| 5/4/2021 20:15 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 20:15:37 |
| שלום,
רכשתי ב2016 כיריים אינדקציה עם אחריות 6 שנים.
התקלקל לי הכירים .
ב29.3 חייגתע לחברה להזמין טכנאי ב31.3 הגיע .
הטכנאי לא הצליח לתקן ולקח למעבדה.
האם חל על התיקון 3 ימי עסקים או מכוון שנלקח למעבדה חל ספירה שונה?
1.תוך כמה זמן הוא נדרש לתקן במעבדה והאם הספירה מתחילה במועד הקריאה 29.3 או במועד הגעת הטכנאי? | |
|
|
|
| 5/4/2021 20:19 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 20:19:55 |
| | בנוסף חויבתי על קריאת הטכנאי בעלות של 120 שח,האם הוא רשאי לגבות את הסכום עבור הקריאה? | |
|
|
|
| 7/4/2021 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 16:58:02 |
| שלום רב רועי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי ב2016 כיריים אינדקציה עם אחריות 6 שנים..."- האם תעודת האחריות ברשותך? אם כן, האם מדובר באחריות מורחבת או אחריות מלאה?
לעניין שאלתך בדבר:"...האם הוא רשאי לגבות את הסכום עבור הקריאה?"- עליך לבדוק את תעודת האחריות שברשותך(ככל שקיימת). | |
|
|
|
| 6/4/2021 11:20 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 11:20:27 |
| | שלום, לאחר 4 שנים גילתי שצורפתי לשירות בתשלום עי נציג ואני משלם מנוי חודשי. בנוסף לכך שהלינק הצטרפות ששלחו לי במייל שבור( כלומר מפנה לתנאים באתר חיצוני והוא לא זמין) אני לא זוכר שיחה כזאת. ביקשתי את תיעוד השיחה עם הנציג והחברה טוענת שהם מחוייבים לשמירת ההקלטה לשנה בלבד. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 7/4/2021 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 16:15:59 |
| שלום רב אדיר,
מה השירות המדובר?
האם קיבלת הודעה על מועד סיום העסקה או ההתחייבות?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
| |
|
|
|
| 6/4/2021 10:37 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 10:37:11 |
| שלום,
רכשתי תיק של מותג יוקרה יד שנייה מחנות אונליין. במדיניות החנות רשום שאין אפשרות
להחזרות/החלפות. אם התחרטתי לאחר הרכישה וברצוני להחזיר את התיק, האם החוק להגנת הצרכן חל גם במקרים בהם מדיניות החנות שוללת החלפות/החזרות וכשמדובר בביגוד יד שנייה? ואם כן, באילו תנאים? | |
|
|
|
| 7/4/2021 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 16:06:09 |
| שלום רב שרון,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב2)בחוק הגנת צרכן קובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך ובהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 14:00 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:00:13 |
| שלום,
במרץ 2020 עשיתי מנוי לקרוספיט ל-3 חודשים עד חודש יוני 2020. בחודש התחיל הקורונה בארץ והתחיל סגר והמנוי שלי הוקפא. בין לבין הסגרים נפתח המנוי ומימשתי שתי חודשיים מתוך השלוש.
נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף
בזמן הסגר המועדון החליט להמשיך את הפעילות שלו למרות הסגר, ואני לא הייתי מעוניינת להתאמן בזמן הזה וביקשתי להמשיך את הקפאה..
באוקטובר עברתי לתקופה לכפר סבא, וביקשתי להמשיך את ההקפאה, אז הנציגה אמרה לי את תצטרכי להתקשר כול חודש ולבצע הקפאה מחדש וכך עשיתי. בסוף חודש מרץ ביקשתי להמשיך את ההקפאה וההליכה אמרה לי שהם לא מתכוונים להאריך לי את ההקפאה וזו הבעיה שלי והם עשו מספיק בשבילי ושאבוא להתאמן. הסברתי לה שכרגע אני לא נמצאת באזור ואני בתקופת התמחות וחוזרת מאוד מאוחר הביתה וזה לא הגיוני לבוא לבקש ממני להתאמן באשדוד כאשר כרגע אני גרה ועובדת באזור במרכז. היא אמרה שזו בעיה שלי. ואם אני רוצה שיעביר את המנוי שלי לקרוב משפחה.
האם זה חוקי שמועדון יתנהל כך? האם אני זכאית או לא זכאית לקבל את כספי בחזרה ? ואם לא, האם אני יכולה לבקש הקפאה של מנוי של חודש לתקופה ארוכה ? מדובר על שירות שלא קיבלתי ועליו שילמתי, האם זה חוקי לתרום בכוח לעסק שלא סיפק את השירות ?
אשמח אם תחזרו אליי
| |
|
|
|
| 7/4/2021 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 14:28:48 |
| שלום רב אורלי,
מעיון בפנייתך את מציינת כי:
"...נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך זו?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני בכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 10:01 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 10:01:25 |
| לפני חג הפסח בעלי עצר בחנות של רמי לוי שלא נמצאת באזורנו (בדרך חזור מביקור בבית חולים) לעשות השלמות לחג. בין השאר קנה פילה דג סלמון טרי שארזו לו במקום. בגלל שמיהר לא עצר להתעכב על הקבלה למרות שהרגיש לו שהסכום מוגזם. כשפרקתי את הקניות מיד כשחזר ראיתי ישר שהמדבקה על הדג נראית לי יקרה באופן תמוה ואף המשל נראה לא הגיוני בכלל לכמות ולמה שהחזקתי בפועל. מדדתי את המוצרים במשקל מטבח שלנו (משקל בשימוש יומיומי, תקין ועובד) ונגלה לי כי יש הפרש של יותר מ - 2 קילו בשקילה בין מה שקיבלתי למה שכתוב וחויבתי עליו ( עניין של כמעט 200 שקל הפרש). מייד צילמתי ועדכנתי את בעלי שהתקשר לסניף. בסניף אמרו אין בעיה יחזרו אליך ויזכו אותך. אחרי ליל הסדר חזרו אליו בטענה שלא ניתן לזכות את הכרטיס ונוכל רק לבוא ולקבל זיכוי לסניף.
כמובן שאיני מעוניינת בזיכוי לסניף שאיני גרה בקרבתו ובטח לא אבזבז 100 שקל על נסיעות הלוך ושוב בשביל הזיכוי הזה כשהטעות היא ללא ספק שלהם.
אמרו שיחזרו אליו בהמשך אחרי בירור עם מנהל כי יש עומס של החג.
חזרו אליו אתמול וכעת נאמר שההפרש בשקילה הוא לא נכון כיון שאנחנו שקלנו אחרי ניקוי הדג והם שוקלים ומחייבים לפני וכן שאין אפשרות לקבל זיכוי מבלי שנגיע לסניף.
שתי הטענות נראות לי תמוהות מאוד - אחת, קניתי דג פילה, ומשכך שילמתי עליו בהתאם מחיר גבוה מדג רגיל. דג פילה הוא דג שנוקה וסודר ולכן אין סיבה שהמשקל יהיה לפני הניקוי (והמחיר יהיה על דג של לאחר הניקוי הפרש משמעותי ביותר). גם אם היה ממש בטענה - אין סיכוי שמשקל הדג לפני הניקוי היה פי 2 ויותר (3.9 המשקל על המדבקה, 1.7 המשקל בבית).
לגבי הזיכוי, אם הייתי מעוניינת להחזיר מוצר שקניתי, אם היתה טעות שנוגעת אליי, או כל דבר הגיוני אחר - הייתי יכולה לקבל את זה. אבל אם רשת טעתה בשקילה בצורה תמוהה ולא הגיונית, למה אני זאת שצריכה לבזבז זמן, שעות עבודה וכסף על דלק בשביל שהם יחזירו לי את הכסף שלי?
אשמח לדעת אם הצדק אתם או שהם יוכלו לזכות אותי מרחוק | |
|
|
|
| 7/4/2021 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 14:19:43 |
| שלום רב לי,
על מנת לברר בעניינכם, אני, מציעה כי תפנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם בצירוף מסמכים התומכים בטענתכם, לאחריו הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2021 11:29 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 11:29:57 |
| | הזמנתי פינת ישיבה מאתר מסוים, בהזמנה נאמר שיקחו 7 ימי עסקים עד שהמוצר יגיע. ביום ה8 נשלח לי הודעה שנגמר המלאי ואני יזוכה אחרי 10 ימים. איך זה הגיוני שגם מאחרים ומודיעים גם אחרי מועד האספקה. ומשהו שלוקח כמה נקישות במחשב כדי לזכות לוקח 10 ימים? אני בדיבור איתם בטלפון והם אומרים שזה תקלה חמורה והם יפצו אבל כל פעם מחדש שאני מתקשר אליהם הם אומרים שיחזרו אליי | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:55:02 |
| שלום רב יהודה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי נקבע מועד אספקת המוצר(תאריך)? האם מועד אספקת המוצר מופיע בחוזה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 7/4/2021 09:02 |
יהדוה |
 | | מחבר: | יהדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 09:02:20 |
| תודה אבל עדיין לא הבנתי מה בדיוק צריך לעשות.
הוזמן באתר ב18.3.21 וב31.3.21 נשלח לי הודעה שהועבר לזיכוי מפני שאזל המלאי אצל הספק. ושאני יראה את הזיכוי תוך 10 ימים. | |
|
|
|
| 7/4/2021 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 14:07:21 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק נקבע כי במקרה בו הביטול נעשה עקב אי מסירת הנכס במועד שנקבע לכך בחוזה, החוק קובע כי על בית העסק להחזיר לצרכן בתוך 14 ימים מקבלת ההודעה על הביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן.
במידה שכספך לא הושיב במועד הקבוע בדין, כאמור בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן, הרי שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין המפורטים לעיל.
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 4/4/2021 14:27 |
הראל |
 | | מחבר: | הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 14:27:24 |
| שלום,
האם כיסוי לטלפון מחוייב לשנת אחריות?
במידה ויש פגם בייצור, האם אני זכאי להחלפת המוצר?
תודה מראש,
הראל | |
|
|
|
| 5/4/2021 17:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 17:53:29 |
| שלום רב הראל,
מה המדיניות של בית העסק בעניין?
עקרונית, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדירה מהו "טובין" ומהי "תקופת האחריות":
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
"תקופת האחריות" – תקופה של שנה מיום מסירת הטובין לצרכן, בכפוף להוראות תקנה"
מתיאור בפנייתך, המוצר המדובר אינו עונה להגדרה של "טובין" ועל כן, אין חובה בדין למסור תעודת אחריות על המוצר.
ולכן הוצע לך לברר את מדיניות בית העסק אולי היא מטיבה.
| |
|
|
|
| 7/4/2021 10:08 |
הראל |
 | |
|
| 7/4/2021 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 6/4/2021 09:31 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:31:32 |
| שלום,
אני מקימה עסק של פאות, אני רוצה לתת ללקוחות תעודת אחראיות, איך עושים? מה הנהלים, מה החוקים?
ומה בדבר ביטול עסקה לאחר שנקנתה?
| |
|
|
|
| 7/4/2021 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 13:42:32 |
| שלום רב ליאור,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 5/4/2021 15:32 |
זהבי |
 | | מחבר: | זהבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 15:32:39 |
| בחודש ינואר ביצעתי תשלום באשראי ב-12 תשלומים עבור חוג פילטיס.
מאמצע חודש מרץ החוג לא התקיים והתשלומים המשיכו לרדת.
עד ליום זה החוג לא הוחזר ולכן ביקשתי החזר עבור התשלומים המגיעים לי.
מנהלת המקום מוכנה לשלם את ההחזר בקיזוז 5% מסך הסכום ששולם עבור כל שנת הפעילות.
זה חוקי? מותר לה? | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:40 |
זהבי |
 | |
|
| 6/4/2021 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 15:01:39 |
| שלום רב זהבי,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, בפנייתך אתה מציין כי:
"...מנהלת המקום מוכנה לשלם את ההחזר בקיזוז 5% מסך הסכום ששולם עבור כל שנת הפעילות..."- האם בהסכם ההתקשרות בניכם מופיע סעיף בו בית העסק רשאי לגבות 5% מסכום העסקה במקרה של ביטול עסקה?
במידה שלא מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם סעיף בדבר דמי ביטול כאמור לעיל, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2021 08:25 |
זהבי |
 | | מחבר: | זהבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 08:25:51 |
| תודה על התשובה אבל חשוב לי להבין - גם אם חתמתי על טופס כזה (ואני לא), הרי לא ביטלתי את העסקה וכל התשלומים המשיכו לרדת במשך חודשים ארוכים. פשוט החוג עד לרגע זה לא חזר לפעילות ואין צפי. לכן ביקשתי שיזכו אותי בתשלומים שמגיעים לי ואז נאמר לי שאין התנגדות להחזר אבל... בקיזוז 5%.
אני מדגישה שמתוך 3,240 ש"ח סך מחיר החוג - הסכום שנצבר לזכותי 1,540 ש"ח והם בחוצפתם מבקשים לקזז 5% מסך הסכום של החוג - 3,240 ש"ח.
השאלה העקרונית שלי היא האם בכלל יש להם את זכות הקיזוז - כי לא ביטלתי את העסקה.
| |
|
|
|
| 7/4/2021 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 13:36:06 |
| שלום רב זהבי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שבהסכם ההתקשרות לא מופיע סעיף המקנה לחברה לגבות 5% מסכום העסקה, באפשרותך לבצע פניה בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתרנו, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/4/2021 08:21 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 08:21:28 |
| שלום,
קניתי מכונה חדשה והיא פגומה.
טכנאי מטעם היבואן הגיע ובדק ואישר.
היבואן טוען שאין לו עוד מכונה כזו במלאי ולא מוכן לספק לי דגם אחר במקומה,
אלא רק לתת זיכוי לאחר שיאספו את המכונה הפגומה.
האם זה תקין?
כמו"כ הפסדתי עד כה 2 ימי עבודה בשיחות טלפון מול היבואן, נותן השירות מטעמו והחנות ממנה קניתי את המכונה עד שהצלחתי לגרום להם לשלוח טכנאי בדחיפות לוודא שאכן המכונה הגיעה אליי תקולה
האם מגיע לי על כך פיצוי? | |
|
|
|
| 7/4/2021 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 13:28:21 |
| שלום רב מיטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...קניתי מכונה חדשה והיא פגומה..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
במידה שמדובר במוצר שנפגם בתקופת האחריות הקבועה על פי הדין- תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הרי שתקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"אופן ביצוע התיקונים
6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/4/2021 21:11 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 21:11:29 |
| | שלום, ביום ראשון בבוקר רכשתי בחנות הרב קו כרטיס חופשי יומי גוש דן ירושליים לחמשת הימים (ראשון עד חמישי) הבאים בטעינה ברב קו האישי שלי. העלות היא 32 ש"ח ליום כפול 5 ימים (סה"כ 160 ש"ח) ששילמתי במזומן בראשון בבוקר וקיבלתי קבלה. בראשון נסעתי באוטובוס אך בראשון בערב נודע לי עקב שינויים שלא אצטרך לנסוע בימים שני עד חמישי. אם אני פונה בשני בבוקר למוקד הרב קו בטלפון או לחנות הרב קו שבה רכשתי את כרטיסי החופשי יומי בבקשה לביטול חופשי יומי עבור ימים שני עד חמישי ומציג קבלה, האם הם מחוייבים לבטל לי ולזכות אותי על ימים אלו (128 ש"ח) או לפחות על ימים שלישי עד חמישי? אציין שפניתי בשלישי ואמרו שאי אפשר לבטל גם לא עבור רביעי וחמישי. תודה. | |
|
|
|
| 7/4/2021 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 13:21:34 |
| שלום רב עינת,
האם עיינת בתקנון החברה?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
במידה שטרם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק אני, מציעה כי תפני בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 5/4/2021 19:56 |
אשי |
 | | מחבר: | אשי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 19:56:21 |
| הזמנתי מבוקינג הזמנה שרשום עליה ללא אפשרות החזר לאחר פחות משעה גיליתי שטעיתי בתאריך פניתי אליהם אך הם הפנו אותי לבעל העסק ושם אין מענה האם אני זכאית לבטל את העסקה לאחר חצי שעה אפילו אם היא ללא אפשרות ביטול?
| |
|
|
|
| 7/4/2021 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 12:26:27 |
| שלום רב אשי,
בפנייתך את מציינת כי:
"הזמנתי מבוקינג הזמנה שרשום עליה ללא אפשרות החזר..."- אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק כפי שהוצע לך.
| |
|
|
|
| 21/3/2021 10:41 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 10:41:44 |
| היי,
טלויזיה שנמצאת במסגרת אחריות מורחבת נמסרה לתיקון לנותן שירות של סמסונג אלקטרוניקס פרו בשל איזור פיקסלים שרופים. טכנאי טען שמדובר בליכלוך שהם ינקו במעבדה. לאחר שבוע תיאמו מועד להחזרה ובאותו היום התקשרו וטענו שנמצאה פתאום בעיה נוספת בפאנל של ניתנת לתיקון.
הם הציעו לקבל טלויזיה חלופית מעודפים או להוסיף כסף על מנת לקבל משהו שהוא שווה ערך לטלויזיה שלי.
ביקשתי קודם כל לקבל את הטלויזיה שלי חזרה עם התקלה כםי שהיא, הם מסרבים בטענה שלא מאשרים להם להחזיר מוצר פגום.
השירות לא מוסמך לתאם החזרה מהמעבדה וחייבים לעבור דרכם בשביל לדבר עם קשרי לקוחות שכן מוסמכים אבל כל פעם טוענים ש-"יבררו" ולא חוזרים אלי וחוזר חלילה כבר יותר משבוע.
| |
|
|
|
| 21/3/2021 11:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 11:54:29 |
| ישנן תלונות ברשת על החברה הזו. על אי ההופעה באותו יום, אתה זכאי ל-600 ש"ח והייתי מניח לטיפול בזה בהמשך.
בנוגע למצב כרגע, אתה הבעלים של המוצר כך שהם לא יכולים שלא להחזיר אותו כרצונך. אחת האופציות שיכולה להיות זריזה היא להתקשר למשטרה, להודיע על גנבה, ולבקש שיתקשרו לחברה. זה כנראה יעיר אותם מתגובת ה"יבררו".
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/3/2021 12:23 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 12:23:07 |
| היי,
אשמח לקבל חוות דעת מעו"ד האם על פי החוק זה נחשב גניבה והאם אכן יש אפשרות להגיש תלונה במשטרה? | |
|
|
|
| 21/3/2021 12:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 12:58:27 |
| עו"ד מהמועצה תענה לך בהמשך ויכול להיות שהתהליך סתם ייקח זמן עם תוצאות פחותות.
רכוש שלך נמצא אצלם ללא אישור שלך בנקודה הזו. איך זה לא נקרא גנבה? אז תקרא לזה "החזקה ללא אישור הבעלים". נראה לך שהם רשאים לכך? רוצה לזרז את הנושא ולהראות להם שלא ניתן לפעול כך? הייתי פונה למשטרה ונותן להם לדון בסוגיה ה"מסובכת" במקום לעו"ד. בסה"כ מדובר על שיחת טלפון. לא רואה סיבה שלא יתקשרו לפחות ויעירו את החברה. עם חניות תפוסות שלא כחוק הם פועלים כך, ללא עו"ד, אז לא יפעלו כך בנושא כזה? מקווה שכן. | |
|
|
|
| 21/3/2021 18:42 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/03/2021 | | שעה: | 18:42:12 |
| | ניסיתי כמובן להתקשר למוקד 100 הם מפנים להגשת תלונה מקוונת או בתחנת המשטרה. ניסיתי גם להתחיל את התהליך המקוון אבל כולו מוכוון לאירוע גניבה סטנדרטי. לצערי אין לי טלפון ישיר של האחראים שם וקשה לי לדמיין את המשטרה מחכה לדבר עם שירות לקוחות עד יגיעו למי שאחראי. | |
|
|
|
| 22/3/2021 11:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/03/2021 | | שעה: | 11:09:25 |
| | יש לחברה מייל. מה שאני יכול להציע לך זה לגשת לתחנה עם כל מסמך שיש לך כולל חשבונית, לפתוח תלונה אם אתה מעוניין, ולבקש מהחוקר לשלוח מייל לחברה. אולי הוא יהיה מוכן לכך. | |
|
|
|
| 24/3/2021 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 16:25:04 |
| שלום רב דני,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...טלויזיה שנמצאת במסגרת אחריות מורחבת נמסרה לתיקון ..."- מה האחריות המורחבת קובעת במקרה של תקלה?
בנוסף אתה טוען כי:
"...לאחר שבוע תיאמו מועד להחזרה ובאותו היום התקשרו וטענו שנמצאה פתאום בעיה נוספת בפאנל של ניתנת לתיקון..." אנא בקש מהם דוח תיקונים.
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/4/2021 01:07 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 01:07:59 |
| | הפתרון הזה יצירתי אבל לא נשמע לי אופטימלי. הייתי נוהג בהתאם להמלצה הרישמית שניתנה כאן. בברכה אסף www.pelleg-law.co.il | |
|
|
|
| 5/4/2021 17:32 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 17:32:33 |
| היי
אם למוד אקדמי שבעבר התענינתי בלימודים אצלכם
יש להם את שם שלי ומספר נייד
הם סרבו למחוק את פרטים שלי
מה אפשר לעשות בנדון | |
|
|
|
| 6/4/2021 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 15:20:47 |
| שלום רב דני,
האם אתה מקבל פרסומות מסחריות? האם שלחת לאותו מוסד מכתב בו דרשת להפסיק לשלוח אליך פרסומות מסחריות?
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
למידע רחב בעניין "חוק הספאם" תוכל לעיין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
https://www.consumers.org.il/item/news_070916
| |
|
|
|
| 5/4/2021 13:20 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 13:20:41 |
| החברה ממנה רכשתי רכב התחייבה לספק את הרכב תוך 14 ימי עבודה לא כולל ימי ו' וחגים.
האם ימי חול המועד פסח שבהם עבדו חצי יום (עד 12) נחשבים כחצי יום עבודה במניין ה-14 יום? | |
|
|
|
| 5/4/2021 18:27 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 18:27:53 |
| | סביר להניח שכן משום שימי חול המועד מוגדרים ימי חול, גם אם הם בחרו לא לעבוד כל היום | |
|
|
|
| 5/4/2021 18:28 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 18:28:06 |
| | סביר להניח שכן משום שימי חול המועד מוגדרים ימי חול, גם אם הם בחרו לא לעבוד כל היום | |
|
|
|
| 6/4/2021 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:17:26 |
| שלום רב קובי,
האם שאלתך זו נעשית בעקבות איחור במסירת הרכב במועד שסוכם בניכם? ואם כן, מהי דרישתך מבית העסק?
מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין ימי עבודה? האם יש התייחסות לחול המועד?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה. לפיכך, ועל מנת לברר בעניין עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובמידה שלא מופיע מידע בדבר חול המועד, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים ובציון הוראות סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 5/4/2021 14:57 |
דורין |
 | | מחבר: | דורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 14:57:03 |
| שלום,
יש לנו דירה (אנחנו אזרחים וותיקים) שאף אחד לא גר בה ומונה מים לא זז. חברת מים שלחה לנו חשבונית הערכת צריכה על סך 450 שקל למרות שראו שמונה לא זז, ולמרות ששנתיים שלחו לנו רק דמי שימוש. חשבונית נשלחה בזמן קורונה, ואל טיפלנו בחשבונות כי לא יצאנו מבית. לפני כן קיבלנו חשבוניות ריקות על הדירה וגם לאחר מכן לא קיבלנו חשבונית הערכת שימוש. מאז עבר כשנה ונצברו כ 100 שקל קנסות+התראות בגין אותו חיוב שעשו על סמך ״הערכה״. פניתי לחברת מים אבל הם סרבו לבטל את הקנסות, אבל הסכימו לבטל את סכום הערכת שימוש של 450 שקל לאחר שאנחנו נביא להם חשבונית חברת חשמל ריק.
שאלות:
האם זה חוקי לעשות הערכת שימוש למרות שמונה הראה 0?
האם זה חוקי לא לבטל את קנסות והתראות בגין אותה הערכה לא נכונה כם לאחר שנביא להם הוכחה מחברת חשמל?
העניין נראה כשיטת מצליח, לחייב לקוח ואם הוא רק יפנה אליהם אז יבטלו את הסכום של דמי הערכה. או שזה דבר לגיטימי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 6/4/2021 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:11:16 |
| שלום רב דורין,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל תאגיד המים באפשרותך לפנות אל הרגולטור בתחום-רשות המים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/water_authority | |
|
|
|
| 5/4/2021 12:30 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 12:30:19 |
| שלום רב.
בתחילת השנהרשמתי את בני לחוג טיפוס. החל מהסגר השני ועד שבועיים לפני חג הפסח החוג פסק מלפעול. התשלום עבור החוג היה עסקה בתשלומים באשראי, כך שגםלא ניתן היה לעצור את התשלום. עם חזרת החוג בחודש שעבר ביקשנו החזר עבור החודשים בהם שילמנו אך לא התקיים החוג. לא קיבלנו כל מענה ביחס לכך. בהמשך נטען כי ניתן לרכוש ציוד או להתקזז עם קייטנות/חוגים בשנה הבאה, אך ללא התייחסות להחזר. מנסיוני בשנה שעברה בחוגים קיבלנו החזר עבור זמנים שלא התקיים החוג. האם חוקי להמנע ממתן החזר?
תודה רבה!
טלי | |
|
|
|
| 6/4/2021 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:06:10 |
| שלום רב טלי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...מנסיוני בשנה שעברה בחוגים קיבלנו החזר עבור זמנים שלא התקיים החוג. האם חוקי להמנע ממתן החזר?..." האם ציינת זאת בפנייתך אל החברה?
האם עיינת בהסכם/תקנון? אם כן, האם יש התייחסות למקרה מעין זה?
האם מדובר בעמותה רשומה? אם כן, עליך לפנות אל רשם העמותות במשרד המשפטים לבירור העניין באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/associations_and_companies_for_the_benefit_of_the_public
היה ולא מדובר בעמותה רשומה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים | |
|
|
|
| 5/4/2021 11:16 |
דינה |
 | | מחבר: | דינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 11:16:57 |
| שלום רב,
ילדיי יצאו לבידוד בגין ילד מאומת שהיה בגן הגן הינו גן עיריה פרטי שאינו מוכר
בגין ימי הבידוד נגבו 30 אחוז מהתשלום החודשי האם ניתן לגבות בגין ימים אלו בהם הילדים לא היו? | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:31:55 |
| שלום רב דינה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בגין ימי הבידוד נגבו 30 אחוז מהתשלום החודשי ..."- האם יש הסכם בניכם? אם כן, מה מופיע בו? האם יש התייחסות למקרה המתואר?
| |
|
|
|
| 5/4/2021 10:45 |
אלי מירושלים |
 | | מחבר: | אלי מירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 10:45:17 |
| הזמנתי מטבח אצל נגר פרטי ושילמתי מקדמה 5000 שח ולמחרת בצהריים כ18 שעות לאחר ההזמנה ביטלתי את המטבח כי מצאתי מטבח יותר זול.
הנגר לא מוכן להחזיר את הכסף כי הוא טוען שהזמין כבר פורמייקה בשווי 2700 ש''ח השאלה היא האם ע''פ חוק הוא חייב להחזיר את הכסף?
יישר כח
אלי
| |
|
|
|
| 6/4/2021 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:16:18 |
| שלום רב אלי,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ולמחרת בצהריים כ18 שעות לאחר ההזמנה ביטלתי את המטבח..."- כיצד הודעת לבית העסק על ביטול עסקה? האם יש לך הוכחה לכך?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראי בעמוד 6).
לפיכך וככל שטרם הוחל ביצור המוצר בהזמנה מיוחדת ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להודעת הביטול שנשלחה לדבריך "כ18 שעות לאחר ההזמנה..." פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 18/3/2021 18:32 |
Iveg |
 | | מחבר: | Iveg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/03/2021 | | שעה: | 18:32:10 |
| | שלום. ישנו אתר ישראלי, שנותן כתובת אמריקאית למשלוחים וממוקם בארצות הברית. אחרי כמה שנים בקשתי מהם לשנות כתובת מייל שלי, שאני עומד לסגור אותו ובאתר שלהם אין אופציה עצמאית.בתגובה בקשו צילום ת. ז למרות שספקתי להם את מספר הלקוח שלי שרק אני יודע. השבתי שלהם שזה מוזר ולא הגיוני לבקש זאת במקום שיאפשרו לשנות באתר ולא צלמתי.זה תקין? | |
|
|
|
| 19/3/2021 07:22 |
Iveg |
 | | מחבר: | Iveg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/03/2021 | | שעה: | 07:22:16 |
| | אוסיף שהבעלים הם ישראלים שגרים בארצות הברית. | |
|
|
|
| 24/3/2021 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 08:56:30 |
| שלום רב אדון,
האם ביקשת לדעת לשם מה נחוץ מסירת תעודת זהות, אם מלכתחילה לא נדרשת לכך?
מדוע רק עכשיו?
| |
|
|
|
| 6/4/2021 12:56 |
iveg |
 | | מחבר: | iveg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 12:56:59 |
| | כשנרשמתי הם לא בקשו לכן זו נראית לי פשוט גחמה .לא קבלתי מהם תשובה למה עכשיו כן, לפני שסגרתי המייל.לפני חודשיים היו כתבות שהם לא התארגנו בבלק פריידי ,גרמו לעיכובים גדולים ואף איימו על אנשים שהתוננו בפייפאל.כאילו זה לא מספיק באה הגחמה הזו. אני מבין שזה לא תקין? | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:07:42 |
| שלום רב אדון,
באפשרותך לברר מול הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
|