| 14/5/2021 11:35 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:35:45 |
| שלום,
יש לנו הזמנה ל-16.5 ולפי הנהלים בגלל שמדובר בחג דורשים מאיתנו 50% דמי ביטול. אנחנו חוששים לנסוע בגלל הרקטות והמהומות בדרך.
רשתות אחרות כמו ישרוטל, בראון ופתאל הודיעו שמי שרוצה לבטל חופשות ל-48 שעות הקרובות יכול לעשות זאת. אמרו לי לחכות ליום ראשון אבל הודיעו שאם אבטל בראשון ולא יהיה שינוי במדיניות אצטרך לשלם 100%.
מבחינת חוק יבש אין טכנית משהו שמונע מאיתנו לנסות להגיע לאילת מצד שני זה לעבור דרך הנגב דרך אזורי רקטות והפגנות. | |
|
|
|
| 18/5/2021 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 11:09:45 |
| שלום רב מוטי,
מבחינת חוק הגנת הצרכן לא תקום לך זכות חרטה, היות שהודעת הביטול נעשתה במסגרת 7 ימים לפני קבלת השירות. לפיכך, באפשרותך לברר מול פיקוד העורף אם ישנן מגבלות לאזור המדובר. | |
|
|
|
| 18/5/2021 15:37 |
משפחת עליאן |
 | | מחבר: | משפחת עליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 15:37:26 |
| שלום לכם,
הייתה לנו טיסה הלוך חזור לפאפוס בתאריכים 15-22/5 דרך סוכן חברת kiwi, חברת תעופה Ryanair, אך הטיסה בוטלה בלוחות שדה התעופה סביר להניח עקב המצב הבטחוני בארץ ולא על יד חברת התעופה,
במקרה כזה למי צריך לפנות כדי לקבל החזר כספי מלא ללא דמי ביטול כלשהן על הכרטיסים שלנו האלו כאמור ?
אקדים תודה על סיועכם בהקדם.
בכבוד רב
משפחת עליאן. | |
|
|
|
| 19/5/2021 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 11:49:08 |
| שלום רב משפחת עליאן,
בפנייתכם אתם מציינים כי:
"...הטיסה בוטלה בלוחות שדה התעופה סביר להניח עקב המצב הבטחוני בארץ ולא על יד חברת התעופה..."- מי הודיע לכם על ביטול הטיסה?
במידה שלא התקבלה הודעה, באפשרותכם לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 18/5/2021 09:13 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:13:17 |
| ביום שלישי בתחילת מבצע חומות הזמנתי משלוח הביתה מרשת מזון, הטטוח שנקבע 18-21 בפועל המשלוח הגיע רק ב23:20, ללא התראה וללא עדכון. חשוב לציין שגרה במרכז ואצלנו הכל התנהל רגיל עד רבע לתשע בערב.
האם חוק הטכנאים תקף? | |
|
|
|
| 18/5/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 15:53:19 |
| שלום רב הודיה,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
...
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
...."
בנוסף, סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
למידע רחב בעניין ראי באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, ועל מנת לברר מול החברה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/5/2021 16:42 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 16:42:50 |
| | פניתי אליהם טוענים שהמשלוח הגיע מלוד בגלל זה איחר, הציעו לי 100 ש"ח כמחווה שירותית בתנאי שלא אתשקשר שוב אם יהיה בעיות עם משלוח, הגיוני? | |
|
|
|
| 19/5/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 09:39:11 |
| שלום רב הודיה,
כפי שציינתי לעיל, על מנת לברר בעניין הוצע לך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 18/5/2021 15:37 |
משפחת עליאן |
 | | מחבר: | משפחת עליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 15:37:13 |
| שלום לכם,
הייתה לנו טיסה הלוך חזור לפאפוס בתאריכים 15-22/5 דרך סוכן חברת kiwi, חברת תעופה Ryanair, אך הטיסה בוטלה בלוחות שדה התעופה סביר להניח עקב המצב הבטחוני בארץ ולא על יד חברת התעופה,
במקרה כזה למי צריך לפנות כדי לקבל החזר כספי מלא ללא דמי ביטול כלשהן על הכרטיסים שלנו האלו כאמור ?
אקדים תודה על סיועכם בהקדם.
בכבוד רב
משפחת עליאן. | |
|
|
|
| 19/5/2021 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 09:20:56 |
| שלום רב משפחת עליאן,
בפנייתכם אתם מציינים כי:
"...הטיסה בוטלה בלוחות שדה התעופה סביר להניח עקב המצב הבטחוני בארץ ולא על יד חברת התעופה..."- מי הודיע לכם על ביטול הטיסה?
במידה שלא התקבלה הודעה, באפשרותכם לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 18/5/2021 12:56 |
איוון |
 | | מחבר: | איוון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:56:30 |
| שלום אני רוצה להתעניין מה אני יכול לעשות במצב שיצא לי.
בתאריך 14.03.2021 נקנה מוצר בחנות מחשבים. בתאריך 9.05.2021 המוצר התקלקל. באותו תאריך 9.05.2021, נלקח המוצר לחנות בו נרכש. נאמר על ידי הנציג אשר הוא אכן מבחין בפגם ואין לי מה לדועג. אבל יש פרוצדורה שהוא חייב לעשות לפני שהוא מחליף לי את המוצר, אחד מן הדברים בפרוצדורה זה היה לשלוח את המוצר לבדיקת מעבדה בחברה המיצרת, אני מדגיש ”מעבדה של חברה המייצרת את המוצר”, ושזה לא אקח הרבה זמן בין 3 ל 7 ימים, כי יום למחורת בבוקר הוא שולח את המוצר, ושהוא כבר מזמין מוצר חלופי. לאחר 4 ימים ב13.05.2021 ניסיתי לברר מה הסטטוס במספר טלפון אשר רשום על טופס קבל מוצר. מתברר שהמפסר אך ורק עם הודעה אלקטרונית ואין באפרותי ליצור איתם קשר טלפוני. לאחר יצירת קשר עם שרות לקוחות בהודעות ווצאפ. נאמר לי שהמוצר כבר ממתין לי בחנות ואני ראשאי לגשת ולאסוף אותו. בבורר שאלתי אם אני צריך לחקות להודעה רישמית או שהמאנה בהודעות ווצאפ זה מספיק. נאנתי שאין צורך לחקות להודעה. בהגעתי לסניף נאמר לי שהמוצר אכן הגיע אך אינם יכולים לימסור לי אותו כי אין להם עדיין תשובה ממעבדה אשר מייצרת את המוצר. על בקשתי ליצור קשר עם הנהלה ולהסביר לי איך זה קראה, נאנתי שהנציג לא הולך להתקשר לאף מנהל ושעם אני רוצה יש אתכל המידה באתר. לאחר ששלחתי מכתב למייל שבאתר חזרו אלי טלפונית. לצערי לא בזמן הנוח לי אבל ביקשתי לפחות לבדוק את הסטטוס ולחזור עלי. לאחר סופש התקשרתי לחברה המיצרת לנסות להבין איפה נתקעו העניינים. והתברר אשר חברה מסמיכה את המעבדות של חנוית ואינם כלל ראוים או מטפלים בבעיות כאלה. ושאני לא לקוח ראשון אשר מתקשר עליהם בלב בררה כבחנות ספציפית הזאות אוהבים למרוח את הלקוחות. יצרתי שוב קשר עם החנות דרך הודעות ווצאפ ולאחר איזה 5-6 אשר ביקשתי מהנציגה לחזור עלי טלפונית היא לא ממש רצתה אבל לבסוף התקשרה. ופה ממשיכים השקרים, הם כבר קיבלו תשובה ומגיע לי מוצר חדש, ושהם יעדכנו אותי כאשר המוצר יגיע לסניף. על שאלתי אבל לפני סופש אמרתם שהמוצר כבר בחנות אבל אין תשובה. עכשיו יש תשובה אבל אין מוצר.נאמר שהמוצר כל התקבל במעבדה רק ב13.05 ולא יום למורת כפי שנאמר בהתחלה, ושאני אראה את המוצור עוד 14 ימי עסקים ולא תוך 3-7 ימי עסקים כמו שגם נאמר בהתחלה. על בקשתי חוזרת בכתב למייל של הנהלה לחזור עלי לא נאנאתי עד עכשיו. המצב מאוד מבאס מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 19/5/2021 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 09:10:29 |
| שלום רב איוון,
אנא פעל בהתאם ליעוץ המשפטי שניתן לך.
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:15 |
איוון |
 | | מחבר: | איוון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:15:11 |
| | מ10:30 בבוקר אני מנסה להתקשר 1700725252 שלוחה 7 ועד עכישיו 12:15 אין מענה.... מבאס | |
|
|
|
| 19/5/2021 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 08:54:16 |
| שלום רב איוון,
שוחחו עמך בטלפון. | |
|
|
|
| 16/5/2021 10:51 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2021 | | שעה: | 10:51:24 |
| אחת מהרשתות הגדולות(אייס) מפרסמת מבצע של הובלה חינם על מספר מוצרים, עד ה18 למאי(היום ה16).
כשנכנסים לאתר, מופיע תשלום של 200 ש"ח על הובלה, ישירות למוביל.
בפניה לחברה, הם מתנערים מהמבצע וטוענים שהסתיים, למרות שהם ממשיכים לפרסם ולשווק אותו.
האם זה מותר?(המוצר במלאי הרי) | |
|
|
|
| 19/5/2021 08:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 08:09:09 |
| שלום רב חני,
האם יש לך העתק מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 18/5/2021 09:08 |
מושיקו |
 | | מחבר: | מושיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:08:39 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר מאתר האינטרנט של ACE, שם הם מתחייבים לספקו עד 7 ימיי עסקים. כאשר הגעתי לקבלו, האריזה נראתה כי פתחו אותה וסגרו אותה עם סלוטייפ חזרה. לאחר בירור, אף היה עליה מדבקה אשר העידה כי המוצר סופק ללקוח אחר ולאחר מכן סופק לי. ביקשתי לקבל מוצר חדש מאחר וזה מה ששילמתי עליו. זה קרה ברביעי האחרון, אז ההזמנה עמדה על היום ה-7. באתר של ACE, לא רשום דבר לגבי איחור באספקת מוצר. מאחר ו-ACE, כשלה לספק לי את המוצר תוך 7 ימיי עסקים, הייתי רוצה לדעת מה הזכויות שלי? מלבד ביטול עסקה.
תודה,
מושיקו | |
|
|
|
| 18/5/2021 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 15:43:10 |
| שלום רב מושיקו,
האם בוצעה פניה בכתב אל החברה? אם כן, מה תגובת החברה?
עקרונית, במקרה של הטעיה, תקום לצרכן הזכות לבטל את עסקה.
ובמידה שנגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל החברה על מנת לדרוש פיצויים בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 16/5/2021 10:51 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2021 | | שעה: | 10:51:13 |
| אחת מהרשתות הגדולות(אייס) מפרסמת מבצע של הובלה חינם על מספר מוצרים, עד ה18 למאי(היום ה16).
כשנכנסים לאתר, מופיע תשלום של 200 ש"ח על הובלה, ישירות למוביל.
בפניה לחברה, הם מתנערים מהמבצע וטוענים שהסתיים, למרות שהם ממשיכים לפרסם ולשווק אותו.
האם זה מותר?(המוצר במלאי הרי) | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:57:55 |
| שלום רב חני,
האם יש לך העתק מהפרסום? עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר. היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות: https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 15/5/2021 23:24 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 23:24:39 |
| שלום,
במשך שלושה חודשים עברתי טיפולים בעור הפנים באחת ממרםאות המומחים (רופאים מוסמכים, לא קוסמטיקאים) הטובות בארץ. סך הטיפולים (שלושה), כולל התכשירים הנלווים שנמכרו לי במרפאה ("עשו עליי קופה", הם הוכחו כלא יעילים כי בביקורת האחרונה נתנו לי מרשם לקרם אחר, נוסף, שמחירו 50 ש"ח בבית מרקחת לעומת מאות השקלים שבזבזתי על התכשירים שנמכרים במרפאה עצמה) עלו לי 6900 ולעומתם יצאתי עם תועלת של 0% (מגובה בצילומים שיש במרפאה וכן אצלי). בכל פעם שהגעתי למרפאה ציינתי כי לא חל שינוי/שיפור בעור ורמזתי כי הטיפולים לא יעילים. נאמר לי שעליי לחכות בסבלנות. בפעם האחרונה שהייתי בטיפול שוב ציינתי זאת ונאמר לי שכדאי שאגיע בפעם הבאה לביקורת עם הרופא המוביל. בביקורת שהייתה לפני שבוע ראו כולם כי אכן יש 0% שינוי במראה העור שלי וכי הטיפולים אכן לא היו יעילים ומה שנאמר לי היה - לקנות קרם (נוסף כפי שציינתי) "ולחזור לטיפולים בספטמבר". הייתי המומה ולא הצלחתי לבקש דין וחשבון. ברור שמדובר בנפנוף ובזלזול באינטליגנציה שלי כלקוחה שכן ברור שלא אחזור לטיפולים בעוד ארבעה חודשים (אין להם בכלל תורים מעכשיו לעוד ארבעה חודשים) שלא הביאו לשינוי במצבי.
רציתי לשאול איך לפעול מכאן ולדרוש את הכסף שלי חזרה, והאם באפשרותם לסרב לי? נדמה ששילמתי כ-7000 ש"ח על כלום, כמו תרומה נדיבה למרפאה, ממנה יצאתי עם נזק ואפילו לא עם אחוז תועלת אחד.
תודה רבה מראה! | |
|
|
|
| 15/5/2021 23:28 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 23:28:50 |
| מראש*
במידה והיו מכירים במצב ואומרים לי שהטיפולים לא יכולים לעזור לי אחרי הטיפול הראשון, הייתי מקבלת את הנזק של 1600 לטיפול יחיד. העניין הוא שאמרו לי לחכות בסבלנות ומשכו אותי במשך חודשים (ואמרו לי ש"המצב טוב") כשהיה ברור שהטיפול לא מצליח להביא לתוצאות. שוב אציין כי מדובר ברופאים מומחים ועל כן סמכתי על ההמלצות המקצועיות. | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:29:32 |
| שלום רב נוי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...ממנה יצאתי עם נזק ואפילו לא עם אחוז תועלת אחד..."- בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
| |
|
|
|
| 15/5/2021 12:11 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 12:11:07 |
| שלום ותודה לפורום מראש
סבתא שלי (בת 85) החליטה שהיא קונה תנור. נסגרה על תנור בהתייעצות המשפחה ונסעה לקנות. כשהיא הגיעה לחנות המוכר שרצה לעשות רווח על מוצר המכניס לו יותר כסף שיכנע אותה ש״סאוטר״ אינה חברה טובה ועדיף לה תנור של חברה לא מוכרת .. כאישה תמימה המאמינה באנשים טובים האמינה לבעל המקצוע ורכשה את התנור שהומלץ על ידו.
התנור הותקן וכבר באפייה הראשונה היא הבינה את גודל הטעות שלה. אנחנו הופתענו שהיא לא קנתה ״סאוטר״ וכשקראנו חוות דעת על התנור שרכשה נפלו פנינו. היא מאוד לא מרוצה ומרגישה מרומה
לצערנו רשום בחשבונית קבלה שבמידה ומתבצע חיבור גז אין אפשרות להחזרה.
האם עדיין ישנה אפשרות לעשות משהו בנידון ? התנור עלה 3200 ש״ח
סכום גבוה בהרבה ממה שהיא רצתה לרכוש .. | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:02:54 |
| שלום רב דניאל,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
במקרה המתואר, היות שהמוצר חובר לחשמל, לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
לעניין טענתך לפיה:
"...הגיעה לחנות המוכר שרצה לעשות רווח על מוצר המכניס לו יותר כסף שיכנע אותה ש״סאוטר״ אינה חברה טובה ועדיף לה תנור של חברה לא מוכרת ..."האם יש לך הוכחה לטענתך זו?
יש לציין כי סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק בהפעלת השפעה בלתי הוגנת על הצרכן, כדלקמן:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
...
(2) מנע מצרכן את האפשרות להתייעץ לגבי התקשרות בעסקה או לגבי תנאיה;
...
(8) סיפק לצרכן נכס או שירות בתשלום, ללא בקשה מפורשת של הצרכן;
..."
לפיכך, היה ויש לכם ראיה לפיה העסקה בוצעה בניגוד לסעיף 3 בחוק הגנת הצרכן, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלו בבעיה הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:47 |
אבף |
 | | מחבר: | אבף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:47:59 |
| פרטים כאן https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6216610365031286&id=100000471533382&sfnsn=mo
3 ביצים רקובות בשני קרטוני ביצים של תנובה. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:51 |
אסף |
 | |
|
| 18/5/2021 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 11:31:14 |
| שלום רב אסף,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות, על מנת שייתן את דעתו בעניין, להלן הקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 13/5/2021 18:32 |
עוז |
 | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 18:32:16 |
| שלום,
האם זה בסדר שחדר הכושר מחליט שהוא סוגר? מצד אחד, אף בעל חנות או מסעדה לא מחוייב לפתוח. מצד שני, בכך שחדר הכושר סוגר, הוא לא נותן שירות ששילמתי עליו.
סוגיה מורכבת, אני יודע, אבל רציתי לדעת מה אומר החוק. הדבר חשוב לי בעיקר מהבחינה שבבניין של חדר הכושר יש מקלט, וכעת אני מחוייב לעשות ספורט בחוץ, ואני חשוף.
תודה. | |
|
|
|
| 18/5/2021 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 10:35:06 |
| שלום רב עוז,
יש לפנות אל בית העסק בכתב, לבירור העניין, היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
בנוסף, תנסה לברר מול פיקוד העורף אם ישנה הנחיה. | |
|
|
|
| 13/5/2021 15:45 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:45:18 |
| רכשתי בשנה שעברה דרך וואלה טורס כ5 כרטיסי טיסה למוסקבה לחודש יולי 2020, בעקבות הקורונה , הטיסות בוטלו, יצרתי קשר עם וואלה טורס אחרי דין ודברים (ואחרי בירור עצמי הבנתי כי חברת אורל איירליינס אינה מפעילה טיסות לישראל כיום), הם מסרבים להחזיר לי את כספי בטענה כי רק אחרי שיקבלו את הכסך מחברת אורל איירליינס יעבירו לי את הכסף. האם זה חוקי? באם חברת התעופה תסרב להחזיר, אנני זכאי להחזרת כספי?
| |
|
|
|
| 18/5/2021 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:48:37 |
| שלום רב גיא,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 11/5/2021 14:16 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 14:16:46 |
| 11/5/2021
למועצה הישראלית לצרכנות שלום רב
אשמח לעזרה שלכם
סגרנו מתחם צימר בצפון
מתחם שבו 5 יח צימרים ל 5 משפחות
שאנו מתוכננים להגיע אליו בעוד כ שלושה ימים
העניין הןא שבשל המצב הבטחוני
אנו חוששים להגיע לצימר ולשהות בצפון ולטייל בבטחה
אנו מגיעים מהדרום ויש לנו נסיעה ארוכה דרך כביש 6
אנו לא בטוחים ולא מרגישים מוגנים מהנסיעה עצמה
ומהשהות בצימר ופוחדים לקחת סיכון
לפי דבריי בעלת הצימר
שוחחנו איתה בקשנו לבטל או לסרוגין לדחות את ההגעה לצימר למועד חלופי אחר
לפי דבריה לא ניתן ולא מגיע לנו כלום לא דחיה ולא כלום
ואם נבחר שלא לבוא
היא תחייב אותו מלא הסכום
כלומר החיוב הוא 100%
האם נכון הדבר? מה ניתן לעשות?
נשמח למענה מיכם
לדעת מה אנחנו עושים
יש התחממות בכל הארץ כרגע זה דרום עד אשדוד
וגם הדרך לא בטוחה עבורנו
ואם המצב יחריף עד צפונה
אין לדעת
מה עושים ?
אשמח למענה מצידכם
איזה זכויות עומדים לרשותנו
והאם בעלת הצימר צודקת בדבריה
תודה מראש, מימון ימית
| |
|
|
|
| 12/5/2021 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:08:15 |
| שלום רב ימית,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון), קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מתיאור בפנייתך על פניו הודעת הביטול אינה עולה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות ולכן לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה ויש לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
יחד עם זאת, באפשרותך לברר אם ישנה הנחיה של פיקוד העורף המגבילה את יציאתכם? | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:19 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:19:06 |
| תודה על תגובתכם
כמו שכבר ציינתי
אני מודעת שיש להודיע על ביטול 14 יום לפניי
זה לא העניין
העניין הוא המצב הבטחוני בארץ יידוי אבנים, לנץ" בטבריה, טילים....
אני מגיעה מבאר שבע לצימר בצפון
דרך כביש 6
עם משפחתי
בשל המצב הבטחוני והפחד מכביש 6 הנסיעה בדרך כשלעצמה לא בטוחה
הסברתי לבעלת הצימר שאני חוששת ומבקשת לדחות את המועד או לסרוגין לבטל
היא לא מעוניינת לשמוע וחייבה 100%
זו ממש ממש חוצפה
הפרט שבכל הארץ יש לינץ פורעי חוק ומשליכי אבנים
זה לא ביטול רגיל
זה ביטול בשל מצב בטחוני !!!
ועכשיו אני אשאל מה עושים והאם יש לי את הזכות לדרוש ממנה ביטול עבור החיוב
היא חייבה עבור כל העסקה 100% חיוב
איפה הרגישות שלה לאור המצב הרעוע במדינה
מה נסגר
אשמח לתגובה מיכם
אני לא מתכוונת לוותר
זה לא הוגן כלל וממש חוצפה מצידה לנהוג באופן הזה
זה לא מצב רגיל !!
זה מצב חירום במדינה
ולכן מצפה לתגובה תואמת מצידכם בהתאם למצב
תודה על התיחסותכם, ימית.
באפריל סגרנו את העיסקה ולפניי כשבוע החל כל הבלאגן בארץ והיינו איתה לכל אורך הדרך ושתפנו אותה בחשש שלנו ובבקשה לבטל עיסקה
אין עם מי לדבר. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:19 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:19:14 |
| תודה על תגובתכם
כמו שכבר ציינתי
אני מודעת שיש להודיע על ביטול 14 יום לפניי
זה לא העניין
העניין הוא המצב הבטחוני בארץ יידוי אבנים, לנץ" בטבריה, טילים....
אני מגיעה מבאר שבע לצימר בצפון
דרך כביש 6
עם משפחתי
בשל המצב הבטחוני והפחד מכביש 6 הנסיעה בדרך כשלעצמה לא בטוחה
הסברתי לבעלת הצימר שאני חוששת ומבקשת לדחות את המועד או לסרוגין לבטל
היא לא מעוניינת לשמוע וחייבה 100%
זו ממש ממש חוצפה
הפרט שבכל הארץ יש לינץ פורעי חוק ומשליכי אבנים
זה לא ביטול רגיל
זה ביטול בשל מצב בטחוני !!!
ועכשיו אני אשאל מה עושים והאם יש לי את הזכות לדרוש ממנה ביטול עבור החיוב
היא חייבה עבור כל העסקה 100% חיוב
איפה הרגישות שלה לאור המצב הרעוע במדינה
מה נסגר
אשמח לתגובה מיכם
אני לא מתכוונת לוותר
זה לא הוגן כלל וממש חוצפה מצידה לנהוג באופן הזה
זה לא מצב רגיל !!
זה מצב חירום במדינה
ולכן מצפה לתגובה תואמת מצידכם בהתאם למצב
תודה על התיחסותכם, ימית.
באפריל סגרנו את העיסקה ולפניי כשבוע החל כל הבלאגן בארץ והיינו איתה לכל אורך הדרך ושתפנו אותה בחשש שלנו ובבקשה לבטל עיסקה
אין עם מי לדבר. | |
|
|
|
| 18/5/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:05:07 |
| שלום רב ימית,
כפי שציינתי לעיל, באפשרותך לברר את הנחיות פיקוד העורף בעניין.
| |
|
|
|
| 6/5/2021 23:20 |
נינופרה |
 | | מחבר: | נינופרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2021 | | שעה: | 23:20:59 |
| | קניתי מדיח כלים אינטגרל מלא. סופק מכשיר אחר שלא מתאים למטבח שלי, בחברה שבה קניתי הודו בטעות ומשכו אותי שבוע עד ההחלפה. ההיתי צריך לחכות בבית 4 פעמים שבהם היה צריך להגיע המוצר והטכנאי שהיה צריך להרכיב. האם מגיע פיצוי? ברצוני לציין שהמוכר התנער מאחריות ואמר שכל באשמת הספק אף על פי שלא הכרתי את הספק. על החשבונית מופיע רק שם המוכר. | |
|
|
|
| 9/5/2021 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2021 | | שעה: | 18:23:58 |
| שלום רב אדון,
האם נקבע לך זמן המתנה להגעת הטכנאי ולביצוע הרכבתו? אם כן, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
אם לאו, האם נגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה)?
| |
|
|
|
| 15/5/2021 11:25 |
נינופרה |
 | | מחבר: | נינופרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:25:32 |
| שלום.
כמו שכתבתי ביגלל טעות של החנות/ הספק נאלצתי לחכות שוב למוביל ולטכנאי שלא מגיעים באותו יום יחד.וכל אי הנעימות והסחבת היום מחר עד להחלפת המוצר. | |
|
|
|
| 18/5/2021 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 08:47:28 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
...
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;"
בנוסף, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,...".
סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, במידה שנקבע מועד ותואמה שעה להגעת מוביל/נציג מטעם החברה והוא לא הגיע כלל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם "לחוק הטכנאים" כמפורט לעיל.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/5/2021 17:04 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2021 | | שעה: | 17:04:01 |
| | נכנסתי לאתר אינטרנט ורציתי לקנות שמלה. המחיר שהופיע היה 278 שקלים אך כשהגעתי לקופה היה כתוב 278 יורו. כשפניתי לחברה הם אמרו שאין שום דבר שניתן לעשות והמחיר הוא המחיר שהופיע בקופה. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 11/5/2021 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 08:23:17 |
| שלום רב שחר,
בפנייתך את מציינת כי:
"...המחיר שהופיע היה 278 שקלים ..."- האם יש לך צילום מסך?
האם בוצעה רכישה?
האם מדובר בחברה ישראלית או חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי .
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על הצגת מחיר במטבע ישראלי, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:37 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:37:35 |
| היי, יש לי צילום מסך של המחיר וגם יש לי צילום מסך של ההודעה שהופיעה בכניסה לאתר בה כתוב כי המחירים מוצגים בשקלים... כאשר ראיתי את המחיר בקופה לא ביצעתי את הרכישה מכיוון שהמחיר היה גבוה ולא מוצדק, ופניתי אל בית העסק אך הם לא קיבלו את התלונה שלי...
החברה היא nordstorm... אני לא חושבת שיש להם נציגות ישראלית אך יש להם מוקד פניות בינלאומי איתו תקשרתי | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:38 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:38:22 |
| היי, יש לי צילום מסך של המחיר וגם יש לי צילום מסך של ההודעה שהופיעה בכניסה לאתר בה כתוב כי המחירים מוצגים בשקלים... כאשר ראיתי את המחיר בקופה לא ביצעתי את הרכישה מכיוון שהמחיר היה גבוה ולא מוצדק, ופניתי אל בית העסק אך הם לא קיבלו את התלונה שלי...
החברה היא nordstorm... אני לא חושבת שיש להם נציגות ישראלית אך יש להם מוקד פניות בינלאומי איתו תקשרתי | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:38 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:38:46 |
|
|
|
| 18/5/2021 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 08:31:31 |
| שלום רב שחר,
עליך לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל, במידה שאין לחברה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
| |
|
|
|
| 12/5/2021 17:10 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:10:17 |
| אני חבר מועדון ברשת מלונות ידועה
הרשת מתחייבת לחברי המועדון שיקבלו מתנה אם יתאחסנו במלון בחודש בו חל יום ההולדת.
עשיתי הזמנה ליום אחד במלון וקיבלתי את המתנה.
למחרת עשיתי הזמנה ללילה נוסף במלון ולא הסכימו להביא לי מתנה נוספת למרות שזו הזמנה חדשה ולא הזמנת המשך של יום קודם.
אני רוצה לציין שאם הייתי הולך למלון אחר ברשת ללילה נוסף ברור שהייתי מקבל את המתנה.
אז למה לא מגיע לי אם עשיתי הזמנה חדשה ללילה נוסף?????
| |
|
|
|
| 13/5/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:29:11 |
| שלום רב שלמה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הרשת מתחייבת לחברי המועדון שיקבלו מתנה אם יתאחסנו במלון בחודש בו חל יום ההולדת..."- האם עיינת בתקנון החברה? אם כן, מה מופיע בתקנון?
במידה שבתקנון אין החרגה כזו, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? | |
|
|
|
| 12/5/2021 13:32 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 13:32:00 |
| שלום
הזמנו ב 7.3.21 דרך קשרי תעופה נופש באילת.
יומיים אחכ התקשרתי לבטל ונאמר לי שכבר חויבתי והחזר תוך מקסימום 30 ימים.
בינתיים עבו יותר מ 60 ימים והחזר טרם ראיתי. בשיחה עם שירות הלקוחות, יש תשובה קבועה שהנושא עבר שוב לזירוז הנהלת חשבונות.
האם עסק מחויב לזמן ההחזר?
מה אני יכולה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:26:27 |
| שלום רב אורית,
על מנת לברר את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה(טלפון/אינטרנט)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
האם תגובת החברה לפיה: "...והחזר תוך מקסימום 30 ימים..." נעשתה בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)שבוצעה ללא נוכחות משותפת של הצדדים קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:51 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:51:58 |
| תודה על המענה. העסקה התבצעה בטלפון ב 7.3 לחופשה כעבור חודש ב 7.4.
ב 9.3 כעבור יומיים התקשרתי לטלפון לבטל ונאמר לי תוך 30 יום החזר.
ב 30.3 פניתי בכתב שוב לבדוק מה קורה ולא קיבלתי תשובה קונקרטית חוץ מכך שעבר להנהלת חשבונות... מאז היו כמה פניות דומות.
בתחילת מאי שראיתי שאין תשובה ואין החזר התקשרתי למוקד וענו לי שזה אמור לקחת 30 ימים ושהעבירו שוב פניה להנהלת חשבונות.
יוצא שאת נושא ה 30 יום נאמר פעמיים בעל פה אך לא בכתב.
הם לא אומרים שלא יחזירו כסף שהרי הביטול נעשה לפי חוק,
השאלה היא האם עסק מחוייב לזמן החזר מסויים? אין שום מגבלה למתי עליו להחזיר כסף?
תודה
| |
|
|
|
| 13/5/2021 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:09:51 |
| שלום רב אורית,
אם כך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (כדי שיהיה לך תיעוד) לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/5/2021 17:02 |
צביה |
 | | מחבר: | צביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:02:28 |
| החנות לא מסכימה לקבל את זה
כי אומרת שהבעלות הוחלפה
לא היה פרסום על העברת בעלות
מי חייב לי?
הבעלים הקודם? או החנות הזו? | |
|
|
|
| 13/5/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:00:14 |
| שלום רב צביה,
באפשרותך לברר אם פרטים של בית העסק המופיע בשובר הזיכוי(ע.מ או ח.פ.) תואם לפרטי החברה העכשווית וכך תוכלי לדעת אם מדובר בחברה אחרת.
במידה שמדובר בחברה אחרת, הרי שמדובר באישיות משפטית אחרת ולכן אין בניכם יריבות.
| |
|
|
|
|