| 10/3/2021 10:21 |
מיטל הללי |
 | | מחבר: | מיטל הללי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 10:21:30 |
| שלום
רכשתי מכשיר של חימום מים בגז ולאחר שהמתקן הותקן התברר לי שכאשר הוא כבוי לחץ המים יורד משמעותית לאחר בירורים רבים מול חברת דור אלון גז שכללו שליחת מתקינים וגם החלפת מכשיר פעמיים ושליחת המכשיר ליצרן בחול הובהר לי שכך המכשיר עוד וזו לא תקלה אלא כך הוא מוגדר מראש וניתן "לעקוף" את התקלה הזו באמצעות תיקון בלוח החשמל שלי
ביקשתי לבטל עסקה ואני לא מצליחה לקבל החזר בין המתקין למשווק ולחברה הייצרנית
מה עושים ?
| |
|
|
|
| 14/3/2021 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 09:52:59 |
| שלום רב מיטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...רכשתי מכשיר של חימום מים בגז... הובהר לי שכך המכשיר עוד וזו לא תקלה אלא כך הוא מוגדר מראש..."- האם בעת רכישת המוצר נמסר לך מידע אחר? אם כן, מהו המידע?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך (בצירוף ראיות התומכות בטענתך) ולאחריו את מוזמת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 11:38 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:38:26 |
| | שלום. לפני 3 שבועות אשתי הלכה עם חברה שלה לחנות לקנות מוצרים לדירה. החברה קנתה מיטה ואשתי קנתה כורסא בצבע כחול. אתמול הגיעה המשלוח, החברה אכן קיבלה את הספה כפי שרצתה אבל הכורסא הגיעה בצבע שחור. כשאשתי אמרה לחנות שטעו בצבע אמרו לה שהיא יכולה לקבל החזר כספי או לבוא לקחת מהחנות את הכורסא בצבע כחול בעצמה. האם אין לו חובה לשלוח את הכורסא בצבע הנכון מאחר וזו טעות שלו? ממש חוצפה בעיניי. | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:54 |
דרור |
 | |
|
| 14/3/2021 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 09:24:53 |
| שלום רב דרור,
יצוין כי הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם/אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואף לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
מכאן ובהנחה שיש ברשותכם ראיה התומכת בטענתכם לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם ולאחריו אתם מוזמנים להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/3/2021 10:21 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 10:21:06 |
| הי לפני חודשיים עשיתי טיפול שיטת השערה לגבות
זה טיפול לאיפור קבוע להשלמת הגבה , הטיפול כשל וךא הייתה שום תוצאה לאחר שני הטיפולים שצריך לעשות, אמרתי למטפלת שעשתה לי 4 ימים אחרי שאין שום תוצאה לכך ואני מאוכזבת היא אמרה לי לחכות 28 יום ולראות את הץוצאה יןתר טוב חיכיתי לא קרה כלום אמרה לי שבעוד חודש בטיפול השני אני אראה תוצאה , היה גם סגר באמצע
כרגע אחרי שני טיפולים לא רואה תוצאה ואני רוצה החזר כספי על כך
האם מגיע לי החזר ? | |
|
|
|
| 14/3/2021 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 09:12:24 |
| שלום רב חנה,
האם יש הסכם בניכם? אם כן, מה נקבע בו?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/3/2021 10:20 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 10:20:26 |
| מוצר מסוים דוגמת מקרר, תנור אפיה , מיקרוגל וכדומה . נמכר לצרכן בחנות מסוימת . בבדיקה אצל היבואן הוא נותן למוצר הספציפי שנתיים האחריות מיום הקניה . החנות שמוכרת את המוצר מתנה את המחיר של המוצר לפי תקופת האחריות של המוצר. כאשר למעשה זה לא קריטריון מנחה מבחינת האחריות אצל היבואן . נאמר: החנות יכולה לתת לך את המוצר בחינם - למוצר ביום הקניה שנתיים אחריות !
האם זו התנהלות מסחרית תקינה מצד החנות . ומה אומר החוק .
תודה, | |
|
|
|
| 14/3/2021 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 08:50:33 |
| שלום רב מיכאל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על מנת לברר את התנהלות החברה, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 10/3/2021 09:15 |
שי"ל רעננה |
 | | מחבר: | שי"ל רעננה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 09:15:03 |
| על פי תנאי תו ירוק, בחדרי כושר או מכוני פילאטיס למשל, מותרת כניסת בעלי תו ירוק בלבד.
האם מי שקנה כרטיסיה (לא מנוי) זכאי להחזר כי לא התחסן ומנוע מלנצל את הכרטיסיה. בהרצאה אמש של המשפטן אמנון מרגלית שעובד אצלכם, לדבריו, כנראה שאין זכאות להחזר למי שבחר לא להתחסן ואולם המלצתו הייתה לקבל חוו"ד של עורך דין מטעמכם.
מה לגבי מינוי ששולם מראש ו/או בתשלומים ? האם למי שלא התחסן ולא עומד בתנאי תו ירוק יש זכות להחזר ו/או לעצור את התשלומים ? | |
|
|
|
| 14/3/2021 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 08:27:02 |
| שלום רב,
על מנת שניתן יהיה לבדוק את הנושא, אני, מציעה להגיש בקשת יעוץ עם העתק מההסכם.
בנוסף, אתם יכולים לעיין בהנחיות משרד הבריאות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - לבעלי תו ירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד.
סאונות סגורות"
| |
|
|
|
| 9/3/2021 18:58 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 18:58:27 |
| שלום,
רכשתי אוזניות באמצעות האינטרנט והם הגיעו במשלוח ולא היו נוחות לי, פניתי לחנות והם בתגובה סרבו להחזיר לי את כספי למרות שהייתה אריזה וכל הנלווים שהגיעו עם אותו מוצר. החנות טענה שערך המוצר ירד מכיוון שהמוצר סטרילי (אוזניות אייר פודס) ולא ניתן למכור אותן שוב.
הם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 10/3/2021 23:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 23:26:33 |
| שלום רב עידן,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 9/3/2021 19:26 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 19:26:57 |
| שלום רב,
בחודש ספטמבר 2020 ביקשתי זיכוי מחברת אגד בעקבות הטענה שגוייה של הרב קו שלי בנסיעה בינעירונית. באגד אישרו לי את הזיכוי והנציגה הטלפונית שלהם אמרה לי לפנות לכל עמדת רב קו שנמצאת בסביבתי (ירושלים) שם אקבל את הזיכוי לרב קו.בעקבות דבריה נסעתי במיוחד ובזבזתי זמן יקר למען ההטענה הזו, בעמדת הרב קו הקרובה אלי נאמר לי עי הפקידות שהיו במקום כי העמדה הזו (אפטאון ,גילה) איננה מקום של קבלת זיכוי כספי וכי המקום היחידי שעלי ללכת להטעין הינו רק בתחנה המרכזית בירושלים. בעקבות זאת ביקשתי מספר פעמים זיכוי כספי על ההטעייה הקשה של הנציגה שלהם ולבסוף קיבלתי פיצוי של 30 שח.
הודתי לאגד על הפיצוי של ה30 שח ובנוסף הארתי את עיניהם כי הפיצוי איננו כולל את הזמן והנסיעות היקרים שעלי להוציא במיוחד בכדי להטעין את 30 השקלים האילו ולכן ביקשתי פיצוי גבוה יותר. במכתבים החוזרים והנשנים שלהם בעקבות הפניות החוזרות והנשנות שלי הם הבהירו לי כי "הם אינם מחויבים לפצות אותי כלל,אף לא על ה30 שקלים,וכי אין בכוונתם לפצות אותי יותר".
הבהרתי להם כי הפיצוי הראשוני של ה30 שקלים בהחלט היה ממחויבותם מאחר שהם אלו שהטעו אותי ובכך גרמו לי להוצאות מיותרות נסיעות ובזבוז זמן יקר,אזי שפיצוי הוא הדבר הנכון לעשות.
אתם פניתם אליהם אך ציטטם לי את התשובה שלהם במקום להעמידם על מקומם כי הפיצוי המקורי אינו דיו בכדי שאכן ייחשב פיצוי. הכיצד אני מקבלת את הפיצוי הראוי סוף סוף כדי שאוכל לחדול עם מסכת העינויים הזאת?!
| |
|
|
|
| 10/3/2021 23:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 23:22:37 |
| שלום רב הדר,
היכן זה עומד כעת?
אנא צייני את מס' הפניה שלך.
יש לציין כי במקרה של מחלוקת עובדתית בניכם(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 9/3/2021 12:46 |
אנה אוסטרובסקי |
 | | מחבר: | אנה אוסטרובסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:46:58 |
| ביצעתי הזמנה של צימר בארץ דרך האתר בוקינג ושילמתי מראש בעט ההזמנה בכרטיס אשראי. החיוב היה מיידי וכחודש לפני החופשה. כאשר הגעתי לצימר נאמר לי ע"י בעלת המקום כי עליי לשלם לה ישירות בביט והיא לא מקבלת תשלום שאשראי דרך הבוקינג. נאמר לי על ידה כי אקבל החזר מידי מבוקינג ברגע שאעביר לה את הכסף. לאחר שהעברתי היא אמרה לי שהיא שולחת להם תופס ע"מ שיזכו אותי וזה יקח עד 3 ימים ולא מיידית כמו שנאמר לי לפני כן.
בנוסף נאמר לי כי היא תשלח לי חשבונית על התשלום בביט באותו היום אך זה לא קרה ועבר שבוע. ביקתי ממנה את החשבונית כבר 3 ימים רצוף אך ללא מענה.
כאשר יצרתי קשר עם בוקינג בנושא נאמר לי כי בעלת המקום עוד לא שלחה את הטופס ע"מ לזכות אותי למרות שהיא אמרה לי ששלחה. אני בתקשורת איתם כבר מספר ימים ונאמר לי שאקבל זיכוי עד 14 יום!במקום מיידי או 3 ימים כמו שנאמר לי קודם.
כרגע אני במצב ששילמתי פעמיים על אותה החופשה. התשלום כפול גרם לי נזק כלכלי ושיבש את החופשה כי לא היה תקציב לשאר הדברים שרציתי לעשות ועוגמת נפש וסטרס רב.
אשמח ליעוץ מה לעשות בנורא. וקלת לתבוע אשמח לדעת אם ניתן. | |
|
|
|
| 10/3/2021 09:08 |
אנה |
 | |
|
| 10/3/2021 23:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 23:21:06 |
| שלום רב אנה,
על מנת לברר מול בית העסק בישראל אני, מציעה כי תבצעי פניה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין טענתך לפיה:
"...כרגע אני במצב ששילמתי פעמיים על אותה החופשה. התשלום כפול גרם לי נזק כלכלי ושיבש את החופשה כי לא היה תקציב לשאר הדברים שרציתי לעשות ועוגמת נפש וסטרס רב..."- באפשרותך לברר מול שתי החברות בעניין, יש לציין כי במקרה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 19:26 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 19:26:39 |
| שלום רב,
בחודש ספטמבר 2020 ביקשתי זיכוי מחברת אגד בעקבות הטענה שגוייה של הרב קו שלי בנסיעה בינעירונית. באגד אישרו לי את הזיכוי והנציגה הטלפונית שלהם אמרה לי לפנות לכל עמדת רב קו שנמצאת בסביבתי (ירושלים) שם אקבל את הזיכוי לרב קו.בעקבות דבריה נסעתי במיוחד ובזבזתי זמן יקר למען ההטענה הזו, בעמדת הרב קו הקרובה אלי נאמר לי עי הפקידות שהיו במקום כי העמדה הזו (אפטאון ,גילה) איננה מקום של קבלת זיכוי כספי וכי המקום היחידי שעלי ללכת להטעין הינו רק בתחנה המרכזית בירושלים. בעקבות זאת ביקשתי מספר פעמים זיכוי כספי על ההטעייה הקשה של הנציגה שלהם ולבסוף קיבלתי פיצוי של 30 שח.
הודתי לאגד על הפיצוי של ה30 שח ובנוסף הארתי את עיניהם כי הפיצוי איננו כולל את הזמן והנסיעות היקרים שעלי להוציא במיוחד בכדי להטעין את 30 השקלים האילו ולכן ביקשתי פיצוי גבוה יותר. במכתבים החוזרים והנשנים שלהם בעקבות הפניות החוזרות והנשנות שלי הם הבהירו לי כי "הם אינם מחויבים לפצות אותי כלל,אף לא על ה30 שקלים,וכי אין בכוונתם לפצות אותי יותר".
הבהרתי להם כי הפיצוי הראשוני של ה30 שקלים בהחלט היה ממחויבותם מאחר שהם אלו שהטעו אותי ובכך גרמו לי להוצאות מיותרות נסיעות ובזבוז זמן יקר,אזי שפיצוי הוא הדבר הנכון לעשות.
אתם פניתם אליהם אך ציטטם לי את התשובה שלהם במקום להעמידם על מקומם כי הפיצוי המקורי אינו דיו בכדי שאכן ייחשב פיצוי. הכיצד אני מקבלת את הפיצוי הראוי סוף סוף כדי שאוכל לחדול עם מסכת העינויים הזאת?!
| |
|
|
|
| 10/3/2021 22:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:50:42 |
| שלום רב הדר,
היכן זה עומד כעת?
אנא צייני את מס' הפניה שלך.
יש לציין כי במקרה של מחלוקת עובדתית בניכם(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/3/2021 14:39 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 14:39:27 |
| היי, האם עבור מוצר שהוחלף, אני זכאי להחזר כספי מיום הרכישה המקורי או מיום החלפת המוצר לאחר מכן? כלומר האם החלפה היא כמו רכישה של מוצר חדש ומדיניות החלפות/החזרים מתאפסת?
| |
|
|
|
| 2/3/2021 11:39 |
גיא |
 | |
|
| 3/3/2021 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:59:34 |
| שלום רב גיא,
מה המדיניות של בית העסק בחנות?
מה המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם עבור מוצר שהוחלף, אני זכאי להחזר כספי..."- מה כוונתך?
| |
|
|
|
| 8/3/2021 14:43 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 14:43:47 |
| היי, מדובר בנעליים.
בית העסק מציע החזר כספי תוך 14 ימים מקבלת המוצר (בחנות או במכר מרחוק).
במידה והחלפתי את זוג הנעליים לאחר 10 ימים והזוג החדש לא מתאים לי ואני רוצה לקבל החזר כספי - האם אני זכאי להחזר כספי לאחר 14 ימים נוספים כלומר מיום ההחלפה או מיום העסקה המקורית לפני ההחלפה?
| |
|
|
|
| 9/3/2021 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 09:22:01 |
| שלום רב גיא,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן ושעלות המוצר עולה על 50 ש"ח. על כן, בחלוף המועד הקבוע בתקנות ביטול עסקה(יומיים ממועד הרכישה), יהיה באפשרותך לפעול בהתאם למדיניות החזרת טובין בחנות שלא עקב פגם, ובמידה שמדיניות בית העסק איפשרה לך לבצע החלפה ומימשת את זכותך זו, הרי שלא תקום לך זכות לביטול העסקה והשבת כספך.
| |
|
|
|
| 10/3/2021 16:54 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 16:54:09 |
| תודה על ההסבר, אולם שאלתי משהו אחר -
האם במידה ולאחר יום אחד החלפתי את המוצר באחר - האם עומדים לזכותי מחדש שוב יומיים לביטול העסקה או לא? | |
|
|
|
| 10/3/2021 22:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:45:46 |
| שלום רב גיא,
במידה שעמדה לך הזכות לבטל את העסקה ובחרת באפשרות של החלפת המוצר, הרי שבמקרה זה לכאורה "ויתרת" על זכותך לבטל את העסקה . | |
|
|
|
| 3/3/2021 13:41 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 13:41:57 |
| שלום, לפני כחודשיים הגעתי לסניף פרופורציה בתל אביב כדי לקבל הצעת מחיר על טיפולי לייזר (באותה תקופה טיפולים קוסמטיים היו מוזלים ומסובסדים דרך מכבי ). נפגשתי עם נציגה מהסניף אשר הביאה לי הצעת מחיר על הטיפולים הרצויים. ביקשתי ממנה לבצע שיחת טלפון לאמא שלי כדי לבקש ממנה את פרטי האשראי לתשלום ואחזור אליה בהקדם.
בהמשך היום או יום אחרי התקשרתי לנציגה, ביקשתי להוסיף טיפול נוסף ולבצע תשלום. וכך קרה, שילמתי 3322 ש"ח (200 ש"ח יותר מההצעה שקיבלתי עקב הוספת טיפול נוסף)
לאחר חודשיים (עקב הסגר) הגעתי לסניף לטיפול ראשון, כאשר המזכירה עברה איתי על אזורי הטיפול בלייזר שקבענו, שמתי לב שחסר אזור הידיים (עליו שילמתי מלכתחילה). המזכירה אמרה לי לא לדאוג, שהיא תדבר עם הבחורה איתה סגרתי את הטיפולים, שבנתיים אחתום על הטופס הסכמה לטיפול ואחר כך נדאג לשאר, הסכמתי, ועל הטופס הסכמה גם רשמתי ש "שולם גם על טיפול באזור הידיים" וחתמתי.
כאשר הנציגה איתה סגרתי את העסקה חזרה אליי (אחרי הודעות חוזרות ונשנות מצידי) היא אמרה לי שזה מה שסגרתי וזה מה יש ואם אני רוצה לקבל טיפול לייזר באזור הידיים אני צריכה להוסיף 1700 ש"ח (המחיר הלא מסובסד עקב כך שמכבי סיימו את ההתקשרות איתם).
אני אמרתי לה שאני לא מוכנה להוסיף, אני שילמתי על פי ההצעת מחיר שהביאה לי + על התוספת אזור שדיברנו בטלפון וזה מה שמגיע לי לקבל, מה גם שלא נשלחה אליי קבלה מיד לאחר ביצוע התשלום אז לא הייתה לי שום אפשרות לעלות על הטעות, אותה קיבלתי רק שהגעתי לסניף (לאחר חודשיים), מה גם שלטענתה הם אף פעם לא מביאים קבלה אלא אם הלקוח מבקש מהמזכירות עצמה.
ואני רציתי לבדוק לפי הזכויות להגנת הצרכן האם לפי החוק מגיע לי לקבל את הטיפולים עליהם שילמתי לפני מה שכתוב בהצעת מחיר ? משום שהעסקה נסגרה בטלפון עם הנציגה, אני סמכתי עליה והבאתי לה את כרטיס האשראי שתבצע את העסקה כראוי, אך לאחר חודשיים גיליתי שיש טעות? | |
|
|
|
| 4/3/2021 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 14:37:57 |
| שלום רב סתיו,
בהנחה שיש לך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
עם זאת, היה ואין ברשותך ראיה התומכת בטענתך הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) שבו רק בבית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 5/3/2021 17:02 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2021 | | שעה: | 17:02:39 |
| יש בידי את הצעת המחיר ששילמתי על פיה
האם זה מספיק? | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:20:55 |
| שלום רב סתיו,
האם בהצעת מחיר מופיעה ההוכחה לטענתך? | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:35 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:35:29 |
| | אכן כן, בהצעת המחיר מפורטים כל הטיפולים עליהם שילמתי | |
|
|
|
| 7/3/2021 10:35 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 10:35:45 |
| | אכן כן, בהצעת המחיר מפורטים כל הטיפולים עליהם שילמתי | |
|
|
|
| 7/3/2021 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/03/2021 | | שעה: | 11:12:27 |
| שלום רב סתיו,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/3/2021 11:56 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 11:56:30 |
| תודה על הסיוע
האם יש מדריך מה לכתוב במכתב שאני צריכה לשלוח לבית העסק ? מה צריך להיות מצוין שם ? לשלוח בדואר רשום ? | |
|
|
|
| 9/3/2021 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 12:13:01 |
| שלום רב סתיו,
במכתב עליך לפרט את השתלשלות העניינים.
באפשרותך לשלוח באמצעות דוא"ל או פקס או בדואר. | |
|
|
|
| 10/3/2021 22:13 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:13:05 |
| | והאם אני צריכה לציין את הדרישה שלי לקבל את הטיפולים עליהם שילמתי ואת ההתקשרות איתכם? | |
|
|
|
| 10/3/2021 22:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:25:41 |
| שלום רב סתיו,
באפשרותך לפרט את כל השתלשלות העניינים ואת דרישתך מהחברה.
תוכלי לציין במכתבך "העתק למועצה לצרכנות" כדי שידעו שאת פונה אלינו. | |
|
|
|
| 9/3/2021 19:12 |
שרה שטיין |
 | | מחבר: | שרה שטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 19:12:04 |
| שלום,
אני נציגת וועד הורים של מעון ממשלתי. אנו רוצים לבקש החזר על תשלום בזמן שהגן היה סגור בגלל:
1. גננת חלתה עם קורונה. איפה כתוב שהיא צריכה להחזיר תשלום מלא ולא רק 35%?
2. ילד אחד בגן חלה בקורונה. הבנתי מאמנון מרגלית שאי-אפשר לבקש החזר אפילו שהגן נסגר ולא היתה פעילות בכלל. זה נכון?
תודה,
שרה | |
|
|
|
| 10/3/2021 22:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:23:07 |
| שלום רב שרה,
על מנת לברר את פנייתכם אני מציעה כי תגישו תלונה באתרנו בצירוף החוזה שבניכם.
באפשרותכם לעיין במידע שקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/meonot_korona_issue
| |
|
|
|
| 8/3/2021 11:02 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 11:02:02 |
| שלום וברכה, נביעות הןדיעו לנו באופן פתאומי ומפתיע שמפסיקים בעוד חודשיים את שירות כדי המים לחלוטין, נוצר מצב לא נתפס שיהיה רק את מי עדן ללא שום תחרות למחירים ולשירות . האם יתכן דבר כזה במוצר חיוני כ"כ ? | |
|
|
|
| 10/3/2021 22:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 22:02:57 |
| שלום רב חיים,
באפשרותך לברר מה האפשרויות שקיימות לחברה להציע לך.
לעניין שאתך בדבר:"...ללא שום תחרות למחירים ולשירות . האם יתכן דבר כזה במוצר חיוני כ"כ ?" - תנסה אולי לברר מול משרד הכלכלה והתעשייה או כנסת ישראל(היחידה לפניות הציבור).
| |
|
|
|
| 9/3/2021 16:40 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 16:40:46 |
| | שלום, עשיתי מנוי בחדר כושר ללא התחייבות עם תשלום חודשי קבוע של 199 ש"ח במקרה של ביטול צריך לתת חודש התראה מראש. עם פרוץ הקורונה בשנה שעברה נסגרו בפתאומיות חדרי הכושר לתקופה ממושכת.בעקבות אי יכולת לספק שירות וגם מצב המגיפה בוטל המנוי. חדר הכושר עדיין גבה ממני תשלום עבור חודש התראה מראש. האם זה תקין? וזאת למרות שהם לא יכלו לספק שירות? | |
|
|
|
| 10/3/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:47:08 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חדר הכושר עדיין גבה ממני תשלום עבור חודש התראה מראש..."- האם ניתנה לך האפשרות להתאמן במהלך החודש? | |
|
|
|
| 10/3/2021 21:26 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 21:26:26 |
| | לא ניתנה אפשרות חדרי הכושר היו סגורים וגם שהייתה אפשרות לא היו פתוחים בצורה סדירה או אם יכולת באמת להתאמן עם הקורונה | |
|
|
|
| 10/3/2021 21:30 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 21:30:21 |
| | רק בשביל לדייק הם סגרו באופן חד צדדי את החדר כושר בתאריך 15/3/20 בלי התראה מוקדמת עד לחודש יוני בערך וגם בכל התקופה הזו לא היה מענה | |
|
|
|
| 10/3/2021 21:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 21:53:04 |
| שלום רב טל,
על מנת לבדוק את פנייתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/3/2021 17:46 |
זיוה |
 | | מחבר: | זיוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 17:46:45 |
| שלום
נכנסתי לאתר על מנת לקנות מוצר לשיער ששמעתי עליו הרבה המלצות.
ניסיתי לחפש באתר את המרכיבים של המוצר אבל לא מצאתי.
האם יש חובה לכתוב רכיבים של המוצר באתר אינטרנט?
אם זה היה בחנות הייתי מסתכלת על הבקבוק אבל זה נמכר רק באינטרנט.
תודה רבה,זיוה | |
|
|
|
| 10/3/2021 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 16:44:55 |
| שלום רב זיוה,
האם פנית אל החברה לבירור העניין?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) בית עסק מחויב בחובת גילוי כקבוע בסעיף 14ג(א) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"14ג. (א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(תיקון מס' 14) תשס"ד-2004
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
(3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;
(4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;
(5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;
(6) פרטים בדבר אחריות לנכס;
(תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג).
בנוסף, סעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק לספק לצרכן בכתב ,טופס גילוי נאות, כדלקמן:
" (ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה הפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה:
(1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2);
(2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה;
(תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג);
(4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס;
(5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות;
(6) תנאים נוספים החלים על העסקה." | |
|
|
|
| 9/3/2021 16:36 |
פיני |
 | | מחבר: | פיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 16:36:59 |
| | הייתי בסופר ורציתי לקנות בקבוק שתיה חריפה עליו היה שתי מדבקות מחיר מדבקה אחת 169 , מדבקה שניה 149 מה אומר החוק תודה | |
|
|
|
| 10/3/2021 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:24:20 |
| שלום רב פיני,
האם יש לך ראיה התומכת בטענתך?
עקרונית, סעיף 17ב(א)בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הינו המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה.
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/3/2021 16:07 |
לא מבין את התשובה שלכם |
 | | מחבר: | לא מבין את התשובה שלכם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 16:07:55 |
| מה זו התשובה האוטומטית הזו?
האם קראת את מה שפיני שאל?
יש שני מחירים על המוצר. אחד יקר ואחד נמוך. האם הנמוך מחייב את בית העסק, או לא?
נדרשת הבהרה גם ברמה העקרונית לפני שמגיעים לכתיבת מכתבים לבתי עסק ונכנסים למלחמות. | |
|
|
|
| 10/3/2021 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 16:18:53 |
| שלום רב אדון,
כפי שתוכל לעיין במענה לעיל, הוצגו הוראות הדין מחוק הגנת הצרכן המתייחסות לחובת בית העסק.
בכל מקרה ועל מנת לבדוק את תלונתו של הצרכן, הוצע לו לפנות קודם כל לחברה ולאחריו שיגיש את תלונתו באתרנו בצירוף ראיות התומכות בטענתו.
| |
|
|
|
| 8/3/2021 17:10 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 17:10:00 |
| | רכשתי ביגוד באינטרנט, בידיעה שניתן להחזיר ולקבל החזר כספי בקיזוז 5%. יצרתי קשר יום למחרת קבלת הפריטים והודעתי על כוונתי להחזירם. בעל העסק מסרב לתת החזר כספי אלא זיכוי בלבד בטענה כי מדובר בפקיטים בהנחה והדבר מפורסם באתר. האם זה תקין? | |
|
|
|
| 9/3/2021 18:13 |
אורי |
 | |
|
| 10/3/2021 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 16:10:41 |
| שלום רב שירה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
והאם יש ברשותך הודעת ביטול בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 9/3/2021 17:42 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 17:42:48 |
| | שלום, לאחר הגשת תלונה וסאגה ממושכת נמצא שאני זכאית לכסף ששילמתי לבזק בינלאומי חזרה. אני מחכה חודש לצ׳ק שהם אמורים לשלוח לי, מאז שהבאתי להם את הכתובת. פניתי שוב שבועיים אחרי ונאמר לי שהצ׳ק הונפק ויצא למשלוח בימים הקרובים. מאז לא קיבלתי. האם יש חוק לגבי החזר הכסף? מה אפשר לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 10/3/2021 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:59:00 |
| שלום רב מאיה,
אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים עם העתק למועצה לצרכנות ולאחריו הגישי תלונה באתרנו, במידה שהעניין יסתדר, אנא הודיעו לנו.
| |
|
|
|
| 9/3/2021 15:44 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 15:44:08 |
| | בחנות נעליים - במידה וקיים שלט מבצע שאומר במקום 200 שח רק 100 שח - ועברו מעל 35 ימים - למשל עברו 50 ימים - האם זה מותר? או שמדובר פה ב"פייק" מבצע וצריך להגדיר לפריט הזה את המחיר הזה כמחיר הרגיל שלו ולא מחיר מבצע? | |
|
|
|
| 10/3/2021 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:14:19 |
| שלום רב אריק,
ראה מידע העונה לשאלתך באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/end-of-season-sales | |
|
|
|
| 8/3/2021 16:38 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2021 | | שעה: | 16:38:19 |
| היי, בתאריך ה 21/02/2021 נפתחו המכוני כושר למחוסני החיסון השני בלבד על פי התו הירוק, אני מנוייה למכון כושר אך עקב כך שלא התחסנתי אנני יכולה להגיע למכון. ניסתי להתקשר כמה וכמה פעמים במהלך החודש חודשיים האחרונים בכדי לבטל את ונתקלתי בחוסר מענה, בנוסף לפני כשבוע חייבו אותי חיוב נוסף.
היום התקשרתי פעם נוספת למכון וביקשתי מהם לבטל והסברתי לה על חוסר ההגיון לחייב אדם שאין באפשרותו להגיע ולא בגלל סיבות אישיות אלא "מכוח עליון" ומכוח ההנחיות החדשות ונתקלתי בתשובה: "היה לך 4 חודשיים שיכולת להתחסן וזוהי בחירה שלך החוזה ממשיך כרגיל עד שתבטלי אותו על ידי טופס ביטול" נוסף לעוד כל מיני טענות כמו למה לא התקשרת קודם (למרות שהתקשרתי)ואת יכולה לפנות עם השאלות האלו לממשלה תתעדכני בהנחיות.
בנוסף היא שלחה לי טופס ביטול ואמרה שיחייבו אותי גם על חודש הבא ורק אז יבטלו את המנויי.
אשמח לדעת אם יש באפשרותה לעשות זאת ולחייב אותי בעוד שאין לי את האפשרות להגיע למכון ולא מרצוני אלא על פי התקנות?
ואם סעיף 18 לחוק החוזים יכול לעזור כאן שלא עלי לדעת שהמכונים יפתחו רק למחוסנים בעוד בזמן חתימה על החוזה לא היה אפילו דיבור על חיסונים? | |
|
|
|
| 10/3/2021 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 11:29:54 |
| שלום רב לינוי,
עקרונית הנחיות משרד הבריאות קובעות כי:
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - לבעלי תו ירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד.
סאונות סגורות"
ראי בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1 (תחת הכותרת: "הנחיות לשגרה בזמן קורונה")
| |
|
|
|
| 10/3/2021 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 11:33:58 |
| שלום רב לינוי,
בהמשך למופיע לעיל, בפנייתך את מציינת כי:
"...בנוסף היא שלחה לי טופס ביטול ואמרה שיחייבו אותי גם על חודש הבא ורק אז יבטלו את המנויי..." האם בתקופה שבית העסק לא היה פתוח עקב הסגר האם חשבונך חויב או הוקפא?
| |
|
|
|
| 10/3/2021 14:30 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 14:30:27 |
| בתקופת הסגרים המכון היה סגור לגמרי ולכן הוקפא המנוי אוטומטית לכולם, ועכשיו שהם מתחילים להפעיל רק למתחסנים מחייבים את כולם, אני לא מחוסנת לכן ביקשתי לבטל או להקפיא והם מתעקשים לחייב אותי גם על החודש הזה וגם על החודש הבא למרות שאין לי אפשרות כניסה למכון.
יש להם את האפשרות לעשות זאת?
ואם אין להם אז מה אני יכולה להגיד להם בכדי שיחזירו לי את הכסף ולא יחייבו אותי גם על חודש הבא? | |
|
|
|
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 14:30:39 |
| בתקופת הסגרים המכון היה סגור לגמרי ולכן הוקפא המנוי אוטומטית לכולם, ועכשיו שהם מתחילים להפעיל רק למתחסנים מחייבים את כולם, אני לא מחוסנת לכן ביקשתי לבטל או להקפיא והם מתעקשים לחייב אותי גם על החודש הזה וגם על החודש הבא למרות שאין לי אפשרות כניסה למכון.
ואם אין להם אז מה אני יכולה להגיד להם בכדי שיחזירו לי את הכסף ולא יחייבו אותי גם על חודש הבא? | |
|
|
|
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 14:30:56 |
|
|
|
| 10/3/2021 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:01:16 |
| שלום רב לינוי,
לשאלתך בדבר:
"...יש להם את האפשרות לעשות זאת?..."- אני מציעה לך לעיין את הנחיות משרד הבריאות כמפורט לעיל.
יצוין כי תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר, כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, שבמהלכם הצרכן ימשיך לקבל שירות(במקרה זה, ראה את הנחיות משרד הבריאות, כמפורט במענה לעיל), למידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
בכל מקרה,היה ואת מעוניינת שנברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|