| 6/4/2021 13:36 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:36:53 |
| | שלום, בתאריך 4.3 רכשנו מוצר מאולסייל. הסתבר כי המוצר - שמסופק על ידי יבואן - לא נמצא. נמסר לנו (על ידי היבואן) כי הוא צריך להגיע במכולה לארץ. הצפי היה עד שבועיים. עוד נאמר כי לאחר שבועיים יצרו עמנו קשר, ושאנו נוכל לבטל את העסקה. לא יצרו עמנו קשר, ולכן שלחנו מייל. הוסבר כי המוצר עדין לא הגיע, והצפי החדש הוא תחילת אפריל (אך גם לא סופי). השבנו כי יש לנו דחיפות לקבלת המוצר, וכי נודה לפיצוי. עד כה לא יצרו עמנו קשר (6.4) אז שלחנו שוב מייל. ממתינים להתייחסות. מה ניתן לעשות? האם יש כאן עניין של דרישת פיצוי בגין עוגמת נפש? תודה | |
|
|
|
| 6/4/2021 14:50 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:50:21 |
| אציין כי:
״זמן אספקה: תוך 10 ימי עבודה, מיום קבלת האישור מחברת האשראי״
כאשר חיוב באשראי כבר מופיע בתאריך 4.3 - שזהו תאריך הרכישה | |
|
|
|
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:50:31 |
| אציין כי:
|
|
|
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:50:41 |
| אציין כי:
|
|
|
| 7/4/2021 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 17:11:59 |
| שלום רב אדון,
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
מה המוצר שנרכש?
בפנייתך צוין כי:
"... עוד נאמר כי לאחר שבועיים יצרו עמנו קשר, ושאנו נוכל לבטל את העסקה. לא יצרו עמנו קשר, ולכן שלחנו מייל..."- מה צוין במכתב ששלחת באמצעות דוא"ל? האם ביקשת לבטל את העסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/4/2021 18:25 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 18:25:29 |
| תודה על התשובה.
המכירה נעשתה דרך אתר (והמוצר אמור להישלח על ידי היבואן)
רציתי לשאול לגבי החוק- אם מכירת מוצר שלא קיים הנו ״הטיית הצרכן״.
אציין כי האתר דרכו נמכר לא היה איתנו בקשר, ולא עדכן בנושא.ֿ
היבואן הוא זה שאמר כי אין את המוצר במלאי.
מה החוק אומר לגבי זה?
תודה | |
|
|
|
| 8/4/2021 18:34 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 18:34:04 |
| מבחינת התקנון:ֿ
״ֿ
מחסור במלאי
אולסייל עושה כל שביכולתה כדי לוודא, שהמוצר המוצג על-ידי הספק המוכר אותו יימצא ברשותו של אותו ספק, או כי מציע השירות המוצג באתר מסוגל להעניקו. החברה דורשת מספקיה לעדכן אותה מייד עם היוודע להם כי מוצר אזל מהמלאי. החברה תסיר מוצרים מהאתר שאזלו מהמלאי, או תציין בסמוך אליהם, כי המוצר אזל מהמלאי וכי זמנית לא ניתן לרכוש אותו. אם לאחר זכייה במכירה של מוצר, התברר כי המוצר אזל, בשל נסיבות חריגות, שלא היו ידועות בעת ההזמנה, תודיע על כך החברה לצרכן באמצעות הטלפון או הדואר האלקטרוני שלו תוך יום עסקים ותאפשר לו לבחור במידת האפשר בין קבלת מוצר חלופי דומה ושווה ערך או השבת מלוא הכסף ששולם. . במידה ואין הזוכה מעונין במוצר/בשירות החלופי, קמה לו הזכות לסרב לקבלו. במקרה כזה, תבוטל הזמנת המוצר/השירות וכספו של הזוכה, ככל ששולם, יוחזר לו. בוטלה המכירה או סופק לזוכה מוצר/שירות חלופי כאמור, לא תהא לאולסייל כל אחריות לכל נזק שהוא שנגרם לזוכה או לאחר, ולזוכה לא תהא כל עילה ו/או טענה כלפי אולסייל בגין הזכייה במכירה או ביטולה, ובכלל זה בגין רכישת מוצר/שירות במחיר גבוה יותר ו/או בגין אובדן רווחים ו/או בגין כל נזק אחר, ישיר או עקיף, שייגרם לזוכה.
״
כלומר נמכר מוצר שלא קיים במלאי - והרכישה היא מאז 3.4 | |
|
|
|
| 8/4/2021 18:34 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 18:34:20 |
| מבחינת התקנון:ֿ
״ֿ
מחסור במלאי
אולסייל עושה כל שביכולתה כדי לוודא, שהמוצר המוצג על-ידי הספק המוכר אותו יימצא ברשותו של אותו ספק, או כי מציע השירות המוצג באתר מסוגל להעניקו. החברה דורשת מספקיה לעדכן אותה מייד עם היוודע להם כי מוצר אזל מהמלאי. החברה תסיר מוצרים מהאתר שאזלו מהמלאי, או תציין בסמוך אליהם, כי המוצר אזל מהמלאי וכי זמנית לא ניתן לרכוש אותו. אם לאחר זכייה במכירה של מוצר, התברר כי המוצר אזל, בשל נסיבות חריגות, שלא היו ידועות בעת ההזמנה, תודיע על כך החברה לצרכן באמצעות הטלפון או הדואר האלקטרוני שלו תוך יום עסקים ותאפשר לו לבחור במידת האפשר בין קבלת מוצר חלופי דומה ושווה ערך או השבת מלוא הכסף ששולם. . במידה ואין הזוכה מעונין במוצר/בשירות החלופי, קמה לו הזכות לסרב לקבלו. במקרה כזה, תבוטל הזמנת המוצר/השירות וכספו של הזוכה, ככל ששולם, יוחזר לו. בוטלה המכירה או סופק לזוכה מוצר/שירות חלופי כאמור, לא תהא לאולסייל כל אחריות לכל נזק שהוא שנגרם לזוכה או לאחר, ולזוכה לא תהא כל עילה ו/או טענה כלפי אולסייל בגין הזכייה במכירה או ביטולה, ובכלל זה בגין רכישת מוצר/שירות במחיר גבוה יותר ו/או בגין אובדן רווחים ו/או בגין כל נזק אחר, ישיר או עקיף, שייגרם לזוכה.
״
כלומר נמכר מוצר שלא קיים במלאי - והרכישה היא מאז 3.4 | |
|
|
|
| 23/3/2021 08:44 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/03/2021 | | שעה: | 08:44:44 |
| שלום לכם!
ב2.20 קניתי מכונת כביסה של סמסונג.
לאחר כמה חודשים שמתי לב שהיא קורעת בגדים.
לאחר עוד כמה חודשים הבנתי שזה לא מקרי והזמנתי טכנאי במסגרת האחריות.
טכנאי ראשון הגיע ואמר שאין שום בעיה והוא יקרא לטכנאי מומחה.
טכנאי שני הגיע ואמר שיש בעיה עם המרחק של התוף ולכן נתפסים שם בגדים ונקרעים. הוא אמר לי שזו בעיה ידועה של הדגם הזה. לא היו לו את הכלים הנדרשים אז הוא אמר שאני צריכה לתאם הגעת טכנאי נוסף.
כשהתקשרתי למוקד לתאם טכנאי גם הוא אמר לי שזו בעיה ידועה של המכונה.
טכנאי שלישי תקן את המרחק של התוף.
אחרי שבוע המכונה שוב קורעת בגדים.
אשמח להתיעץ אתכם כיצד נכון להמשיך?
ללכת לתביעות קטנות לתבוע את היבואן של סמסונג מכונת כביסה? איך אני מבררת מי הוא?
ללכת לתביעות קטנות מול מחסני חשמל שדרכם קניתי את המכונה?
או שיש לכם רעיון אחר כיצד נכון לנהוג?
הלוואי והייתי יכולה לפתוח בתביעה ייצוגית, אני בטוחה שיש עוד רבים שנהרסו להם בגדים בגלל הדגם הזה ונאלצו לקנות מכונה חדשה מעבר לבגדים שנקרעו ואין אפשרות לקנות אותם שוב.
תודה רבה על הייעוץ! | |
|
|
|
| 25/3/2021 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 12:02:13 |
| שלום רב שרון,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחר עוד כמה חודשים הבנתי שזה לא מקרי והזמנתי טכנאי במסגרת האחריות..."- האם יש לך תעודת אחריות על המוצר? אם כן, באפשרותך לעיין בו ולברר מי היבואן/יצרן? וכן תקבלי מענה לשאלתך בעניין:"... איך אני מבררת מי הוא?...".
בנוסף, את טוענת כי:
"...כשהתקשרתי למוקד לתאם טכנאי גם הוא אמר לי שזו בעיה ידועה של המכונה. טכנאי שלישי תקן את המרחק של התוף..."- האם יש לך ראיה התומכת בטענתך זו? האם יש ברשותך העתק מפירוט מהות התיקון?
| |
|
|
|
| 5/4/2021 08:37 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 08:37:01 |
| יש לי תעודת אחריות שמחסני חשמל נתנו לי. התעודה היתה בתוקף שנה עד 2.21. פניתי לשירות לקוחות והם הפנו אותי למרכז תיקונים. לא אותם אני צריכה לתבוע, אז את מי כן?.
אין לי העתק של התיקון של הטכנאי. לבקש אותו לפני התביעה?
ואשמח לשמוע איך אני יודעת מה הסכום המתאים לתביעה כזאת?
תודה! | |
|
|
|
| 5/4/2021 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 13:06:53 |
| שלום רב שרון,
על מנת לברר את פנייתך, אנא הגישי בקשת יעוץ באמצעות הקישור שלהלן:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 8/4/2021 15:12 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 15:12:52 |
| איני מטעם המועצה, אך אני יכול לעזור לך.
צור קשר:
ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 7/4/2021 20:54 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 20:54:19 |
| שלום,
רכשתי כרטיסי טיסה של אל על לחודש 7/2020 מסוכנות נסיעות אך הטיסה בוטלה עקב מגיפת הקורונה. כחודש לפני מועד הטיסה קיבלתי הודעה מאל על כך שהטיסה מבוטלת. יצרתי עימם קשר אך הנציג הפנה אותי לסוכנות נסיעות. לאחר פניה לסוכנות נאמר לי שהם מחכים להחזר עבור הכרטיסים מאל על. מילאתי באתר אל על בקשה להחזר התשלום וקיבלתי הודעה שהבקשה אושרה ועלי לפנות לסוכנות נסיעות שם חוזרים ואומרים שלא התקבל החזר. את מי עליי לתבוע.???? | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:29:00 |
| שלום רב מיכאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כחודש לפני מועד הטיסה קיבלתי הודעה מאל על כך שהטיסה מבוטלת..."- בהנחה שהודעת הביטול נשלחה אליך מטעם חברת התעופה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין תוכל לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_flight_tviaa
תוכל לשקול אם להשתמש בתבניות מכתבים שקיימים בקישור שלעיל.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 09:38 |
ריקו |
 | | מחבר: | ריקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:38:26 |
| שלום, אני מנוי בשירותי חניה ועכשיו הבנתי שהשירות הולך לעלות מהמחיר הרגיל ששילמתי כל חודש. האם החברה יכולה להחליט על דעת עצמה להעלות מחיר וסתם ככה להודיע לי את זה? מה ניתן לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 7/4/2021 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 13:54:57 |
| שלום רב ריקו,
מה היתה תקופת המנוי?
האם נשלח אליך הודעה בעניין?
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות, כקבוע בסעיף 13א(ב) בחוק הגנת הצרכן:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף,סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי, כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;" | |
|
|
|
| 8/4/2021 12:18 |
ריקו |
 | | מחבר: | ריקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 12:18:56 |
| שלום ותודה על המענה.
אני מנוי לשירות חודשי ללא התחייבות, לכן לא נראה לי שמדובר בעסקה לתקופה קצובה. קיבלתי הודעה בכתב במסגרת החשבונית שם נאמר שהתעריף יעלה ביום ראשון הקרוב.
כמה זמן מראש צריכים להוידע לי על השינוי? או שהם יכולים להודיע מתי שבא להם.. תודה.
| |
|
|
|
| 8/4/2021 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 12:47:09 |
| שלום רב ריקו,
עקרונית, סעיף 13א(א) בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי "עסקה לתקופה קצובה"
ו "תקופת ההודעה", כדלקמן:
""עסקה לתקופה קצובה" – כל אחת מאלה:
(1) עסקה לתקופה מסוימת לרכישת טובין או שירותים;
(2) עסקה שבה, בתקופה מסוימת, נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם, בין אם העסקה עצמה היא לתקופה בלתי מסוימת ובין אם היא לתקופה מסוימת, למעט עסקה שבמהלכה, לתקופה מוגבלת ובלא כל תנאי, הוזיל העוסק את מחיר הטובין או השירותים, או הציע הטבה אחרת;
..."
"תקופת ההודעה" – התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד." | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:16 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:16:03 |
| עליך לקבל הודעות ב-3 חשבוניות אחרונות לפני עליית המחיר, וכן הודעה ב-SMS, 21-28 יום לפני עליית המחיר. אם פעלו כך, ובהנחה כי החוזה איפשר להעלות מחיר נראה כי תקין.
אם אחד מהנ"ל לא מתקיים, צור קשר
Ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 6/4/2021 15:07 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 15:07:12 |
| שלום,
במרץ 2020 עשיתי מנוי לקרוספיט ל-3 חודשים עד חודש יוני 2020. בחודש התחיל הקורונה בארץ והתחיל סגר והמנוי שלי הוקפא. בין לבין הסגרים נפתח המנוי ומימשתי שתי חודשיים מתוך השלוש.
נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף
בזמן הסגר המועדון החליט להמשיך את הפעילות שלו למרות הסגר, ואני לא הייתי מעוניינת להתאמן בזמן הזה וביקשתי להמשיך את הקפאה..
באוקטובר עברתי לתקופה לכפר סבא, וביקשתי להמשיך את ההקפאה, אז הנציגה אמרה לי את תצטרכי להתקשר כול חודש ולבצע הקפאה מחדש וכך עשיתי. בסוף חודש מרץ 2021 ביקשתי להמשיך את ההקפאה וההליכה אמרה לי שהם לא מתכוונים להאריך לי את ההקפאה וזו הבעיה שלי והם עשו מספיק בשבילי ושאבוא להתאמן. הסברתי לה שכרגע אני לא נמצאת באזור ואני בתקופת התמחות וחוזרת מאוד מאוחר הביתה וזה לא הגיוני לבוא לבקש ממני להתאמן באשדוד כאשר כרגע אני גרה ועובדת באזור במרכז. היא אמרה שזו בעיה שלי. ואם אני רוצה שיעביר את המנוי שלי לקרוב משפחה.
האם זה חוקי שמועדון יתנהל כך? האם אני זכאית או לא זכאית לקבל את כספי בחזרה ? ואם לא, האם אני יכולה לבקש הקפאה של מנוי של חודש לתקופה ארוכה ? מדובר על שירות שלא קיבלתי ועליו שילמתי.
אשמח אם תחזרו אליי | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:14:53 |
| שלום רב אורלי,
מעיון בפנייתך את מציינת כי:
"...נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך זו?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני בכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/4/2021 18:19 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 18:19:02 |
| שלום,
בעסקת מכר מרחוק, ביקשתי בהערות ההזמנה לשנות את הכתובת המופיעה על חשבונית הרכישה מאחר והחברה לא מאפשרת לפצל בין כתובת למשלוח וכתובת לחשבונית. פניתי מספר רב של פעמים וזה לא בוצע ונשלחה אליי חשבונית מס בכתובת המשלוח ולא בכתובת של העסק. דיברתי עם שירות הלקוחות ועם הנהלת הרשת מספר פעמים וזה עדיין לא בוצע, בעקבות כך החלטתי לבטל את ההזמנה. גם בחשבונית הזיכוי לא שינו את הכתובת ורק לאחר מספר בקשות החברה החליטה לאשר את שינוי הכתובת בחשבונית הזיכוי בלבד ללא שינוי כתובת בחשבונית הרכישה. בנוסף בחשבונית הזיכוי מופיע רק שם החברה וכתובת העסק. האם זה תקין?
החברה מסרבת לשנות את הכתובת בחשבונית הרכישה בטענה שההזמנה בוטלה על ידי ואין הם מחויבים לתקן את חשבונית הרכישה. שוב אדגיש שאני ביקשתי את זה בעת ביצוע ההזמנה וטווח זמן ההמתנה לתיקון חשבונית הרכישה היה מעל 10 ימים עד לביטול ההזמנה לאחר 14 יום. מה עושים במצב כזה? אשמח לעזרתכם. | |
|
|
|
| 8/4/2021 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 11:18:37 |
| שלום רב אדון,
האם הרכישה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי? מה המוצר שנרכש? | |
|
|
|
| 8/4/2021 11:30 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 11:30:13 |
| שלום,
המוצר הוא כיסא מחשב, שימוש אישי. | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:14:16 |
| שלום רב אדון,
השאלה שלך נוגעת בעיקרה לדין הכתובת המופיעה על החשבונית.
חשוב להבהיר כי אין חובה בחוק לבצע הפרדה בין כתובת המשלוח לכתובת החשבונית, ואפשרות שכזאת, ככל שניתנת, ניתנת כמחווה ואינה נובעת מהוראות הדין.
על כן, אין הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן בפעולות בית העסק, ובהעדר הפרה כאמור, המועצה תתקשה לסייע . | |
|
|
|
| 7/4/2021 17:06 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 17:06:40 |
| שלום רב,
במועדון הבארבי לא מאפשרים להכניס אוכל ושתייה, ואף יש אנשי אבטחה שבודקים בתיקים ומוציאים מהם אוכל ושתייה גם אם אומרים שלא מתכוונים לאכול בפנים, אלא רק אחרי המופע מחוץ למתחם. האם מותר להם לעשות זאת? מה ההגבלות על בתי עסק בנידון? | |
|
|
|
| 8/4/2021 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 13:50:49 |
| שלום רב ישי,
עקרונית, סעיף 3(10) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
...
(10) מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור."
עם זאת לאור המצב, אני, מציעה כי תברר מול משרד הבריאות, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1 | |
|
|
|
| 7/4/2021 10:26 |
אודליה קלעי |
 | | מחבר: | אודליה קלעי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 10:26:40 |
| שלום רב
חברת הוט הודיע לי שאני חייב להם 6 ממירים כשבפועל קבלנו מהם 5 ממירים (יש לנו יותר 5 טלוויזיות ו-5 נפשות אנחנו)
הם אומרים שאולי בזמן שהחלפנו ממיר מקולקל נשאר אצלנו הישן.
השבתי להם ששליח של הוט שמגיע מוסר ממיר חדש ומקבל לידיו ממיר מקולקל.
רק לציין שמעולם לא חתמתי על 6 ממירים וגם לשליח לא חתמתי על כל מסמך של קבלה של מוצר ו/או מסירה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 7/4/2021 12:29 |
אודליה קלעי |
 | |
|
| 8/4/2021 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 13:32:05 |
| שלום רב אודליה,
בפנייתך צוין כי:
"...חברת הוט הודיע לי שאני חייב להם 6 ממירים כשבפועל קבלנו מהם 5 ממירים..."- האם ביקשת שימצאו לך ראיה התומכת בטענתם? אם לאו, אני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
יצוין כי במקרה של מחלוקת עובדתית, שבו כל צד טוען אחרת, רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/4/2021 12:01 |
שושי |
 | | מחבר: | שושי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 12:01:49 |
| אבקש לדעת מה החוק אומר כאשר שליח לא מגיע מעל 24 שעות.
חברת שליחויות שלחה לי מסירון שבתאריך מסויים יגיע שליח למסור לי חבילה שהזמנתי ע"פ סיכום איתי,בין השעות 12:00-16:00.
לא סוכם איתי אלא נקבע לי בהודעת מסירון.
מיותר לציין שהשליח לא הגיע אך בשעה 16:00 וקצת נשלח שוב מסירון שישנו איחור והשליח יגיע עד 3 שעות איחור.
ושוב המתנה...כמובן שלא הגיע.פניתי בצאט לחברה אך לא היה מענה כבר.
למחרת בבוקר שוב הודעת מסירון זהה לאותן השעות.
שוב המתנה ושוב אי הגעה עד הזמן שנקבע 16:00 .
פניתי שוב בצאט שהיה פעיל ונכתב לי שינסו לאתר את השליח ולזרז אותו.
כמובן שקיבלתי שוב הודעה שהמשלוח יתעכב עד 3 שעות.
בשעה 19:00 שזה מעבר לשעות ההמתנה כבר התייאשתי.
רק ב 19:20 השליחה יצרה קשר לידע שהיא בדרך אלינו ולוודא כתובת.האחור הוא מעל 24 שעות ובלי כל קשר קבעו לי ללא תיאום פעמיים ופעמיים לא הגיעו.
מה לשון החוק על פיצוי איחור כזה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 8/4/2021 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 13:08:53 |
| שלום רב שושי,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק, למידע רחב בעניין אנא עייני באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2021 11:17 |
דוד קפלן |
 | | מחבר: | דוד קפלן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 11:17:20 |
| בינואר 2020 רכשתי 2 כרטיסי טיסה הלוך חזור לאיטליה לחודש 08/2020 דרך חברת "גוליבר"(חברת תיירות) כאשר בזמן הרכישה שילמתי ל"גוליבר" את התשלום המלא. הטיסה תוכננה דרך 2 חברות תעופה "רנאיר" הלוך ו "אייר ליין צכיה" חזור.
כמובן שהטיסות בוטלו. קיבלתי על כך הודעה מ"גוליבר" ומאז אני מקבל כל כחודש הודעה מ"גוליבר" שהם לא שכחו אותי והנושא בטיפול.
ברצוני לברר מהם התהליכים שאני צריך לבצע כדי לקבל החזר ? כל הטיפול מול "גוליבר"?? מילוי טופס פורמלי באתר חברות התעופה? אחר?
בתודה
דוד קפלן | |
|
|
|
| 8/4/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 13:02:50 |
| שלום רב דוד,
על מנת שניתן יהיה לברר בעניין מול סוכנות הנסיעות, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 21:54 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 21:54:27 |
| שלום.
רכשתי 6 כסאות ממישהי פרטית ושילמתי לה את מלוא הסכום. לאחר שקיבלתי את הכסאות נוכחתי לגלות שהכסאות לא לשביעות רצוני וביקשתי לבטל את העסקה אך המוכרת סירבה.
חוק הגנת הצרכן חל על עוסק ולא על אדם פרטי. מה עליי לעשות????
אודה לתשובתכם בדחיפות. | |
|
|
|
| 8/4/2021 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 12:40:38 |
| שלום רב לירון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בית העסק.
במקרה המתואר, לא מדובר בעסקה צרכנית (בין צרכן לעוסק) ועל כן, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 6/4/2021 14:00 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:00:30 |
| שלום,
במרץ 2020 עשיתי מנוי לקרוספיט ל-3 חודשים עד חודש יוני 2020. בחודש התחיל הקורונה בארץ והתחיל סגר והמנוי שלי הוקפא. בין לבין הסגרים נפתח המנוי ומימשתי שתי חודשיים מתוך השלוש.
נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף
בזמן הסגר המועדון החליט להמשיך את הפעילות שלו למרות הסגר, ואני לא הייתי מעוניינת להתאמן בזמן הזה וביקשתי להמשיך את הקפאה..
באוקטובר עברתי לתקופה לכפר סבא, וביקשתי להמשיך את ההקפאה, אז הנציגה אמרה לי את תצטרכי להתקשר כול חודש ולבצע הקפאה מחדש וכך עשיתי. בסוף חודש מרץ ביקשתי להמשיך את ההקפאה וההליכה אמרה לי שהם לא מתכוונים להאריך לי את ההקפאה וזו הבעיה שלי והם עשו מספיק בשבילי ושאבוא להתאמן. הסברתי לה שכרגע אני לא נמצאת באזור ואני בתקופת התמחות וחוזרת מאוד מאוחר הביתה וזה לא הגיוני לבוא לבקש ממני להתאמן באשדוד כאשר כרגע אני גרה ועובדת באזור במרכז. היא אמרה שזו בעיה שלי. ואם אני רוצה שיעביר את המנוי שלי לקרוב משפחה.
האם זה חוקי שמועדון יתנהל כך? האם אני זכאית או לא זכאית לקבל את כספי בחזרה ? ואם לא, האם אני יכולה לבקש הקפאה של מנוי של חודש לתקופה ארוכה ? מדובר על שירות שלא קיבלתי ועליו שילמתי, האם זה חוקי לתרום בכוח לעסק שלא סיפק את השירות ?
אשמח אם תחזרו אליי
| |
|
|
|
| 8/4/2021 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 12:35:53 |
| שלום רב אורלי,
"...נשאר לי חודש נוסף ושאותו לא יכולתי לממש בגלל. הלימודים ובגלל הקורונה. שאלתי לגבי החזר כספי והיא אמרה לי שהם לא מחזירים כסף לכן ביקשתי לבצע הקפאה ושאלתי עד מתי ניתן להקפיא את המנוי, ונאמר לי ע״י הנציגה שאין לזה תוקף..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך זו?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני בכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/12/2020 18:11 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2020 | | שעה: | 18:11:01 |
| שלום רב,
ב16/10 בוצעה הזמנה מהאתר של אייס עבור שולחן סלון ומזנון טלוויזיה שנבחרו בקפידה וביחד כדי שיתאימו בסגנון ובצבעים (שמסתבר שהגיעו מספקים שונים)
20/10 הגיע השולחן סלון אך הגיע פגום. באותו יום כבר יצרתי קשר עם אייס לפתרון הבעיה (דיברתי עם נציגה בשם גל) לאחר שיחות והתכתבויות באופן כמעט יום יומי והבטחה שהבעיה תטופל והיא לא טופלה ביקשתי שיעבירו אותי לבן אדם אחר
10/11 דיברתי עם נציגה אחרת בשם מריה שאמרה שתטפל בעניין וציינתי בפניה אם השולחן לא יוחלף/ יתוקן בהקדם אני מבקשת שיבטלו את ההזמנה גם עבור המזנון ויבואו לקחת את שניהם. (המזנון סופק ב1/11).
לאחר דין ודברים ואי טיפול בבעיה ביקשתי שיבואו לקחת גם אותם. את השולחן סלון אספו וקיבלנו את הזיכוי, אך לדבריהם אין אנו זכאיים לקבל החזר גם עבור המזנון.
מה זכויותינו?
תודה רבה מראש,
רעות | |
|
|
|
| 22/12/2020 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2020 | | שעה: | 17:47:13 |
| שלום רב רעות,
האם נמסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן שהיה והמוצרים סופק לך ביום 1.11.20 והודעת הביטול נעשתה ביום 22.11.20 הרי שלא תקום לך זכות לבטל את העסקה היות שהמועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת ובהנחה שטופס גילוי נאות טרם נמסר לך, הרי שמניין הימים לביטול העסקה טרם הוחל להימנות, זאת ועוד היעדר מסירת טופס גילוי נאות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאינך עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק ובהנחה שיש ברשותך ראיה לפגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקנו.
| |
|
|
|
| 23/12/2020 12:51 |
רעות ימיני |
 | | מחבר: | רעות ימיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 12:51:58 |
| שלום,
בחשבונית שנשלחה אליי במייל יש הערה לתנאי החזרה, האם זה תופס?
המזנון סופק במשלוח עד הבית ולא צורף אליו טופס בכתב כלשהו.
עם זאת, חשוב לצייו כי לא פתחתי את החבילה על מנת שאוכל להחזיר אותה במידת הצורך, לאחר שיידעתי את נציגת השירות שארצה להחזיר במידה שהשולחן לא יתוקן. | |
|
|
|
| 23/12/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2020 | | שעה: | 13:56:04 |
| שלום רב רעות,
תנסי לפעול בהתאם למענה לעיל ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/4/2021 20:15 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 20:15:45 |
| שלום,
רכשתי ב2016 כיריים אינדקציה עם אחריות 6 שנים.
התקלקל לי הכירים .
ב29.3 חייגתע לחברה להזמין טכנאי ב31.3 הגיע .
הטכנאי לא הצליח לתקן ולקח למעבדה.
האם חל על התיקון 3 ימי עסקים או מכוון שנלקח למעבדה חל ספירה שונה?
1.תוך כמה זמן הוא נדרש לתקן במעבדה והאם הספירה מתחילה במועד הקריאה 29.3 או במועד הגעת הטכנאי? | |
|
|
|
| 7/4/2021 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 12:47:13 |
| שלום רב רועי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי ב2016 כיריים אינדקציה עם אחריות 6 שנים..."- האם תעודת האחריות ברשותך? אם כן, האם מדובר באחריות מורחבת או אחריות מלאה?
| |
|
|
|
| 8/4/2021 06:02 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 06:02:50 |
| שלום מדובר על אחריות מלאה .
בנוסף, הם גבו בעת הביקור 120 שח , האם גבייה ביקור היא תקינה? | |
|
|
|
| 8/4/2021 06:02 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 06:02:58 |
| שלום מדובר על אחריות מלאה .
בנוסף, הם גבו בעת הביקור 120 שח , האם גבייה ביקור היא תקינה? | |
|
|
|
| 8/4/2021 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 10:26:19 |
| שלום רב רועי,
אם כך, האם בוצעה פניה בכתב אל היבואן/יצרן בעניין?
האם בתעודת האחריות יש התייחסות לעלות ביקור טכנאי?
לעניין זה יצוין כי, תקנה 15 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"חיובים נוספים
15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת"."
בכל מקרה ובהנחה שיש ברשותך תעודת אחריות מלאה על המוצר, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על כיריים לבישול, מגז ומחשמל, התיקון יבוצע בתוך יומיים מביצוע הקריאה.
זאת ועוד, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"אחריות יצרן לביצוע תיקונים
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
מכאן, ועל מנת לברר בעניינך, אני, מציעה לך לעיין בתעודת האחריות ובמידה שאכן מדובר בתעודת אחריות מלאה, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והוראות תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כפי שצוין לעיל. | |
|
|
|
| 6/4/2021 17:16 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 17:16:32 |
| בתאריך 8.3.21 קניתי מכשיר אייפון 11 מחנות טלפונים(רשת מוכרת)
את האייפון קניתי בתור מתנה לאמא שלי ולמוכר בחנות הוסבר שיש מצב שהיא לא תאהב והאם יהיה אפשר להחזיר, המוכר אמר כמובן שאפשר בתנאי שהכל יהיה שלם ותקין.
בתאריך 22.3.21 בדיוק שבועיים אחר כך חזרתי לחנות על מנת להחזיר את האייפון כי באמת לא אהבה את האייפון ולא היית מרוצה ממנו. ואז התחילו המריחות והעירבובים אי אפשר להחזיר מכשיר שכבר נעשה בו שימוש הוטעם וכו׳...במכשיר לא נעשה שימוש מעבר ליומיים שמין הסתם תשתמש בו בשביל להכיר אותו ולהבין אם הוא נוח או לא. מיותר לציין שהאייפון כמו שנפתח ככה הוא הוחזר תקין ושמור לחלוטין.(בסך הכל יומיים של שימוש, כל השאר היה בתוך הקופסא).
מה ניתן לעשות והאם אני זכאי לקבל החזר? | |
|
|
|
| 8/4/2021 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 10:12:20 |
| שלום רב ירין,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... המוכר אמר כמובן שאפשר בתנאי שהכל יהיה שלם ותקין..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך זו?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור לחשמל מעיד על שימוש במוצר) ולא נפגם על ידי הצרכן.
מתיאור בפנייתך על פניו עולה לכאורה על שימוש במוצר ולפיכך, לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה.
יחד עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את מדיניות החזרת טובין בחנות, לכן באפשרותך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק, בחנות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 6/4/2021 17:08 |
לאוניד בליאסני |
 | | מחבר: | לאוניד בליאסני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 17:08:18 |
| שלום רב
קנינו אלכהל בחנות בוקובזה בעיר העתיקה בבאר שבע
לאחר חצי שעה מהקניה רצינו להחזיר את המשקאות האלכהליים אך החנות הייתה סגורה
למחרת חזרנו לחנות להחזרת המשקות אך נאמר לנו שאין החזר כספי!
ברצוני לציין שלא נאמר לפני הקניה שאין החזרה
אין שילוט בנידון על אי החזרת משקאות.
ואין מדיניות במקום שמעידה על אי החזרה.
עבר 12 שעות מהקניה ואין ברצונם להחזער למראת שאין שום שלט או כתב בקבלה על אי החזרה.
בעל החנות אמר בעל פה שאין החזר משקאות וזהו. | |
|
|
|
| 8/4/2021 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 08:52:34 |
| שלום רב לאוניד,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת התקנות מונות רשימה בהן אין זכות חרטה, בין היתר, טובין פסידים ומוצרי מזון.
לפיכך, לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
יחד עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין שלא עקב פגם.
היעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/4/2021 14:00 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 14:00:20 |
| שלום,
באוקטובר עברתי לתקופה לכפר סבא, וביקשתי להמשיך את ההקפאה, אז הנציגה אמרה לי את תצטרכי להתקשר כול חודש ולבצע הקפאה מחדש וכך עשיתי. בסוף חודש מרץ ביקשתי להמשיך את ההקפאה וההליכה אמרה לי שהם לא מתכוונים להאריך לי את ההקפאה וזו הבעיה שלי והם עשו מספיק בשבילי ושאבוא להתאמן. הסברתי לה שכרגע אני לא נמצאת באזור ואני בתקופת התמחות וחוזרת מאוד מאוחר הביתה וזה לא הגיוני לבוא לבקש ממני להתאמן באשדוד כאשר כרגע אני גרה ועובדת באזור במרכז. היא אמרה שזו בעיה שלי. ואם אני רוצה שיעביר את המנוי שלי לקרוב משפחה.
האם זה חוקי שמועדון יתנהל כך? האם אני זכאית או לא זכאית לקבל את כספי בחזרה ? ואם לא, האם אני יכולה לבקש הקפאה של מנוי של חודש לתקופה ארוכה ? מדובר על שירות שלא קיבלתי ועליו שילמתי, האם זה חוקי לתרום בכוח לעסק שלא סיפק את השירות ?
אשמח אם תחזרו אליי
| |
|
|
|
| 8/4/2021 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 08:25:49 |
| שלום רב אורלי,
|
|
|
| 6/4/2021 11:20 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 11:20:41 |
| | שלום, לאחר 4 שנים גילתי שצורפתי לשירות בתשלום עי נציג ואני משלם מנוי חודשי. בנוסף לכך שהלינק הצטרפות ששלחו לי במייל שבור( כלומר מפנה לתנאים באתר חיצוני והוא לא זמין) אני לא זוכר שיחה כזאת. ביקשתי את תיעוד השיחה עם הנציג והחברה טוענת שהם מחוייבים לשמירת ההקלטה לשנה בלבד. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 8/4/2021 07:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 07:59:12 |
| שלום רב אדיר,
מה השירות המדובר?
האם קיבלת הודעה על מועד סיום העסקה או ההתחייבות?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
| |
|
|
|
| 6/4/2021 09:31 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 09:31:50 |
| שלום,
אני מקימה עסק של פאות, אני רוצה לתת ללקוחות תעודת אחראיות, איך עושים? מה הנהלים, מה החוקים?
ומה בדבר ביטול עסקה לאחר שנקנתה?
| |
|
|
|
| 8/4/2021 07:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 07:49:48 |
| שלום רב ליאור,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 6/4/2021 13:05 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2021 | | שעה: | 13:05:19 |
| שלום,
הוגשה נגדי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בעיר שאינה מקום מגורי.
בעיר מגורי ישנו בית משפט לתביעות קטנות.
בקשתי להעברת מקום המשפט – בהתאם לסעיף 2 לתקנות - נדחתה בטענה ששני המקומות הם באותו המחוז.
יצוין ששאר הסעיפים הקטנים לקביעת מקום המשפט שבתקנות לא רלוונטיים.
האם זה בסדר? האם ניתן להגיש שוב בקשה(שלא ע"י ערעור) אלא למחשבה נוספת?
תודה.
| |
|
|
|
| 7/4/2021 17:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 17:26:26 |
| שלום רב גברת,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק בטרם נפתח הליך תביעה.
לפיכך, היות שמדובר בנושא תלוי ועומד בבית המשפט אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
|