| 23/4/2021 01:08 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2021 | | שעה: | 01:08:11 |
| שלום,
במהלך תקופת הקורונה חדר הכושר הקפיא לאןרך כל התקופה את המנוי שלי והמשיך בגביית התשלומים החודשיים. כעת בחזרה לשגרת הפעלת המכון נתקלתי בבעיה מולם, שכן אינני יכולה להתחסן בשל טיפולים רפואיים שאני מקבלת ועל כן אין באפשרותי להגיע להתאמן במכון כהרי אנני מחוסנת וגם בדיקת קורונה מצידי לא רלוונטית כיוון שאני נימנת בקבוצת סיכון וברור שלא הביא את עצמי בהסתכנות מיותר. המכון מסרב להבין ולהתחשב במצבי ולא מאפשר להקפיא את המנוי ללא תשלום חודשי נוסף, עקב כך ברצוני הוא לבטל את המנוי שעד כה שולם בכל חודשי תקופת הקורונה אך המכון מסרב לבטלו בטענה כי לא יינתנו החזרים כספיים על תקופת הקורונה.
האם המכתב שהועלה ע"י המועצה, רלוונטי גם במקרה שלי? שהרי בתקופת הקורונה לא פניתי למכון לביטול התשלומים אלא רק בבקשות להקפאה, אך יחד עם זאת התשלומים שניגבו טרם סופקו בשירות.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:07:58 |
| שלום רב נועה,
על מנת לברר בעניינך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2021 10:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 10:14:25 |
| שלום, הזמנתי דלתות פנים. בע"פ וכן בכתב בהתכפבות בווצאפ הובטח לי אספקה תוך שבועיים. בחוזה לעומת זאת כתוב אספקה תוך 60 יום. קראתי את החוזה וביקשתי הבהרות לפני שהזמנתי, והמוכרת כתבה לי בווצאפ שהאספקה תהיה תוך שבועיים.
בפועל הגיעו לי 3 דלתות מתוך 5 והנותרות אין צפי להגעה. עלויות ההובלה וההתקנה יקרות יותר כי המוביל והמתקינים צריכים להגיע כמה פעמים.
אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי.
האם ההבטחה בווצאפ תופסת ויש לי עילה לתביעה? זו הסיבה היחידה שהזמנתי דווקא מהחברה הזו, ההבטחה לאספקה מהירה.
תודה | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:04:14 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
במקרה המתואר, היות שאת טוענת כי: "...אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי..." הרי שאין מדובר בעסקה צרכנית (המוצר לא נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי) ולכן, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך. | |
|
|
|
| 22/4/2021 23:20 |
ניבר |
 | | מחבר: | ניבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 23:20:46 |
| שלום,
יש לי ביטוח מנהלים אצל חברת ביטוח. חברת ביטוח הייתה צריכה להפקיד לי כסף בחשבון (אלף שח) אך לא עשתה זאת. לכן, שלחתי אליה במייל בנושא.
השיבו במייל חוזר שאם אני רוצה שיטפלו עליי לשלוח צילום של ת.ז.
בידי חברת הביטוח כל הפרטים האישיים שלי חברת הביטוח מכירה את המייל שלי ואת הנייד שלי ויכולה לאמת אותי לפיהם. החברה לא מקיימת קבלת קהל. רק מענה טלפוני (אני לקוי שמיעה)ומיילים .
אני חושש להעביר במייל ת.ז שיכול לדלוף מהחברה ולא ברור לי מדוע זה נחוץ בשביל אלף ש"ח ששכחו להפקיד לי.
האם זה חוקי להתנות מתן שירות במשלוח תעודת זהות? בתודה! | |
|
|
|
| 25/4/2021 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 14:12:45 |
| שלום רב ניבר,
לבירור בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority | |
|
|
|
| 19/4/2021 15:55 |
אריאל לוי |
 | | מחבר: | אריאל לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 15:55:51 |
| רכשתי מקרר עם 3 שנות אחריות.
רציתי לממש את האחריות ולפתוח תקלה על ידית שבורה, נאמר לי כי האחריות היא רק ל-3 חודשים.
מאחר והמקרר מוצב במקום שאינו בית פרטי | |
|
|
|
| 21/4/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 09:39:21 |
| שלום רב אריאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עם 3 שנות אחריות..."- האם יש ברשותך העתק מתעודת האחריות?
אם כן, מה קבוע בו?
במידה שיש ברשותך תעודת אחריות ל-3 שנים, באפשרותך לפנות אל בית העסק בעניין טענת החברה לפיה:
"...נאמר לי כי האחריות היא רק ל-3 חודשים..."
היה ותתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/4/2021 21:37 |
אריאל לוי |
 | | מחבר: | אריאל לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 21:37:18 |
| | יש לי את ההצעה מהסוכן עם פרטי כל העסקה ותקופת האחריות. | |
|
|
|
| 22/4/2021 21:37 |
אריאל לוי |
 | | מחבר: | אריאל לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 21:37:31 |
| | יש לי את ההצעה מהסוכן עם פרטי כל העסקה ותקופת האחריות. | |
|
|
|
| 25/4/2021 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 14:08:46 |
| שלום רב אריאל,
כפי שצוין לעיל ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/4/2021 14:23 |
מנשה ואור לב |
 | | מחבר: | מנשה ואור לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 14:23:23 |
| מועצה נכבדה שלום,
ב 4.2.21 פנינו אליכם כנגד חברת שטראוס תמי4, מבלי להכנס בפורום לפרטי המקרה, הוצאתם מכתב לתמי4 וביקשתם את התייחסותם.
על אף שעדכנו אתכם שוב ושוב למייל עדכון המסכמים שלכם לאורך כל החודשיים האחרונים על התנהלותם של חברת תמי4, שכל טענותינו כלפיהם מתועדות ומוקלטות, סטטוס הפניה נותר שאתם ממתינים לתגובתם.
בחלוף כמעט 3 חודשים, סטטוס הפניה שלנו אליכם נותר שממתינים לתגובת תמי4.
אנחנו שולחים מיילים לבדיקת סטטוס, שולחים מיילים להנהלה שלכם, מתקשרים והמענה הקולי מפנה לאתר ואנחנו לא מצליחים להבין כיצד הפניה אליכם אמורה לעזור לנו, פשוט אין קול ואין עונה.
היום כבר קיבלנו מכתב מעו"ד של חברת תמי4, גם אותו שלחנו אליכם בצורה מסודרת למרות שכבר מסתמן שפשוט נאלץ לשלם גם את הקנס שלהם וגם את שכר הטרחה שלו וכל זה ללא שום הצדקה או פעילות נגד לבדיקת ההתנהלות של תמי4.
פניה זו בפורום נעשת כבר בלאת ברירה שאולי פה נקבל תגובה כלשהי או שמישהו יעזור לעורר מישהו אצלכם שיתן לנו סיוע להתמודד עם חברה בסדר הגודל הזה.
מבקשים את עזרתכם הבהולה!! | |
|
|
|
| 25/4/2021 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 14:05:29 |
| שלום רב מנשה ואור,
פנייתכם הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 22/4/2021 13:21 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 13:21:58 |
| היי,
לא מצליח להבין מהחוק את הסכום של הקנס שאני אמור לשלם
עשיתי מנוי
270 ש"ח * 12 חודשים = 3240 (ב 12 תשלומים)
אמרו לי שאני אמור לשלם ב 4 חודשים הראשונים 20% מהעסקה. אני אמור לשלם 648 ש"ח?!?!
| |
|
|
|
| 25/4/2021 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:57:00 |
| שלום רב אלעד,
על מנת לברר בעניין ובהנחה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מההסכם וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 21/4/2021 20:05 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 20:05:28 |
| שלום רכשתי לפני יומיים טלויזיה באינטרנט ורשום שהיא תומכת עברית ויש לה אפליקציות כגון נטפליקס וזו הסיבה שרכשתי אותה,
וגם ווידאתי דרך הווצאפ שלהם ונענתי לחיוב שיש נטפליקס והכל,
במקרה צלצלתי כי במקרה ראיתי דגם נוסף באתר שלהם שרציתי לברר עליו מה ההבדל בין מה שרכשתי יומיים אחרי ההזמנה, ופתאום נאמר לי בטלפון שזה יבואן מגביל לא יבואן רשמי כמו שהם רושמים ושזה רק בסינית ואין שום אפליקציות
זאת אומרת שכל אתר רשום דברים לא מכונים על הטלויזיה אז אמרתי לו שאני רוצה לבטל
עלות הלטלויזיה 1750 שח לא מספיק שהוא הטעה אותי הוא רצה לקחת לי עמלה על ביטול רק בגלל שמה שרשום באתר לא תואם את הרכישה של הטלויזיה כי אני רכשתי בגלל מה שרשום שם אז הוא גם גבה ממני עמלה גבוהה מהבחוק 150 שח
החוק זה 5 אחוז או 100 הנמוך מינהם זאת אומרת גם אםםםם יש עמלה על בביטול זה 87 שח והוא עשהש את זה ללא אישור שלי
ולמה לקחת עמלה על זה שהוא רושם שהטלויזיה מגיע עם פרמטרים מסויימים והם לא באמת קיימים בטלויזיה אז מן הסתסם שאני לא ירצה אותה
הוא לא מוכן להחזיר לי את ה150 ש"ח מה עושים בנדון?
הכל רשום במייל | |
|
|
|
| 22/4/2021 22:30 |
ספיר |
 | |
|
| 25/4/2021 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:27:02 |
| שלום רב ספיר,
בפנייתך את מציינת כי:
"...רכשתי לפני יומיים טלויזיה באינטרנט ורשום שהיא תומכת עברית ויש לה אפליקציות כגון נטפליקס וזו הסיבה שרכשתי אותה,..."- האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
בנוסף, את מציינת כי:
"... ופתאום נאמר לי בטלפון שזה יבואן מגביל לא יבואן רשמי ..."- האם המידע הנ"ל לא הובא לידיעתך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
זאת ועוד, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/4/2021 10:48 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 10:48:10 |
| | רכשתי חדר נוער בסכום מסוים, עליו שילמתי באשראי. בהזמנה נרשם כי עלי לשלם 1,000 נוספים עבור ההרכבה, ישירות למתקין. שבוע לאחר מכן, חזר אלי המוכר מטעם החברה, וביקש לחייב אותי ב-500 ש"ח נוספים עבור ההרכבה, בטענה שהתמחור לא היה נכון. סירבתי לשלם תוספת זו, ובהסכמת שני הצדדים בוטלה העסקה. שבועיים לאחר מכן, זוכה חשבון האשראי שלי בסכום העסקה. אך יחד עם זאת חייבה אותי אותה חברה ב-117 ש"ח ללא ידיעתי ובטענה שמדובר בעמלת סילוק שנאלצה לשלם לחברת האשראי. שאלתי, האם מותר לה לעשות זאת לאור כל האמור לעיל? | |
|
|
|
| 25/4/2021 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:00:16 |
| שלום רב דוד,
האם החברה הוכיחה שזהו סכום שנגבה ממנה בגין עמלת הסליקה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהתשלום שולם באמצעות כרטיס אשראי ובית העסק הוכיח לצרכן כי נגבה ממנו תשלום בגין סליקת כרטיס אשראי בעסקה שבוטלה, אזי' בית העסק רשאי לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו, ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
| |
|
|
|
| 21/4/2021 15:53 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 15:53:25 |
| בשנת הקורונה רכשתי כרטיסים למופע X בקיסריה.
המופע בוטל, וקיבלתי תמורתו זיכוי שתקף ל-12 חודשים (לא מרוצה מהפתרון, אבל זה כבר לדיון אחר)
כשבאתי לממש את הזיכוי לאותו מופע בדיוק בקיסריה - הופתעתי לגלות שהזיכוי לא תקף לשם (אלא תקף רק לחלק ממועדוני הרשת).
האם הם יכולים להגביל את מימוש הזיכוי ??? | |
|
|
|
| 22/4/2021 09:22 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 09:22:49 |
| אשמח לתגובה.
האם ניתן לתת זיכוי בתנאים מגבילים?
מדובר בהופעה של אותו זמר באותו מיקום. איך זה יכול להיות שלא ניתן לממש זיכויים בקיסריה (באופן גורף) ?
| |
|
|
|
| 25/4/2021 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 10:03:55 |
| שלום רב מיה,
על מנת לברר בעניין ,אני, מציעה כי תפני אל בית העסק ממנו נרכש הכרטיס, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2021 21:17 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 21:17:12 |
| שלום,
אני מזמין מוצרים מארה"ב ושולח דרך חברה ישראלית. החברה מפרסמת את המחירים בדולרים ומחייבת לפי שער המרה של 3.46 ₪ לדולר שהשער היציג בכלל 3.25 ₪ לדולר.
יש איזה חוק בעניין הזה ? (גם לגבי הצגת המחיר בדולרים וגם לגבי שער המרה)
אם זה מנוגד לחוק, מה ניתן לעשות ?
תודה. | |
|
|
|
| 21/4/2021 21:26 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 21:26:45 |
| בתנאי השימוש הם רושמים:
קביעת שער הדולר הוא בכפוף לשער מכירה להעברות והמחאות של בנק פועלים עבור שירותי הובלת מטענים ומכירה מזומנים של בנק פועלים בתוספת ארבעה אחוז וזאת עבור שירותים הניתנים בארה"ב, כאשר שערי המכירה הם השערים שנקבעו ביום העסקים הקודם עד לביטול העסקה | |
|
|
|
| 25/4/2021 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 10:01:35 |
| שלום רב בני,
בפנייתך אתה מציין כי:
"אני מזמין מוצרים מארה"ב..."- האם העסקה נעשית מול חברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל? במידה שמדובר בחברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, נשאלת השאלה, האם המוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...ושולח דרך חברה ישראלית..."- בעניין זה יצוין כי תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין),תשע"ו-2015, קובע כי:
"גילוי פרט מהותי באתר האינטרנט
2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור."
יצוין כי בחוק הגנת הצרכן נקבע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי יחד עם זאת, ניתן לראות את החריגים לחובה הזו, כפי שיפורט כדלקמן:
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי.
עם זאת סעיף 17ז(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) על אף האמור בסעיפים 17ב(ב)(1), 17ג ו-17ד, הצגה, פרסום ונקיבה של מחירו הכולל של נכס או של שירות, כמפורט בחלק ב' של התוספת הראשונה, יכול שיהיה במטבע חוץ, ובלבד שמחירו במטבע ישראלי ייקבע לפי שער החליפין הקבוע בה."
בחלק ב' בתוספת הראשונה מופיע:
"חלק ב'
(סעיף קטן (ב))
בחלק זה -
"השער היציג", של מטבע חוץ פלוני - השער היציג שמפרסם בנק ישראל לאותו מטבע חוץ;
"שער המכירה" - שער המכירה להעברות והמחאות שבו מוכר בנק בישראל את מטבע החוץ.
1. תשלומים, אגרות, היטלים או מסים, שנקבעו לפי חיקוק אחר, המשתלמים לרשות שדות התעופה או לרשות הנמלים, לגבי כניסת נוסעים לישראל או יציאתם ממנה או לגבי הסעה ושינוע של טובין לישראל או הוצאתם ממנה, ובלבד שמחירם בשקלים חדשים ייקבע לפי שער החליפין האמור בחיקוק האמור.
...
3. שירות של הולכת נוסעים או הובלת מטענים באוויר, ביבשה או בים, מישראל או אליה, לרבות במסופי המעבר היבשתיים, וכן של החכרת כלי שיט או כלי טיס למטרות האמורות, ובלבד שמחירם בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל. ההוראה בסעיף זה, כי המחיר בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון, לא תחול על הובלת מטענים בין-לאומית בים או באוויר, שנקבע לגביה הסדר בין מוביל בים או באוויר לבין איגוד בין-לאומי של חברות תעופה או ספנות, כמשמעותו בסעיף
3(7) בחוק התחרות הכלכלית, התשמ"ח-1988.
..." | |
|
|
|
| 21/4/2021 16:25 |
מרשה |
 | | מחבר: | מרשה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 16:25:54 |
| קניתי עדשות מגע קשות RGP הם עולים בערך שמונה מאות שקל לעדשה. אני רוצה לנסות להשיג אותם דרך האנטרנט אבל האופטומטריסט לא מוכן לתת לי את המרשם. בארצות הברית לפי החוק הוא חייב לתת את המרשם. https://www.consumer.ftc.gov/articles/understanding-your-prescription-rights-glasses-and-contact-lenses
רציתי לדעת אם גם בארץ יש כזה חוק. הוא טוען שהמרשם שלו זה לא כמו משפקיים וזה מאד מדויק והוא לא יכול להעביר לי ביקשתי שיתן לי רק את הפרמטרים שמבקשים במרשים באתרים אבל הוא מסרב. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/4/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 09:39:10 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 8א בחוק העיסוק באופטומטריה, תשנ"א-1991, קובע כי:
"מסירת תוצאות בדיקה ומרשם (תיקון מס' 3) תשע"ט-2019
8א. בסיום בדיקת ראייה להתאמת משקפיים או עדשות מגע שנערכה על ידי אופטומטראי, ימסור בעל בית העסק שבו נערכה הבדיקה, למטופל, את תוצאות הבדיקה ואת המרשם להתאמת משקפיים או עדשות מגע, לפי העניין." | |
|
|
|
| 21/4/2021 11:09 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 11:09:47 |
| שלום וברכה ,
הלכתי לחנות משקפיים בשם ארוקה ERROCA
שם נאמר לי שישנו מבצע 1+1 , משקפיים ראשונות ב 300 + והמשקף השני ב150
נאמר לי בזמן הקניה שישנו מצב שיהיה עלי להוסיף כסף במידה והמשקף השני לא יהיה באותו הגודל (כי הייתי צריכה לעשות בדיקה גם למשקף של מרחק) ,הם ביקשו לשלם מראש על הכל (משקף ראשון ושני) , שילמתי בכרטיס BUYME שהוטען בשקלים קודם לכן .
הם חזרו אלי בשביל לעדכן אותי שהמשקייפים הראשונות שלי מוכנות וניתן לאסוף אותן , ושבבדיקה שעשיתי יוצא שהמשקף השני גדול יותר ואני צריכה להוסיף עוד 190 שקל.
אני ביקשתי מהם שלא להכין אותם ושאני אחשוב על זה, חזרתי אליהם ועדכנתי אותם שאיני רוצה שהם יבנו את המשקפיים השניות ושאני רוצה החזר.
הם לא היו מוכנים להחזיר לי את כספי ומה שהם הציעו זה זיכוי משהו שאני לא מוכנה לקבל , כרטיס BUYME הוא שווה ערך לשקלים \ כרטיס אשראי , שילמתי 450 שקלים דרך כרטיס זה .
אשמח לדעת מה אומר החוק .
או אצע מה ניתן לעשות , תודה . | |
|
|
|
| 21/4/2021 15:12 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 15:12:07 |
| החרי מחקר קטן , לפי חוק ביטול עסקה
"התמורה תוחזר בהתאם לאופן התשלום:
בכרטיס אשראי - העוסק יבטל את החיוב אצל חברת כרטיס האשראי של הצרכן.
בהרשאה לחיוב חשבון (הוראת קבע) כאשר החשבון חויב - העוסק יזכה את חשבון הצרכן בסכום החיוב הרלוונטי.
בכרטיס אשראי כאשר חשבון העוסק כבר זוכה - העוסק יודיע לחברת כרטיסי האשראי של הצרכן על ביטול העסקה וחברת האשראי תזכה את כרטיס האשראי של הצרכן בסכום החיוב במועד החיוב העוקב להודעת הביטול. תנאי לזיכוי הצרכן על ידי החברה הוא כי באפשרות החברה להיפרע מהעוסק בשל העסקה שבוטלה. אם החברה אינה יכולה לזכות את הצרכן מהסיבה שאינה יכולה להיפרע מהעוסק, חובתו של העוסק להשיב את התמורה לצרכן במזומן או בשיק מזומן."
השאלה שלי היא , האם זיכוי חנות נחשב כשיק מזומן או מזומן ? (במידה וכן איך מסבירים שעם כסף מזומן\שיק (שניתן לפדות) ניתן לקנות בכל מקום ובזיכוי רק בחנות עצמה)
האם כרטיס BUYME או כל כרטיס כזה או אחר שמאפשר קניה בהמון חנויות נחשב
כאשראי \ מזומן .
תודה , (עדיין ממתינה לתשובה להודעה הראשונה) | |
|
|
|
| 25/4/2021 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 09:12:37 |
| שלום רב שירה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...שילמתי בכרטיס BUYME שהוטען בשקלים קודם לכן ..." אם כך, מהי מדיניות בית העסק בעניין כרטיס מעין זה?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? | |
|
|
|
| 21/4/2021 10:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 10:14:17 |
| שלום, הזמנתי דלתות פנים. בע"פ וכן בכתב בהתכפבות בווצאפ הובטח לי אספקה תוך שבועיים. בחוזה לעומת זאת כתוב אספקה תוך 60 יום. קראתי את החוזה וביקשתי הבהרות לפני שהזמנתי, והמוכרת כתבה לי בווצאפ שהאספקה תהיה תוך שבועיים.
בפועל הגיעו לי 3 דלתות מתוך 5 והנותרות אין צפי להגעה. עלויות ההובלה וההתקנה יקרות יותר כי המוביל והמתקינים צריכים להגיע כמה פעמים.
אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי.
האם ההבטחה בווצאפ תופסת ויש לי עילה לתביעה? זו הסיבה היחידה שהזמנתי דווקא מהחברה הזו, ההבטחה לאספקה מהירה.
תודה | |
|
|
|
| 25/4/2021 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 08:59:14 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
במקרה המתואר, היות שאת טוענת כי: "...אציין כי אלו דלתות בקליניקה ולכן איחור באספקה כרוך בהפסד כספי..." הרי שאין מדובר בעסקה צרכנית (המוצר לא נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי) ולכן, המועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך. | |
|
|
|
| 20/4/2021 22:13 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/04/2021 | | שעה: | 22:13:05 |
| שלום,
בינואר 2021 שכרנו דירה דרך תיווך. שכר הדירה החודשי הינו 4800₪ ועל כן סוכם שעמלת התיווך תהיה גם היא 4800 כולל מעמ.
ביקשנו לבצע זאת בשתי תשלומים וקיבלנו אור ירוק. התבקשנו למסור תשלום אחד למתווכת ותשלום אחד לאיש האחזקה שהוא גם איש הקשר של הדירה ( בעל הדירה חי בחול). על כן עבור שיק אחד על סך 2400₪ קיבלנו חשבונית מהמתווכת. אך היום לאחר 4 חודשים שמנו לב שעבור התשלום השני לא קיבלנו דבר ואף איש האחזקה רשם שם של מישהי אחר לפדיון השיק. השבוע פנינו אליו בבקשה לקבל חשבונית עבור תשלום זה, החל לתקוף אותנו שנזכרנו עכשיו ואם אנחנו רוצים שנשלם 408₪ שזה המעמ. טענתי בפניו שזה לא מה שסוכם ועובדה שהתשלום הראשון התקבל עם חשבונית על סך 2400₪ כולל מעמ ללא בעיה. הוא בשלו טען שכל עוד לא נשלם עבור תוספת זאת, לא נקבל חשבונית. יש לציין שבכלל אין שום הסכם כתוב על תשלום עמלת תיווך וכן זה נעשה מסתבר בצורה חובבנית ובעל פה. האם יש בידינו מה לעשות? למי לפנות? הרי ברור שהוא מנסה לגרום לנו לספוג את התשלום שאמור לצאת ממנו. | |
|
|
|
| 25/4/2021 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 08:58:18 |
| שלום רב קורל,
במקרה של מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 13/4/2021 00:05 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2021 | | שעה: | 00:05:55 |
| | קניתי ספר בכריכת דמוי עור שאמור להחזיק מעמד שנים יפות. לאחר כמה שנים הכריכה הפכה להיות דביקית והחלה להזיק למדפים ולכל מקום שנגעה. פניתי להוצאה לאור והם אמרו שידוע להם מכך ואין מה לעשות. | |
|
|
|
| 14/4/2021 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 13:38:52 |
| שלום רב אברהם,
האם בזמנו קיבלת תעודת אחריות על המוצר? | |
|
|
|
| 14/4/2021 14:30 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 14:30:15 |
| | לא. אציין שמדובר בסט ספרים ענק בעלות אלפי שקלים. | |
|
|
|
| 14/4/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2021 | | שעה: | 15:23:06 |
| שלום רב אברהם,
לעניין הטענה כי:
"... שאמור להחזיק מעמד שנים יפות..." לפני כמה שנים נרכש המוצר?
האם יש לך ראיה התומכת בטענתך זו מטעם החברה (ממנה נרכש המוצר)? אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם(שכל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 16/4/2021 00:17 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/04/2021 | | שעה: | 00:17:32 |
| תודה.
מדובר בסט דומה למוצר הזה:
https://www.sifreiorhachaim.co.il/product/%D7%A1%D7%98-%D7%97%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%97%D7%91-27-%D7%9B%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D/?gclid=Cj0KCQjwyN-DBhCDARIsAFOELTnsRloPN9HKJTH302q6gQOtOUYyWMTGtAuWPxxjrrqp-W4weNO4cUgaAnSPEALw_wcB
מוסכם שקונים כזה סט פעם בחיים לכל החיים. | |
|
|
|
| 23/4/2021 09:14 |
אברהם |
 | |
|
| 25/4/2021 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 08:28:08 |
| שלום רב אברהם,
ראה את המענה לעיל. | |
|
|
|
| 9/3/2021 04:55 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2021 | | שעה: | 04:55:52 |
| | קניתי מוצר באינטרנט מחברה בחו"ל, כאשר המשלוח הגיע לארץ קיבלתי מסרון מחברת השליחויות בארץ להגיע לנקודת האיסוף שלו, כאשר הגעתי לשם המשלוח לא היה שם, מי אחרי לפצות אותי, החברה שקניתי ממנה בחו"ל או חברת השילוח, איך מתבצע התהליך? | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 12:06:21 |
| שלום רב יוני,
בעניין זה עליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה(השולח) . | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 12:12:07 |
| | המוכר אחראי. אתה צריך לפנות אליו, להודיע שלא קיבלת את המוצר, והוא צריך להחזיר לך את כספך ולא להפנות אותך לחברת השילוח. אם הוא עושה בעיות, אתה יכול להתלונן לאתר (איביי, אמזון וכדומה). | |
|
|
|
| 10/3/2021 12:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/03/2021 | | שעה: | 12:16:27 |
| | גם לפייפאל אפשר לפנות אם זה רלוונטי והוא לא מזכה. | |
|
|
|
| 19/4/2021 22:56 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 22:56:22 |
| אני קיבלתי החזר חלקי מאליאקספרס בטענה שהמוצר הוחזר לשולח בגלל "סיבת לקוח".
זה קרה אחרי שדואר ישראל איבד את החבילה שלי, ודיווח דיווח שקרי למוכר לפיו כאילו אני לא דרשתי את החבילה.
על כן אליאקספרס "מענישים אותי" וכתבו לי גם שבמידה והמוכר היה מציג קבלה על עלות השילוח הם היו מחייבים אותו במחיר הזה פעמיים לכיסוי העלות של השילוח הלוך וגם חזור - ושאני אגיד תודה שניכו לי משלוח רק לכיוון אחד (!)
במקרה שלי דואר ישראל פגע בי מספר פעמים רב:
1. איבד את החבילה שלי.
2. שלח לי הרבה פעמים מסרונים להגיע לאסוף את החבילה, ובכל פעם שהגעתי לאחר הזמנת תור, המתנה בתור נסיעה מיוחדת לצורך האיסוף, וגם בחלק מהמקרים עקב יוזמה שלי לנסות לברר מה קורה עם המשלוח שלי, אמרו לי שהמוצר לא נמצא. זה הגיע למצב שבו פעמים רבות הגעתי לדואר על מנת שלא יחזירו לי את המוצר - כי הם כתבו לי בכל פעם בסמס שאם לא אגיע לאסוף את המוצר הם ישלחו אותו חזרה לשולח - אך בכל פעם אמרו לי שההודעה היא מהמחשב שלהם והיא פשוט לא רלוונטית.
פעם אחת ממש צעקו בסניף על אימי שהגיעה לברר עבורי מה קורה עם החבילה שנפסיק לנדנד להם (!!!)
3. נאלצתי לרכוש את המוצר במחיר גבוה יותר משמעותית, מאחר ומחירו עלה, וגם מחיר השילוח עלה.
פניותי לדואר בבקשה שבמידה והמוצר ימצא - לא ישלחו אותו לשולח אלא יודיעו לי ואגיע לאסוף אותו נענו בהבטחה שלא קויימה.
4. לא הוחזר לי מלא כספי לאחר שדואר ישראל דיווח למוכר שאני לא טרחתי לאסוף את המוצר. במקרה כזה של "רשלנות" מצד הקונה - המוכר א אמור לספוג את העלויות. אך חבל שהדואר דיווח דיווח שקרי שהמשיך את הפגיעה בי.
5. נאלצתי לפנות לדואר פעמים רבות גם בערוצים נוספים כמו מייל וטלפון. עשרות פניות, המון זמן מבוזבז. ללא תועלת. המון מיילים ללא כל תשובה או התייחסות. שיחות בהן מנפנפים אותי ובסופו של דבר מתן מענה שהמוצר לא נמצא ובכך מסתיים הטיפול מצידם.
כשהודעתי להם על הפגיעה בי וביקשתי פיצוי עקב התנהלותם - הם לא ענו לפניה למרות שתיזכרתי אותם שלא ענו כבר מספר פעמים.
מה עושים? אמנם הדואר אחראי על פי חוקי הדואר הבינלאומיים כלפי השולח, אבל התנהלותם ממש פגעה בי ולבטח יכלו לחסוך לי עוגמת נפש, בזבוז זמן ופגיעה כספית. | |
|
|
|
| 19/4/2021 22:56 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 22:56:33 |
| אני קיבלתי החזר חלקי מאליאקספרס בטענה שהמוצר הוחזר לשולח בגלל "סיבת לקוח".
זה קרה אחרי שדואר ישראל איבד את החבילה שלי, ודיווח דיווח שקרי למוכר לפיו כאילו אני לא דרשתי את החבילה.
על כן אליאקספרס "מענישים אותי" וכתבו לי גם שבמידה והמוכר היה מציג קבלה על עלות השילוח הם היו מחייבים אותו במחיר הזה פעמיים לכיסוי העלות של השילוח הלוך וגם חזור - ושאני אגיד תודה שניכו לי משלוח רק לכיוון אחד (!)
במקרה שלי דואר ישראל פגע בי מספר פעמים רב:
1. איבד את החבילה שלי.
2. שלח לי הרבה פעמים מסרונים להגיע לאסוף את החבילה, ובכל פעם שהגעתי לאחר הזמנת תור, המתנה בתור נסיעה מיוחדת לצורך האיסוף, וגם בחלק מהמקרים עקב יוזמה שלי לנסות לברר מה קורה עם המשלוח שלי, אמרו לי שהמוצר לא נמצא. זה הגיע למצב שבו פעמים רבות הגעתי לדואר על מנת שלא יחזירו לי את המוצר - כי הם כתבו לי בכל פעם בסמס שאם לא אגיע לאסוף את המוצר הם ישלחו אותו חזרה לשולח - אך בכל פעם אמרו לי שההודעה היא מהמחשב שלהם והיא פשוט לא רלוונטית.
פעם אחת ממש צעקו בסניף על אימי שהגיעה לברר עבורי מה קורה עם החבילה שנפסיק לנדנד להם (!!!)
3. נאלצתי לרכוש את המוצר במחיר גבוה יותר משמעותית, מאחר ומחירו עלה, וגם מחיר השילוח עלה.
פניותי לדואר בבקשה שבמידה והמוצר ימצא - לא ישלחו אותו לשולח אלא יודיעו לי ואגיע לאסוף אותו נענו בהבטחה שלא קויימה.
4. לא הוחזר לי מלא כספי לאחר שדואר ישראל דיווח למוכר שאני לא טרחתי לאסוף את המוצר. במקרה כזה של "רשלנות" מצד הקונה - המוכר א אמור לספוג את העלויות. אך חבל שהדואר דיווח דיווח שקרי שהמשיך את הפגיעה בי.
5. נאלצתי לפנות לדואר פעמים רבות גם בערוצים נוספים כמו מייל וטלפון. עשרות פניות, המון זמן מבוזבז. ללא תועלת. המון מיילים ללא כל תשובה או התייחסות. שיחות בהן מנפנפים אותי ובסופו של דבר מתן מענה שהמוצר לא נמצא ובכך מסתיים הטיפול מצידם.
כשהודעתי להם על הפגיעה בי וביקשתי פיצוי עקב התנהלותם - הם לא ענו לפניה למרות שתיזכרתי אותם שלא ענו כבר מספר פעמים.
מה עושים? אמנם הדואר אחראי על פי חוקי הדואר הבינלאומיים כלפי השולח, אבל התנהלותם ממש פגעה בי ולבטח יכלו לחסוך לי עוגמת נפש, בזבוז זמן ופגיעה כספית. | |
|
|
|
| 22/4/2021 19:02 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 19:02:58 |
| | מישהו יכול להגיב לעניין הנתונים שאני העליתי בתגובה לעניין הזה? | |
|
|
|
| 21/4/2021 13:59 |
יב |
 | | מחבר: | יב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:59:33 |
| הי,
מה אפשר לעשות עם סוכנות תיירות ספרדית, TRAVEL2BE שדרכה קניתי כרטיס טיסה וגם ביטוח כרטיס. מסיבות בריאותיות נאלצתי לבטל את הטיסה, שלחתי להם אישור רופא לפי הנוהל וכבר שנתיים אומרים לי בקרוב נזכה אותך. הם לא תמיד עונים ואפילו שלחתי פרטי חשבון בנק, אבל עדיין לא זוכיתי.
מעצבן! מה אפשר לעשות עם זה?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 21/4/2021 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 14:49:38 |
| | מי שמבטח הוא חברת ביטוח. נסה לפנות לחברת הביטוח שמופיעה בפוליסה. אם זה לא יעזור, בדוק מי מפקח על בספרד על חברות הביטוח ופנה אליו. עוד גוף שיכול לעזור זה גוף צרכני בספרד כמו המועצה לצרכנות כאן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 22/4/2021 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 17:30:37 |
| שלום רב אדון,
במידה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
אני, מציעה לך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לאחריו תנסה ליצור קשר אם שירות הלקוחות ואם תתקל בבעיה, תוכל לבדוק אם במקום מושבה של החברה ישנו גוף הדומה לשלנו, וזאת על מנת שתוכל לברר מולם מהם זכויותיך.
| |
|
|
|
| 21/4/2021 13:56 |
יב |
 | | מחבר: | יב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:56:50 |
| הי,
1. בזמן הקורונה הולמס פלייס הודיע שהקפיא תשלומים בזמן שהיה סגור, אך מצאתי בחיוב אשראי שהם המשיכו לחייב. טרם זוכיתי.
2. ביקשתי לבטל את המנוי וממשיכים לחייב.
התקשרתי כמה פעמים והשארתי הודעות. כל נציג לא יודע על מה הקודם שלו דיבר איתי- אין תיעוד וגם מנהל המשמרת לא חוזר אליי. טוענים שרק הוא מטפל בזה.
מה אפשר לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 22/4/2021 17:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 17:24:24 |
| שלום רב אדון,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/4/2021 13:53 |
יב |
 | | מחבר: | יב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:53:41 |
| שלום,
האם חברת קוסמטיקה של רופאב יכולה לחייב אותי בתשלום אם ביטלתי את התור ליעוץ 3 ימים לפני? מה הזמן שמותר לבטל שירותי יעוץ עפ,י חוק?
תודה. | |
|
|
|
| 22/4/2021 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 17:19:53 |
| שלום רב אדון,
האם מדובר במתן יעוץ על ידי רופא?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם חברת קוסמטיקה של רופאב..." תוכל להסביר מה כוונתך במילים הללו? | |
|
|
|
| 21/4/2021 13:41 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:41:26 |
| שלום רב,
רכשתי לפני כשבוע מכשיר סלולרי עבור אשתי.
לא הדלקתי אותו ,,המכשיר נמצא בתוך האריזה המקורית ,שנפתחה לצורך החלפת המדבקה שעל המכשיר במגן מסך בחנות אחרת ,בכדי למנוע חבלה
כשנתתי לה אותו ( יומולדת) התברר שהוא גדול וכבד מידי עבורה.
האם ניתן ועדיין נחשב שלא בוצע שימוש במכשיר,וניתן לדרוש את החלפתו בחנות בו נרכש( ( טרם חלפו שבועיים מיום הרכישה)? | |
|
|
|
| 22/4/2021 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 17:14:11 |
| שלום רב אלון,
האם לא נעשה שימוש במוצר- לא חובר לחשמל?
מתי המוצר נרכש(תאריך)?
האם המוצר נרכש בבית הצרכן או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
עקרונית, בעסקת פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בה, בין היתר, במוצר חשמלי בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור לחשמל מהווה שימוש במוצר)יצוין כי " ...פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת;...".
לפיכך, ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
|