| 25/4/2021 13:28 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:28:20 |
| לשון סעיף ההגדרות מחריג את המושג "תוכנה" מהגדרה של מידע בחוק המחשבים.
"מידע" - נתונים, סימנים, מושגים או הוראות, למעט תוכנה, המובעים בשפה קריאת מחשב, והמאוחסנים במחשב או באמצעי אחסון אחר, ובלבד שהנתונים, הסימנים, המושגים או ההוראות אינם מיועדים לשימוש במחשב עזר בלבד;
מה הדין במצב בו נסגרה עסקה לרכישת תוכנה, באופן פרונטלי שאינו מכר מרחוק והלקוח שלא ביצע כל שימוש מוצר מבקש להחזיר?
| |
|
|
|
| 26/4/2021 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 16:42:02 |
| שלום רב אופק,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, במידה שהעסקה אינה צרכנית, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 19/4/2021 19:34 |
יונתן ליפניק |
 | | מחבר: | יונתן ליפניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2021 | | שעה: | 19:34:52 |
| שלום,
הזמנתי באינטרנט פסנתר מחנות ישראלית.
ביצעתי הזמנה בסוף דצמבר 2020 ושילמתי מקדמה יפה, נאמר לי בע"פ ובכתב שהפסנתר צריך להגיע מעבר לים והוא אמור להיות אצלי בתוך 3 חודשים (דהיינו עד סוף מרץ 2021).
באמצע פברואר שלחתי מייל לברר על ההזמנה ולא זכיתי לתגובה. במרץ שלחתי שני מיילים נוספים, גם הם ללא תגובה מצד החנות.
התקשרתי אליהם והם טענו שלא ראו את המיילים (בדקתי שוב, הכתובת מדויקת) ושיש עיכוב במשלוח, הפסנתר צריך להגיע באפריל.
טענתי שזה לא בסדר שאני צריך לרדוף אחריהם כדי לדעת מה קורה עם המוצר שהזמנתי וביקשתי שלהבא יעדכנו אותי מה קורה.
עבר חצי אפריל ולא שמעתי מהם כלום.
שאלתי היא - האם וממתי אני זכאי לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה?
| |
|
|
|
| 21/4/2021 09:56 |
יונתן ליפניק |
 | |
|
| 21/4/2021 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/04/2021 | | שעה: | 13:28:42 |
| שלום רב יונתן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, בפנייתך אתה מציין כי:
"...הזמנתי באינטרנט פסנתר מחנות ישראלית.
ביצעתי הזמנה בסוף דצמבר 2020 ושילמתי מקדמה יפה, נאמר לי בע"פ ובכתב שהפסנתר צריך להגיע מעבר לים והוא אמור להיות אצלי בתוך 3 חודשים (דהיינו עד סוף מרץ 2021)..."- מהו מועד אספקת המוצר המופיע בתעודת האחריות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה." | |
|
|
|
| 25/4/2021 12:44 |
יונתן ליפניק |
 | | מחבר: | יונתן ליפניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 12:44:38 |
| תודה על התשובה.
בטופס ההזמנה שקיבלתי במייל מיד לאחר ההזמנה הטלפונית נכתב: "אספקה עד שלושה חודשים" | |
|
|
|
| 25/4/2021 12:44 |
יונתן ליפניק |
 | | מחבר: | יונתן ליפניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 12:44:45 |
| תודה על התשובה.
בטופס ההזמנה שקיבלתי במייל מיד לאחר ההזמנה הטלפונית נכתב: "אספקה עד שלושה חודשים" | |
|
|
|
| 26/4/2021 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 16:36:22 |
| שלום רב יונתן,
כפי שצוין לעיל בעניין עסקת מכר מרחוק, הרי שגם במקרה בו הביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה המעידה על מועד אספקת המוצר, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 25/4/2021 13:12 |
ד |
 | | מחבר: | ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:12:50 |
| | שלום, הזמנתי התקנה של תריס חשמלי בדירה ומאז שהתריס הותקן יש איתו בעיות כל כמה חודשים (לא נסגר כמו שצריך, עשה קצר חשמלי בבית ופעם אחת הוא הכיסוי שלו ממש נפל למטה ובמזל לא פגע באיש. בכל תקלה אני פונה שוב למי שהתקין את התריס והוא תמיד לוקח את הזמן ומתלונן בפניי שהוא רק מפסיד ימי עבודה על זה שהוא צריך לתקן את העבודה (שהוא אשם בביצוע הלא טוב שלה). האם יש לי מה לעשות עם זה או שנתקעתי איתו לכל החיים או עד שנמכור את הדירה? | |
|
|
|
| 26/4/2021 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 16:00:27 |
| שלום רב אדון,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם נמסר לך תעודת האחריות?
| |
|
|
|
| 25/4/2021 11:41 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 11:41:03 |
| שבוע טוב
ברשותי מקרר של חברת BEKO, המדחס התקלקל אך עדיין באחריות (של 10 שנים), לאחר הגעת טכנאי נאמר כי יש להחליף מדחס אשר נמצא באחריות ואין עלות על החלק אך יש עלות עבודה של 710 שקל הכוללת החלפת גז ועבודת טכנאי(לאחר שיחה עם מנהל האזור ניתנה הנחה ל500 שקל). בתעודת אחריות לדברי המנהל רשום שניתנה "אחריות מוגבלת". שאלתי אם אני יכול לקבל את החלק אשר נמצא באחריות ולהביא טכנאי מוסמך פרטי שיחליף את המדחס בעלות נמוכה יותר, לדברי החברה אסור ואין אפשרות כזאת לכן בעקיפין הם מחייבים אותי לרכוש שירות יקר מהם ללא אפשרות לממש את האחריות.
בנוסף זמן ההמתנה לטכנאי הינה 4 שעות, לאחר עיכוב של שעה וחצי אחרי ה4 שעות שאלתי אם אין חוק שקובע שכל עוד המוצר באחריות יש זמן המתנה של שעתיים לטכנאי, נעניתי בשלילה. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 26/4/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 15:29:45 |
| שלום רב שחר,
לעניין שאלתך בדבר:
"...המדחס התקלקל אך עדיין באחריות (של 10 שנים),...לדברי המנהל רשום שניתנה "אחריות מוגבלת"..."- האם יש ברשותך העתק מתעודת האחריות?
אם כן, עליך לעיין בו ולפעול בהתאם.
לעניין שאלתך בדבר:
"...זמן ההמתנה לטכנאי הינה 4 שעות, לאחר עיכוב של שעה וחצי אחרי ה4 שעות..." - מה השעה שנקבעה? מתי הטכנאי הגיע בפועל(שעה)?
ככל שיש ברשותך תעודת אחריות על המוצר, אני, מציעה כי תעיין במידע באתרנו בעניין "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 25/4/2021 11:34 |
גיא עידן |
 | | מחבר: | גיא עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 11:34:46 |
| שלום.
האם באתר אינטרנט של חברה קטנה של שוקלדים צריכה להיות על כל המוצרים המוצגים באתר סימני ליצמן?
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2021 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 15:18:14 |
| שלום רב גיא,
בעניין זה פנה אל רשות המזון, במשרד הבריאות בקישור שלהלן: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 25/4/2021 10:54 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 10:54:21 |
| קיבלתי מכשיר חשמלי לניסיון של 3 חודשים, ובסיומם רכשתי אותו.
האם תקופת האחריות מתחילה עם קבלתו לניסיון או עם הרכישה לאחר 3 חודשים. | |
|
|
|
| 26/4/2021 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 14:57:46 |
| שלום רב מוטי,
במענה לשאלתך, אני, מציעה כי תעיין בתעודת האחריות.
עקרונית, תקנה 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
| |
|
|
|
| 25/4/2021 09:22 |
אייפד |
 | | מחבר: | אייפד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 09:22:31 |
| היי אייפד ששלחתי למעבדה נמצא שם למעלה משבועיים.
הם מחליפים לי את האייפד לאחד חדש אבל אומרים שזה ייקח זמן.
אני לא מעוניין להמתין כי כבר הרבה זמן ויעבור עוד הרבה זמן עד שאני אקבל את האייפד?
ביקשתי זיכוי לא הסכימו ביקשתי להוסיף כסף לקבל דגם אחר גם לא הסכימו אמרו לי שהאופציה היחידה שלי זה להמתין עד שיגיע..
מה האופציות שלי בתור צרכן? | |
|
|
|
| 26/4/2021 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 14:52:07 |
| שלום רב אדון,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם המוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה?
עקרונית, במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות שנת אחריות אחת, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, בחינם, וביצוע התיקון לא יאוחר משבועיים(ישנם מוצרים שהמועד לתיקון הם תוך יום- שלושה ימים).
| |
|
|
|
| 24/4/2021 22:55 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 22:55:46 |
| שלום רב, ברשות בתי מנוי במכון כושר. המכון היה סגור לאורך כל תקופת הקורונה ושב לפעילות יחד עם שאר המכונים. בתי לא מחוסנת ולכן לא יכולה להתאמן. לאורך כל התקופה (וגם כעת) המנוי מוקפא. המנוי היה אמור להסתיים בנובמבר 2020 אך הוארך עד 2/2022 בשל ההקפאה. כיום אני מעוניינת לבטל את המנוי ולקבל החזר כספי עבור כל תקופת הסגר עד תום המנוי. מכון הכושר מסרב לתת לי החזר ומציע לי חלופות בהן אין לי עניין (אימונים אישיים, פילטיס מכשירים או העברת המנוי לאדם אחר). תודה
| |
|
|
|
| 26/4/2021 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 14:43:08 |
| שלום רב חגית,
בהנחה שאינך מסכימה להצעת בית העסק, אני, מציעה כי תפני אליו בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והנימוק לסירובך, במידה ולא תגיעו להסכמה בניכם, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 24/4/2021 22:42 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 22:42:39 |
| ערב טוב, הזמנו כרטיסי טיסה לאיטליה לאפריל 2020 , הטיסה התבטלה בגלל שפרצה הקורונה (לפני שנה)
אחרי מרדפים אין סופיים אחרי אלעל, קיבלנו את הכסף חזרה ללא החזר כספי על המושבים (כ700 שקל שלא הוחזרו)
אלעל טוענים שאין החזר על מושבים.
אני כלקוח בהלם על החוצפה שאני משלם על כרטיסים בטיסה שאני לא טס בה. זה פשוט שוד וזלזול בלקוח.
מה עושים ? | |
|
|
|
| 26/4/2021 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:21:22 |
| שלום רב גיל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הטיסה התבטלה ..."- מי הודיע לך על ביטול הטיסה?
בנוסף, אתה טוען כי:
"...אלעל טוענים שאין החזר על מושבים..."- האם ביקשת לדעת מכח מה תגובתם זו? האם זה מופיע בהסכם?
| |
|
|
|
| 24/4/2021 22:38 |
כוכב צדק |
 | | מחבר: | כוכב צדק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 22:38:25 |
| | דוחות חניה על אוטו לא שלי.האם ניתן.לתבוע עירייה על רשלנות ועל איזה עוד סעיפים על פי חוק? מדובר בעוולה שיש בה הטרדה לכאורה.דוחות ללא הפסקה. | |
|
|
|
| 26/4/2021 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:17:27 |
| שלום רב אדון,
עליך לפנות אל פניות הציבור ברשות המקומית לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 24/4/2021 21:27 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 21:27:28 |
| שלום, אתמול רכשתי 2 זוגות נעליים, כאשר באתי לתת את הזיכוי שהיה לי נאמר לי שלא ניתן לממש את הזיכוי בקנייה זו משום שהחנות בהשקה ושלא ניתן להשתמש בזיכוי על הנעליים הספציפיות האלו.
ראוי לציין שלא רשום על הזיכוי שיש מגבלה כלשהי בשימוש בהן.
האם העסק יכול לעשות דבר כזה?
שאלה נוספת, מכיוון שהמוכרת הייתה לחוצה כי היה עומס בקופה היא לא העבירה את המועדון שלי (ומהלחץ שכחתי לתת לה את הפרטים שלי) כך שלא קיבלתי צבירה של נקודות, משמע כסף. במידה ולא אוכל לקבל את הנקודות הללו ( אפנה מחר לשירות לקוחות) האם ניתן לעשות משהו עם זה?
| |
|
|
|
| 26/4/2021 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:09:01 |
| שלום רב גברת,
מתי קיבלת את הזיכוי? בעבור מה קיבלת את הזיכוי?
בפנייתך את מציינת כי:
"...ראוי לציין שלא רשום על הזיכוי שיש מגבלה כלשהי בשימוש בהן.
האם העסק יכול לעשות דבר כזה?..."- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה בית עסק מגביל את השימוש בזיכוי?
| |
|
|
|
| 24/4/2021 19:48 |
גלינה |
 | | מחבר: | גלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 19:48:38 |
| ניגשתי לאחת מרשתות הפארמעם. ראיתי שהם מוכרים שפתון מסוים בחצי מחיר. לקחתי 2 גוונים שונים, והאחראית בקופה אמרה לי שרק אחד מהם במבצע. כששאלתי למה, היא אמרה שמדובר בשתי סדרות שונות, אך הראיתי לה בבירור שעל השתפון רשום שזו אותה הסדרה, וגם האתר שלהם מראה כך. היא לא הסכימה להסתכל והחלה לצעוק עליי שהיא לא מוכנה למכור לי.
מה אפשר לעשות? יש לי רק את שמה ואת התמונה של שלט המבצע.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 26/4/2021 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:00:12 |
| שלום רב גלינה,
האם בוצעה הרכישה? האם יש ברשותך צילום של שני הגוונים השונים שנמצאו בחנות? האם יש ברשותך העתק מצילום המסך המעיד כי:"...שעל השתפון רשום שזו אותה הסדרה, וגם האתר שלהם מראה כך..."?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה. סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק, המוכר מוצר במכירה מיוחדת עליו לציין את המוצרים הכלולים בה ואילו לא וכן את המחיר לפני ההנחה ולאחר ההנחה ועוד. סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק לסמן על גבי המוצר או על גבי אריזתם את מחירם הכולל ובמטבע ישראלי. לפיכך, היה וטרם בוצעה רכישה, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף ראיות התומכות בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות: https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 24/4/2021 18:15 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 18:15:44 |
| היי
עשיתי הזמנה של שידה מאתר ישראלי בתאריך 15.3
בתקנון החנות כתוב שהם מספקים תוך 14 ימי עסקים...
הם נעלמו, לא עונים לטלפון ובפייסבוק עונה רובוט
מה אפשר לעשות? ניתן לבטל את העסקה? (שכבר חויבה באשראי)
המוצר פשוט לא סופק, חוששת שזה עוקץ
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 26/4/2021 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 12:49:14 |
| שלום רב רעות,
מהי דרישתך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/4/2021 11:31 |
אלי פלורנטין |
 | | מחבר: | אלי פלורנטין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 11:31:59 |
| שלום.
הבנתי מהאתר שבעת ביטול עסקה באשראי, היה וחברת האשראי גבתה מהעוסק תשלום עבור ביטולה, רשאי העוסק להטיל על הצרכן דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם).
איך אני (הצרכן) יכול לדעת אם באמת חברת האשראי גבתה מהעוסק תשלום עבור הביטול?
תודה.
אלי | |
|
|
|
| 25/4/2021 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:13:22 |
| שלום רב אלי,
האם אתה מתכוון לעמלת סליקה שנגבה מבית העסק בגין ביטול עסקה?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש? מתי הודעת על ביטול עסקה?
עקרונית, בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית שבמסגרתו אתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה על מנת לבטל את העסקה, באפשרותך לעייל בתקנה 5 בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעת כי:
"דמי ביטול
5. (א) ביטל הצרכן את הסכם הרכישה, כאמור בתקנה 2, רשאי העוסק לגבות מהצרכן דמי ביטול בשיעור של 5% ממחיר הטובין או מערך השירות או 100 שקלים חדשים לפי הנמוך מביניהם.
(ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו." | |
|
|
|
| 25/4/2021 14:33 |
אלי פלורנטין |
 | | מחבר: | אלי פלורנטין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 14:33:21 |
| כן, אני שואל לגבי עמלת סליקה שנגבתה מבית העסק בגין ביטול עסקה.
העסקה בוצעה דרך הרשת, בהזמנה מהאתר, תשלום בכרטיס אשראי.
המוצר הנרכש הינו ריהוט ביתי.
העסקה בוטלה והריהוט הוחזר לעוסק, 5 ימים לאחר ביצוע העסקה.
האם יש שינוי בתשובתכם, הגם שהעסקה איננה פרונטאלית?
תודה | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:12:18 |
| שלום רב אלי,
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק והיה והצרכן עומד בתנאים הקבועים לביטול העסקה, הרי שדמי הביטול הינם 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אין התייחסות בדין לעמלת סליקה. | |
|
|
|
| 26/4/2021 12:01 |
אלי פלורנטין |
 | |
|
| 26/4/2021 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/4/2021 14:50 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 14:50:20 |
| | שלום רב, רכשתי רכב מאלבר " אפס קילומטר" ,קיבלתי את הרכב ביום שישי 16.4.21 ,בתאריך 19.4.21 ביקשתי לבטל עסקה ממחלקת שירות לקוחות של אלבר ונעניתי שלא ניתן.אני קרעתי את הניילונים ברכב ונסעתי כמה מאות קמ.בלי להעמיק יותר בפרטים,ברמת החוק הייבש,האם אני זכאי לביטול עסקה? | |
|
|
|
| 26/4/2021 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 12:40:07 |
| שלום רב שי,
מה סוכם בניכם?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ברכב חדש שנרכש מיבואן, בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן על פי פקודת התעבורה.
במקרה המתואר, היה ולא מדובר ברכב חדש מיבואן ושהרכב טרם נרשם על שמו,לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה ועל כן, יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 24/4/2021 10:58 |
ורד שוורץ |
 | | מחבר: | ורד שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 10:58:33 |
| שלום,
עשיתח מנוי בשנת 2019 ל-3 חודשים וחתמתי על דמי ביטול. מאז חידשתי את המנוי פעמיים למשך שנה עם שם מועדון שונה. אני מעוניינת לבטל את המנוי בעקבות מעבר דירה. בעל מועדון הספורט מדבר איתי על קנסות ודמי ביטול על הסכם שנחתם בשנת 2019 תחת שם שונה של מועדון או דמי ביטול לפי תקנון 2021, שלא חתמתי עליו. האם זה חוקי? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 26/4/2021 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 10:30:28 |
| שלום רב ורד,
בפנייתך את מציינת כי:
"...מאז חידשתי את המנוי פעמיים למשך שנה עם שם מועדון שונה...בעל מועדון הספורט מדבר איתי על קנסות ודמי ביטול על הסכם שנחתם בשנת 2019 תחת שם שונה של מועדון או דמי ביטול לפי תקנון 2021,..."- מתי בוצע חידוש המנוי? אם כן, מה מופיע בו? האם יש ברשותך העתק מההסכם?
| |
|
|
|
| 24/4/2021 10:58 |
ורד שוורץ |
 | | מחבר: | ורד שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2021 | | שעה: | 10:58:20 |
| שלום,
עשיתח מנוי בשנת 2019 ל-3 חודשים וחתמתי על דמי ביטול. מאז חידשתי את המנוי פעמיים למשך שנה עם שם מועדון שונה. אני מעוניינת לבטל את המנוי בעקבות מעבר דירה. בעל מועדון הספורט מדבר איתי על קנסות ודמי ביטול על הסכם שנחתם בשנת 2019 תחת שם שונה של מועדון או דמי ביטול לפי תקנון 2021, שלא חתמתי עליו. האם זה חוקי? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:47:13 |
| שלום רב ורד,
בפנייתך את מציינת כי: "...מאז חידשתי את המנוי פעמיים למשך שנה עם שם מועדון שונה...בעל מועדון הספורט מדבר איתי על קנסות ודמי ביטול על הסכם שנחתם בשנת 2019 תחת שם שונה של מועדון או דמי ביטול לפי תקנון 2021,..."- מתי בוצע חידוש המנוי? אם כן, מה מופיע בו? האם יש ברשותך העתק מההסכם? | |
|
|
|
| 23/4/2021 15:17 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2021 | | שעה: | 15:17:32 |
| הזמנו כרטיסים למופע של אדיר מילר שהיה צריך להתקיים ב29.3.2020 בתיאטרון הצפון. התאריך שונה לתאריך 1.4.2020 ואז שונה שוב לתאריך ה26.5.2020.
ואז המופע בוטל לחלוטין בגלל הקורונה וגם בגלל פשיטת רגל של תיאטרון הצפון.
כרגע ההנהלה החדשה של תיאטרון הצפון ששנתה את שמה לתאטרון העברי לא מחזירה את הכסף עבור הכרטיסים שנקנו ומציעה כרטיסים להצגות.
אנחנו לא יכולים או רוצים לממש את האפשרות הזו ולא מאפשרים לרכוש כרטיס לאמן כלשהו אלא רק להצגת תיאטרון.
אין החזר כספי.
האם זה חוקי? מה אומר החוק?
תודה רבה | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:39:30 |
| שלום רב נועה,
בפנייתך את מציינת כי: "...בגלל פשיטת רגל של תיאטרון הצפון.כרגע ההנהלה החדשה של תיאטרון הצפון ששנתה את שמה לתאטרון העברי לא מחזירה את הכסף עבור הכרטיסים שנקנו ומציעה כרטיסים להצגות..." במקרה שהחברה מולה בצעת את העסקה פשטה רגל ויש חברה אחרת הרי שמדובר באישיות משפטית שונה, שאין יריבות בניכם. | |
|
|
|
| 23/4/2021 08:29 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2021 | | שעה: | 08:29:39 |
| שלום ובוקר טוב
שאלה: קניתי משו ממחסני חשמל, דרך האינטרנט
שילמתי דרך הביט
הקנייה נעשתה ביום 15.4 ביום חמישי
ב19.4 התכתבתי עם נציגה ושאלתי אותה אם המוצר הגיע לסניף שלהם
ביקשה מספר עיסקה
נתתי והיא אישרה שהמוצר הגיע
הגעתי לסניף ואחרי בדיקות מסתבר שהמוצר לא הגיע
באה האחראית או המנהלת ודיברה איתי
התנצלה שהיה בילבול ושאגיע ביום חמישי לקחת
22.4 יום חמישי הגעתי שוב
ושוב נתנו לי תירוץ בטענה שהמוצר נשכח ברכב
פעמיים לגרום לי להגיע לסניף שלהם(מציין שהסניף שלהם רחוק ממני כחצי שעה נסיעה (בית שאן-עפולה))
מתייעץ כדי לדעת מה עושים? | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:27:00 |
| שלום רב שמעון,
מהי דרישתך?
האם בהסכם ההתקשרות צוין מועד אספקת המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
עוד יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, במידה שנגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לתבוע בגינו פיצויים מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 22/4/2021 19:17 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 19:17:38 |
| שלום,
פניתי לחברה פרטית כדי לקבל מידע על קורס שהיא מעבירה. מתברר שהם לא מוכנים למסור מידע בצ׳אט או באימייל, רק בשיחת טלפון. האם מותר להם לסרב לתת לי מידע שלא בטלפון?
תודה,
גיא | |
|
|
|
| 23/4/2021 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/04/2021 | | שעה: | 14:49:25 |
| | אסור להם. עזוב אותם. לכל חברה רצינית יש את המידע בכתב. | |
|
|
|
| 24/4/2021 00:12 |
גיא |
 | |
|
| 25/4/2021 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:18:35 |
| שלום רב גיא,
באפשרותך, לבדוק באתר החברה אם ישנו מידע אודות העסקה, אולם אם החברה מסרבת למסור לך פרטים בדבר העסקה, בכתב, עליך לשקול אם כדאי לבצע עסקה מולה. | |
|
|
|
|