| 26/4/2021 15:16 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 15:16:25 |
| החזרתי לחנות בגדים חולצה שקניתי יום לפני כן.
התשלום עבור המוצר בוצע באמצעות שובר כסף שניתן לממש במגוון רשתות וחנויות.
כיצד אוכל לבטל עסקה ומה התמורה שאקבל? האם אוכל לקבל זיכוי לשובר? האם בית העסק יכול להחליט לתת לי זיכוי לרשת שלו בלבד? | |
|
|
|
| 27/4/2021 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 16:32:30 |
| שלום רב ליאורה,
מה עלות המוצר?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי בוצעה החזרת המוצר לחנות(תאריך)?
| |
|
|
|
| 26/4/2021 13:46 |
אלירן |
 | | מחבר: | אלירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:46:12 |
| שלום,
הייתי מנוי לאחד ממועדוני הכושר הגדולים, עד שבקורונה כל המנויים הוקפאו. כשחדרי הכושר חזרו ורציתי לבדוק מה סטטוס המנוי, נכנסתי לאפליקציה וראיתי שהמנוי לא קיים (לא נמצא בכלל באפליקציה). התקשרתי לברר מה קרה, ואמרו לי שאין לי מנוי ויבדקו את זה. (עוד לפני התשלום הוא חודשי והפסיקו לגבות ממני בזמן ההקפאה, לאר איתי חיובים בכרטיס)
לא חזרו אליי מאז, ולאחר מספר חודשים והחלטתי להרשם לחדר כושר אחר. אני רשום בחדר הכושר כבר חודשיים, והיום התקשרו אליי ממועדון הכושר הקודם ואמרו לי שאני נמצא בחוב אצלם, וניסו להשיג אותי בטלפון מספר פעמים ובהודעות (לא קיבלתי אף שיחה לפני)
לאחר השיחה איתם בדקתי את ההודעות והשיחות ולא ראיתי שום דבר מהם.
האם הגיוני שהקפיאו לי את המנוי והחזירו אותו בלי להודיע לי בשום צורה, לא חזרו אליי כשהתקשרתי לברר, ונוצר חוב כזה שמודיעים לי עליו רק כעבור כמה חודשים?
מה האפשרויות שלי במצב כזה? | |
|
|
|
| 27/4/2021 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 16:29:20 |
| שלום רב אלירן,
על מנת לברר בעניין, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/4/2021 23:27 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 23:27:31 |
| ברצוני לברר מה הם הפיצויים והסעדים שלקוח זכאי לדרוש על פי חוק,
מחברה שפונה לאנשים קשישים - במטרה לשווק להם שירותים כלשהם, וזאת למרות שביקשנו מספר פעמים רב מהחברה הזו שיפסיקו להתקשר עם הצעות שיווקיות ללקוח ושימחקו את פרטי הלקוח מהמאגר שלהם, אך בכל פעם הם מבטיחים לעשות זאת ולאחר כמה חודשים חוזרים על השיחות עם נסיונות השכנוע למכירות השירותים שוב ושוב?
השאלה היא לגבי לפיצויים *שמגיעים ללקוח* על פי חוק עקב מעבר על חוק הגנת הצרכן - הפעלת השפעה בלתי הוגנת בנסיבות מחמירות,
והכוונה לסעדים שמגיעים ללקוח *בנוסף* לנזקים שנגרמים ללקוח עקב הזמן שנדרש לטפל בביטול ההצעות ובפניות רבות למען שיפסיקו להטריד שוב ושוב וגם מעבר לעלות שנגבית מהלקוח הקשיש בניגוד לרצונו, לאחר שהסכים לעסקה לאחר הפעלת לחצי שכנוע ולאחר שכבר הובהר בצורה ברורה מאוד לחברה שהלקוח לא רוצה שיתקשרו אליו שוב.
בחוק הגנת הצרכן ראיתי שניתן להטיל על בית העסק עיצום כספי (סעיף 22ג. (ב) (3), ועונשין (סעיף 23 (א)(2), ועקב נסיבות מחמירות סעיף הפרה בנסיבות מחמירות - סעיף 22ד.(א) וכן 23א.(ב)(4).
אבל אני לא מוצא את התרופות והפיצויים שניתן לתבוע *עבור הלקוח& אלא רק עונשים לבית העסק.
השאלה מה הלקוח שנפגע זכאי לקבל בפיצוי על הנזקים שנגרמו לו והעבורות שבוצעו כנגדו.
תודה,
עמית. | |
|
|
|
| 27/4/2021 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:35:29 |
| שלום רב עמית,
האם נגרם נסק מוכח?
אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 27/4/2021 14:31 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 14:31:12 |
| הנזקים הם רבים וכוללים בין היתר בבזבוז זמן רב בפניות רבות אל החברה, שיחות ארוכות בטלפון שכללו לא פעם הרמת קול ועצבים , והרגשת פגיעה בריאותית על ידי האדם המוטרד, בחיובים רבים שיכלו היו להמנע - אם לא היו מתקשרים כפי שמתחייב בחוק לאחר שהובר להם שאנחנו מבקשים שיפסיקו - לא היו מתקיימות עסקאות נוספות שגררו חיובים נוספים, ועוד.
בית העסק הבטיח פעמים רבות למחוק את פרטי האדם שפגעו בו מהמאגר והבטיח להפסיק ליצור עימו קשר, אך בפועל לאחר תקופה חזר ויצר קשר והפעיל לחצי שכנוע לצורך ביצוע חיובים נוספים בגין השירותים שכבר ביקשנו שלא לקבל הצעות נוספות בגינן (הובהר לבית העסק שאין ברצוננו לקבל מהם שום הצעה שיווקית משום סוג שהוא).
האם אלו עונים על ההגדרה?
בנוסף, האם מגיע לאדם שנגרמת כנגדו הפעלת השפעה בלתי הוגנת בנסיבות מחמירות כהגדרת החוק פיצוי ללא הוכחת נזק לפי פקודות הנזיקין - מכוח הפגיעה בעבירת הפעלת ההשפעה הבלתי הוגנת? או שעבירה על החוק הזה מקנה רק עונשים לבית העסק בדמות קנסות ועיצומים כספיים ועד כדי עונשי מאסר, כפי שראיתי שרשום בחוק? | |
|
|
|
| 27/4/2021 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 16:25:51 |
| שלום רב עמית,
בעניין הטענה להפרה על סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן- באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
במידה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 26/4/2021 13:34 |
מהדי |
 | | מחבר: | מהדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 13:34:16 |
| שלום,
קניתי רכב לאחרונה (שילמתי בהעברה בנקאית אך לא קיבלתי עדיין הרכב) והחברה מסרבת להנפיק לי קבלה או לאשר את קבלת הכסף ומתעקשת שייקח כ 7 ימי עסקים עד לאישור קבלת הכסף. האם החברה מחוייבת להנפיק לי קבלה? אם כן, מתוקף איזה חוק?
תודה
| |
|
|
|
| 27/4/2021 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 16:15:38 |
| שלום רב מהדי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שילמתי בהעברה בנקאית..."- האם יש לך הוכחה שהעברת את התשלום באופן הזה?
בכל מקרה, באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין הנפקת חשבוניות, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request | |
|
|
|
| 26/4/2021 11:54 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 11:54:58 |
| שלום רב, רציתי לקנות שרשרת בחנות תכשיטים. לאחר שהכרטיס שלי לא עבר על הסכום המלא, בית העסק חילק את הסכום לחצי והכרטיס שלי עבר על חצי סכום. לאחר מיכן התחרטתי וביקשתי החזר על החצי שעבר. אמרו לי שכרגע אין אפשרות להחזיר לי את הכסף ולחזור מחר. יצאתי מהחנות עם קבלה, ללא שרשרת ופחות 2,400 בבנק. עכשיו שאני מתכוננת לחזור לחנות, אם לא יחזירו לי את הכסף, רציתי לשאול מה אני אמורה לעשות לפי חוק הגנת הצרכן?
תודה | |
|
|
|
| 26/4/2021 12:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 12:11:42 |
| | לא ברור לי לחלוטין מחיר התכשיט, אבל ניתן לבטל עסקה כזו עד לסכום של 3000 ש"ח תוך יומיים. אחרת צריך לבדוק אם הליך המכירה היה חוקי. אין לי קשר מועצה. | |
|
|
|
| 26/4/2021 12:25 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 12:25:16 |
| | תודה על המענה משה ! הפריט בשווי 3,400 שקלים והעבירו לי כרטיס אשראי על 2,400 שקלים. | |
|
|
|
| 27/4/2021 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 15:59:53 |
| שלום רב עדי,
האם צוין במסמך שברשותך כי לא קיבלת את המוצר?
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מה קובעת המדיניות של בית העסק? | |
|
|
|
| 26/4/2021 11:41 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 11:41:30 |
| שלום,
לפני כחודשיים רכשתי ארון ובעת המכירה בחנות התחייבו לאספקה של 60 ימים.
אתמול התקשרו ואמרו שיש עיכוב והמוצר יגיעו בעיקר של חודש וחצי נוספים בנוסף ל 60 ימים שהתחייבו.
בקרוב אני נכנס לדירה חדשה והמצב הוא שאני נשאר בלי ארון שהוא ארון מרכזי בבית.
מה אפשר לעשות בנושא? אפשר לדרוש פיצוי?
תודה | |
|
|
|
| 27/4/2021 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 15:55:11 |
| שלום רב פבל,
מהי דרישתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 26/4/2021 11:01 |
נופי |
 | | מחבר: | נופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 11:01:44 |
| | קניתי כרטיס להופעה של אנדרי ריו בהיכל מנורה מבטחים בתאריך 04/11/21 דרך חברת ויאגוגו .קיבלתי כרטיס אלקטרוני בפייסבוק ראיתי הודעה של חברת לאן כי המארגנים לא יכבדו כרטיסים שלא נקנו דרך חברת לאן..כיצד אוכל לדעת אם הכרטיס שברשותי יכובד ותקף | |
|
|
|
| 27/4/2021 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 15:20:18 |
| שלום רב נופי,
עליך לברר מול בית העסק ממנו נרכש המוצר.
| |
|
|
|
| 26/4/2021 01:06 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 01:06:13 |
| הזמנתי רהיט מנגר. כאשר הגיש לי הצעת מחיר נוסח ההודעה היה "4500 פלוס מע"מ". אני לתומי הנחתי שמדובר במחיר כולל. ביצעתי אצלו 2 עסקאות בעבר והמחיר שציין בעבר תמיד היה מחיר כולל.
כעת, לאחר מסירת הרהיט המוכן, הוא דורש שאשלם לו תוספת - 700 שקלים בעבור מע"מ.
ניסיתי להבין האם החוק לצידי כאן - כלומר:
- האם הנגר עבר על החוק כאשר לא ציין את המחיר הכולל?
- האם הנוסח "4500 פלוס מע"מ" עומד בדרישת המחוקק בנוגע להצגת המחיר?
תודה | |
|
|
|
| 27/4/2021 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:57:35 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב בית עסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי.
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו מחיר כולל, כדלקמן:
"17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון הוראות הדין וכן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 25/4/2021 22:21 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 22:21:15 |
| שלום
1. לפני כחודש החזרתי שמלה לאתר אונליין ישראלי בו רכשתי אותה. ההחזרה התבצעה באמצעות שליח מטעם האתר, באותו היום בו המשלוח התקבל.
טרם קיבלתי את הזיכוי הכספי למרות שכתבתי לאתר מספר פעמים וקיבלתי שירות לקוי, האם זה חוקי?
2. אני מעוניינת להחזיר שמלה נוספת לאותו אתר ולקבל זיכוי כספי. לפי תקנון האתר ניתן להחזיר פריטים ולקבל זיכוי עד 7 או 14 ימי עסקים בלבד. מה אני יכולה לעשות? אני לא מעוניינת בזיכוי באתר משום שחווית השירות באתר נפגמה לי ואינני מעוניינת לרכוש שם יותר.
תודה רבה | |
|
|
|
| 27/4/2021 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:32:10 |
| שלום רב חיה,
לעניין שאלתך הראשונה- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לביטול העסקה במועד הקבוע בדין, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
לעניין שאלתך השנייה- מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי המוצר סופק לך(תאריך)? | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:17 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:17:57 |
| שלום, ביצעתי רכישה של שולחן בחנות אינטרנטית ושילמתי דרך PAYPAL בתשלום אחד שכלל גם את דמי המשלוח.
בדיעבד, בתנאי השילוח היה כתוב שמוביל לא מעלה את המוצר במדרגות- חשוב להמשך.
חברת השליחויות לא תיאמה איתי מתי נוח לי לקבל את משלוח ופשוט שלחה לי הודעה יומיים לפני הגעת השליח. לא היה לי איך ליצור איתם קשר טלפוני אלא רק בצ'אט שכמעט ולא נעניתי בו, לאחר דין ודברים במשך שבוע, שוב שלחו לי הודעה מתי הם מגיעים וללא התייחסות לבקשה שלי שפשוט ישאירו מחוץ לדלת- כן שאלה כמה מדרגות אבל לא הייתה התייחסות לאחר מכן.
השליח עצמו הוא שטען שאסור לו לעלות במדרגות וזה כתוב בהזמנה.
עברו 13 ימים מההזמנה והתשלום וביקשתי לבטל את ההזמנה וכעת החברה מבקשת לקזז את דמי המשלוח הלוך וחזור למרות שהמוצר כלל לא סופק ולאחר שהבהרתי שאם הייתי אכן רואה את ההודעה (שהם טוענים שמופיעה בגדול- והיא לא) שהשליח לא עולה במדרגות לא הייתי מבצעת מהאתר שלהם את ההזמנה.
האם מותר להם במצב כזה לדרוש ממני את דמי המשלוח כאשר השליח אפילו לא הגיע לכתובת שלי? | |
|
|
|
| 26/4/2021 18:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 18:17:42 |
| שלום רב ליאורה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... מבקשת לקזז את דמי המשלוח הלוך וחזור..."- האם התשלום בעבור המשלוח היה כלול במחיר הכולל של העסקה או שמא מדובר בעסקה נפרדת לבית עסק הנותן שירות משלוחים?
| |
|
|
|
| 26/4/2021 18:21 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 18:21:44 |
| בחשבונית יש שורה של מוצר ושורה של משלוח. כעת מבקשים לקזז פעמיים את המשלוח= הלוך+חזור.
כל זאת למרות ששנייה אחרי שקיבלתי את הסמס על המשלוח (פעם אחת מרביעי על חמישי ופעם אחת מחמישי על ראשון- והם התייחסו לזה כאלה התרעה של 3 ימים) הודעתי להם שלא אוכל לקבל את המשלוח וחברת השליחויות בכל זאת הוציאה פעמיים את מהשלוח וכעת בתיעוד מצויין כי האספקה נכשלה וכעת כי אני מסרבת לקבל את המשלוח כי אני מבקשת לבטל את ההזמנה.
| |
|
|
|
| 27/4/2021 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 10:13:07 |
| שלום רב ליאורה,
עקרונית, סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, והיות שאת טוענת כי:
"...וחברת השליחויות בכל זאת הוציאה פעמיים את מהשלוח וכעת בתיעוד מצויין כי האספקה נכשלה וכעת כי אני מסרבת לקבל את המשלוח..."- על פניו יהיה עליך לשלם לבית העסק בגין שירות המשלוח.
| |
|
|
|
| 27/4/2021 13:19 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:19:39 |
| | מבינה את העניין מול בית העסק, אך לא מול חברת השליחויות. אשמח שיחזרו אלי להסבר- 0543088583 או למייל liorasiyak@gmail.com | |
|
|
|
| 25/4/2021 21:24 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 21:24:21 |
| שלום.
יש לי תלונה על בזק.
פניתי אליהם במייל, קיבלתי מענה במייל, המענה אינו מספק אותי.
האם זה מספיק כדי להתלונן אצלכם ?
כי אתם כותבים שאפשר להגיש תלונה רק אחרי פנייה בכתב לבעל העסק.
גם זה נקרא 'פניה בכתב' ?
תודה
| |
|
|
|
| 27/4/2021 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:15:50 |
| שלום רב שמואל,
אם כך, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 25/4/2021 13:28 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:28:26 |
| לשון סעיף ההגדרות מחריג את המושג "תוכנה" מהגדרה של מידע בחוק המחשבים.
"מידע" - נתונים, סימנים, מושגים או הוראות, למעט תוכנה, המובעים בשפה קריאת מחשב, והמאוחסנים במחשב או באמצעי אחסון אחר, ובלבד שהנתונים, הסימנים, המושגים או ההוראות אינם מיועדים לשימוש במחשב עזר בלבד;
מה הדין במצב בו נסגרה עסקה לרכישת תוכנה, באופן פרונטלי שאינו מכר מרחוק והלקוח שלא ביצע כל שימוש מוצר מבקש להחזיר?
| |
|
|
|
| 27/4/2021 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:04:42 |
| שלום רב אופק,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, במידה שהעסקה אינה צרכנית, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 27/4/2021 13:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:12:10 |
| במידה ואתה לקוח פרטי:
6. (א) זכות הביטול כאמור בתקנות אלה לא תחול לגבי –
(7) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995;
(8) טובין הניתנים להחלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית; | |
|
|
|
| 25/4/2021 17:29 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 17:29:41 |
| רכשתי כרטיסיה של אימונים אישיים במחיר מוזל לאחר מספר אימונים החלטתי לבטל ולבקש את החלק היחסי שמגיע לי אמרו לי בגלל שרכשתי חבילה קיבלת מחיר מוזל ובגלל הביטול שאני מבקש החישוב יהיה לא לפי המחיר המוזל אלא לפי אימון בודד האני דורש שהחישוב יהיה לפני הכרטיסייה ולא חישוב אלפי אימון בודד לפי החוק מה אני אמור לקבל
תודה | |
|
|
|
| 27/4/2021 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 13:10:15 |
| שלום רב אבי,
מה מופיע לך בהסכם ההתקשרות בניכם(ככל שיש ברשותך העתק מההסכם)?
| |
|
|
|
| 25/4/2021 17:28 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 17:28:55 |
| איזשהיא חברה של "קופסאות הפתעה" הבטיחה שבקופסה שהצרכן יקנה יהיו מוצרים בשווי של לפחות 1000 ש"ח. בפועל הצרכן קיבל קופסה עם מוצרים שהשווי שלהם ממש לא מגיע לאלף שקל. האם זה חוקי? זה לא הטעייה? הצרכן הרי קנה את הקופסה במחיר שבו היא נמכרה (250 ש"ח) כי התלהב מהפרסום של שווי המוצרים, לא משנה מה הם, זה כבר הקונספט של הקופסא, שהיא "קופסת הפתעות". אז השאלה היא - האם זה חוקי? לפרסם משהו אחד בשביל למשוך את הצרכן ובפועל לתת לו משהו בעל ערך מופחת?
| |
|
|
|
| 27/4/2021 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/04/2021 | | שעה: | 10:16:29 |
| שלום רב אוראל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הבטיחה שבקופסה שהצרכן יקנה יהיו מוצרים בשווי של לפחות 1000 ש"ח..."- האם יש לך ראיה לכך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 22/4/2021 13:25 |
חנה פולצ'ק |
 | | מחבר: | חנה פולצ'ק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/04/2021 | | שעה: | 13:25:42 |
| אני מנויה במועדון כושר מספר שנים. בעקבות הקורונה חדרי הכושר ניסגרו.
בחודש פברואר היתה פתיחה מחדש של חדרי הכושר וברכות השחיה.
הנהלת המוערון החליטה שעם הפתיחה המועדון מתחדש לכל המנויים.
אני ביקשתי להקפיא את המנוי שלי למספר חודשים אבל סורבתי.
השאלה: האם המועדון יכול לחייב אותי להתאים את עצמי להחלטות וזמנים שלהם ?
בתודה מראש
חנה
טלפון: 0506264278
דואל: hanapolachek@gmail.il | |
|
|
|
| 25/4/2021 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:34:51 |
| שלום רב חנה,
ראשית, באפשרותך לעיין בהנחיות של משרד הבריאות תחת הכותרת:
"הנחיות לשגרה בזמן קורונה", בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/ramzor-cites-guidelines?chapterIndex=1 בו מופיע המידע לפיו:
"ספורט
ניתן לפתוח ולהפעיל:
התו הירוק בספורט חדרי כושר וסטודיו - פעילות תחת התו הירוק
תפוסה: אדם אחד לכל 7 מ"ר או עד 20 אנשים בחלל סגור ועד 100 אנשים בשטח פתוח – הגבוה מביניהם.
בתיאום מראש.
מחיצות או הפרדה של 2 מטרים בין מתקנים ובין מתאמנים.
ג'קוזי פתוח רק לאנשים שהגיעו יחד."
שנית, במידה שאת מעוניינת שנברר בעניין אנא פני בראשונה לבית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 26/4/2021 20:53 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 20:53:33 |
| | אם הגעתי לשיעור והיו יותר מ20 בנות במהלך השיעור, האם מותר להם לחייב אותי על שיעור כזה שנכחו בו 30+ בנות? | |
|
|
|
| 25/4/2021 15:56 |
ינון |
 | | מחבר: | ינון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:56:20 |
| רכשתי מיטה לפני כשלושה חודשים ודופן המיטה נשבר לשניים, החברה טוענת שאין אחריות על שבר.
איך אפשר לפעול בנושא? | |
|
|
|
| 26/4/2021 18:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 18:20:54 |
| שלום רב ינון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...החברה טוענת שאין אחריות על שבר..."- האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר? אם כן, מה מופיע בו?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך של המוצר.
| |
|
|
|
| 25/4/2021 15:41 |
יהורז בן יהודה |
 | | מחבר: | יהורז בן יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:41:28 |
| נתקלתי בפרסום בפייסבוק של חברה מוכרת המקיימת מבצע על מכשיר כלשהו, בפוסט עצמו הוצג מחיר של 2.799 שח, ובתמונה 2,799 שח, איזה מחיר אני יכול לדרוש מהחברה לשלם עבור המכשיר?
| |
|
|
|
| 26/4/2021 18:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 18:09:14 |
| שלום רב אדון,
האם השוני הוא בנקודה שצוינה במחיר? ייתכן שלכאורה מדובר בטעות סופר.
| |
|
|
|
| 25/4/2021 15:02 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 15:02:37 |
| שלום
קנינו טלוויזיה חדשה בחנות למוצרי חשמל (שקם אלקטריק). כאשר היא סופקה לביתנו לא נאמר לנו כי צריך להזמין מתקין וניתן לפתוח לבד. פתחנו את הטלוויזיה לבד כחודש לאחר שסופקה (עמדה בדירה חדשה בתוך הקרטון), וכאשר חיברנו לחשמל ראינו שיש שבר במסך. אנחנו לא יודעים ממה השבר נגרם. כאשר פנינו ליבואן ישפאר נאמר לנו שהם לא לוקחים אחריות מכיוון שפתחנו את הקרטון לבד (בדיעבד ראינו שהייתה מדבקה קטנה על הקרטון).
חשוב לציין שמדובר בטלוויזיה יקרה שלא ניתן לעשות בה שימוש כלל.
מה ניתן לעשות כעת במצב בו אנחנו נמצאים ? | |
|
|
|
| 26/4/2021 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 18:06:15 |
| שלום רב דליה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... וכאשר חיברנו לחשמל ראינו שיש שבר במסך. אנחנו לא יודעים ממה השבר נגרם. כאשר פנינו ליבואן ישפאר נאמר לנו שהם לא לוקחים אחריות מכיוון שפתחנו את הקרטון לבד (בדיעבד ראינו שהייתה מדבקה קטנה על הקרטון)..."- האם עיינתם בתעודת האחריות? אם כן, מה צוין בה?
עקרונית, תקנות 4 ו-5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
(ג) הוסכם בין הצדדים כי הצרכן יודיע ליצרן על המועד לביצוע ההתקנה או מתן ההדרכה, יבצע היצרן את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבעה ימים מיום דרישת הצרכן, ובלבד שהתקופה שחלפה מיום מסירת הטובין לצרכן ועד יום דרישת הצרכן לא תעלה על שנה, זולת אם הוסכם בין הצדדים על תקופה ארוכה יותר.
תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן."
לפיכך, עליך לעיין בתעודת האחריות ולראות מה דרישת היבואן/יצרן.
לעניין הטענה כי:
"...פתחנו את הטלוויזיה לבד כחודש לאחר שסופקה... וכאשר חיברנו לחשמל ראינו שיש שבר במסך..."-יש לציין כי במקרה בו יש מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 25/4/2021 14:22 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 14:22:06 |
| האם חובה לציין ארץ ייבוא של הדג במוצרים שמכילים דגים כגון סלמון מעושן?
למשל סלמון מעושן של סלטי שמיר כתוב דג אטלנטי אבל לא מצוין הארץ יבוא,
אשמל לתשובה,
תודה,
אלי. | |
|
|
|
| 26/4/2021 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 17:47:31 |
| שלום רב אלי,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל רשות המזון במשרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 25/4/2021 13:20 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2021 | | שעה: | 13:20:01 |
| | הי לכם..מי אביבים עקלו לי כסף מהחשבון בנק על חשבונות מונפחים מצדם..מה הצעדים שאני יכול לעשות כדי לפעול מולם ולהחזיר את הכסף? | |
|
|
|
| 26/4/2021 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2021 | | שעה: | 16:47:05 |
| שלום רב אדון,
האם מדובר בהליך של הוצאה לפועל? אם כן, עליך להתייעץ מול עו"ד פרטי.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- רשות המים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/water_authority
לאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל לפנות לנציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
|