| 18/4/2021 14:58 |
שירה שקיב |
 | | מחבר: | שירה שקיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 14:58:14 |
| שלום,
הזמנתי 2 לילות בעצמאות באכסניית נוער דרך האינטרנט, שכחתי לבצע בדיקת קורונה לילדים ולכן לא הסכימו לקבל אותנו. האכסניה טענה שבהזמנה שעשיתי ושלחו לי במייל רשום שיש לעשות בדיקת קורונה. כשהתקשרו אליי לבצע את החיוב יומיים קודם הנציג לא הזכיר בכלל את הבדיקה.
יש לציין שזה היה ביום הזכרון בשעה 16:30 ולא היה באפשרותי לבצע בדיקה בשום מקום. הגענו מחולון 2.5 שעות עם 3 ילדים קטנים ונאלצנו לחזור, נגרמה לנו עוגמת נפש רבה. מה אומר הדין במקרה זה? אמורים להחזיר לנו את מלוא סכום השהות?
תודה | |
|
|
|
| 18/4/2021 18:49 |
שירה |
 | |
|
שירה |
 | |
|
שירה |
 | |
|
| 19/4/2021 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 15:19:10 |
| שלום רב שירה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... האכסניה טענה שבהזמנה שעשיתי ושלחו לי במייל רשום שיש לעשות בדיקת קורונה..."- האם מידע זה, צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
בכל מקרה, באפשרותך לעיין באתר משרד הבריאות תחת הכותרת:
"הנחיות לשגרה בזמן קורונה" בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1
"...יחידות אירוח וצימרים
עד 6 יחידות אירוח.
ללא שטחים משותפים - למעט מקומות שרשאים לפעול תחת התו הסגול (בריכות שחייה בשטח פתוח, והשטח הפתוח של חדר האוכל, לפי התפוסות של מסעדות).
בכל יחידת אירוח יתארחו רק אנשים שגרים יחד.
בתי מלון ויחידות אירוח המשמשים חלופת מגורים (ארוכה או קצרת טווח)
עבור מי ששוכרים את המקום (כמו עובדים זרים)
ללא שטחים משותפים - למעט מקומות שרשאים לפעול תחת התו הסגול (בריכות שחייה בשטח פתוח, והשטח הפתוח של חדר האוכל, לפי התפוסות של מסעדות).
בתי מלון למבודדים או מלוניות המיועדות לשימוש של מטופלים ובני משפחות, לצד מוסד רפואי." | |
|
|
|
| 19/4/2021 17:15 |
שירה שקיב |
 | |
|
| 20/4/2021 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 12:59:54 |
| שלום רב שירה,
אם כך, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 18/4/2021 22:26 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 22:26:31 |
| שלום רב
בתאריך ה4.4 הזמנתי שיש וכיור בעלות כוללת של כ 18.6 אלף שקל.(ובגלל שינוי בעובי הקנט נוספה תוספת של 1700 שח) מודד הגיע בתאריך 12.4 ולקח מידות אך טרם הועבר לייצור. חייבים לאשר את מקומות החיתוך וזה טרם בוצע.
היום קבלתי טלפון המציגה שבגלל טעות אנוש שלה (התנצלה מספר פעמים) בשורת ההזמנה של הכיור לא מופיע מקט ולכן הסכום מופיע באפס.
אציין שהזמנה יש עוד רכיבים שמופיעים בסכום אפס כמו התקנה עבודה מדידה והסכום הכולל היה סביר בהחלט ולא העיד על כך שמשהו לא תקין.
מבחינת הנציגה היא דורשת שאוסיף 3000 שח על הכיור או שאביא כיור ממקום אחר..
אני מבחינתי הסברתי לה שאם המחיר היה כל כך גבוה לא הייתי סוגרת את ההזמנה ( מה גם שהגעתי אליה אחרי שכבר בטלתי הזמנה במקום אחר וגם שם המחיר כולל כיור היה ,20 אלף שח.. ככה שהמחיר בהזמנה סביר ביותר)
מה האפשרויות העומדות לפני?
האם אפשר לבצע את העסקה ללא תוספת תשלום על הכיור
האם יש לי את הזכות לבטל ללא דמי ביטול? בהזמנה מצוין שלאחר מדידה הביטול היא 10% מההזמנה.
אודה לתשובה בהקדם | |
|
|
|
| 20/4/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 12:57:09 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/4/2021 22:25 |
baar |
 | | מחבר: | baar (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 22:25:42 |
| שלום,
פניתי למעבדה של נותן האחריות אך סירבו לכבד את האחריות בטענה שהאופניים
פרוצות ונוסעות מעל 25 קמ"ש למרות שהסברתי שלא בצעתי
שום שינוי והם נסעו ככה מאז שקניתי אותם. פניתי שבועיים
לפני סיום האחריות. אפשרתי לעובד המעבדה שיבדוק שלא
החלפתי חלקים אך הבדיקה היחידה שביצעה היא הפעלת האופניים והצגת הקמ"ש בתצוגה שהגלגל באוויר ובהכרח הקמ"ש פחות שיש
חיכוך עם הכביש ורוכב על האופניים ,
לא בוצעה פעולה לוודא שהקמ"ש שמוצג אמין ונכון ואי-
אפשר לדעת אם הקמ"ש לא מטעה.
קיבלתי מהמעבדה של נותן האחריות טופס אישור קבלת האופניים לתיקון עם התקלות שביקשתי לתקן + טופס בשחרור האופניים שטוענים שהאופניים פרוצות.
מה באפשרותי לעשות ? איך לטפל ? האם אפשר לבקש פיצוי
עונשי של 10 אלף על סירוב לכבד את האחריות ?
האם אפשר לבקש שבית משפט יורה על כיבוד האחריות על
בסיס זה שפניתי במסגרת האחריות גם אם המשפט יתנהל אחרי
סיום האחריות ? האם אני צריך להוכיח שהאופניים לא פרוצות
ואיך ? האם עליי לפנות למעבדה חיצונית שיאשרו שהאופניים לא נפרצו ?
האם יש כתב תביעה מוכן ?
תודה.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 09:54:55 |
| שלום רב baar,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
אולם, תקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
יש לציין כי במקרה של מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 10:33:11 |
| | כדי לתבוע 10000 ש"ח. אתה צריך לשלוח בקשה בכתב (במייל גם תקין). אם לא יתקנו, תוכל לתבוע. נטל ההוכחה שהאופניים פרוצות הוא על העסק. קח בחשבון שיתכן ומכרו לך אופניים שפרצו אותן קודם וללא ידיעתך כדי להימנע ממתן אחריות, משל. בכל מקרה, אם ידית נשברה, הם מחויבים לתקן כי זה לא קשור לפריצת אופניים. | |
|
|
|
| 18/4/2021 16:22 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 16:22:28 |
| כמה ימים לפני ערב פסח הזמנתי נסיעה עתידית בשירות המיוחד של גט טקסי, וידאתי את פרטי הנסיעה לפחות יומיים לפני עם נציגה בטלפון. ביום הנסיעה המיועדת, הייתי אמור לקבל הודעה 10 דקות לפני מועד שקבעתי לנסיעה ובפועל לא קיבלתי שום הודעה, וכאשר התקשרתי וענו לי כעבור כחצי שעה בציפייה למענה, אמרו שהם מחפשים לי כרגע נהג, ואין להם פתרון אחר והציעו לי פיצוי בסך 15 ש"ח. (מה שגרם לתחושת עלבון עמוקה יותר ביחס לעוצמת עוגמת הנפש שחשתי באותו רגע).
חיפשתי ולא מצאתי מקום ייעודי להגשת תלונה באפליקציה, ועתה משניסיתי להתלונן על האירוע מול שירות הלקוחות שלהם, הצלחתי רק לשוחח עם נציג בצ'ט ולא אפשרו לי לדבר עם נציג בטלפון.
אחרי שהסברתי את פרטי האירוע נאמר לי שהם מתנצלים על האירוע שלא היה אמור לקרות וטוענים שניתן לי מענה ראוי וכך הם פטרו אותי כלאחר יד.
אשמח לקבל את עצתכם: מה עלי לעשות, למי לפנות בכדי לפחות לקבל יחס הולם, ולאחר מכן פיצוי הולם?
| |
|
|
|
| 19/4/2021 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:44:25 |
| שלום רב חן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הזמנתי נסיעה עתידית בשירות המיוחד של גט טקס..."-האם יש לך הוכחה לכך?
האם נגרם נזק מוכח? אם כך, באפשרותך לפנות אל החברה בדרישה לפיצוי בגינו מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 19/4/2021 14:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:58:39 |
| | הייתי מציע לבדוק קודם את תנאי השירות. אולי הם מגנים על עצמם בתנאים. | |
|
|
|
| 18/4/2021 09:42 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 09:42:21 |
| שלום רב,
ביצענו ביטול של רכישת רכב מיבואן לאחר שבוצע תשלום מלא על הרכב. קיבלנו אישור מהחברה שאכן ניתן לבצע ביטול. רציתי לדעת עד מתי החברה צריכה להחזיר את מלוא התשלום שהועבר אליהם במזומן?
תודה | |
|
|
|
| 18/4/2021 16:31 |
קרן |
 | |
|
| 19/4/2021 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:54:39 |
| שלום רב קרן,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם הרכב נרשם על שמך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ברכב חדש שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהרכב לא נרשם על שם הצרכן.
תקנה 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעת כי:
"...תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באופן אופן שנעשה בו התשלום..." | |
|
|
|
| 18/4/2021 15:19 |
Zohar Katsir |
 | | מחבר: | Zohar Katsir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:19:54 |
| אני נוסע קבוע ברכבת ישראל. לאחרונה הושבת כרטיס הרב קו שלי והחלטתי להשתמש באפליקצית תשלומים. הורדתי את moovit והתחלתי להשתמש. עד כה 2 תקלות משמעותיות שמייקרות את מחיר הנסיעה.
1. לא מכירים בתעודת נכה צהל כזכאות להנחה - טוענים כי יש צורך ב 50% נכות על מנת לקבל הנחה ברכבת. בפועל, רכבת ישראל מכחישים את האמור ומסתפקים בתעודת נכה בכל רמת נכות. גם בתקנות לא מצאתי תקנה שמחייבת 50% נכות לצורך הנחה. עד כה במשך 15 שנים נהנתי מההנחה.
2. מחייבים בפועל מעל התאריך הנקוב. חופשי יומיי שעלותו בקופת התחנה 39 שח (קריות - תל אביב) מחוייב באפליקציה ב 49 שח.
בירור שלי מול שירות הלקוחות של moovit לא מעלה תשובה רצינית ומבוססת.
| |
|
|
|
| 19/4/2021 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:28:11 |
| שלום רב Zohar,
במידה שבוצעה פניה בכתב לחברה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 18/4/2021 12:50 |
טל דבורה |
 | | מחבר: | טל דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 12:50:37 |
| היי,
הזמנתי תרופה מחברת סופר פארם והשליח איחר ביותר משעתיים מטווח השעות שנשלח אלי, האם אני זכאית לפיצוי בגין חוק הטכנאי? | |
|
|
|
| 19/4/2021 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:07:47 |
| שלום רב טל,
מה השעה שנקבעה להגעת השליח? ובאיזה שעה הוא הגיע? | |
|
|
|
| 18/4/2021 11:29 |
טוטי |
 | | מחבר: | טוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 11:29:37 |
| שלום רב,
רכשנו מקרר מתצוגה (לא חנות) עם אחריות מלאה של היצרן.
נאמר לנו לבחור מקרר לפי פגים קוסמטיים.
כשהמקרר סופק, התגלו פגים מוסתרים עי מדבקות המותג.
שריטה מחלידה בדלת המקפיא.
וסדקים רבים בדלת המקרר "שטופלו עם סיליקון לבן".
נכון שנאמר לנו לבדוק נזקים אבל הייתי אמורה לדעת שעלי להסיר את כל המדבקות ממומר חדש כדי להיות בטוחה שלא מנסים להסתיר פגמים?!
האם אוכל לבטל את העסקה לקהל את כספי בחזרה?
כיצד?
תודה מראש,
טוטי | |
|
|
|
| 19/4/2021 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 14:06:08 |
| שלום רב טוטי,
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגמים במוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
לעניין אחריות למוצרי חשמל בשנת האחריות הראשונה, הרי שתקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2(א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
אולם, תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק ממנו נרכש המוצר וכן אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/4/2021 13:40 |
לינוי בושרי |
 | | מחבר: | לינוי בושרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 13:40:29 |
| שלום וברכה,
בחודש דצמבר האחרון רכשתי מחברת פלאפון מכשיר אייפון 12 פרו מקס.
בעת רכישת המכשיר הוסבר לי כי יש שנת אחריות יצרן ובנוסף עוד 4 שנים אחריות מטעם החברה.
ובכל זאת הצטרפתי לשירות תיקונים בעלות של 40 בחודש.
לצערי שבוע שעבר נפל לי האייפון והמסך האחורי נשבר.
אני יודעת שאחריות יצרן היא לא על שברים אבל במידה והפלאפון נשבר/מתקלקל החברה מחוייבת בחלקים חדשים/ מקוריים.
אשמח לדעת האם זה נכון? ומה קורה במצב בו החברה לא מתחייבת לספק לי חלק חדש ומקורי?
תודה,
לינוי | |
|
|
|
| 18/4/2021 14:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 14:16:51 |
| זה נכון. את לא צריכה התחייבות כי א. את החוק הם מכירים. ב. כי את צריכה תיקון כחוק ולא התחייבות.
המלצה, את הסוללה תשאירי אצלך כדי שלא יהיה מצב שאת מקבלת אחת אחרת. סוללות לבדיקה צריכות להיות אצלם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 18/4/2021 15:08 |
לינוי בושרי |
 | | מחבר: | לינוי בושרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:08:59 |
| היי משה,
תודה לך על ההתייחסות מדובר באייפון לכן אין לי אופצייה להוציא אותו מהמכשיר..
בכל אופן חברת פלאפון מתחמקת ממני..
כנראה שאצטרך לפעול בדרכים אחרות לצערי | |
|
|
|
| 19/4/2021 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 13:33:03 |
| שלום רב לינוי,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
אולם, תקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/4/2021 12:50 |
עבד נסיראת |
 | | מחבר: | עבד נסיראת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 12:50:12 |
| | שילמתי להם בציקים כדי לחבר לי ביוב והם מתחמקים ולא רוצים לקיים את העסקה .גם כשאני מתקשר כדי לבטל את העסקה הם לא רוצים | |
|
|
|
| 19/4/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 13:02:08 |
| שלום רב עבד,
באפשרותך לפנות אל רשות המים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/water_authority | |
|
|
|
| 11/4/2021 17:46 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 17:46:15 |
| סגרתי עסקה בתחום הקוסמטיקה שעלותה כ10000 בתשלומים במשך שנתים. העסקה כוללת מס' טיפולים וחומרי קוסמטיקה מיוחדים שקיבלתי במועד הטיפול הראשון.
מיד לאחר הטיפול הראשון וסגירת העסקה ביקשתי לבטל את העסקה
ונאמר לי שאני יכולה לבטל אבל עלי לשלם על כל החומרים שקיבלתי -סכום של כ3500 שח, וזאת למרות שאפילו לא הוצאתי אותם מהקופסא- אין אפשרות להחזיר.
בנוסף עלי לשלם על הטיפול הראשון כ1290 שח ובנוסף לכל זה מעין דמי ביטול 750 כך שזה יוצא כמעט 6000 שח מה שכבר ל כלכך משתלם לבטל את העסקה שעלתה במקור 10000 .
יש לצין שהמחיר 10000 הוא לאחר הנחה אבל נראה שההחזר הכספי שעלי לשלם במקרה של ביטול הוא העלום לפני ההנחה.
האם זה חוקי? מה אני יכולה לעשות?
אשמח מאוד לעזרה! | |
|
|
|
| 12/4/2021 15:19 |
שירה |
 | |
|
| 13/4/2021 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2021 | | שעה: | 13:29:44 |
| שלום רב שירה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם השירות כולל גם שירות וגם רכישת מוצרים?
האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, מה מופיע במקרה של ביטול עסקה?
| |
|
|
|
| 14/4/2021 14:51 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 14:51:57 |
| תודה על המענה.
העיסקה בוצעה ב7.4 לפני שבוע.
העסקה כללה 12 טיפולים ומספר מוצרים.
נחתם הסכם שצוין בו סכום של 750 שח במקרה של ביטול (נאמר שזה על הטרחה של כל מה שכרוך בטיפול? זאת אומרת שאלו דמי ביטול ואינם לפי החוק כי החוק אומר או 100 שח או 5 אחוז הנמוך מבינהם..)
נוסף על דמי הביטול עלי לשלם על טיפול אחד שכבר נעשה בממעד העסקה ועל המוצרים שקיבלתי - על סך 3500 בערך. כשביקשתי לבטל נאמר לי שעל אף שלא השתמשתי במוצרים, איפסנתי אותם במקום נאות, ואף הבטחתי להחזיר להם אותם במהרה- בהוראת משרד הבריאות אסור להם לקבל אותם חזרה.
פניתי למשרד הבריאות לגבי התקנה הזו ואני מחכה לתשובה.
לאחר ששלחתי להם מכתב (מהדוגמאות פה באתר ) על כך שאני רוצה לבטל את העסקה ולהחזיר את המוצרים אמרו לי שיותרו על ה750 אך על המוצרים עלי לשלם - סך הכל לביטול העסקה כ5000 שח, מחצית ממה שעלתה מלכתחילה. ואם זה לא מקובל עלי נפגש בבית המשפט.
כאמור מחכה לתגובת משרד הבריאות ובנתים תוהה אם להגיש תלונה וללכת עם זה למשפט.
תודה רבה על כל העזרה!!! | |
|
|
|
| 18/4/2021 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 14:51:19 |
| שלום רב שירה,
על מנת לברר בעניין וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2021 11:22 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 11:22:32 |
| מה בין לונה באתר שלכם לבין הגשת תלונה/תביעה לבית משפט? או שזה אותו הדבר? מה זה אומר בעצם? ואילו מסמכים?
| |
|
|
|
| 18/4/2021 06:15 |
אליעד |
 | | מחבר: | אליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 06:15:50 |
| | אם מפאת בעיה רפואית עם אישור רפואי אני מבטל צימר 36 שעות לפני הגעה לצימר האם בעל בצימר יכול לקחת בכל מקרה דמי ביטול שסוכמו שזה 50 אחוז מהעסקה או בגלל שזה כול עליון קרי מחלה אסור לו לקחת .יש לציין שאני עם תעודת נכה. | |
|
|
|
| 19/4/2021 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 09:42:03 |
| שלום רב אליעד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"אם מפאת בעיה רפואית עם אישור רפואי אני מבטל...האם בעל בצימר יכול לקחת בכל מקרה דמי ביטול שסוכמו שזה 50 אחוז מהעסקה..." האם בחוזה יש התייחסות למקרה מעין זה?
על מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/4/2021 21:01 |
baar |
 | | מחבר: | baar (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2021 | | שעה: | 21:01:30 |
| שלום ,
רכשתי מוצרים במזומן שנקבע לגביהם מחיר מפוקח , במספר קניות שונות באותו בית עסק גבו ממני מחיר גבוהה מהמחיר המפוקח.
1. איך מחשבים את מספר ההפרות ?
אם רכשתי בקניה מספר מוצרים מאותו מוצר האם מדובר בהפרה אחת או
ההפרה היא לכל מוצר בנפרד ?
2. כמה ניתן לבקש לכל הפרה ?
3.בקבלות שיש ברשותי לא מופיע שם הפריט , מופיע כמות, מחיר, וסיכום מחיר
אם אני יפנה לתביעה קטנה , איך אני מוכיח באיזה פריט מדובר ? האם הקבלה מספיקה ללא שם המוצרים שנקנו ?
4. לא פניתי לעסק בעניין ההפרות , האם עליי לשלוח מכתב ? מה עליי לציין במכתב ? האם אני יכול לבקש פיצוי ? תוך כמה זמן בית העסק צריך להחזיר לי תשובה ? מה קורה אם בית ההעסק לא מחזיר תשובה ? האם אפשר לקבל פיצוי
על אי-החזרת תשובה מבית ההעסק ?
5. במידה ואני יפנה לתביעה קטנה , האם בית ההעסק יכול להפלות אותי ולא למכור לי מוצרים יותר ?
תודה. | |
|
|
|
| 12/4/2021 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 17:54:24 |
| שלום רב baar,
האם מדובר במוצרי מזון? אם כן, באפשרותך לפנות אל הגורמים העוסקים בעניין הפקעת מחירים מפוקחים של מוצרי מזון בפיקוח ,באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/prices_expropriation_of_controlled_goods | |
|
|
|
| 13/4/2021 11:31 |
baar |
 | | מחבר: | baar (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2021 | | שעה: | 11:31:37 |
| כן מוצרי מזון , תודה שהפנתם אותי לפיקוח ,
אפשר להשיב על השאלות ? | |
|
|
|
| 18/4/2021 22:15 |
baar |
 | |
|
| 19/4/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 09:05:46 |
| שלום רב baar,
מתיאור בפנייתך לעיל, אתה מציין כי:
"... אם אני יפנה לתביעה קטנה , איך אני מוכיח באיזה פריט מדובר ?..." מכאן, שאתה עונה לשאלותיך, כלומר, עליך תחילה, להוכיח מהו הפריט שנרכש? | |
|
|
|
| 15/4/2021 20:03 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2021 | | שעה: | 20:03:38 |
| שלום רב
רכשתי מחנות אופטיקה לאחר בדיקת ראייה 2 משקפיי ראייה ב 4.4.2021 בעלות של 2,300 ₪
יומיים לאחר הרכישה ב 6.4.2021 ציינתי בפני לילך בעלת העסק בהודעות וואטספ שהסכום היה נראה לי גבוה מדי וביקשתי לבטל את העסקה בנוסף בדקתי איתה מה העלויות של המסגרות והעדשות היא ענתה לי שהמסגרות 1,500 ₪ והעדשות 800 ₪
ביקשתי ממנה להוזיל את העסקה ולקנות מסגרות יותר זולות היא טענה שזה לא אפשרי כיוון המשקפיים יצאו להזמנה וזוג 1 כבר מוכן ,חשוב לציין שטרם אספתי את המשקפיים מהחנות.
האם יש לי זכות במקרה כזה לבטל את העסקה והאם היה מחובתה של המוכרת לציין בפני את מרכיבי העלויות לפני הקנייה בפועל , כיוון שאם הייתי יודע שהמסגרות כל כך יקרות לא הייתי מסכים לשלם את הסכום הזה.
תודה
| |
|
|
|
| 18/4/2021 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:19:43 |
| שלום רב שלומי,
לשאלתך בדבר:
"...האם יש לי זכות במקרה כזה לבטל את העסקה..."- האם בחנות יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מהי קובעת?
לעניין שאלתך בדבר:
"... והאם היה מחובתה של המוכרת לציין בפני את מרכיבי העלויות..."- האם שאלת את השאלה הזו ולא נענית?
האם קיבלת חשבונית? ואם כן, מה מופיע בה? | |
|
|
|
| 18/4/2021 20:19 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 20:19:01 |
| שלום רב
תשובתי לשאלה 1: לא שמתי לב שיש שלט כזה בחנות.
תשובתי לשאלה 2: לא שאלתי את המוכרת, הנחתי שהמרכיב היקר ברכישה זה העדשות לא המסגרת, רק לאחר הרכישה הבנתי שזה הפוך, פעם ראשונה שאני רוכש משקפי ראייה. קיבלתי חשבונית לאחר הקנייה לא מצוין בה בצורה מפורטת את עלות המסגרות והעדשות בנפרד אלא בשורה 1 : מסגרות + עדשות + בדיקה
| |
|
|
|
| 18/4/2021 20:19 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 20:19:13 |
| שלום רב
תשובתי לשאלה 1: לא שמתי לב שיש שלט כזה בחנות.
תשובתי לשאלה 2: לא שאלתי את המוכרת, הנחתי שהמרכיב היקר ברכישה זה העדשות לא המסגרת, רק לאחר הרכישה הבנתי שזה הפוך, פעם ראשונה שאני רוכש משקפי ראייה. קיבלתי חשבונית לאחר הקנייה לא מצוין בה בצורה מפורטת את עלות המסגרות והעדשות בנפרד אלא בשורה 1 : מסגרות + עדשות + בדיקה
| |
|
|
|
| 19/4/2021 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 09:02:46 |
| שלום רב שלומי,
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין.
היעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, אני, מציעה כי תברר אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין ואם כן, יהיה עליך לפעול בהתאם לקבוע במדיניות. | |
|
|
|
| 16/4/2021 12:37 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2021 | | שעה: | 12:37:55 |
| | היי, קניתי שני קומקומים שהחלידו ובמסגרת תקופת האחריות ניסיתי ליצור קשר עם המילטון, נותנת האחריות. במהלך כמה ימים ניסיתי להתקשר שלוש פעמים, וכל פעם חיכיתי על הקו בין חצי שעה ל45 דקות עד שהשיחה נותקה. ניסיתי גם ליצור קשר דרך עמוד יצירת קשר באתר של המילטון, ובהמשך פניתי לחנות ואמרתי שאני לא מצליחה לתפוס את נותן האחריות. הם אמרו שינסו ליצור איתם קשר מטעמי, אבל עד היום שבוע אחרי, אף אחד לא חזר אליי. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 19/4/2021 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 08:58:13 |
| שלום רב שרית,
מתי נרכשו המוצרים(תאריך)?
מה עלות המוצר(תאריך)?
במידה שטרם בוצעה פניה אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, אני, מציעה כי תפני אליו בכתב לבירור העניין.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/4/2021 22:08 |
אהוד |
 | | מחבר: | אהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/04/2021 | | שעה: | 22:08:50 |
| האם המועצה רשאית לקנוס מי שמפר הוראות של החוק
או רק שולחת מכתבי אזהרה ומסייעת להגיש תביעות בביהמ"ש | |
|
|
|
| 19/4/2021 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 08:17:07 |
| שלום רב אהוד,
המועצה הישראלית פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק, אולם, אין לה סמכויות אכיפה, למידע על פעילות המועצה לצרכנות תוכל לעיין באתרנו.
לעניין אכיפת חוקי הגנת הצרכן- באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 16/4/2021 10:31 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2021 | | שעה: | 10:31:28 |
| | אם עסק מוכר את המוצר באינטרנט ב350₪ ואז מוריד את המחיר ל280₪ ונותן הנחה של 20% על הפריט הראשון ו25% על הפריט השני, מאיזה מחיר הוא מריך לתת את ההנחה באחוזים? מ280 או 350? | |
|
|
|
| 18/4/2021 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:27:17 |
| שלום רב ליאור,
האם יש לך את העתק מהפרסום? האם בוצעה רכישה?
במידה שטרם בוצעה רכישה ואתה מעוניין לברר בעניין באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 18/4/2021 15:33 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:33:35 |
| היי, כבר בוצעה הרכישה . וכמובן שיש לי צילום של הפרסום.
לאן ניתן לשלוח אותו? | |
|
|
|
| 18/4/2021 15:34 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 15:34:11 |
| היי, כבר בוצעה הרכישה . וכמובן שיש לי צילום של הפרסום.
לאן ניתן לשלוח אותו? | |
|
|
|
| 18/4/2021 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 18:02:58 |
| שלום רב ליאור,
אם כך ועל מנת לברר בעניין, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/4/2021 22:21 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2021 | | שעה: | 22:21:13 |
| שלום,
הזמנתי ספות ב4.3 ובית העסק התחייב ל30 ימי עסקין
ם. מברור איתם לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה מתי יגיעו הספות. כיוון שהיה חול המוכד פסח, יום השואה, יום הזכרון והעצמאות, אני חא בטוחה כמה ימי עסקים עברו ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית באינטרנט ולגן שואלת כאן לפני שאשקול להגיש תלונה.
תודה רבה
הדס | |
|
|
|
| 18/4/2021 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 17:16:42 |
| שלום רב הדס,
מה ברצונך לדרוש?
כיצד בוצעה העסקה-במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך ובהנחה שהעסקה בוצעה ביום 4.3.21 ויש ברשותך מסמך התומך בטענתך לעניין מועד אספקת המוצר אזי' פני אל בית העסק בכתב לבירור בעניין.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 17/4/2021 16:45 |
ארנון |
 | | מחבר: | ארנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2021 | | שעה: | 16:45:17 |
| היי. לפני מספר חודשים רכשתי פטריית גז לחימום אזור ישיבה בגינה. המכשיר סובל מבעיה חוזרת מהיום הראשון שלפעמים הוא לא נדלק כלל או נכבה באמצע הפעולה. היבואן מסרב לכבד את האחריות בלי אסמכתא של חיבור המכשיר לצנרת הגז הביתי על ידי טכנאי גז מטעמי. לא שמרתי את פרטי הטכנאי או הקבלה כך שאין לי אסמכתא כזו. מצד שני, הזמנתי לאחרונה ביוזמתי בדיקה של חברת הגז המאשרת שצנרת הגז תקינה והבעיה היא לא במערכת הגז הביתית.
יש לציין שהדרישה לחיבור ע"י טכנאי גז מופיעה רק בפרק האזהרות בתחילת המדריך למשתמש אבל לא בתעודת האחריות ובתנאי האחריות שלה. בשום מקום לא מצויין שאסמכתא כזו מהווה תנאי לאחריות. והמכשיר נמכר במפורש להתקנה עצמית בלי דרישה להזמין טכנאי של החברה לפתיחה או התקנה שלו.
האם מותר ליבואן לסרב לאחריות בתואנה הזו?
בתודה, ארנון | |
|
|
|
| 18/4/2021 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 17:03:16 |
| שלום רב ארנון,
על מנת לברר בעניין, פנה אל נותן השירות מטעם היבואן/יצרן, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/4/2021 13:50 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2021 | | שעה: | 13:50:47 |
| | קניתי בגד ביום שלישי,ביום שלמחורת חל ערב יום העצמאות ואחריו יום העצמאות. ביום שישי הגעתי להחזיר את הגד ונאמר לי על ידי המוכרת דזמן ההחזרה תם כי יברו כבר יומיים והייתי צריכה להחזיר ביום רביעי. מה עליי לעשות? היא מסרבת להחזיר לי כסף. האם אני צודקת וזמן ההחלפה עוג לא עבר? | |
|
|
|
| 18/4/2021 16:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 16:35:05 |
| שלום רב אלה,
מה עלות המוצר?
האם בית העסק היה פתוח ביום חמישי?
| |
|
|
|
|