| 25/3/2021 10:24 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 10:24:37 |
| שלום רב,
בתחילת משבר הקורונה, חברת אל איטליה ביטלה לי את הטיסה חזרה מסאו פאולו לתל אביב בסוף פברואר 2020. נאלצתי לרכוש כרטיס חילופי דרך איבריה ולשלם לינה של לילה במדריד.
לאחר אינסוף פניות זכיתי להתעלמות מוחלטת מצידם. האם ניתן להגיש תביעה קטנה בישראל בנושא?
תודה מראש | |
|
|
|
| 4/4/2021 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 15:08:59 |
| שלום רב אסף,
להלן הקישור לאתר רשות שדות התעופה האזרחית, בו תוכל למצוא את פרטי הנציגים של החברה לקבלת כתבי בית דין:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94 | |
|
|
|
| 25/3/2021 09:43 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:43:45 |
| שלום, במהלך יום הבחירות פרסמה רשת קסטרו הטבת קנייה ללא מעמ . במעמד הקבלה התברר כי ההנחה המתקבלת היא בסך 14.53 בפניה אליהם הוסבר לי החישוב אבל בשום מקום לא צוין שזו ההטבה המתקבלת . אין זו הטעיית הציבור ?
לאחר המקרה ביררתי וראיתי שבאתרים אחרים מצויין שההטבה תינתן בסך 14.53 אבל זה לא צוין אצלהם באף מקום וגיליתי זאת רק בדיעבד. יש מה לעשות עם זה ? | |
|
|
|
| 4/4/2021 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 14:44:10 |
| שלום רב שירה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, הטעיה בפרסום.
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 25/3/2021 09:23 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:23:41 |
| 1.האם עבודות בתחום הבניה (זגגות-גגון זכוכית) שאמורות להתבצע (מחוץ לבית) יכולות להתבצע בפיגור של למעלה מ60 יום בניגוד להסכם? טענת הקבלן שהקורונה/הסגרים מאפשרים לו לפגר בלוחות זמנים ללא מגבלת זמן, זאת מאחר שלטענתו בזמן הסגר היה מותר לו לעבוד רק באתרי בנייה לא מאוכלסים, על אף שאצלנו מדובר בעבודה לא בתוך הבית. האם אני זכאי לפיצוי כלשהו בגין איחור?
2. האם ניתן לבטל הזמנת עבודה שכוללת התקנה בלבד ואינה כרוכה בייצור מיוחד, חודש לאחר פיגור בביצוע?
האם יש לי זכות לקבל את התשלום בחזרה ששולם מראש? הקבלן טען שאיני יכול לבטל את ההזמנה תהיה הסיבה אשר תהיה ולא מוכן להחזיר את הכסף.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 14:25:49 |
| שלום רב בועז,
לעניין שאלתך הראשונה- בפנייתך אתה מציין כי:
"... טענת הקבלן שהקורונה/הסגרים מאפשרים לו לפגר בלוחות זמנים ללא מגבלת זמן, זאת מאחר שלטענתו בזמן הסגר היה מותר לו לעבוד רק באתרי בנייה לא מאוכלסים,..."- האם בית העסק הציג בפנייתך את הראיה התומכת בטענתו?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות בניכם אולי מופיע סעיף המתייחס לפיצויים מוסכמים.
בנוסף, באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום דיני חוזים.
לעניין שאלתך השנייה-עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד אספקת השירות, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על איחור במועד מתן השירות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 25/3/2021 09:18 |
ליפז |
 | | מחבר: | ליפז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 09:18:37 |
| | שלום, הזמנתי באינטרנט אמבטיה מתקפלת לתינוקות מסוג מסוים והגיע לי אמבטיה אחרת מהתיאור והתמונה. בעל העסק טוען שהתמונה להמחשה בלבד (הדבר לא מצוין בעמוד הפרטים על המוצר). האם כדי לבטל את העסקה עדיין אצטרך לשלם 5% לבעל העסק? (ההזמנה בוצעה אתמול והתקבלה היום).. | |
|
|
|
| 4/4/2021 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 13:41:27 |
| שלום רב ליפז,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך ובמידה שמדובר במוצר שנרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה/פגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/3/2021 08:51 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 08:51:04 |
| | האם מתקיני פרגולות צריכים להיות קבלנים רשומים ברשם הקבלנים? האם יש גוף כלשהו שרושם או נותן לרשיון למתקיני פרגולות או שכל מי שרוצה יכול להיות מתקין ? | |
|
|
|
| 4/4/2021 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 13:27:24 |
| שלום רב אדון,
עליך לברר מול הוועדה המקומית לתכנון ובניה ברשות המקומית. | |
|
|
|
| 23/3/2021 14:54 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 14:54:51 |
| שלום,
לפני מספר ימים לאחר חימום דוד, יצאו מהברז מים שקופים עם ריח מתכתי/שרוף.
בפנייה לחברת הדוודים, תואם טכנאי אשר הגיע, הריח את המים ומסר כי בדוד יש אנודת מגנזיום שמתפרקת לתוך המים וגורמת לריח ושהפתרון הוא רק להוריד מים עד שהריח יעלם.
בשיחתי עם חברת הדוודים למחרת, בנסיון לקבל פתרון כדוגמת אנודה חדשה (גם בתשלום) נציגת השירות העלתה את הטכנאי על הקו, אשר חזר ואמר שאין תקלה ושהפתרון הוא רק להמשיך להוריד מים. בבקשה להחליף אנודה, נאמר לי שאין סיבה כי האנודה שוב תתפרק. בשיחה - שהוקלטה - ביקשתי לוודא שהטכנאי בדק את גוף החימום מחשש שהוא שרוף, והטכנאי אישר שהגוף תקין.
נאלצתי להזמין טכנאי פרטי אשר בדק את הדוד ומצא כי האנודה אינה מפורקת וכי חוף החימום פגום.
מתוך רצון לשמור על אחריות היצרן המקורית הייתי מעדיפה לשלם ולא להזמין טכנאי פרטי. מכיון ששירות הלקוחות לא מציע חלופה והטכנאי מתעקש שלא היתה תקלה, נותרתי עם תחושה רעה. מה ניתן לעשות מול חברת הדוודים במקרה זה? | |
|
|
|
| 4/4/2021 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 13:19:34 |
| שלום רב יעל,
מתי נרכש המוצר?
בפנייתך את מציינת כי:
"...בשיחתי עם חברת הדוודים למחרת, בנסיון לקבל פתרון כדוגמת אנודה חדשה (גם בתשלום) נציגת השירות העלתה את הטכנאי על הקו, אשר חזר ואמר שאין תקלה ושהפתרון הוא רק להמשיך להוריד מים. בבקשה להחליף אנודה, נאמר לי שאין סיבה כי האנודה שוב תתפרק..."- האם נותן השירות מטעם היבואן/יצרן הגיע לבדוק את המוצר? אם כן, האם יש לך ראיה המעידה על בדיקתו ותוצאות הבדיקה?
בנוסף את טוענת כי: "...נאלצתי להזמין טכנאי פרטי אשר בדק את הדוד ומצא כי האנודה אינה מפורקת וכי חוף החימום פגום..."האם יש לך חוו"ד בעניין?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) (מחמם מים), תשע"ה-2014 מגדיר מהו "מחמם מים) כדלקמן:
""מחמם מים" – מחמם מים סולרי, לרבות אוגר וקולט ומחמם מים חשמלי;"
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)(מחמם מים) קובעת כי:
"תחולה
2. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), התשס"ו-2006, יחולו על מחמם מים בשינויים אלה:
(1) תקופת אחריות למחמם מים היא ארבע שנים; לגוף החימום, תרמוסטט, לרבות דיפרנציאלי, משאבה במערכת סולרית, ברז ערבול וסתימת אבן – שנה;"
מכאן, שבאפשרותך לפנות בכתב אל נותן השירות, מטעם היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות על המוצר(ככל שמדובר במוצר שנמצא בתקופת האחריות) תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
יצוין כי במידה שיש מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/3/2021 17:36 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 17:36:23 |
| כידוע ע"פ מתווה הממשלה חדרי הכושר פתוחים בהצגת דרכון ירוק, אני בין חיסונים ולכן אין לי אפשרות להתאמן, אבל חדר הכושר מחייב אותי בכל זאת. כשביקשתי להקפיא את התשלומים סרבו לבקשתי
האם זה חוקי? הרי אני משלם על מוצר שאני לא יכול לרכוש, ולא אני זה ששינה את התנאים | |
|
|
|
| 4/4/2021 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 12:56:20 |
| שלום רב אריאל,
למענה בשאלתך, מוצע לעיין ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - פעילות תחת התו הירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד."
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניינך מול החברה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/3/2021 13:33 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:33:26 |
| שלום,
רכשתי בסוף פברואר מדיח באתר אינטרנט לאחר מספר ימים התקשרו אלי מהחברה ואמרו כי אין להם את המדיח במלאי ושהם יבצעו החזר כספי (הם אפילו סיפקו לי מכתב ביטול) מאז כרטיס האשראי שלי חויב בסכום המלא והתשלום עבורו חויב חודש שעבר אך טרם קיבלתי את הזיכוי. לאחר בירור עם חברת האשראי נאמר לי כי הייתה להם בעיה בהעברת הזיכוי ויש ליצור קשר עם החברה עצמה. אני מתקשרת כל יום לחברה כשהם אומרים שהם יבדקו את זה ויחזרו אלי ולא חוזרים.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 4/4/2021 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 09:58:43 |
| שלום רב דנה,
על מנת לברר מול החברה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/10/2019 11:25 |
רנית |
 | | מחבר: | רנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:25:49 |
| שלום,
ביצעתי עסקה לשרות לטווח ארוך לתוכנה אינטרנטית בשם אטנגו עבור הבן שלי.
בסופו של דבר הבן שלי מסרב לעשות את התוכנה והחברה מסרבת לבטל לי את העסקה בטענה שחלפו 14 יום ממועד הרכישה.
לא נראה לי הגיוני שעסקה כזו לא ניתן לבטל, זה לא מוצר שיש לו בלאי ובאפשרותם לבטל את השם משתמש.
בתנאי השימוש אכן רשום ביטול תוך 14 יום אך האם אין איזשהו סייג במקרה זה? לא נראה לי הגיוני שאין פיתרון לסיטואציה כזו שאמשיך לשלם על משהו שאנחנו לא משתמשים בו יותר.
https://www.attengo.co.il/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9/%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9/
| |
|
|
|
| 28/10/2019 16:01 |
רנית |
 | | מחבר: | רנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 16:01:41 |
| חשוב לי לציין שהעסקה בוצעה ב 30.06.2019 והמנוי הוקפא עד ה 21.07.2019 כך שהילד לא השתמש בתוכנה לפני ה 21.07.2019, ולפי התנאי שימוש "פספסנו" את הזכות ביטול עוד לפני שהשתמשנו. הנציגה לא הסבירה את המשמעות.
בכל מקרה ניסינו לשכנע את הילד לעבוד עם התוכנה, ב 2.09.2019 פנינו שיש בעיה והילד מסרב לשתף פעולה, אחרי מספר ימים חזרה אלינו נציגה וניסתה לתת פתרונות אז ניסינו שוב. אבל הילד שוב התנגד ומלפני ראש השנה אנחנו נתקלים בסירוב מוחלט.
לא נראה לי הגיוני שאין אפשרות ביטול במקרים אלה - החברה רוויחה כסף בלי מתן השרות בפועל...
כמו שניתן לבטל מנוי שנתי לחדר כושר כך צריך לאפשר ביטול יחסי של התקופה שחלפה במקרים כאלה.
אודה התייחסותכם | |
|
|
|
| 30/10/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 08:27:35 |
| שלום וברכה רנית,
עקרונית חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקה מתמשכת, ויש מקום לסווג את העסקה נשוא פנייתך כעסקה שכזאת כהגדרתה בחוק, בכל עת, ומרגע כניסתה לתוקף של הודעת הביטול (בד"כ יומיים שלושה) אין לחייב את הצרכן בגין השירות נשוא העסקה, ודמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר מפורש בהסכם כתוב (לרבות תקנון) . אין כמובן משמעות מחייבת להוראה בתקנון הנוגדת זכויות צרכניות הקבועות בדין. ברם, יכולה לבוא טענה מצד בית העסק שהמדובר בעסקה לרכישת תוכנה (מידע הניתן לשעתוק), והחוק מחריג במפורש את זכות הביטול במקרה של עסקאות שכאלה. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם ולהפסיק את החיובים העתידיים. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות מול בית העסק כאמור, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 14/9/2020 11:39 |
סלוין סולומון |
 | | מחבר: | סלוין סולומון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 11:39:39 |
| | יש אפשרות לבטל חיובים עתידיים בכרטיס אשראי? | |
|
|
|
| 16/9/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 13:32:50 |
| שלום רב סלומון,
באפשרותך לברר מול חברת האשראי באם אתה עומד בתנאים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב.
בכל מקרה, במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/11/2020 14:41 |
שירלי |
 | | מחבר: | שירלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 14:41:32 |
| | הי גם אני מעוניינת לבטל ונתקלת בקשיים.. הם טוענים שזה מוצר ולא מנוי.אשמח לקבל הגדרת מוצר. האם מוצר בתום התשלום צריך להשאר אצלי? | |
|
|
|
| 20/10/2020 14:26 |
דקלה |
 | | מחבר: | דקלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 14:26:41 |
| -האם יש בנמצא מישהו שאושר לו ביטול עסקה מול אטנגו?
כמוני כמוכם, עקיצה של ממש!! איו תוכנה, איו עם מי לדבר וכמובן איו שיפור, העיקר שהעסקאות משולמות!!!!!
חוצפה | |
|
|
|
| 29/3/2021 10:48 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2021 | | שעה: | 10:48:39 |
| גם אני נעקצתי ע"י אטנגו
התוכנה קשקוש - הבן שלי רק יותר מתוסכל מזה
אין עם מי לדבר על ביטול עסקה
חבל שגם חברות האשראי לא מוכנות לקחת אחריות לעקיצה הזו | |
|
|
|
| 22/12/2020 12:32 |
מתוסכל |
 | | מחבר: | מתוסכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 12:32:32 |
| | רכשתי מקרר ב 20/11 עם זמן אספקה ל 2/12 כשלא הגיע ב 2/12 התחילה מסכת של רדיפה שלי אחרי בית העסק שמצידו טוען שהדגם לא במלאי אצל היבואן ובכל פעם אומרים לי בשבוע הבא. עכשיו עדכנו שיגיע רק ב 28/12 אני כבר שלושה שבועות ללא מקרר ששילמתי עליו בגלל טעות שלהם ועכשיו אצטרך לחכות עוד שבועיים. הם מציעים כעת להחזיר לי את הכסף אבל זה לא הוגן אחרי כל הזמן שהמתנתי. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 24/12/2020 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2020 | | שעה: | 12:40:52 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בפנייתך אתה מציין כי:
"... הם מציעים כעת להחזיר לי את הכסף אבל זה לא הוגן אחרי כל הזמן שהמתנתי. מה ניתן לעשות?"- מה הנזק שנגרם לך בעקבות האיחור?
בנוסף, בפנייתך אתה מציין כי:
"...עם זמן אספקה ל 2/12 ..."- האם מועד האספקה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/3/2021 12:24 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 12:24:22 |
| | שלום רב, איני מחוסן כרגע ולא אוכל להתחסן בחודשיים הקרובים. חדר הכושר שלי נתן לי שתי אופציות: חודש אחד של הקפאה ללא תשלום ולאחר מכן המנוי שלי יפתח , אוכל אז להקפיא את המנוי בעלות של 50 ש"ח לכל החודש ואז לא אחוייב בדמי המנוי של 250 ש"ח לחודש. האפשרות השנייה - ביטול מנוי הכוללים דמי ביטול של 190 ש"ח. האם ההצעות שלהם חוקיות ? | |
|
|
|
| 25/3/2021 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 14:02:01 |
| שלום רב ישראל,
ראשית, ראה את ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 50 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
שנית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/3/2021 17:36 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 17:36:15 |
| כידוע ע"פ מתווה הממשלה חדרי הכושר פתוחים בהצגת דרכון ירוק, אני בין חיסונים ולכן אין לי אפשרות להתאמן, אבל חדר הכושר מחייב אותי בכל זאת. כשביקשתי להקפיא את התשלומים סרבו לבקשתי
האם זה חוקי? הרי אני משלם על מוצר שאני לא יכול לרכוש, ולא אני זה ששינה את התנאים | |
|
|
|
| 25/3/2021 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 14:00:09 |
| שלום רב אריאל,
למענה בשאלתך, מוצע לעיין ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
בתיאום מראש.
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניינך מול החברה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/3/2021 12:04 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 12:04:21 |
| שלום
רכשתי כיריים אינדוקציה תלת פאזי המיוצרים על ידי חברת זנוסי ומיוצגים על ידי לברת ראלקו.
חברת ראלקו מתנה את כיבוד האחריות בהזמנת טכנאי מטעמה שיספק גם את כבל החשמל תלת פאזי וגם יתקין את המוצר וזאת בעלות של 130 ש"ח
האם הדבר חוקי?
אם הם מחייבים אותי להזמין טכנאי מטעמם ואף לא מצרפים כבל חשמל לכיריים האם הם יכולים לדרוש על כך תשלום?
האם לא מדובר בהתניית שרות בשרות?
בעבר כשרכשתי כיריים גז, הגיע טכנאי גז ללא עלות והתקין את הכיריים.
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:58:16 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, תקנות 4 ו-5 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
(ג) הוסכם בין הצדדים כי הצרכן יודיע ליצרן על המועד לביצוע ההתקנה או מתן ההדרכה, יבצע היצרן את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבעה ימים מיום דרישת הצרכן, ובלבד שהתקופה שחלפה מיום מסירת הטובין לצרכן ועד יום דרישת הצרכן לא תעלה על שנה, זולת אם הוסכם בין הצדדים על תקופה ארוכה יותר.
תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך ועל מנת שניתן יהיה לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/3/2021 09:51 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 09:51:39 |
| שלום, הזמנתי ושילמתי בביט עבור נעליים ממוכר מרחובות ששלח לי את החבילה עוד באותו היום.
עקב טעות של דואר ישראל לא הגיעה אליי החבילה (אני יודעת זאת, כיוון שהגיעה אליי בטעות חבילה של נמען אחר)
כשפניתי לדואר הם הודו בטעות ואמרו שהם מחויבים לשולח ולא לנמען, לכן עליי לפנות אליו ולבקש שהוא יפנה אליהם והם יזכו אותו.
מאז שפניתי למוכר הוא מתחמק ממני ולא מוכן לעזור לי עם זה. לא עונה לשיחות והודעות.
מה הזכויות שלי? כיצד אוכל לקבל ממנו את הזיכוי המגיע לי?
תודה | |
|
|
|
| 25/3/2021 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:32:12 |
| שלום רב רונית,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק ששלח את דבר הדואר?
עקרונית, סעיף 77(א) בחוק הדואר קובע כי:
"...על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
סעיף 80 בחוק הדואר קובע כי:
"80. השולח הוא הזכאי לתבוע פיצויים לפי סעיף 77 והוא רשאי להעביר את זכותו לאחר."
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה(השולח),על מנת שהוא יוכל לפעול בהתאם לזכויותיו מכח חוק הדואר, כאמור לעיל.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/3/2021 08:19 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 08:19:29 |
| | אם עשיתי מנוי לחוג ספורט לבן שלי ואחרי חודשיים/שלושה הוא לא רוצה להמשיך את הפעילות בשום אופן. האם הספק לא חייב לבטל לי את הרישום והחיוב החודשי? האם יכול להמשיך לגבות כסף? | |
|
|
|
| 25/3/2021 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:19:29 |
| שלום רב עדי,
מה סוכם בניכם?
עליך לעיין בתקנון/הסכם בניכם ולפעול בהתאם למוסכם.
| |
|
|
|
| 23/3/2021 18:15 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 18:15:45 |
| היי,
אני מקווה שכאן יוכלו לעזור לי, עשיתי קניה גדולה של מוצרי מזון מאחת מרשתות השיווק הגדולות, המשלוח היה אמור להגיע ביום מסוים בין השעות 18:00-20:00 כשראיתי שהמשלוח לא מגיע יצרתי איתם קשר ואמרו שיהיה איחור עד כשעתיים, אחרי השעתיים האלה המשלוח לא הגיע וכמובן שלא היה עם מי לדבר, המשלוח הגיע יום למחרת אחרי שהתקשרתי אליהם ב 8:00 בבוקר.
הציעו לי פיצוי של 29 שקלים ואחרי שהתעקשתי העלו את זה בעוד חמישים. זאת אומרת 79 שקלים על זה שחיכיתי להם כל כך הרבה זמן ועל העגמת נפש הזאת .
האם חוק הטכנאים תקף במקרה הזה?
אחרי שהסגר הראשון נגמר והשליחויות והסופרים חזרו לשגרה והיה להם זמן להתכונן לימים כאלה.
תודה רבה על המענה. | |
|
|
|
| 25/3/2021 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 12:36:41 |
| שלום רב שיר,
פני אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", ראי מידע מפורט בעניין ומכתב הורדה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 23/3/2021 14:12 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 14:12:13 |
| | האם זה מותר שבאתר הזמנת הוילה יהיה רשום מחיר נמוך ואז כאשר מתקשרים הם מציינים שהמחיר יותר גבוה? זאת לא הטעיה? | |
|
|
|
| 25/3/2021 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 12:08:34 |
| שלום רב אריאל,
האם יש לך ראיות התומכות בטענתך זו?
האם בוצעה רכישה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
לפיכך, היה וטרם בוצעה הרכישה, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף ראיות התומכות בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 22/3/2021 19:08 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 19:08:14 |
| שלום הבוקר ראיתי כתבה על מכתבי התראה מטעמכם לבעלי עסקים שלא לוקחים דמי פקדון לבקבוקים.
רציתי לדעת מה ההליך של בעל עסק קטן(מכולת שכונתית) ואיך הם מעבירים הלאה את הקבוקי פיקדון.
1.בעל עסק קטן אינו יכול לאחסן כמות גדולה של בקבוקים ולגלגל אותם הלאה לתאגיד המחזור אל"ה.
2.בעבר היו הרבה מרכזי מסירה לתאגיד המחזור אל"ה - נכון להיום, בעל העסק מאזור המרכז יצטרך לסוע עד נתב"ג למרכז הכי קרוב של תאגיד אל"ה.
3. תאגיד אל"ה מגיע עד בית העסק רק בתנאי שיש מעל 1500 בקבוקים ממוספרים וממוינים-מי ישלם על זמן המיון? מי ישלם על עוד חדר אחסנה? להשכיר עוד מחסן לטובת בקבוקי הפקדון? לסוע מיוזמתי לבזבז יום עבודה ודלק עד המרכז הכי קרוב אלי בנתב"ג?(אני מכפר סבא)
אשמח לתשובות ענייניות ולא" חוק זה חוק". כי לעבוד בחינם אף אחד לא יעשה את זה | |
|
|
|
| 25/3/2021 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 11:48:06 |
| שלום רב דן,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, היה ופנייתך נעשית בהיותך בעל עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 22/3/2021 17:53 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 17:53:54 |
| שלום רב ,
ברצוני לדעת באם בעת העסקה נאמר שזה המחיר זול שיש וזאת הנחת מנכל וכעת אני פותחת את הפייסבוק ורואה את הרכב במחיר נמוך משמעותית האם אני יכולה לדרוש את ההוזלה עפי חוק? | |
|
|
|
| 25/3/2021 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 11:40:08 |
| שלום רב רויטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...ברצוני לדעת באם בעת העסקה נאמר שזה המחיר זול..."- האם העסקה הזו נעשתה בחנות?
יצוין כי, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה הנעשית בחנות).
ועל כן, מומלץ לבצע סקר שוק בטרם ביצוע הרכישה. | |
|
|
|
| 22/3/2021 16:32 |
דני |
 | |
|
| 25/3/2021 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 11:28:29 |
| שלום רב דני,
האם מידע זה פורסם? אם כן, האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
| |
|
|
|
|