| 21/4/2021 12:38 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 12:38:57 |
| קניתי תכשיט בחנות בפתח תקווה באשראי, לאחר פחות מ48 שעות התחרטתי וחזרתי לחנות לבקש החזר, בעל החנות התחרפן והתחיל לצעוק שלא מעניין אותו החוק והוא לא מחזיר ובעיה שלי שקניתי.
למי אפשר לפנות ? מה האופציות שלי?
תודה | |
|
|
|
| 22/4/2021 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 17:02:37 |
| שלום רב דודו,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מה עלות המוצר?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
האם יש בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין?
| |
|
|
|
| 21/4/2021 11:01 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 11:01:49 |
| שלום לפורום,
לפני כ 13 ימים רכשתי סל כביסה מאתר אונליין.
הסל הגיע ארוז בקופסה שעטופה בניילון כך שלא ניתן לראות את המוצר וטיבו כאשר ארוז. לאחר פתיחת הניילון, ראיתי שהמוצר לא לשביעות רצוני והחלטתי להחזיר. מאחר והניילון השקוף הוסר, נאמר לי כי לא אוכל להחזיר את המוצר כי הוא אינו באריזתו המקורית. כמובן- שלא ניתן היה לראות מה יש בקופסה ללא פתיחת הניילון ולכן לא היה שוב היגיון בטענת הספק. מדגישה שוב שהמוצר לא הורכב ולא נעשה בו שימוש. הקרטון שלם לחלוטין.
מכאן 2 שאלות:
האם סל כביסה יכול להיחשב רהיט ולא טובין? במקרה כזה ניתן להחזיר לאחר פתיחה?
במידה ואכן מדובר בטובין ולא ברהיט, האם באמת אין לי אפשרות להחזיר את המוצר ללא הניילון?
אשמח תשובה כמה שיותר מהר,
הילה | |
|
|
|
| 22/4/2021 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 16:58:16 |
| שלום רב הילה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי סופק המוצר(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון דרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/4/2021 13:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 13:31:50 |
| | מוסכניק לא מצליח לתקן רכב. האם הוא זכאי לתשלום על העבודה? | |
|
|
|
| 18/4/2021 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 14:13:23 |
| שלום רב משה,
מה סוכם בניכם? מה הוצע לך אם התיקון לא מצליח?
| |
|
|
|
| 18/4/2021 14:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2021 | | שעה: | 14:19:49 |
| | לא סוכם דבר בנושא. אני מניח שאם המוסכניק לקח על עצמו את העבודה, אז הוא יודע ויכול לתקן את הרכב. | |
|
|
|
| 21/4/2021 10:57 |
משה |
 | |
|
| 22/4/2021 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 16:56:35 |
| שלום רב משה,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים ובמידה שיש מחלוקת עובדתית בניכם (שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 21/4/2021 10:16 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 10:16:59 |
| שלום,
רכשנו לאחרונה דירה דרך מתווכת ואיך שנחתמה העסקה היא ביקשה תשלום.
זו הייתה עסקה קשה שנמשכה שנה ואף התגלגלה לבית משפט. לאורך הדרך ביקשנו מספר פעמים מהמתווכת שתדבר עם המוכרים, תעזור לנו להגיע לדירה לצורך בדיקות (כמו בדק בית למשל) וכדומה.
העניין הוא שמלבד להראות לנו את הדירה וקצת לדבר עם המוכרים בהתחלה המתווכת לא ממש עזרה לנו בתהליך. התחמקה לעיתים משירות, לא ידעה לענות על שאלות בסיסיות כמו למשל גודל הדירה וכיוצא בזה.
ניסינו לדבר איתה ולהסביר לה שאנחנו לא מוכנים לשלם לה 2% על שירות חלקי אלא לנסות להגיע לפשרה על גובה העמלה. לטענתה מעצם זה שהיא הראתה לנו את הדירה ונחתמה עסקה אז מגיע לה מלוא התשלום.
לתחושתי זה לא הגיוני שעל חוסר שירות מקבלים מחיר מלא, אבל מה אומר החוק בעניין הזה? | |
|
|
|
| 22/4/2021 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 16:51:05 |
| שלום רב אורי,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, עם זאת, במידה שאתה טוען כי התקיימה הפרה של ההסכם, באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים.
| |
|
|
|
| 21/4/2021 10:08 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 10:08:57 |
| ישנה מסעדת המבורגרים שאני מזמין ממנה במשך שנים.
אני שומר כשרות אבל אוכל במסעדות לא כשרות.
התברר לי כי הלחמניה שלהם עם חמאה. הדבר לא צוין באתר שלהם, לא בתפריט ולא ב"תן ביס" שאיתו אני מבצע את ההזמנות בכל פעם.
האם זה תקין? מה ניתן לעשות בנידון?
תודה לעוזרים ויום טוב | |
|
|
|
| 22/4/2021 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 16:41:08 |
| שלום רב גיא,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אני שומר כשרות אבל אוכל במסעדות לא כשרות..."- אם כך, מדוע היתה לך ציפייה שהמוצרים כשרים? האם שאלת וקיבלת מענה אחר?
| |
|
|
|
| 21/4/2021 10:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 10:14:07 |
| שלום, הזמנתי דלתות פנים. בע"פ וכן בכתב בהתכפבות בווצאפ הובטח לי אספקה תוך שבועיים. בחוזה לעומת זאת כתוב אספקה תוך 60 יום. קראתי את החוזה וביקשתי הבהרות לפני שהזמנתי, והמוכרת כתבה לי בווצאפ שהאספקה תהיה תוך שבועיים.
בפועל הגיעו לי 3 דלתות מתוך 5 והנותרות אין צפי להגעה. עלויות ההובלה וההתקנה יקרות יותר כי המוביל והמתקינים צריכים להגיע כמה פעמים.
אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי.
האם ההבטחה בווצאפ תופסת ויש לי עילה לתביעה? זו הסיבה היחידה שהזמנתי דווקא מהחברה הזו, ההבטחה לאספקה מהירה.
תודה | |
|
|
|
| 22/4/2021 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 16:07:50 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
במקרה המתואר, היות שאת טוענת כי: "...אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי..." הרי שאין מדובר בעסקה צרכנית (המוצר לא נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי) ולכן, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 22/2/2021 16:43 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/02/2021 | | שעה: | 16:43:48 |
| שלום רב,
אני בעל בר מים ומשלם כל חודש עבור אחריות למכשיר.
לאחרונה התגלתה תקלה במכשיר, ובפנייה לחברה הנותנת את השירות (לאחר שעה של המתנה על הקו) נמסר לנו כי החברה החליטה שהיא הפסיקה את מתן האחריות על המכשיר הנ"ל והוצע לנו לעבור למכשיר חדש יותר של אותה חברה.
מאחר ואנו משלמים עבור האחריות, נאמר לנו שיוכלו לזכות אותנו בגין יתרת התשלום שלנו ולקזז את זה ממחיר המכשיר החדש.
בפועל, איני מעוניין במכשיר חדש, אלא בתיקון המכשיר הקיים ובפועל נגבה ממני כסף עבור שירות שהחברה כבר לא נותנת.
אין לי ברירה אלא לפנות לטכנאי בר מים פרטי ולשלם סכום של כ-550 ש"ח (לפני מע"מ).
אני משוכנע שביטול העסקה עבור האחריות הינה הכרחית בשלב זה, אך האם אני יכול לדרוש מהחברה נותנת השירות החזר עבור התיקון הפרטי?
אודה לעזרה. | |
|
|
|
| 24/2/2021 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2021 | | שעה: | 11:34:26 |
| שלום רב ניר,
מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם? האם יש התייחסות למקרה המתואר?
על מנת לענות לשאלתך, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות בניכם בכדי לבדוק מהי תקופת השירות, האם ישנה התייחסות לטענת החברה לפיה:"...החברה החליטה שהיא הפסיקה את מתן האחריות על המכשיר הנ"ל והוצע לנו לעבור למכשיר חדש יותר של אותה חברה..."?
לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 17:07 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 17:07:54 |
| שלום שוב, הנושא טיפה נזנח אך חזרתי להתעסק בו.
מעולם לא קיבלתי מהם הסכם צרכני או הסכם שירות כלשהו.
היום נכנסתי לאתר שלהם כדי לבדוק את ההסכם.
מספר סעיפים שהיו רלוונטיים לראות עיניי:
"5. בכל מקרה של אירוע נזק כדוגמת שריפה ו/או הצפה ו/או פגם ו/או פעולה בלתי תקינה של בר המים יש להפסיק מיד את השימוש בו לנתקו ממקור חשמל ומים, וליצור קשר מידי עם מחלקת שירות הלקוחות של החברה באמצעות אתר האינטרנט בכתובת www.ebar.org.il או בטלפון 8191*"
לגופו של עניין, אצלנו המכשיר החליט לעבוד "ספונטנית" (על דעת עצמו) ויצר הצפות. לא מדובר בחיבור לא תקין לחשמל או לחיבור המים אלא לתקלה אמיתית (שכבר תוקנה פעם על ידם) במכשיר.
סעיף שני רלוונטי:
"ב. בר מים שגילו עולה מ – 5 שנים , החברה אינה מתחייבת לשמור חלקי חילוף."
אני מניח שזה לגיטימי שהחברה לא מתחייבת לשמור חלקי חילוף, אך האם הם יכולים להמשיך לגבות כסף עבור האחריות מדיי חודש בחודשו?
נושא אחרון - בפעם האחרונה שהצלחתי לתפוס אותם טלפונית (מקרה נדיר בפני עצמו) הם הציעו לי בר מים חליפי כשהתעקשתי על כך, ביקשתי שישלחו לי את ההצעה בצורה מסודרת למכשיר הנייד אך זה מעולם לא קרה, אז בעצם אין לי אפילו יכולת לקבל בר מים פחות מתקדם ממה שיש לי, אלא אם אמתין על הקו 45 דקות נוספות עד שיחזרו עליי.
תודה רבה שוב על העזרה. | |
|
|
|
| 22/4/2021 15:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 15:57:56 |
| שלום רב ניר,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 21/4/2021 08:13 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 08:13:56 |
| שלום,
רכשתי רהיט מקטלוג כאשר הגיע הרהיט והרכיבו אותו אצלי בבית נמצא שיש בעיות.
1. חלק אחד מהרהיט הגיע בניגוד למה שהובטח לי בעל פה. נאמר לי מהחנות שכך מופיע בקטלוג ומתנער כמובן ממה שהובטח.
2. המוצר הגיע עם פגמים.
חודש וחצי לאחר הגעת הריהוט לא קיבלתי שירות ונציגי החנות ״ניפנפו״ אותי בכל מיני תירוצים כגון:
נשלח מייל למפעל (שנמצא בחול)
אנחנו מאוד עמוסים בעבודה
מתעלמים מהשארת הודעות בטלפון ובווטסאפ.
מעבירים אותי בין הנציגים
בקיצור אין שירות ואין אחריות.
כאשר ביקשתי לבטל את העיסקה, נאמר לי שחלפו 14 יום ואין אפשרות להחזרה.
14 יום חלפו עקב התנהלות של החנות כפי שתוארה מעלה.
גם אם יגיעו לתקן את שניתן לתקן אני חוששת שבבעיה הבאה אם תהיה, אקבל את אותו חוסר שירות.
מה האופציות שעומדות בפני ? | |
|
|
|
| 22/4/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 15:53:09 |
| שלום רב חגית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...2. חלק אחד משמעותי במוצר לא הגיע כפי שהובטח לי בעל פה. והיום אומרים לי שכך מופיע הדגם בקטלוג וטוענים שלא נאמר אחרת..."- במקרה של מחלוקת עובדתית בניכם (שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, במידה שאת מעוניינת שנברר בעניין וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/4/2021 09:33 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 09:33:51 |
| הי,
ראיתי שיש כמה חברות תעופה זרות שכותבות שאפשר לשלם אצלן רק בכרטיס אשראי והן לא מקבלות בכלל מזומן. האם זה תקין? האם זה חוקי שעסק לא מאפשר לקנות בו במזומן? | |
|
|
|
| 20/4/2021 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 15:32:22 |
| שלום רב אסף,
האם מדובר בחברות זרות שיש להן נציגות מוסמכת בישראל? | |
|
|
|
| 22/4/2021 14:59 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 14:59:50 |
| תודה.
אין לי מושג. ראיתי את זה באיזיג'ט אבל זה לא קשור דווקא לחברת תעופה, זה פשוט גרם לי לתהות אם באופן כללי זה חוקי לא לאפשר תשלום מזומן אלא רק אשראי... | |
|
|
|
| 22/4/2021 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 15:48:14 |
| שלום רב אסף,
יש לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל, וזאת על מנת לבדוק את חוקי מדינת ישראל ובפרט את חוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 23:21 |
אור לב |
 | | מחבר: | אור לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 23:21:39 |
| מאז ועד היום סטטוס התלונה הוא שאתם מחכים לתגובתם. תלונה מספר 744082.הטלפון שלכם מוביל לאתר, האתר מוביל לכתובות מייל שאין להם שום מענה.
כיצד ניתן לקדם דברים או לשוחח עם נציג בצורה יותר פרקטית לפני שאני נאלצת לשלם לסחיטה שאני עוברת ואז כבר לא יהיה במה לטפל.
| |
|
|
|
| 22/4/2021 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 15:20:05 |
| שלום רב אור,
פנייתך הועברה למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 22:12 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 22:12:40 |
| שלום,
בינואר 2021 שכרנו דירה דרך תיווך. שכר הדירה החודשי הינו 4800₪ ועל כן סוכם שעמלת התיווך תהיה גם היא 4800 כולל מעמ.
ביקשנו לבצע זאת בשתי תשלומים וקיבלנו אור ירוק. התבקשנו למסור תשלום אחד למתווכת ותשלום אחד לאיש האחזקה שהוא גם איש הקשר של הדירה ( בעל הדירה חי בחול). על כן עבור שיק אחד על סך 2400₪ קיבלנו חשבונית מהמתווכת. אך היום לאחר 4 חודשים שמנו לב שעבור התשלום השני לא קיבלנו דבר ואף איש האחזקה רשם שם של מישהי אחר לפדיון השיק. השבוע פנינו אליו בבקשה לקבל חשבונית עבור תשלום זה, החל לתקוף אותנו שנזכרנו עכשיו ואם אנחנו רוצים שנשלם 408₪ שזה המעמ. טענתי בפניו שזה לא מה שסוכם ועובדה שהתשלום הראשון התקבל עם חשבונית על סך 2400₪ כולל מעמ ללא בעיה. הוא בשלו טען שכל עוד לא נשלם עבור תוספת זאת, לא נקבל חשבונית. יש לציין שבכלל אין שום הסכם כתוב על תשלום עמלת תיווך וכן זה נעשה מסתבר בצורה חובבנית ובעל פה. האם יש בידינו מה לעשות? למי לפנות? הרי ברור שהוא מנסה לגרום לנו לספוג את התשלום שאמור לצאת ממנו. | |
|
|
|
| 22/4/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 15:00:26 |
| שלום רב קורל,
במקרה של מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 18:09 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 18:09:24 |
| | רכשתי ברשת דלתא מוצר בתאריך 14.4.21 (יום רביעי- וים הזיכרון). ניגשתי להחזיר את המוצר ולקבל החזר כספי בתאריך 19.4 (יום שני). יום חמישי היה יום העצמאות לכן לא נחשב יום עסקים. לא הסכימו לתת לי החזר כספי, בטענה שיום שישי נחשב יום עסקים. האם יום שישי הוא יום עסקים עפ"י החוק? | |
|
|
|
| 22/4/2021 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 14:11:41 |
| שלום רב טל,
מה המוצר שנרכש(תאריך)?
מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שמחיר המוצר עולה על 50 ש"ח ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לשאלתך בדבר :"... האם יום שישי הוא יום עסקים עפ"י החוק?"- יום שישי הוא אינו יום מנוחה, לכן במידה שהמוצר נרכש ביום רביעי ה-14.4.21 היה באפשרותך לבטל את העסקה ביום שישי ה-16.4.21 .
| |
|
|
|
| 20/4/2021 14:26 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 14:26:38 |
| שלום,
רכשתי שני מכשירי סלולר.
כשהגעתי הבייתה פתחתי אחד מהם והפעלתי אותו.
המכשיר התברר עם תקלות מיד בתחילת השימוש
הסרתי את כרטיס הסים ואיפסתי את המכשיר.
המכשיר משמש אותי לעבודה, ואיני יכולה לקחת סיכון לעבוד עם מכשיר תקול.
אני לא מעוניינת במכשירים אלו.
מה אפשר לעשות?
תודה
| |
|
|
|
| 20/4/2021 15:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 15:35:00 |
| אם רכשת באופן פרטי ולא על שם עסק, חוק הגנת הצרכן בתוקף. את יכולה לבטל, גם בכתב, את העסקה בטענה להטעיה, בחשד למכירת טלפונים משומשים. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
אם רכשת על שם עסק, זה כבר סיפור אחר והמועצה לא תוכל לעזור לך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 20/4/2021 16:02 |
גלית |
 | |
|
| 20/4/2021 17:16 |
גלית |
 | |
|
| 22/4/2021 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 14:02:55 |
| שלום רב גלית,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
ובמקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך, אולם מוצע לך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם(על מנת לבדוק מה סוכם בניכם במקרה של פגם במוצר) ולאחריו לפנות אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 20/4/2021 00:40 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 00:40:26 |
| | רכשתי באונליין פרות יבשים ללא גרעינים. היה בהם גרעינים. הם מגיעים ללא תאריך תפוגה כלשהו, רק ציון כמות. מכיוון שקניתי כמה קג' עברו מס' חודשים מהקנייה עד לתלונה, הם טוענים שהם לא יכולים לזכות או להחליף. טענתי שהם עוברים על החוק באי פרסום תפוגה, ושזו בעיית איכות ולא קלקול ולכן עליהם לטפל למרות הזמן שעבר ולזכות . האם אני צודק?! ( ראוי להעיר שבקופסאות סגורות התוקף הוא הרבה יותר רחוק, למרות שזה לא קלקול) | |
|
|
|
| 21/4/2021 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 12:50:10 |
| שלום רב דורון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"רכשתי באונליין פרות יבשים ללא גרעינים. היה בהם גרעינים...מכיוון שקניתי כמה קג' עברו מס' חודשים מהקנייה עד לתלונה,..."-על מה אתה מלין על כך שרכשת מוצר ללא גרעינים וקיבלת עם גרעינים או בשל היעדר סימון תאריך תפוגה? | |
|
|
|
| 21/4/2021 13:22 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:22:23 |
| | תודה, כאמור הבעיה שהיה בו גרעינים למרות שרכשתי ללא. התירוץ שלהם הוא שעבר זמן מאז הקנייה (ולכן ציינתי שאין תאריך כלל)- למרות שזה לא רלוונטי למקרה לדעתי. האם אני צודק והם חייבים לטפל כי היו גרעינים במוצר שנמכר ללא? | |
|
|
|
| 21/4/2021 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 14:20:47 |
| שלום רב דורון,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
ומתי פנית לראשונה לחברה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 21/4/2021 15:06 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 15:06:02 |
| | עברו כשלושה חודשים בין הרכישה לפנייה. ראוי להעיר שמדובר במוצר שנרכש במשקל לשימוש יומי, מחולק לשקיות ורכשתי כמות של כמה קג' לשימוש המגיעים מה'מעדניה' של החנות המספקת (ואם משווים למוצרים שמגיעים סגורים בקרטון -התוקף הוא לשנה או יותר [אך כאמור זו בעיית בקרת איכות ו/או ניפוק של המוצר הלא נכון ולא של איכות/קלקול]) תודה | |
|
|
|
| 22/4/2021 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 10:06:52 |
| שלום רב דורון,
בעניין היעדר סימון תוקף על המוצר, אני מציעה כי תפנה אל משרד הבריאות, רשות המזון, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx
לעניין הטענה כי המוצר שסופק לך אינו תואם למוצר שהוזמן, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, אולם, אם בית העסק יטען אחרת, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שבו יתברר רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 22/4/2021 13:59 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 13:59:57 |
| | תודה על המענה. נראה שנתתי יותר מדי מידע, ***אין מחלוקת כלל לגבי הימצאות הגרעינים במוצר, המחלוקת היא רק לגבי טענתם שמכיוון שעבר שלושה חודשים מהקנייה ועד הפנייה*** (למרות שעבר בכמה ימים פחות, וגם היו חגים באמצע)- טענתם ***שהם כבר לא יכולים לתת זיכוי או מוצר חלופי תקין בגלל הזמן שעבר***. אני טוען כנגד שזהו זמן סביר, מכיוון ש*מדובר בכמות גדולה של כמה קג', **זוהי בעיה של בקרת איכות בכלל שאיה תלויה בתאריך הקנייה, ו***שהם לא טורחים לציין תאריך תפוגה, כך שהם גם עוברים על החוק וגם מנסים ליהנות מהעבירה כי אין ביכולתי לדעת עד מתי אני זכאי להתייחסות (ובמוצרים מקבילים התפוגה היא לשנה +, לפחות). תודה שוב | |
|
|
|
| 20/4/2021 13:30 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 13:30:59 |
| | הזמנתי שירות זכוכית לכיריים והטכנאי איחר ב8 שעות מגיע לי פיצוי? | |
|
|
|
| 22/4/2021 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 13:45:27 |
| שלום רב מאיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"הזמנתי שירות זכוכית לכיריים..."- האם השירות ניתן במסגרת תעודת האחריות או הסכם בניכם?
מה השעה שנקבעה לביקור טכנאי? | |
|
|
|
| 20/4/2021 12:54 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 12:54:53 |
| | טיסת אל על שבוטלה עקב הקורונה בחודש 04/20. הטיסה נרכשה דרך סוכן בחו"ל (אקספדיה). בחודש 12/20 אל על התחייבה בכתב להעביר את כספי הטיסה לסוכן לצורך החזר. הכספים לא הועברו עד היום. אני מעוניין לתבוע את אל על ומבקש את עזרת הפורום לגבי איזה סעדים לבקש מעבר לקרן כרטיסי הטיסה? | |
|
|
|
| 22/4/2021 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 13:33:57 |
| שלום רב דרור,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה- האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות? | |
|
|
|
| 20/4/2021 00:40 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 00:40:33 |
| | רכשתי באונליין פרות יבשים ללא גרעינים. היה בהם גרעינים. הם מגיעים ללא תאריך תפוגה כלשהו, רק ציון כמות. מכיוון שקניתי כמה קג' עברו מס' חודשים מהקנייה עד לתלונה, הם טוענים שהם לא יכולים לזכות או להחליף. טענתי שהם עוברים על החוק באי פרסום תפוגה, ושזו בעיית איכות ולא קלקול ולכן עליהם לטפל למרות הזמן שעבר ולזכות . האם אני צודק?! ( ראוי להעיר שבקופסאות סגורות התוקף הוא הרבה יותר רחוק, למרות שזה לא קלקול) | |
|
|
|
| 22/4/2021 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 12:51:03 |
| שלום רב דורון,
ראה את המענה מטה. | |
|
|
|
| 12/4/2021 23:30 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2021 | | שעה: | 23:30:35 |
| היי
רכשתי ספות ב8/3/21 בחנות נאמר שאקבל את הספות הספות אחרי החג והוא ינסה לפני. לפני החג התקשר ואמר שיתקשרו אלינו לתאם אספקה. אף אחד לא התקשר. בכמה שיחות טלפון בחול המועד וגם לאחר לגבי מצב ההזמנה כל פעם אומר שיצרו איתנו קשר לאספקה. אך מעולם לא התקדרו אלינו לאספקה . אנו רוצים לבטל את העסקה. זה כרטיס תייר. בגלל שזה תייר כבר ביטלנו את העסקה מחו"ל אבל בית העסק אינו מודע לכך עדיין.
רציתי לדעת, ראשית, האם מותר לי לבטל את העסקה ללא שום בעיה משפטית ?
בנוסף, על טופס הזמנה לא חתמנו. אבל בטופס רשום מועד אספקה משוער 30 ימי עבודה. איחור של 10 ימי עבודה לא יהוו עילה לביטול הזמנה.
וכמובן שיש עוד 10 שורות על תנאי העסקה איך לא חושבת שרלוונטי עבורי.
האם מותר לי לבטל עסקה ולהודיע לו ? בלי לשלם קנס וכו'.
האם חייבת לשלם 5 אחוז מהעסקה או 100₪ הנמוך מביניהם?
תודה | |
|
|
|
| 14/4/2021 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 13:33:12 |
| שלום רב שרה,
מוצע לך לפעול בהתאם ליעוץ שניתן לך טלפונית. | |
|
|
|
| 22/4/2021 10:16 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 10:16:23 |
| | האם חובה להודיע לבית העסק על ביטול העסקה ? | |
|
|
|
| 22/4/2021 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 11:36:47 |
| שלום רב שרה,
מומלץ לבצע פניה בכתב (בין אם מדובר בהודעת ביטול עסקה או בכל עניין) וזאת על מנת שיהיה לך תיעוד לכך. | |
|
|
|
| 19/4/2021 16:07 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 16:07:35 |
| שלום,
רכשתי לפני מספר ימים כרטיס לטיסת פנים בחו״ל (לא כחלק מטיסה מישראל, רק הטיסה הפנימית). הגילוי הנאות היחיד שראיתי לפני ההזמנה היה בתחתית המסך כאשר נכתב ״כרטיס ללא החזר כספי. דמי ביטול לפני טיסת ההלוך ולאחר תקופת חוק הגנת הצרכן״
את הרכישה ביצעתי באתר אינטרנט ישראלי. לאחר יומיים ביקשתי לבטל את העסקה (יש עוד חודש עד לטיסה הנ״ל), ומטעם הסוכן השיבו לי שמכיוון שהטיסה היא טיסת פנים שלא עוברת בישראל, חוק הגנת הצרכן לא חל עליה, ושלפי תקנות הגנת הצרכן איני רשאי לבטל עסקה זו. האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 20/4/2021 15:34 |
ליאור |
 | |
|
| 21/4/2021 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 14:58:23 |
| שלום רב לימור,
בפנייתך את מציינת כי:
"... לאחר יומיים ביקשתי לבטל את העסקה..."- כיצד ביקשת לבטל את העסקה- בכתב?
במידה שלא קיבלת טופס גילוי נאות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/4/2021 09:45 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 09:45:58 |
| | אכן פניתי בכתב ונעניתי שעל פי סעיף 6 לתקנת הגנת הצרכן - הגבלת זכות הביטול - בשל העובדה שהטיסה לא יוצאת מישראל לא ניתן לבטל את העסקה לאחר שבוצעה כלל... | |
|
|
|
| 20/4/2021 10:30 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 10:30:23 |
| שלום,
הגיע אלי אדם שהציג עצמו כטכנאי מזגנים ומתקין מורשה ולאחר הצעת מחיר לקחתי את השירות שלו. הוא התקין לי מזגנים ומזגן מיני מרכזי בעלות של 20 אלף שקלים. מייד לאחר ההתקנה התחילו בעיות חשמל ומסתבר גם שכל ההקנה היתה לא טובה. אותו המתקין שכנראה אינו מתקין מורשה וגם לא הביא חשמלאי מורשה להתקנה פשוט הפסיק לענות לטלפון לאחר שדחה אותי כמה פעמים ופשוט נעלם. הוא נתן לי קבלה של עוסק פטור על ההתקנה ובה מצויין 5 שנים אחריות להתקנה. החשבונית היא על שם אשתו שהיא בוודאי לא מתקינה מורשית. כרגע הוצאתי כבר 3000 שקלים לחשמלאי על הנזקים שגרם ואני צריך לשלם למתקין מורשה פירוק של כל העבודה והתקנה מחדש של המזגנים מה שיעלה לי עוד כ 12000 שקלים - כולל הנמכת תקרת גבס. לאן אני ממשיך מפה? האם מדובר רק בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות או שיש פה גם עניין פלילי? תודה | |
|
|
|
| 20/4/2021 12:04 |
כמו כן |
 | | מחבר: | כמו כן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 12:04:27 |
| | הוצאה קבלה של עוסק פטור ולא חשבונית. האם מתקין\טכנאי מזגנים יכול להיות עוסק פטור? האם זה תקין שהקבלה הוצאה על שם בת זוגו? יש לי גם אסמכתא להעברה בנקאית על שם בת זוגו שמופיעה על החשבונית. | |
|
|
|
| 21/4/2021 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 15:50:01 |
| שלום רב יניב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הגיע אלי אדם שהציג עצמו כטכנאי מזגנים ומתקין מורשה ולאחר הצעת מחיר לקחתי את השירות שלו..." מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בנוסף, צוין כי:
"...פשוט הפסיק לענות לטלפון לאחר שדחה אותי כמה פעמים ופשוט נעלם..." האם פנית אל בית העסק בהתאם לכתובת המופיעה בחשבונית?
בעניין הנפקת חשבונית, אני, מציעה כי תפנה אל רשות המיסים בישראל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/israel_tax_authority
| |
|
|
|
| 22/4/2021 09:38 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 09:38:26 |
| תודה על התשובה.
העסקה בוצעה - העברתי לו את הכסף בהעברה בנקאית לפני קצת יותר מ-30 יום הוא הוציא את הקבלה רק אחרי כשבועיים לאחר העסקה לאחר שהפצרתי בו מספר פעמים.
אין כתובת מלאה על הקבלה רק את שם העיר בה נימצא העסק ומספר טלפון נייד שלו.
| |
|
|
|
| 22/4/2021 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 10:09:32 |
| שלום רב יניב,
במידה שמופיע מס' עוסק מורשה באפשרותך לנסות לאתר את פרטיו באמצעות אתר רשות המיסים, בקישור שלהלן:
https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx
ולאחריו באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|