| 12/5/2021 14:30 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 14:30:59 |
| שלום רב,
רכשתי בביתילי שולחן אוכל כשתאריך אספקה הינו 13.5 (45 יום משוער מיום הקניה שהיה 29.3). כעת מודיעים לי שיגיע רק חודשיים וחצי אחרי ב 30.7. מה הפיצוי שראוי להינתן לי במצב כזה? (אין לי שולחן על מה לאכול כבר כחודש וכעת עליי להמתין תקופה ארוכה מהצפוי)
תודה
סיון | |
|
|
|
| 12/5/2021 14:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 14:48:39 |
| | לתת להם את הכסף שלך, זה לתת להם לזלזל בך ובלקוחות אחרים. הייתי מבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:49:10 |
| שלום רב סיון,
באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם ישנו סעיף פיצויים מוסכמים במקרה בו אחד מהצדדים מפרים את החוזה.
במידה שאין סעיף המקנה פיצויים מוסכמים יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והנזק שנגרם לך בעקבות איחור באספקת המוצר כפי שאת מציינת: "...(אין לי שולחן על מה לאכול כבר כחודש וכעת עליי להמתין תקופה ארוכה מהצפוי)...", לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/5/2021 10:14 |
קרין |
 | | מחבר: | קרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 10:14:20 |
| | הזמנו 4 חדרים במלון עכו, בעקבות שריפת בית מלון אחר ובית כנסת מעוניינים לבטל, האם נצטרך לשלם דמי ביטול? | |
|
|
|
| 13/5/2021 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:18:26 |
| שלום רב קרין,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בטלפון/אינטרנט?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם בדקת מהם הנחיות פיקוד העורף?
| |
|
|
|
| 11/5/2021 23:35 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 23:35:04 |
| שלום
רכשתי זוג כיסאות לפינת אוכל באתר אינטרנט הם הגיעו עם שריטות כתוצאה מהברזלים שהיו בקרטון שלא נסגרו בנפרד.
שלחתי לבית העסק באותו היום תיעוד ואמרו שישלחו עד 4 ימי עסקים. עבר חודש והם לא שלחו למרות שפניתי מספר פעמים.
האם אני זכאי להחזר כספי מלא על העסקה או שאני חייב לשלוח את המוצר על חשבוני? | |
|
|
|
| 13/5/2021 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:14:18 |
| שלום רב אבי,
האם התשלום לחברה כלל גם שירות הובלה?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שלחתי לבית העסק באותו היום תיעוד ואמרו שישלחו עד 4 ימי עסקים..."-מה ביקשת מבית העסק? ומה בית העסק הציע?
מהי דרישתך מבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
ככל שבוצעה פניה אל בית העסק, בכתב בצירוף ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים וזאת בכדי לברר מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 10:46 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 10:46:19 |
| היי, רכשתי נעל מאתר אינטרנט בארץ, נסמר לי שהנעל תגיע תוך 12-14 ימי עסקים. לאחר שעבר הזמן הזה, פניתי לבית העסק ונמסר לי שאצטרך לחכות עוד, בקיצור אני מחכה כבר חודשיים לנעל כי כל פעם שאני פונה יש להם תירוצים אחרים. כבר אין לי צורך לקבל את הנעל ולכן ביקשתי בכתב (הודעה בווצאפ לשירות הלקוחות) החזר כספי מלא, רשמי לי שתוך 48 שעות אקבל חשבונית ביטול למייל
עברו 48 שעות אין לי חשבונית ביטול אין לי כסף וגם אין לי מענה מהם
שילמתי 685 שח לנעל , זה סכום לא מבוטל ואני רוצה שתעזרו לי בבקשה להחזיר את הכסף שלי
הגשתי תלונה באתר אשמח אם תקדמו את העניין הזה כמה שיותר מהר | |
|
|
|
| 11/5/2021 21:09 |
מתעניין |
 | |
|
| 13/5/2021 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:03:28 |
| שלום רב ליאור,
האם יש לך ראיה כי בהסכם ההתקשרות בניכם נקבע מועד אספקת המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהודעת הביטול נעשית עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה המעידה על היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך.
היה והוגשה תלונה באתרנו בצירוף כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת אני מציעה כי תמתין עד לבירור בפנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 11/5/2021 15:56 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 15:56:12 |
| שלום,
האם חוק הטכנאים חל על ביקור של טכנאי חברת דלתות במסגרת שנת בדק של דירה חדשה מקבלן? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:16:04 |
| שלום רב אדון,
האם יש הסכם בניכם למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות המוצר הנמצא ברשותך?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם נקבע ביקור טכנאי? אם כן, באיזה תאריך ושעה? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:49 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:49:39 |
| שלום,
מדובר באחריות על דלת כניסה שנמסרה בדירה חדשה מקבלן.
אין הסכם ישיר ביני לבין החברה, אלא אחריות למשך שנה מרגע הכניסה לדירה, להלן שנת בדק, במסגרת תקופה זו תקלות מכוסות ע"י החברה או הקבלן.
נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת.
הביקור נקבע לשעות 12:00 - 14:00, לאחר שלא הגיע נציג פניתי לחברה, הם חזרו אלי בשעה 14:40 עם הבטחה שנציג יגיע בחצי שעה/ ארבעים דק'.
בשעה 17:35 התקשר נציג החברה אבל לא הגיע בסוף בגלל שלא יכל לתאם עם הקבלן. ( כלומר איחור מעל 3 שעות ואי הגעה )
האם המקרה הנ"ל נכנס תחת ההגדרה של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:49 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:49:43 |
| שלום,
מדובר באחריות על דלת כניסה שנמסרה בדירה חדשה מקבלן.
אין הסכם ישיר ביני לבין החברה, אלא אחריות למשך שנה מרגע הכניסה לדירה, להלן שנת בדק, במסגרת תקופה זו תקלות מכוסות ע"י החברה או הקבלן.
נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת.
הביקור נקבע לשעות 12:00 - 14:00, לאחר שלא הגיע נציג פניתי לחברה, הם חזרו אלי בשעה 14:40 עם הבטחה שנציג יגיע בחצי שעה/ ארבעים דק'.
בשעה 17:35 התקשר נציג החברה אבל לא הגיע בסוף בגלל שלא יכל לתאם עם הקבלן. ( כלומר איחור מעל 3 שעות ואי הגעה )
האם המקרה הנ"ל נכנס תחת ההגדרה של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 12/5/2021 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 12:19:02 |
| שלום רב אדון,
בעניין טענתך לפיה:
"...נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת..."- בעקבות אי הגעתו של נציג החברה בהתאם למוסכם בניכם, אני, מציעה כי תפנה אל הגורמים אשר קבעו עמך בהתאם לקבוע ב"חוק הטכנאים"(ראה את המידע המצורף בקישור שלעיל ).
במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/5/2021 12:25 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 12:25:11 |
| תודה.
מה הכוונה בלפנות לחברה?
האם הכוונה לשליחת המכתב אשר מופיע באתר תחת חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:32:39 |
| שלום רב אדון,
באתרנו ישנו תבנית מכתבים תחת הכותרת "חוק הטכנאים" לכן באפשרותך לשקול להסתייע בו, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:48:41 |
| לנוחיותך להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על "חוק הטכנאים" וכן מצ"ב תבנית מכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 11/5/2021 09:28 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 09:28:59 |
| שלום רב,
ברצוני לדעת לגבי החזרת בגד וקבלת החזר כספי.
האם זכותי להחזיר בגד שנרכש 48 שעות מקבלתו או מרכישתו.
במקרה שלי רכשתי את הבגד והוא נשאר בחנות מאחר וחלק מהכפתורים היו תלושים (לטענת המוכרת הם נתלשו בשעה שמישהי אחרת מדדה אותם), לכן היה עליה לתקן את הכפתורים ולפיכך, הבגד נלקח לאחר שבוע ימים.
בניסבות מיוחדות אלו, האם אני מחשבת את 48 השעות מיום קבלת הבגד?
תודה רבה | |
|
|
|
| 11/5/2021 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 14:49:05 |
| שלום רב אילה,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1. עלות המוצר לא עולה על 50 ש"ח
2. שתווית המחיר אם ישנו לא הוסרה
3. שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן
היות שמתיאור בפנייתך המועד לביטול העסקה חלף(מיום הרכישה ועד תום שני ימים), לפיכך, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 12/5/2021 17:12 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:12:06 |
| | תודה על התשובה המפורטת. המקרה שלי שונה ולא לקחתי את המוצר לאחר הרכישה כי הוא דרש תיקון שלא קשור אלי. נאלצתי לקחת רק מס' ימים לאחר מכן | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:24:41 |
| שלום רב אילה,
במקרה המתואר, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 11/5/2021 00:59 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 00:59:48 |
| שלום
רכב אחר נכנס ברכב שלי בדלת הנהג ויצר פגיעה משמעותית שבעקבותיה נאלצתי להחליף דלת עקב תיקוני פח הרכב היה עדיין כשיר לנסיעה.
לאחר שהוצאתי את הרכב מהמוסך התברר שהשלט הפסיק לעבוד לאחר מכן כל הנעילה, הלכתי למוסך והם סידרו את הנעילה אבל את השלט לא הצליחו.
עכשיו הם טוענים שהשלט יתקלקל בלא קשר אליהם על אף שגם אחרי התאונה הוא עבד רגיל ורק אחרי התיקון הפסיק לעבוד ואם אני רוצה שאני יתבע אותם למשרד התחבורה.
ברצוני לדעת האם אני יכול לבטל את הצ'ק שנתתי להם, ואיפה אני אמור לתבוע אותם.
תודה | |
|
|
|
| 11/5/2021 12:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 12:13:37 |
| לבטל את הצ'ק אתה לא יכול אבל אתה יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. עקרונית הם אמורים לבדוק את מצב הרכב, לתעד ולהחתים אותך בכניסת הרכב למוסך בדיוק כפי שמתעדים מצב של רכב מושכר במסירה ובקבלה. הסיכוי לתקלה דווקא במוסך מתוך שנים של עבודה הוא מאוד נמוך. אין לי קשר למועצה. מחוק הגנת הצרכן בנוגע לתיעוד מצב הרכב:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות; | |
|
|
|
| 11/5/2021 21:02 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 21:02:13 |
| למה שאני לא יבטל את הצ'ק והם יתבעו אותי במקום שאני יצטרך לרדוף אחריהם?
אין ספק שעד הגעת הרכב למוסך השלט עבד כרגיל ולאחר החלפת הדלת שנגעו במנוע של השלט הוא הפסיק לעבוד אך הם טוענים שזה הפסיק בלא קשר אליהם. | |
|
|
|
| 12/5/2021 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 12:13:17 |
| שלום רב שמעון,
בעניין טענתך לפיה:
"...לאחר שהוצאתי את הרכב מהמוסך התברר שהשלט הפסיק לעבוד לאחר מכן כל הנעילה..."אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניינך.
בעניין שאלתך בדבר ביטול צ'קים- עקרונית, ביטול ציקים במקרים מסויימים עלול להוות עבירה פלילית, ועל כן, בטרם תחליט לבטל את הצ'קים, אני, מציעה כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הוצאה לפועל.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 20:49 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 20:49:21 |
| הזמנתי תיק מאתר ושילמתי 25 ₪ משלוח
התיק הגיע לא ממש אהבתי אז אני מעוניינת להחזיר
בית העסק אמר שכמובן אין בעיה.
נאמר לי שעלי לשלוח אותו חזרה לעסק על חשבוני.
בדקתי בתקנון של האתר ואכן רשום שבמקרה של החזרה אני אשלם את המשלוח חזרה לעבר וגם דמי המשלוח ששילמתי בהזמנת המוצר לא יוחזרו אלי. האם זה תקין ? אני בעצם משלמת פעמיים גם על המשלוח אלי וגם מאלי חזרה אל העסק. | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:46:23 |
| שלום רב טליה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
ראי לעניין זה את האמור בסעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
מכאן, וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק, אזי' יהיה עליך לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבת המוצר לבית העסק. | |
|
|
|
| 11/5/2021 13:53 |
טוני פרי |
 | | מחבר: | טוני פרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:53:22 |
| היי יש לי שאלה ואשמח לעזרתכם בנושא🙏🏽 הזמנתי תכשיטים על סך 1346₪ שראיתי באתר, ההזמנה נעשה דרך הווטסאפ, בוצעה ב24/3 והכסף הועבר לעסק באותו היום.
המשלוח הגיע אלי בתאריך 21/4 (אחרי כמעט חודש), יש לציין שזה משלוח מרמלה לקריות, בנוסף לא כל המשלוח הגיע (היה חסר צמיד וטבעת)
היום כבר 11/5 ושאר המשלוח עדיין לא יצא אפילו לכיווני ובעלת העסק לא עונה להודעות שלי מתי הוא יצא.
רציתי לדעת אם יש לי את הזכות לבקש החזר כספי על ההפרש במקום לקבל את שאר המשלוח? עבר יותר מידי זמן לעומת זה שמציגים משלוחים מהירים באתר | |
|
|
|
| 12/5/2021 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 10:27:38 |
| שלום רב טוני,
האם נקבע בניכם בחוזה, מועד אספקת המוצר? אם כן, מתי בית העסק היה אמור לספק את מוצר?
אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/5/2021 12:46 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 12:46:47 |
| קניתי מקרר דרך חנות אינטרנטית בתאריך Mar 19, 2017. הגומיה שעל הדלת במצב בלוי / קרוע. החנות הפנתה אותי ליבואן. היבואן שמכר לאתר לא מספק שירות למוצר בטענה שאין לו את הגומי. מי אחראי?
אם אני רוצה לתבוע בבית דין לתביעות קטנות את מי אני תובע? | |
|
|
|
| 12/5/2021 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 09:19:33 |
| שלום רב יצחק,
עקרונית, תקנה 3(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
" (ג) על אף האמור בתקנות משנה (א) ו-(ב), יצרן של טובין המפורטים בטור א' בתוספת הראשונה, יספק על פי דרישת הצרכן שרכשם, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, עד תום התקופה הקבועה לצדם בטור ב' באותה תוספת."
מעיון בתוספת הראשונה נמצא כי במוצר המתואר- מקרר, על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף למשך 7 שנים (כולל שנת אחריות הראשונה).
לפיכך, יש לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 12:19 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 12:19:14 |
| שלום רב,
רכשתי מייבש כביסה חדש, ולאחר 7 חודשים ציר דלת המייבש נשבר מבלי שהפעלתי עליה כח או שהנחתי עליה משהו.
היבואן מסרב לתקן בטענה שעשיתי שימוש לא סביר המייבש ושאני גרמתי לכך.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 12/5/2021 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 09:07:15 |
| שלום רב יניב,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, תקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובעת כי:
"(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
מכאן ובהנחה למחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 10:30 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 10:30:16 |
| שלום,
אנחנו חברים במועדון צרכנות "ביחד בשבילך" של ההסתדרות,
במסגרת המועדון יש שוברים שהם מפרסמים לקניה.
יש שובר שהם מפרסמים כל הזמן לחנות נעליים, אז הלכתי עם הבת שלי והיא בחרה נעליים , ובסוף המערכת שלהם לא מאפשרת לי לרכוש את השובר שהם מפרסמים ללא סיבה מובנת (משהו שנראה כמו תקלה במערכת).
לאחר בירור מול שירות הלקוחות שלהם, השובר אזל במלאי!
1. האם מותר להמשיך לפרסם מוצר שאזל במלאי באופן גורף?
2. אם כבר מפרסים מוצר שאזל, האם יש חובה לציין על גבי הפרסום שמלאי אזל?
גם אחרי השיחה עם שירות הלקוחות אז הפרסום אצלם עדיין ממשיך...
זו ממש הטעיה צרכנית, עד שהגענו לחנות ובחרנו נעליים. בסוף לא ניתן לרכוש שובר.. | |
|
|
|
| 11/5/2021 11:31 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 11:31:43 |
| חידוד נוסף,
המערכת שלהם מאפשרת לי להיכנס לפרסומת, מציגה לי את המחיר, וברגע שאני רוצה לבחור כמות שוברים היא מציגה כביכול שהתקלה במשתמש שלי במערכת.
אין שום הערה שזה עד גמר המלאי/ שהמלאי אזל ולא ניתן לרכוש.
גם יומיים אחרי הפניה שלי אליהם זה ממשיך. | |
|
|
|
| 12/5/2021 08:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 08:19:49 |
| שלום רב עדן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה.
במקרה זה, וככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 2/5/2021 15:30 |
אוריאל מרדכי |
 | | מחבר: | אוריאל מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2021 | | שעה: | 15:30:13 |
| שלום וברכה,
בקו הטלפון שלי יש לי חבילת של 5,000 דקות בחינם,
כשהתחברתי לחברת התקשורת הנציג אמר לי שברגע שאני מנצל 75% מהדקות וכן ב100% מהדקות אני אקבל שיחה קולית מהחברה (יש לי קו כשר ללא SMS),
אלא, שכעת נגמר החודש והבנתי שניצלתי הרבה יותר דקות ממה שהיה לי בחבילה ולא קיבלתי מהחברה שום שיחה בנוגע לניצול של החבילה, לא ב75% ולא ב100%,
שוחחתי עם שירות הלקוחות של החברה והם אמרו לי שבמערכת מופיע שהם כן התקשרו אליי לעדכן אותי בשתי הפעמים, אבל אני יודע בבירור שלא קיבלתי שום שיחה, וגם ראיתי בשיחות אחרונות של הזמן שבו הם אמרו שהתקשו בפעם השנייה ולא הייתה מהם שום שיחה
כעת הם אמרו שמבחינתם כיון שמופיע במערכת שיצאה שיחה יש להם הוכחה משפטית לחייב אותי על הדקות הנוספות והם לא מתכוונים לזכות אותי על התשלום הנוסף.
שאלתי היא מה אני יכול לעשות כעת כדי להינצל מהחיוב שברור לי שלא קיבלתי שום שיחת התראה מהם על ניצול חבילת הדקות.
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 3/5/2021 14:25 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 14:25:26 |
| אני לא שייך למועצה.
בדרך כלל חברות התקשורת חייבות לשלוח מסרונים (אס.אמ.אס) על ניצול חבילה. לא יודע באיזו חברה אתה, לכן לא יכול להגיד בוודאות.
בכל מקרה כדאי לכתוב להם ולדרוש החזר. אם הם מטעים אותך, יכול להיות שלא יעזו לכתוב משהו שלא נכון, ויחזירו כסף. | |
|
|
|
| 3/5/2021 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2021 | | שעה: | 17:18:35 |
| שלום רב אוריאל,
באפשרותך לעיין ברישיון של החברה לבירור אופן ביצוע ההודעה בדבר ניצול החבילה.
במידה שהחברה לא פעלה בהתאם למופיע ברישיון אתה מוזמן לפנות אליה בכתב לאחריו אם תתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/5/2021 15:29 |
אוריאל |
 | | מחבר: | אוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 15:29:32 |
| שלום וברכה ותודה רבה,
החברה מודה בכך שהיא צריכה להודיע לי על ניצול החבילה, והמערכת שלהם גם חייגה אלי (לטענתם) בשתי הפעמים כדי להודיע על כך,
אלא שכיון שבאותו זמן נכנסה אלי שיחה אחרת אז השיחה של פרטנר אלי נתקלה בקו תפוס, ובעקבות כך במכשיר הטלפון שלי לא התקבלה שיחה מהם כלל ואפילו לא כשיחה ממתינה,
הם מצידם אמרו שאין להם אפשרות לראות אם השיחה שלהם הופיעה אצלי במכשיר כשיחה נכנסת, והם רק רואים שהשיחה יצאה מהם אלי שמבחינתם זה מספיק,
אבל אני יודע בבירור שהשיחה לא נכנסה למכשיר שלי כלל וזו נקודת הויכוח ביני לבינם, האם יש לי מה לעשות בנידון?
ונ.ב. לגבי מה שכתב מיקי, קודם כל תודה רבה אבל אין לי SMS בטלפון יש לי קו כשר.
להלן העתק מרשיון החברה:
"2.75ד ת87(הודעות בדבר ניצול חבילת שירותים
(ג) ככל שמדובר בקו טלפון החסום לקבלת מסרונים, תישלחנה אל המנוי הודעות קוליות במקום
מסרונים. לאחר ההשמעה הראשונה של המסר בהודעה הקולית תינתן למנוי אפשרות
באמצעות לחיצה על מקש מסוים לבחור לשמוע אותו שוב, והמסר יושמע למנוי שוב ככל שבחר
בכך."
אין כאן התייחסות מפורשת לענין שלי, אבל לדעתי ככל שהשיחה לא הופיעה אצלי במכשיר כלל, זה לא נחשב שהם השמיעו לי את המסר...
מתנצל על כך שהארכתי, אבל אשמח מאוד שתייעצו לי כיצד לפעול
בתודה מראש אוריאל | |
|
|
|
| 5/5/2021 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2021 | | שעה: | 15:36:49 |
| שלום רב אוריאל,
לשאלתך בדבר:
"...אבל אני יודע בבירור שהשיחה לא נכנסה למכשיר שלי כלל וזו נקודת הויכוח ביני לבינם, האם יש לי מה לעשות בנידון?..."- ייתכן כי הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניין באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/5/2021 14:55 |
אוריאל |
 | | מחבר: | אוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2021 | | שעה: | 14:55:14 |
| שלום רב,
כשדיברתי עם המנהלת מטעם החברה היא אמרה שאין לה אפשרות לראות אם השיחה נכנסה אלי או לא, אבל היא אמרה לי עוד שבכל מקרה זה לא משנה מבחינת החוק כי מצדם די בכך שהם הוציאו אלי שיחה ואף אם השיחה לא הגיעה אלי כלל כיון שהם עשו את המוטל עליהם,
במידה ולא יהיה ויכוח על העובדות האם טענתם צודקת?
נ.ב. בנוגע להגשת תלונה ותביעה בבית משפט זה דבר שכרוך בתשלום? פשוט מעולם לא עשיתי את זה...
תודה רבה | |
|
|
|
| 12/5/2021 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 08:02:06 |
| שלום רב אוריאל,
כפי שציינתי לעיל, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אנא הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
מידע בעניין תביעות קטנות תוכל לקרוא בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_small_claim | |
|
|
|
| 10/5/2021 12:09 |
ארן |
 | | מחבר: | ארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 12:09:09 |
| מה נכון?
האם מאמר כול זכות
לפיו אם זמן המתנה צפוי להיות מעל
3 דקות. יש חובה גם על חברת אשרא
לתת אפשרות להשאיר טלפון לקבלת שיחה חוזרת
ובמקרה ולקוח בחר להמשיך לחכות.
יש חובה להודיע לו על מקומו בתור.
לפי מנהלת שרות לקוחות בחברת אשראי
טוענת בתגובה שחוק הבנקאות )1981)
מחריג חברות אשראי.
ואין מוטלת עליהן חובה לידע על מספרך בתור
ואין חובה לתת אפשרות להשארת טלפון
לשיחה חוזרת.
אז מה נכון?
אני ב 6.5 חכתי שעתים. על קו
76 +41+10 דקות עד קבלת מענה
ללא אףשרות להשאיר טלפון.
ןלא נאמר לי מה מסךרי בתור
טוענת היה עומס ותקלה טכנית במוקד | |
|
|
|
| 11/5/2021 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 15:42:51 |
| שלום רב ארן,
ראה מידע באתרנו בעניין חוק 6 דקות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/6_min_law
בקישור שלעיל ישנו קישור לבנק ישראל (הרגולטור על חברות האשראי), באפשרותך ללחוץ על קישור על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 08:36 |
ויק |
 | | מחבר: | ויק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 08:36:20 |
| הנני פונה אליכם בבקשה לסיוע בעניין אי החזר כספי עבור הטיסות שהתבטלו עקב פנדמיה
COVID-19.
עלות כרטיסי הטיסה לחו"ל בתאריך 24.08.2020 היתה על סך 2,647.54 ש"ח (התשלום לחברת הנסיעות איסתא בוצע בש''ח דרך אתר האינטרנט של החברה).
בתאריך 27.12.2020 חברת איסתא החזירה 1,061 ש"ח אך ציינה:
1. את שאר החוב איסתא תחזיר במועד מאוחר יותר.
2. התשלום יתבצע לפי שער ה $ הרצה''ב קרוב לתאריך ההחזר (לא ברור מתי)
3. איסתא תגבה דמי ביטול על סך 25$ לכרטיס (במקרה שלנו הלול להגיע עד ל100$)
נכון להיום חברת הנסיעות איסתא לא החזירה ולא שקל אחד מהחוב שנותר על סך 1586.54 ש''ח.
ביקשנו אין ספור פעמים (באמצעות מכתבים בדואר אליקטרוני ודואר רשום) את חברת איסתא להחזיר את החוב אך עד היום לא נעננו בחיוב.
ועל כך אנו שוקלים להגיש תביע לבית המשפט לתביעות קטנות על אי החזר מלא של עלויות כרטיסי טיסה וגם עוגמת הנפש שנגרם לנו עקב כך.
אודה לכם מאוד אם תוכלו להבהיר לי נקודות הבאות:
1. האם חברת הנסיעות חייבת להחזיר סכום זהה לשולם במטבע מקומי (₪) ולא (כפי שטוענת איסתא) צמוד ל-$ לפי שער יציג ליום ההחזר, וזאת מכיוון שהתשלום עבור הכרטיסים נעשה בש''ח ?
2. האם חברת הנסיעות רשאית לגבות דמי טיפול על סך 25$ לכרטיס עבור טיפול בקבלת החזר (במקרה שלנו הלול להגיע עד ל100$)?
3. האם אנחנו זכאים לפיצוי על עוגמת נפש ו\או גם לפיצוים נוספים?
| |
|
|
|
| 11/5/2021 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 14:38:00 |
| שלום רק ויק,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי.
עם זאת סעיף 17ז(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) על אף האמור בסעיפים 17ב(ב)(1), 17ג ו-17ד, הצגה, פרסום ונקיבה של מחירו הכולל של נכס או של שירות, כמפורט בחלק ב' של התוספת הראשונה, יכול שיהיה במטבע חוץ, ובלבד שמחירו במטבע ישראלי ייקבע לפי שער החליפין הקבוע בה."
בחלק ב' בתוספת הראשונה מופיע:
"חלק ב'
(סעיף קטן (ב))
בחלק זה -
"השער היציג", של מטבע חוץ פלוני - השער היציג שמפרסם בנק ישראל לאותו מטבע חוץ;
"שער המכירה" - שער המכירה להעברות והמחאות שבו מוכר בנק בישראל את מטבע החוץ.
1. תשלומים, אגרות, היטלים או מסים, שנקבעו לפי חיקוק אחר, המשתלמים לרשות שדות התעופה או לרשות הנמלים, לגבי כניסת נוסעים לישראל או יציאתם ממנה או לגבי הסעה ושינוע של טובין לישראל או הוצאתם ממנה, ובלבד שמחירם בשקלים חדשים ייקבע לפי שער החליפין האמור בחיקוק האמור.
...
3. שירות של הולכת נוסעים או הובלת מטענים באוויר, ביבשה או בים, מישראל או אליה, לרבות במסופי המעבר היבשתיים, וכן של החכרת כלי שיט או כלי טיס למטרות האמורות, ובלבד שמחירם בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל. ההוראה בסעיף זה, כי המחיר בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון, לא תחול על הובלת מטענים בין-לאומית בים או באוויר, שנקבע לגביה הסדר בין מוביל בים או באוויר לבין איגוד בין-לאומי של חברות תעופה או ספנות, כמשמעותו בסעיף
3(7) בחוק התחרות הכלכלית, התשמ"ח-1988.
..."
על מנת לבדוק בעניין פנייתך אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/5/2021 15:16 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 15:16:19 |
| היי..
רציתי לשאול..
קנינו רכב מחברה, החברה יושבת בראשון לציון, איך שהגענו הביתה לנתניה נדלקה מנורת תקלה.
(הרכב הוא רכב עבודה, סילברדו שנת 2018, עלותו מעל 100 אלף ש"ח)
על הבוקר שמנו את הרכב במוסך וגילינו שעלות התקלה היא כ- 8000 ₪..
אנו חושדים שאולי בחברה איפסו את התקלה ולאחר הנסיעה היא הופיעה. אין לנו דרך להוכיח זאת.
האם יש אפשרות לבטל את העסקה? האם יש אפשרות לערער או לגרום להם לפחות שישלמו את הטיפול או לפחות יתחלקו?
תודה | |
|
|
|
| 11/5/2021 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:23:41 |
| שלום רב עדי,
ראה מידע מפורט בעניין חוק מכירת רכב משומש חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-guide | |
|
|
|
| 10/5/2021 14:59 |
שיקי |
 | | מחבר: | שיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 14:59:10 |
| טכנאי שהגיע לביתי להתקין מכשיר מים חדש שבר בטעות את ידית התנור, טכנאי תנורים מוסמך אמר שאין חלקי חילוף מתאימים. החברה מסרבת לפצות אותנו, בטענה שהתנור בן למעלה מ 7 שנים. אשמח לדעת האם לפי החוק עליהם לפצות אותנו והאם יש טעם להגיש תביעה. תודה
| |
|
|
|
| 11/5/2021 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:17:49 |
| שלום רב שיקי,
באפשרותכם להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 11/5/2021 13:21 |
משה |
 | |
|
| 10/5/2021 13:21 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 13:21:44 |
| | מנוי לחדר כושר שנחתם לפני הקורונה והוקפא במהלכה האם ניתן לבטל מנוי לחדר כושר גם לאחר חזרת המועדון לפעילות? | |
|
|
|
| 10/5/2021 13:49 |
אבי |
 | |
|
| 11/5/2021 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:14:42 |
| שלום רב אבי,
ראה מידע מפורט בעניין תיקון 37 לחוק הגנת הצרכן באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 10/5/2021 13:21 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 13:21:39 |
| שלום רב!!
בהרצוני לברר ב17/12/20 טסנו לדובאיי כ4 בני משפחה אם הגעתנו לשדה התעופה
נתבשרנו כי אם המשפחה שהיא גם הסבתא נפטרה , לצערנו נאלצנו לחזור חזרה לישראל , ועשינו זאת אם הטיסה הראשונה שיצאה מדובאיי.
שאלתי היא האם מגיע לנו החזר חלקי כלשהוא ? כי הרי לא נפשנו ולא טסנו חזרה דרך שובר הנופש. נאלצנו להזמין כרטיסים באופן פרטי ויקר יותר מהנופש עצמו,
בשיחה טלפונית לא נעננו מחברת הנופש לתשובות ואף מחברת הביטוח
נשמח באם נדע את זכויותינו בנידון | |
|
|
|
| 11/5/2021 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:09:22 |
| שלום רב ירדן,
עליך לברר מול חברת הביטוח באם הביטוח מכסה מקרה זה(ככל שנרכש ביטוח). | |
|
|
|
| 10/5/2021 12:09 |
טובה |
 | | מחבר: | טובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2021 | | שעה: | 12:09:22 |
| | שלום, ביקרתי השבוע בחנות יצירה ולא ראיתי על מוצרים מסוימים מחיר ליחידת מידה. אשמח לדעת אם צריך לסמן מחיר ליחידת מידה למוצרי יצירה כמו דבקים וצבעי גועש. תודה. | |
|
|
|
| 11/5/2021 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 13:04:10 |
| שלום רב טובה,
עקרונית,תקנה 6(ב) בתקנות הגנת הצרכן((מחיר ליחידת מידה), תשס"ח-2008 קובע כי:
"(ב) תקנות אלה לא יחולו במקרים אלה:
(1) המחיר ליחידת מידה זהה למחיר הכולל;
(2) הטובין מוצגים, מוצעים ונמכרים במסגרת מכירה פומבית;
(3) הטובין הם חפצי אמנות או עתיקות;
(4) הטובין מוצגים בחלון ראווה;
(5) טובין מסוגים שונים הארוזים באריזה אחת;
(6) טובין שמחירם הופחת בשל פגם או איכות נחותה;
(7) טובין הנמכרים מתוך מכונות אוטומטיות;
(8) טובין שמחירם הכולל ליחידת מידה, נמוך מ-10 אגורות;
(9) סיגריות;
(10) יין;
(11) תרופות ותוספי מזון;
(12) לחם לא ארוז לסוגיו;
(13) איפור;
(14) טובין שמשקלם 100 גרם או פחות וכן טובין שנפחם 100 מיליליטר או פחות ובלבד שאינם מיוצרים במשקלים או בנפחים שונים."
עליך לעיין בחריגים הקבועים בתקנה 6(ב) כמפורט לעיל על מנת לברר אם המקרה שלך עונה לאחד מהם. | |
|
|
|
|