| 5/6/2021 08:45 |
עמיר |
 | | מחבר: | עמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2021 | | שעה: | 08:45:00 |
| הזמנתי מסוכנות נסיעות ישראלית טיסה לחו"ל עם חברה תעופה שאינה ישראלית, שהייתה אמורה להתקיים בחודש אוגוסט 2020 (לפני כמעט שנה). הטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה בשל הקורונה, אולם עד כה לא קיבלתי כל החזר או פיצוי. במהלך החודשים האחרונים אני מתכתב עם סוכנות הנסיעות, אבל לא קיבלתי שום תשובה קונקרטית. כאשר פניתי לחברת התעופה ישירות, נאמר לי שיש לטפל בעניין מול סוכנות הנסיעות מכיוון שההזמנה בוצעה דרכה. אני רוצה לנקוט בצעדים משפטיים, יש לי כמה שאלות:
1. האם הכתובת הנכונה היא בית משפט לתביעות קטנות ?
2. האם עליי לתבוע את סוכנות הנסיעות או את חברת התעופה ?
3. האם אפשר לתבוע החזר רק על עלות הטיסה, או גם פיצויים נוספים על הסחבת ? | |
|
|
|
| 6/6/2021 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 18:03:44 |
| שלום רב עמיר,
במידה שמדובר בחברה זרה, באפשרותך לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל לקבלת כתבי בית דין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%94
במידה שלחברה אין נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לברר את מקום מושבה בכדי לבדוק את זכויותיך או שבאפשרותך לברר אם במקום מושבה יש אירגון הדומה לשלנו על מנת לברר את זכויותיך.
או שבאפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות שעמה בוצעה העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר את פנייתך מול החברה.
| |
|
|
|
| 2/6/2021 08:56 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 08:56:02 |
| שלום,
רכשנו מחנות רהיטים ספות ושולחן אוכל נאמר לנו שעלות השולחן היא 10,000₪ ועלות הספות 10,0000₪. שילמנו באשראי אך בקבלה לא פורט המחיר של כל פריט אם כי רק הסכום הסופי. יום למחרת ביטלנו את ההזמנה של השולחן. נאמר לנו כי מזוכה, אך כדי לדעת את הסכום המדוייק יש לדבר עם הנהלת חשבונות. לקח לנו מעל שבוע לקבל תשובה על סכום הזיכוי ואז גילינו שיזכו אותנו רק על 8000₪. החנות לא מוכנה לזכות אותנו על כל הסכום וטוענת שהיתה הנחה על השולחן בגלל הספות, אך זה לא מצויין בשום מקום. אמרנו שאם היינו יודעים על כך במעמד הביטול היינו מבטלים גם את הספות ומקבלים זיכוי על כל הסכום אך כעת זה מאוחר מידי.
יש משהו שניתן לעשות בנושא? לא תועד בשום מקום המחיר של כל פריט. האם זה תקין שזה לא מופיע בקבלה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 3/6/2021 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 12:56:34 |
| שלום רב מאיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם מדובר במוצרים על פי מידות או דרישות מיוחדות?
בפנייתך את מציינת כי:
"...יום למחרת ביטלנו את ההזמנה של השולחן. .."- כיצד בוצעה הודעת הביטול בכתב או בעל פה?
| |
|
|
|
| 4/6/2021 12:44 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 12:44:33 |
| | הקניה בוצעה בסוף מרץ. ביטלנו בשיחה טלפונית עם המוכר ולאחר מכן גיבינו זאת במייל | |
|
|
|
| 4/6/2021 12:44 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 12:44:56 |
| | הקניה בוצעה בסוף מרץ. ביטלנו בשיחה טלפונית עם המוכר ולאחר מכן גיבינו זאת במייל | |
|
|
|
| 6/6/2021 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 17:43:18 |
| שלום רב מאיה,
לא ענית לשאלתי אם מדובר במוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/6/2021 14:46 |
ק.צ |
 | |
|
| 2/6/2021 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 13:12:40 |
| שלום רב אדון,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובת בית העסק?
האם ידוע לך אם היתה הנחיה של פיקוד העורף בעניין ?
| |
|
|
|
| 4/6/2021 06:31 |
ק.צ |
 | | מחבר: | ק.צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 06:31:25 |
| תגובת בית העסק היא שהם ממתינים להנחיה של ארגון הגנים הפרטיים בו בעלת העסק חברה. לא ידוע לי לגבי הנחיה של פיקוד העורף, האם גם אם במידה לא תהיה הנחיה חד משמעית של פיקוד העורף, האם לא מן הראוי לקבל החזר עבור שירות שלא קיבלתי? האם אני צריכה לפצות מחשבוני הפרטי את בעלת הגן במקום המדינה?
האם הכסף שלי אמור להתעכב כל עוד אין עדכון מהמדינה בנושא? (אנחנו מתקרבים לסוף שנה"ל).
לא כתבתי מכתב רשמי בכתב, אלא הודעת וואטסאפ. | |
|
|
|
| 6/6/2021 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 17:41:33 |
| שלום רב גברת,
על מנת שנוכל לברר מול בית העסק בעניין טענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/6/2021 13:50 |
אילת |
 | | מחבר: | אילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 13:50:09 |
| שלום,
באתי לקנות במאפיה שכמה מהמוצרים הפתוחים היו בחוץ ואחד מהעובדים עמד לידם ועישן.
הערתי לו שהעשן מגיע לאוכל אז הוא אמר לי ״אז מה? גם במטבח מעשנים״ (מילים מדויקות שלו).
האם יש חוק האוסר עישון במטבחי המסעדות? מי אמור לאכוף את זה?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 6/6/2021 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 17:30:27 |
| שלום רב אילת,
עקרונית, סעיף 1 בחוק למניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון, תשמ"ג-1983 קובע כי:
"איסור עישון
1. (א) לא יעשן אדם במקום המפורט בתוספת (להלן – מקום ציבורי)."
מעיון ברשימת המקומות שבתוספת ניתן למצוא כי בסעיף 11 בתוספת מופיע כי:
"11. מסעדה, מזנון, בית קפה, לרבות כל בית אוכל, בית משקה, מועדון, דיסקוטק או מקום אחר שבין עיסוקיו הגשת מזון או משקאות אחר (כולם להלן - בית אוכל), למעט חדר נפרד לחלוטין, אם קיים, שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל במפורש, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של בית האוכל ושטחו אינו עולה על רבע של השטח הפתוח לציבור; הוראות פרט זה יחולו גם על אזור הנמצא מחוץ למבנה בית האוכל ומשמש אותו (להלן – אזור), למעט חלק של האזור שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל, אם הוקצה, ובלבד שאותו חלק של האזור שהוקצה לעישון אינו מקורה בדרך כלשהי, ומתקיים לגביו אחד מאלה:
(1) שטחו אינו עולה על 15 מ"ר; או
(2) שטחו רציף ואינו עולה על רבע של שטח הישיבה מחוץ למבנה ושאר האזור שמור ללא מעשנים וסומן בבירור שהעישון בו אסור." | |
|
|
|
| 4/6/2021 01:10 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 01:10:14 |
| שלום רב וראשית תודה מראש על תשובתכם.
התנתקתי מחברת יס לפני כשנה וחצי.
קיבלתי מהם מכתב מעו"ד על תשלום עבור הציוד שנשאר אצלי
החזרתי להם את הציוד בפברואר
השבוע ראיתי הודעת עיקול בחשבון בנק בזו הלשון:
"בחשבון זה התקבל בתאריך 6.5.21 עיקול מדיביאס שרו בגובה 1870.91 ש"ח.
באפשרותך לשלם את העיקול ע"י פניה לדיביאס שרו, או באמצעות פועלים בטלפון. חשוב שתדעי שעד להסרת העיקול, באפשרותך לבצע רק מספר פעולות בחשבון באתר האינטרנט, באפליקציה וכו'"
זה מאוד מעצבן אותי
כיצד עלי לפעול מול החברה הדוקסנית הזו?
תודה | |
|
|
|
| 6/6/2021 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 17:17:26 |
| שלום רב שרון,
האם נפתח כנגדך הליך בהוצאה לפועל? האם בדקת מול הבנק בעניין העיקול? | |
|
|
|
| 3/6/2021 19:29 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 19:29:41 |
| היי מדבר שמואל, יש לי שאלה
בעקבות הקורונה, מכון הכושר הקרוב לבייתי, גווה על 2 חודשים תשלום בו לו יכולתי להיכנס. לאחר מכן באתי לעזוב, והמכון אישר את כניסתי ללא חיסון.
שאלתי את הקבלה - "אם אחזור, יחזירו לי את התשלום על החודשים שלא הייתי?"
בקבלה אמרו - "יחזירו לך סכום חלקי" , הסכמתי (יש לי תיעוד של השיחה). לאחר חודש וחצי חודשיים אני לא רואה החזר. בעקבות היכרות שלי עם מנהל המכון , הוא גם לא יעשה החזר.
האם צריך להגיש תביעה באתר והאם זה יעזור? תודה! | |
|
|
|
| 6/6/2021 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 17:14:53 |
| שלום רב שמואל,
האם ידוע לך מה היו ההנחיות של משרד הבריאות בתקופה המדוברת?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 12:23 |
אלחנן |
 | | מחבר: | אלחנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 12:23:28 |
| הזמנתי מוצר באתר אינטרנט, הופיע שהמידה one size ,בתיאור המוצר לא נכתב הגודל אבל בתמונות הופיע תמונת שרטוט שהמוצר באורך 3 מטר .
ביצעתי הזמנה, ולאחר מס ימים התקשרו ואמרו שהמחיר למטר, בדקתי באתר והם שינו את המידע באתר בין ההזמנה שלי להיום,וכעת מופיע שהמחיר הוא לפי מטר.
הם מבקשים שאשלים את סכום העסקה, לטענתי אני ראיתי מחיר אחיד, על מוצר באורך 3 מטר ואני מבקש לקבל את המוצר לפי מה ששילמתי.
(יש לי צילום מסך של האתר לפני השינוי)
האם זה נחשב הטעיית הצרכן, והם יצטרכו למכור לי לפי המחיר שראיתי, כמו בחנות למשל?
האם התקנון אתר יכול לגבור על חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:54 |
אלחנן |
 | |
|
| 6/6/2021 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 15:44:51 |
| שלום רב אלחנן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי."
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך העתק מהפרסום הראשון וכן את הפרסום לאחר ביצוע השינוי כדבריך, אני, מציעה כי תפנה אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/5/2021 15:48 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2021 | | שעה: | 15:48:56 |
| | רכשתי לפני 8 חודשים דרך חברת פגסוס הטורקית 5 כרטיסי טיסה פתוחים עד לתאריך 01.08.2021 דרך אתר האינטרנט שלהם . לפני כ- חודש ביטלתי את הכרטיסים בגלל מצב הקורונה בטורקיה . התקשרתי לנציג השירות בארץ ואכן הודיע לי שאקבל החזר לפי התנאים שלהם והסכמתי . נכון להיום לאחר אין ספור טלפונים ומיילים ששלחתי כולל מספר חשבון ובנק שהם ביקשו לא קיבלתי החזר כספי . ביקשתי החזר כרטיסים או כרטיסים חלופיים הם טוענים שלא ניתן ואקבל את כספי. יצאתי כרגע קרח מכול הכיוונים אין החזר ואין כרטיסים חלופיים מה עושים ? | |
|
|
|
| 31/5/2021 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 13:31:54 |
| שלום רב ניסים,
באפשרותך לפנות אל נציגים לקבלת כתבי בית דין-חברות זרות המפעילות טיסות סדירות ושכר לישראל וממנה, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=%D7%A4%D7%92%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1 | |
|
|
|
| 6/6/2021 11:55 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 11:55:41 |
| | זה מה שכתבתי שפניתי לנציג המקומי כפי ששלחתם אותי ועדיין אין החזר . מה עושים | |
|
|
|
| 6/6/2021 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 15:37:12 |
| שלום רב ניסים,
באפשרותך לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:16 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:16:02 |
| | כשתי כיור להתקנה שטוחה, לאחר זמן יחסית קצר (כשנתיים) נוצר סדק בכיור, אייני מבקש שהחברה תחליף רק תתן לי לרכוש את אותו הכיור, אבל החברה אומרת כי אין אותו גודל של כיור, והפתרון היחיד הוא לרכוש כיור יותר גדול שעלותו פי 3 וכן להביא איש מקצוע של שיש להתאים את הכיור לשיש, כך שהנזק הינו פי 6 ממחיר כיור מתאים, האם יש חובה של חברה להחזיק של מוצר שהם מכרו תקופה מסויימת על מנת לתת שירות ללקוח, אני יודע שיש כזה דבר במוצרי חשמל, אבל כאן זה מוצר שונה. האם כל יבואן יכול להביר כיור זול שהוא מצא בחו"ל למכור ואם יש תקלה זה בעיה של הקונה ?? | |
|
|
|
| 6/6/2021 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 14:05:26 |
| שלום רב חיים,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחר זמן יחסית קצר (כשנתיים) נוצר סדק בכיור,..."- מתי נרכש המוצר?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר?
| |
|
|
|
| 1/6/2021 20:22 |
אליזה |
 | | מחבר: | אליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 20:22:54 |
| היי
רציתי לשואל כמה שאלות :
1.שכינתי הקשישה ובודדה רכשה משפחת שיניים , קרם גוף ובושם פשוט .
2.בחשבונית שהיא קיבלה לא מופיעה שיש לה זכות להחזיר את המוצרים במידה ולא נעשה בהם שימוש תוך 14 יום .כמו בכל חשבונית אחרת רושמים .
3.אם היא יכולה להחזיר את המשחת שיניים וקרם גוף -אם לא נעשה בהם שימוש ?וסיבת החזרה שהיא התבלבלה בשמות של המוצרים .מה שהיא רכשה לא מתאים לה מבחינת אפשר להגיד בריאותי .
4.לגבי בושם - יש פגיעה באריזה עצמה ,קצת חתוך ,אבל לא נפתחה . אם את הבושם היא גם יכולה להחזיר ולקבל כספים בחזרה ? כי ברשימת הדברים/חפצים בהם אין אפשרות להחזיר תוך 14 יום :כל החפצים האלו לא מופיעים .
5. שאלה נוספת : צרכנית /לקוחה מקבלת אלגריה משימוש במוצר קוסמטי או בושם . אם היבואן או מוכר צריך לקבל בחזרה את המוצר ולהחזיר כספים או זה כאב ראש של הצרכנית ? | |
|
|
|
| 3/6/2021 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 09:42:04 |
| שלום רב אליזה,
מה המדיניות של בית העסק?
מתי נרכשו המוצרים(תאריך)?
מתי הצרכנית גילתה שהתבלבלה בשמות של המוצרים?
לעניין שאלתך בדבר:
"...אם היא יכולה להחזיר את המשחת שיניים וקרם גוף -אם לא נעשה בהם שימוש ?..."- האם המוצרים הגיעו באריזה מקורית? אם כן, האם אריזתם נפתחה?
בעניין הבושם את מציינת כי:
"...לגבי בושם - יש פגיעה באריזה עצמה ,קצת חתוך ,אבל לא נפתחה ..."- האם בוצע ניסיון לפתוח את האריזה?
מכאן שיש לציין כי בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שאריזתו לא נפתחה על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות היעדר הצגת שילוט בחנות, עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 4/6/2021 01:08 |
אליזה |
 | | מחבר: | אליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2021 | | שעה: | 01:08:54 |
| 1.מה המדיניות של בית העסק? - לא ידוע לה וגם לי : בחשבונית לא רשום כלום ,שירות לקוחות לא יודע
2.מתי נרכשו המוצרים- מוצרים נרכשו ב31.5.?
3. מתי הצרכנית גילתה שהתבלבלה בשמות של המוצרים?- כאשר הגיעה הביתה ועשתה השווה בין המוצר שיש לה בבית ומה שהיא רכשה
לעניין שאלתך בדבר:
"...אם היא יכולה להחזיר את המשחת שיניים וקרם גוף -אם לא נעשה בהם שימוש ?..."- האם המוצרים הגיעו באריזה מקורית? אם כן, האם אריזתם נפתחה?
אריזות לא נפתחו בכלל ,המוצרים כפי שהם נרכשו בחנות .
4.בעניין הבושם :שכינה לא ראה טוב .לאחר שאני ראיתי את האריזה,היא לא קרוע ,אין לה שום פגם , אריזה עטופה ניילון צמוד עם קצת "קמטים" .
האם בוצע ניסיון לפתוח את האריזה? -לא בוצע ניסיון לפתוח אותה .
"בנוסף, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות היעדר הצגת שילוט בחנות, עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן." השילוט אמור להיות ברור גם לאנשים שלא רואים טוב וצריכים לדעת באיזה צד אמור להיות שילוט ?
| |
|
|
|
| 6/6/2021 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 13:55:42 |
| שלום רב אליזה,
לעניין הבושם- בהנחה שהצרכן עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה לפיו: שהמוצר ארוז באריזתו המקורית(אריזה הרמטית), ושהאריזה לא נפתחה, שהודעת הביטול נעשתה בתוך 14 ימים ממועד קבלת המוצר.
הרי שתקום לצרכן הזכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול העסקה) בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לפיכך, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם ואם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין שאר המוצרים, יש לעיין במדיניות החזרת טובין ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 12:00 |
Question |
 | | מחבר: | Question (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 12:00:07 |
| היי, יש לי שאלה בתור בעל עסק - לקוח עשה רכישה של מוצר מסויים שמפורסם, נאמר מוצר א׳. לאותו המוצר יש קוד קופון שנותן 10% הנחה על המוצר, הלקוח לא השתמש בו.
אחרי שהוא רכש את המוצר המפורסם, הוא קיבל אופצייה להגדיל את ההזמנה ולהוסיף עוד מאותו המוצר בהנחה משמעותית. אופצייה שלא מפורסמת באף מקום, ותקפה רק במעמד הרכישה.
הלקוח שידרג את ההזמנה.
אחרי תקופה הלקוח פנה שהוא לא השתמש בקוד קופון שנותן 10% הנחה, וביקש לעשות לו זיכוי על ההפרש. כמובן שעשינו.
העניין הוא, שהלקוח ביקש שנעשה את הזיכוי על ההפרש גם על הרכישה הנוספת, זאת שאין עליה קוד קופון (ולא פורסם לעולם), וזאת שרלוונטית רק במעמד הרכישה.
השאלה היא מה הנכון כאן מבחינת החוק?
האם הוא צריך לקבל 10% על 2 הרכישות (שנעשו אחת אחרי השנייה, בהפרש של כמה דק׳)?
או שמגיע לו הנחה רק על הרכישה הראשונה? (זאת שיש עליה את הקוד קופון הנחה - והפרסום מתייחס אליה)?
אשמח לתשובה.
תודה! | |
|
|
|
| 6/6/2021 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 13:26:09 |
| שלום רב אדון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בפניה מטעם בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 10:50 |
נחמן |
 | | מחבר: | נחמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:50:53 |
| שלום רב,
בחברת הטלפון בו אני מנוי יצאו בחבילה חדשה כשרציתי להצטרף אמרו לי שזה עולה דמי מעבר במחיר 199 ש"ח כאשר אם אני לא עובר ואני מצטרף חדש לא גובים.
ממה שהבנתי אסור לגבות לחבילה מלקוח קיים מחיר אחר ממה שגובים מלקוח חדש. האם יכולים לפעול באופן שכזה ולקרוא לזה דמי מעבר כאשר בעצם הם גובים מחיר אחר ופשוט קוראים לזה דמי מעבר.
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/6/2021 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 13:21:04 |
| שלום רב נחמן,
ראה את הודעת הדוברת של משרד התקשורת בעניין גביית דמי מעבר בין סלי שירותים, באמצעות הקישור שלהלן: https://www.gov.il/he/departments/news/20062019
לעניין שאלתך בדבר: "...ממה שהבנתי אסור לגבות לחבילה מלקוח קיים מחיר אחר ממה שגובים מלקוח חדש..." יצוין כי בתיק ת"צ (תל אביב-יפו) 42754-05-11 עו"ד שלומי כהן נ' סלקום ישראל בע"מ, בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה תביעות ייצוגיות נגד חברות התקשורת בנושא אפליית מחירים בשוק התקשורת.
| |
|
|
|
| 3/6/2021 10:37 |
ארן ירושלמי |
 | | מחבר: | ארן ירושלמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 10:37:48 |
| שלום
נסתי את טריפל פארטנר 3 חודש
והחלטתי לנתנתק אחרי ש 9 פימים נזקקתי לתמיכה טכנית
כעת הם מסרבים לפנות את 2 הסיב
אופטי
שהם התקינו
הוט אמרו חי
שאזדקק לחשמלאי פרטי
להסיר את סיבי פארטנר
בעלות 200 שח
האם לשלם זאת
ואז יש עילה וקיעס לתביעה יצוגית
קראתי שפארטנר ישלמו 6 מליון שח
בתביעה יצוגית במגזר חרדי
שהתנו תוכנית בהחזרת סלולארי דור 3
| |
|
|
|
| 6/6/2021 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 12:49:22 |
| שלום רב ארן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...והחלטתי לנתנתק אחרי ש 9 פימים נזקקתי לתמיכה טכנית
כעת הם מסרבים לפנות את 2 הסיב
אופטי
שהם התקינו..."- האם עיינת בהסכם ההתקשרות בניכם? אם כן, מה מופיע בו?
לעניין פנייתך בדבר:
"...ואז יש עילה וקיעס לתביעה יצוגית
קראתי שפארטנר ישלמו 6 מליון שח
בתביעה יצוגית במגזר חרדי..."- האם תוכל לשלוח את הקישור לכתבה? | |
|
|
|
| 3/6/2021 09:50 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 09:50:14 |
| ישנה תופעה מגונה מאד בכל סוכנויות ומשרדי הנסיעות האינטרנטיים וגם הישירים בארץ
שהם גובים עבור כרטיסי טיסות שבוטלו עקב הקורונה או עקב המבצע הצבאי שהיה
סכום שנע בין 50-25 דולר לכרטיס דמי טיפול עבור השבת כספים לטיסות שנקנו
לדוגמא טיסה למולדובה שנרכשה דרך חברת גאלה טורס ובוטלה עקב המבצע הצבאי
חברת גאלה טורס דורשת בשביל השבת הכסף 35 דולר לכרטיס ולא לא נקבל את כספינו חזרה... האם זה חוקי? האם מותר להם לגבות את הסכומים הללו?
אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרי | |
|
|
|
| 6/6/2021 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 12:32:01 |
| שלום רב מתן,
מי הודיע על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
האם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין דמי טיפול?
| |
|
|
|
| 2/6/2021 15:43 |
עידו ללוז |
 | | מחבר: | עידו ללוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 15:43:54 |
| היי ,
לאחרונה רכשתי מכשיר סוני פלייסטישן מרשת באג
פרט לזה שהרשת החליטה שהיא מתעלמת מעניין המעמ באילת ומעלה מחיר
כשהגעתי לסניף להכרתי המחיר היה 2560.
לאחר שהגעתי לקופה נאמר לי שהמחיר השתנה והוא 2800 שח
לאחר התלבטות רבה הוחלט לרכוש את הקונסולה.
לאחר מספר ימים גיליתי שבאותו יום רכש לקוח אחר בבאג גם את מכשיר הסוני וכי המחיר אותי שילם היה 2560 ולא ביקשו ממנו לשלם 2800. לאחר פניות רבוצ לרשת הם טוענים שהם אינם רוצים לזכותי על ההפרש / לעזור וכי המחיר ששילם הלקוח השני היה טעות ושמבחינתם אפנה להגנת הצרכן .
אשמח לעזרה בנושא. | |
|
|
|
| 6/6/2021 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 10:27:36 |
| שלום רב עידו,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כשהגעתי לסניף להכרתי המחיר היה 2560.
לאחר שהגעתי לקופה נאמר לי שהמחיר השתנה והוא 2800 שח..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה: המחיר שהוצג(בסכום של 2560 ש"ח) ובפועל שילמת סכום אחר (2800 ש"ח)?
| |
|
|
|
| 28/5/2021 17:07 |
Lizi |
 | | מחבר: | Lizi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2021 | | שעה: | 17:07:21 |
| שלום,
עשיתי החלקת שיער שלא הצליחה. הספרית אינה מוכנה לעשות תיקון ולא להחזיר חצי מסכום ההחלקה. אפילו קבלה לא הביאה לי על התשלום.
אני רוצה להגיש נגדה תלונה והחזר כספי.
האם זה קשור למועצה הישראלית לצרכנות? | |
|
|
|
| 31/5/2021 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2021 | | שעה: | 13:13:29 |
| שלום רב Lizi ,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצע התשלום- האם באמצעות כרטיס אשראי או במזומן?
בפנייתך את מציינת כי:
"...עשיתי החלקת שיער שלא הצליחה..."- מה כוונתך? האם יש לך הוכחה לכך? האם בוצעה פניה בכתב בעניין?
האם ביקשת קבלה בעבור התשלום ששילמת? לעניין זה באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
בהנחה שיהיה ברשותך חשבונית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 6/6/2021 02:58 |
Lizi |
 | | מחבר: | Lizi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 02:58:05 |
| בוצעה ב12.4 על ידי ספרית עצמאית (לא במספרה).
התשלום בוצע בהעברה באפליקציית bit.
יש לי הוכחה לכך שההחלקה לא הצליחה, תמונה ששלחתי לספרית. אמרה שתעשה לי תיקון אבל בפועל לא ענתה לי והתנהגה בצורה מזלזלת, לכן ביקשתי מחצית מסכום העסקה על כך שלא צלחה. היא לא הייתה מוכנה להחזיר שום סכום כספי. ביקשתי ממנה קבלה והיא איננה הביאה לי עד היום.
לכן אין לי פרטים על שם העוסק ומספרו ואינני יודעת כיצד להתקדם. | |
|
|
|
| 6/6/2021 02:58 |
Lizi |
 | | מחבר: | Lizi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2021 | | שעה: | 02:58:29 |
| בוצעה ב12.4 על ידי ספרית עצמאית (לא במספרה).
התשלום בוצע בהעברה באפליקציית bit.
יש לי הוכחה לכך שההחלקה לא הצליחה, תמונה ששלחתי לספרית. אמרה שתעשה לי תיקון אבל בפועל לא ענתה לי והתנהגה בצורה מזלזלת, לכן ביקשתי מחצית מסכום העסקה על כך שלא צלחה. היא לא הייתה מוכנה להחזיר שום סכום כספי. ביקשתי ממנה קבלה והיא איננה הביאה לי עד היום.
לכן אין לי פרטים על שם העוסק ומספרו ואינני יודעת כיצד להתקדם. | |
|
|
|
| 2/6/2021 22:35 |
דורית |
 | | מחבר: | דורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 22:35:38 |
| | הבן שלי קנה מוצר אשר לטענת המוכר אמור להקל על כאבי גב בעזרת זרמים חשמליים. הוא פתח את האריזה והוציא את המוצר. ניסיתי יום למחרת להחזיר את המוצר אך נתקלתי בסירוב. הסיבות הן שהאריזה נפתחה והמוצר היה בשימוש. יש לציין שאין סימני שימוש בו,כי הרי רק נפתחה האריזה. מה החוק אומר לגבי החזרת המוצר? | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:47:16 |
| שלום רב דורית,
על מנת לענות לשאלתך אשמח אם תעני על מספר שאלות הבהרה, כדלקמן:
כיצד נרכש המוצר- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי המוצר נרכש(תאריך)?
מה עלות המוצר?
מה הסיבה לדרישתכם לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 2/6/2021 15:43 |
עידו ללוז |
 | | מחבר: | עידו ללוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 15:43:40 |
| היי ,
לאחרונה רכשתי מכשיר סוני פלייסטישן מרשת באג
פרט לזה שהרשת החליטה שהיא מתעלמת מעניין המעמ באילת ומעלה מחיר
כשהגעתי לסניף להכרתי המחיר היה 2560.
לאחר שהגעתי לקופה נאמר לי שהמחיר השתנה והוא 2800 שח
לאחר התלבטות רבה הוחלט לרכוש את הקונסולה.
לאחר מספר ימים גיליתי שבאותו יום רכש לקוח אחר בבאג גם את מכשיר הסוני וכי המחיר אותי שילם היה 2560 ולא ביקשו ממנו לשלם 2800. לאחר פניות רבוצ לרשת הם טוענים שהם אינם רוצים לזכותי על ההפרש / לעזור וכי המחיר ששילם הלקוח השני היה טעות ושמבחינתם אפנה להגנת הצרכן .
אשמח לעזרה בנושא. | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:33:50 |
| שלום רב עידו,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כשהגעתי לסניף להכרתי המחיר היה 2560.
לאחר שהגעתי לקופה נאמר לי שהמחיר השתנה והוא 2800 שח..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה: המחיר שהוצג(בסכום של 2560 ש"ח) ובפועל שילמת סכום אחר (2800 ש"ח)?
| |
|
|
|
| 1/6/2021 10:33 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2021 | | שעה: | 10:33:52 |
| שלום. רכזתי בינואר מקרר יין, ונאמר לי שהוא יגיע עד סוף אפריל.
אמירה זו הייתה אחד המרכיבים בהחלטה לקנות דרך הספק המדובר, משום שיין מתקלקל הרבה יותר מהר בקיץ, ובאפריל אין שרב (לרוב).
לקראת התאריך המיועד הספק אמר שהמקרר יגיע בתחילת מאי, וכאשר שאלתי אותו תאריך גג - הוא אמר אמצע מאי.
נכון להיום, המקרר אמור להגיע בשבוע הבא - קרי, חודש+ לאחר התאריך שהספק התחייב אליו.
ישנו נזק (בקבוקי יין בימי שרב מתקלקלים) - אולם קשה מאוד להוכיח ולאמוד את מידת הנזק. לא מדבר על עוגמת נפש בכלל.
האם יש כאן עילה לתביעה? דיברתי עם הספק, הוא לא מוכן לפצות או אפילו לתת הרחבת אחריות.
אשמח לעצתכם.
תודה מראש | |
|
|
|
| 2/6/2021 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 13:04:30 |
| שלום רב איתן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...נכון להיום, המקרר אמור להגיע בשבוע הבא - קרי, חודש+ לאחר התאריך שהספק התחייב אליו..."- האם קיים הסכם התקשרות בניכם? אם כן, מהו מועד אספקת המוצר? והאם ישנו סעיף פיצויים מוסמכים במקרה בו אחד מהצדדים מפר את החוזה?
| |
|
|
|
| 2/6/2021 14:31 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 14:31:04 |
|
שלום,
תודה על תשובתכם.
הסכם התקשרות היה טלפונית, וקיימות שיחות (מוקלטות) והתכתבויות שהתאריך המקורי היה סוף אפריל, שנדחה לתחילת מאי, ואז אמצע מאי, שנדחה לתחילת יוני. מקווה לקבל את המקרר בימים הקרובים...
אין תאריך רשום (יש לי התכתבות בה הספק רשם "גג אמצע מאי" - לפי מסחן האדם הסביר ניתן להבין כי מדובר ב-15.5).
גם כאשר ניסיתי לבקש מהספק תאריך, הוא אמר שהוא "לא יודע מתי האוניה תגיע" ושאני "שואל שאלות מציקות". בשלב זה התעצבנתי וטענתי כי אני לקוח ששילם ממיטב כספו וזו זכותי לקבל תאריך מיועד.
אין סעיף פיצויים לחוזה (אין חוזה, העסקה התבצעה טלפונית - למרות שהשיחה מוקלטת).
לתשובתכם אודה.
תודה רבה,
איתן | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:26:35 |
| שלום רב איתן,
על מנת לברר בעניין, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2021 12:37 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 12:37:58 |
| קניתי תנור בנובמבר האחרון. מהרגע הראשון התנור עשה בעיות ולא אבה בצורה תקינה. הלמעלה נשרף והלמטה והבפנים לא מוכן בכלל. ככה זה בכל סוגי התבניות ובכל סוגי המאפים- עוגות, בצקים, פשטידות- הכל. יוצא שעד היום אני בלי תנור תקין בבית ובכל ניסיון לפנות לחברה אני מקבלת תשובות הזויות. בהתחלה אמרו שאני לא יודעת להשתמש בתנור, אחר כך שלחו טכנאי שאמר שהכל תקין והציע לאפות הכל על טורבו (אז למה קניתי תניר עם הרבה תוכניות אם אני יכולה להשתמש רק בתוכנית אחת?)
הטכנאים שמגיעים טוענים אחרי בדיקה קצרה שהכל תקין. וכשהגיע טכנאי בכיר הוא הציע שיבדוק עם גורמים נוספים ויחזרו אלי תוך כמה ימים- מה שלא קרה. כשהתקשרתי לבדוק מה קורה עם תשובה מהבכיר טענו שהוא כתב שהכל תקין. התנור עדיין באחריות. החברה טוענת שאם הטכנאים אומרים שהכל תקין אין מה לעשות אבל בפועל אני לא יכולה להכין כלום. האם יש מה לעשות בנידון? אני בסך הכל רוצה לקבל מוצר תקין תמורת הכסף ששילמתי. וזה לא היה זול. | |
|
|
|
| 2/6/2021 14:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2021 | | שעה: | 14:20:49 |
| יכול להיות שהתנור משומש והותקנו גופים חימום לא של היצרן רק כדי לשחרר מוצר "חדש" לשוק, ולכן האפייה לא תקינה. או שאת לקוחה "רעה" כי סירבת לרכוש אחריות מורחבת.
דבר כזה של תנור פגום צריך להוכיח. מה שאני יכול להציע לך זה לנסות לחפש בגוגל/בהוראות ההפעלה את דגם התנור ואולי מופיע שם כמה וואט (W) הם גופי החימום למעלה ולמטה. אז טכנאי שלך יכול לבדוק (לא החליף חלקים!!!) ולתת לך חוות דעת בכתב אם ישנה התאמה בין מה שמותקן לך למה שאומר היצרן. לדעתי אין שם התאמה ולכן התנור לא עובד טוב. אם תמצאי דבר כזה, תוכלי לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח מכיוון שלא תיקנו עד היום. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 3/6/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2021 | | שעה: | 15:23:45 |
| שלום רב קורל,
פני אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|