| 1/5/2021 15:55 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2021 | | שעה: | 15:55:40 |
| צהריים טובים,
פניתי לפני מספר שבועות לשירות לקוחות של בית העסק ממנו רכשתי מספר זוגות נעליים בעסקת מכר מרחוק. בית העסק מציע פניה לשירות הלקוחות רק באמצעות שליחת מייל או הודעה בוואטסאפ וכך עשיתי. פניתי אליהם וביקשתי הארכה של מעבר ל-14 יום להחזרת הפריטים (כמו שמצוין שאפשר לעשות בתקנון האתר שלהם) כיון שנכנסתי לבידוד ולא היה באפשרותי לצאת החוצה ולהחזיר את הפריטים.
לאחר מספר פניות שנעשו גם בהודעות וואטסאפ וגם במיילים, בנוסף לתזכורות שנשלחו קיבלתי מענה רק לאחר *שבועיים* שלא ניתן להחזיר את הפריטים כיון שמדובר בפריטי חורף.
באתר שלהם בזמן הרכישה הם לא ציינו שום דבר שכזה. ומעבר לכך, אולי אם הם היו עונים לי מהר יותר ולא הייתי זוכה להתייחסות רק לאחר שבועיים, עוד היה ניתן להחזיר פריטי חורף.
ניסיתי לברר איתם מאיזה תאריך לא ניתן להחזיר פריטי חורף כדי לברר האם הבעיה נוצרה עקב אי קבלת התייחסות מהירה יותר מהם, אך לא זכיתי למענה.
מה אומרות התקנות לגבי מתן מענה משירות לקוחות? תוך כמה זמן על שירות לקוחות לתת תשובה לפנייה של צרכן?
אודה לתשובתכם,
בברכה,
מיטל
| |
|
|
|
| 3/5/2021 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 13:45:56 |
| שלום רב מיטל,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מהמכתבים שנשלחו לחברה, חשבונית, העתק מהתקנון של החברה). | |
|
|
|
| 6/5/2021 00:37 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2021 | | שעה: | 00:37:58 |
| שלום רב,
תודה לך על המענה. הגשתי תלונה פה באתר על פי המלצתך.
| |
|
|
|
| 4/5/2021 12:28 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2021 | | שעה: | 12:28:44 |
| שלום, קיבלתי במתנה זוג מטבעות כסף בשווי 700 שקל, הגעתי לאחד הסניפים של הרשת כדי להחליף ולא מצאתי שום דבר מתאים. ביקשתי זיכוי, ויום למחרת בדקתי בסניף נוסף וגם חיפשתי בקטלוג האינטרנטי, ולצערי לא מצאתי משהו מתאים וביקשתי החזר כספי.
נאמר לי שהייתי צריכה לבקש החזר כספי מייד, ומאחר שכבר קיבלתי זיכוי אין באפשרותם לתת לי החזר כספי.
האם זה נכון? מה קובע החוק בעניין הזה?
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 5/5/2021 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:55:04 |
| שלום רב שרון,
האם המוצר שקיבלת במתנה הן טבעות?
מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1.עלות המוצר לא יעלה על 3000 ש"ח
2.שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן
3.שלא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות
לפיכך, מתיאור בפנייתך היות שמתחילה ביקשת לבצע החלפה ולא ביטול עסקה, על פניו, הדבר עלול להיחשב כמי ש"ויתר" על זכותו לבטל את העסקה, ולכן, באפשרותך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין בחנות ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 5/5/2021 15:27 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 15:27:42 |
| שלום, תודה על התשובה.
קיבלתי במתנה מטבעות יודאיקה (לא טבעות).
נאמר לי שמדיניות ההחזר על פריטים שאינם תכשיטים היא 14 יום.
אז החוק קובע שאם מבקשים זיכוי מוותרים על הזכות לביטול עסקה?
| |
|
|
|
| 5/5/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 15:33:00 |
| שלום רב שרון,
תודה על ההבהרה.
במקרה המתואר, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 4/5/2021 13:57 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2021 | | שעה: | 13:57:14 |
| נרשתי בקיץ לשומרי משקל. מדובר בעסקה סגורה בכ"א שמאפשרת להגיע למפגשים פרונטליים על פני X זמן. בזמן הסגר השני המפגשים נפסקו והתחדשו רק לפני שבועיים.
עוד לפני שחזרו המפגשים (כלומר לפני למעלה משבועיים) ביקשתי לבטל את שארית המפגשים שעומדים לזכותי ולקבל כספי חזרה ונתקלתי בסירוב (לדבריהם הבקשה נעשתה יותר משבועיים אחרי שהצטרפתי, ההקפאה לא נעשתה בגללם אלא בגלל הסגר שנכפה על כולם. מבחינתם המנוי הוקפא ולאחר חזרה לשגרה שוחרר)
אשמח לדעת אם יש דברים בגו ואם אני אכן יכולה לדרוש לבטל את החלק שנשאר לי ולקבל כספי חזרה.
תודה | |
|
|
|
| 5/5/2021 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 15:02:21 |
| שלום רב עדי,
מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בכל מקרה ועל מנת לבדוק בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/5/2021 13:25 |
סופיה |
 | | מחבר: | סופיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2021 | | שעה: | 13:25:23 |
| מוצר חשמלי שנקנה ועדין תחת תקופת האחריות התקלקל לנו. התקשרנו לשירות לקוחות פעמים רבות, כל פעם נאמר לנו שיחזרו אלינו לקבוע הגעה של טכנאי, נאמר שיקח 7-21 יום רק להגיע למצב שקובעים איתנו בכלל.
עבר כבר חודש ואנחנו עדין מחפשים אותם בנרות, כל פעם מבטיחים לנו מחדש שיתקשרו ודבר לא קורה.
האם זה חוקי?
* מדובר ברשת מוצרי ספורט מהגדולות בארץ. | |
|
|
|
| 5/5/2021 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 14:52:17 |
| שלום רב סופיה,
מה המוצר שנרכש?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
| |
|
|
|
| 3/5/2021 21:08 |
מאירה |
 | | מחבר: | מאירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 21:08:05 |
| חברת אופיר טורס גבתה עמלה גבוהה עבור החזר טיסות שוטלו ע"י חברת התעופה.
הכסף מחברת התעופה חזרבמלואו לאופיר טורס.
לא צויין שכשתי את הכרטיסים לפני שנה וחצי אודות העמלה
האם ניתן לקבל חזרה את העמלה?
כמו כן חברת אופחר טורס החזירה לי רת התשלום עבור הטיסות שבוטלו רק לאחר
קבלת ההחזר מחברת התעופה, מעל חצי שנה מביטול הטיסה.
| |
|
|
|
| 5/5/2021 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:42:38 |
| שלום רב מאירה,
בפנייתך את מציינת כי:
"חברת אופיר טורס גבתה עמלה גבוהה עבור החזר טיסות שוטלו ע"י חברת התעופה..."- מתי נגבה ממך העמלה?
האם בהסכם ההתקשרות מופיע סעיף בדבר העמלה?
| |
|
|
|
| 3/5/2021 20:34 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 20:34:35 |
| שלום,
אני מנוי ברשת הולמס פלייס מזה כשמונה שנים. לאחר חידוש הפעילות עם שחרור מגבלות הקורונה, החליטו בסניף בו אני מתאמן לצמצם את שעות הפעילות. ימי שבת שהיו פתוחים במקור בין 9:00-19:00 בוטלו, והסניף סגור. בימי שישי צומצמה הפעילות בשעתיים ובמהלך השבוע קוצרו שעות הפעילות בין שעה לשעתיים. צמצום שפוגם ביכולתי למצות את זמני האימון. כמיותר לציין שעלות המנוי החודשי לא הופחתה. ביקשתי להתנתק מהחברה ולבטל את המנוי, אך מאחר שבתקופת הסגר הם הקפיאו את המנוי - מועד פקיעת המנוי שלי התארך עד אוקטובר 21, ואם ברצוני לסיים את ההתקשרות קודם לכן, עליי לשלם דמי ביטול (סוגיה שמוזכרת בחוזה), בסך של 400 ש"ח. האם המהלך שלהם חוקי כאשר הם שינו באופן חד צדדי את זמני הפעילות שעל פיהם התקשרתי עמם מראש? | |
|
|
|
| 5/5/2021 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:35:01 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ימי שבת שהיו פתוחים במקור בין 9:00-19:00 בוטלו, והסניף סגור. בימי שישי צומצמה הפעילות בשעתיים ובמהלך השבוע קוצרו שעות הפעילות בין שעה לשעתיים..."- האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק בכתב לבירור העניין?
אם כן, מה היתה תגובתם?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2021 20:12 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 20:12:29 |
| קניתי מכנסי בגד ים של בנים (כמו מכנס ספורט) והמידה היתה קטנה מאוד. קטנה עד כדי שהמכנסיים לא עברו את הירכיים. כמובן שתויות הבגד לא הוסרו וגם נשמרה הקבלה. לא הסכימו להחליף מידה בטענה שהחוק אינו מאפשר החלפת בגדי ים. האם זה נכון שהחוק לא מאפשר להחליף מידה בתנאים הנ"ל? האם בגד-ים שכזה הוא בגד ים באופן מוחלט? ולמה בקניה באינטרנט כן אפשר אפילו להחזיר ולקבל זיכוי כספי ובחנות אפילו לא להחליף? מה ההבדל?
באתר שלכם מצאתי לגבי בגד-ים רק לגבי ביטול עיסקה ולא לגבי החלפה
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 5/5/2021 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:25:27 |
| שלום רב דנה,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה המדיניות קובעת?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1.לא מדובר בהלבשה תחתונה לרבות בגדי ים
2.עלות המוצר עולה על 50 ש"ח
3. שתווית המחיר אם ישנו לא הוסרה
4. לא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן
לפיכך, היות שמדובר ב:"... בגד ים של בנים..." שנרכש פיזית בחנות הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, על כן, באפשרותך לבדוק אם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות ולפעול בהתאם לקבוע במדיניות החנות. | |
|
|
|
| 2/5/2021 08:55 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2021 | | שעה: | 08:55:56 |
| שלום רב,
קיבלתי שירות יעוץ שינה מאחת היועצות בשוק. היא נתנה לי הצעת מחיר בטלפון של 2,200 שח ולאחר מכן העבירה לי הצעת מחיר במייל ובטעות היא העבירה הצעת מחיר של לקוחה אחרת עבור אותו השירות שהיא נותנת לי ושם מופיע מחיר של 1,000 שח בלבד (!!!), כלומר היא נתנה לי מחיר 120% גבוה יותר ממה שהיא נתנה ללקוחה אחרת.
האם על סמך זה אני יכולה לדרוש ממנה לשלם את אותו הסכום, כמו שאם אגיע לסופר ועל המוצר תהיה מדבקה עם מחיר יותר נמוך ממה שמופיע בקופה, לפי חוק אשלם את המחיר הזול ביותר שמופיע על המוצר?
תודה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 3/5/2021 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 15:16:43 |
| שלום רב נינה,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מה היתה תגובת בית העסק? | |
|
|
|
| 5/5/2021 11:38 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 11:38:14 |
| | פניתי ליועצת ואמרתי לה האם היא מודעת לכך שהיא שלחה לי הצעת מחיר של לקוחה אחרת עם מחיר נמוך יותר עבור אותו השירות. היא ענתה לי שזו לקוחה שיש לה קשיים כלכליים לכן נתנה לה הנחה והיא ממשיכה לדרוש ממני שאשלם את מלוא הסכום 2,200 (עד היום שילמתי לה 1,000 בלבד כפי שמופיע בהצעה שנשלחה). כמו כן אציין שהתהליך גם לא צלח וביקשתי ממנה להפסיק אותו כי אנחנו מרגישים שזה רק מזיק לילדה שלנו וישנה הידרדרות משמעותית בהתנהגות ובמצבה הרגשי, אחרי שאני מנסה ליישם את השיטה שלה לילדה נהיו התקפי זעם בבית וגם בגן שאנחנו לא מצליחים להתגבר עליהם והיא לא ממש לוקחת אחריות על כך ואמרה לי שגם ככה התהליך הסתיים ואנחנו לא "תפסנו את השיטה" ואם ארצה להמשיך בתהליך עליי לשלם לה מחדש על התהליך (בנוסף ל-2,200 שח שהיא דורשת שאשלם). עד היום שילמתי לה 1,000 שח כמו שמופיע בהצעה שהיא שלחה אציין גם שמעולם לא קיבלתי חשבונית מס או קבלה, 500 שח שולמו במזומן ו-500 בהעברה בביט רק עליהם יש לי הוכחה באפליקציה על התשלום. | |
|
|
|
| 5/5/2021 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:17:01 |
| שלום רב נינה,
לעניין הטענה כי אינך שבעת רצון מהשירות , אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואופן ביצוע התשלום(ואם לא קיבלת חשבונית תצייני זאת) ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2021 18:14 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 18:14:10 |
| שלום רב
היום באו להתקין שיש בביתי לאחר שהיה מודד מטעם החברה.
השיש לא הגיע בעובי המתאים (לא הגיע עם קנט והעובי היה 1.2 במקום 2) והחיתוכים של הכיריים והגז לא נעשו לפי המידות.
אציין שהחברה לקחה אחריות ואמרה שתביא שיש חדש. השאלה אם מגיע לי פיצוי כלשהו לפי החוק על העיכוב.. בזבוז זמן.. עיכוב בכניסה לדירה וכדומה. תודה | |
|
|
|
| 5/5/2021 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 13:13:11 |
| שלום רב עדי,
בהנחה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולדרוש פיצויים בגינו מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 3/5/2021 15:04 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 15:04:17 |
| שלום רב,
האם ישנה חובה להפריד בחשבונית ללקוח בין עלות המוצר לעלות הפיקדון? או שאפשר להציג בחשבונית את המחיר הכולל מוצר+ פיקדון?
במידה וחייב להפריד, אשמח שתפנו אותי לתקנה הרלוונטית.
האם הדבר רלוונטי רק עבור מכירה ללקוח סופי או גם בין משווק לבית עסק?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 5/5/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 12:57:41 |
| שלום רב יעל,
האם המוצר נרכש לשימושו האישי, ביתי או משפחתי?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי.
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "מחיר כולל", כדלקמן:
"17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה." | |
|
|
|
| 3/5/2021 11:21 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 11:21:58 |
| היי
האם לאור העובדה שהמדינה אסרה על הנסיעה לאוקראינה אהיה זכאי להחזר כספי ללא קשר לתנאים שהוגדרו ברכישת הכרטיס? הכרטיס במקור ללא אפשרות החזרה וזיכוי
תודה מראש
| |
|
|
|
| 5/5/2021 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 12:19:20 |
| שלום רב קובי,
על מנת לברר את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תענה על שאלות הללו:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
כיצד בוצע העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית? | |
|
|
|
| 3/5/2021 08:39 |
דימה דובנוב |
 | | מחבר: | דימה דובנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 08:39:54 |
| רציתי לרחוש מכונת קפה משולבת עם מקציף חלב והמוכר המליץ לי על מכונה ורכשתי אותה , הגעתי הביתה ובדקתי שמכונה עובדת אז התחלתי לעבור על ההוראות, וכמו שרשום בהוראות מילאתי מים הדלקתי את המכונה ואז ראיתי שבהוראות רשום שהצינור שמקציף חלב לא מקציף אלה רק מוציא מים חמים ולכן הלכתי להחזיר את המוצר בגלל שהמוצר לא עושה את מה שרציתי כמובן שהייתה לי קבלה והמוצר היה תקין לחלוטין , לטענת המוכר בגלל שנעשה שימוש במכונה הוא לא רוצה לעשות לי החזר, לאחר ויכוח המוכר אמר שמסכים לעשות החזר רק אם אני ישלם את המע"מ ועוד איזה מס על הרכישה כי אחרת לא משתלם לו להחזיר לי כסף , מכיר המכונה היה 180 ש"ח שילמתי בכרטיס דיירקט .
לא הסכמתי לתנאי זה לבנתיים לא החזרתי את המכונה עברו מאז 4 ימים ,
| |
|
|
|
| 5/5/2021 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 09:33:42 |
| שלום רב דימה,
ככל שבוצעה הרכישה בחנות, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
במידה שהעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרת לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1. המוצר לא חובר לחשמל(חיבור מעיד על שימוש במוצר)
2. שלא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן, שהיה והעסקה בוצעה בחנות, הרי שלא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
יחד עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, על כן, במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך להטעיה במוצר הרי שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2021 14:27 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 14:27:47 |
| שלום רב ,
רכשתי היום קורס אינטרנטי להדרכת הורים . לאחר 20 דקות קיבלתי את ה"קורס" למייל ,נכנסתי לעיין ונדהמתי מספר סרטונים שחלקם לא עולה על דקה וכמה הערות מתחת נאגדו ונקראו קורס. פניתי לבעל העסק וסיפרתי לו את הרגשתי . תגובותו הייתה נסי את לא תתחרטי. החלטתי לצפות באחד הסרטונים ,3 דקות של סרטון שעוד יותר הגבירו אצלי את ההרגשה שקורס זה ממש לא! פניתי לבעל העסק וביקשתי לבטל. בעל העסק אמר שלצערו לא ניתן וצר לו שזו הרגשתי ואיחל לי בהצלחה.במקביל הסיר אותי מיידית מקבוצת וואטס אפ של העסק שלו. אודה לתשובתכם לגבי זכויותיי.
תודה | |
|
|
|
| 5/5/2021 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 09:25:13 |
| שלום רב ליאת,
ראי את המענה מטה.
| |
|
|
|
| 3/5/2021 12:38 |
צוק |
 | | מחבר: | צוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 12:38:44 |
| יש ברשותי תו שי ע"ס 150 ש"ח בכרטיס נרשם שאין כפל מבצעים כמו כן מצוין שבמידה ונרכש מעל הסכום בתו ניתן לקבל ארבעים אחוז הנחה.
הייתי בחנות וראיתי שכל המוצרים ב 70% הנחה.
ניסיתי לרכוש ונטען שלא ניתן לרכוש באמצעות הכרטיס מוצר בהנחה אלא במחיר מלא בלבד .
פניתי לחברה שהנפיקה את התו והם טענו שלא ניתן לרכוש במבצעים היות ונרשם כפל מבצעים.
אינני מבינה לא דרשתי כפל מבצעים אלא רכישה במבצע אחד בלבד.
האם תו קניה נחשב למבצע בעצמו? ישנם תווי קניה של חברות אחרות שעליהם רשום במפורש שלא ניתן לרכוש פריטי מבצע מה שבתו זה לא רשום.
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 3/5/2021 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 17:50:06 |
| שלום רב אדון,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/5/2021 23:33 |
צוק |
 | | מחבר: | צוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 23:33:22 |
| אינני מבינה ,כבר ציינתי שפניתי אליהם והתשובה שלהם הייתה זה מה יש וכנראה שיש לי זמן מיותר.
תוי השי הם של חברת סולתם והם ניתנו במסגרת שי לחג לעובדי מתן חן.
ברצוני להבין האם הדבר חוקי והאם מותר להם לעשות זאת. | |
|
|
|
| 5/5/2021 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 09:17:00 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בכרטיס נרשם שאין כפל מבצעים כמו כן מצוין שבמידה ונרכש מעל הסכום בתו ניתן לקבל ארבעים אחוז הנחה.
הייתי בחנות וראיתי שכל המוצרים ב 70% הנחה..."- האם יש לך העתק מהפרסום בחנות?
על מנת לברר בעניין אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מפנייתך אל החברה בכתב, צילום כרטיס , העתק מהפרסום). | |
|
|
|
| 3/5/2021 08:34 |
פרטי |
 | | מחבר: | פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 08:34:40 |
| שלום,
במידה ורכשתי בגדים מהאינטרנט מחנות בארץ, ההזמנה נעשתה ב 21.4.21 אבל סיפקו לי אותה רק אתמול, אתמול כבר הלכתי לחנות להחזיר ולא היו מוכנים להחזיר לי את הכסף, האם יש משהו לעשות? | |
|
|
|
| 3/5/2021 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 17:41:05 |
| שלום רב אדון,
מה היה מועד אספקת המוצר, ככל שנקבע בהסכם?
האם בעת ביצוע העסקה נמסר לך טופס גילוי נאות, בו מפורטים בין היתר, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אבל סיפקו לי אותה רק אתמול, אתמול כבר הלכתי לחנות להחזיר ולא היו מוכנים להחזיר לי את הכסף..."- האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
מה הסיבה לסירוב?
| |
|
|
|
| 3/5/2021 20:35 |
פרטי |
 | | מחבר: | פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 20:35:20 |
| בחורה*
אלה בגדים מרשת די מוכרת בארץ. שום דבר לא יוצר במיוחד, לקח להם זמן לאסוף את הפריטים מכל מיני סניפים בארץ.
לא נמסר שום טופס גילוי נאות לגבי ביטול עסקה.
אבל באתר רשום
שאם לא מתאים אין בעיה אפשר להחליף
החלפות והחזרות יכולות להתבצע בחנויות הרשת כאשר הן יפתחו בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
ביטול עסקה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010 וחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981
והייתה מצורפת להזמנה גלויה שאפשר להחליף/להחזיר
| |
|
|
|
| 5/5/2021 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 08:54:36 |
| שלום רב גברת,
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק (עסקה הנעשית ללא נוכחות משותפת של הצדדים), לא ברור מדוע נגשת לחנות לבטל את העסקה? האם שלחת הודעה בכתב אל בית העסק מולו בוצעה העסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 3/5/2021 09:24 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 09:24:53 |
| | קניתי נעליים באתר באינטרנט (אונליןן) בסכום של 169.90 ש"ח. כשקיבלתי את המוצר היה כתוב על הקופסא שהמחיר המומלץ לצרכן הינו 99.90. האם הם צריכים לזכות אותי? לפי איזה מחיר צריך להתייחס בקנייה הזו? | |
|
|
|
| 5/5/2021 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 08:43:45 |
| שלום רב אתי,
ראשית, הקפצת השאלה, מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את מחירו הכולל של המוצר ובמטבע ישראלי וסעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג.
לשאלתך בעניין:"...כשקיבלתי את המוצר היה כתוב על הקופסא שהמחיר המומלץ לצרכן הינו 99.90. .."- יצוין כי מחיר מומלץ לצרכן הינו בגדר המלצה ולכן בית העסק רשאי לנקוב את המחיר לפי שיקול דעתו. | |
|
|
|
| 26/8/2020 10:59 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 10:59:51 |
| 1. האם זה לגיטימי, שחברת נסיעות, שדרכה הוזמנו כרטיסי טיסה לחו"ל, דורשת מאיתנו דמי ביטול עבור טיסה, שבוטלה ע"י חברת תעופה עקב קורונה?
2. האם חברת הנסיעות, שדרכה הוזמנו כרטיסי הטיסה, רשאית לעקב החזר בטעון, שעדיין לא קיבלה החזר מחברת התעופה?
| |
|
|
|
| 26/8/2020 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 11:54:29 |
| שלום רב,
1.כאשר הטיסה בוטלה שלא על ידך ושלא ביוזמתך, לא צריכים לגבות ממך דמי ביטול. ההפרה בוצעה ע"י חברת התעופה. לפיכך, את צריכה לקבל את מלוא התמורה ששילמת.
2.חברת הנסיעות רשאית לטעון זאת וייתכן שהצדק עמה, אך מוטב גם לבדוק למול חברת התעופה האם באמת הכסף עבר אליהם או לא. כך או כך, על חברת הנסיעות לפעול בתום לב ולדאוג להחזרת כספך מחברת התעופה מהר ככל הניתן. | |
|
|
|
| 1/3/2021 12:25 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 12:25:59 |
| שלום!
בחברת התעופה אל על טוענים, כי החזירו את הכסף עבור הטיסה שבוטלה לחברת הנסיעות דיזנהאוז עוד לפני חצי שנה, אך מחברת הנסיעות דיזנהאוז דוחים את החזר הכספי. פניתי מספר פעמים לדיזנהאוז, אך ללא מענה חיובי. מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 1/3/2021 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 12:31:09 |
| שלום רב אדון,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
| |
|
|
|
| 1/3/2021 13:16 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 13:16:30 |
| | את ההודעה על ביטול הטיסה קיבלנו מחברת הטעופה אל על (כמה ימים לפני הטיסה), והעברנו אותה לדיזנהאוז מיידית. | |
|
|
|
| 1/3/2021 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2021 | | שעה: | 14:03:45 |
| שלום רב אדון,
אם כך, האם בוצעה פניה בכתב אל חברת התעופה, בהתאם לחוק שירותי תעופה((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה)(הוראת שעה)?
בכל מקרה, באפשרותך לעיין במידע הקיים בעניין חוק שירותי תעופה (הוראת שעה)באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
| |
|
|
|
| 2/3/2021 22:41 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 22:41:29 |
| כן, פנינו בכתב גם לחברת התעופה אל על וגם לסכנות הנסיעות דיזנהאוז.
כמו שציינתי קודם, מחברת התעופה אל על העבירו את הכסף לדיזנהאוז לפני יותר מחצי שנה.
את התגובה האחרונה מדיזנהאוז קיבלנו באוקטובר 2020, ובה רשום, כי הם התחילו החזרים כספיים עבור פברואר-מרץ (והטיסה שלנו הייתה אמורה לצאת במרץ).
מאוקטובר מסכנות הנסיעות דיזנהאוז לא עונים על פניותנו כלל.
לפי שינויים בחוק, מזמן היינו צריכים לקבל את ההחזר, וזה לא קרה.
מה הצעדים הבאים שלנו? | |
|
|
|
| 2/3/2021 22:41 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2021 | | שעה: | 22:41:43 |
| כן, פנינו בכתב גם לחברת התעופה אל על וגם לסכנות הנסיעות דיזנהאוז.
כמו שציינתי קודם, מחברת התעופה אל על העבירו את הכסף לדיזנהאוז לפני יותר מחצי שנה.
את התגובה האחרונה מדיזנהאוז קיבלנו באוקטובר 2020, ובה רשום, כי הם התחילו החזרים כספיים עבור פברואר-מרץ (והטיסה שלנו הייתה אמורה לצאת במרץ).
מאוקטובר מסכנות הנסיעות דיזנהאוז לא עונים על פניותנו כלל.
לפי שינויים בחוק, מזמן היינו צריכים לקבל את ההחזר, וזה לא קרה.
מה הצעדים הבאים שלנו? | |
|
|
|
| 3/3/2021 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 09:10:30 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מחברת התעופה אל על העבירו את הכסף לדיזנהאוז לפני יותר מחצי שנה..."- האם יש לך תיעוד לכך מחברת התעופה? | |
|
|
|
| 3/3/2021 14:09 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 14:09:35 |
| כן, בתאריך 10/10/2020 נכנסנו לאתר אל על לצורך רישום לקבלת החזר כספי, והופתענו לראות הודעה יוצאת, כי החזר כספי כבר בוצע.
יש לי צילום של ההודעה, כאשר רואים את פרטנו, כולל תאריך הטיסה ומס' כרטיסים. | |
|
|
|
| 3/3/2021 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/03/2021 | | שעה: | 14:37:46 |
| שלום רב אדון,
מעיון באמור לעיל, אתה מציין כי:
"...2. האם חברת הנסיעות, שדרכה הוזמנו כרטיסי הטיסה, רשאית לעקב החזר בטעון, שעדיין לא קיבלה החזר מחברת התעופה?..." - אם כך, האם חברת התעופה ציינה למי הושבו הכספים?
| |
|
|
|
| 4/3/2021 16:19 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 16:19:44 |
| בעקבות ההודעה באתר חברת התעופה אל על, שההחזר עבור כרטיסינו בוצע, פנינו בתאריך 10/10/2020 לשירות לקוחות של אל על בבקשה לפרט תאריך ביצוע ההחזר ולאן בדיוק העובר הכסף.
בהתחלה קיבלנו תגובה, כי אחרי בדיקה במערכת, הכרטיסים בתהליך זיכוי ומסיבה שמדובר על הזמנה, שנעשתה ע"י סוכן הנסיעות, אז עלינו לפנות לסוכן לגבי ההחזר.
פנינו לשירות לקוחות של אל על פעם נוספת, כי לא הבנו, הרי בהודעה שיצאה בבדיקה באתר אל על היה רשום בפרוש, כי "ההחזר בוצע"... והוספנו שאלות, האם זה אומר, שהכסף העובר לסוכן הנסיעות, ואם כן, מתי זה נעשה.
אך בתגובה הם שוב רשמו "תוכלי לבדוק זאת מול הסוכן".
פנינו שוב לסוכן הנסיעות דיזנהאוז, וב-19/10/2020 וקיבלנו תשובה, כי הם מתחילים לטפל בהחזרים עבור חודשי פברואר ומרץ ומבקשים את סבלנותכם בעקבות העומס הרב וכוח האדם המצומצם.
מאז לא שמענו מחברת הנסיעות והם כבר לא מגיבים על פניותנו. | |
|
|
|
| 4/3/2021 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/03/2021 | | שעה: | 16:47:06 |
| שלום רב אדון,
אם כך, תנסה לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב בצירוף הודעה מחברת התעופה, במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/3/2021 15:50 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/03/2021 | | שעה: | 15:50:59 |
| לאחר ולא קיבלנו החזר עבור כרטיסי טיסה שבוטלה,
בהתאם להצעתך פנינו שוב לחברת הנסעות (בדוא"ל, בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים) וקיבלנו תגובה קצרה מצוות האתר,
כי פנייתנו "התקבלה והועברה להמשך טיפול למחלקה המשפטית".
לא ממש ברור לנו, מה זה אומר...
האם בשלב זה אנחנו צריכים להגיש תלונה באתר שלכם?
| |
|
|
|
| 14/3/2021 07:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/03/2021 | | שעה: | 07:52:13 |
| שלום רב אדון,
אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו, ובמידה שהעניין יסתדר נשמח באם תעדכן אותנו.
| |
|
|
|
| 4/5/2021 18:32 |
FAINA |
 | | מחבר: | FAINA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2021 | | שעה: | 18:32:01 |
| | חברת הנסיעות דיזנהאוז טוענים, כי ההחזרים עבור הטיסה שבוטלה עקב קורונה מתבצעים בתשלום דמי טיפול בגובה של 10% להזמנה. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 5/5/2021 08:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 08:09:12 |
| שלום רב אדון,
האם בהסכם מול סוכנות הנסיעות יש סעיף המתייחס לדמי טיפול?
| |
|
|
|
| 3/5/2021 14:33 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 14:33:35 |
| שלום,
האם מותר לרשת חנויות לא לתת מחיר של מוצר בטלפון?
תודה | |
|
|
|
| 3/5/2021 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 18:29:20 |
| שלום רב שירה,
בעניין זה, הדבר נתון לשיקול דעת של בית העסק. | |
|
|
|
| 3/5/2021 14:24 |
אפללו עליזה |
 | | מחבר: | אפללו עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 14:24:42 |
| שלום
רכשתי נעליים. על הנעל היה רשום 223 ש"ח כשהגעתי לקופה נאמר לי שהנעל עולה 299ש"ח שילמתי לפי מה שרשום על הנעל. נעל הייתה גדולה במידה. למחרת הלכתי להחזיר ולקחת את המידה נכונה ודרשו ממני לשלם 299ש"ח. על הנעל במידה החדש היה רשום 299ש"ח . אמרתי שאני רק מחליפה מידה. לא הסכימו ונאלצתי בגלל שיש לי אירוע להוסיף את ההפרש. הזה זה תקין? אודה על תשובה | |
|
|
|
| 3/5/2021 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 18:16:37 |
| שלום רב עליזה,
האם בחנות יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מהי קובעת במקרה של החלפה?
עקרונית, סעיף 17ב(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הינו המחיר שהוצג על גבי המוצר, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
בנוסף, בעסקה שבוצעה בבית העסק, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, במידה שדרישתך היתה ביטול עסקה, ובהנחה שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן, הרי שהיה באפשרותך לדרוש ביטול עסקה, בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
היות שמדובר בדרישתך להחלפה, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 3/5/2021 13:05 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 13:05:25 |
| | האם דייר יכול להתנתק ממערכת גז מרכזית? האם אחרי הניתוק עדיין יהיה מחויב להשתתף בהוצאות האחזקה של המערכת המרכזית? | |
|
|
|
| 3/5/2021 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 18:10:34 |
| שלום רב דני,
למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/pikadon_gaz_download | |
|
|
|
|