| 17/3/2021 15:49 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 15:49:12 |
| שלום רב
לפני כ 3 שנים רכשנו כיריים ש למותג יקר וידוע - כבר אחרי שנה ובמסגרת האחריות עקב דליפת גז נשלחו הכיריים לתיקון אצל נותן השירותים, מסבר שהייתה תקלה ב 2 מבערים לא חויבנו בתיקון , אך כן חויבנו בגין השירותים של חברת הגז ב 400 ש"ח . מלבד הסיכון הגדול אילולא היינו עולים בזמן על הדליפה.
כעת שנה מרגע התיקון ושלוש שנים מרגע הרכישה שוב דליפת גז שוב נותקנו מגז ע"פ חברת הגז הדליפה מהכיריים - חברת הכיריים ונותן השירות מתנערים מאחריות.
להערכתנו הכיריים מהקגע הראשונות היו עם פגם ביצור, לא יתכן שתוך 3 שנים אותן תקלות וכיריים מושבתות , לכאורה בין החברות המובילות בשוק.
האם ניתן לעשות עם זה משהו ? האם יש אחריות תאגידית לאורך חיים ואיכות מוצר?
| |
|
|
|
| 22/3/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 15:23:51 |
| שלום רב לימור,
בפנייתך את מציינת כי:
"...כעת שנה מרגע התיקון ושלוש שנים מרגע הרכישה שוב דליפת גז שוב נותקנו מגז ע"פ חברת הגז הדליפה מהכיריים - חברת הכיריים ונותן השירות מתנערים מאחריות..." האם בוצעה פניה בכתב הן לספק הגז והן ליבואן/יצרן?
עקרונית, על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
עם זאת, היות שאת מציינת כי:
"...כבר אחרי שנה ובמסגרת האחריות עקב דליפת גז נשלחו הכיריים לתיקון אצל נותן השירותים, מסבר שהייתה תקלה ב 2 מבערים לא חויבנו בתיקון , אך כן חויבנו בגין השירותים של חברת הגז ב 400 ש"ח ..." ככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך זו, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה,את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/3/2021 13:39 |
גבריאל |
 | | מחבר: | גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 13:39:48 |
| | רכשתי כרטיס טיסה דרך איסתא לפני שלושה חודשים יום לפני הטיסה הטיסה בוטלה ע"י חברת התעופה סכום הכרטיס היה 903 ש"ח וזוכתי רק על 798 ש"ח האם החברה רשאית לגבות מימני דבי ביטול למרות שלא אני ביטלתי את הטיסה או כל סכום אחר? | |
|
|
|
| 22/3/2021 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 14:24:41 |
| שלום רב גבריאל,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה?
בהנחה שהכסף הועבר אליך דרך סוכנות הנסיעות, האם בהסכם בניכם מופיע עמלת דמי טיפול?
| |
|
|
|
| 16/3/2021 21:36 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 21:36:13 |
| שלום וברכה
1. לפני קרוב לשנה החלפנו את ספק הגז במערכת המשותפת בבנין.
2. בהצעת המחיר נכתב כי מדובר בהנחה חריגה כנגד התחייבות ל-5 שנים.
3. כך גם בחוזה השאלת הציוד מול החברה, נכתב ונחתם שתוקפו של החוזה ל-5 שנים.
4. נבקש לדעת האם יש בכך בכדי למנוע מלהחליף כעת לספק גז שמציע תנאים טובים יותר, עד לתום התקופה.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 17/3/2021 13:36 |
חיים |
 | |
|
| 17/3/2021 13:36 |
חיים |
 | |
|
| 22/3/2021 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 14:18:37 |
| שלום רב חיים,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, על כן, יהיה עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם וכן מוצע להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים בטרם תחליטו. | |
|
|
|
| 17/3/2021 14:40 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 14:40:51 |
| שלום
הזמנתי 4 דלתות פנים בעסקה טלפונית
כאשר הגיעה המתקין והמוביל (המתקין הוא גם המוביל) התברר שגוון הדלתות לא מתאים עבורנו וביקשנו לא להתקין את הדלתות ולבטל את העסקה.
כמובן ששילמנו למתקין עבור הובלת הדלתות.
בית העסק ממנו קנינו את הדלתות לא מוכן לבטל את העסקה ולהחזיר את התשלום שבוצע עבורה בטוענה שבחוזה הרכישה רשום שלא ניתן לבטל עסקה לאחר עדכון המידות.
יש לציין שהדלתות הינן במידות סטנדרטיות ועדיין ארוזות באריזת הספק.
האם אני יכול לבטל את ההזמנה או שהספק צודק?
תודה | |
|
|
|
| 22/3/2021 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 14:11:31 |
| שלום רב איתמר,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות מיוחדות ודרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך כי המוצר קיים בקטלוג החברה וכי לא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק בעניין. | |
|
|
|
| 17/3/2021 09:23 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 09:23:48 |
| שלום רב,
האם הפיצוי בגין אי הגעה של טכנאי כולל עם אינסטלטורים?
תודה | |
|
|
|
| 22/3/2021 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 13:44:42 |
| שלום רב רונן,
האם השירות הוא במסגרת הביטוח לדירה? אם כן, יהיה עליך לפנות אל חברת הביטוח ואם תתקל בבעיה תנסה לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority
| |
|
|
|
| 17/3/2021 06:13 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 06:13:47 |
| | שלום, לפני חודש הזמנתי מקלחון. המקלחון לא הגיע לאחר 21 ימי עבודה מאישור ההזמנה. האם אני יכולה לבטל את העסקהצולקבל את מלוא הכספי בחזרה? ואם כן, כיצד לעשות זאת? בית העסק לא רוצים לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 22/3/2021 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 10:38:56 |
| שלום רב אלינה,
האם סוכם בניכם מועד אספקת המוצר? אם כן, מתי היה אמור להגיע המוצר(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר,
כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ועל מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/3/2021 20:43 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 20:43:54 |
| שלום רב,
סגרתי שדרוג מטבח מול נגר פרטי - כולל הסכם אספקה מסודר בו נאמר שאחרי מדידות בדירה להתאמת מידות השדרוג יתבצעו שינויים בתוכנית שבהסכם אם ידרשו והתאמת מחיר בהתאם. כמו כן נאמר שאספקת המוצר תתבצע 14 ימי עבודה אחרי המדידות.
אחרי ביצוע המדידות בפועל כאמור, בעל העסק התחיל למרוח זמן ולא הצלחתי לעדכן מולו את השינויים בתוכנית כפי שסוכם למרות שהמדידות הראו שיש צורך בשינויים לעומת תוכנית ראשונית שהייתה משוערת.
כעת כבר עבר הזמן של 14 יום מהמדידות, כלומר זמן בו המוכר אמור לספק את המוצר אבל לא רק שהמוצר לא סופק, התוכניות עוד לא עברו תאום ואישור מולו, ביצוע הבנייה של המטבח לא החל. כעת הודיע בעל העסק שאינו מעוניין לספק לי את המוצר והוא יבטל את העסקה ויחזיר את המקדמה, זאת כשמדובר ביום שאני כבר אמור להיות עם מוצר מוגמר מוכן לפי ההסכם.
האם יש לו את הזכות לביטול חד צדדי של העסקה בשלב כה מתקדם? באיזו דרך אני יכול להניע אותו מהחלטתו? אני מעוניין לקבל את המוצר ולא מעוניין בהחזר. | |
|
|
|
| 16/3/2021 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 12:18:23 |
| שלום רב דימה,
ראשית, עליך לברר בהסכם ההתקשרות בניכם אם ישנו הסכם לפיצוי מוסכם במקרה שאחד הצדדים מבטל את העסקה.
שנית, בפנייתך אתה מציין כי:
"כעת הודיע בעל העסק שאינו מעוניין לספק לי את המוצר והוא יבטל את העסקה ויחזיר את המקדמה...אני מעוניין לקבל את המוצר ולא מעוניין בהחזר"- במקרה המתואר, אתה טוען כי החברה הודיעה על ביטול העסקה (ההזמנה) ואילו אתה מעוניין בקיום ההסכם, ומשכך, במידה שאתה מעוניין לאכוף את החוזה, דהיינו לקיים את מה שסוכם בניכם, הרי שיהיה צורך לפנות אל בית המשפט (לא בבית המשפט לתביעות קטנות), על מנת שהעניין יוכרע.
לשם כך, יהיה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים .
| |
|
|
|
| 16/3/2021 23:50 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 23:50:17 |
| תודה!
במקרה ולא מופיע פיצוי מוסכם במקרה של ביטול חוזה האם יש פיצוי מוסכם ברירת מחדל כלשהו שנכנס לתוקף? | |
|
|
|
| 18/3/2021 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 15:12:33 |
| שלום רב דימה,
עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 15/3/2021 15:23 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2021 | | שעה: | 15:23:28 |
| ב21.1 רכשתי במבצע מטבח חוץ דרך חברה מסויימת, בדף המוצר בחברה כתוב מפורשות שאספקת המוצר היא מיידית, לאחר שרכשתי את המוצר, התקשרו אלי מהחנות ואמרו לי שהאספקה היא עד 30 ימי עסקים, כשפניתי במהלך 30 הימים הללו לשאול מה קורה עם האספקה- אמרו לי שיסופק בזמן, לאחר שעברו 30 ימי העסקים, אמרו לי עוד שבוע שבועיים.
היו ם15.3- כמעט חודשיים מהרכישה, עדיין לא קיבלתי את המוצר ואני מתלבט האם לפנות למועצה לצרכנות, ואיך הם יכולים לעזור לי? אני עדיין מעוניין במוצר, וברצוני לקבלו במחיר ששילמתי, אבל עדיין רוצה לקבלו במהרה.
וכמו כן, ראיתי שהפנייה לועדה היא רק לאחר פנייה בכתב אל החנות, האם הודעות WHATSAPP נחשבות בכתב או שיש צורך במכתב /מייל, רשמי?
תודה | |
|
|
|
| 16/3/2021 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 15:37:17 |
| שלום רב גלעד,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב באמצעות הדרכים הללו:
דוא"ל פקס, וואטסאפ .
במידה שיש לך ראיה התומכת בטענתך(מסמך המעיד על מועד אספקת המוצר), אני, מציעה שלאחר פנייתך לחברה, כאמור לעיל, תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת שיהיה ניתן לפנות אל החברה לבירור תלונתך בדבר איחור באספקת המוצר. | |
|
|
|
| 16/3/2021 20:47 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 20:47:37 |
| | האם יש זכאות/ חובה לקבל פיצוי כלשהו על איחור באספקת מוצד בעבר לזמן בו התחייב הספק? | |
|
|
|
| 18/3/2021 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 15:10:30 |
| שלום רב גלעד,
האם נגרם לך נזק מוכח?
| |
|
|
|
| 16/3/2021 14:23 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 14:23:26 |
| שלום רב,
רכשתי רכב חדש בסכום לא מבוטל לפני כשבוע.
אתמול התגלתה ברכב תקלה.
הרכב הועבר למוסך המרכזי והתגלה כי ברכב יש תקלה בייצור והרכב צריך לשכב במוסך למשך 14 ימים.
אני רוצה לדעת מה מגיע לי על פי חוק ביחס לפיצוי או ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 17/3/2021 10:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 10:30:14 |
| | בנוסף למה שנציגת המועצה תכתוב, רכב לא צריך להיות במוסך אם אין באמת צורך בכך. ישנם מוסכים שמנצלים את רכבי הלקוחות לצורך ביצוע משלוחים. יש בו גם חלקים יקרים שלא כי שיהיו ליד ידיים זרות. במידה ולא מדובר בבעיה רצינית, הייתי שוקל להשאיר אותו בבית ואז להביא אותו למוסך כאשר החלק הפגום מגיע. אם את נאלצת להשאיר אותו במוסך, הייתי מציע לך או לקרוב אליך לקפוץ מדי פעם למוסך ו"להריח" אם הוא לא משמש למשלוחים. לכל שאלה את יכולה להתייעץ גם ב- carsforum.co.il אתר שעוסק בכל נושאי הרכב. לביטול עסקה את לא זכאית. לרכב חליפי יתכן שכן ולכן הייתי מתייעץ גם באתר שהבאתי. | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:58:00 |
| שלום רב לי,
מתי נרכש המוצר?
האם יש ברשותך תעודת
אחריות? אם כן, מה מופיע בו? | |
|
|
|
| 16/3/2021 20:34 |
עדי טביב |
 | | מחבר: | עדי טביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 20:34:36 |
| שלום רב, בתאריך 8.2 ביצעתי הזמנה של סלון, מזנון ושולחן סלון תואם. שצריך היה להגיע אליי בתאריך 1.3.
שולם 1000 שקל מקדמה.
יוום לפני האספקה התקשרו אליי מהחנות ונאמר לי כי יש טעות בצבע של המזנון, ובמקום דלתות שחורות כל המזנון בצבע עץ. נאמר שאפשר לספק אותו ככה ולהחליף בהמשך את צבע הדלתות. הסכמתי ואף אמרתי שאם אוהס את צבע הדלתות כפי שהן אז נשאיר כך.
למחרת ב2.3 כשהגיעו, הופתעתי לראות כי הגיע מזנון שונה ממה שהזמנתי.. שכמובן כלל לא תואם לשולחן.
שלחתי למנהל שוב את הדגם של השולחן אותו ביקשתי. והוא אמר לי ששולח למפעל ושיהיה מוכן עוד שבוע.
)בשלב הזה שילתי להם עוד 2700 שקל והשארתי אצלי 1000 שקלים שאותם אשלם כשיגיע המזנון.
ב7.3 נאמר לי שזה מוכן, חזרתי ושאלתי אם זה המזנון בדיוק כפי שביקשתי שלא יהיו שוב טעויות. ונאמר לי שכן.
ב8.3 שוב הגיע השליח (ושוב הפסדתי יום עבודה)
ושוב... לא הדגם שביקשתי!!!!
כעת שבוע לפני פסח, אני תקועה בלי מזנון.(שנאמר לי שיש סגר בשטחים ומקווים שיגיע עד הסופש הקרוב)
האם כל ההתנהלות הזו חוקית?!
האם יש משהו שניתן לעשות?? | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:54:18 |
| שלום רב עדי,
מהי דרישתך?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר ואם התיקון לא צלח,יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לעניין איחור באספקת המוצר במועד שסוכם ככל שסוכם בניכם, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר איסור הטעייה המועד אאספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 חוק הגנת הצרכן.
לעניין הפסד יום עבודה- באפשרותך לפנות אל בית העסק בצירוף ראיות התומכות בטענתך ולדרוש פיצויים מכח פקודת הנזיקין.
היה ואת מעוניינת שנבדוק את פנייתך אני מציעה כי תיפני אל ביץ העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים . | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:42 |
mivzaklive |
 | | מחבר: | mivzaklive (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:42:33 |
| שוטרי השיטור העירוני בת”א יצאו היום (חמישי) לפעילות מבצעית בשת”פ עם אגף הפיקוח של מועצת הלול ורופא וטרינר של משרד הבריאות. במהלך הפעילות לקראת החג, הגיעו השוטרים ונציגי משרד הבריאות לשוק הכרמל ולשוק התקווה ומצאו אלפי ביצים פגות תוקף ואינן ראויות למאכל אדם.
להמשך הכתבה באתר מבזק לייב - https://www.mivzaklive.co.il/archives/418526 | |
|
|
|
| 16/3/2021 18:43 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 18:43:29 |
| | היי, קניתי מיקרו בחנות למוצרי חשמל וקיבלתי אחריות לשנה על המוצר. מאחר והוא היה תקול החליפו לי את המיקרו לאחד חדש בתוך תקופת האחריות. אשמח לדעת האם תקופת האחריות נספרת מחדש מהיום שקיבלתי את המוצר החדש או שהיא נספרת מהיום שקניתי את המיקרו? תודה | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:41:53 |
| שלום רב נגה,
מה עלות המוצר?
עקרונית, במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת הניתנת על ידי היבואן/יצרן.
שנת האחריות מתחילה ממסירת המוצר לצרכן.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 17:43 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 17:43:12 |
| הייה לי משלוח חוזר של מוצרי מזון חינם, במקום פגומים שהגיעו במשלוח קודם של רשת מזון גדולה. ביקשתי לדחות אותו ובטעות הפכו אותו לבתשלום. חזרתי אליהם לתקן את החיוב, הנציגה שינתה לי אמרה שזה ללא חיוב, למרות שמחברת האשראי קיבלתי חיוב. ואז התחילה המוזרות- במקום לסדר את המבוקש היא החליטה להראות נאמנות לחברה על הגב שלי והתחילה לחפש לבטל את העסקה. בהתחלה טענה שכבר קיבלתי משלוח חוזר כזה- אמרתי לה שזה לא נכון, אז היא טענה שחלק מהמוצרים לא יגיעו כי אין תיעוד לגבי השיחה שערכתי עם הנציגה שהכניסה אותם לרשימה. אז נתתי לה את התאריך והשם של הנציגה שהכניסה אותם.
היא אמרה שתבדוק ותחזור, ונעלמה.
השאלה שלי, האם ניתן לטעון שזהו כמו חוזה מכר מחייב, כי אני מקבל את המוצרים במקום זיכוי כספי, והכל היה סגור ומאושר והיא חרגה מהסמכות שלה, כתמיכה טכנית בלבד ( גם אם היא בשרות לקוחות הרגיל)?!
האם מותר לה בכלל לעשות זאת?! היתה רשימה סגורה עם מס' משלוח והיא נדחפה פתאום בלי שנתבקשה וחרגה סמכותה ( וחזרתי ואמרתי את הדבר).
העניין שהיא ביטלה את ההזמנה והחזירה אותה כך שרק בשרות יכולים לראות את התכולה, אבל עדיין הספיקותי לצלם את המקורית כשהפכה לתשלום, לפני הביטול ( בנוסף לרישום שיש לי מי עשה מה ובאיזה תאריך)- האם זה מחייב אותם?!
האם יש לכם עצה מה לעשות במקרה כזה, כי אני רוצה לדעת מה להגיד אם ינסו הנציגים הבאים לעשות את אותו המחטף על חשבוני, ולא יסכימו להחזיר את כל המוצרים שהיו במקור?! תודה רבה | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:34:26 |
| שלום רב דורון,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 15:47 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 15:47:07 |
| שלום.
בתאריך 18.09.2020 הייתי אמור לטוס לחו"ל עם חברת אל על.
עקב משבר הקורונה טיסתי בוטלה.
על פי החוק אל על אמורה היתה להשיב את לי את הכסף ששילמתי עבור הכרטיס בתוך 90 יום ממועד ההמראה, שבמקרה שלי זה יוצא 18.12.2020.
עד למועד זה אל על לא השיבה את כספי ואף לא הסכימה להתחייב על מועד שבו הכסף יוחזר, נעניתי בכך שמקוים שבחודש מרץ 2021 אראה את הזיכוי בחשבון.
הבהרתי להם שאני זקוק לכסף ולא יכול לחכות עד חודש מרץ 2021, ושהחוק לטובתי, אך ללא הועיל.
בחודש ינואר 2021 שלחתי להם מכתב התראה שבו נכתב שאם לא ישיבו את כספי בתוך 5 ימי עסקים אתבע אותם.
אל על קיבלה את המכתב (בדואר רשום עם אישור מסירה) אך עדיין לא השיבה את כספי.
נאלצתי להגיש תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות, ונקבע לי דיון לחודש 05/2021.
עכשיו אנחנו באמצע חודש מרץ 2021 ולפני מס' ימים הכרטיס שלי זוכה ע"י אל על.
השאלה שלי היא האם אני צריך כעת למשוך את התביעה?. הרי אל על התנהגו אלי בחוסר הוגנות משווע, זלזלו בי ובחוק, ומעל הכל בסוף עשו מה שהם רצו וחיכו עם ההחזר עד חודש מרץ.
האם עדיין מתקיימת עילה לתביעה?, או שאני אמור למשוך את התביעה?, או שאולי להגיש כתב תביעה מתוקן?.
בנוסף, אל על זיכו אותי רק עבור סכום הכרטיס, אך לא עבור הסכום ששילמתי לצורך שריון מושבים מראש, מה אני יכול לעשות כדי להוציא את הסכום מהם?.
תודה רבה מראש! | |
|
|
|
| 18/3/2021 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 13:22:39 |
| שלום רב חיים,
זו צריכה להיות החלטה שלך.
בכל מקרה, היות שמדובר בעניין תלוי ועומד בבית משפט, מנועים מלסייע.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 09:23 |
אנסטסיה |
 | | מחבר: | אנסטסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 09:23:10 |
| | יום טוב! נרשמתי לקורסי תכנות. לא חתמתי על החוזה ואין לי אותו. הקורסים החלו באוקטובר 2020. קורסים מרחוק. את מספר השעות ואת כל המידע על מועדי הקורסים, הבהרתי טלפונית וקראתי באתר. אחרי חודשיים של אימונים שאלתי כמה שעות אימונים עברתי. שאמרו לי שלמעלה ממחצית האתר הצהיר 150 שעות תיאוריה ו -150 תרגולים. ספרתי את מספר השיעורים שקיבלתי, והסך היה 18 שעות. שאלתי מהן שאר השעות, כי ההבדל גדול בשעות. הושעתי משיעורים למשך שבוע. שילמתי עבור הקורסים עם 10 תשלומים. פניתי לחברת האשראי שלי, הם אמרו שאני לא יכול לעזור לי בשום דבר, כי חלק מהשירותים ניתנו. כתבתי מכתב לקורסים כדי לשלוח לי את שאר השיעורים בתשלום או להחזיר לי את הכסף, מכיוון שהקורס מיועד ל 5-7 חודשים, אני צריך לשלם שוב על מנת לקבל את שארית הקורס. מה אני עושה ? | |
|
|
|
| 18/3/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 13:02:01 |
| שלום רב אנסטסיה,
על מנת לברר בעניין ובהנחה שנשלח מכתב אל בית העסק אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 08:49 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 08:49:11 |
| בוקר טוב,
מה עושים במקרה שהנתבע (חברה בעמ) לא נמצאת בכתובת הכתובה ברשם העמותות?
דלתות סגורות ושלט שעד תום המשבר הם לא במשרד.
איך מגישים את התביעה? האם זה נחשב שנמסר?
בנוסף, האם יש טלפון ייעוץ לקשישים לשאול שאלות בנושא הגשת תביעה? | |
|
|
|
| 18/3/2021 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 12:48:13 |
| שלום רב הדס,
לעניין זה ראי מידע מפורט באתר הרשות השופטת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/small_claims_courts_guide?chapterIndex=2 | |
|
|
|
| 10/3/2021 15:39 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 15:39:42 |
| שלום,
במידה ונרשמתי לקורס ולאחר פחות מ14 יום הודעתי כי ברצוני לבטל יצרו איתי קשר ושכנעו אותי להישאר יחד עם הטבה ואישרתי את ההטבה ושאני מעוניין להמשיך (עם הסתייגות). אך לאחר מספר ימים (עדיין פחות מ14 יום ממועד הרכישה המקורי של הקורס הודעתי סופית כי ברצוני לבטל את ההרשמה. האם אני עדיין זכאי לביטול הקורס בעלות של 5% / 100ש''ח בהתאם לחוק? | |
|
|
|
| 14/3/2021 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 12:03:55 |
| שלום רב תומר,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
מתי היה אמור להתחיל השירות(תאריך)?
האם בוצעה פניה לחברה בכתב? אם כן, מה היתה תגובת החברה?
| |
|
|
|
| 16/3/2021 14:15 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 14:15:24 |
| אהלן,
העיסקה בוצעה ב24.02.2021.
הודעתי על ביטול לראשונה בכתב ב28.02.2021.
דיברו איתי ב03.02.2021 וטענו שעליי לשלם דמי ביטול של 3000 למרות שברור מפירוט העיסקה שזה לא המצב ואחריי שיחה עם כמה גורמים הוסדר העניין, אך עדיין לא החלטתי סופית שאני מבטל. סופית על הביטול הודעתי ב08.03.2021. אמרו שיצרו איתי קשר ומשם זה משחקים שמנסים לקחת לי 50% מסך העיסקה כדי ביטול ולא 5% / 100₪.
הקורס היה צפוי להתחיל ב23.05.2021.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 14:15 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 14:15:43 |
| אהלן,
העיסקה בוצעה ב24.02.2021.
הודעתי על ביטול לראשונה בכתב ב28.02.2021.
דיברו איתי ב03.02.2021 וטענו שעליי לשלם דמי ביטול של 3000 למרות שברור מפירוט העיסקה שזה לא המצב ואחריי שיחה עם כמה גורמים הוסדר העניין, אך עדיין לא החלטתי סופית שאני מבטל. סופית על הביטול הודעתי ב08.03.2021. אמרו שיצרו איתי קשר ומשם זה משחקים שמנסים לקחת לי 50% מסך העיסקה כדי ביטול ולא 5% / 100₪.
הקורס היה צפוי להתחיל ב23.05.2021.
| |
|
|
|
| 16/3/2021 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 15:03:38 |
| שלום רב תומר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הודעתי על ביטול לראשונה בכתב ב28.02.2021.
דיברו איתי ב03.02.2021 וטענו שעליי לשלם דמי ביטול של 3000 למרות שברור מפירוט העיסקה שזה לא המצב ואחריי שיחה עם כמה גורמים הוסדר העניין, אך עדיין לא החלטתי סופית שאני מבטל..."- האם ביטלת או לאו?
על מנת לברר בעניינך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/3/2021 09:19 |
Tomer koster |
 | | מחבר: | Tomer koster (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 09:19:25 |
| | סופית כפי שכתבתי - ביקשתי לבטל. שם התחילה הסאגה שנלחמים איתי על המחיר ביטול | |
|
|
|
| 18/3/2021 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 11:41:12 |
| שלום רב תומר,
על מנת לברר בעניין, אנא פעל כפי שהוצע לך במענה לעיל. | |
|
|
|
| 16/3/2021 08:14 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 08:14:47 |
| שלום רב,
ברצוני לבטל שירות הרחבת ביטוח עבור מוצר חשמלי, מאז הפניה שלי לחברה הרלוונטית עבר מעל חודש ימים ובכל שיחה נאמר לי שיחזרו אלי משימור הלקוחות.
האם הדבר חוקי? האם אני יכולה לבקש מחברת האשראי לבטל את הוראת הקבע? | |
|
|
|
| 18/3/2021 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 11:37:25 |
| שלום רב ליאורה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול(יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, בכדי לבדוק כיצד עליך להודיע על ביטול עסקה)
יצוין כי, במידה שבהסכם מופיע כי הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו באפשרותך להגיש פניה אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/3/2021 02:59 |
יקיר דוקרקר |
 | | מחבר: | יקיר דוקרקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2021 | | שעה: | 02:59:26 |
| | שלום רבב בוצע ללא ידיעה שלי למרות שקניתי רק מכשיר הוחלף חבילה ללא ידיעה וללא אישור כלל כול פעם שאני קונה מכשיר בסלקום מחליפים לי חבילה סלולר בלי שאני יודע ניראה שזה ככה בכונה הייתה לי חבילה זולה שעולה 55 שקל עים אני לא טועה שזה כולל 5 אלף דקות שיחה ואסמס והחבילה שהחליפו עכשון זה עולה 89 שקל עים 2500 דקות שיחה ואסמס עים זה בסדר ועים החברה מחויובת לישאול אותי מראש עים להחליף חבילה אני מעונין להגיש אצלכם תלונה כדי לימנוע שמצבים כאלה לא היקרו שוב | |
|
|
|
| 18/3/2021 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 11:19:27 |
| שלום רב יקיר,
מה משך תקופת החבילה?
האם קיבלת הודעה מוקדמת על שינוי החבילה?
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות, כקבוע בסעיף 13א(ב) בחוק הגנת הצרכן:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
על מנת לברר בעניין עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/3/2021 00:33 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 00:33:52 |
| ברצוני להמליץ על צלם מגנטים לאירועים בזול וכזה שהחזיר לנו את כספנו בתקופת הקורונה ללא שום השתהות, בהחלט שמחתי לשמוע שמוכן להחזיר לנו את המקדמה וזאת לאחר שהאולם ואחרים לא מיהרו לעשות כך, לפיכך אני ממליץ על צלם מגנטים לאירועים בזול
| |
|
|
|
|