| 5/4/2021 03:32 |
מוסי |
 | | מחבר: | מוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 03:32:20 |
| | רכשתי מחשב נייד מחנות למחשבים משומשים ב22.03, במזומן. כבר בהתחלה הסתבר שהסוללה מתרוקנת כמעט מיידית. דיווחתי למוכרת שאמרה לי לחבר את המחשב לחשמל להרבה שעות וזה אמור להסתדר וטענה שהסוללה חדשה. כשזה חזר על עצמו היא אמרה שתזמין לי סוללה אחרת. לבסוף עד שהגיעה הסוללה (רק ב04.04) כבר החלטתי לבטל את העסקה מכמה סיבות, אני יכולה לפרט אם יש צורך. הודעתי במסרון על רצוני להחזיר את המחשב ובאתי לחנות ומסרתי להם את המחשב. הם מסרבים להחזיר לי את כספי, גם לא בעד דמי ביטול (בטענה שהחוק לא חל על מחשבים משופצים ושזה לא משתלם לעסק שכל אחד יכול להחזיר) מוכנים רק להחליף במוצר אחר אך איני מעוניינת. לא הוצגו שום תנאים מיוחדים על החזרות בחנות או במעמד הקנייה. אשמח לעזרתכם. | |
|
|
|
| 6/4/2021 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:50:17 |
| שלום רב מוסי,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות שלא עקב פגם? אם כן, מהי המדיניות של בית העסק?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (אשר מעיד על שימוש במוצר) ושלא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך ומתיאור בפנייתך, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
עם זאת, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם למדיניות.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 12:07 |
מוסי |
 | | מחבר: | מוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 12:07:24 |
| למרות המצב שהסוללה לא עבדה? כי בעצם זה לא תפקד כמחשב נייד.
האם זה נחשב שהשתמשתי? כי זה היה כדי לנסות את תפקוד הסוללה כמו שכתבתי | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:02:59 |
| שלום רב מוסי,
במידה שנעשה שימוש במוצר שנרכש הרי שלכאורה לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, לכן הוצע לך לברר את מדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה. | |
|
|
|
| 15/3/2021 22:44 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2021 | | שעה: | 22:44:58 |
| כאשר מבטלים עסקה בעקבות פגם במוצר שנקנה באתר ושולם עבורו גם דמי משלוח.
מי אמור לשאת בהוצאות המשלוח החוזר? והאם מותר לנכות דמי ביטול, בביטול בעקבות פגם במוצר שלא נעשה בו כל שימוש.
כמו כן, האם סכום ההחזר יכלול גם את דמי המשלוח ששולם כבר?
תודה | |
|
|
|
| 16/3/2021 12:11 |
טל |
 | |
|
| 17/3/2021 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 14:32:29 |
| שלום רב טל,
ראשית הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, על מנת לענות לשאלתך, אשמח אם תעני על מספר שאלות, כדלקמן:
מה המוצר שנרכש?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מה הפגם?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 17/3/2021 16:35 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/03/2021 | | שעה: | 16:35:03 |
|
מה המוצר שנרכש? מצעים
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך? לא
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? 8.3
מה הפגם? זליגת צבע של דיו בהדפס.
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)? קבלתי ב11.3 פתחתי את המוצר ב12.3 ומיד פניתי אל האתר .
הם בקשו ממני להחזיר לנקודת איסוף .
טענתי ששלמתי על משלוח. בכדי ליתר את הצורך בהגעה. ואני לא מוכנה לשלם על משלוח חוזר.
אציין כי המכירה גם בנקודת האיסוף היא מקטלוג בלבד כפי שמצוין במודעה.
תודה
| |
|
|
|
| 18/3/2021 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 12:31:47 |
| שלום רב טל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים לעיל, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראות הדין כמפורט לעיל ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/3/2021 15:54 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 15:54:50 |
| ראשית תודה.
שנית, אני בדיונים איתם כל הזמן.
כבר בקשתי לבטל את החלק בעסקה.
וגם שלחתי להם את לשון החוק.
הם ענו כי הם לא מסתמכים על לשון החוק שנשלח בווצאפ.ויבדקו את זה עם המחלקה המשפטית שלהם.
באותה נשימה אמרו שהם מוכנים לשלוח שליח רק אחרי החג.
בקשתי שיבטלו את העסקה.
הם טוענים כי עד שהמוצר לא יגיע אליהם הם לא מבטלים ולא מזכים אותי.
הוי אומר בעוד שבועיים וחצי.
בקשתי שאשלח שליח מטעמי וישלמו לי על המשלוח
בתחילת ההודעה אמרו שגם זו אפשרות. ובסופה סתרו את עצמם ואמרו כי הם לא סומכים על שליח שלא מטעמם.
בקיצור, מלחמת התשה.
יש לי עוד מה לפנות אליהם או להגיש תלונה?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 5/4/2021 20:05 |
טל |
 | |
|
| 6/4/2021 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 08:34:51 |
| שלום רב טל,
בהנחה שבוצעה פניה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראות הדין, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/4/2021 10:12 |
טל |
 | |
|
| 6/4/2021 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 22/3/2021 08:23 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 08:23:57 |
| שלום רב,
1. באפריל 2019 הזמנתי מטבח מחברת מטבחים עבור דירה שאני עתיד להכינס אליה עוד מספר חודשים (יולי 2021).
2. שלמתי מקדמה על סך 6000 שח.
3. ביקשנו מספר שינויים במטבח נאמר לנו כל עוד המטבח לא ירד לייצור ניתן לשנות את התוכניות.
4.באוקטובר 2020 נשלח מודד מטם חברת המטבחים.
5. המטבח לא הורד לייצור וכעת אנו מעוניים לבטל אותו.
6. חברת המטבחים מכונה לבטל את העיסקה בתנאי ל 15% עבור שירות, תכנון וייעוץ.
7. מה החוק אומר בעניין?
בברכה,
| |
|
|
|
| 24/3/2021 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 16:07:46 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראי בעמוד 6).
לפיכך וככל שטרם הוחל ביצור המוצר בהזמנה מיוחדת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2021 12:39 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 12:39:30 |
| תודה על התשובה.
עדיין לא ברור לי לחלוטין.
אני רואה במסמך ששלחת שיש התחייסות לזמן המדידה.
הגיע מודד לדירה כדי לקחת מידות ועברו מעל 3 ימים מאז המדידות (עברו מספר חודשים מהמדידה. כשחתמתי לפני כשנתיים על המטבח הוכנס סעיף של 15% עלות שירות ותכנון כחלק מהעיסקה אך לא בנפרד (שורה נוספת בהצעת מחיר) מנגד המטבח עדיין לא יורד לייצור. האם אוכל לבטל את המטבח? אודה לתשובה חד משמעית.
בברכה | |
|
|
|
| 4/4/2021 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 13:36:26 |
| שלום רב אדון,
כפי שצוין לעיל, המקרה שלך יבחן הן בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) והן בהתייחס לקבוע בהנחיות הרשות להגנת הצרכן ועל מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/4/2021 18:08 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 18:08:44 |
| קראתי את המסמך שלעיל.
ולאחר בדיקת מקרים דומים באתרכם.
במקרה שלהלן https://www.consumers.org.il/item/kitchen_production
מצויין הדבר הבא:
הפיצול בין התכנון והעיצוב של המטבח לבין ייצורו בפועל, הנו פיצול מלאכותי
צוות אכיפה אזרחית אף הגדיל לעשות, כאשר טען בכל אותם כתבי התביעה, כי הפיצול בין שירות התכנון והעיצוב של המטבח לבין ייצורו בפועל, הנו פיצול מלאכותי הבא בסופה של ההתקשרות בין הצדדים ואשר לא בא זכרה בתחילת ההתקשרות.
על אף שמדובר בפסק דין בתביעה קטנה, הוא מהווה אבן דרך בהכרה בכל הטענות של המועצה לצרכנות כנגד השיטה הפסולה של ביטול העסקאות של חברות המטבחים, המנוגדת לחוק הגנת הצרכן, לתקנות ביטול עסקה שמכוחו ולדיני החוזים האחידים.
ולכן השאלה שלי זה האם זה שכתוב לי בעסקה שורה נפרדת של שירות וייעוץ בעלות של 15 אחוז לא רלוונטית והאם אוכל לבטל את העיסקה. (לאחר ביצוע מדידות בפועל) וללא הורדה לייצור. | |
|
|
|
| 6/4/2021 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 10:26:13 |
| שלום רב אדון,
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את העניין אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 19:44 |
גי |
 | | מחבר: | גי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 19:44:47 |
| שלום רב, בתחילת קורס בבית ספר לצורפות קיבלנו סילבוס מפורט על נושאי הלמידה בקורס, בסיום הקורס שמתי לב שחלק נכבד מנושאי הלמידה בקורס שהיו מצויינים בסילבוס אינו הועבר אליי בצורה מספקת או שלא הועבר כלל.
הרגשתי שיצאתי מהקורס ללא ידע חדש ומעבר להרגשתי גם את חלקם בתכני הלימוד שלהם התחייבו בתחילת הקורס הם לא מילאו.
לאחר שיחה עם מנהלת בית הספר,שהשאירה לי הודעה בוואצאפ בארוך של עשר דקות,לא עניינית לא מקצועית ואף פוגענית (שהתנצלה עליה אחכ וטענה שהייתה במצב רגשי מעורער.מתועד.)
החלטתי לפנות לבעלים של בית הספר ולפעול מתוך אמונה שבעלת בית הספר אולי לא מודעת למקרה.
לאחר שיחה מאוד קצרה שלא הובילה לשום מקום עם בעלת בית הספר היא אמרה שהיא מודעת למקרה עם מנהלת בית הספר ושנפרד לדרכנו.
מעבר למצב המרתיח הלא נעים והמזלזל בי ובכסף הרב שהשקעתי, רציתי לדעת מה החוק מאפשר במקרים כאלו ?
ומה הפרוצדורה לגבי פיצוי כספי חלקי
תודה רבה ויום טוב ! | |
|
|
|
| 6/4/2021 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 10:08:02 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בסיום הקורס שמתי לב שחלק נכבד מנושאי הלמידה בקורס שהיו מצויינים בסילבוס אינו הועבר אליי בצורה מספקת או שלא הועבר כלל..." האם בוצעה פניה מפורטת בכתב לחברה? אם כן, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/4/2021 17:01 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 17:01:02 |
| שלום, בינואר 2020 חידשנו מנוי משפחתי לחדר כושר. עשינו בו שימוש חודש וחצי עד פרוץ משבר הקורונה. לא הצלחנו לקבל תשובות מבעלי חדר הכושר לגבי הקפאת המנוי או הארכת לאחר המשבר, והמתנו בסבלנות בהנחה שבתום המשבר תינתן אפשרות להארכת המנוי. כעת מהסתיים המנוי וחדרי הכושר נפתחו הופתענו לגלות שחדר הכושר נמכר למפעיל אחר. המפעיל החדש אינו מציע כל פתרון למנויים הותיקים, ומבחינתו אין לו כל התחייבות כלפינו. המפעיל הישן נעלם ולמעט מספר ח.פ. אין לנו טלפון או פרטי התקשרות.
אשמח להבין כיצד אפשר לפעול על מנת לדרוש החזר כספי מהמפעיל הקודם. תודה | |
|
|
|
| 5/4/2021 06:55 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 06:55:50 |
| | אני, לעומת זאת, מיהרתי לבטל את הוראת הקבע לחדר הכושר אחרי פרוץ המשבר ושלחתי הודעת ביטול לחדר הכושר. הם לא ויתרו, הם המשיכו להטריד אותי במשך כמה חודשים בפניות טלפוניות וגם בניסיונות חוזרים לחייב את כרטיס האשראי שלי שחייבו אותי כל פעם מחדש להודיע לחברת האשראי על הכחשת עסקה ולמנוע את החיובים. מה שהם לא עשו זה לשלוח לי מכתב שבו הם מעלים בצורה מסודרת את הטענה שיש לי כלפיהם חוב, אם זו טענה שיש להם, כנראה שגם הם מבינים שאין בסיס לטענה כזו, עובדה שכל הכחשות העסקה מול חברת האשראי הסתיימו לטובתי והם לא הצליחו או לא ניסו להוכיח לחברת האשראי שהחיוב היה מוצדק. | |
|
|
|
| 5/4/2021 15:46 |
אורית |
 | |
|
| 6/4/2021 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 08:47:09 |
| שלום רב אורית,
בפנייתך את מציינת כי:
"... כעת מהסתיים המנוי וחדרי הכושר נפתחו הופתענו לגלות שחדר הכושר נמכר למפעיל אחר. המפעיל החדש אינו מציע כל פתרון למנויים הותיקים, ומבחינתו אין לו כל התחייבות כלפינו. המפעיל הישן נעלם ולמעט מספר ח.פ. אין לנו טלפון או פרטי התקשרות..."-האם בדקת מה מצב החברה ברשם החברות (תזיני את מספר ח.פ.)?
אם לאו, אני, מציעה כי תבדקי את מצב החברה, שכן לעניין החברה החדשה הרי שאין יריבות בניכם.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 09:01 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:01:47 |
| | בדקתי, החברה פעילה. הכתובת שלה היא הכתובת של חדר הכושר שכאמור שייך היום למפעיל אחר. אין פרטי התקשרות נוספים. | |
|
|
|
| 6/4/2021 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:59:36 |
| שלום רב אורית,
במידה שבדיקתך מעלה כי החברה פעילה פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2021 12:48 |
דן טויטו |
 | | מחבר: | דן טויטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 12:48:58 |
| שלום,
רכשתי מקרר חדש. נאמר לי בחנות שלאחר שהמקרר יגיע, יהיה עלי להזמין טכנאי שיפתח את האריזה ויתקין אותו על מנת שהאחראיות תיהיה בתוקף. מכיוון שחברת המשלוחים אמורה לפנות ולאסוף את המקרר הישן מביתי, הברירות הן להישאר עם המקרר הישן (כשהחדש תקוע באריזתו באמצע המטבח) ולפנות אותו לבד על חשבוני, או להתקין לבד את המקרר ולהישאר ללא אחראיות, או להישאר מספר ימים ללא מקרר בבית. אף אפשרות אינה הגיונית. מה הן הזכויות שלי כצרכן במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
| 6/4/2021 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 08:32:00 |
| שלום רב טויטו,
עקרונית, תקנות 4 ו-5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
..."
"תחילת חיובי היצרן
5.
...
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך, ועל מנת שתהיה זכאי לקבל אחריות על ההתקנה, עליך לפעול בהתאם לדרישת היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 23/3/2021 14:17 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 14:17:48 |
| חיפשתי לקנות מרסס שמן. קניתי מוצר יקר ששמו על האריזה "מרסס שמן" ו- ''simply MIST''. בשום מקום על האריזה לא הייתה התייחסות נוספת לתכונות של הריסוס. המרסס פועל בשני מצבים ובאף אחד מהם הוא לא ריסס שמן. או שהוא השפריץ שמן או שהוא השפריץ+קצת ריסס (אין למוצר הוראות הפעלה). זה לא מתאים לשימוש שאני צריכה, וזה לא עולה בקנה אחד עם התיאור של המוצר ''מרסס שמן''.
הלכתי לחנות שרחוקה מביתי עם המוצר התקול, ועם סרטון שהכנתי שבו רואים שהוא רק משפריץ שמן ולא מרסס, ובחנות טענו שאין מנהל שיכול לאשר את ההחזרה ושחייבים לבדוק את המוצר. יום למחרת בעלת החנות התקשרה ואמרה שהיא בדקה את המרסס והוא תקין. אמרתי לה שיש פה הטעיה צרכנית, מאחר והמוצר לא עושה את מה שהוא אמור לעשות. היא אמרה שמבחינתם המוצר עובד תקין ושאם יש לי בעיה שאפנה לחברה. מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 25/3/2021 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 12:17:59 |
| שלום רב שרית,
על מנת לברר את פנייתך, אנא פני אל היצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף חשבונית/קבלה, צילום המוצר.
לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(חשבונית/קבלה, צילום המוצר, העתק מפנייתך ליצרן וכל מסך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 6/4/2021 01:33 |
שרית |
 | |
|
| 6/4/2021 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 08:02:09 |
| שלום רב שרית,
היות שאת טוענת כי:
"... קניתי מוצר יקר ששמו על האריזה "מרסס שמן" ו- ''simply MIST''. בשום מקום על האריזה לא הייתה התייחסות נוספת לתכונות של הריסוס. המרסס פועל בשני מצבים ובאף אחד מהם הוא לא ריסס שמן..."
אני מציעה כי פנייתך תעשה אל היצרן, בהתאם לאמור לעיל. | |
|
|
|
| 4/4/2021 15:34 |
שלומי נתן |
 | | מחבר: | שלומי נתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 15:34:00 |
| ביום 19.12.19 רכשתי כרטיס טיסה דרך חברת נסיעות אשת טורס לחודש 7.20 .
הטיסה דרך חברת איירופלוט .
הטיסה בוטלה .
החחל מיולי 20 אני מול אשת טורס בהתכבתבות ענפה.
החזר שלא קיבלתי עד היום.
אשת טורס הפסיקה לענות למיילים.
באתר איירופלוט הפנו אותי לסוכנות הנסיעות דרכה רכשתי את כרטיסי הטיסה קרי אשת טורס .
נראה לי שאשת טורס גנבו את הכסף לעצמם.
את מי אני תובע את אירופלוט או אשת טורס? | |
|
|
|
| 5/4/2021 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 18:04:12 |
| שלום רב שלומי,
בפנייתך צוין כי:
"...הטיסה בוטלה ..."- האם הודיעו לך על ביטול העסקה? אם כן, מי הודיע לך על כך חברת התעופה או סוכנות הנסיעות? | |
|
|
|
| 4/4/2021 15:12 |
אמיתי |
 | | מחבר: | אמיתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 15:12:58 |
| | קניתי טלוויזיה חדשה דרך האינטרנט. לאחר שהגיע, הוצאתי מהקופסא והתקנתי את הבסיס על פי ההוראות המצורפות. לאחר החיבור לחשמל התברר שהמסך סדוק ולא עובד כלל. החנות לא לוקח אחראיות וטוען שבודאי אני גרמתי לנזק בעצמי. האם יש לי הגנה כאן על מנת לדרוש מבית העסק שיקח אחריות על מוצר פגום? אין לי כרגע יכולת להוכיח או לדעת מה המקור של הנזק. | |
|
|
|
| 5/4/2021 18:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 18:00:41 |
| שלום רב אמיתי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר שהגיע, הוצאתי מהקופסא והתקנתי את הבסיס על פי ההוראות המצורפות..."- האם עיינת בתעודת האחריות? אם כן, מה מופיע לעניין ההתקנה?
האם ההתקנה תבוצע על ידי היבואן/יצרן?
עקרונית, תקנה 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו." | |
|
|
|
| 24/3/2021 10:42 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 10:42:28 |
| שלום רב,
לפני כשלושה חודשים רכשתי כיסא משרדי.
השבוע הכיסא נשבר בחיבור שבין המשענת למושב בזמן שנשענתי אחורה, והתפרק לשניים.
בחנות הבהירו לי כי אין אחריות לשבר.
עם זאת, שאלתי היא האם ניתן בכל זאת לקבל החלפה בכיסא חדש, מכיוון שחלף מעט זמן, והרי זהו כשל בסיסי בכיסא, אם החיבור הנ"ל נשבר כל כך מהר.
אודה לעזרתכם בנושא,
בברכת בריאות ויום מצויין. | |
|
|
|
| 25/3/2021 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:47:08 |
| שלום רב אלון,
האם המוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
אם כן, ועל מנת לברר בעניין , אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/3/2021 14:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/03/2021 | | שעה: | 14:08:26 |
| " אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך".
אם אתם לא נותנים לצרכן מידע בסיסי על זכויותיו לצורך הפניה כמו, למשל, מחוק המכר, אני לא רואה ערך מהותי לפניה של הצרכן שאין לו בד"כ מושג רב בנושאים השונים. דבר כזה יכול גם לחסוך לכם טיפול בנושא לאחר שצרכן ישכנע אולי את העוסק. | |
|
|
|
| 5/4/2021 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 17:44:05 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיפים 14 ו-15 בחוק המכר קובעים כי:
"14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.
אי-התאמה נסתרת
15. לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר."
לפיכך, במידה שהמוצר נרכש לשימושו האישי, ביתי או משפחתי, באפשרות הצרכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתו ודרישתו בצירוף מסמכים התומכים בטענתו.
ואם הצרכן יתקל בבעיה הוא מוזמן להגיש תלונתו באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/4/2021 13:27 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 13:27:56 |
| שלום,
קניתי לפני חצי שנה בלנדר מוט עם חלקים נלוויים. אחד החלקים נשבר בשימוש רגיל. תעודת האחריות מציינת "היבואן מתחייב לתקן ללא תמורה כל קלקול שהתגלה במוצר במהלך תקופת האחריות ולהחליף את המוצר או חלק ממנו ללא תמורה.
היבואן מסרב ודורש תשלום.
מה ניתן לעשות?
תודה,
עינת | |
|
|
|
| 5/4/2021 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 15:51:21 |
| שלום רב עינת,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, תקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
" (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
לפיכך, במידה שהיבואן/יצרן יוכיח כי מדובר בנזק מכוון שגרם הצרכן, אזי' לא ניתן לדרוש תיקון במסגרת שנת האחריות.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 12:44 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 12:44:06 |
| שלום רב, בתחילת קורס בבית ספר לצורפות קיבלנו סילבוס מפורט על נושאי הלמידה בקורס, בסיום הקורס שמתי לב שחלק נכבד מנושאי הלמידה בקורס שהיו מצויינים בסילבוס אינו הועבר אליי בצורה מספקת או שלא הועבר כלל.
הרגשתי שיצאתי מהקורס ללא ידע חדש ומעבר להרגשתי גם את חלקם בתכני הלימוד שלהם התחייבו בתחילת הקורס הם לא מילאו.
לאחר שיחה עם מנהלת בית הספר,שהשאירה לי הודעה בוואצאפ בארוך של עשר דקות,לא עניינית לא מקצועית ואף פוגענית (שהתנצלה עליה אחכ וטענה שהייתה במצב רגשי מעורער.מתועד.)
החלטתי לפנות לבעלים של בית הספר ולפעול מתוך אמונה שבעלת בית הספר אולי לא מודעת למקרה.
לאחר שיחה מאוד קצרה שלא הובילה לשום מקום עם בעלת בית הספר היא אמרה שהיא מודעת למקרה עם מנהלת בית הספר ושנפרד לדרכנו.
מעבר למצב המרתיח הלא נעים והמזלזל בי ובכסף הרב שהשקעתי, רציתי לדעת מה החוק מאפשר במקרים כאלו ?
ומה הפרוצדורה לגבי פיצוי כספי חלקי
תודה רבה ויום טוב ! | |
|
|
|
| 5/4/2021 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 15:38:51 |
| שלום רב גיא,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בסיום הקורס שמתי לב שחלק נכבד מנושאי הלמידה בקורס שהיו מצויינים בסילבוס אינו הועבר אליי בצורה מספקת או שלא הועבר כלל..." האם בוצעה פניה מפורטת בכתב, אל הנהלת החברה? אם כן, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/4/2021 12:48 |
דן טויטו |
 | | מחבר: | דן טויטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 12:48:45 |
| שלום,
רכשתי מקרר חדש. נאמר לי בחנות שלאחר שהמקרר יגיע, יהיה עלי להזמין טכנאי שיפתח את האריזה ויתקין אותו על מנת שהאחראיות תיהיה בתוקף. מכיוון שחברת המשלוחים אמורה לפנות ולאסוף את המקרר הישן מביתי, הברירות הן להישאר עם המקרר הישן (כשהחדש תקוע באריזתו באמצע המטבח) ולפנות אותו לבד על חשבוני, או להתקין לבד את המקרר ולהישאר ללא אחראיות, או להישאר מספר ימים ללא מקרר בבית. אף אפשרות אינה הגיונית. מה הן הזכויות שלי כצרכן במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
| 5/4/2021 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 14:24:29 |
| שלום רב טויטו,
עקרונית, תקנה 4 ו-5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
..."
"תחילת חיובי היצרן
5.
...
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך, ועל מנת שתהיה זכאי לקבל אחריות על ההתקנה, עליך לפעול בהתאם לדרישת היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות.
| |
|
|
|
| 31/1/2021 18:33 |
איה פוליטנסקי |
 | | מחבר: | איה פוליטנסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2021 | | שעה: | 18:33:33 |
| אנו מבקשים את עזרת המועצה לצרכנות בייצוגנו בתביעה נגד חברת דיסקברי, שמסרבת להחזיר הכספים ששולמו עבור טיול מאורגן ליפן, שהיה צריך להתקיים בתאריך 17/3/2020 , נדחה לתאריך 29/9/2020 ולבסוף לא יצא לפועל.
מכתב תלונה נשלח אליכם בעבר, אך לא זכה למענה ענייני. | |
|
|
|
| 2/2/2021 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/02/2021 | | שעה: | 14:58:57 |
| שלום רב איה,
אנא צייני את מס' התלונה. | |
|
|
|
| 3/2/2021 02:45 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 02:45:06 |
| | מס' התלונה 657842 נשלחו אליכם שלוש פניות בתאריכים:12/3/20, 11/8/20, 4/10/20 . לפנייה הראשונה התקבלה תשובה לאחר כחצי שנה, לשתי הפניות האחרות לא התקבלה שום תשובה. | |
|
|
|
| 3/2/2021 02:59 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 02:59:30 |
| | פנייה נוספת נשלחה למר יאיר ריקלין בתאריך 13/10/2020 וגם לא זכתה למענה. | |
|
|
|
| 3/2/2021 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2021 | | שעה: | 09:42:45 |
| שלום רב איה,
בפנייתך את מציינת כי:
"אנו מבקשים את עזרת המועצה לצרכנות בייצוגנו בתביעה נגד חברת דיסקברי..."- האם הגשתם תביעה נגד החברה? | |
|
|
|
| 4/2/2021 13:41 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2021 | | שעה: | 13:41:19 |
| | לא הגשנו עדיין תביעה.מבקשים את עזרתכם בהגשת התביעה. איננו רוצים להשתמש בנוסח הכללי שלכם לתביעה, כיוון שאיננו רוצים לפצל בין החזר כספי עבור טיסות ובין החזר כספי עבור שירותי קרקע, מלונות, מדריך, כניסה לאתרים, אוטובוס צמוד, ארוחות נוספות ועוד. שילמנו מחיר גלובלי עבור טיול מאורגן ליפן, ורוצים לקבל את מלוא כספנו בחזרה עבור טיול שלא התקיים. נשמח אם תייצגו אותנו בתביעה. | |
|
|
|
| 8/2/2021 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 9/2/2021 22:10 |
איה |
 | |
|
| 10/2/2021 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 19/3/2021 13:05 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2021 | | שעה: | 13:05:42 |
| | מר יאיר ריקלין שלח מכתבים לחברת דיסקברי, ולאחר חודש ומכתב תזכורת התקבלה תשובה מחברת דיסקברי,מנכ"ל החברה מסרב להשיב הכספים בטענות שונות.פניתי שוב למר יאיר ריקלין, כדי לקבל עצתו האם מנסיונכם הגשת תביעה תצלח, ונזכה לקבל כספנו. עדיין לא קיבלנו תשובה.מצפים למענה ולהדרכה מכם כיצד לנהוג. תודה רבה! | |
|
|
|
| 19/3/2021 13:07 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2021 | | שעה: | 13:07:06 |
| | מר יאיר ריקלין שלח מכתבים לחברת דיסקברי, ולאחר חודש ומכתב תזכורת התקבלה תשובה מחברת דיסקברי,מנכ"ל החברה מסרב להשיב הכספים בטענות שונות.פניתי שוב למר יאיר ריקלין, כדי לקבל עצתו האם מנסיונכם הגשת תביעה תצלח, ונזכה לקבל כספנו. עדיין לא קיבלנו תשובה.מצפים למענה ולהדרכה מכם כיצד לנהוג. תודה רבה! | |
|
|
|
| 5/4/2021 10:46 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 10:46:09 |
| | שלום רב,אנו עדיין מצפים לתשובה לגבי הגשת תביעה נגד חברת "דיסקברי". מבקשים תשובה במייל הפרטי, יש עוד בעייה שאנו רוצים להתייעץ לגביה. תודה! | |
|
|
|
| 5/4/2021 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 13:59:51 |
| שלום רב איה,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 4/4/2021 10:50 |
אירלנדה |
 | | מחבר: | אירלנדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 10:50:04 |
| שבוע טוב
קניתי ספה ביום חמישי האחרון ואני רוצה לבטל אותה
צלצלתי לחברה נאמר לי כי עליי לשלם 25% מסך ההזמנה בגין הביטול
חשוב להדגיש הספה לא נוצרה לפי מידות או בקשות מיוחדות
הדבר היחידי זה בד שונה ממה שהיה בתצוגה
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 5/4/2021 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 10:19:15 |
| שלום רב אירלנדה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הדבר היחידי זה בד שונה ממה שהיה בתצוגה..."- האם המוצר שנרכש מופיע בקטלוג החברה עם הבד המדובר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראי בעמוד 6).
לפיכך וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 4/4/2021 09:17 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 09:17:47 |
| אם רכשתי בגד ביום רביעי האחרון, 21:36 בערב וכעת אני מעוניינת להחזירו ולקבל החזר כספי. האם היום האחרון להחזרת המוצר הוא ביום שבת או ביום ראשון? אוסיף כי בקבלה כתוב ש"החזר כספי יינתן עד 2 ימי עסקים מתאריך הרכישה", וכי ביום שישי היה ערב חג, ושבת הוא חג.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 16:56:39 |
| שלום רב לילי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או בחנות? האם ביום שישי בית העסק היה פתוח? בהנחה שהעסקה בוצעה בחנות (בבית העסק) הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא חלות על בגדי ים.
מכאן, שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 09:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 09:14:50 |
| | עשיתי מנוי לחדר כושר לפני כחודש וכעת אני מבקש לבטלו (אין סיבה מיוחדת), מקריאת הכתבה אצלכם הבנתי שעלי לשלם דמי מנוי עבור תקופת השימוש (איני מתנגד לשלמם) וכן דמי ביטול המוגבלים בשליש הראשון של העסקה ל 25% מהתמורה, שאלתי האם ה 25% הם עד תקופת הביטול כלומר עבור החודש בו הייתי מנוי או עבור השנה עליה התחייבתי? | |
|
|
|
| 4/4/2021 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 16:34:42 |
| שלום רב משה,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר, כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, שבמהלכם הצרכן ימשיך לקבל שירות' במקרה זה, ראה את הנחיות משרד הבריאות, בקישור שלהלן:
עיין ההנחיות של משרד הבריאות(הנחיות לשגרה בזמן קורונה) באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
למידע רחב בעניין תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
בכל מקרה, היה ואתה מעוניין שנבצע בירור מול החברה אזי' פנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/4/2021 14:56 |
לנה |
 | | מחבר: | לנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2021 | | שעה: | 14:56:32 |
| אהלן
אספר לכם בקצרה ואבקש את דעתכם על מקרה שקרה לי לפני יומיים עם תן ביס.
אני והבן זוג שלי עשינו הזמנה ממסעדת פריים ראשון לציון (או לפחות היה רשום בעמוד הראשי שלהם שזה מראשון לציון) של 280 שח. לאחר כ5 דקות, התברר שזה לא כשר לפסח והתקשרנו למסעדה על מנת להגיד להם שיבטלו את העסקה ושלא יתחילו להכין אוכל. הבחורה בטלפון אמרה לנו שזה בסדר, הם לא יוציאו מנה אבל, צריך לבטל מול תן ביס. בזריזות נכנסנו לצ׳ט באפליקציה על מנת לבטל דרכם, בדיעבד לא היה לנו מושג שנכנסנו בעצם למלחמת התשה.
זה התחיל בזה שהמוקדן בצ׳ט אמר לנו שעשינו הזמנה בכלל מהסניף במסגר בתל אביב ( למרות שהיינו בטוחים ב100% שעשינו מראשון בגלל שאנחנו מבת ים - אין לנו שום סיבה להזמין מתל אביב אם ראשון לציון קרובים יותר אלינו)- זה המשיך בזה שהוא אמר לנו שאין אפשרות לבטל כי האוכל כבר מוכן. לא עברו אפילו 15 דקות מההזמנה של 280 שקל והאוכל מוכן. סבבה, גם אם נשמע מוזר מאוד אולי המסעדה מכינה רולים מראש ושמה בצד- נגיד שמובן.
הקטע האבסורדי התחיל להגיע אחרי זה, המוקדן בצ׳ט טען ש״ אנחנו יכולים להתקשר לסניף ולשאול בעצמנו אם האוכל מוכן אם אנחנו לא מאמינים לו״. התקשרנו לסניף בזמן שעוד היינו איתו בצ׳ט, ענה בחור נחמד מאוד, אחרי שיחה של 30 שניות הוא בעצם אמר שהתקשר אליו מישהו מתן ביס אחרי 7(!!!) דקות ואמר להם עדיין להוציא את האוכל כי אין להם אפשרות לתת לנו החזר כספי. זאת אומרת - אנחנו התקשרנו אליהם במטרה לבטל ולהגיד שלא יוציאו אוכל סתם, ותן ביס התקשרו אחרי 7 דקות ואמרו לא לבטל, ושבכל זאת ישלחו לנו את האוכל למרות שכבר אמרנו להם כמה וכמה וכמה פעמים שאנחנו מעונינים לבטל. אחרי התכתבות של כמעט 50 דקות עם המוקדן בצ׳ט, אחרי אמירות חוזרות של ״אין לנו אפשרות להחזר כספי״ למרות שלא הסבירו לנו בדיוק -למה- אין אפשרות של החזר כספי, בין היתר הוא אמר לנו בהתחלה שאין אפשרות לדבר עם מנהל אבל שינה את גרסתו אחרי בערך 10 דקות כשכבר ראה שאנחנו לא ״נכנעים״, פתאום כן הייתה אפשרות לשיחה עם מנהל, אבל אותו אחד יחזור אלינו רק אחרי 2 ימי עסקים.
עכשיו- אני מנסה לחשוב על הדברים בהכי הגיון שאפשר. אנחנו כלקוחות עשינו פה טעות אחת וזאת הייתה שלא בדקנו מלכתחילה אם המסעדה כשרה או לא- זה נכון. אבל ויש אבל גדול! האם זה הוגן והגיוני שלא יהיה אפשר לבטל הזמנה כמה דקות אחרי שעשית אותה( ונגיד שסתם התחרטת וההקשר של הכשרות לא היה קשור לזה בכלל)? אם אי אפשר לקבל החזר כספי מדוע לא יכולים להסביר מדוע? אם אי אפשר לקבל החזר כספי מדוע אי אפשר לקבל פיצוי של נקודות לאפליקציה? (המוקדן הציע זאת בהתחלה, ואז כשראה שאנחנו קצת ״אגרסיביים״ איתו חזר בו ואמר בנקודה מסוימת שכבר אין אפשרות לקבל פיצוי באפליקציה).
חייבת לציין משהו אחרון- אני מזמינה מתן ביס כל הזמן! יש לי מהם אין סוף הזמנות ואף פעם לא הייתה לי בעיה כזאת איתם. לכן חשוב לי להבין באמת אם מה שהם עושים לגיטימי? אם זה צודק? האם למרות שאנחנו טעינו בהתחלה שלא בדקנו את כשרות המסעדה נותנת להם לגיטימציה לא להחזיר לנו כסף בכלל?
תודה לעונים | |
|
|
|
| 4/4/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 16:04:50 |
| שלום רב לנה,
האם עיינתם בתקנון החברה דרכה בוצעה ההזמנה? האם בדקתם את התקנון מול תן ביס?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) והן בעסקה פרונטלית, אין לצרכן זכות חרטה על טובין פסידים.
| |
|
|
|
| 27/3/2021 19:21 |
ארטיום |
 | | מחבר: | ארטיום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2021 | | שעה: | 19:21:55 |
| שלום, רכשתי לפני כשנה וחצי מצבר שהאחריות עליו היה עד שנתיים.אבדה לי הקבלה.
יש לי הוכחות רכישה בכרטיס אשראי האם המוכר חייב לספק לי את השירות?
תודה | |
|
|
|
| 29/3/2021 14:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2021 | | שעה: | 14:20:08 |
| לא כי לא נראה שאין בידיך תעודת אחריות שבה צריך להיות כתוב זמן האחריות. אתה יכול לנסות להילחם מכיוון שהמוכר מחויב למסור לך תעודת אחריות. אי מסירת תעודת אחריות מקנה לך את הזכות לבטל את העסקה.
נסה להתניע את הרכב באמצעות כבלים ואז לנסוע בכביש בינעירוני ללא אורות לפחות חצי שעה כדי לטעון אותו.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 4/4/2021 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 15:51:14 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי לפני כשנה וחצי מצבר שהאחריות עליו היה עד שנתיים.אבדה לי הקבלה..."- האם קיבלת תעודת אחריות? אם לאו, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף דף פירוט כרטיס אשראי.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/3/2021 11:18 |
יב |
 | | מחבר: | יב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 11:18:47 |
| שלום,
קניתי מיקרוגל מאתר (לא בטוח אם מותר לי להזכיר את שם האתר פה) ב-3/3/21.
יש לי אישור של הרכישה.
בקבלה שנשלחה אלי הם כתבו "ימי אספקה: 14".
מאז עד היום (3/25/21) עברו יותר מ-14 ימי עסקים.
בנוסף, התקשרתי אליהם פעמיים מאז ההזמנה.
בפעם הראשונה (לפני כשבועיים) הם אמרו שאקבל אי-מייל תוך יום-יומיים שהמוצר יצא אלי לדרך.
לאחר כמה ימים שראיתי שזה לא קורה, התקשרתי שוב והם אמרו שתוך שבוע אקבל אישור שזה יצא אלי.
מאז 2 הפניות לא שמעתי מהם.
פניתי גם לפחות פעם אחת דרך הפניות שלהם של האתר וגם לזה לא קיבלתי תשובה.
עכשיו, בגלל שאני מתחיל לחשוש, רציתי לבטל את העסקה.
אני יכול לעשות זאת דרך הכרטיס אשראי שלי בלי בעיה.
האם עדיף שפשוט אבטל דרך כרטיס האשראי או לנסות להתקשר לאתר שוב ולבטל דרכם (לא מצאתי אפשרות לבטל את ההזמנה דרך האתר שלהם)?
בנוסף, ראיתי שמאז הרכישה שלי, הם העלו את המחיר של המוצר שקניתי באתר שלהם ב-100 ש"ח. לכן אני חושד שאולי זה איזהשהו עקיצה ורציתי לברר מה הדרך הבטוחה ביותר לבטל את העסקה.
תודה
| |
|
|
|
| 4/4/2021 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 15:45:09 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
|