי תלונה דרככם. בקשה לביטול העסקה והחזרת הכספים ששילמתי.
על פי התקליט שהקשבתי לכם כרגע, אתם נותנים לבעל העסק 21 ימי עסקים לענות על התלונה.
לא ברור לי לצד מי אתם עומדים?
בעצם לא רק שבעל העסק לא קיים את החוזה בינינו והוא מחזיק אותי ללא סלון, עכשו אתם נותנים לו עוד חודש ימים כדי שיועיל בטובו לענות לכם ובנתיים אין לי סלון.
האם שבוע לא מספיק לבעל העסק כדי לענות לכם?
לא מספיק זמן חיכיתי ?
בעל העסק מחזיק את כספי אצלו כך שאינני יכולה אפילו לקנות בינתיים סלון אחר.
אז על מי אתם מגינים?
גם אצלכם אין עם מי לדבר אלא עם תקליט. מה עם הפאן האנושי?!
עצוב לי מאד | |
|
|
|
| 8/3/2021 09:57 |
רות |
 | |
|
| 9/3/2021 16:12 |
רות |
 | |
|
| 10/3/2021 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 8/3/2021 10:38 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 10:38:49 |
| שלום
לפני כ3 שנים קניתי מרצפות גרניט פורצלן. ובמשך השנים נוצרו אליהם הרבה מאוד שריטות ושפשופים בצורה בלתי רגילה. לדוגמה יש לי באמבטיה מרצפות (אולי לא מאותו סוג ממש )שקניתי לפני כ25 שנים והם נראים במצב הרבה יותר טוב .פניתי לפני כחודש לחברה שמכרה לי אותם והם שלחו נציג מטעמם שאכן התרשם שיש את הבעיות הנ"ל .אבל בפועל הם לא לוקחים אחריות .הוא אמר שזה משימוש, למרות שכמובן אנחנו מאוד שומרים אליהם. ולראיה זה האמבטיה הנ"ל .?וברצוני לברר האם מבחינה משפטית הם חייבים לתת לי אחריות ע"ז אציין שיש לי את החשבונית שקניתי מהם את המרצפות אבל הם לא צירפו לזה תעודת אחריות .אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על שאלה זו . | |
|
|
|
| 10/3/2021 08:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 08:05:34 |
| שלום רב יהודה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"לפני כ3 שנים קניתי מרצפות גרניט פורצלן. ובמשך השנים נוצרו אליהם הרבה מאוד שריטות ושפשופים בצורה בלתי רגילה...פניתי לפני כחודש לחברה..."- מדוע פנית אל החברה רק לפני כחודש?
בנוסף אתה מציין כי:
"...האם מבחינה משפטית הם חייבים לתת לי אחריות ע"ז אציין שיש לי את החשבונית שקניתי מהם את המרצפות אבל הם לא צירפו לזה תעודת אחריות..."- האם ביקשת מהחברה תעודת אחריות? האם הובטח לך שתקבל תעודת אחריות על המוצר המדובר?
אין חובה בדין למסור תעודת אחריות(מלבד מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח) אלא אם כן, סוכם בניכם.
| |
|
|
|
| 7/3/2021 20:52 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 20:52:57 |
| שלום
קניתי בגדים דרך אתר של רשת אופנה.
כשרתחתי להחזיר חלק הסתבר לי שרק דרך החנויות ניתן להחזיר ולא במשלוח.
גם נאלצתי לחכות חודשיים כי הכל היה סגור.
זו טרחה גדולה עבורי להגיע לחנות שלהם בישוב אחר
אין לי בעיה לשלוח עם שליח על חשבוני אך הם מסרבים לקבל ולתת לי סיכוי בכרטיס אשראי.
האם מותר להם לשלוח דרך האתר אבל לא לאפשר להחזיר דרך שליחים? | |
|
|
|
| 10/3/2021 07:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 07:46:49 |
| שלום רב אנה,
אשמח שתצייני תאריכים של ביצוע העסקה והמועד שבו ביקשת לבטל חלק מהעסקה?
מה הסיבה שחלק מהמוצרים ביקשת להחזיר?
בפנייתך את מציינת כי:
"...הסתבר לי שרק דרך החנויות ניתן להחזיר ולא במשלוח..." האם מידע זה הופיע בטופס גילוי של החברה (ככל שנמסר לך טופס גילוי כמתחייב בעסקת מכר מרחוק)?
| |
|
|
|
| 7/3/2021 15:24 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:24:46 |
| שלום,
רציתי לברר האם חוקי שירות הלקוחות החלים על חברוצת התקשורת גם חלים על קופות החולים? כלומר זמני המתנה אני מניהח שלא כי המצב היום חריג עם הקורונה אך לגבי שירות לקוחות טלפוני שמעבירים ממוקד ומחזירים למוקד שאיתו כבר דיברת מעל 50 דקות שיחה לשאלה קצרה של 20 שניות. על זה שלא נותנים לך לדבר עם מנהל טוענים לא הסברתי סיבה עבורה אני דורשת מנהל ובסוף מנתקים את הקו בפנים ( הכל מוקלט כמובן). האם ניתוק של נציג בפנים שהוא מודיע זאת גם זאת עבירה על חוק לצרכן? האם יש פיצוי כספי? ובכלל סירוב לבקשת הלקוח לדבר עם מנהל?
בברכה,
אליאן | |
|
|
|
| 10/3/2021 07:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 07:23:57 |
|
שלום רב אליאן,
באפשרותך לפנות אל הנהלת פניות הציבור של אותה הקופה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/3/2021 17:47 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 17:47:21 |
| שלום,
הייתי בחנות שהיה כתוב בה על בגד מסוים מחיר מקורי 1000 ומחיר חדש 500. שאלתי אם זה מבצע (כי לא פורסם כלום בעניין בחנות), ואמרו לי שלא, זה פשוט המחיר החדש של המוצר. האם מותר לחנות לעשות את זה? זה לא נחשב למבצע וצריך לעמוד ביתר הכללים? תודה! | |
|
|
|
| 9/3/2021 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 15:01:33 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, סעיף 8 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי מכירה מיוחדת כדלקמן:
" "מכירה מיוחדת" - מכירת סוף עונה, מכירת חיסול מלא או חלקי, מכירה לרגל אירוע כלשהו, מכירה שבה מוצעת לצרכן הטבה נוסף על הטובין או על השירותים שבעבורם שילם, או כל מכירה אחרת שבה מוצעים הטובין או השירותים של העסק, כולם או חלקם, במחירים מוזלים לתקופה מסוימת, שלא בדרך מתן הנחה לצרכן פלוני;"
סעיף 15(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת."
סעיף 15(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מהוראות כל דין בענין הצגת מחירים של טובין או שירותים."
מכאן, ובהנחה שלא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 7/3/2021 15:02 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 15:02:26 |
| שלום רב.
חשבון קודם שולם על פי הערכה (לא הגיע גורם פיזי לקריאת מונה).
לא נאמרה שום הערה כלשהי מפי הנציגה בדבר תשלום עתידי.
כעת, הגיע תשלום חדש, ובו קטגוריה של זיכוי/חובה יותר מ- 100 ש"ח
ובנוסף, חשבון החשמל. גם תשלום זה, הינו משוער. מי יודע אם לאחר תשלום זה, נחויב בעוד תשלום לאחר שהנציג יכתת רגליו אל המונה ויחליט כי יש לחייב בעוד?
יצרתי קשר עם חברת החשמל, נאמר לי כי תשלום ה-100+ הוא כתוצאה מקריאת המונה פיזית לאחר ששילמנו. כלומר נגבו מאיתנו שאריות של תשלום קודם.
הנציגה עוד אמרה שזהו מצב חוקי ועוד הוסיפה כי כששילמתי חשבון קודם, בעצם הסכמתי למחיר המשוער.
אני אומרת שזה מוזר, מכיוון שאם גם אני וגם נציגת החשמל עשינו עיסקת תשלום, לא ניתן לגבות מאיתנו מחיר כלשהו לאחר שהנציג בדק פיזית את המונה.
האם זה חוקי? מה אפשר לעשות? תודה.
עוד אוסיף כי במהלך השנים החשבונות שלנו לא הם בין 700-1000 .
באוקטובר 2020 הגיע חשבון מפיל לסת של 2334 ש"ח לפי השערה ללא נציג. התלוננו לחברת החשמל ואלו הפחיתו 200 ש"ח מהחשבון. משהו פה לא תקין. מעולם לא קיבלנו מחירים כאלו ולא נתקלנו בתופעת המשכי תשלום בחשבון הבא.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 13:42:44 |
| שלום רב שלומית,
באפשרותך לפנות אל פניות הציבור בחברה ואם המענה לא יהיה לשביעות רצונך תוכלי לפנות אל הרגולטור בתחום- רשות החשמל, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 9/3/2021 14:34 |
שלומית |
 | |
|
| 9/3/2021 14:34 |
שלומית |
 | |
|
| 9/3/2021 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/3/2021 12:56 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 12:56:25 |
| שלום רב!
קניתי גיטרה ולא מרוצה מאיכות של המוצר. לפני פחות מיום(20 שעות) ביקשתי להחזר כספי. המוכר אמר שיכול רק להחליף את הגיטרה. יש לי זכות לקבל את ההחזר כספי? באתר של המוכר לא כתוב כלום על אי אפשרות להחזיר את הכסף. | |
|
|
|
| 9/3/2021 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 14:39:41 |
| שלום רב מיכאל,
ראה את המידע שניתן לך מטה, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/3/2021 13:56 |
שיר כהן |
 | | מחבר: | שיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 13:56:03 |
| היי
במידה ולחברת ביגוד יש טעות במחיר ביצעתי הזמנה במחיר זה, רציתי לדעת אם מותר לכם לבטל לי את העיסקה כי זו היה טעות שלהם | |
|
|
|
| 9/3/2021 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 14:31:02 |
| שלום רב שיר,
האם תוכלי לפרט יותר? מה המחיר שהוצג? ומה המחיר שנדרשת לשלם?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או שבמחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, כאמור בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
| |
|
|
|
|