| 10/6/2021 16:38 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 16:38:27 |
| בסד
מדובר בחנות פירות וירקות קטנה שנפתחה בצומת השכונה .1)יש מחירים על הירק המוצג בחוץ, ולא על כל הפרי וירק שבתוך החנות.2) המוכר מציג בעל-פה מחיר לקילו ואחר כך משנה זאת למחיר כפליים בזמן התשלום ,אמר שהדובדבן בסלסלה המרובעת היא 35 לקילו ,ובסלסלת הקונוס 80 לקילו כי זו חברה אחרת .עבורך אתן לך ב-30 שקלים .מהמרובעת .במרובעת נראה שיש משקל של לפחות שלוש קילו ואני אסתפק בקילו .ואז אמר לי שהתשלום הוא שישים שקל לקילו . וחצי קילו הוא שלושים שקלים. לא קניתי ויצאתי בטענה שהדבר לא יעבור בשקט ושהוא לא ישן הלילה טוב כי הוא מפקיע מחירים.
3) המוכר משתדל לא לתת פירוט של הקנייה ,קניתי אצלו כמה פעמים ותמיד היה קושי שימסור לי פירוט ורק נותן אם מבקשים ,את התשלום שהוכנס לקופה. ושלמי פונים לבדיקת הדבר ולמנוע מהמקום לגרום לאזרחים חוסר נעימות מהפקעת מחירים. תודה בברכה אילנה.ו. | |
|
|
|
| 13/6/2021 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 16:44:47 |
| שלום רב אילנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה על המחיר.
בנוסף, תקנה 1 בתקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפרסום מחירי נכסים ושירותים), תשנ"א-1991 קובעת כי:
"1. (א) סוגי המצרכים המנויים בטור א' לתוספת יכול שמחירם יוצג באופן המצויין לצדם בטור ב', ולא על גבי המצרך עצמו או על גבי אריזתו, ובלבד שהצגת המחיר כאמור נראית לעין, ברורה וקריאה בדרך המאפשרת לכל אדם לדעת את מחיר המצרך."
מעיון בטור א' לתוספת מופיע "ירקות או פירות טריים בתפזורת בו נקבע שדרך הצגת המחיר יהיה כדלקמן:
"...הצבת שלט על המצרך או מעליו, או הצמדת תוית למדף שמתחת למצרך שאליו היא מתייחסת, שעליו מצויין המחיר ל-1 ק"ג;"
לפיכך ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/6/2021 09:39 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 09:39:22 |
| היי רכשתי 3 עגילי זהב בחנות בקנייה מעל 50 שקלים וואחרי מדידה של 1 מתוך השלוש ושראיתי שהעגיל לא מתאים לי ויושב בצורה לא נוחה אחרי פחות מ24 שבתי אל החנות בבקשה להחזיר את העגילים (כולל קופסא וחשבונית) המוכרת טענה שאני לא יכולה לקבל החזר כספי על שלושת העגילים אלא רק על שתיים מכיוון שענדתי אחד
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 13/6/2021 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 16:10:26 |
| שלום רב גל,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מה עלות כל מוצר ?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ובלבד שעלות המוצר יעלה על 50 ש"ח.
לפיכך, במידה שנעשה שימוש במוצר הרי שלא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 10/6/2021 14:18 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 14:18:51 |
| שלום,
אלם הטעו אותנו טרם רכישה טלפונית.
לאחר מכן סירבו לקחת אחריות.
פנינו לתביעות קטנות אבל אלא טענו שדווקא הקלטת השיחות המדוברות "נעלמו\נמחקו" מהמאגר.
בהעדר הוכחה זאת בית המשפט פסק לרעתנו.
אנחנו מעוניינים להגיש ערעור והשאלה -
1. האם יש חובה על א.ל.ם להקליט שיחות \ להביא לנו את ההקלטות המדוברות?
2. אם אין חובה, מה אפשר לטעון בבית המשפט על מנת שהחוק יגן עלינו במקרה כזה?
3. בהמשך לסעיף 2, האם חובת ההוכחה בהעדר ההקלטות היא עלינו התובעים או עליהם הנתבעים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/6/2021 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 16:05:50 |
| שלום רב נטע,
היות שמדובר בהליך תלוי ועומד בבית המשפט אנו מנועים מלסייע לך.
באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות, במשרד המשפטים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority
בנוסף, באפשרותך לעיין במידע בעניין זכות עיון בשיחות מוקלטות ובמידע דיגיטלי נוסף- שאלות ותשובות:
https://www.gov.il/he/Departments/General/right_of_access_fqa
| |
|
|
|
| 11/6/2021 07:24 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2021 | | שעה: | 07:24:58 |
| | לאחר שאין מענה מהם הרבה זמן ושלחו איימל מאיים מאוד וגם אני מגלה שיש אפלייה שעשו לי ואני היחיד שמקבל שירות בין שעה עד 8 שעות בלבד וכול השאר מקבלים עד 5 דקות אני שוקל לאחר שאין מענה כלל ואני לא יכול ליפנות עליהם כי ככה בא להם אז לאיזה גוף צרכנות אני צריך ליפנות כדי ליגרום לבקשה של הביטול ליקראות | |
|
|
|
| 11/6/2021 11:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2021 | | שעה: | 11:31:05 |
| | מה שאלת אותם בפניה הראשונה? לשם מה אתה פונה אליהם? אולי כבר ענו לך בעבר ואתה חוזר ושואל בלי ששמת לב מה ענו לך בעבר. | |
|
|
|
| 13/6/2021 15:02 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 15:02:48 |
| | בקשר לביטול של המנוי זה עוד לא שאלתי וביגלל זה שאלתי עים ניתן להגעש תלונה על סירוב לבטל את המנוי היה לי סיכסוך עים מפעל הפייס בסוף החליטו שם שלא מגיע לי שירות כלל ואיימו עליי ואמרו שלא ליפנות כלל וביגלל זה שאלתי עים יכולים לעזור לי או שיש גוף צרכני אחר שמטפל בעיניין זה | |
|
|
|
| 9/6/2021 10:22 |
עדי שיין |
 | | מחבר: | עדי שיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 10:22:16 |
| שלום,
אשמח לשמוע את דעתכם-
ברצוני להגיש תביעה קטנה כנגד הספק ביחד בשבילך ממנו רכשתי חבילת נופש באילת וגם לתבוע את המלון בו שהיתי.
לשניהם נשלחו מכתבי התראה טרם הגשת תביעה.
הסיבה לתביעה רכשנו חבילת נופש משפחתית עם ילדים קטנים דרך הספק ובשום שלב הספק אןו המלון לא עדכנו אותנו כי כל המלון שוריין על ידי חברת הפקה למסיבות עד אור הבוקר של אלכוהול וחשפניות ורק כשהגענו לבית מלון גילינו שלא יהיה באפשרותינו להתקרב לבריכות וללובי או לחילופין להנות מחופשה באילת.
אשמח לדעת את מי תובעים במקרה זה האם ניתן בתביעה קטנה לתבוע את 2 הגורמים?
תודה | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:37:08 |
| שלום רב עדי,
למי שולם הכסף?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2021 11:55 |
עדי שיין |
 | |
|
| 13/6/2021 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 13:05:36 |
| שלום רב עדי,
אם כך, ככל שבוצעה פניה אל בית העסק אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין, היה ותגובת החברה שתתקבל דרכינו לא תהיה לשביעות רצונך, באפשרותך יהיה לשקול תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
| |
|
|
|
| 10/6/2021 13:09 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 13:09:47 |
| | יש בשכונה חנות מכולת גדולה של רשת חנויות (סיטי מקרט) שלא מוכנים לקבל בקבוקים להחזרה. שילמתי על מוצר ובקבלה מופיע מ.ע. . החנות גדולה מ 28 מ"ר ומוכרת בקבוקי שתייה זהים לאלו שרציתי להחזיר. האם ניתן להגיש תביעה? באתר נט המשפט נדרש למלא ח.פ | |
|
|
|
| 13/6/2021 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 13:00:29 |
| שלום רב ערן,
מה הסיבה שהחברה מסרבת לקבל את הבקבוקים? | |
|
|
|
| 9/6/2021 12:48 |
ארן ירושלמי |
 | | מחבר: | ארן ירושלמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 12:48:47 |
| יש פרסום לשרותי טלויזיה
כתוב
עלות 69 שח
תמורה
2 ממירים
לא מצויין שמדובר ב2 סטימר
וממיר יחיד
כתוב כולל vod
לא מציינים שללא חבור לאנטרנט
(שעולה בנוסף 114 שח
לחודש
+49 שח עלות התקנה חד פעמית(
אי אפשר לקבלvod
אוstart over
רק כשמטלפן למכירות
אז מעלים בשיחת ועידה
חברה נוספת של ספר אנטרנט
עם עלות נוספת
ולא מסבירים על סטרימר
רק שואלים כמה ממירים מעונין
שהרי אם העה מידע | |
|
|
|
| 13/6/2021 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 12:40:32 |
| שלום רב ארן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
במידה שלא בוצעה רכישה ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/6/2021 15:38 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 15:38:04 |
| שלום, אני לפני כשבועיים הגשתי תלונה נגד רשת "חשמל נטו" בגין טיפול במוצר תקול, זה לקח זמן אבל לבסוף העניין הסתדר ואני מעוניין לבטל את התלונה.
מה צריך לעשות? | |
|
|
|
| 13/6/2021 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 12:37:00 |
| שלום רב אסף,
אנא ציין את מספר הפניה על מנת לטפל בבקשתך. | |
|
|
|
| 8/6/2021 09:38 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 09:38:19 |
| היי רכשתי 3 עגילי זהב בחנות בקנייה מעל 50 שקלים וואחרי מדידה של 1 מתוך השלוש ושראיתי שהעגיל לא מתאים לי ויושב בצורה לא נוחה אחרי פחות מ24 שבתי אל החנות בבקשה להחזיר את העגילים (כולל קופסא וחשבונית) המוכרת טענה שאני לא יכולה לקבל החזר כספי על שלושת העגילים אלא רק על שתיים מכיוון שענדתי אחד
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 13/6/2021 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2021 | | שעה: | 12:36:03 |
| שלום רב גל,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מה עלות כל מוצר ?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ובלבד שעלות המוצר יעלה על 50 ש"ח.
לפיכך, במידה שנעשה שימוש במוצר הרי שלא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 9/6/2021 17:44 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 17:44:07 |
| | שלום רב, בחודש פברואר הזמנתי ושילמתי על ספה במידות מיוחדות , על אף שנאמר לי שינסו לספק לי אותה עד חודש ימים , הדבר לא קרה , קיבלתי ספה לא בגודל שהזמנתי (יש שרטוט עם מידות) , לא עם הרגליים שהזמנתי ואני רודפת אחרי הספק לתיקונים כבר 3 חודשים , הוא כן ולא עונה, ״חגים-מלחמה, לא הספקתי - מעביר אותך לרפד- את מגזימה - אז לא יהיה היום יהיה מחר״ והשבוע גם הפסיק לענות לי . יש פה חלק מספה, שהגיעה לא תקינה בריפוד, לאחר חודשי תחינה באו לתקן לי וחתכו עם סכין יפנית ויורה סיכות , כאשר חלק אחר נלקח לתיקון ולא הוחזר, הרגליים הנכונות מעולם לא סופקו , והתשלום כאמור שולם במלואו , 4 חודשים של מרדף , מה עושים במקרה כזה ? תודה! | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:58:59 |
| שלום רב אורי,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/6/2021 15:56 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 15:56:24 |
| | שלום רב אבקש לדעת האם מגיע להורים החזרים בגין ימי הלחימה מעונות ומצהרונים? אם כן אשמח אם תפנו אותי למקום בו זה רשום תודה | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:54:17 |
| שלום רב יפעת,
האם את פונה בתור הורה? אם כן, האם יש ברשותך הנחייה של פיקוד העורף? | |
|
|
|
| 9/6/2021 07:54 |
פרניה |
 | | מחבר: | פרניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 07:54:17 |
| | שלום, עשיתי הזמנה של חולצות מספק. ביקשתי שהחולצה תהיה סופר איכותית והדפסה כזו - קיבלתי חולצות באיחור, חלקן לא לפי המידות שהזמנתי (שהיו מוזמנות מראש מה שאומר שללקוח שלי לא יהיו חולצות במידה שהזמין) , הדפסה מאוד לא איכותית, חולצות דקות מהאיכות הנמוכה ביותר, חלק מהחולצות פגומות, חלקן מלוכלכות. שילמתי כבר מחצית מהסכום. מה אני יכולה לעשות על מנת שלא לשלם את היתרה? אני נאלצת להוריד את המחיר בגלל האיכות הירודה של הסחורה שקיבלתי. תודה על תשובתכם | |
|
|
|
| 9/6/2021 13:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 13:29:37 |
| המועצה לא תוכל לסייע לך מכיוון שאת בעלת עסק. כמו כל מקרה דומה, את יכולה לנסות להגיע להסכמה עם המוכר או לא לשלם, להגיע לבית המשפט עם הוכחות ושם שופט יחליט מה מגיע למי עם בלי הוצאות עו"ד. כדאי שתהיה לך הוכחה על "ביקשתי שהחולצה תהיה סופר איכותית והדפסה כזו" וכל דבר אחר שאת טוענת. לידע כללי מחוק המכר:
אי-התאמה
11.
המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(1)
רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם;
(2)
נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;
(3)
נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(4)
נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;
(5)
נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.
הודעה על אי-התאמה
14. (א)
על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב)
לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.
כדאי שתפני גם בכתב.
מחוק החוזים:
12. (א)
***במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה*** חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב.
(ב)
צד שלא נהג בדרך מקובלת ולא בתום-לב חייב לצד השני פיצויים בעד הנזק שנגרם לו עקב המשא ומתן או עקב כריתת החוזה.
39.
***בקיום של חיוב הנובע מחוזה*** יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב; והוא הדין לגבי השימוש בזכות הנובעת מחוזה. | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:46:08 |
| שלום רב פרניה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
מעיון בפנייתך עולה כי מדובר בעסקה בין שני בתי עסק, ולכן המועצה מנועה מלסייע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/6/2021 12:48 |
ארן ירושלמי |
 | | מחבר: | ארן ירושלמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 12:48:33 |
| יש פרסום לשרותי טלויזיה
כתוב
עלות 69 שח
תמורה
2 ממירים
לא מצויין שמדובר ב2 סטימר
וממיר יחיד
כתוב כולל vod
לא מציינים שללא חבור לאנטרנט
(שעולה בנוסף 114 שח
לחודש
+49 שח עלות התקנה חד פעמית(
אי אפשר לקבלvod
אוstart over
רק כשמטלפן למכירות
אז מעלים בשיחת ועידה
חברה נוספת של ספר אנטרנט
עם עלות נוספת
ולא מסבירים על סטרימר
רק שואלים כמה ממירים מעונין
שהרי אם העה מידע | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:43:08 |
| שלום רב ארן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
במידה שלא בוצעה רכישה ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
|
|
|
| 9/6/2021 09:56 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2021 | | שעה: | 09:56:17 |
| שלום רב,
אני ואשתי הזמנו באמצעות חברת תיירות חופשה באילת וטיול ג'יפים. יום לפני הטיול אשתי אושפזה ולכן לא יכלנו לצאת לנופש ולטיול ג'יפים ששולם.
האם בגלל העובדה שלא יכלנו לצאת עקב בעייה רפואית, אני זכאי להחזר כספי גם על הנופש וגם על הטיול ג'יפים ? אם כן צריך לקזז 100 ש,ח ? | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:31:52 |
| שלום רב ירון,
מבחינת חוק הגנת הצרכן, לא קמה לך זכות חרטה, היות שאינכם עומדים במועדים הקבועים בחוק.
יחד עם זאת, בהנחה שיש ראיות התומכות לטענתך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/6/2021 15:37 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 15:37:37 |
| שלום, אני לפני כשבועיים הגשתי תלונה נגד רשת "חשמל נטו" בגין טיפול במוצר תקול, זה לקח זמן אבל לבסוף העניין הסתדר ואני מעוניין לבטל את התלונה.
מה צריך לעשות? | |
|
|
|
| 10/6/2021 18:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:24:47 |
| שלום רב אסף,
על מנת לטפל בבקשתך זו, נשמח אם תציין את מספר פנייתך. | |
|
|
|
| 8/6/2021 15:11 |
oleg |
 | | מחבר: | oleg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 15:11:02 |
| שלום,
מחשב שנקנה לפני שלושה חודשים נשבר פיזית (אבל עדיין עובד, בינתיים לפחות). בהתחלה אמרו שהתקלה לא במסגרת האחריות, אבל אחרי ששלחתי להם הודעה במייל והסברתי שמצאתי הוכחות שזה קורה הרבה במחשבים שלהם התקשרו ואמרו שיקחו את המחשב לתיקון במעבדה...והעניין יכול לקחת 10 ימים. האם זה הגיוני? 10 ימים בלי מחשב שמשמש לעבודה ולימודים? זה הכי טוב שאני יכול לצפות במסגרת החוק או שאני יכול לבקש להחליף את המחשב\ לקבל זיכוי כספי\לקבל מחשב חלופי לתקופת התיקונים?
| |
|
|
|
| 10/6/2021 18:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 18:14:09 |
| שלום רב oleg,
עקרונית, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
תקנה 2(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעת כי:
"(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
בנוסף, בתקנה 10 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מסדיר את הנושא של מועדים לביצוע התיקונים, כדלקמן:
"10. (א) יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא לעשות כן או מתום עשרה ימים מהיום שבו נמסרו הטובין לתחנת השירות, לפי הענין; נמסרו הטובין לנקודת המכירה בהתאם כאמור בתקנה 9(ב), ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין.
..."
יחד עם זאת, תנסה לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב ובו תציין כי המחשב משמש אותך לעבודה וללימודים ולכן תעלה את הצעתך כפי שציינת לעיל:"... להחליף את המחשב\ לקבל זיכוי כספי\לקבל מחשב חלופי לתקופת התיקונים..."
יצוין כי במידה שהיבואן/יצרן לא מצליח לתקן את המוצר, תקנה 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעת כי על היבואן/יצרן לבצע החלפה או ביטול העסקה לפי בחירתו. | |
|
|
|
| 8/6/2021 14:56 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 14:56:14 |
| מתי לחברה קמעונאית כלשהיא מותר לעגל את הסכום לטובתה (באגורות כמובן)?
מה קורה במצב של 5 אגורות? | |
|
|
|
| 10/6/2021 17:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 17:55:29 |
| שלום רב אביחי,
כיצד בוצע התשלום?
המטבע בעריך 5 אגורות חדל להיות הילך חוקי בישראל החל מהיום 1.1.2008 מכח צו בנק ישראל (ביטול שטרי כסף ומעות), התשס"ח- 2008 , יצוין כי ביטול המטבע בעריך 5 אגורות נעשה לגבי עסקות במזומן , להלן הקישור לאתר בנק ישראל, בו תוכל לקרוא את המידע בעניין: https://www.boi.org.il/he/Currency/PublicEnquiries/Pages/CancellationOf5Cents.aspx | |
|
|
|
| 8/6/2021 09:37 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 09:37:55 |
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 10/6/2021 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 17:32:13 |
| שלום רב גל,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מה עלות כל מוצר ?
לפיכך, במידה שנעשה שימוש במוצר הרי שלא תקום לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 8/6/2021 14:31 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 14:31:54 |
| | היי , האם קיים חוק המחייב חנויות מזון און ליין ליצג את כל המידע על המוצר כגון הרכב מלא , הרכב תזונתי , ארץ יצור ! , תוקף תפוגה וכדומה. אני קונה באחד מרשתות ואין באתר שלהם מספיק מידע על המוצרים | |
|
|
|
| 10/6/2021 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 17:23:28 |
| שלום רב נינה,
עקרונית, בצו הגנת הצרכן(סימון ואריזה של מוצרי מזון) התשנ"ט-1998 קובע כי:
"2. (א) סימון מוצר מזון ארוז מראש יהיה כמפורט בתקן ישראלי ת"י 1145 - סימון מזון ארוז מראש - ..."
סעיף 23(א) בחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) תשע"ו-2015 קובע כי:
"23. (א) יצרן מזון יסמן את המזון שייצר בהתאם לדרישות חקיקת המזון החלות על אותו המזון; ואולם, אין באמור כדי לגרוע מחובתו לעמוד בדרישות סימון לפי כל דין אחר."
עם זאת, היות ששאלתך עוסקת בסימון מזון של מוצרים הנמכרים במכר מרחוק ומאחר ואין התייחסות על כך בחוק, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות, על מנת לברר עניין זה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/petitions_and_complaints_regarding_food | |
|
|
|
| 8/6/2021 14:28 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2021 | | שעה: | 14:28:27 |
| | היה מוצר שפורסם באתר הספק עם 48 חודשי אחריות. לאחר שקניתי אותו גילתי שזאת טעות ושזה הגיע רק עם 36 חודשי אחריות. נאמר לי שאוכל להחזיר את המוצר בחזרה אם ארצה אבל אני ממש לא מעוניין לעשות את זה. מה הן האופציות שלי? | |
|
|
|
| 10/6/2021 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2021 | | שעה: | 16:40:47 |
| שלום רב יונתן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בתנאי אחריות לנכס, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שאתה מעוניין לבטל את העסקה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך להטעיה.
בנוסף, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
|
|
|
|