| 2/6/2021 13:23 |
אורנה |
 | | מחבר: | אורנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 13:23:38 |
| תאמו איתי הגעת טכנאי ל-1 ביוני בין השעות 17.00 ל-19.00 וגם קיבלתי יום קודם תזכורת. בשעה 15.00 התקשר הטכנאי מטלפון חסום לשאול אם יוכל להקדים ואמרתי שכן. אבל הוא לא הגיע בכלל. כאשר התקשרתי להוט היום אמרו לי שטכנאי לא מגיע רק לקחת ממיר ומצטערים שלא הודיעו לי.
האם מגיע לי פיצוי? | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:10:23 |
| שלום רב אורנה,
בפנייתך את מציינת כי:
"תאמו איתי הגעת טכנאי ל-1 ביוני בין השעות 17.00 ל-19.00 וגם קיבלתי יום קודם תזכורת..."-כיצד קיבלת את התזכורת? במידה ששלחו לך תזכורת כתובה מה מופיע בה?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/6/2021 12:52 |
פליקס |
 | | מחבר: | פליקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:52:38 |
| שלום,
רכשנו מיטה + מזרון.
מספר שאלות:
1. כאשר אני מוריד את הניילון מהמזרון ומגלה שהמזרון לא נוח, האם אני יכול להחזיר אותו ותוך כמה זמן?
2. במידה ואני מבטל את העסקה ואוספים את המיטה והמזרון תוך כמה זמן אמורים לזכותי? | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:01:34 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי המוצרים סופק (תאריך)?
במידה שהמוצר נרכש בחנות- האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? | |
|
|
|
| 2/6/2021 12:38 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:38:57 |
| | קבלתי מחשב נישא פגום נקנה ב KSP שרות DEL יש בעיה עם המאורר מתחמם יתר על המידה.מוסר אוו לבדיקה במעבדת KSP אני יודע בוודאות שהמחשב הגיע תקול עם בעיותת במאורר מה קורה אם הם יגדיו שלפי הבדיקות שלהם זה תקין . | |
|
|
|
| 3/6/2021 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:52:25 |
| שלום רב עופר,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי המוצר סופק(תאריך)?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר? | |
|
|
|
| 3/6/2021 14:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 14:23:26 |
| | מאוורר לא מתחמם. מאוורר מסלק אוויר חם. תבדוק מה הטמפרטורות שוינדוס מדווח ותתייעץ בפורום טכניים ברשת בנושא. | |
|
|
|
| 2/6/2021 12:36 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:36:55 |
| קניתי תנור בנובמבר האחרון. מהרגע הראשון התנור עשה בעיות ולא אבה בצורה תקינה. הלמעלה נשרף והלמטה והבפנים לא מוכן בכלל. ככה זה בכל סוגי התבניות ובכל סוגי המאפים- עוגות, בצקים, פשטידות- הכל. יוצא שעד היום אני בלי תנור תקין בבית ובכל ניסיון לפנות לחברה אני מקבלת תשובות הזויות. בהתחלה אמרו שאני לא יודעת להשתמש בתנור, אחר כך שלחו טכנאי שאמר שהכל תקין והציע לאפות הכל על טורבו (אז למה קניתי תניר עם הרבה תוכניות אם אני יכולה להשתמש רק בתוכנית אחת?)
הטכנאים שמגיעים טוענים אחרי בדיקה קצרה שהכל תקין. וכשהגיע טכנאי בכיר הוא הציע שיבדוק עם גורמים נוספים ויחזרו אלי תוך כמה ימים- מה שלא קרה. כשהתקשרתי לבדוק מה קורה עם תשובה מהבכיר טענו שהוא כתב שהכל תקין. התנור עדיין באחריות. החברה טוענת שאם הטכנאים אומרים שהכל תקין אין מה לעשות אבל בפועל אני לא יכולה להכין כלום. האם יש מה לעשות בנידון? אני בסך הכל רוצה לקבל מוצר תקין תמורת הכסף ששילמתי. וזה לא היה זול. | |
|
|
|
| 3/6/2021 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:31:54 |
| שלום רב קורל,
פני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/6/2021 11:40 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 11:40:59 |
| שלום רב,
הזמנו חבילת שיפוץ מפרפקט ליין. הקרמיקות של המקלחת הגיעו בחלקן בתפזורת ולא באריזה סגורה. הדבר עלול לגרופ להם להשבר. בשירות הלקוחות מסרבים להחליף לאריזה סגורה ומציעים רק זיכוי. אבל אם נחליף את הקרמיקה נצטרך להחליף את יתר חלקי השיפוץ שהוזמנו. מה עושים? | |
|
|
|
| 3/6/2021 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:22:32 |
| שלום רב אסנת,
בפנייתך את מציינת כי: "...הזמנו חבילת שיפוץ מפרפקט ליין. הקרמיקות של המקלחת הגיעו בחלקן בתפזורת ולא באריזה סגורה. .."- מתי בוצעה ההזמנה(תאריך)? מתי המוצר סופק(תאריך)? מדוע המוצר הגיע בחלקו בתפזורת ולא באריזה? מתי פנית אל בית העסק בבקשה לספק לך את המוצר באריזה סגורה(תאריך)? והאם פנייתך אל בית העסק נעשתה בכתב? | |
|
|
|
| 2/6/2021 11:37 |
אלישבע |
 | | מחבר: | אלישבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 11:37:59 |
| אני יודעת כי על כל פריט אופנה שנמכר בחנות - גם אם במסגרת סוף עונה - חל חוק ההחזרים, על פי תנאי ההחזרה.
השאלה שלי היא כזו - אם בחנות תלו שלט גדול של "אין החלפות והחזרות במבצעים" האם עדיין חוק ההחזרים חל? למרות השלט? | |
|
|
|
| 3/6/2021 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:16:20 |
| שלום רב אלישבע,
מה עלות המוצר שנרכש?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)? מתי הצרכן התחרט(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בקטגוריה של ביגוד והנעלה, ניתן לבטל את העסקה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובתנאי ש:
1. מחיר המוצר עולה על 50 ש"ח
2. שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה
3. לא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן
במידה שהצרכן לא עומד באחד התנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) כמפורט לעיל, על בית העסק לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק(בית העסק מחויב להציג שילוט החזרת טובין בחנות, כקבוע בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן) .
| |
|
|
|
| 31/5/2021 19:48 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 19:48:04 |
|
בתאריך 19/04/2021 נרשמתי בטלפון לקורס לימודים ניהול רשתות במכללה מסויימת.
עלות דמי רישום+ חמישה שיעורי מיון הסתכמו ב 350 שח.
במידה ונוכחים בחמישה שיעורים ועוברים בהצלחה את מבחן המיון ניתן להירשם לקורס עצמו שעלותו 17.000 שח.
תחילת הקורס החל בתאריך ה 19/04/2021.
בתאריך 23/05/2021 הודעתי למכללה על ביטול הרישום לקורס, וזאת מאחר ואני סובל מאלרגיה ללמידה מרחוק באמצעות זום, כאשר בכל שיעור ושיעור של למידה מרחוק (שהשתתפתי בשניים מהם כל שיעור שלש וחצי שעות) אני חש כאבי ראש עזים במהלך השיעור ובסיומו.
צרפתי למכללה אישור רפואי של רופא המשפחה בקופת החולים שלי בעניין המאשר את דבר האלרגיה הקשורה ללימודים, וביקשתי מהמכללה לקבל החזר כספי מלא ששולם בסך 350 שח וזאת מאחר והביטול הרישום לקורס אירע בשל נסיבות רפואיות המחייבות זאת מכורח המציאות דבר אשר לא ידעתי על קיומו שאני אלרגי, אלא רק לאחר ההשתתפות בקורס שהספקתי להשתתף עד כה בשניים מהם סהכ.
המכללה מסרבת להשיב לי את כספי כלל, אף לא את חלק מהסכום.
רציתי לשאול את המועצה לצרכנות האם מבחינה חוקית על המכללה להשיב את כספי בשל הנסיבות המיוחדות?
אבקש לקבל מענה בהקדם
תודה | |
|
|
|
| 1/6/2021 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 14:48:56 |
| שלום רב איציק,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר שני שיעורי זום החלטתי לבטל את הרישום..."- האם יש התייחסות בחוזה בעניין ביטול, במקרה בו הביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל? | |
|
|
|
| 2/6/2021 18:41 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 18:41:53 |
| העסקה בוצעה בתאריך 19/04/2021 באמצעות שיחת טלפון.(מכר מרחוק)
אכן יש התייחסות בחוזה לעניין הביטול כדלהלן:
מדיניות הביטולים היא בהתאם לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל את ההרשמה תוך 14 ימים ממועד הרישום ולא יאוחר מ 7 ימים טרם תחילת קורס המיון.
עד כאן.
אני חוזר ומדגיש שהביטול ללימדים נעשה בעקבות מצב רפואי. בחוזה אין התייחסות למקרה של מצב רפואי.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:05:41 |
| שלום רב איציק,
האם יש לך אישור רפואי התומך בטענתך?
על מנת לברר בעניין, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 31/5/2021 10:11 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 10:11:32 |
| חתמתי חוזה עם קבלן על תאריך להתקנת מרפסת, כאשר הודגש בחוזה שהתאריך הינו תאריך הגמר הסופי. למעשה, השלד עצמו הגיע יומיים אחרי התאריך הנקוב, וכבר שבועיים שהוא מורח עבודה שיכלה להסתיים בשלשה ימים (כנראה מתזז בין עבודות) בא לשעה שעתיים והולך, לפעמים גם לא בא בכלל.. והסוף אינו נראה באופק.
האם יש קנס או פיצוי לאי עמידה בחוזה?? (אין אפשרות של ביטול עסקה כי השלד כבר מחובר לבית)
תודה! | |
|
|
|
| 2/6/2021 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 09:06:56 |
| שלום רב שלמה,
לא ברור מה המועד שסיכמו איתך לסיום ההתקנה?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת בית העסק? | |
|
|
|
| 2/6/2021 10:18 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 10:18:05 |
| | זהו קבלן פרטי. בוצעו פניות טלפוניות בעיקר, בדרך כלל לא ענה או ענה שכבר יגיעו- מחר- התחמק.. | |
|
|
|
| 3/6/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 13:02:55 |
| שלום רב שלמה,
אתה מציין כי:
"חתמתי חוזה עם קבלן על תאריך להתקנת מרפסת, כאשר הודגש בחוזה שהתאריך הינו תאריך הגמר הסופי...", אולם, לא ענית לשאלתי מהו המועד לסיום ההתקנה?
בכל מקרה וככל שבהסכם צוין מועד סיום ההתקנה והתיקון לא בוצע בתאריך שסוכם, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 1/6/2021 21:44 |
דליה |
 | |
|
| 3/6/2021 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 12:58:33 |
| שלום רב דליה,
ראשית, ייתכן כי המכתב שנשלח אליך נמצא בתיבת דואר זבל, ראי הודעה בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/contact_us
שנית, באפשרותך לפנות אל מנהלת פניות הציבור, הגב' לנה פורטנוי באמצעות כתובת דוא"ל שלהלן:
lena@consumers.org.il | |
|
|
|
| 2/6/2021 07:16 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 07:16:41 |
| שלום,
התייעצות-
רכשתי באתר אונליין בגדים, שילמתי כמובן את המחיר שהיה באתר (בסביבות 1000+)
כשהגיע החבילה רוב התגיות מחיר על הבגדים היו ביורו ..
זו פעם ראשונה שאני נתקלת בזה ואני מזמינה מהם המון.
השאלה שלי האם אני לא צריכה לשלם את המחיר שרשום על הבגד עצמו? או שבאונליין זה לא תקף?
אשמח להתייחסות. תודה רבה | |
|
|
|
| 3/6/2021 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 12:20:34 |
| שלום רב אילנה,
האם המחיר שהוצג לך באתר היה במטבע ישראלי?
עקרונית, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי."
על כן, ובהנחה שבית העסק הציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
| |
|
|
|
| 1/6/2021 15:26 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 15:26:17 |
| היי, לפני ימים בודדים ביצעתי עסקה בפנצריה של החלפת 4 צמיגים, בעל הפנצריה גם המליץ על מידה אחרת ממה שיש לי וטען שהיא מתאימה לרכב והוא יאשר אותה ברישיון.
לאחר ההתקנה התברר שהוא שולח אותי למכון רישוי כדי להסדיר את מידת הצמיגים החדשה.
מכון הרישוי הפנה אותי ליבואן הרכב, וממנו התברר לי שהמידה שהתקינו לי על הרכב היא שגויה ולא מתאימה.
איך ניתן לפעול על מנת לבצע את העסקה?? אני מרגיש מרומה ועבדו עלי באלפי שקלים.
בעל הפנצריה טוען שהוא מטפל בזה אך לפי דברי "דלק מוטורס" יבואנית ב. מ. וו בישראל לא ניתן להתקין אף צמיד מלבד המידה שהם ציינו בפניי.
כבר עוברים מספר ימים ואני נמצא בסיטואציה בעייתית במיוחד עקב העניין שהספקתי לנסוע כמה עשרות קילומטרים עם הצמיגים החדשים והלא תקינים. | |
|
|
|
| 3/6/2021 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 08:06:58 |
| שלום רב עידן,
היות שאתה טוען כי:
"...בעל הפנצריה גם המליץ על מידה אחרת ממה שיש לי וטען שהיא מתאימה לרכב והוא יאשר אותה ברישיון...מכון הרישוי הפנה אותי ליבואן הרכב, וממנו התברר לי שהמידה שהתקינו לי על הרכב היא שגויה ולא מתאימה...לא ניתן להתקין אף צמיד מלבד המידה שהם ציינו בפניי..." אני, מצתיעה כי תפנה אל שני הגורמים הללו ותעלה את תגובתם, לאחריו פנה אל משרד התחבורה על מנת שייתן את דעתו בעניין.
היה ותתקל בבעיה, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה במוצר וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר מול הפנצ'ריה.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 10:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:32:29 |
| כל הנושא היה צריך להיות בכתב עם אישור שלך לפני ביצוע העסקה. ראה מה אומר חוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; | |
|
|
|
| 1/6/2021 21:40 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 21:40:37 |
| | שלום,פניתי בתלונה למועצה לצרכנות על עוול שקרה לי ברכישת מכונת כביסה.הטכנאי לא הגיע 3 שבועות לא נענתי ע"י היבואן,,התלוננתי במועצה לצרכנות 4חודשים,התלונה במועצה לצרכנות, לא טופלה,פניתי בפקסים,ובמיילים למועצה,לא נענתי,ועכשיו בבדיקה באינטרנט כתוב שהתלונה נסגרה, בטלפון האוטומטי נאמר שנשלח מכתב,לא קיבלתי ואין לי מושג מה עלה בגורל התלונה,עצוב שאין מענה למיילים ולפקסים. אבקש מאד אם אפשר לעזור לי להבין מה קרה עם התלונה. | |
|
|
|
| 3/6/2021 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:25:09 |
| שלום רב דליה,
ראשית, ייתכן כי המכתב שנשלח אליך נמצא בתיבת דואר זבל, ראי הודעה בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/contact_us
שנית, באפשרותך לפנות אל מנהלת פניות הציבור, הגב' לנה פורטנוי באמצעות כתובת דוא"ל שלהלן:
lena@consumers.org.il | |
|
|
|
| 31/5/2021 10:05 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 10:05:38 |
| אמא שלי ביקשה להתנתק מאחת מחברות הכבלים בחודש יוני 2020. לפני מספר חודשים היא החלה לראות שוב חיובים מהחברה הנ׳ל - לטענתם בחודש יולי 2020 בוצעה לה שיחת שימור שבה הצליחו לשמר אותה (אכן היו כמה שיחות מהחברה אולם אימי סירבה להצעות השימור) ועל כן היא מעולם לא נותקה.
כשהיא פנתה וביקשה לשמוע את ההקלטה של השיחת שימור נאמר לה שאין הקלטה של השיחה - האם חברת הכבלים יכולה להמשיך התקשרות עם לקוח לאחר בקשתו לניתוק ללא כל אסמכתא בכתב או בעל פה אלא רק על סמך תיעוד במערכת של נציג השימור?? | |
|
|
|
| 31/5/2021 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 15:59:56 |
| שלום רב הילה,
בפנייתך את מציינת כי: "אמא שלי ביקשה להתנתק..."- כיצד אמך הודיעה לחברה על ביטול העסקה- בכתב או בעל פה? | |
|
|
|
| 3/6/2021 09:42 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 09:42:43 |
| | בעל פה. חשוב לציין שבמערכת תיעוד של הוט מופיע שהיא ביקשה להתנתק ואף זימנו עבורה שליחות להחזרת הציוד שלהם. גם מצויין שהיא שומרה ע"י נציג שימור (כלומר ידוע להם בצורה חד משמעית שהיא ביקשה להתנתק ולכן בוצעה לה שילת שימור). | |
|
|
|
| 3/6/2021 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:10:44 |
| שלום רב הילה,
במקרה זה, אני, מציעה לאמך לעיין בהסכם ההתקשרות בניהם או באפשרותך לעיין ברישיון של החברה, על מנת לבדוק באיזה אופן על הצרכן להודיע על ביטול העסקה,
ולפעול בהתאם למוסכם. | |
|
|
|
| 1/6/2021 20:45 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 20:45:52 |
| שלום,
הזמנתי מאתר אינטרנטי מספר מוצרים, בתאריך ה 23.5 כאשר בתאריך ה24.5 אושר התשלום עי חברת האשראי.
בעת מחירת המשלוח נבחר משלוח עד הבית עי שליח.
בתיאור הפירוט נאמר כי האספקה תהיה עד 7 ימי עסקים.
אנו כעת ב 1.6 כאשר בוודאות ישנו איחור במועד האספקה.
האם ישנה עילה לפיצוי ? מה עושים במקרה כזה?
חייב לציין שנוצר קשר עם החנות ומבחינתם "הנושא בבדיקה". | |
|
|
|
| 3/6/2021 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:05:23 |
| שלום רב אורן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/6/2021 16:13 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 16:13:21 |
| על פי חוק אין דרישה בשטיפת מיכלי ריקים.
יכולה להגיש תלונה?
תודה. | |
|
|
|
| 3/6/2021 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 09:25:56 |
| שלום רב אולגה,
האם נדרשת לנקות את מיכלי הבקבוקים כתנאי להחזר דמי הפיקדון?
עקרונית, סעיף 6(א) בחוק הפיקדון על מכלי משקה, תשנ"ט-1999 קובע כי:
"החזר פיקדון לצרכן
6. (א) צרכן שיש בידיו מכל משקה ריק מסומן, רשאי להחזירו לבית עסק שבו מוכרים מכלי משקה מלאים מסוג כלשהו, של היצרן או היבואן, לפי הענין, של מכל המשקה שהוחזר.
(ב) בית עסק כאמור בסעיף קטן (א) חייב לקבל מכל משקה ריק מסומן שמוסר לו צרכן, ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדו."
לפיכך, והיות שאין דרישה בחוק לשטיפת מכלי בקבוקים, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/6/2021 12:10 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 12:10:36 |
| רכשתי קורס לשיווק דיגיטלי שמוגדר כקורס פרימיום 17,000 ש"ח , מה שהופך את הקורס לפרימיום הוא ליווי שניתן במשך 6 חודשים מצוות מנטורים, מפגשי עבודה פרונטליים ומעקב במידה ויש "נעלמים" או קצת נפילות מוטיבציה. בפועל - קיבלנו את התכנים (שהיינו מקבלים גם בחבילה הזולה יותר 2000 ש"ח) , אבל ליווי בקבוצת ואטסאפ דרך מקלדת הוא לא ליווי. אפס מפגשים פרונטליים ומפגשים עיוורים בזום זה לא מפגשי עבודה.אפס מעקב או התייחסות לאנשים ש"נעלמו" מהתכנית וכבר לא על החומר או על התהליך.
רציתי לדעת האם אני יכול לבקש את כספי חזרה בניקוי קורס הבסיס בסך 2000 ש"ח ולהשיב את היתרה.
כתוב בחוזה : סעיף 2. ידוע לי כי תוכנית ההכשרה הנה בת 6 חודשים וכי לאורך כל תקופת זו החברה תצוות לי מלווה מקצועי ("מנטור") שעמו אני מתחייב להיפגש בהתאם ללוח הזמנים שייקבע (להלן: "מבנה התוכנית"). שיבוץ וקביעת המנטור יהיה נתון לשיקול דעתה הבלעדי של החברה בלבד. התוכנית, אופן הלימוד וזמינות המנטור תבוצע על פי סילבוס תוכנית המצורף כנספח להסכם זה. | |
|
|
|
| 1/6/2021 15:52 |
מאיר |
 | |
|
| 3/6/2021 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 08:52:09 |
| שלום רב מאיר,
אם כך ועל מנת לברר בעניין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/5/2021 08:09 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 08:09:55 |
| | הזמנתי ברשת אונליין לפני ערב החג, ודחיתי את המשלוח ליום שלישי שבוע לאחר מכן בגלל המצב. התחילו תלונות על רשת זו שהיא ביטלה בשבוע שעבר את ההזמנות של אנשים ונתנה קופון זיכוי על דמי משלוח. -אצלי יום לפני ההזמנה שלי כבר היה את הקופון, ואת הביטול קיבלתי בבוקר ההזמנה. בפנייה לשרות הלקוחות טענו שאין עובדים בחנות לבצע את ההזמנה, למרות שמדובר ביבנה - שם לא היה עד היום בבוקר אזעקות אתמול. קיבלתי רק ליום שלישי שבוע אחרי ההזמנה הראשונה את הזמן למשלוח, למרות שמדובר בניצולי שואה קשישים מרותקים בית שהם טענו שהם מתעדפים... האם מותר להם לבטל כך?! האם מגיע סכום זיכוי גדול יותר מהחזר דמי משלוח?! נשארנו בלי חלב לחם וביצים בגללם. האם הם יכולים לבטל שוב את המשלוח ביום שלישי הבא חד צדדית?! שואל לגבי חוקיות הביטול, ועלות הפיצוי לדעתכם?! | |
|
|
|
| 20/5/2021 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2021 | | שעה: | 09:14:30 |
| שלום רב דורון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"הזמנתי ברשת אונליין לפני ערב החג, ודחיתי את המשלוח ליום שלישי שבוע לאחר מכן בגלל המצב..." לאחריו אתה מציין כי:
"...קיבלתי רק ליום שלישי שבוע אחרי ההזמנה הראשונה את הזמן למשלוח,..."- אם כך, האם אתה יכול להסביר, מה כוונתך?
בנוסף אתה מציין כי:
"... האם הם יכולים לבטל שוב את המשלוח ביום שלישי הבא חד צדדית?!..."- האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
האם בדקת את הנחיות פיקוד העורף?
| |
|
|
|
| 20/5/2021 09:52 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2021 | | שעה: | 09:52:59 |
|
שלום להבהיר לגבי השאלות (אני דחיתי את המשלוח בשבוע מיוזמתי וזה היה עוד לפני שהתחילו הטילים מעזה, והביטולים של ההזמנות)
"...קיבלתי רק [סלוט פנוי ליום שלישי שבוע נוסף ]אחרי ההזמנה הראשונה את הזמן [הפנוי הראשון]למשלוח,..."- כוונתי שהייתי אמור לקבל את המשלוח ביום שלישי האחרון, והם ביטלו אותו על הבוקר בגלל שאין להם עובדים, וזאת למרות שאני גר במרכז ומקבל מיבנה את המשלוחים (בכפייה)[ למרות שיש סניף בעירי שמבצע הזמנות לעיר שאני גר בגבולה, אך לא לעיר שאני גר בה שבו הסניף ממוקם בסמיכות אלי]
הפואנטה היא שלא הייתה סיבה לביטול כי לא היו מגבלות פיקוד העורף ליבנה ולא לאזור המרכז ביום שלישי האחרון- והתירוץ היה 'לא הגיעו עובדים לסניף' (לפי בדיקה באינטרנט העובדים הלא יהודים פשוט הפסיקו לבוא [וחבל - הם היו מצוינים בכל פעם שטיפלו לי בהזמנה]
פניתי לבית העסק בטלפון, וקיבלתי 30 ש'ח החזר (עלות דמי משלוח) על הזמנה של 1600 ש"ח שבוטלה, וכאמור השאירה אותי ללא ביצים חלב ולחם! (הנציגה לא הצליחה אפילו לשכנע את מנהלת הסניף לדחוף אותי למשלוח לפני יום שלישי למרות שבעבר הם הבטיחו תיעדוף לקשישים- לאותו היום)
--האם לדעתכם מגיע לי יותר מהפיצוי הנורא קטן הזה (לא הסכימו אפילו לתת יותר למרות שהם יכולים מניסיוני האישי...)---
והשאלה היא, האם הם יכולים לבטל שוב את המשלוח חד צדדית, בשבוע הבא רק בגלל שבסניף הספציפי לא הגיעו העובדים בגלל המתיחות הפנימית, ולא בגלל המצב הבטחוני?! או שניתן לעשות משהו? (מכיוון שאת הקופון הם כבר הזינו ביום שני מוצאי החג, כנראה בצורה די גורפת, כי הסניף כלל לא פתוח במוצאי חג ושבת...) | |
|
|
|
| 23/5/2021 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2021 | | שעה: | 13:37:19 |
| שלום רב דורון,
על מנת לברר בעניין מול החברה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/6/2021 07:05 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 07:05:35 |
| | בסוף אחרי שבועיים, קיבלתי את המשלוח. עדיין שואל האם מגיע לפי דעתכם פיצוי גדול יותר מה30 ש''ח החזר דמי משלוח שניתנו?! תודה מראש | |
|
|
|
| 3/6/2021 08:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 08:09:43 |
| שלום רב דורון,
ככל שהצעת בית העסק לפיצוי בסכום של 30 ש"ח, אינה לשביעות רצונך, אתה מוזמן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 26/5/2021 20:37 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2021 | | שעה: | 20:37:13 |
| הי,
- לפני כשנתיים רכשתי תלת אופן משולב לבני.
- לתלת אופן יש ״מוט שליטה״ שמחובר אליו, עימו מסיע ההורה את הילד.
- כמו כן לתלת אופן שני מצבים - אחד שמאפשר שליטה בלעדית של ההורה, המצב השני מאפשר שליטה משולבת - הזזת הקידון מאפשרת שליטה של הילד בשילוב אופציה ל״פיקוח״ בעזרת המוט ע״י ההורה.
- בשנה הראשונה המוצר עבד בצורה תקינה, לאחר מכן משהו גרם למצב השליטה לעבוד בצורה לא בטיחותית ושאינה תקינה, בעצם מצב בו הילד יכול לשלוט בשני המצבים - כך שהשימוש במרחב העירוני הפך לבעייתי.
- מאחר והמוצר באחריות, פניתי לשירות הלקוחות של החברה והעברתי להם את המוצר לבדיקה.
- לאחר כשבוע קיבלתי את המוצר בחזרה ונאמר כי הבעיה תוקנה.
- בפועל המוצר עדיין היה באותו המצב, ואז הסתבר כי החברה לא מצאה בעיה / אולי רק החליפה מוט.
- החזרתי שוב את המוצר לחברה, שוב ״תיקנו״ ובפועל אותו המצב.
- בפעם השלישית נקבעה לי פגישה עם הטכנאים של החברה, טכנאים כלליים לכלל מוצרי החברה (בכל הנ״ל מדובר בחברה המשווקת).
- בפגישה עימם ביקשו שאסביר מה הבעיה, זאת לאחר שכבר העברתי סרטונים שמסבירים זאת.
- אחד הטכנאים אמר כי אמור להיות מצב ״דמה״, בו הילד לא שולט, ולא ידע להסביר את מקור הבעיה, אך לאחר מכן השני (הבכיר יותר) אמר כי מבחינתו המצב תקין ואין מה לעשות מבחינתם.
- שירות הלקוחות אמר כי אני צריך לפנות אל חברת האם ושלחו אותי לדרכי, אך לאחר דין ודברים הסכימו לשלוח את המוצר לחברת האם.
- לאחר כחודש המתנה התבקשתי להגיע לאסוף את המוצר, כמו כן קיבלתי מכתב מהחברה המייצרת * אך המכתב התייחס באופן כללי לפרטים הטכניים של המוצר ולכך שהוא בטיחותי וכו*.
- מאחר והמכתב עורר את חשדי כי המוצר לא נבדק ע״י חברת האם, למרות שנאמר לי כי זה ישלח וכי המתנתי חודש ימים, הצלחתי ליצור עם החברה קשר במייל והם הודו כי לא בדקו את המוצר.
הם הציעו לי כי אגיע למשרדיהם והם יבדקו את המוצר.
- הגעתי למשרדי חברת האם / מייצרת המוצר, הם פירקו אותו לגורמים ועשו כמיטב יכולתם לתקנו (בפועל הבעיה עדיין קיימת).
בזבזתי זמן רב בהתעסקות עם החברה המשווקת, זו בפועל טרטרה אותי לשווא וניכר שלא טיפלה במצב באופן מקצועי תוך כדי זלזול (נאמר לי כי עלי להסביר לילד לא לגעת בקידון, כאקט משמעתי, או לחלופין לפרק את המוט ולתת לילד בן 3 לנסוע לבד(???!).
מעבר לכך שיקרו לגבי שליחת המוצר ותיקונו ע״י חברת האם, בפועל רק קיבלתי מכתב הסכר כללי.
| |
|
|
|
| 27/5/2021 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2021 | | שעה: | 15:56:07 |
| שלום רב הילה,
היות שמתיאור בפנייתך עולה כי יש מחלוקת עובדתית בניכם(כל צד טוען אחרת)
אזי' רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 30/5/2021 23:05 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2021 | | שעה: | 23:05:16 |
| הי,
לא בדיוק מחלוקת... החברה התחייבה לשלוח את המוצר לחברת האם, המייצרת.
בפועל, טענה ששלחה אבל התברר כי הדבר לא נעשה.
לאחר שיצרתי קשר עצמאית עם החברה המייצרת, בדרך לא דרך, התברר לי הדבר (כי המוצר כלל לא נשלח אליהם) והם הסכימו לקבל אותי ועשו מאמצים לתקן את המוצר (מצאו כי יש ליקוי בחיזוק הברגים שלו, בפועל סייע מעט לתיקון)
האם המצב מחייב תביעה? והאם מדובר בתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 31/5/2021 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 15:32:45 |
| שלום רב הילה,
אם כך, את מי את רוצה לתבוע?
| |
|
|
|
| 1/6/2021 15:16 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 15:16:41 |
| את החברה שמכרה לי את המוצר.
מבחינתי היא לא עמדה באחריות - טרטרה אותי ובזבזה את זמני, תוך כדי עקיצות מעליבות.
התחייבה לשלוח את המוצר אל חברת האם, טענה שכך עשתה (גרמה לי להמתין חודש נוסף) ובפועל
בכלל לא שלחה את המוצר לתיקון. | |
|
|
|
| 1/6/2021 15:16 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 15:16:54 |
| את החברה שמכרה לי את המוצר.
מבחינתי היא לא עמדה באחריות - טרטרה אותי ובזבזה את זמני, תוך כדי עקיצות מעליבות.
התחייבה לשלוח את המוצר אל חברת האם, טענה שכך עשתה (גרמה לי להמתין חודש נוסף) ובפועל
בכלל לא שלחה את המוצר לתיקון. | |
|
|
|
| 2/6/2021 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 15:41:04 |
| שלום רב הילה,
במידה שקיימת מחלוקת עובדתית בניכם(כל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 1/6/2021 10:28 |
קריסטינה |
 | | מחבר: | קריסטינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 10:28:41 |
|
האם הרכישה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
בפנייתך את מציינת כי:
"...אני הייתי צריכה לגלות שהוא אמור להגיע שוב פעם בין 13-15 (בלי שיידעו אותי )"- למתי נקבע(תאריך)?
במידה שהמוצר נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין "חוק הטכנאים" וכן לשקול אם לפנות אל החברה בהתאם למכתב הקיים בו, להלן הקישור לאתרנו:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לא מצליחה להשיב לשאלה שלי .
יום למחרת חייגתי פעם נוספת והנציגה אמרה לי שהשליח צריך להגיע אליי ( בלי לתאם איתי)
המוצר לשימוש אישי , הטופס באתר מדבר על טכנאים ועל מוצרי חשמל האם תקף למוצרים שאינם חשמליים ? | |
|
|
|
| 2/6/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:57:46 |
| שלום רב קריסטינה,
מה המוצר שנרכש? למי הועבר התשלום בגין ההובלה?
| |
|
|
|
| 1/6/2021 10:04 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 10:04:44 |
| שלום, אני רוצה לברר האם אני יכולה לבטל עסקה. רכשתי מטען נייד לטלפון. כאשר הגעתי הביתה גיליתי שהכבל שמצורף למטען לא מתאים לטלפון שלי (הכניסה רחבה ולקצה השני שלו אין צד USB כמו שיש לכל כבל אחר של מטען נייד שרכשתי). חזרתי לחנות ביום למחרת וביקשתי להחזיר את המטען.
המוכר סירב ולאחר שהתעקשתי התקשר למנהל האיזורי (סירב למסור לי את שמו) במהלך השיחה איתו צילם בטלפון את המטען למנהל. המנהל סירב לזכות אותי על המטען בטענה שנעשה בו שימוש (כל זה מצפיה בצילום בטלפון של העובד ולמרות שהסברתי שבגלל שאין לי את הכבל או המתאם המתאימים לא יכולתי להשתמש או להטעין את המטען).
העובד אמר שאני יכולה להתלונן באתר החברה, עשיתי זאת אבל נכון לכרגע עוד לא חזרו אלי.
מי צודק? האם המנהל שטוען שעצם פתיחת הקופסא מהווה שימוש במוצר ולכן לא יכולה להחזיר? או אני?
תודה מראש על תשובתכם.
| |
|
|
|
| 2/6/2021 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:45:45 |
| שלום רב קרן,
האם בחנות מופיע שילוט מדיניות החזרת טובין?
מה עלות המוצר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור מעיד על שימוש במוצר), עם זאת, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת.
לפיכך, וככל שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח ובהנחה שהמוצר לא חובר לחשמל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|