| 11/4/2021 09:04 |
נופית |
 | | מחבר: | נופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 09:04:26 |
| הי, אשמח לדעת - סטודיו לריקוד וכושר שחידשתי שם מנוי ממש לפני הסגר הראשון, ולכן במשך תקופה הוא היה סגור כמובן. כשנפתח אני חליתי בקורונה ולא יכולתי לחזור להתאמן, ולאחר מכן סגרים נוספים וכו..
עכשיו כשרציתי לחזור לסטודיו, הם ביטלו את החוג שהייתי הולכת אליו.
ולכן ביקשתי את הכסף בחזרה כי אין לי עניין לחזור לסטודיו. (אציין גם שהסטודיו נמצא בעיר אחרת במרחק של 40 דק נסיעה)
הם לא מסכימים להחזיר לי את הכסף בטענה שכתוב בתקנון שלהם שהכסף לא מוחזר בשום מקרה. כשנרשמתי לסטודיו אף אחד לא הראה לי את התקנון ולא ידעתי שהוא קיים.
רציתי לדעת האם יש לי מה לעשות עם זה?
תודה רבה לעונים 🙏 | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:48:17 |
| שלום רב נופית,
על מנת לברר בעניין מול החברה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/4/2021 21:02 |
לינה |
 | | מחבר: | לינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 21:02:50 |
| שלום
בתאריך 18.3.21 ביצעתי רכישה של מעצבת שמשווקת את מוצריה דרך אתר מסויים.
קיבלתי את החבילה בתאריך 23.3.21
בתאריך ה1.4.21 פניתי אל המעצבת בכוונתי להחזיר את המוצרים ולקבל החזר כספי כפי שהיה רשום באתר (החזרות עד 14 יום מזכות בהחזר כספי לכרטיס האשראי שבו הוא נרכש).
המעצבת טענה כי ההחזר הכספי הוא רק תוך 48 יום מקבלת ההזמנה ולאחר מכן יש זיכוי לחנות.
פניתי אל האתר שדרכו המעצבת מוכרת את עיצוביה והם ענו לי שאכן החוק הוא לטובתי והם פנו אל המעצבת והציגו לה את החוק ושעליה לתת לי החזר כספי.הם דיברו איתה ב4.4.21.
מאז פניתי למוכרת פעמיים דרך הוואטסאפ ולא קיבלתי שום התייחסות.
מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את כספי בחזרה?
האם לאתר יש מחוייבות כלפי? האם רק למעצבת?אני יודעת שהחוק הוא לטובתי אך המעצבת כרגע מסננת אותי.
אשמח לייעוצכם. תודה רבה
| |
|
|
|
| 12/4/2021 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:41:47 |
| שלום רב לינה,
מה המוצר שנרכש?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/4/2021 20:49 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 20:49:07 |
|
שלום.
נשלחה מכם פנייה לבית העסק. זמן התגובה שהצבתם לו הסתיים , ללא מענה מצידו.
כתבתם שפנייתי הועברה למטפל בתיק לבדיקתו, אף אחד לא חזר אלי.
נא לעדכן אותי מה קורה עם התביעה | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:35:46 |
| שלום רב מיכה,
פנייתך הועברה למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 10/4/2021 19:35 |
אביב ה |
 | | מחבר: | אביב ה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 19:35:03 |
| שלום,
רכשתי ארון ובאותו היום בערב שמתי לב שיש שריטה על אחת מהדלתות, פניתי לחברה והם טוענים שהם לא יכולים לספק דלת חלופית
לא נותנים תשובות וזורקים את הלקוח לעזאזל
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:33:09 |
| שלום רב אביבה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי על הצרכן שמקבל את המוצר לבדוק אותו במידי, ובמידה שיש פגם או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך במוצר.
לפיכך, בהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לפגם במוצר עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 10/4/2021 13:35 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 13:35:11 |
| שלום,
חברת הגז ניתקה את אספקת הגז ללא התראה וללא כל הסבר
כשהתקשרתי אליהם הם טענו שהיה טכנאי בליל הניתוק אך בנוסף אמרו שהם יבדקו את הנושא, נותרתי סופ"ש שלם ללא גז, האם הדבר שביצעו חוקי? למי ניתן לפנות כדי להתלונן על השירות. | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:29:55 |
| שלום רב עידו,
עליך לברר מול ספק הגז מהי הסיבה? האם היה אמור לבצע בדיקה תקופתית? | |
|
|
|
| 10/4/2021 00:33 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 00:33:34 |
| | ברשותי זיכוי שפג תוקף ב15.05.2020 בזמן המשבר והסגרים. בסוף חודש מאי פניתי להנהלת החנות וביקשתי להאריך את השובר וקבלתי סרוב.....פניתי שוב ושוב אך קבלתי עד היום סירוב. אני בקבוצת סיכון ופעלתי לפי הנחיות משרד הבריאות ולא הסתובבתי בחנויות כמעט בכלל...מה לעשות? תודה | |
|
|
|
| 12/4/2021 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 13:26:06 |
| שלום רב מאור,
האם בתקופה הזו שהיה סגר, ובטרם חלף תוקף שובר הזיכוי, שלחת הודעה לחברה בעניין?
| |
|
|
|
| 24/3/2021 17:53 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2021 | | שעה: | 17:53:19 |
| שלום.
לפני כ 6 שנים רכשתי שעון, למחרת ביקשתי להחזיר אותו ולבטל עסקה אך המוכר סרב בטוענה שכבר הקטין אותו ולכן יכול לתת לי זיכוי בלבד,הזיכוי נכתב בכתב ידו על גבי פתק אחריות של החנות, היות וגרתי באזור הדרום הרחוק והחנות ברמת גן, לא יצא לי להגיע לאזור החנות לממש אותו, היום מצאתי אותו בביתי והחלטתי לממש אותו, הגעתי לחנות, מצאתי שעון ובקשתי עליו הצעת מחיר, כשק, לתי, הצעתי את הזיכוי אך המוכר טען שכבר עברו הרבה שנים ועלי להוסיף עוד כ500 ש"ח למחיר שהוצע לי בהתחלה, כמובן שרבתי אשמח לדעת מה עלי לעשות בכדי לממש את הזיכוי ככסף לכל דבר?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 25/3/2021 10:26 |
ארי |
 | |
|
| 25/3/2021 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2021 | | שעה: | 13:39:08 |
| שלום רב ארי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ולכן יכול לתת לי זיכוי בלבד,הזיכוי נכתב בכתב ידו על גבי פתק אחריות של החנות,... היום מצאתי אותו בביתי והחלטתי לממש אותו, הגעתי לחנות..."- האם על גבי שובר הזיכוי מופיע תאריך למימוש השובר?
| |
|
|
|
| 4/4/2021 19:27 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 19:27:32 |
| | אין שום תוקף על הזיכוי, רק נכתב בכתב יד זיכוי על סך השעון אותו החזרתי וכמובן התאריך בו ניתן הזיכוי אך לא מופיע תאריך לתוקף הזיכוי | |
|
|
|
| 5/4/2021 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 10:21:32 |
| שלום רב ארי,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
..." | |
|
|
|
| 11/4/2021 15:44 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:44:38 |
| תודה על המענה!
"תקף לשנתיים לפחות" זאת אומרת? אם בעל החנות לא הגביל? האם באופן אוטומטי זה תקף לשנתיים בלבד או אולי תקף לתמיד? | |
|
|
|
| 11/4/2021 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:51:48 |
| שלום רב אריה,
לעניין שאלתך בדבר:
"
"תקף לשנתיים לפחות" זאת אומרת? אם בעל החנות לא הגביל? האם באופן אוטומטי זה תקף לשנתיים בלבד או אולי תקף לתמיד?"- מעיון בלשון החוק, כמפורט לעיל, התוקף צריך שיהיה לפחות שנתיים (לא יכול להיות פחות משנתיים). | |
|
|
|
| 8/4/2021 09:42 |
זיו |
 | | מחבר: | זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 09:42:04 |
| לאחרונה עדכן מועדון הולמס פלייס עזריאלי שהוא מפסיק מיידית את פעילות המועדון בימי שבת. הוא מפנה את הלקוחות למועדונים אחרים של הרשת בימי שבת.
הם לא מוכנים לבטל את המנוי עם זיכוי (יחסי) מלא אלא דורשים דמי ביטול מקסימליים בהתאם לחוק. זאת למרות שהמנוי נעשה ישירות למול המועדון ומדובר בשינוי מהותי מאוד של השירות שניתן.
לטענתם הם מוגנים על ידי תקנון המועדון (שאומר שיש להם רשות לשנות את שעות הפעילות).
האם עמדתם מוצדקת? האם ביטול יום שלם של פעילות נכנס תחת הגדרה של "שינוי בשעות הפעילות"? האם העברה למועדונים אחרים מהווה פיתרון רלוונטי למרות שברור לכל שרישום למועדון כושר מושפע מאוד מהמיקום הפיזי שלו? | |
|
|
|
| 8/4/2021 10:15 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 10:15:17 |
| | מצטרף לשאלה ומדגיש שהשינוי נעשה ללא כל הודעה מוקדמת מצידם | |
|
|
|
| 11/4/2021 12:24 |
. |
 | |
|
| 11/4/2021 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:28:04 |
| שלום רב זיו,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/4/2021 08:51 |
אדגר |
 | | מחבר: | אדגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 08:51:01 |
| אני אדגר מנסה לסייע לדיירת בודדה ב67 שמבקשת לבטל עסקה לטיפול שניים ששולמה בצקים לפני שבוע,יש לציין שהטיפול עדיין לא החל
מרפאת השניים מבקשים 10% כדי לבטל | |
|
|
|
| 11/4/2021 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:19:10 |
| שלום רב אדגר,
האם יש הסכם בניהם? אם כן, מה קבוע בהסכם?
עקרונית, תחום השיקים הוא תחום מורכב ובמקרים מסוימים ביטול שיקים עלול להוות עבירה פלילית ועל כן, אני, מציעה כי תברר מהו השיק שנמסר- האם הוא למוטב בלבד או שהוא שיק סחיר?
וכן מומלץ להתייעץ מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל בטרם תנקטו באיזשהו צעד. | |
|
|
|
| 8/4/2021 19:33 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 19:33:10 |
| רכשתי מדרסים אורטופדיים (לאחר שעשו התאמה אישית לרגל) ואחרי יממה רציתי לבטל.
עובדות נוספות:
1.נאמר לי ע"י הפקידה שהמדרסים טרם יוצרו, אך היא לא הייתה מוכנה לבטל את העסקה.
2.נאמר לי שהמדרסים יגיעו תוך 21 יום לפחות.
3.לא נאמר לי שאני יכול לשלם חצי מהסכום בעת הרכישה וחצי בקבלת המדרס.
4. בחשבונית כתוב "בהוראת משרד הבריאות אין החלפת או החזרת מוצרים אורטופדיים שיצאו מהמכון". - המוצר טרם יצא מהמכון.
האם החוק מגן עלי?
| |
|
|
|
| 11/4/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 15:00:20 |
| שלום רב אדון,
"רכשתי מדרסים אורטופדיים (לאחר שעשו התאמה אישית לרגל) ואחרי יממה רציתי לבטל..."- האם יש לך ראיה המעידה על הודעת ביטול? אם כן, מתי בוצעה ההודעה(תאריך)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:37 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:37:30 |
| | בוצע ניתוק מהוט תקשורת ב05.03.21 דורשים תשלום עד 08.03.21 כולל לטענתם לפי חוק "ניתוק" האומנם? | |
|
|
|
| 11/4/2021 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 14:32:03 |
| שלום רב יעקב,
האם נמסר לך חוזה?
עקרונית, סעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול."
סעיף 14ט בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"דרכי ביטול עסקה וחובת גילוי
14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר." | |
|
|
|
| 7/4/2021 17:07 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 17:07:16 |
| שלום רב,
במועדון הבארבי לא מאפשרים להכניס אוכל ושתייה, ואף יש אנשי אבטחה שבודקים בתיקים ומוציאים מהם אוכל ושתייה גם אם אומרים שלא מתכוונים לאכול בפנים, אלא רק אחרי המופע מחוץ למתחם. האם מותר להם לעשות זאת? מה ההגבלות על בתי עסק בנידון? | |
|
|
|
| 11/4/2021 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 14:24:02 |
| שלום רב ישי,
עקרונית, סעיף 3(10) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
...
(10) מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור."
עם זאת לאור המצב, אני, מציעה כי תברר מול משרד הבריאות, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1 | |
|
|
|
| 8/4/2021 12:59 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 12:59:20 |
| שלום,
רכשתי דרך מנוי פיס שובר לסט סירים שאותם הייתי אמורה לקבל באחת מחנויות רשת נעמן.
עבר כבר למעלה מחודש ובכל פעם שאני הולכת לחנות (ניסיתי בסניפים שונים) אומרים שאין את הסט. שאני מבקשת להשאיר מספר ושיתקשרו אליי כשהוא יגיע התשובה שאני מקבלת היא שאין טלפון בסניף ולכן הם לא עושים זאת.
ניסיתי ליצור קשר עם שירות לקוחות של רשת נעמן- פעם אחת טלפונית והבטיחו שיחזרו אליי אחרי שלקחו פרטים ולא חזרו.. לאחר כמה ימים פניתי דרך מייל של שירות לקוחות וקיבלתי מייל חוזר שיחזרו אליי תוך 72 שעות אך גם לא חזרו.
במקרה כזה מי אחראי למוצר ומול מי אני פותחת את התלונה? האם הרשת בו אני אמורה לקבל אותו או פיס פלוס שממנו רכשתי את השובר. כמובן שהכסף כבר ירד באשראי.
תודה רבה על המענה | |
|
|
|
| 11/4/2021 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 14:09:42 |
| שלום רב הילה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...,
רכשתי דרך מנוי פיס שובר לסט סירים שאותם הייתי אמורה לקבל באחת מחנויות רשת נעמן..."- עליך לפנות אל הנהלת החברה ממנה נרכש השובר, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/4/2021 11:39 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 11:39:00 |
| שלום , צברתי חוב של כמה אלפי ש"ח לתאגיד מים בצפון בעקבות מצב כלכלי.
לאחר התנהלות מול משרד עו"ד מטעמם ועם הנהח"ש של התאגיד הגענו להסדר של החזר כמה מאות ש"ח כל חודש שלבקשתי יהיה בהו"ק (על מלוא קרן החוב + תשלום בנפרד למשרר עו"ד מטעמם ). ההסדר התקבל והחתמתי את הבנק פיסית על הו"ק - אך כעת מהנהח"ש טוענים שעניין ההחזר בהו"ק הייתה אי הבנה ודורשים ביצוע ההסדר באמצעות קבלת 20 המחאות בנות מאות ש"ח כ"א .הצעתי אף לתת 2-3 המחאות רגילות כביטחון שיופקדו אם תהיה בעיה על לסיום התשלום . הסברתי שאיני מעוניין להתנהל עם המחאות בוודאי לאורך הרבה זמן, כמו כן כל בעיה זמנית ופתירה תירשם כקרדיט גרוע בבנק עקב חזרת המחאה. נציג התאגיד ציין שזו המטרה - שהצרכן יחשוש מכך שתהיינה בעיות למרות שברור לו שכוונתי היא לכבד את ההסדר ולשלם.
האם דרישה כזו היא סבירה ומה ניתן לעשות ,
תודה מראש ובכל מקרה מברך על התנופה שלכם בתקופה האחרונה. יובל | |
|
|
|
| 11/4/2021 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 14:04:20 |
| שלום רב יובל,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור בתחום- רשות המים, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/water_authority | |
|
|
|
| 8/4/2021 09:32 |
ו |
 | | מחבר: | ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 09:32:16 |
| קניתי מוצר גבינה סגור מאחת המחלבות הגדולות,
משקל הגבינה היה נמוך בכ 20% מהמשקל הנקי המצויין.
אחרי פנייה לחברה ומתן פרטים,נאמר שיבדקו בבקרת איכות,
אולם מה עליי לצפות לגבי המוצר שאצלי, מה עליי לעשות?
| |
|
|
|
| 11/4/2021 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 13:28:42 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במידה, משקל.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 8/4/2021 08:50 |
אדגר |
 | | מחבר: | אדגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 08:50:38 |
| אני אדגר מנסה לסייע לדיירת בודדה ב67 שמבקשת לבטל עסקה לטיפול שניים ששולמה בצקים לפני שבוע,יש לציין שהטיפול עדיין לא החל
מרפאת השניים מבקשים 10% כדי לבטל | |
|
|
|
| 11/4/2021 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 13:19:58 |
| שלום רב אדגר, האם יש הסכם בניהם? אם כן, מה קבוע בהסכם? עקרונית, תחום השיקים הוא תחום מורכב ובמקרים מסוימים ביטול שיקים עלול להוות עבירה פלילית ועל כן, אני, מציעה כי תברר מהו השיק שנמסר- האם הוא למוטב בלבד או שהוא שיק סחיר? וכן מומלץ להתייעץ מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל בטרם תנקטו באיזשהו צעד. | |
|
|
|
| 4/4/2021 14:15 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/04/2021 | | שעה: | 14:15:13 |
| | שלום, ברצוני לברר האם מוכר - חנות אינטרנטית רשאית לנכות את דמי המשלוח בעבור מוצר שלא הגיע? רכשתי נעליים והמוצר אבד בדואר, המוכר זיכה אותי רק בסכום המוצר וניכה את דמי המשלוח. | |
|
|
|
| 5/4/2021 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/04/2021 | | שעה: | 17:48:35 |
| שלום רב אלעד,
מתי נקבע לך מועד אספקת המוצר(תאריך)?
האם בעת ביצוע העסקה התשלום כלל את שירות ההובלה/משלוח?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי נעליים והמוצר אבד בדואר..."- הכיצד אתה יודע? יש לך הוכחה לכך?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...האם מוכר - חנות אינטרנטית רשאית לנכות את דמי המשלוח בעבור מוצר שלא הגיע?..."- האם הודעת לבית העסק כי המוצר לא סופק אליך? בהנחה שיש לך הוכחה שהמוצר אבד בדואר, אזי' מדוע עליך לשלם דמי משלוח?
| |
|
|
|
| 10/4/2021 23:24 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 23:24:34 |
| שלום ותודה על המענה.
אנסה לפרט הפעם:
פנינו לחברה כמה פעמים במייל.
בפעם הראשונה לאחר כ18 יום נאמר לנו שהחבילה בדרך:
"ההזמנה כבר בדרכה אלייך ותגיע בימים הקרובים, שווה להמתין :)"
לאחר שבועיים פנינו במייל שוב וביקשנו לזכות אותנו מכיוון שהחבילה אינה הגיעה וזאת התגובה:
"הי, החבילה כרגע נשלחה ולא נוכל לזכות אותך ללא החזרה שלה.
אנחנו יוצרים קשר עם מנהל הלקוחות של הדואר ונעדכן בקרוב"
לאחר כשבוע שלא קיבלנו עדכון פנינו בוואצאפ וביקשנו עדכון.
נאמר שהחבילה אבדה ונקבל זיכוי או משלוח מחדש. כשביקשנו זיכוי זיכו אותנו וניכו את דמי המשלוח לפי מדיניות האתר. אבל מדיניות האתר מדברת על החזרה ולא על מקרה שבו החבילה אינה הגיעה:
"החזרות
אנחנו מקווים שאהבת את הפריטים שקנית, אבל גם אם לא, אין בעיה! את/ה יכול/ה להחזיר את הפריטים בקלות רבה תוך 14 יום מיום קבלתם ללא דמי ביטול – בחינם. ביטול לפני שליחת המוצר ללקוח יהיה ללא חיוב נוסף, ויוחזרו ללקוח הכספים ששילם בגין העסקה בניכוי דמי המשלוח."
https://kitchi.co.il/policies/refund-policy
| |
|
|
|
| 10/4/2021 23:42 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2021 | | שעה: | 23:42:25 |
| לא קיבלנו תאריך אספקה
התשלום כלל דמי משלוח של 19.95 שקלים | |
|
|
|
| 11/4/2021 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 13:06:42 |
| שלום אלעד,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2021 19:48 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 19:48:00 |
| שלום, יש ברשותי שובר מתנה למסעדה שתוקפו עד 2024. פניתי למסעדה טלפונית, אך ישנה הודעה קולית כי המסעדה סגורה. כמו כן, פניתי דרך הודעה לעסק בדף הפייסבוק אך לא נעניתי.
כיצד ניתן לקבל החזר? | |
|
|
|
| 8/4/2021 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 14:18:58 |
| שלום רב מרים,
מי מסר לך את שובר המתנה?
| |
|
|
|
| 11/4/2021 11:00 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 11:00:02 |
| שלום,
קיבלתי את השובר מהבן שלי.
הצלחתי ליצור קשר עם המסעדה - היא נסגרה ורשמו לי שהם צריכים לבדוק תזרימים ואולי בעתיד אם יפתחו עסק אחר יפצו. מה ניתן לעשות? זה לא הגיוני שהבן שלי שילם על שובר שלא ניתן לממש אותו. | |
|
|
|
| 11/4/2021 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 13:01:25 |
| שלום רב מרים,
באפשרותך להזין את מספר ח.פ. של החברה או עוסק מורשה במנוע חיפוש ותראי מה התוצאה(מה הסטטוס שלה).
במידה שמדובר בחברה שנקלעה לקשיים כלכליים, משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה.
| |
|
|
|
| 8/4/2021 08:47 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/04/2021 | | שעה: | 08:47:32 |
| שלום,
הזמנתי ריצוף לבית. כדי לסגור את העסקה העברתי תשלום מלא אשר נפרס בשני מועדים בצ'קים- הצ'קים נפרעו.
ביקשתי לבטל את העסקה בשל אי התאמה של המוצר שראיתי לפני הרכישה ואחרי הרכישה.
הסחורה עדיין לא סופקה לי. המוכר אינו מבטל את העסקה ואינו מחזיר את כספי.
והסחורה נמצאת ברשות המוכר מעל לחצי שנה .
האם אני יכולה מבחינה משפטית לתבוע את כספי בחזרה ? | |
|
|
|
| 11/4/2021 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 10:06:27 |
| שלום רב רוני,
בפנייתך את מציינת כי:
"...
ביקשתי לבטל את העסקה בשל אי התאמה של המוצר שראיתי לפני הרכישה ואחרי הרכישה..."- האם יש לך הוכחה לטענתך לאי התאמה?
אם כן, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? ומה תגובת בית העסק?
מתי בוצעה ההזמנה(תאריך)? מתי סופק המוצר(תאריך)? מתי גילית כי המוצר שסופק אינו תואם למוצר שהוזמן(תאריך)?
בכל מקרה על מנת שניתן יהיה לברר בעניין ובהנחה שטרם בוצעה פניה בכתב לבית העסק אזי', אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/4/2021 17:06 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2021 | | שעה: | 17:06:51 |
| שלום רב,
במועדון הבארבי לא מאפשרים להכניס אוכל ושתייה, ואף יש אנשי אבטחה שבודקים בתיקים ומוציאים מהם אוכל ושתייה גם אם אומרים שלא מתכוונים לאכול בפנים, אלא רק אחרי המופע מחוץ למתחם. האם מותר להם לעשות זאת? מה ההגבלות על בתי עסק בנידון? | |
|
|
|
| 11/4/2021 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 09:58:20 |
| שלום רב ישי,
עקרונית, סעיף 3(10) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
...
(10) מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור."
עם זאת לאור המצב, אני, מציעה כי תברר מול משרד הבריאות, להלן הקישור לאתר משרד הבריאות:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1 | |
|
|
|
|