| 23/3/2021 14:55 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 14:55:03 |
| שלום,
לפני מספר ימים לאחר חימום דוד, יצאו מהברז מים שקופים עם ריח מתכתי/שרוף.
בפנייה לחברת הדוודים, תואם טכנאי אשר הגיע, הריח את המים ומסר כי בדוד יש אנודת מגנזיום שמתפרקת לתוך המים וגורמת לריח ושהפתרון הוא רק להוריד מים עד שהריח יעלם.
בשיחתי עם חברת הדוודים למחרת, בנסיון לקבל פתרון כדוגמת אנודה חדשה (גם בתשלום) נציגת השירות העלתה את הטכנאי על הקו, אשר חזר ואמר שאין תקלה ושהפתרון הוא רק להמשיך להוריד מים. בבקשה להחליף אנודה, נאמר לי שאין סיבה כי האנודה שוב תתפרק. בשיחה - שהוקלטה - ביקשתי לוודא שהטכנאי בדק את גוף החימום מחשש שהוא שרוף, והטכנאי אישר שהגוף תקין.
נאלצתי להזמין טכנאי פרטי אשר בדק את הדוד ומצא כי האנודה אינה מפורקת וכי חוף החימום פגום.
מתוך רצון לשמור על אחריות היצרן המקורית הייתי מעדיפה לשלם ולא להזמין טכנאי פרטי. מכיון ששירות הלקוחות לא מציע חלופה והטכנאי מתעקש שלא היתה תקלה, נותרתי עם תחושה רעה. מה ניתן לעשות מול חברת הדוודים במקרה זה? | |
|
|
|
| 24/3/2021 10:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 10:34:55 |
| | אם המים חמים, גוף החימום תקין. ולהיפך. ישנו פורום חשמל ותאורה ב"תפוז". שם יוכלו לעזור לך יותר בנושא הטכני. תמשיכי לעקוב אחרי שתי הפניות שלך כאן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 25/3/2021 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 11:22:11 |
| שלום רב יעל,
מתי נרכש המוצר?
בפנייתך את מציינת כי:
"...בשיחתי עם חברת הדוודים למחרת, בנסיון לקבל פתרון כדוגמת אנודה חדשה (גם בתשלום) נציגת השירות העלתה את הטכנאי על הקו, אשר חזר ואמר שאין תקלה ושהפתרון הוא רק להמשיך להוריד מים. בבקשה להחליף אנודה, נאמר לי שאין סיבה כי האנודה שוב תתפרק..."- האם נותן השירות מטעם היבואן/יצרן הגיע לבדוק את המוצר? אם כן, האם יש לך ראיה המעידה על בדיקתו ותוצאות הבדיקה?
בנוסף את טוענת כי: "...נאלצתי להזמין טכנאי פרטי אשר בדק את הדוד ומצא כי האנודה אינה מפורקת וכי חוף החימום פגום..."האם יש לך חוו"ד בעניין?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מחמם מים), תשע"ה-2014 מגדיר מהו "מחמם מים) כדלקמן:
""מחמם מים" – מחמם מים סולרי, לרבות אוגר וקולט ומחמם מים חשמלי;"
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)(מחמם מים) קובעת כי:
"תחולה
2. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), התשס"ו-2006, יחולו על מחמם מים בשינויים אלה:
(1) תקופת אחריות למחמם מים היא ארבע שנים; לגוף החימום, תרמוסטט, לרבות דיפרנציאלי, משאבה במערכת סולרית, ברז ערבול וסתימת אבן – שנה;"
מכאן, שבאפשרותך לפנות בכתב אל נותן השירות, מטעם היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות על המוצר(ככל שמדובר במוצר שנמצא בתקופת האחריות) תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
יצוין כי במידה שיש מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 22/3/2021 16:29 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 16:29:52 |
| | היינו באמישראגז בתאריך 8.2.21 והודענו על בקשתינו להתנתק. הבאנו גם קריאת מונה. הנציגה מילאה טופס ואמרת שתוך חודש יישלח אלינו סכום הפיקדון בצ'יק בדואר הביתה. לאחר קיזוז חשבון צריכת הגז. מה שלא קרה עד כתיבת מכתב זה. מה עליי לעשות? מדוע כשצריכים לתת לאזרח מה שמגיע לו תמיד מתעכב ואילו אם היה ההיפך מיד היו מחייבים את ההוראת קבע שלנו שיש ברשותם? מה החוק אומר לגבי עיכוב בקבלת פיקדון הגז. בתודה מראש, רותי. | |
|
|
|
| 25/3/2021 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:53:42 |
| שלום רב רותי,
פני אל הנהלת ספק הגז בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 22/3/2021 12:08 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 12:08:00 |
| היי,
ברצוני לדעת האם לבית קולנוע/ אולם מופעים כגון מופעי סטנד אפ וכדו' מותר לגבות דמי טיפול על רכישת כרטיסים מהאינטרנט?
במידה ולא אשמח להפניה להנחיה העוסקת בנושא.
תודה | |
|
|
|
| 22/3/2021 16:29 |
עידן |
 | |
|
| 25/3/2021 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:50:21 |
| שלום רב עידן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, בפנייתך אתה מציין כי:
"... מותר לגבות דמי טיפול על רכישת כרטיסים מהאינטרנט?..." האם בהסכם ההתקשרות בניכם סוכם על גביית דמי טיפול?
אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה דרישת החברה לגבות דמי טיפול?
יצוין, כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה. | |
|
|
|
| 22/3/2021 17:35 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 17:35:59 |
| כידוע ע"פ מתווה הממשלה חדרי הכושר פתוחים בהצגת דרכון ירוק, אני בין חיסונים ולכן אין לי אפשרות להתאמן, אבל חדר הכושר מחייב אותי בכל זאת. כשביקשתי להקפיא את התשלומים סרבו לבקשתי
האם זה חוקי? הרי אני משלם על מוצר שאני לא יכול לרכוש, ולא אני זה ששינה את התנאים | |
|
|
|
| 25/3/2021 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:42:08 |
| שלום רב אריאל,
למענה בשאלתך, מוצע לעיין ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - פעילות תחת התו הירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד."
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניינך מול החברה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/3/2021 14:27 |
maya |
 | | מחבר: | maya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 14:27:20 |
| | רכשתי ברשת גדולה של חנויות בגדים בגד, ובבית ראיתי שעליי להחליפו כיוון שאינו מתאים לצרכיי. לצערי איני מוצאת את החשבונית, כנראה נזרקה. בחנות נמסר לי שעל פי המדיניות שלהם אין החלפות ללא קבלה (הם נוהגים לשלוח גם חשבונית בסמס, ודווקא הפעם לא קיבלתי מהם חשבונית בסמס). עברו סהכ 3 ימי עסקים. שילמתי בכרטיס אשראי, כך שיש אסמכתא לתשלום שבוצע. הבגד עדיין עם התוויות לא נעשה בו כל שימוש. השאלה אם אין לי מתוקף החוק את הזכות להחליף או להחזיר מוצר, זאת למרות שאין לי חשבונית?? | |
|
|
|
| 25/3/2021 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:33:42 |
| שלום רב maya ,
מה עלות המוצר?
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? האם יש לך צילום של שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות,? אם כן, מה מופיע בו? עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן ושהמוצר לא הוחל בייצורו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. לפיכך, והיות שאת טוענת כי:"...עברו סהכ 3 ימי עסקים..." הרי שהמועד לביטול העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) חלף. בנוסף, בפנייתך את טוענת כי: "...בחנות נמסר לי שעל פי המדיניות שלהם אין החלפות ללא קבלה ..."- עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות שלא עקב פגם, לפיכך, היה ומדיניות בית העסק מאפשרת החלפת המוצר בהצגת קבלה יהיה עליך להציגו .
| |
|
|
|
| 22/3/2021 14:10 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 14:10:09 |
| | שלום רב, איני מחוסן כרגע ולא אוכל להתחסן בחודשיים הקרובים. חדר הכושר שלי נתן לי שתי אופציות: חודש אחד של הקפאה ללא תשלום ולאחר מכן המנוי שלי יפתח , אוכל אז להקפיא את המנוי בעלות של 50 ש"ח לכל החודש ואז לא אחוייב בדמי המנוי של 250 ש"ח לחודש. האפשרות השנייה - ביטול מנוי הכוללים דמי ביטול של 190 ש"ח. האם ההצעות שלהם חוקיות ? | |
|
|
|
| 25/3/2021 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:14:38 |
| שלום רב ישראל,
ראשית, ראה את ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - פעילות תחת התו הירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד."
שנית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 22/3/2021 13:46 |
גלעד כהן |
 | | מחבר: | גלעד כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 13:46:11 |
| הזמנו מטבח מחברת מטבחים בבית העסק ושילמנו מקדמה. ההזמנה בוצעה ביום חמישי בצהריים וכבר בראשון על הבוקר הודענו בטלפון כי אנו מעוניינים בביטול ההזמנה והחזר כספי מלא. יום למחרת נשלח מייל מטעמנו לחברה כי אנו דורשים לביטול ההזמנה והחזר כספי. למלעלה משבועיים החברה מושכת אותנו בביטול ההזמנה, לא חוזרים אלינו למיילים ולא לטלפונים וגם אחרי שחוזרים זה נעשה לאחר מספר ימים ושוב פעם זה נמרח. טרם בוצעה ביטול העסקה וקבלה פיצוי הכסף.
אודה לתשובה האם אנחנו זכאים בכלל להחזר כספי מלא על פי החוק? כיצד ניתן לקדם את ביטול העסקה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 25/3/2021 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:56:49 |
| שלום רב גלעד,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראי בעמוד 6).
לפיכך וככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/3/2021 12:15 |
לוי דוד |
 | | מחבר: | לוי דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 12:15:59 |
| | ייצרתי קשר עם חברה על מנת לרכוש driver led במקום מה שהיה לי והפסיק לעבוד..למרות שנישלח למוכר צילום של הפריט התקול וכן המקום בו הוא צריך להיות מותקן..המוכר שלח לי פריט גדול יותר במידות.למרות שבצילום ניתן לראות את ההבדלים.השאלה היא מי משלם על המישלוח | |
|
|
|
| 25/3/2021 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:32:00 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך ובמידה שמדובר במוצר שנרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה/פגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/3/2021 10:24 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 10:24:12 |
| האם בקניה של מוצרים ברשת חובה על האתר לרשום כמות של החומר במוצר?
| |
|
|
|
| 25/3/2021 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:13:30 |
| שלום רב שי,
האם אתה מתכוון לסימון מחיר ליחידת מידה? אם כן, ראה מידע בעניין תקנות הגנת הצרכן(מחיר ליחידת מידה) בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/default.asp?catid={8C0DADE2-8D62-470B-B9AD-6716CD601857}&details_type=1&itemid={589CC246-EE4C-479D-AE14-433B2F3DB3AF} | |
|
|
|
| 18/3/2021 16:43 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 16:43:29 |
| רכשתי שמלת כלה במבצע באלפי שקלים.
בעת הרכישה החתימו אותי על טופס לפיו לא אוכל לבצע ביטול לעסקה וכן החלפה או זיכוי. לפי תקנות ביטול עסקה ניתן להשיב עד יומיים אלא שנודע לי על כך רק היום (עברו 4 ימים מיום הרכישה) ידוע לי שאין להחמיר עם התקנות. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 22/3/2021 19:35 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 19:35:57 |
| היי ממתינה עדיין לתשובה...
אולי לא הבהרתי את שאלתי:
לפי הבנתי את הדין, מדיניות של החלפות וזיכויים היא לפי בחירת החנות אולם לעניין ביטול, האם חנות יכולה להחתים רוכש שאין באפשרותו להחליף פריט ביגוד שנקנה אפילו שהדין מאפשר זאת ע"פ תקנות, כך שביטול עסקה יכולה להיעשות לבקשת הלקוח עד 48 שעות לאחר יום הרכישה.
האם מדובר בדין שלא ניתן להתנות עליו כך שהחתמה על סעיף מסוג זה בטלה מעיקרה משום שהיא מרוקנת מתוכן דין מחייב או שמא מדובר בדין שהוא בגדר המלצה כך שכן ניתן להתנות עליו בהסכמה כפי שבוצעה בענייני?
ממתינה לתשובה..
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 24/3/2021 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 08:24:27 |
| שלום רב גברת,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לא ציינת אם המוצר שנרכש יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
האם המוצר נרכש בחנות או במכר מרחוק? | |
|
|
|
| 24/3/2021 18:35 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 18:35:45 |
| ראשית, תודה על המענה האכפתי.
השמלה נקנתה במכירה מוזלת(אולם בעלות של אלפי שקלים), נמכרה 'AS IS' כמו שהיא וללא אפשרות לבצע תיקונים, שינויים או בקשות מיוחדות. היא לא נתפרה עבורי או על פי בקשה מיוחדת, רכשתי אותה מהחנות כפי שרוכשים בגד בכל חנות רגילה.
השמלה נרכשה פיזית בחנות ולא במכר מרחוק. האם החתמתי על הסכם לפיו לא אוכל לבצע ביטול עסקה והחזרת השמלה היא בניגוד לחוק? שכן החוק מדבר על יומיים לאחר הרכישה בהם יכולתי להשיב את השימלה אך הוטעתי לחשוב בשל הדברים שנכתבו בהסכם שחויבתי לחתום עליו כדי לרכוש את השמלה שאין באפשרותי לבטל את העיסקה.. האם ישנה אפשרות לגבור על ההנחיה שבחוק באמצעות הסכמה? או שמא מדובר בהסכמה שלא ניתן להתנות עליה? ואם זו הנחיה שלא ניתן להתנות עליהמה עלי לעשות על מנת שאוכל לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה?
| |
|
|
|
| 24/3/2021 18:36 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 18:36:07 |
| ראשית, תודה על המענה האכפתי.
השמלה נקנתה במכירה מוזלת(אולם בעלות של אלפי שקלים), נמכרה 'AS IS' כמו שהיא וללא אפשרות לבצע תיקונים, שינויים או בקשות מיוחדות. היא לא נתפרה עבורי או על פי בקשה מיוחדת, רכשתי אותה מהחנות כפי שרוכשים בגד בכל חנות רגילה.
השמלה נרכשה פיזית בחנות ולא במכר מרחוק. האם החתמתי על הסכם לפיו לא אוכל לבצע ביטול עסקה והחזרת השמלה היא בניגוד לחוק? שכן החוק מדבר על יומיים לאחר הרכישה בהם יכולתי להשיב את השימלה אך הוטעתי לחשוב בשל הדברים שנכתבו בהסכם שחויבתי לחתום עליו כדי לרכוש את השמלה שאין באפשרותי לבטל את העיסקה.. האם ישנה אפשרות לגבור על ההנחיה שבחוק באמצעות הסכמה? או שמא מדובר בהסכמה שלא ניתן להתנות עליה? ואם זו הנחיה שלא ניתן להתנות עליהמה עלי לעשות על מנת שאוכל לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה?
| |
|
|
|
| 25/3/2021 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 08:57:48 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן ושהמוצר לא הוחל בייצורו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יצוין כי סעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך, ובהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, כאמור לעיל.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 22/3/2021 09:28 |
עידית |
 | | מחבר: | עידית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 09:28:03 |
| הי,
הזמנתי אתמול טיפולי ספא ל11.4 על סך 285 ש״ח. התקשרתי לבטל היום והחזירו לי 95%
מדוע הם גובים לפני ולא לוקחים אשראי לביטחון? שהרי ביטלתי בזמן. בנוסף בשיחת ההזמנה נאמר לי רק שאפשר לבטל עד שלושה ימים לפני מבלי לפרט את התנאים. נראה לי מאד תמוה שמחייבים מראש כשיש שבועיים עד ליום.
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2021 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 08:27:53 |
| שלום רב עידית,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות חרטה(סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן), בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- על הצרכן לבטל את העסקה שני ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
הכל בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (בעסקה מתמשכת, אם השירות הוחל בנתינתו ייגבה התמורה היחסית בעסקה).
| |
|
|
|
| 21/3/2021 12:26 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 12:26:32 |
| שלום
המוכר הסכים לבטל את העסקה השאלה תוך כמה זמן היא אמורה להחזרת הכספים ? בינתיים כבר שבועיים טרם אספה את המוצר מבקש התייחסותכם תודה | |
|
|
|
| 24/3/2021 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 12:08:41 |
| שלום רב מאיר,
מהו המוצר?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי המוצר סופק(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 24/3/2021 12:59 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 12:59:21 |
| המוצר הוא כיסא מנהלים הוזמן באתר של חברת ברדקס שהיא מותג של טרנס איסט מיטל בע”מ הוזמן ב 220121 סופק ב 030321 המוצר הגיע באריזה קרועה שחלקיו בולטים החוצה כאשר ישנם שריטות על המושב וכיסויי הידיות לא ניתנות להרכבה . החברה הסכימה לביטול העסקה ב 080321 תוך הבטחה שתדאג לאיסוף הכיסא ושרק אחריו יבצעו זיכוי .תזכורות ששלחתי טוענים שעניין האיסוף הוא באחריות חברת המשלוחים ושרק אחרי קבלתו יזכו. האם אין מגבלת זמן שהם חייבים באיסוף ובזיכוי.
| |
|
|
|
| 24/3/2021 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 17:44:38 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, היה ומדובר במוצר שנרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים לעיל, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראות הדין כמפורט לעיל ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/3/2021 09:22 |
yc |
 | | מחבר: | yc (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 09:22:13 |
| לפני שנה רכשתי כרטיסי טיסה לליסבון באתר של טאפ אייר פורטוגל. החברה ביטלה את הטיסה ביולי 2020 ומאז לא מושכים אותי עם החזר.
לא הצלחתי לאתר גוף מייצג אותם בארץ לצורך הגשת תביעה.
את מי תובעים? | |
|
|
|
| 24/3/2021 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 17:32:08 |
| שלום רב אדון,
אנא עיין בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=tap | |
|
|
|
| 21/3/2021 19:37 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 19:37:39 |
| לאחרונה רכשתי חבילת תקשורת מחברה מסויימת, תנאי העסקה סוכמו אך להפתעתי לא נדרשתי לשלם, כששאלתי לעניין התשלום נאמר לי כי פרטי האשראי שלי מופעים כבר במערכות החברה כי בעבר הייתי לקוחה.
בעבר- לפני שנתיים, מאז הופסקה כל התקשרות עם אותה חברה ולא היה ברשותי מוצרים השייכים לחברה.
האם מותר לאותה חברה, מבחינה חוקית, לשמור את פרטי כרטיס האשראי שלי לעסקאות עתידיות אם יבואו כאלו? האם מותר לחברה לנהל מאגר אמצעי תשלום של אנשים רנדומליים שאינם בין לקוחותיהם?
תודה למשיבים. | |
|
|
|
| 22/3/2021 11:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 11:05:06 |
| | יצא לי לקרוא תגובה של עו"ד לנושא כזה והוא כותב שעסק לא חייב למחוק את פרטי כ.א. גם לא מצאתי חובה כזו.אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 24/3/2021 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 16:58:27 |
| שלום רב טל,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות, במשרד המשפטים על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 18/3/2021 17:08 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 17:08:46 |
| שלום וברכה.
רכבי היה מעורב בתאונה. הזמנו גרר נאמר לנו שצריך להמתין 3 שעות. בפועל הגיע לאחר 5 שעות!!!
בכתב ההתחייבות עם החברה נאמר שהם צריכים להגיע תוך שעה.
אני יודע שלפי "חוק הטכנאים", איחור שעתיים הוא 300 שח, ואיחור 3 שעות הוא 600 שח.
כאן יש הרבה יותר.
האם באמת מגיע יותר או רק 600, ומה הפרוצדורה? האם חוק זה חל כאן?
אשמח לתגובה
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/3/2021 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 16:47:56 |
| שלום רב דוד,
במקרה זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובהנחה שמדובר בסהכם מול חברת הביטוח, אזי' יהיה עליך לפנות בכתב אל חברת הביטוח.
היה ותתקל בבעיה מול חברת הביטוח, באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority | |
|
|
|
| 18/3/2021 14:38 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 14:38:42 |
| רכשחי ריהוט מחברת KAZA (מזנון, שלוחן לסלון, ופינת אוכל). המזנון והשולחן הגיעו האחור של 10 ימים, פינת האוכל הגיע האיחור של 3 (שלושה) חודשים.
החברה הודיע לי שזה בגלל הובלה ימית ולכן היא לא תפצה אותי. מותר לציין שבכל בזמן הזה ההיתי ללא פינת אוכל מאחר ומסרתי את הפינת האוכל הישנה כדי לפנות מקום לחדשה. האם אני זכאי לפיצוי על עוגמת נפש?
תודה מראש | |
|
|
|
| 24/3/2021 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 16:31:47 |
| שלום רב חיים,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/3/2021 19:37 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 19:37:25 |
| לאחרונה רכשתי חבילת תקשורת מחברה מסויימת, תנאי העסקה סוכמו אך להפתעתי לא נדרשתי לשלם, כששאלתי לעניין התשלום נאמר לי כי פרטי האשראי שלי מופעים כבר במערכות החברה כי בעבר הייתי לקוחה.
בעבר- לפני שנתיים, מאז הופסקה כל התקשרות עם אותה חברה ולא היה ברשותי מוצרים השייכים לחברה.
האם מותר לאותה חברה, מבחינה חוקית, לשמור את פרטי כרטיס האשראי שלי לעסקאות עתידיות אם יבואו כאלו? האם מותר לחברה לנהל מאגר אמצעי תשלום של אנשים רנדומליים שאינם בין לקוחותיהם?
תודה למשיבים. | |
|
|
|
| 24/3/2021 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 15:37:52 |
| שלום רב טל,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות, במשרד המשפטים על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 21/3/2021 17:04 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 17:04:19 |
| שלום רב,
בסוף 2019 אני ובת זוגתי סגרנו אולם עבור חתונה(התחייבנו ל 250 מוזמנים בסכום מסוים לאורח) ושילמנו מקדמה בסך 8,500 ש"ח לתאריך 8/11/2020 ועקב הקורונה אנו והאולם דחינו את האירוע ל 15/3/2021.
בתאריך החדש 15/3/2021 על פי החוק כן היה ניתן לקיים אירוע חתונות אבל עם מגבלות רבות לדוגמא רק מתחסנים ואנשים בעלי תוו ירוק יכולים להשתתף באירוע, דבר זה גרם ל 2 דברים משמעותיים מבחינתנו, 1.אחותי בת ה-15 לא יכלה להששתתף בחתונה.2. הרבה מוזמנים שבחרו מהסיבות שלהם לא להתחסן לא יכלו להגיע לאירוע מה שמקטין את מספר האורחים שיגיעו בפועל ועקב כך האולם אמר שבמידה ונרצה לקיים את האירוע אנחנו נצטרך להגדיל את המחיר לאורח מעבר למה שסגרנו במקור ובנוסף רק שבוע-שבועיים לפני התאריך של החתונה המשק נפתח מחדש מה שלא נתן לנו מספיק זמן לעשות הכנות נורמליות.
אחרי שאני ובת זוגתי הבנו שהחתונה תתקיים ללא אחותי וגם המחיר לאורח ייגדל מעבר למה שתכננו במקור החלטנו לא להתחתן באולם וכן להתחתן ברבנות במקום.
אני ובת זוגתי ביקשנו מהאולם לקבל סכום מלא של המקדמה(לא היה אירוע טעימות) אך האולם לא מוכן להשיב מכייון שמבחינתו כן היה אפשר לקיים את האירוע.
מי צודק? מה החוק אומר? שרק אם האירוע לא יכול להתקיים לחלוטין הם מחויבים להחזיר את המקדמה או שהם צריכים להחזיר את המקדמה גם אם האירוע כן יכול להתקיים אבל הזוג החליט לבטל אותו בגלל מגבלות משמעותיות?
תודה רבה,
עומרי
| |
|
|
|
| 24/3/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 15:33:52 |
| שלום רב עומרי,
ראה מידע מפורט בעניין חוק החזר מקדמה בשל ביטול אירוע )נגיף הקורונה החדש) באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/ulamot_refund_law | |
|
|
|
| 21/3/2021 13:41 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 13:41:04 |
| | האם ניתן לבטל עסקה (באשראי בבית העסק - בית פרטי) על מכשיר אלקטרוני שהתגלתה בו תקלה מיד עם פתיחתו ודווחה לספק אך ספק אינו עונה ואינו מתייחס לתקלה וכבר חלפו 10 ימים מהרשיה והפנייה והספק לא יונה | |
|
|
|
| 24/3/2021 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 15:22:45 |
| שלום רב מיכה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי התגלה הפגם(תאריך)?
מה עלות המוצר?
| |
|
|
|
| 21/3/2021 17:10 |
דן ניסנבאום |
 | | מחבר: | דן ניסנבאום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 17:10:52 |
| לאחרונה ראיתי בחשבונית שלי מכרטיס אשראי שהוט מובייל מורידים לי סכום כסף באופן קבוע. אז פניתי להוט מובייל והם אמרו לי שעל אחד החשבונות שלי רשומה עסקה על קניית אוזניות. אחרי זמן מה נזכרתי שלפני מספר חודשים הגעתי לסניף שלהם בראשון לציון לעשות עסקה חדשה על שיחות בארץ. אז נצג הציע לי תוכנית סבירה והסכמתי, הוא נתן לי טפסים לחתום ומרוב הביטחון שאני מול חברה הוגנת חתמתי בלי להסתכל בפרטי העסקה. אז אחרי העסקה הוא נתן לי קופסה קטנה. שאלתי אותו מז זה, הוא אמר שאלה אוזניות שמגיעות לי כמתמה עם העסקה. אז ניסיתי להתנגד והסברתי שאני לא משתמש באוזניות. אז הוא אמר "מא אחפט לך, זה בחינם". אז לקחתי. מכיוון שלא משתמש באוזניות, יום אחרי זרקתי אותם. וכשיו מתברר שיש להם טופס חתום על סכום כמעט 2000 שקל עבור אוזניות. הם לא מסכימים לבטל את העסקה למרות שהם שיקרו אותי, רימו אותי. מה אפשר לעשות. האם יש טעם לתבוע? | |
|
|
|
| 24/3/2021 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 15:19:43 |
| שלום רב דן,
האם יש לך ראיה התומכת בטענתך לפיה:"...מורידים לי סכום כסף באופן קבוע. ...אז נצג הציע לי תוכנית סבירה והסכמתי...שאלתי אותו מז זה, הוא אמר שאלה אוזניות שמגיעות לי כמתמה עם העסקה..."- האם הסכום שיורד מחשבונך לא היה בעבור התוכנית שהוצע לך לפני מספר חודשים? האם אכן מופיע כי התשלום הינו בעבור האוזניות? בכל מקרה על מנת לברר בעניין אנא פנה אל הנהלת החברה, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|